Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Üs inşa Etme Oyunu FOUNDRY 2 Mayıs'ta Çıkacak

 
 
İnşa etme mekanikleri ve simülasyon unsurları ile beraber yer alabileceğimiz bu dünyada sınırsız kaynakların olduğu ve istediğimizi yapabildiğimiz bir sistem bulunuyor. Sonsuz bir fabrika ortamında yer aldığımız yapım içerisinde bir başyapıt inşa etmek durumunda kalıyoruz. Burada yapacaklarımızla beraber tamamen değişkenlik gösteren bir dünyanın olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.
 
 
Oyunda sürekli olarak büyüyen bir üretim hattının olduğundan bahsedebiliyor, otomatikleştirilmiş bu dünya içerisinde elbette biz de kendi üretim hattımızı inşa etmek durumunda kalıyoruz. Burada yapacaklarımızla beraber de araştırmalarımızı sürdürebiliyoruz. Sürdürülebilir teknolojilerle beraber yer alabildiğimiz yapımda keşfedilmemiş bir gezegene doğru iniş yapabiliyor, burada yapay zekaya sahip arkadaşlarla beraber karşılaşmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda yanımızda bulunan bu yapay zekaya sahip arkadaşımızı istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz.
 
Ona çeşitli görevler verebiliyor, devasa robotlarla beraber inşa etmek durumunda kaldığımız yapılara doğru yönlendirebilir ve otomatik bir robot üretim tesisi tasarlamak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde istediğiniz gibi yer alabiliyor, farklı noktalarda kaynaklar toplayabiliyor, bu kaynakları istediğiniz şekilde kullanabiliyor, prosedürel olarak oluşturulan sonsuz bir dünya içerisinde yaratıcılığınızı ortaya çıkarabiliyor ve diğer oyunculardan farklı olarak oyundaki yerinizi almaya hazırlanabiliyorsunuz. Başyapıt inşa edebileceğiniz yapımda kaynakları kazabiliyor, toplayabiliyor, sürekli büyüyen üretim hattınızı otomatikleştirebiliyor ve mekanik anlamda elbette ustalaşmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
 
 
Keşfedilmemiş dünyalarda bulunduğumuz yapımda elbette istediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda tam otomatik ve mükemmel derecede optimize edilmiş bir fabrikaya ulaşmak durumunda kalıyoruz. Bu fabrika içerisinde yapacaklarımızla beraber tamamen değişkenlik gösteren bir yapı ile karşılaşabiliyor ve bu bölgeyi istediğimiz şekilde tasarlayabiliyoruz.
 
Oyunda sınırsız bir inşa etme sistemi bulunuyor. Bu sistemlerle beraber istediğim şekilde ilerleyebilir, uçsuz bucaksız ağlar görebiliyor, bu ağları birleştirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Sınırsız inşa etme mekanikleri ile beraber sağ elimizde bir radarın olduğunda görebilir ve sol elimizde ise kazı aletinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu aletle beraber istediğimiz şekilde ve aradığımız madenleri bulabiliyor, bu madenlerle beraber kazıp daha fazla içeriğin sahibi olabiliyor ve bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda hangi kaynaklara sahip olmak istiyorsak ona göre kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor ve buna göre o kaynakları bulmak için de elimizdeki radar sistemine yani aracına güvenmek durumunda kalıyoruz. Bu sistemle beraber doğru şekilde, doğru hamlelerle beraber kaynakları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve madenleri kazmak aynı zamanda onları parçalamak için elimizdeki parçalama aletini kullanabiliyoruz.
 
Elbette burada yapacaklarımızla beraber tamamen değişkenlik gösteren bir ortamda bulunuyor ve aynı zamanda burada birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Elbette yakın sistemle beraber bulunduğumuz bu oyunda fabrika içerisinde inşa etme sistemlerinde burada görebiliyor ve oyunun temelinde ise tamamen inşa etmeye mekaniklerinin bulunduğu simülasyon unsurlarının yer aldığı ve daha fazla detaylarla beraber karşılaşmaya hazırlandığımız bir mekanik kullanıyor.
 
 
Canlı bir dünyayı keşfetmeye hazırlandığımız ve bu dünya içerisinde elimizden geleni yaptığımız yapımda devasa makinelerin, taşıyıcı bantların, boruların ve daha fazlasının olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Oyunda tam bir inşa etme ve fabrika üretim mekaniğinin olduğundan bahsedebilir ve yeni ve gelişmiş teknolojileri araştırarak da yeni becerilerin ve özelliklerin kilidini açabiliyoruz. Bu özelliklerle istediğimiz şekilde daha fazla üretim hattını oluşturabiliyor, bu hatlarla beraber elbette istediğimiz gibi dekoratif eşyaların, yeni renk seçeneklerinin ve daha fazlasının kilidini açabiliyor ve bunlarla beraber kendi eserlerimizi yani oluşturduğumuz unsurları kişiselleştirip özelleştirebiliyoruz.
 
Elbette burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü burada yapacaklarınız tamamen değişkenlik gösterebilir. Bu değişkenliklerle beraber istediğiniz üretim hattını oyuna dahil edebiliyor, hangi kaynakları üretmek istiyorsanız ona göre hamle yapabiliyor ve istediğiniz eserleri burada renk seçenekleriyle beraber değiştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendine göre yaratıcılığını ortaya çıkarabiliyor ve bu yaratıcılığınızı konuşturmak burada tamamen sizin işiniz oluyor diyebiliriz. Kısacası oyun içerisinde yapacaklarınıza beraber tamamen değişkenlik gösteren bir yapı bulunuyor ve aynı zamanda oyunu hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak oynayabiliyorsunuz ve deneyimleyebiliyorsunuz.

Yapım içerisinde isterseniz tek başınıza isterseniz de çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz bir oyun modu bulunuyor. Bu modlarla beraber istediğiniz gibi başka uzmanlarla beraber çalışabiliyor ve istediğiniz şekilde karakterinizi ve teknolojilerinizi geliştirebiliyorsunuz. Yalnız başınıza çalışabileceğiniz yapımda elbette belli bir noktadan sonra belki de sıkılabilirsiniz. Ancak bu tarz oyunlarda çevrimiçi özelliklerin ve modların yer alması gerçekten de güzel bir dokunuş oluyor. Çünkü bu tarz oyunlarda sürekli olarak kendi başınızı hareket etmeniz ve sürekli olarak bir şeylerle uğraşmanız belki de sizi o kadar çok yalnız hissettiriyor ki oyundan belli bir noktada sıkılabiliyorsunuz. Ancak yanınıza arkadaşınızı davet ederek hem onlarla sohbet edebilir hem de istediğiniz o üretim hattını oluşturabilirsiniz. Ve böylece hem zamandan tasarruf edebilir hem de kolay ve hızlı bir şekilde ve daha fazla bir şekilde kaynakları toplayabilirsiniz. İşte bu noktada bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye edebiliyoruz ve bu tarz oyunlarda dilediğiniz gibi yer alabilirsiniz.
 
 

Bunun dışında oyunda hem çevrimiçi yani diğer oyuncularla beraber oynayabileceğiniz ve tüm dünyadaki oyuncularla karşılaşabileceğiniz bir "mutluluğun" ve diğer taraftan "eşli oyun" modunun da olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Bu sayede hep birlikte daha iyi bir şekilde koordineli çalışabilir hem de daha hızlı bir şekilde oluşturmak istediğiniz yapıyı burada oluşturabilirsiniz. Bu da oyunda yer alan güzel dokunuşlardan ve özelliklerden bir tanesi diyebiliriz. İstediğiniz gibi oynayın, tek oyuncuyla oynayabilir veya diğer taraftan çevrimiçi yapılara geçiş yapabilirsiniz.
 
İlk etapta tamamen elinizle beraber ve araçlarla kaynakları toplarken elbette ilerleyen süreçte kaynak toplama işini tamamen mekanikleştirebiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda yer aldığınız süre boyunca tam otomatik ve mükemmel derecede optimize edilmiş bir fabrikaya ulaşabiliyor, bu fabrika içerisinde elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada sınırsız bir inşa etme imkanı ile karşılaşmaya hazırlanabiliyorsunuz. Oyunda tamamen rastgele olarak oluşturulmuş bir kaynak sistemi ve yapı yer alıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyununuz farklı bir şekilde yer alabiliyor ve her bir oyunla beraber farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan güzel dokunuşlardan bir tanesi.
 
Diğer taraftan oyunda yeraltının derinliklerine inerek elbette gezegenin yüzeyine doğru da çıkabiliyor ve bunun dışında gökyüzüne uzanacak şekilde devasa bir fabrika bölgesi inşa etmek durumunda kalıyorsunuz. Bu kapsamda yapabilecekleriniz oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve değişkenliklerle beraber oyunda neler yapabileceklerinize tamamen bir bakış atabilir ve bununla beraber de oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. İstediğiniz yerde istediğiniz şeyi inşa edebileceğiniz yapımda hem yüzeyin üstünde hem de yüzeyin altında dilediğinizi toplayabiliyor ve inşaat sistemi ile beraber de elinizden geleni yapmayı koyuyorsunuz.
 
 

Bunun dışında oyundaki eşsiz gezegenlere iniş yapabiliyor, burada prosedürel yani rastgele olarak oluşturulmuş sistemlere bir adım atabilir, yoğun bir şekilde ağaçlarla kaplı ormanlara, devasa zirvelere sahip dağlara ve geniş ovalara kadar istediğiniz bölgeye ilerleyebiliyorsunuz. Yani oyun içerisinde farklı bölgeler bulunuyor ve her bölge içerisinde toplayabileceğiniz kaynaklar ve oluşturabileceğiniz eserler değişeceğini gösterebiliyor. Bu da oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten de ilgi çekici ortamlarla ve atmosferlerle karşılaşacağımız anlamına geliyor.

Simülasyon unsurlarını bünyesinde barındıran yapımda elbette mevcut gezegene doğru iniş yaptıktan sonra önce eşya üretimine geçiş yapmak durumunda kalıyor ve eşya üretimini tamamlamak için de kaynak toplama işine geçiş yapmak zorundayız. Bu işleri ilk etapta kendi ellerimizle beraber tek tek kazıyıp yapacak ancak daha sonrasında ise işlerin yavaş yavaş otomatikleştiği an elbette buralarda yapacaklarımız tamamen değişkenlik gösterebilecek.
 
Dolayısıyla üretim hattımızı ve seri üretim hattımızı parça parça kurmaya başlayacak ve bu kurulumla beraber oyunda tamamen otomatikleştirilmiş bir fabrikanın parçası olabileceksiniz. Dolayısıyla oyuna zaten özünde bu durum yer alıyor ve bu durumla beraber de herhangi bir yük altına girmeden tamamen otomatik bir şekilde istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Kendinize ait bir düzen kurabileceğiniz, optimize edebileceğiniz, işte esneklik gösterebileceğiniz ve hassas bir denge kurabileceğiniz yapımda üretkenliğinizi maksimum seviyeye çıkarmak durumunda kalıyor ve potansiyelinizi de ortaya çıkarmak için elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz.
Oyunda farklı şekillerde ve farklı renk paletlerinde çeşitleri robotlar bulunuyor.
 
Bu yapay zekaya sahip robotlarla beraber siz de onlara emirler verebiliyor ve böylece üretimin tüm hızıyla beraber devam ettiğinden emin olabiliyorsunuz. Enerji sistemini iyi bir şekilde besleyebileceğiniz ve böylece hem sulardan hem de rüzgardan yararlanabileceğiniz yapımda aynı zamanda doğal işleyişi en iyi hale getirmek durumunda kalıyor ve fabrikanız genişledikçe de yüksek makinelerle ve yeni teknolojilerle beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan gelişmişlik hissiyatını bünyesinde barındıran yapılar arasında bulunuyor.
 
 
 
Üretimin tüm hızıyla beraber devam ettiğinden emin olabildiğimiz yapımda elbette fabrikamız genişledikçe yapabileceklerimiz de oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve aynı zamanda burada daha fazla uğraşla beraber baş etmek durumunda kalıyoruz. Oyunu ister yalnız başımıza oynayabilir istersek de eşli oyun moduna geçiş yaparak arkadaşımızı yanımıza davet edebilir ve böylece uçsuz bucaksız bir dünya içerisinde biz de yerimizi alabiliriz.
 
Oyunda farklı lojistik mücadeleler bulunuyor ve bu mücadelelerle beraber diğer oyunculara karşı yaratıcı çözümler bulmak için başkalarından destek alabilir ve desteklerle beraber de siz de elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Oyunda üretkenliğinizi maksimum seviyeye çıkarmak için burada farklı şekillerde hamleler yapmak durumunda kalıyorsunuz. Fabrikanız genişledikçe yeni teknolojilerle beraber ön plana çıkıyor, gelişmiş enerji jeneratörlerini burada üretebilir ve aynı zamanda üretim bantlarınızın hangi renk olacağına tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Yeni kişiselleştirme seçeneklerinizi açabileceğiniz ve aynı zamanda tüm üretim hattınızı elinizden geçirecek şekilde değerlendirebileceğinizi yapım kısacası bu tarz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve oyunda tamamen inşa edebileceğiniz ve simülasyon unsurları ile karşılaşabileceğiniz bir deneyim sunuluyor.
 
 

Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirseniz oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı önemli bir bildirim alabilirsiniz. Oyun 2 Mayıs'ta sunulacak ve aynı zamanda erken erişim sürümü ile beraber bizlere aktarılacak. Dolayısıyla tam sürüme ulaşmadan önce belli bir süre erken erişimde kalacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor Fallout 4'ün DLC Boyutlu Miami Modundan Yeni Fragman Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız