Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Witcher Yazarı Sapkowski Ek Telif Ücretleri için CD Projekt'ten 16 Milyon Dolar Talep Ediyor

 
The Witcher kitaplarının yazarı Andrzej Sapkowski, The Witcher'ın ek telif ücretleri için CD Projekt'ten 16 milyon dolar istiyor.
 
CD Projekt bugün yayınladığı bir raporda, Andrzej Sapkowski'nin avukatlarının 1 Ekim 2018 tarihinde kendileri ile iletişime geçtiğini ve The Witcher'ın ek telif ücretleri için 60 milyon Polonya Zlotisi (GBP 12.4m/EUR 14m/USD 16.1m) para talebinde bulunduklarını belirtti.
 
Andrzej Sapkowski'nin avukatları Polonyalı yazar ile CD Projekt arasında anlaşmanın sadece serinin ilk oyununu kapsadığını ve ilk oyundan sonra çıkan oyunlar ve indirilebilir içeriklerinin bu anlaşmada bulunmadığını ve bunun "yasa dışı" olduğunu ifade ediyorlar. Bunun düzeltilmesi için de yüklü bir miktarda para talep ediyorlar.
 
CD Projekt'in bu talep üzerine cevabı kısaca "Hayır" oldu.
 
"Şirketin düşüncesine göre, ihbarnamede belirtilen haklar ve istenilen miktar dayanaksızdır. Şirket Bay Andrzej Sapkowski'nin çalışmalarını kanunlara uygun şekilde ve yasal olarak kullanmıştır. Şirket tarafından ödenmesi gereken tüm yükümlülükler uygun bir şekilde yerine getirilmiştir."
 
"Şirket, kendi yapımlarına ilham kaynağı olan eser yazarlarıyla iyi ilişkilerini korumayı istemektedir. Sonuç olarak heyet bu anlaşmazlığın dostane çözümünü sağlamak için büyük bir çaba gösterecektir; ancak bu tür bir çözüm için her iki taraf da önceden ifade edilmiş amaçlara ve mevcut sözleşmelere saygılı olmalıdır." 
 
Bir yıl önce Eurogamer ile gerçekleştirdiği bir röportajda Andrzej Sapkowski, The Witcher video oyunlarının başarılı olacağına inanmayıp her şeyi onların ellerine bıraktığı için kendisinin büyük aptallık ettiğini söylemişti.

"Bana oyunların karlarından bir pay yüzdesi teklif ettiler. 'Hayır hiçbir şekilde kar olmayacak bana tüm paramı şimdi verin.' dedim. Aptalcaydı. Her şeyi onların ellerine bırakacak kadar aptaldım çünkü başarılı olacaklarına inanmadım. Kim bu kadar başarılı olacaklarını öngörebilirdi ki? Ben göremedim."
 
Umalım ki CD Projekt hem mali açıdan hem de serinin hakları açısından herhangi bir zarar etmeden bu olay kapanır. Zira The Witcher evreni kitapların dışında büyümeye devam edecek.

Gwent: The Witcher Card Game'in tam sürümü ve Thronebreaker: The Witcher Tales 23 Ekim'de PC (GOG.com) için; 4 Aralık'ta PlayStation 4 ve Xbox One için çıkacak. Bunların dışında Netflix The Witcher dizisi de yolda ve CD Projekt CEO'su Adam Kicinski yaptığı bir röportajda ileride yeni bir The Witcher oyununun çıkacağını doğrulamıştı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer the witcher the witcher 2 the witcher 3: wild hunt cd project red cd project redengine 3 pc xbox xbox 720 playstation 4 rpg aksiyon rpg
Forza Horizon 4 Xbox Game Pass'e Eklendi Eurogamer: Sızdırılan Harry Potter Oyunu Gerçek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

6.10.2018 10:39:06

0
3-4 milyon falan dese anlayacağım da, 16 milyon nedir

Alkımm

5.10.2018 11:13:56

0
Başka bir yerde de okumuştum oyunun gelirlerinden %10 teklif etmişler yazara.Hatta yazar elinde yayınlamadığı karakter ile ilgili başka detaylar da olduğunu belirterek tek bir anlaşma ile olayı bitirmek istemiş.Kendi salaklığı daha sonra defalarca oyunun başarısı'nın tahminleri aştığını ve bazı şeylerden pişman olduğunu söylemişti.Bir söyleşide kitaplardan memnun olmadığını Witcher serisinin daha iyi yaratmak istediğini söylemiş.Kısaca adamın kendi yazdığı kitaba ve hikayeye saygısı yokmuş risk almamış hata etmiş. Hayır salak herif %10 vermişler 100 bin kopya bile satsa o zaman ki aldığın parayı alacaktın ne bekliyordun 10 bin satacağını mı

stalker(1979)

4.10.2018 00:25:27

0
Hadi 500 binde anlaşalım Şaka bir yana diyorum ya adam kendi yazdığı öyküye mi inanmadı acaba? Bu adam nasıl yazar olmuş arkadaş. Bu işin içine girdiysen hayallerinin büyük olması lazım. Demek ki bu saatten sonra benden bi cacık olmaz demiş Zaten oyunu oynadıysan oyunun sonunda yazarın karikatürü duvara dayanmış perişan halde resmetmişler Ama dediğim gibi bu seri için 57 bin TL alması çok saçma olmuş.

brkylmz19990102

3.10.2018 23:29:57

+1
Bence haksızlık değil küçük bir bağımsız firma için büyük paralar bunlar o zamanlarda ya eğer cdpr nin witcher projesi başarısız olsaydı ve cdpr nin batmasında yazar abininde bir etkisi olucaktı onun acıyıpta " hadi şunlara verdikleri paranın bir kısmını vereyim " diyeceğini hiç sanmıyorum cdpr niye acısın ? Yinede alan memnun satan memnun yazar parayı aldığı zaman " oh mis gibi para " , cdpr parayı verdiği zaman " tamam beyler o kadar parayı verdikte oyun için çok çalışırız parasını çıkarırız " demişlerdir daha sonra yazar ulan benim kitaplar niye bu kadar çok satmaya başladı nedeni ney " diyince witcher ın satış oranlarına bir bakıp tırnaklarını yemeye başlar . Cdpr aynı zamanda " Oh millet o kadar çalıştık didindik karşılığını aldık " diyorlardır . Demek istediğim şu ki yazar yazdığı kitaptan hiç yoktan para kazandı üstüne kitap satışları inanılmaz arttı hala kolay para için cdpr nin peşlerinde koşturuyor . Bu adama 1 kuruş verilmez . Önce cdpr nin o kadar emeklerinin ve fedakarlıklarının karşılığını versin para istiyorsa .

Zebercet

3.10.2018 18:39:32

0
Bu tavrını Netflixe de gösterir umarım. Paragöz bunak deli etti beni akşam akşam. Anlaşmada ne yazıyorsa o isterse bir TL'ye satmış olsun olur mu öyle şey.

stalker(1979)

3.10.2018 18:05:55

0
Adama Türk parasıyla 57 bin TL vermişler bu witcher serisi için. CDPR sırf witcher serisinden belki de milyar dolar'a yakın para kazanmıştır. Verdikleri para devenin kulağındaki kıl bile değil Adam da salakmış demek ki bu kadar satacağını tahmin etmemiş canlı parayı görünce sazan gibi atlamış. Sırf sustursunlar diye 16 milyon dolar olmasa bile 1 milyon dolar verip susturabilirler. Eline yapışmaz. Verdikleri 57 bin TL gerçekten çok komik bir rakam. Sonuçta böyle bir seriyi oluşturmuş bir adama 57 bin TL vermek gerçekten haksızlık. Adamın karakteri bana da para göz geldi ama hakkı da 57 Bin TL değil kardeş. Allah var çok az bu para.

Nikomer

3.10.2018 17:59:57

0
Kitapta ki önsözde de görebileceğiniz gibi Sapkowski' nin risk almadığını ve bunun için pişman olduğu belli. Oyunun kitap satışlarına, kitabın kendi başarısından daha çok etki ettiği kitabın üç paragraflık önsözünün bir paragrafının oyunla ilgili olduğundan anlaşılıyor. Kısacası asıl şuan Sapkowski' nin yaptığı nemalanmaya çalışmak, hadi eyvallah :)
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

İdrak İstimlak

3.10.2018 16:28:05

0
CDPR iyi güzel firma ama bundan bir kaç ay önce yine bu firmanın çalışanlarından birisi kendilerinin çok zor koşullar altında çalıştırıldığından şikayet etmiş ve bu gündem olmuştu. Açıkçası bu çıkışa ben şaşırmadım, adamın hakkını istemesi de gayet doğaldır. Sözleşmesinde ne yazıp, yazmadığını bilemeyiz ama CDPR'in anlaşma yolunu açık bırakması ellerinin öyle pekte sağlam olmadığının kanıtı gibi...

veterangamer

3.10.2018 12:47:26

0
Cdprojenin imajının artmasına gerek falan yok zaten şuan en iyi imaja sahip oyun yapımcısı.

brkylmz19990102

3.10.2018 12:43:15

0
cdpr keriz mi niye para versinler zorunda değillerse onun yerine bikaç yüz bin oyuncuya bedava witcher versinler bak bakalım imajları nasıl artıyor :D Ayrıca yazar ultra aç gözlü bir kez para aldı mı bırakmaz peşlerini .

# Ace #

3.10.2018 01:56:45

0
Başarılı olunca mal gibi ben ne yaptım demekle olmuyor. Ayrıca yanlış bir uğraşa girer oyun ve firma ülkelerinde el üstünde tutuluyor bu işi uzatırsa kendi zararlı çıkar.

stalker(1979)

2.10.2018 20:51:56

+1
Anladığım kadarıyla yazar bu iş tutmaz deyip canlı parayı tercih etmiş. Tamam CD projektt haklı para vermek zorunda değiller. Ancak bu oyundan bu kadar para kazandıkları için bence biraz saygıdan biraz da böyle haberler çıkmasın diye bu yazara biraz para verebilirler. Böyle haberler şirketleri yıpratır. Bence anlaşamayacakları bir şey değil. Yazarın yaptığı yanlış da olsa şirket yine de para verebilir.

Queen Hentai

2.10.2018 19:58:18

0

MytHnfr

2.10.2018 19:01:39

+6
Yahu adamın açıklaması o kadar komik ki. Diyor başarısız olacaklar sandım başarılı olacaklarını nereden bileyim. Ticaret bu yani riske girmekten kaçmışsın, risksiz iş yaparsan o kadar kazanırsın tabi. Anlaşmada neler yazıyor bilmiyorum ama adam oyun haklarını komple verdiyse soğuk bir su içsin iyi gelir bu saatten sonra.

Thanossss

2.10.2018 18:45:27

0
gevşek ve artist bir abimiz kendisi böyle olaylar çıkarması da normal bu yüzden

Bugra4129

2.10.2018 18:28:42

0
Hayır! Gayet kısa ve net cevap olmuş :D

Antikaruh

2.10.2018 18:03:59

+3
"Bana oyunların karlarından bir pay yüzdesi teklif ettiler. 'Hayır hiçbir şekilde kar olmayacak bana tüm paramı şimdi verin.' dedim. Aptalcaydı. Her şeyi onların ellerine bırakacak kadar aptaldım çünkü başarılı olacaklarına inanmadım. Kim bu kadar başarılı olacaklarını öngörebilirdi ki? Ben göremedim." ------- Gevşeğe bak... Sözleşme imzalanmış, adamlar pay verelim demişler kabul etmemiş, nakiti indirmiş cebe ... Şimdi oyun başarılı olunca ağlıyor. Bu yazarın bir kaç panelde daha bayağı sıkıntılı yorumuna (witcher için değil sadece) denk geldim, bayağı sorunlu bir kişilik. Eserlerine saygım sonsuz ancak CDPR olmasa hiç kimsenin şu seriden haberi olmayacaktı.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız