Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türk Yapımcılardan Bağımsız Korku Oyunu: Köydeki Lanet


    Bir tasarımcı ve bir programcıdan oluşan bağımsız yapımcı ekibi tarafından ele alınan Türk oyunuyla tanışın: Köydeki Lanet. Soner Çakır'ın tasarım ve modellemesini üstlendiği ve Ahmet Uyanış Çevikkol'un programlamasını yaptığı Köydeki Lanet, IndieGoGo'da destek bekliyor.
 
    İlk başta basit bir fikir olarak başlayan daha sonra ise projenin ilerleyen dönemlerinde daha ciddi bir hal alan Köydeki Lanet, Ordu Akkuş'a bağlı bir köyde geçiyor. Bire bir olarak modellenen köyde geçecek olan oyunun hikayesi şöyle anlatılıyor;
 
"Yıl 2015, bir yaz günü. Tuna iş iznini kullanarak Ordu ilinin Akkuş ilçesine bağlı köyüne, tatile gider. Şehir yaşantısından azda olsa uzaklaşmaya, kafasını dinlemeye ve rahat bir köy havası almaktır aklındaki şey. Fakat köyüne vardığında köyünde kimsenin kalmadığını herkezin ortadan kaybolduğunu farkeder. Tuna köyündeki evi ve köyünün sıra dışı varlıklar tarafından ele geçirildiğini anlar. Köyü ve insanları ele geçirip kendi bünyesine katan varlıklar, Tuna'yıda aralarına almak isterler. Fakat bu işin bu şekilde yürümeyeceğini ve buna bir son verilmesini anlayan Tuna sıradışı bir maceraya atılır. Garip olan ise en yakın arkadaşı Kudret, Tuna'dan önce o eve girmiştir ve Kudret , Tuna'ya diğer tarafından ulaşmanın yolunu bulmuş ve Tuna ile bir şekilde iletişime geçerek ona yol göstermektedir."
 
    PC, Android ve Windows mobil platformlar için geliştirilen Köydeki Lanet ev ortamında geliştiriliyor. Projenin başındaki isim Soner Çakır ortaokul mezunu olduğu için devlet desteği alamadığını belirtiyor. Oyunun IndieGoGo sayfasına buradan ulaşabilir, alfa öncesi dönemden alınan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Köydeki Lanet PC Korku Mobil Gerilim Türk Yapımcı Bağımsız İndie
The Witcher 3'ün İlk Ek Paketinden Video ve Çıkış Tarihi Paylaşıldı Dragon's Dogma: Dark Arisen PC İçin Duyuruldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

R-10

12.9.2015 10:27:23

0
Çok başarılı olmuş.

Fermiyon

11.9.2015 10:04:37

0
Zebani de'yi ayrı yazmayı bilmiyor sanırım.

BSC Misafiri

10.9.2015 20:51:59

0
hemşerime tam destek kutlarım zira bende düşünmüştüm (Degirmen bogazında dehşet) inşallah başarıyla tamamlanır gereken destegi alırsınız kızılhisardan akkuşa selam.

onr777

10.9.2015 18:04:56

-1
herkeze değil herkese global dünyada oyun yapan insanlarsınız lütfen türkçeye hakim olalım.
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Merhaba arkadaşlar ben oyunun kodunu yazan kişiyim herkeze yaptığı iyi ve kötü yorumlardan dolayı teşekküreder bsc ye saygilarımi sunarım sorusu olan yada eleştirel yaklaşan arkadaşlar buradan istediklerini yazabilirler biz size cevap veririz şimdiden çok saolun

BSC Misafiri

10.9.2015 17:05:43

-1
çöp+çöp zaman kaybı

Master_Evil

10.9.2015 15:06:17

0
baya modern bir köye benziyor

BSC Misafiri

10.9.2015 12:48:11

0
Merhaba arkadaşlar ben oyunun kodunu yazan kişiyim herkeze yaptığı iyi ve kötü yorumlardan dolayı teşekküreder bsc ye saygilarımi sunarım sorusu olan yada eleştirel yaklaşan arkadaşlar buradan istediklerini yazabilirler biz size cevap veririz şimdiden çok saolun

=PistoLeRo=

10.9.2015 01:24:18

0
nazar boncukları iyiymiş

Lyc

9.9.2015 18:14:47

0
@SilenthillDream Unreal bedava ve güzel bir motor, fakat aşırı hantal. Ayrıca mobil platforumlarada çıkartacağımız için Unity5 bu konuda çok başarılı. Açıkcası, PC'de grafikleri elimizden geldiğince yüksek tutacağız fakat model ve kaplamaların az biraz düşük kalite olmasının nedeni mobil platforumlarıda hedef almamız. @KaptanKenway Önerin varsa alabilirim, at yerine ne koyalım @BSC Misafiri Emin ol başvurmadığım yer kalmadı, Turkcell, TTNet, Teknosa, ve bunu dışında küçük büyük firmalara mail attım hiç birinden dönüş olmadı. Sadece TTNet'den bi dönüş oldu onunda devamı gelmedi projeyi bile görme ihtiyacı hissetmediler. Bu ülkede oyun sekötürne destek sıfır, ki destek geldiği sürece biz oyun yapacaksak, ülkemizde oyun sektörünün gelişmesini beklemek aptallık olur.

Guest-BB2CECC18

9.9.2015 14:06:08

0
Desteklenmesi gereken yapımlardan biri böyle güzel oyunlarımız var ama desteklenerek daha iyilerinin yapılması sağlanmalı devlet destek vermeli.

MonitörKertenkelesi

9.9.2015 13:27:51

0
Eleştiri yapmadan önce düşünelim iki kişi yapıyor. Biri programcı biri de tasarımcı yani oyunun grafik tasarımı tek bir insan yapıyor. Oyun konusunda tecrübesiz ve eğitimsiz bir ülke olarak bu kadarına cesaret etmeleri ve yola çıkmaları iyi bir şey yine de her şey para değil. İki kişi elde ettikleri para ile ekibi büyütür ise iyi. Bir de ya savaş ya korku yok mu başka fikriniz. Niye bunlara takılıp kalıyorlar anlamıyorum.

SilenthillDream

9.9.2015 12:00:12

0
yalnız unreal motoru bedava olduğu halde niye iyi bir grafiklerle uğraşılmıyor yapmışken tam yapıcaksın kaliteli olucak uğraştığınada değicek

Rapsody_izmir

9.9.2015 08:43:15

0
Bsc hadi bir el atın çocuklara maddi destek çıkın. Öyle Türkiye'nin en büyük donanım ve oyun sitesi kuru kuruya olmamalı.

KaptanKenway

8.9.2015 23:32:10

0
Tasarım ve modellemeyi Soner Çakır yapmış sanırım. Diyeceğim birşey var eğer okuyorsa Böyle Türk oyunu yapıyosun köy falan filan tamam da şu Amerika kültüründeki sallanan atıda koyma be kardeşim. Bütün kültürümüzü sıfırlıyorsun gözümüzde. Diğer taraftan oyun ismini güzel koymuşsun tebrik ederim. Projende başarılar. İlk defa Türk yapımcılarından birinin oyun ismini baştan savma kurmadığını gördüm. (Bkz. No 70)

KaptanKenway

8.9.2015 23:26:03

0
quote:

Orjinalden alıntı: Aragonit. neden hep korku oyunu ?
Bağımsız yapımcılardan öyle ahım şahım oyun bekleme. Yani tutupda sana bir CoD yapamaz. Animasyonları zordur, motion capture gerektirebilir. Bu teknolojide onlarda yok. Bir bağımsız şirket yaparsa FPS oyun yapar. 2-3 bağımsız kişinin yapabileceğini sanmam. Bağımsız yapımcıların yörüngesi belli; ya keşfetmeye dayalı, ya korku yada survival oyun yaparlar. Biliyosundur gerçi bunlarıda bi söylüyüm dedim.

Zağanos...

8.9.2015 22:31:16

0
quote:

Orjinalden alıntı: Aragonit. neden hep korku oyunu ?
çünkü bu aralar popüler olan bi tür, aynı zamanda aksiyon, rpg, fps tarzı oyunlar gibi sağlam grafik, animasyon veya oyun dinamiği beklentileri yüksek olmayan bi tür. bu durumda normal yani

Zağanos...

8.9.2015 22:24:17

0
oyunun türkiyede bir mekanda geçmesi ve köyün bire bir modellenmesi güzel olmuş cidden. kaplamalar da o kadar kötü durmuyo. kendi bütçeleriyle yaptıkları için ingilizce seslendirme falan beklemek zor olur doğal olarak, ama yapılabilinirse satışları için iyi olabilir. "köydeki lanet" biraz klasik bi isim ama senaryonun o kadar klasik olmayacağı ümidiyle geliştirici ekibe kolay gelsin diyorum :)

Aragonit.

8.9.2015 22:02:01

0
neden hep korku oyunu ?

Lyc

8.9.2015 21:53:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Artık yalvarıyorum iyi bir destek almadan oyun yapmayın :( Hani hep bir ''aaa ne kadar güzel bizde oyun yapıyoruz hadi ne kadar kötü olsa da destek verelim'' anlayışı falan kalmadı bende. Artık şu korku oyunlarına bari bir el kol animasyonu ekleyin o ne öyle sanki -noclip hilesini açmışız da duvarlardan yollardan hayalet gibi geçiyoruz. Lütfen diyorum ! İyi bir destek almadan oyun yapmayın sayın çok değerli oyun geliştircilerimiz. Artık 2015 yılındayız hatta 2016'a girecez böyle oyunları gördükçe artık sevinemiyorum aksine üzülüyorum ülke adına.
Tek birşey belirteyim, oyunda karakterin eli kolu olacak, büyü sistemide olacak. SS'ler ve Video eski.

kımyasal

8.9.2015 21:48:07

+1
Cevat Yerli'nin dediği gibi,bu işlerde okuduğun okuldan çok yeteneklerin,geliştirici ruhun konuşur.Emeğine sağlık,umarım bu oyundan aldığın tecrübe ile daha kaliteli ve farklı konseptler ile karşımıza çıkarsın.

BSC Misafiri

8.9.2015 21:39:20

-1
Artık yalvarıyorum iyi bir destek almadan oyun yapmayın :( Hani hep bir ''aaa ne kadar güzel bizde oyun yapıyoruz hadi ne kadar kötü olsa da destek verelim'' anlayışı falan kalmadı bende. Artık şu korku oyunlarına bari bir el kol animasyonu ekleyin o ne öyle sanki -noclip hilesini açmışız da duvarlardan yollardan hayalet gibi geçiyoruz. Lütfen diyorum ! İyi bir destek almadan oyun yapmayın sayın çok değerli oyun geliştircilerimiz. Artık 2015 yılındayız hatta 2016'a girecez böyle oyunları gördükçe artık sevinemiyorum aksine üzülüyorum ülke adına.

BSC Misafiri

8.9.2015 21:39:01

-1
bıkmadınız korku oyunu yapmaktan arkadaş. başka tür oyun yapmayı bilmiyor musunuz? bu ne yaaaa!... anladık fakirsiniz de hayalleriniz yaratıcılıklarınızda mı fakir?

Soap_MacTavish

8.9.2015 21:17:55

0
Ooo memleketimde geçen bi oyun hep istemişimdir.

Mr xXx

8.9.2015 21:01:55

0
hemşerim böyle bişey yapmış, gurur duydum! ortaokul mezunu olduğu için para vermemişler ama mecliste milletvekili dağdaki çoban bile olabiliyor.

hacialiyev

8.9.2015 20:08:47

0
Bence çok güzel bir proje hemde oyun hakkında okudukdan sonra heveslendim. Oyun sektorunde bir suru aptal yapım var. Bu oyun destek alırsa daha iyi işler çıkarır. Ekibe başarılar diliyorum. Umarım ekip daha da buyur. Bizde güzel yapımlar görürüz.

ilgezer

8.9.2015 20:05:14

0
seslendirme, ses-müzik efektleri, görseller, doku yumuşatma üniteleri üzerinde biraz daha çalışmaları gerekecek. içinde yaşadığımız yılın, sosyal medya-internet-mobile ağ gibi bir sürü ıvır zıvırla işgal edilmesinden dolayı çok fazla büyüsü yok. belki 2015 değilde gaz lambalarının geceleri aydınlattığı, 8 pilli radyoların iletişim aracı olarak kullanıldığı 70 li yıllarda geçseydi daha fantastik olurdu. herşeye rağmen güzel oyuna benziyor tebrik ediyorum...

Fearless_tr

8.9.2015 20:01:46

0
Soner cakir, kardesim seni tebrik ediyorum milletin yorumlarina bakma super bir calisma olmus basarilarinin devamini diliyorum, yalniz bu yorumumu ciddiye almani rica ediyorum oyuna kendi özgün seylerimizi koy , ne biliyim köyde bir cami yap karanlikta ezan okunsun in cin kostursun :DDD Yabanci oyuncularda farkli seyler deneyimlemis olur diger korku oyunlari hep birbirinin özentisi, seninkide ögle olmasin dediklerimi dikkate al oyun yok satar :P

BSC Misafiri

8.9.2015 19:44:54

0
Güzele benziyor. 2 kişi için zor bir iş ama fena durmuyor. Biraz daha çalışılması lazım fakat konu çok sıradan olmuş. Daha yaratıcı bir şey olabilirmiş.

Lyc

8.9.2015 19:39:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Dovah IOS?
IOS ile ilgili build/port konusunda tecrübemiz olmadığından, şuanlık platform listemizde yok. Ama denemeler yapacağız.

Dovah

8.9.2015 18:33:55

0
IOS?

BSC Misafiri

8.9.2015 18:31:29

+1
karadenizli kardeşim oyun yaparda oynamam mı be :D

mementopolis

8.9.2015 18:26:32

0
Hemşerim :)

LynxPR

8.9.2015 18:24:14

0
Her ne kadar korku ve gerilim türündeki oyunlar gırtlağımıza kadar gelmiş olsa da iki kişilik bu arkadaşlarımızdan böyle kaliteli bir iş çıkmış olması sevindirici.Umarım projeyi gönlünüzün istediği şekilde bitirir ve başarıya ulaşırsınız.Tebrik ederim,Türk geliştiricilerine çamur atanlardan değil de elini taşın altına koyup böyle bir işe girenlerden olduğunuz için.Başarılar ^^

Lyc

8.9.2015 17:57:15

0
Haber için teşekkürler, İmla hataları ile ilgili çok fazla dönüş alıyorum, buradada açıklayayım. Evet imla gibi konularda iyi değilim. Oyunu tamamlayınca bir Türkçe öğretmenine oyun içi metinleri göndererek tam doğru bir metinleme ile baştan derlenecek oyun içi yazılar Bilginize.

Biyonik Kumanda

8.9.2015 17:50:09

-1
Ekran görüntüsündeki imla hatasını gördükten sonra detaylarını okumaktan vazgeçtim.

Minato Namikaze

8.9.2015 17:41:27

0
Güzel oyun olacak gibi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Köydeki Lanet
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız