Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Thaumaturge Ertelendi: Konsol Sürümü Yolda

 
Yayıncı 11 bit studios ve geliştirici Fool's Theory'nin hikaye odaklı rol yapma oyunu The Thaumaturge ne yazık ki bir kez daha ertelendi. Oyun artık 20 Şubat çıkış tarihinden 4 Mart’a alındı. Belirtilen tarihte bu proje PC platformuna çıkışını gerçekleştirecek.
 
Dikkat çekici ortamlar yer alıyor 
 
 

İzometrik yapısıyla ve ilgi çekici ortamlarıyla beraber The Thaumaturge’un PC sürümü Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden yayınlanması planlanıyor. Aynı zamanda PlayStation 5 ve Xbox Series sürümlerinin ise daha sonraki bir tarihte satışa sunulması bekleniyor.
 
Diğer taraftan ekipler tarafından yeni bir açıklama bulunuyor ve bu açıklama içerisinde şu ifadeler yer alıyor:

“Oyunumuz şu an tamamlandı. Ancak Şubat ayı içerisinde oldukça fazla proje piyasaya sürülecek. Dolayısıyla biz de bu yoğun oyun dönemini atlatıp daha sakin bir çıkış tarihine geçiş yapmak istedik. Böylece oyunumuzun hak ettiği geri dönüşü yeni tarihimizde almayı planlıyoruz.”
 

 
Oyun hakkında
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve izometrik kamera bakış açısıyla beraber rol yapma deneyimini yaşayabileceğimiz bu yapım, gerçekten de güzel bir ortama bizleri sunmayı hedefliyor. Bu ortamda dikkat çekici yaratıklarla karşılaşabiliyoruz. Oyunda belli bir yaratığı kontrol etme gücüne sahip olarak yer alıyor ve burada ilgi çekici karakterlerle karşılaşıyoruz. Bu karakterleri dilediğiniz şekilde kontrol edebiliyor, ekip tabanlı bir yapıyla karşılaşıyor ve sıra tabanlı strateji ve taktik sistemi ile beraber de aksiyonun içerisinde kendimizi bulabiliyoruz.
 
Zengin hikaye anlatımıyla beraber yer alabildiğimiz bu yapımda izometrik bir sistemle karşılaşıyoruz. Aynı zamanda karakter odaklı bir yapının olduğundan da bahsedebiliriz. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca karakterlerimizi geliştirebiliyor, geliştirme ekranı ile beraber karakterlerimizin belli başlı özelliklerini yükseltebiliyoruz. Araştırma mekanikleri de burada oldukça önem arz ediyor. Diğer taraftan dikkat çekici varlıkların burada olduğundan bahsedebiliyor ve bu varlıkları kontrol etmek de tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda aynı zamanda müthiş bir atmosfer bizleri bekliyor.
 
 

Farklı kültürlere bünyesinde barındıran ve 20. yüzyılın başlarında bulunduğumuz bu yapım Varşova bölgesinde yer alıyor. Burada yapacağımız seçimler oldukça önem arz ediyor. Yaptığımız seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyor ve aynı zamanda karakterlerin duygularıyla oynayabiliyoruz. Hikaye odaklı bir rol yapma deneyimi bizlere sunuluyor. Burada seçimler yapmak durumunda kaldığımızdan dolayı elbette kendi dünyamızı kendimiz şekillendirebilir ve geleceğimizi burada kendimiz yönetebiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu bu yapım içerisinde farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
Çünkü seçimlerin gidişatı farklı da gösterdiğinden dolayı elbette bizi burada farklı bir deneyim elde etmeye teşvik ediyor. Oyunda karakter gelişimi ekranından dikkat çekici aksiyon sistemine kadar elbette dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Açık dünya içerisinde gezip tozabildiğimiz bu yapımda bu dünyayı keşfetmeye çalışıyor, aynı şekilde etraftaki kaynakları toplamak da tamamen bizim işimiz oluyor. Bu kaynakları toplayarak hem envanterimizi güçlendirebiliyor hem de daha güçlü bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Oyunda elbette ilk etapta zorlu bir sürecin olduğundan bahsedebiliriz. Ancak bu zorlu içerik elbette bizlere alıştıktan sonra daha kolay gelebiliyor. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu düşmanlar bizleri bekliyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için kendi stratejimizi ve planımızı oyuna dahil edebilir ve böylece sıra tabanlı taktik aksiyon sistemi içerisinde biz de yerimizi alabiliyoruz. Bu taktiklerle beraber kendi ekibimizi güçlendirebiliyor, her bir karakteri burada farklı şekillerde kullanabiliyor, kamera bakış açısının ilgi çekici olmasıyla beraber düşmanların üstesinden gelmeye başlıyor ve aynı zamanda rol yapma deneyimlerini burada sunmaya hazırlanıyoruz. Araştırma ve geliştirme mekaniklerinin ön planda olduğu bu yapımda eşsiz bir bakış açısı bizlere sunuluyor ve gizemli güçlerim burada olduğundan da bahsedebiliriz. Olağan dışı varlıkların yer aldığı bu yapımda buradaki varlıkları kontrol etmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Çünkü dünya içerisinde bulunduğumuz esnada bu karakterleri yani varlıkları kontrol etme gücü bizlere veriliyor ve bu güce herkes ne yazık ki ulaşamıyor. Biz de bu gücü kullanarak elbette iyilik yapmaya çalışıyor ve nitekim buradaki insanlığı kurtarmaya hazırlanıyoruz. Ancak bu gücü kötüye kullanmak isteyen gruplar ve insanların da olduğundan bahsedebiliriz. İşte biz de bunları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda iyiliğin kazanması için uğraşıyoruz.
 
Gerçekçi bir dünyada yer aldığımız bu yapımda ruhani varlıklar oldukça ön plana çıkıyor. Bu ruhani varlıkları yaptığımız seçimlerle beraber hem kontrol edebiliyor hem de yaptığımız seçimlerin sonuçlarını burada görebiliyoruz. Hikaye odaklı bu yapım içerisinde aynı zamanda arka plandaki hikayeyi deneyimleyebildiğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor.

Oyunda farklı şekillerde sınıflar bizlere sunuluyor. Bu sınıfların her birinin kendine özgü güçleri, yapıları ve dahası yer alıyor. Ancak bu şekilde yer alabildiğimiz yapımda her bir karakter sınıfını burada düzgün şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Burada yaptığımız hamlelerle farklı şekillerde bu karakterleri yani sınıfları kontrol edebiliyor, istediğimiz şekildeki taktikleri ve planları oyuna dahil edebiliyor ve bu taktik ve planlamalarla beraber dilediğimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Nitekim oyunda bulunduğumuz esnada farklı taktiklerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve diğer taraftan kullanabileceğimiz ve tüketilebilir nesnelerle beraber de düşmanları kolay bir şekilde yok edebiliyoruz.
 
 

Yılların 1905'i gösterdiği Varşova şehrinde yer aldığımız yapımda Rusya çarlığında bulunuyoruz ve burada siyasi yapının kırık olduğundan bahsedebiliyoruz. Bir yandan nüfusun sık sık yükseldiği ve aynı zamanda nüfus içerisinde ve toplum içerisinde çatışmaların yer aldığı yapımda farklı kökenlere ve duygulara sahip birçok insan ve insan grubu bulunuyor. Bu insanların elbette bir arada yaşaması ve bu birlikteliği düzgün bir şekilde düzene sokmak oldukça önem arz ediyor. Biz de bu bir arada yaşama olayını elbette ciddiye alıyoruz ve bununla beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz. Ek olarak burada yüksek sosyete grupları, fakir halk ve daha fazla sistem mekanizması yer alıyor. Bunlarla beraber arka plandaki siyasi çekişmeler ortaya çıkmaya çalışıyor ve ilerleyen süreçte ise şehrin arka sokaklarına dalış yapabiliyoruz.
Diğer taraftan ise birçok karakter grubu bu ruhani varlıkları kontrol etmek için ön plana çıkıyor.
 
Biz de bu gruplar arasında bulunuyoruz ve artık halkı eşitlemek ve her halkın belli başlı haklardan yararlanmak istediğini belirtiyoruz. Umut tohumu olarak yer alabildiğimiz yapımda hem karanlık arzulara ev sahipliği yapabiliyor hem de iyiliğin ne kadar önemli olduğunu burada görebiliyoruz. Nitekim ilerleyeceğiniz esnada iyi veya kötü olmak tamamen size ait oluyor ve bu iyilik ve kötülük kavramı elbette size göre değişkenlik gösterebiliyor. Yaptığınız hamlelere bağlı olarak ilerleyebildiğiniz yapımda farklı şekillerdeki gidişata yön verebiliyor ve dallanıp budaklanan bir hikaye içeriğiyle beraber de karşılaşabiliyoruz diyebiliriz.
 
 
 
Oyun içerisinde diğer taraftan farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Bu bölgeleri keşfedebilir ve her bölgenin kendine ait atmosferi ve hikaye içeriği olduğunu görebiliriz. Aynı zamanda her bölge içerisinde farklı karakterler ve etkileşime girebileceğimiz unsurlar bulunuyor. Bunlarla beraber hem etkileşime girebilir hem de karakterlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlayabiliyoruz. Karakterlerle beraber etkileşime girebildiğimiz esnada elbette istediğimizi yapabilir, onlarla yakınlaşıp uzaklaşacağımızı tamamen biz karar verebiliyor ve akabinde burada her geçirdiğimiz zaman ile beraber neler yapacağımızı biz karar verebiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca karakterlerimizi geliştirmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yapacağımız sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber düşmanların üstesinden gelmek için zorlu bir mücadeleye atılabilir ve düşmanlara karşı farklı stratejiler benimseyerek onları kolayca ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Farklı bedenlere girebildiğimiz ve ruhani varlıkları kontrol edebildiğimiz yapımda herkesin aslında arka planda sakladığı bir şeyleri bulunuyor ve bunları açığa çıkarmak ve karanlık perdeleri tamamen aydınlığa büründürmek oldukça önem arz ediyor. Bunları da oyun içerisinde sürekli olarak görebiliyoruz.

Kendi hikayemizi yazabileceğimiz ve birbirini izleyen seçimlerin burada olduğu yapımda bu seçimlerin ne kadar önemli olduğunu oyun içerisinde siz de göreceksiniz. Çünkü burada yaptığınız seçimlerle doğrudan sonuçlara ulaşabilecek ve yaptığınız hamlelerle beraber hem karakterin duyguları değişkenlik gösterecek hem de kendi hikayemizi deneyimleyebileceğiz. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edecek.
 
 

Yukarıda bahsettiğimiz gibi kendi karakterimizi ve hikayemizi oluşturabildiğimiz yapımda bizlere çeşitli özgürlükler sunuluyor. Bu özgürlüklerle beraber kendimizi elbette tam sürüm bir oyunda buluyor ve böylece farklı şekillerde tepki gösterilecek bir dünya içerisinde ilerlemeye çalışıyoruz. Oyunda kendi karakterimizi oluşturabiliyor ve aynı zamanda ruhani varlıkların burada oluşturulmasını deneyimleyebiliyoruz. Bunlarla beraber psişik güçlere sahip olabiliyor ve bu güçlerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Dünyayı keşfetmek ve aynı zamanda kötücül işlerle beraber dünyayı hükmetmek burada tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber de bu ruhani varlıkların gücünü kontrol edebiliyor ve istediğimiz şekilde onların avantajlarından yararlanabiliyoruz.

Geleceği olmayan bir dünyaya adım atabildiğimiz yapımda hem suçun hem de zengin yaşantının olduğundan bahsedebiliyor ve bu şekilde 20. yüzyılın başlarındaki Varşova şehrinde yolumuzu bulmaya hazırlanıyoruz. Suçların ve yüksek zenginliğin arasında kaybolduğumuz yapımda biz de kendi yaşantımızı ortaya koymaya çalışıyor ve düşmanları diz çöktürmek için elimizden geleni yapmaya hazırlanıyoruz.

Unreal Engine 5 oyun motoruyla beraber geliştirilen bu yapımda aynı zamanda animasyonlardan ve grafiklerden bahsedecek olursak, gerçekten de güzel ve ilgi çekici detayların olduğundan söz edebiliriz. Burada dikkat çekici animasyonlardan dikkat çekici karakter modellemelerine kadar üst düzey bir yapının olduğunu söyleyebiliriz. Diğer taraftan oyunda yer aldığımız süre boyunca başka bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki atmosferleri açığa çıkarabilir ve gerçekten de güzel bir ortamla karşılaşabiliriz.
 
 
 
Aynı şekilde burada yer aldığım süre boyunca bu atmosferlerin ekran görüntüsünü alarak da gerçekten güzel bir ortamda olduğumuzu söyleyebilir ve o dönemin yaşantısını doğrudan bizlere yansıttığını da aktarabiliriz. Dolayısıyla oyun içerisindeki hem grafikler hem de animasyonlar gerçekten de gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve oyunculara tatmin edici bir deneyimin sunulacağından bahsedebiliriz.
 
Düşmanları etkileyip manipüle edebileceğimiz ve karakterlerin gidişatına yön verebileceğimiz bu yapımda diğer karakterlerin davranışlarını istediğimiz şekilde yönlendirebiliyor, onları manipüle etme yeteneğimizle beraber farklı şekillere ve yönergelere yönlendirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel mekaniklerin olduğundan bahsedebilir ve bu tarz manipülasyon mekanikleriyle karşılaştığımız zaman burada yerimizi alabiliyoruz.

Detaylı ve ilgi çekici bir dünyada yer aldığımız bu yapımda kısaca toparlayacak olursak, bize izometrik bir rol yapma deneyimi sunuluyor. Bu rol yapma deneyimiyle beraber biz de elimizden geleni yapmaya başlıyoruz. İstediğimiz şekilde kendi kararlarımızı verebildiğimiz ve bu kararların etkilerini de görebildiğimiz yapım kısa süre sonra bizlere sunulmak isteniyor.
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu The Thaumaturge
Suicide Squad Kill The Justice League Gerçekten Kötü mü? Silent Hill: The Short Message 2 Milyon İndirmeye Ulaştı!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız