Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Last of Us Part I'in PC Sürümü PS5'ten Kısa Bir Süre Sonra Çıkış Yapacak

 
 
Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Naughty Dog, The Last of Us Part I'in yeni nesil sürümünü 2 Eylül'de 699 TL karşılığında PlayStation 5 konsolları için yayınlayacak. PS5 sürümünün yanı sıra PC platformu için de yayınlanacak olan The Last of Us Part I'in henüz resmi bir çıkış tarihi yok. 
 
Kıdemli Çevre ve Doku Sanatçısı Jonathan Benainous Twitter üzerinden The Last of Us Part I'in PC sürümünün, oyunun PS5 sürümünün yayınlanmasından sonra "çok yakın bir süre içinde" çıkış yapacağını söyledi. Benainous: "Oyunun PC sürümü PS5'ten biraz daha geç çıkacak ama bu çok uzun sürmeyecek."
 
Aslına sadık kalınarak hazırlanan bu yeniden düzenlenmiş sürümde, iyileştirilmiş kontroller ve genişletilmiş erişilebilirlik seçenekleri yer alacak. Orijinal deneyimin tamamen elden geçirildi. Bunun yanı sıra, geliştirilmiş efektler, geliştirilmiş keşif ve dövüş sistemi de oyuna dahil edildi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz the last of us ps3 naughty dog sony ps4
Diablo Immortal 20 Milyon indirmeyi Aştı Ubisoft, Roller Champions'ın Hizmetine Son Vermeyeceğini Açıkladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

achilles102030

1.8.2022 13:55:48

0
Bu Sony’nin globale hitap etmek istediğinin en önemli kanıtlarından biri. Sadece kendi konsollarından kar etmek istemiyorlar artık. Aaa oyunlarını tüm oyunculara satmak istiyorlar

Babblebabble

28.7.2022 00:27:06

+1
Ben beğenirsem ekstradan oyun oynamış olacağım, tabii ki sevinirim. Beni deli eden şey: Mesela 2019'da çıkan Modern Warfare'ın spec ops modunu gidip PS4'e exclusive yaptılar. Neymiş iki hafta önceden açık betayı oynayacaklarmış. Gidip Rift S gözlük aldım, adamlar kendi mağazılarına exc oyun yapıyorlar Steam'e gelmiyor. Kendi cihazlarının arasındaki "başka modele" özel exc oyun yapıyorlar. Yani bu saçmalık sürdüğü sürece yarardan çok zarar görürüz (bence). Ki mesela spec ops modunun konsola exc olması reddit'te de çok tepki gördü. Açıkçası bu sjw'leşen dünyaya ne kadar kızsam da bu açıdan işe yarıyor. Şimdi artık belli bir zümreyi değil herkesi memnun etmek zorundalar. Bu hentai modası, f2p oyunlar ve battle royale'e ben de tamamen karşıyım ve açıkçası hiç sevmem. Ama bunun da modası geçecek. Asıl korkutan bunlar değil mobil oyunlar olsun, şaka değil.

piratekingxi

28.7.2022 00:12:12

+2
Ben Ps5 sahibi biriyim ama bi oyun pc için çıkıyor diye ağlamam. Ne güzel işte oğlum herkes alsın herkes oynasın oyunları neden farklı cihazlara sahibiz diye bir ayırımcılık yada farklılık sahibi de olalım ki ?

Antikaruh

28.7.2022 00:04:30

0
Aynısını bende yapacağım. PC'cilerin beleşe oynadığı yerde Sony'ye para kazandıracak değilim. Canı cehenneme. Ama 5 liraya o oyunların parası çıkmaz, çıkamaz, çıkmayacak. 4-5 yıl sonra oyun piyasası "babanı duşta bulmaca" yada F2P, Game as a service tipi ile dolu, f2p asyalı mini etekli bacıların oyunları ile dolu (ki şu anda bile bu distopyaya yakın) kütüphanenizle zibilyon dolarlık pc'nizde keyifli dakikalar geçirirsiniz. PC konsollardan önce vardı, konsol oyunları PC'de yapılıyor ! Bir sorun kendinize, bu piyasa neden PC'de hiç bir zaman oluşmadı, neden PC bu kalitede oyunlara sahip olmadı ? Ne değişti ? Exc oyunlara bu kadar düşmansınız da, neden Exc oyun diye bir kavram var onun cevabını da verseydiniz ... Bir işe yarıyor, yaradı ki böyle bir kavram var. PC neden bu yarışta geri kaldı, neden bir tanesi de çıkıp PC'ye özel GoW'a rakip oyun yapıyorum demedi ? Neden Uncharted gelince, Reddit'in PC bölümünde oluşan yoğunluktan dolayı serverlar çöktü ? Yani hem böyle "kaka" diyorsunuz, terminolojiler ile oynuyorsunuz, hemde gelince etek giyip oynuyorsunuz... Anlamadım, neden o zaman ?

Babblebabble

27.7.2022 17:59:01

+3
Ağlayarak günlüğüne değil yanlışlıkla DH'ye yazdın galiba. Gün gelecek, exclusive bir gün bitecek diye foruma yıllar önce yazdık hep. Gülenlerin arasında büyük bir ihtimal sen de vardın. Ve evet, artık bitti. Markaların ve ürünlerin kölesi olmayın. Ve bu arada evet zilyar liraya sistem aldım, indirim bekleyip 5 liraya oyun alıyorum. Profil açık aşağıda. Gow Ragranarok da geldiğinde iki oyunu bundle olarak 50 liraya alıp oynarız.

Skalia

27.7.2022 17:15:57

+4
Gerçekten ne kadar gerzekçe bir düşünce bu ya, adam sanki Sony'den hisse almış da söz sahibi olacakmış. Kimse seni tutmuyor, PC'ye çıkarsa oyunlar PC'ye geç. Sana benim konsolu mu al, oyunumu al deyip bazı şeyleri Taahhüt mü etti. Bu piyasa geçmişten günümüze her zaman evrensel ve değişken oldu. Adamlar parasına bakar. Olayı birde dönmüş dolaşmış siyasete bağlamış nasıl bir kafa yaşıyorsunuz anlamadım. Bu senin söylediklerin tamamen bencillik, ben gittim bir ayakkabı aldım, komşum da gidip aynısını almış kıskançlığı bu. Başka hiç bir şey değil. Allah'ım sabır ver ya, bi bitmediniz.

KAKÁ

27.7.2022 11:07:45

+1
En sevdiğim oyun da pcye geliyor, playstationın anlamı kalmadı vay be...

Antikaruh

27.7.2022 10:56:29

0
Arkadaş düşünmek neden bu kadar zor anlamıyorum. Halbuki bizi diğer hayvanlardan ayıran nadide özelliğimiz. Size mi soracak ! Evet, o oyunun kaynağı bütçesi benim cebimden çıktı, ben verdim o oyunlara 60 dolar para, ben verdim Xbox'ın 1 yıl gerisinden gelip ezilirken exc. oyunlar ile Sony'nin ileri geçmesini sağlayarak oradaki stüdyolara katkılar sağlayarak paralarını ... O exc.leri 10 milyon 20 milyon, kim satın aldı ? Biz PS tarafında oyun oynamayı seven cebinde parası olan oyuncular. Şimdi adam diyor ki, senin bana oluşturduğun potansiyel ile, senin paran sayesinde öne geçtiğim yarış içerisinde Zorrentçi tayfaya oyunları çıkartıp, oyunların kaymağından bir fırt alıyorum. Muhtemelen seninkinden daha iyi bir PC'm vardır. Xbox'da var mesela bende, ucuza ikinci el içinde 2 yıl gamepass yüklü bulmuş almıştım. Ama AAA dediğimiz, artık nesli tükenmekte olan, yüksek prodüksiyon, single player odaklı, 3 kişinin babannelerinin harçlığı ile çizgi film grafikleri ile tatliş totliş sunarak Steam'de en yükseklere oynayarak sunmadığı, Fortnite'çı tayfadan uzak oyunları bir Sony yapar kaldı. Hani E3'lerin yapılma sebebi, hani hepinizin laptoplarınızda youtube'de izleyerek bitirmeye çalıştığı oyunlar varya, heh onlar. Şimdi adam diyor ki politika değiştiriyorum. Ben bir tüketici olarak, yatırımımı yaptığım, paramı vererek desteklediğim platformda söz hakkı sahibi olamayacak mıyım ? Git bak Cory Barlog'un söylemlerine, "PC'ye aynı anda çıkarsak oyunun parası çıkmazdı" deyişine. Bundan önce xbx360-ps3 döneminde yapımcıların nasıl korsandan yakındıklarına ve PC'de AAA oyun parası çıkaramadıklarına. Şimdi steam'de 2 tane oyunu 30 tl'ye indirimden kovalayıp sömürdünüz ve bu istatisiklere sayı olarak yansıdı diye, "AğBi Steağm gibi platform var ne Korshanı ya" demeye getirmeyin. Horizon Zero Dawn + Days Gone toplamda 1 milyon sattılar. 2 tane ses getiren PS exclusive oyunu 1 yılda, PC'de, toplamda 1 milyon ! Sony için ekstra kar, bu aşikar. Ama o oyunların kendisi için hakaret. Sizin yaptığınızın Suriyeli tayfadan farkı yok. Ülkeyi ben kuruyorum, benim vergim ile gelişiyor, ben çalışıyorum, ben kurallarına kanunlarına uyuyorum, Suriyeli mülteciler geliyor "bende yiyecem, bende yaşayacam, bende kalacam" diyor. Benim çeyreğim kadar masraf yaparak, yada HİÇ yapmayarak. Kapiş ? Bu yaptığım son analoji pek çoğunu uyandıracaktır ümit ediyorum ki. Benim param ile başarası, devamı, hatta oyunun kalitesi belirlenen bir katmanda, sen gelip, 5 yıl sonra Steam'e çıkıyor ağlamayın diyorsun. Bu olur sana 2 yıl, 3 yıl, 1 yıl... Hop bir bakmışsın 6 ay arayla oyunlar pc'ye geliyor. Sonra millet Sony'nin nazına dayanamayıp, PC'ye geçiyor. Sonra böyle oyunları rüyamızda görüyoruz. Steam'de "babanı duşta bulmaca" oyunu oynuyoruz.

BSC Misafiri

27.7.2022 10:19:38

0
Exclusive’ler PC’ye gelsin benimde işime gelir ama bu olay yüzünden eski üretkenlik yok artık Sony’de. PS3 zamanında 3 Uncharted 2 God of War 2 Infamous oynadık bu liste uzar gider. PS4 ve PS5 dönemi ise rezalet remaster ve remakeler ile geçiyor.

kabus2224

26.7.2022 23:15:48

0
Sony 10 sene öncesinin oyunundan tekrar kazanacağı paraya bakar niye bitsin. Esgülüsiv oyunlar bitti diyebiliriz lâkin. Keşke ilk günden pc'ye getirseler, bence önümüzdeki nesil bu metodu da uygulayacaklardır.

BSC Misafiri

26.7.2022 23:12:28

+2
Üzerinden 3-5 yıl geçmiş oyunlar gelsin bence PC ye sorun yok, Hem bu sayede yeni exc.ler için daha fazla kaynak ayırabilir Sony.. Adamlar bir taşla iki kuş vuracak işte...

BSC Misafiri

26.7.2022 18:32:45

+2
ağlayanlar toplanmış yine

Rexroth

26.7.2022 17:11:32

+9
Niye bu kadar zorunuza gidiyor anlamıyorum. Oyun oynamak herkesin her platformda hakkı. Üzerinden 5-10 yıl geçmiş oyunları zaten PS de oynayan oynadı. Yıllar geçmiş oyunları PC'ye getiriyor adamlar çok da iyi yapıyor. Nedir bu çekememezlik anlamadım hep aynı muhabbetler, size mi soracak hangi platforma oyun çıkaracağını.

Philipp_Plein

26.7.2022 15:23:16

0
Bu oyunun PC de ne işi var ya? Sony bitmiş…

Babblebabble

26.7.2022 15:18:39

0
Sony de ben bu kısmı anlamadım. Uncharted'ın bilmem kaçıncısını getiriyordu, ana hikayeyle alakası var mı bilmiyorum bile. Varsa daha kötü. Rocsktar'ın da RDR'den ilkini remaster'lamadan 2.'yi getirmesini garipsemiştim. Yani burada nankörlük yapmıyorum tabii ama, ama... Mesela GOW'un ilkini PS4'te oynadım, biraz gözlerim kanadı ama idare ettim yara bandı falan. Şimdi ilkini orada oynadığım için PC'ye alasım gelmiyor. İkincisi PC'ye "geldiğinde" seri eksik olacağı ya onu da almayacağım ya da ikisiyle beraber alınacak. Bu durum gösteriyor ki artık PS exc'leri oynanacaksa, saran bir oyunsa bile aceleye falan gerek yok. Şimdi mesela ben bu TLOU'nun ilkini oynarsam ikincisini oynamak için gidip PS5 alacak halim yok, durup dururken downgrade'e gerek yok çünkü Allah başka dert vermesin diyecekleriniz olabilir ama durum bu. Sony'ye diyebileceğim tek şey "Madem yaptın bir hayır, bacakları tam ayır".
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last of Us
+ TAKİBE
AL
152 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız