Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Witcher 2 Korsan Yollarla 4.5M Kez İndirildi


     Bu tip korsan haberlerinde PC'ci kullanıcılar her ne kadar "Konsollarda da var" dese de, gerçekci olmanın vakti geldi. CD Projekt'in yaptığı açıklamaya göre PC'ye özel olarak çıkan The Witcher 2'nin kıymetini PC'ciler bilemedi.
 
     Firmanın CEO'su Marcin Iwinski yaptığı açıklamayla birlikte ellerindeki raporlara göre The Witcher 2 korsan yollarla 4.5 milyondan fazla indirildi. Iwinski, "İnternet sitelerindeki gördüğüm raporlara göre The Witcher 2'yi ilk 6 ile 8 hafta arasında aynı anda 20 ile 30 bin arasında kişi indirdi." şeklinde bir açıklamayla konuşmaya başladı.
 
     Iwinski, "20 bin insan ortalamasını ve 6 haftayı ele alalım. Oyunun boyutu 14 GB. İnternet seviyesini orta hızda hesaplarsak 6 saatte indiriliyor. Altı hafta 56 gün, 1344 saat. 1344 saat içerisinde 6 saatte bir oyun indirmesi tamamlanıyor. 20 bin insanın aynı anda indirildiğini de ekleyince The Witcher 2'nin indirilme sayısı 4.5 milyonu aşıyor." şeklinde konuştu.
 
     Iwinski, "4.5 milyon sadece bir yuvarlama hesapla çıkan sonuç. Perakendecilerden gelen son bilgilere göre oyun yasal yollarla 1 milyonu aştı. Korsan olarak ise 4.5 - 5 milyon arasında. Bu bizim için çok kötü bir sonuç." dedi.
 
      Ayrıca Iwinski, oyunlarında neden bir DRM sistemini kullanmadıklarını da şöyle açıkladı; "Piyasadaki rakiplerimizi göz önüne alınca en başta korsanlar geliyor. Zaten oyunu piyasaya sürmeden önce aklınıza gelebilecek her türlü koruma sistemlerini denedik. Bu korumaları kırmamız ise ya bir, ya da iki günümüzü aldı. Bir de bunu iş edinen kişilerin elinde düşünün."
 
      "Ama henüz pes etmedik. Korsan çözülecek gibi değil, farklı yolu deniyoruz. Oyunlarımız artık aynı fiyatla fakat dolu içerikle çıkacak. Örneğin oyunun müzik kasedi, yapım aşamasından DVD'ler, kitaplar, rehberler vs. Bu durum en azından seriye bağlı hayranlarımızı yasal yollardan satın almaya teşvik edecek.
 
     Son olarak Iwinski sözlerine, "DRM sistemi çalışmıyor bu bir gerçek. Nasıl bir koruma yaparsanız yapın, en sonunda kırılıyor." eklemesini de yaparak uzun süredir PC kullanıcılarına UbiDRM ile 'işkence' çektiren Ubisoft'a da gönderme yaparmışcasına, "Ek olarak DRM sistemi yasal kullanıcıları da oyundan soğutuyor. Bu insanlar iyi kişiler. Oyununlarınızı beğenip 50 dolar veya euro vermiş kişiler. Neden bu sistemle birlikte yasal kullanıcılara oyun oynamayı güç kılıyorsunuz?" sözleriyle de konuşmasını sona erdirdi.
 
     Evet, PC'lerdeki durum ortada. Aslında Iwinski, bu durum altında kalmasına rağmen aşırı iyi niyetli davranmış. Yorum size kalmış.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Witcher : Assassins of Kings CDProjekt PC Xbox 360 korsan
Half-Life'a Muhteşem Bir Live Action BF3: Back to Karkand 14 Aralık'da mı Çıkacak?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

stun

30.11.2011 12:46:43

-2
bloodTime 29.11.2011 21:44:37 sen emeğe saygıdan dolayı alıyosun zaten demi... -firma bi daha oyun cıkarsın diye ,yine kendi çıkarın için almıyosundur -Multiplayer oynamak için veya makinen banlanmasın diye de almıyosundur. - tüm filmleri -tüm müzikleri -tüm programları -İşletim sistemlerini orjinal alıp firmaya tam destek hep destek çıkıyosundur. eminim tüm konsol oyuncuları her daim firmanın emeğine saygısından dolayı orjinal alıyodur.. --------------------------------------------------- neden ve ne için aldıgının bir önemı yok sonuçta konsollarda orjınal oyun çok çok fazla satıyor... burada hatıce değil netice önemlı

bloodTime

30.11.2011 01:22:17

+2
distortionist sen ölme git zombi taklidi tap belki the walking dead'da bi rol kapar o IQ'üsü bol olan koca beynine rahat rahat kurşun yersin...hem aktörleri de zor durumda bırakmamış olursun...düşüncelisin ya ...
quote:

Emeğe saygı duyduğun zaman ( orjinal oyun alarak) bunları yapımcılar hediye ediyor
sen durumu tersten okuyosun resmen...ne düşündüğünnün, neyi savundugunun farkında bile değilsin... hem o saydıgın sebeplerden orjinal alıyorum diyosun hemde emeğe saygıdan bahsediyosun ,firma sistemi koymasaydı orjinal almayacaktın o zaman... millete lanlı lunlu laf atacagına adam gibi çık, ne olursa olsun firmaya hakkını veririm de anlayayım... seninki emeğe saygı değil ,sistemdeki cezaya saygı ...

clubberkay

30.11.2011 01:14:41

0
yuh.

MytHnfr

30.11.2011 01:07:30

+1
Bence oyun Witcher 2 ise paraya kıyılır. Fakat fiyatı 130 TL ise RPG sevmeyen arkadaşlara bu oyunu nasıl aldıracaksınız sorarım size?

distortionist

29.11.2011 23:55:34

-8
Bloodtime, Sen ne tür bir malsın ? IQ özürlü falan mısın ? Dangalak, heralde saydığın sebeplerden ötürü orjinal oyun alıyorum. Emeğe saygı duyduğun zaman ( orjinal oyun alarak) bunları yapımcılar hediye ediyor... Ne salaklar var hey Allahım ya. Öl emi .

nightwolfking79

29.11.2011 23:51:54

0
oyun fiyatlarını, mesela bir oyun 100 tl ise, bunu 30 tl yapsınlar o zaman 1 milyon yerine 10 milyon orjinal satmazlarsa namerdim...

BSC Misafiri

29.11.2011 23:45:45

-1
Ben korsanın nasıl durdurulacağını söyliyeyim oyunun tüm programları kendi içinde şefrelenmiş olmaı en ufak bir değişikle oyun sistemi çökeltilmeli orjinel alanlaraysa minik bir şifreleme kasedi verilmeli ve oyun ancak bu rastgele tasarlanmış rakamlar dizisiyle açılmalı sıkıysa bunu kırsınlar ama bunları akıl eden yokki.

big daddy kunteper

29.11.2011 23:38:20

+1
piquet 29.11.2011 23:23:05 RPG oyuna multiplayer olsun demek kadar saçma bir şey olamaz herhalde (gelip Diablo örneğini vermeyin o RPG değil Hack & Slash). multiplayer oyun denildiği zaman FPS olarak MW, BF ve Left 4 Dead serisi, strateji olarakta Starcraft ve Dawn Of War serisi gibi oyunlar müthiş keyifli oynanıyor zaten. gelipte Withcher'a ya da Elder Scrolls'a "multisi olsun" demek nasıl bir mantık ona asla çözemeyeceğim sanırım. hayır ya oyundan anlamıyorlar ya da ezbere konuşuyorlar. başka ihtimal yok.

Wayward Son

29.11.2011 23:38:09

+1
Parti sistemi olan oyunlarda (Baldur's Gate, DA vs) multi eyvallah. Ama diğerleri için zorlama oluyor. Zaten sürüyle multi oyun varken bence single'ın tadı bozulmamalı. TES zaten single haliyle hiç bir oyuna benzemeyen bir deneyim sunuyor. Bu haliyle kalsın. Mass Effect örneği gibi, tüm hikayeyi coop oynatmayacaksa 3-5 tane ekstra coop görevi için multi koymak bence satışları arttırabilecek bir unsur değil. Zaten RPG'lerin kitlesi belli, sırf multi için alacak adam yoktur yani RPG'leri.

M3rett0

29.11.2011 23:30:19

-1
Her oyuna uygun bir multi/co-op vardır bence.TES'e de uygun bir şekilde multi koyulsun isterim.Ha nasıl bir şey olur bir fikrim yok ama en azından Co-op denemeliler.

piquet

29.11.2011 23:23:05

+2
@ismail vilehand Bu zihniyet ne yazık ki tüm dünyada hakim olmaya başladı. Mesela Mass Effect 3'e multiplayer ve coop modları koymuşlar. Metro 2033 için de multi yok diye alınmaz diyorlardı. Televizyonlardaki 3D özelliği gibi oldu bu artık. Her oyuna satması için multi şart...

RedTurkei

29.11.2011 23:08:28

-2
Kötüydü oyun arkadaş, ben beğenmedim 1le uzaktan yakından alakası yok combat problemi var yapay zeka yok denecek kadar az, optimizasyon problemi hat safhada nasıl bir pc oyunudur anlamadım bıraksın bu ayakları, 120 tl edecek oyun değildi

big daddy kunteper

29.11.2011 23:06:37

0
avatar78 29.11.2011 22:52:50 evet çok mantıklı. alakalı alakasız her tür oyunu multiplayer yapmalılar zaten. RPG kültürü sıfır olan ne kadar insan varsa buraya dolmuş, bizde laf anlatmaya çalışıyoruz. multiplayer takıntınız varsa oynamayın RPG. yani "sürekli görevli oyun..."

avatar78

29.11.2011 22:52:50

-2
quote:

Orijinalden alıntı: ismail vilehand "multisi mi var neden alayım?" diyenleri ve başka bir sebepten ötürü korsanı destekleyenleri Allah'a (ya da neye inanıyorlarsa ona) havale ediyorum. inşallah bir gün haftalarca, aylarca hatta senelerce emek verip ortaya çıkarttıkları bir ürün çalınır da o zaman akılları başlarına gelir.
Haksızsın. Multisi yoksa ben korsan olarak indiriyorum, evet. Kendi ürünüm olsa multi'sini koyardım ki orijinal alınsın. O kadar emek vereceğim bir projeyi niye korsanla riske atayım?

Wayward Son

29.11.2011 22:51:07

+4
bloodTime Aynen. En sevdiğim türdür RPG. '' multisi yok neden alayım'' mantığındaki insanlara inat, tekrar oynanabilirliği en yüksek olan oyunlardır. Senaryosu, derinliği, özgürlüğü en fazla olan oyunlardır. Günümüzün FPS'lerinin level atlama sistemini, karakter geliştirme özelliğini hangi türden aldığını bilmeden yapılan yorumlara sadece gülüyorum:) Bazı oyunlar da MP olmadığı için güzel. Örneğin multi Elder Scrolls'ta son görmek isteyeceğim şeydir. Dış dünyadan beni tamamen koparabilen ender serilerdendir ES. Hakeden oyun orjinal alınır. Batman haketmiyor mu? '' COD'un senaryosu harikaaa'' diyerek 3-5 saatlik oyunun senaryosuna ayılan bayılan gençlerimiz azcık ingilizce öğrenip Witcher falan oynasalar alacakları zevk katlanacak. A pardon, Witcher Türkçe geliyor :)

bloodTime

29.11.2011 22:46:32

+1
normalde hiç sormazdım ama cok merak ettim ,bana eksi verenler hangi amaç uğruna eksi verdiniz bi açıklayın da yanlışımı göreyim.. zahmet olmazsa tabi...

big daddy kunteper

29.11.2011 22:41:37

+1
"multisi mi var neden alayım?" diyenleri ve başka bir sebepten ötürü korsanı destekleyenleri Allah'a (ya da neye inanıyorlarsa ona) havale ediyorum. inşallah bir gün haftalarca, aylarca hatta senelerce emek verip ortaya çıkarttıkları bir ürün çalınır da o zaman akılları başlarına gelir.

bloodTime

29.11.2011 22:35:04

-1
Wayward Son RPG'lerde paraya acımıyorum ...özellikle ME2'yi ,hiç düşünmeden almıştım... Skyrime için de geçerli....MP olsun veya olmasın parayı hak ediyor bu tür yapımlar... the witcher 2 de bunlardan biri...Bazı arkadaşlar MP olmadıgı için o kadar parayı hak etmediğni söylüyorlar ,onlar da haklılar... birde neden bu tür haberlerde ülkemizdeki fiyatlar yorumlara dahil ediliyor ki sonucta firma agzıyla dünya geneli için konuşulmuş ve Türkiye satışları belki bunun binde biri bile değil...

Bernhard

29.11.2011 22:21:59

0
Arkadaşlar bazı kişiler BSC ekibine neden böyle bir haber girildi diye kızıyor. Bunlar tamamen geliştiricilerin açıklamaları. Eğer geliştiriciler konsolda korsandan şikayet ederse onu da yayınlarız. Buna rağmen geliştiriciler bir konudan şikayetçiyse bu haberi yayınlamamamız için hiç bir neden yok. Siz de oyun fiyatlarının yüksekliğinden şikayet edebilirsiniz. Bu konuda haksız olduğunuzu söylemek ise saçmalık olur, fakat neden bu haber giriliyor diye yakınmanız da yanlış. The Withcer 2'nin geliştiricilerinin suçu değil ki oyunun Türkiyede 130 ytl'ye satılması. The Withcher 2 gibi bir oyunu geliştiren CD Projekt'in açıklamaları ise diğer firmalardan daha önemlidir. Özellikle bu tür bağımsız stüdyoların sesini duyurmak bizce büyük önem arz ediyor.

Wayward Son

29.11.2011 22:20:01

+1
RPG'lere 130 TL verilmez ?? RPG tanımın da müthiş '' sürekli görevli oyun''...

LimeLight

29.11.2011 22:11:17

+1
Bu adama kısaca 'Sen git filmlerdeki korsan oranına bakta konus' derim :) ve buna rağmen hiçbiri şikayet etmiyor.

Crynet

29.11.2011 22:06:52

+5
The Witcher 2 Fiyat... Piyasa Fiyatı : 130,00 YTL KDV Dahil MaViSHOP-MVSHOP Fiyatı : 129,99 TL Banka Havalesi İle : 123,49 TL Allah Aşkına Bsc Ekibi Kıymetini Bizmi Bilmedik Biraz İnsaf 130TL Piyasa Fiyatı Olarak Çıkan Oyunu Hele Hele RPG Bir Oyunsa Sürekli Görevli Bir oyunsa Kimse 130TL Vermez Herkez İndirir Buna Bütün Ülkeleri Dahil. Ve Aynı Zamanda Oyunun 4.5M Kişi İndirmesi Kıymeti bilmemek Değil Oyunu Sevildiği Anlamına Gelir Oyun Berbat Veya Kötü Olsaydı 500.000 Kişiden Başka Kimse İndirmezdi Bu Tür Haberler Herzaman Sinirimi Bozmuştur.

BSC Misafiri

29.11.2011 22:01:42

0
evt

BSC Misafiri

29.11.2011 22:01:25

+1
Oyunun resmi türkçe yaması çıksın kesin alacağım steam'den oyunu.Türkçe çıkan oyunlar kendi gözümde önceliklidir mutlaka alırım konsol kullanıcısı olmama rağmen

oyuncu11790

29.11.2011 21:59:27

0
korsan konusu artık pc kullanıcısının üstüne iyice yapıştırıldı ya kardeşim bir günde bir tane oyun firması çıksın biz bu oyundaki payımızı azaltıp fiyatı aşağıda tutarak satış yapacağız dese emin olun oyun iyiyse azalttıkları payları çok sattıkları için normalden daha fazla olarak yine ceplerine girer

cato16

29.11.2011 21:55:15

+1
Her şeyin başı ''reklam''

]P0PC0RN

29.11.2011 21:50:07

0
gerçekten sağlam bir rpgdi 3 . oyuna bir multi eklerlerse gerçi nasil olur multisi hic bir fikrim yok birazda reklamla 3-4 u rahat aşar diye dusunuyorum

bloodTime

29.11.2011 21:44:37

0
distortionist sen emeğe saygıdan dolayı alıyosun zaten demi... -firma bi daha oyun cıkarsın diye ,yine kendi çıkarın için almıyosundur -Multiplayer oynamak için veya makinen banlanmasın diye de almıyosundur. - tüm filmleri -tüm müzikleri -tüm programları -İşletim sistemlerini orjinal alıp firmaya tam destek hep destek çıkıyosundur. eminim tüm konsol oyuncuları her daim firmanın emeğine saygısından dolayı orjinal alıyodur...

INCEPTION

29.11.2011 21:44:34

+3
Oyunları yapmasınlar pc ye de bakalım nvidia,amd intel vs. ne satacak,az uyanık değil bunlar sanki sadece oyunlardan kazanıyorlar ,hiçbir donanım üreticisiyle anlaşmaları yok sanki,gözünüz doysun be...

M3rett0

29.11.2011 21:41:49

0
@distor 1 milyon orijinal 5 milyon korsan olunca oynayanların 5'te 4'ü korsan oluyor değil mi ? xD Oyuna biraz daha reklam yapılsaydı 2 milyonu aşardı bence.Ama bu oyunla birlikte firmayı tanıdı birçok oyuncu yeni oyunları da aynı kalitede olursa beklediklerini alacaklardır.Ama aynı fiyata daha çok içerik politikaları bence hatalı, ''aynı içerik daha uygun fiyata'' yapmaları lazım. Sonuçta 50 dolar verip soundtrack+kitapçık vs. almak yerine 35-40 dolar verip sadece oyunu almayı tercih ederim.

avatar78

29.11.2011 21:41:10

-3
ee kardeşim niye alayım multisi mi var?

wisla

29.11.2011 21:37:15

0
4.5 milyon ya o 4.5 milyon oyuncu orjinal alsa oyunun konsola çıkmasına gerek yoktu

wictoRy

29.11.2011 21:33:29

-1
oyunun MP'si yoksa orjinal almam arkadaş, hayır ne gerek var elin amerikan'ı oyun yapmış ona para mı bayılacam 100 TL.Türk vatandaşlarımız da oyun yapsın verelim ama biz bunlara para verdikçe Amerikan ordusua silah alınıyor (falaaan filaan) amma gereksiz konuştum ya

distortionist

29.11.2011 21:30:58

-5
Ondan sonra mız mız mız söylenir PC'ciler vay oyun çıkmıyor bizeeee, vay geç çıkıyooor, vay özenilmiyoooor. yok konsollar yüzünden geri kalmış oyunlara mahkum kalıyoruuuz... ulan önce bi emeğe saygı göstermesini öğrenin be... 5 oyundan 4'ü Korsan.. Orana gel...

Wayward Son

29.11.2011 21:29:13

+1
Oyunlar 50 tl olsunmuş. Bu mantık yüzünden gidip Witcher 2 Collector's Edition'ı amazon'dan getirttim. Çünkü bu mantık yüzünden bu tarz güzellikler ülkemize gelmiyor. 50 TL'ye yeni çıkmış oyunu neresi satmış dünyada da siz talep ediyorsunuz. Emeğin karşılığı kesinlikle 50 tl değil.

.Hawx

29.11.2011 21:26:07

+1
Millet değerini bilmiyor.Ben böyle firmaların yaptığı oyunlara paramı gönül rahatlığıyla veririm.(ki oyunun Türkçe yaması çıktığında oyunu orjinal olarak alacağım)Ubi ibret alsın.

encuni

29.11.2011 21:25:49

0
Adamı nerdeyse haksız cıkaracaksınız :) yuh

Opricnik

29.11.2011 21:23:32

+3
Beyler işi ülkemize bağlamayın bizde satılan oran toplamın %000.1i falan o yüzden Oyun satmıyorsa Amerikada avrupada Pc'nin oyun için kullanılmamasından .

CodeMachine

29.11.2011 21:15:57

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe 20 bin insan ortalamasını ve 6 haftayı ele alalım. Oyunun boyutu 14 GB. İnternet seviyesini orta hızda hesaplarsak 6 saatte indiriliyor. Altı hafta 56 gün, 1344 saat. 1344 saat içerisinde 6 saatte bir oyun indirmesi tamamlanıyor. 20 bin insanın aynı anda indirildiğini de ekleyince The Witcher 2'nin indirilme sayısı 4.5 milyonu aşıyor
Bir an "40 YAPAR" diyecek sandım

CodeMachine

29.11.2011 21:14:05

+2
Yapmayın abi oyun falan. Yeter. Bir oyun yapıyorsunuz ondan sonra yok PC ciler böylede yok şöylede... Benim hesabım şöyle. 4,5 milyon kişiden 1,5 milyonu oyunu indirip biraz oynadıktan sonra silen rpg sevmeyenler olsun, 1 milyonu oyunu almadan önce bi indirip bakayım sonra alayım diyip alanlar olsun, 500 bin tanesi çeşitli sebeplerle tekrar indirme gereği duyanlar olsun, 500 bini kendi forum sitesinde yayınlamak için tekrar kendi hesabıyla upload edecekler oldun. Kaldı geriye 1 milyon bil fiil korsan oyuncu. %50 para verip alan %50 korsan. gayet başarılı. öyle hesaba ancak böyle hesapla karşılık verilir.

waltran

29.11.2011 21:07:21

0
kusura bakmasınlar ama 500 milyon kez korsanda indirilse oyun 1 m den fazla sattıysa onun değeri bilinmiştir ha öyle düşünmüyorlarsa çözüm basit: yapmayın abi oyunu pcye, yapın konsola basitleştirilmiş bir oyun bide reklam kötü olsa bile satar o oyun. adam iyi niyetli aslında doğruda konuşmuş eyvallah ama ne bekliyorlar ki? zaten bu oyunu oynayan oyuncu kesimi belli, oyunun çıktığı platform belli küt diye 5-10 m satmayı bekleyemessinki o yüzden 1m yi başarısızlık olarak görselerde bence iyi bir rakam
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 2 : Assassins of Kings
+ TAKİBE
AL
72 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız