Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkiye’de Oyun Bilgisayarı Satışları Artıyor

 
   Araştırma şirketi International Data Corporation’ın (IDC) raporuna göre Türkiye’deki kişisel bilgisayar satışları 2018’in ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,3 oranında arttı. Monster Notebook Genel Müdürü İlhan Yılmaz ise oyun bilgisayarlarının pazar içerisindeki payının da arttığını belirtti.
 
   Ülkemizdeki bilgisayar satışları artarken Türkiye’nin oyun bilgisayarı markası Monster Notebook da sektördeki yerini sağlamlaştırıyor. IDC tarafından yapılan araştırmayı değerlendiren Monster Notebook’un Genel Müdürü İlhan Yılmaz, Türkiye’de oyun bilgisayarlarının pazar içerisindeki paylarının artmakta olduğunu dile getirdi. 
 
   Oyun Bilgisayarları Her İhtiyacı Karşılıyor
 
   IDC’nin geçen ay yayınlanan araştırmasına göre ilk çeyrekteki artış bir önceki yılın son çeyreğindeki olumlu havanın devam etmesinin ve KDV indirimleri gibi çeşitli kampanyaların düzenlenmesinin katkısı büyük. İlhan Yılmaz dövizdeki artış yüzünden yılın ikinci çeyreği için daha zor bir dönem olacağı öngörüsü yapılan raporu şu sözlerle değerlendirdi, “Bilgisayarlar lüks olmaktan çıkıp her evin standart bir eşyası haline geleli çok oluyor. İnternetin de yaygınlaşmasıyla birlikte artık bilgisayarı olmayan bir ev düşünemeyecek seviyeye geldik. Şimdiyse oyun bilgisayarlarına artan bir talep olduğunu görüyoruz, çünkü yüksek performanslı bu bilgisayarlar sadece oyun oynatmakla kalmıyor, kullanıcıların her ihtiyacını rahatlıkla görebiliyor.”

   Yılmaz, oyun bilgisayarlarına yönelen kullanıcıların Monster Notebook’a olan ilgisinden de memnun. Monster’ın Türkiye’de uluslararası şirketlerle rekabet eden bir marka olduğunu ifade ederken, piyasada en çok satılan ilk üç oyun bilgisayarı markası arasında olduklarını belirtiyor. “Hem elimizdeki sayılara hem de çeşitli piyasa analizlerine baktığımızda oyun bilgisayarları bağlamında Türkiye’de ilk üçte olduğumuzu görüyoruz. Biz de oyuncuların bu ilgisini karşılıksız bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Son dönemde dövizdeki yükselişi mümkün olduğunca fiyatlarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz. Yaz döneminde bilgisayar almak isteyenlere kolaylık sağlamak için fiyatları mümkün olduğunca sabit tutmaya çabalıyoruz. ”
 
   Yaz Tatilini Oyunlarla Kutlayın
 
   Monster, okulların tatil olmasıyla birlikte yazı oyun oynayarak geçirmek isteyenler için cazip fırsatlar sunuyor. 8. nesil Intel® Core™ i7 işlemciler ve NVIDIA® GeForce® GTX10 serisi grafik kartlarına ek olarak yüksek hızlı bellekler, yüksek okuma ve yazma hızına sahip SSD depolama üniteleri gibi yüksek performanslı donanımlara sahip Monster modelleri çeşitli oyun hediyeleriyle birlikte satılıyor.

  Oyun hediyeli kampanyaları görmek ve Monster’ın yüksek performanslı oyun bilgisayarlarını incelemek için Monster mağazalarını ve www.monsternotebook.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
basın bülteni 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC
PlayStation Hits ile Birlikte En İyi PS4 Oyunları 59.99 TL’den Başlayan Fiyatlarla Satılacak Microsoft ve Razer Xbox One Klavye ve Fare Desteği için Birlikte Çalışıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

İdrak İstimlak

30.6.2018 12:48:00

0
Vallahi PC başlı başına bir nimet. Dün 10 kadar adventure oyun aldım, her biri zamanında efsane olmuş oyunlar. Donanıma fazla takılmadan bu nimetlerin tadını çıkartmak lazım.

The_Rahip

29.6.2018 22:26:03

0
Ne kusuru ;) Dediğin gibi günü gününe almak tam anlamıyla intihar. Geriden takip etmek günümüz şartlarında en iyi çözüm. ——— Dominator; Valla f/p olarak 1050 iyi. Üst modellerde yine kur sıkıntısından fiyat coştuğu için 1050’nin ilgi görmesi normal. Monster ve diğer modeller arasında bir araştırma yapacağım.

Guest-2C5CD639E

29.6.2018 12:06:18

0
Hocam 1060-1070 çok pahalı maalesef 1050 veya 1050ti en iyisi F/P açısından alınacak laptoplarin arasında. Benim gibi orta ayar 1080p de rahat rahat oynarım kafasindaysan bence alınabilir. 1050ti modelli laptop alicaktim ellerinde kalmamıştı çok satılıyor 1050ti olan laptoplar

İdrak İstimlak

29.6.2018 10:54:26

0
Üstad kusura bakma, ben yanlış anlamışım ama her iki durumda da konsolları biraz geriden takip ederek bu tip maddi sorunları aşmak kolay. Günü gününe oynamak şu şartlarda intihar gibi bir şey...

The_Rahip

29.6.2018 10:40:29

0
Ağbi ben Ex oyunlar olsa ne olmasa ne derken “ex oyunlar önemsiz” anlamında demiyorum. Yakında fiyatlar öyle bir hal alacak ki zaten almak çok daha zor olacak anlamında diyorum ;) Öyle bir fiyatlandırma var ki ister istemez en uygun platform arayışları işin içine giriyor yada tercihini etkiliyor. Eskisi gibi değil maalesef konsol olayı ülkemizde raydan çıktı.

İdrak İstimlak

29.6.2018 09:53:55

0
Yalnız ilk dediğine katılmıyorum, exc. oyunlar kesinlikle konsol tercihinde en önemli unsur, gücüdür, hizmetleridir, bunlar daha sonra geliyor. Tabii kişisel yaklaşımım böyle, kimisi sadece donanıma bakar, kimisi hangi platformda oyunları daha ucuza mal edeceğine. İyi, kötü beni bilirsin, evde bir dünya konsol var, PS1'inden tut, Gamecube'üne, Wii'sinden, WiiU'suna kadar. Örneğin en son WiiU'da yaklaşık 10 merak ettiğim exc. oyun vardı, gittim aldım oyunları ile beraber. Değdi mi, kesinlikle değdi. Oyunların konsollarda maliyeti arttırdığı meselesine gelince. Benim gibi her platformdan elinizde bulundurup teknik işler yerine, oyunlara odaklanıyorsanız, sevdiğiniz konsolları çıkışından bir kaç sene sonra ele, ayağa düşünce almak gerekiyor. Mesela Switch, kesinlikle alacağım ama hala benim açımdan üç oyunları var merak ettiğim hali hazırda, ilerde 6-7 oyun daha çıkıp, fiyatların benim açımdan kabul edilebilir seviyelere inmesini bekleyeceğim. O yüzden konsolları biraz geriden takip etmekte fayda var, bakın batıda adamlar milli gelir, yaşam standartları olarak bizden daha ilerde olmasına rağmen bir çok eski oyuncu böyle yapıyor. Şimdi PS4'ün ilk üç yılında çıkan exc. oyunların fiyatlarına bakın, çoğu 30-40 lira arasında fiyatlara rahatça bulunabiliyor. Mesele fanatiklik değil, oyun oynamaksa en güzel yöntem bu, Steam'de bile oyunları çıkar, çıkmaz değil, indirim dönemlerinde alıyoruz.

The_Rahip

29.6.2018 09:03:50

0
Ex olsa ne olmasa ne zaten bir sonraki nesilde fiyatlar dediğin gibi yanına yaklaşılmayacak rakamlarda olacaktır. Xbox Gamespass dediğin gibi bir ümit veriyor mesela Shadow of Tomb Raider falan çıktığı gibi eklenecekmiş tam olarak otursa eyvallah. Sendeki gayet iyi olurda alırsam bende seninkinden düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 1060 ve 1070 olan modellerde fiyat iyice uçuyor. Oyun işi artık ülkemizde çok zor bir hobi halini aldı.

Guest-2C5CD639E

29.6.2018 00:35:03

0
Hocam ben excler geldikten sonra konsol devrini kökten kapatabilirim. PS5 hayal gibi bu oyun fiyatlari duzelmediği sürece o cihazı almak mümkün değil ama Netflix gibi gamepass felan olursa dusenebilrim. Xbox bu konuda daha iyi bakalım rekabet olucak mi gorucez hep beraber :) Lakin şuan ki aldığım laptoptan çok memnunum konsoldan farkı yok. 1080p Med/high/ultra her türlü oyun açabiliyorum. İmkan daha iyi olsaydı 1060-1070 li laptop alırdım :) ama bunada şükür. Klavyeye hala alışamadım fakat gamepad ile oynuyorum. TPS oyunlarda gamepad çok zevkli.

The_Rahip

29.6.2018 00:26:17

0
Biliyorum ağbi şakasına takılıyorum;) Ben şuan tamamen elimi ayağımı çektim valla kafam rahat. Birtane gaming laptop kafamda var benimde bakalım. @Dominator; Pc iyidir. Konsol işi artık ülkemizde çok lüks oldu

Guest-2C5CD639E

28.6.2018 11:33:25

0
Hocam bakma PC ye laf ediyoruz da PC büyük ihtiyaç sadece oyun değil günlük işlerde iyi oluyor. Benim hep hayalimdi gaming notebook almak hem fiyat hem performans bakımından monster çok hoşuma gitti. Konsolda maalesef para yetişmiyor single sever olarak çok lüks oldu Konsolu sadece artık exc oyun + online oyunlarda açarız. Multiplatform oyunları PC de oynarız en güzel seçenek böyle

İdrak İstimlak

28.6.2018 10:44:13

+1
Satış falan yok başkan, zaten tüm platformlar var, PC nin olmaması haksızlık olurdu. Gerçi bende iş görecek sağlam bir masaüstü var ama ona da bizim oğlan el koyunca, biz açıkta kaldık, mecburen dizüstüne devam...

The_Rahip

28.6.2018 08:09:48

+1
Pc saflarına geçiş. Kajulara ihanettir bu :) şaka bir yana en iyisini etmişsin artık konsolla uğraşmak zor iş.

Guest-2C5CD639E

27.6.2018 19:10:08

0
Tamamdır hocam çok teşekkürler sistemi 3800 liraya aldım 2 gün oldu memnunum oynamadığım eski oyunları Türkçe yama yaparak oynamaya başlayacağım hayırlısı ile malum konsolda Türkçe yok PC nin de bu güzel avantaji var. Konsolda da exc oyun oynarım artık + BF5 oynarım :)

İdrak İstimlak

27.6.2018 18:43:56

0
Bence sen bu nesil konsollara gelecek her multiplatform oyunu oynarsın. Kimisi Medium ayarlarda olur, kimisi high, nesil sonuna doğru medium/low karışık bir duruma düşebilirsin. Bendeki PC i7/1050ti/16GB RAM/M2SSD sendeki de, i5/1050/8GB RAM şeklinde, aralarında pek fark yok gibi... Şu da var, konsollarda tüm multiplatform oyunlar low/medium ayarlarda aşağı yukarı. Arada istisnayı bozan bir kaç oyun olabilir, bunu da dikkate al.

Guest-2C5CD639E

27.6.2018 12:18:49

0
Hocam imzamda sistemim yazıyor laptopu yeni aldım. Bu gelecek 2019 da çıkacaklar tahminen asaga yukarı hangi ayarda kaç FPS de açar ? Mesela Metro Exodus, RE2 Remake, DMC 5

Dhalsim

26.6.2018 16:43:00

0
Arkadaşlar reklam işte. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki ?

İdrak İstimlak

26.6.2018 09:22:18

0
Her ne kadar son dönemde teknolojik ürünleri almak bizler için maliyetli olsa da, yeni aldığım dizüstü PC'de konsollardan daha performanslı şekilde oynamak güzel. Örneğin 1050ti grafik kartı ile dizüstünde Forza Horizon 3'ü yüksek ayarlarda 60 fps oynamak güzel oluyor. 60 fps'nin üstüne konsolu açınca insan kör oluyor... 1050ti ile bu performans alınıyorsa 1070, 1080 gibi kartlarla neler yapılır düşünmek bile istemiyorum. İmkanınız varsa hem mobil olma, hem de tek pakette monitor derdinden de kurtardığı için güzel bir dizüstü oyun bilgisayarı almak mantıklı geliyor bana. Sonuç olarak pazar payları da artıyor devamlı, güzel yapımlar çoğalacaktır...

BSC Misafiri

26.6.2018 06:07:06

+1
Dolar inmeye devam ettikçe ithal daha da artacak tabiki. Dolar 3.5lere inse de bir pcde ben alsam :)

speederly

25.6.2018 21:40:59

+1
dizüstü oyun bilgisayarı mı alınır ya paranın %60 ını çöpe atmak isteyen varsa başka.

Guest-97901DBF5

25.6.2018 21:23:32

+1
Arkadaşım kusura bakma da gerçek bu. Diğer yandan uçuk fiyatta bilgisayar alacağına bunu al daha iyi. Geçen bi mağazada hp oyun bilgisayarı gördüm fiyatı 6.500 idi. Ekran kartı 1050ti. Ben 5.600 tl ye aldım ekran kartı 1060 aradaki tek fark ram gerisi hep aynı. Sen buna rağmen başka marka tercih ediyosan senin bileceğin iş. O yüzden kimin ne dediğiyle alay etme ben monster diyorum kime ne?

rambocuk

25.6.2018 19:03:39

+1
Devir korsan devri 300 tl ye evinin bir ay mutfağını gören milyonlarca insan var bu ülkede

Haplo

25.6.2018 16:52:38

0
"Şimdi oyun var, oyuncuk var. Bir de bunun yenisi var, eskisi var..."

kollaps

25.6.2018 16:45:55

0
2015'te monster aldım 3 senesi dolmadan ekran sorunundan çöp oldu cihaz. servisi tamir için 2700 tl istiyor. ben önermem kimseye.

OldGamers86

25.6.2018 16:28:03

+1
Reklam her zaman iyidir.

salim182

25.6.2018 15:58:12

+1
:)

wattonx

25.6.2018 15:51:08

0
quote:

Orjinalden alıntı: salim182 <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: Red Wheelbarrow Hahaha şu yorumlara bakın iyi güldürdünüz. &lt;img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/biggrinking.gif" alt="" border="0" align="middle"&gt; "Monster demek performans demek" miş "monster mükemmel miş" &lt;img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/biggrinking.gif" alt="" border="0" align="middle"&gt; Yıl olmuş 2018 hâlâ markanın performansı etkilediğini zannedenler var.</blockquote> monster kararama kampanyasını katıldığın belli
Kararama kampanyasıyla zaten önünde duramayız karalama olsaydı derdim bu işte bir iş var kararama olduğu için dünya çapında bir olay

salim182

25.6.2018 15:44:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: Red Wheelbarrow Hahaha şu yorumlara bakın iyi güldürdünüz. <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/biggrinking.gif" alt="" border="0" align="middle"> "Monster demek performans demek" miş "monster mükemmel miş" <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/biggrinking.gif" alt="" border="0" align="middle"> Yıl olmuş 2018 hâlâ markanın performansı etkilediğini zannedenler var.
monster kararama kampanyasını katıldığın belli

salim182

25.6.2018 15:20:59

0
quote:

Orjinalden alıntı: WOLKY DJ monster mükemmel ya. diğer uçuk fiyatlı bilgisayarları almak yerine bunu al rahat et
haklısın

salim182

25.6.2018 15:17:01

0
son yorumum MONSTER, Fokus Bilgisayar 'a ait dizüstü ve masaüstü bilgisayar ve PC bileşenleri ile ilgili uluslararası bir markadır. İngilizce sözlük anlamı CANAVAR demek olan MONSTER bizim markamız olarak yüksek performanslı, güçlü ve her koşul altında sorunsuz çalışan CANAVAR gibi dizüstü bilgisayarları ifade etmektedir. MONSTER markası ile yerel pazarda yaklaşık 9 yıldır bir dizüstü bilgisayardan en yüksek performansı bekleyen bilinçli bir kullanıcı profiline OYUN, MİMARİ ve GRAFİK TASARIM, CAD/CAM vb. uygulamalarda sorunsuz olarak kullanılabilecek; uluslararası markalara göre oldukça ekonomik, daha iyi özellikte bileşenler içeren ve en yüksek performanslı dizüstü bilgisayarların üretimini yaparak destek veriyoruz.

salim182

25.6.2018 15:08:21

0
ben daha önce 10 sene casper kullanım süper performas veriyordu şimdi ise monster kullanıyorum ve çok memnunum:)

BSC Misafiri

25.6.2018 14:58:29

0
TMMOB ozaman sen Casper al gör performans ı Exper al gör performans ı

Michael Giacchino

25.6.2018 14:39:56

+5
Hahaha şu yorumlara bakın iyi güldürdünüz. "Monster demek performans demek" miş "monster mükemmel miş" Yıl olmuş 2018 hâlâ markanın performansı etkilediğini zannedenler var.

BSC Misafiri

25.6.2018 14:27:23

+2
quote:

Orjinalden alıntı: wattonx ne oyun fiyatı birader adam pubg felan oynuyor lol oynuyor bunlara oyun bilgisayarı diyorlar şimdi işte reklamın iyisi kötüsü olmaz.
Ne alaka adam o oyunları oynamış diye sadece o oyunları mı çalıştırıyor oluyor? Boş yapmışsın. Gayet de her şeye yetiyor güçleri şimdiki laptopların.

salim182

25.6.2018 13:57:44

0
siz saçma yorum yapın monster Performanster Demektir

wattonx

25.6.2018 13:43:36

+1
ne oyun fiyatı birader adam pubg felan oynuyor lol oynuyor bunlara oyun bilgisayarı diyorlar şimdi işte reklamın iyisi kötüsü olmaz.

Guest-97901DBF5

25.6.2018 13:22:49

+4
monster mükemmel ya. diğer uçuk fiyatlı bilgisayarları almak yerine bunu al rahat et

William Munny

25.6.2018 13:05:47

0
oyun fiyatları yüzünden, başka bir açıklaması yok...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız