Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Last of Us Part II Yılın Oyunu Ödülü Sayısında The Witcher 3'ü Geride Bıraktı

 
The Last of Us Part II Yılın Oyunu ödülünü en fazla kazanan yapım olmayı başardı.

Tüm Yılın Oyunu ödülleri verilerini tutan site Game Awards'a göre, The Last of Us Part II toplamda 261 tane Yılın Oyunu ödülü kazandı. Buna The Game Awards gibi etkinlikler, oyun siteleri ve oyun sitelerindeki okuyucuların oylarıyla belirlenen ödüller dahil.
 
The Last of Us Part II böylelikle 260 Yılın Oyunu ödülü kazanan The Witcher 3: Wild Hunt'ı geride bıraktı.

İlk 10 şu şekilde:

The Last of Us Part II (2020) - 261
The Witcher 3: Wild Hunt (2015) - 260
The Last of Us (2013) - 254
The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) - 227
The Legend of Zelda: Breath of the Wild (2017) - 223
God of War (2018) - 208
Uncharted 4: A Thief's End (2016) - 173
Grand Theft Auto V (2013) - 160
Red Dead Redemption 2 (2018) - 147
Dragon Age: Inquisition (2014) - 134

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 The Last of Us 2 The Last of Us Part II Naughty Dog Ellie Joel PlayStation 4
Ninja Aksiyon Platform Oyunu Cyber Shadow Çıkış Yaptı, Xbox Game Pass'e Dahil IO Interactive'in James Bond Oyunu Üçleme Olabilir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

31.1.2021 17:27:45

0
the last of us 2 haterlarını üzecek bir haber olmuş, tebrik ediyorum.

Guest-386561231

28.1.2021 18:14:29

+2
Ahahah. Adama hastalığınız umrumuzda değil, hastalığınıza saygı duyuyorum ama artık beni ve benim gibi insanları rahatsız ediyorsunuz diyorum yeter ki her yerden fırtmayın artık diyorum ama anlamamak için o kadar ısrar ediyor ki. Güldürdü akşam akşam. Evet bastırdığım hislerim var erkek görünce libidom fırlıyor ama gizliyorum. Sonra beni linç ederler falan amanın. Bak gay veya lezbiyen her ne bokumsan artık kardeşim istersen git eşek ile seviş ne bileyim köpek falan bile düdükleyebilirsin ama bana yaptığın boku dayatmaya çalışma. Bir pedofili gelip çocuklara azıyorum falan derse bana onun hayatını karartırım. Sizin durumunuz bu kadar uç değil. Rıza durumu var ama midemizi bulandırıyorsunuz. Hastalığınıza saygı duymak zorundayız ama hastalığınızdan ötürü bizden sırtınızı pış pışlamanızı beklemeyin. Midemizi bulandırıyorsunuz. Bu kadar net. Sizi anlıyorum ama görmek istemiyorum. Cüzzamlı bir insanı da anlarım ona Tanrı'nın yardım etmesini dilerim ama ona katlanmak zorunda değilim. Hele hele zorla katlanmak zorunda kalırsam işler çirkinleşe bile bilir. Yapmayın bunu. Evinizde, yatak odanızda, kapalı kapılar ardında ne yapıyorsanız yapın onun vicdanı bizi sallamaz ama lütfen her yerden fırtmayın artık. Sizin uçkurunuzla ilgili iğrençliklere katlanmak zorunda değiliz.

OldGamers86

28.1.2021 16:05:30

+3
Az ötede hadi, az ötede oyna. Bilimsellikten uzakmış, ben de bir şey yazacak sandım. Anca uzak, kanıt sun, kaynak söyle. (Yazılanlara karşıt argüman sunamayana denicek söz yoktur. Yazılanlarda birçok kanıt zaten var.) Bilimsel cevapların olunca yaz da insanlar aydınlansın. Arada Enset gibi şeyleri de savun, daha bilimsel olursun hayvanlardan hareketle. Not; Daha cevap yazmayacağım, zaten bir şey sunulmuyor karşıt. Ve maksat da hasıl oldu zannediyorum.

BSC Misafiri

28.1.2021 15:04:23

0
Dayanakların yavaş yavaş bilimsellikten nasıl da "fıtrat" vs. ye dönüyor ama... Tabii ki sana uzun uzun cevap yazmayacağım, çünkü söylediğin şeyler hiçbir bilim ve akademi ortamında değer görmeyen temelsiz savlar. Bilimsel kanıtlar var diyordun hastalık olduğuna dair, hani nerede o kanıtlar? O işe yaramayınca argümanlarını değiştirip birden fıtrata bağladın durumu. Heteroseksüellik ne kadar doğalsa, eşcinsellik de o kadar doğaldır. Heteroseksüellik ne kadar tercihse, eşcinsellik de o kadar tercihtir. Hiçbir farkları yok. Milletin kimi sevip sevmediğine ne çok takılıyorsunuz. Acaba bastırdığınız bir şeyler mi var, yoksa her tarafa saldıracak kadar psikolojiniz mi bozuk? Toplumsal cinsiyete dair bilgi seviyen o kadar aşağıda ki kendi yorumlarında sex ve gender kavramlarını bile birbirine karıştırıyorsun. Bilimsellikten bahsetmeyeceksen şu güzel siteyi ahlakçılığınla kirletme bence. Kanıt sunamayıp konuyu fıtrata çevirmen bana bir yerden tanıdık geliyor ama neyse :)

OldGamers86

28.1.2021 12:38:07

+3
Bu toplumun hiçbir zaman bir parçası olmadınız, bundan sonra da olmayacaksınız. Nereye gidersen git, eleştiren ve ayıplayan toplum katmanları ile karşılaşacaksın. Selçuklu Devletinden Osmanlıya ve Türkiye Cumhuriyeti'i devletine kadar bu böyle oldu. Son birkaç senede siyasilerin yaptıkları hatalar sonucu batıl hak gibi savunulur oldu, hepsi bu. Söylediğim hiçbir şeye cevap yazmayıp, sadece kaynak istemen bile amacını ortaya koyuyor. Ben bilgileri netten almıyorum, senin gibi boş da değilim, çalışıyorum. Samimi isen kitap da kaynak da tavsiye ederim, merak etme o konuda. Cevap yazabiliyorsan yaz, yazamıyorsan gölge etme... Eşcinselliğin fıtrata aykırı olduğunun bir diğer delili olarak şunu zikredelim; iki kadının ya da iki erkeğin beraberliğinde mutlaka ikisinden biri nefret ettiği ya da ilgi göstermediğini söylediği cinse benzeme temayüllü biri ile beraber olur. Yani, erkek ise kadın gibi davranan bir erkekle, kadınsa da erkek gibi davranan bir kadınla. Bu da yaratılıştan bunu reddetme eğiliminde olduğu bir çelişkinin tezahürüdür. Yukardaki arkadaş ifade etmiş ki, psikolojik sorunları olur. Doğru. Heteroseksüelllere kıyasla intihar oranı homoseksüellerde daha fazladır. Hatta bunu eşcinsel savunucuları da kabul eder; fakat onlara göre toplumsal baskı sonucu böyle olmaktadır; ancak nispeten olumlu davranış kalıpları olan Hollanda gibi ülkelerde bile eşcinsell insanlar arasındaki intihar oranında çok büyük bir degişme olmadığı belli iken, bu sav da havada kalmaktadır.

BSC Misafiri

28.1.2021 11:09:44

0
Alakalı alakasız her yerden çıkacağız, çünkü toplumun parçasıyız. Biz yok olmayacağız, siz alışacaksınız. Kaynak tara diyip sonra eşcinselliğin hastalık olduğuna dair bir bilimsel kaynak gösterememeniz sizi zaten kendi başına egale ediyor. Fakat homofobi bir psikolojik rahatsızlıktır. Bir doktora başvurun lütfen. Tez vakitte iyileşmeniz dileğiyle...

Guest-386561231

28.1.2021 02:13:25

+3
Seri katil olan, katil olan birçok insanın seksüel hastalıklarla boğuşan, psikolojik açıdan rahatsız insanlar olduklarını da ben eklemek isterim. Bu insanların toplumsal dışlanma ile birlikte bu tarz suçlara yönelmelerine engel olmak için onları görmeye razıyım ama fazla sokulmalarını da istemiyorum. Yalan yok şimdi, benim midemi bulandırıyorlar. Evet sanırım homofobiğim ama bu benim elimde değil bana bu insanlar gerçekten çok mide bulandırıcı ve rahatsız edici geliyorlar. Cüzzamlı insanlar gibiler. Tercihlerine(daha doğrusu hastalıklarına) saygı duyuyorum, ellerinde olmadığını biliyorum ama bunların artık her alakasız yerde karşıma çıkmaları öğürme isteği uyandırmaya başladı bende. Kimsenin sizin saçma hastalığınızı salladığı falan yok. Dikkatimizi bile çekmiyorsunuz. Yeter ki alakasız her yerden çıkmayı bırakın artık. Kabak tadı vermeye başladınız sayın LGBT insanları.

BSC Misafiri

27.1.2021 23:25:20

0
Kaynak göster dedik ne laf kalabalığı yaptınız ya. Apaçık söyleyin homofobikliğinizi de kurtulun. Aynen lobi, aynen netflix.. Fenni rahatsızlık değil, Jung, Freud tedavi yapıyordu demiş bir de. Gerçekten cehalet paçalardan akıyor, ciddiye alınmıyorsunuz artık hiçbir akademik ortamda. Sular aktı, devir geçti. Anca oyun forumlarında kendinize birkaç destekçi bulursunuz ve doğrunun elçisi olduğunuzu düşünürsünüz artık..

Yılmaz7788

27.1.2021 22:56:29

0
Witcher 3, Tlou2'den daha iyi diye gezen var şaka gibi. Mekanikler, oynanış, grafikler ve atmosferi geçiyorum zaten onlarda her türlü tlou2 önde. Hikaye konusunda ise burda youtuberlerin verdiği tepkileri yapıştırarak kendilerini sözde marjinal sanıyorlar. Arkadaşım daha oyunu oynamamışsın, hayatında oynadığın sayılı AAA oyunlardan biri olan w3'e tlou2den iyi diyorsun bu nasıl bir şuursuzluktur ya? Bir de kendisini oyun gurmesi vs sanmış hikayeyi beğenene çoluk çocuk diyor. Sana ve senin gibilerine tlou2nin aksine sığ hikayeli oyunlar lazım. W3 gibi, assasins creed gibi vs vs. Kafan almıyor çünkü derin hikayeleri.

BSC Misafiri

27.1.2021 21:55:39

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Fanboy ya da homofobık arkadaşlar şunu anlamıyor.. Kim kimi düdüklerse düdüklesin bizi o ilgilendirmiyor. Doğada var, insanda hayvanda her yerde var ve zerre ilgilenmiyorum.. Oynadığım oyunda gözüme soka soka bunu yapmalarını istemiyorum, hepsi bu. Bu iki kitleden (fanboy ya da homofobik) olmayan insanların genel görüşü de böyle oluyor bilginize..
oynayama o zaman sanki silah zoruyla oynatıyorlar gözüne soka sokaymış
İşte onu da sana soracak değilim.

OldGamers86

27.1.2021 20:24:35

+3
Aslında haklısın dostum. Bilmediğini bilmeyen insanın yanında kitap gibi sessiz olmak lazım; fakat artık bıçak kemiğe dayandı. Ben konuşmayayım, o konuşmasın; peki bu insanların genç nesillerimizi zehirlemesine kim mani olacak? Benim derdim bu aslında. Bugün Türkiye'de 90 küsür eşcinsel derneği mevcut. Bunlar hiçbir ilmi delili olmadan, bunun normal bir şey olduğuna aileleri inandırmaya çalışıyorlar. Hatta bunu kabul etmeyen ebeveyinlere: "O hasta değil, sen hastasın." diyebiliyorlar. İlk basları "eşcinseller ile aynı ortamda bulunmaktan korkma" manasında olan "homofobi" kavramı, zamanla genişletilerek "bütün eşcinsellere karşı olma" manasında bir hastalık adına dönüştü. Yani asıl normaller hasta, hastalar da normal oldu. Allah sonumuzu hayır etsin, bu insanlara da akıl fikir ihsan etsin, Allah kurtarsın, ne diyelim... dediğin gibi.

OldGamers86

27.1.2021 18:41:14

+11
Dur ben senin zihniyetini bir güncelleyeyim. Dünya sağlık örgütü bunun fenni bir rahatsızlık olmadığını söylüyor. Yani kan testi yapıp da biyolojik olarak ölçümlenecek bir rahatsızlık değil; aksine ölçülemeyecek, psikoseksüel bir rahatsızlık. Psikyatrinin alanında yani. Amerikan Psikyatri Derneği, dediğin gibi, bunu 1973-74 senesine kadar hastalık sınıfında değerlendiriyordu. Yani dsm içinde idi. Ne oldu da ölçülemeyen bu psikyatrik rahatsızlık hastalık olmaktan çıktı? Oy cokluğu usulü ile. (3000 küsur oya 5000 küsur oy ile) yani politik bir karar. Lgbt lobilerinin baskıları sonucu. Bana kanıt sun diyorsun, Haziran 2019'da yaklaşık yarım milyon insan üzerinde eşcinsellik geni aradılar da bulamadılar. Bundan kaynak taramasına başlayabilirsin. Son olarak, bir şeyin hastalık olabilmesi için, tedavisinin olması gerekir, doğru. Jung, Adler, Freud bunun tedavisini yapan birkaç isim. Bugün hastalık kabul etmeyen doktorlar(dayatmalarla) ,hocalarının tedavi ettikleri hastaları olduğunu söylüyorlar. Sözlü ifade ile orta yaşta tanıdıgı eşcinsel arkadaşının karşı cinsle evlilik yaptığını anlatan mülakatlar da var. Bu düşünceyi yayanlar, bu insanlar üzerindeki toplumsal baskıyı kaldırma niyeti ile hareket ettiler; ama şimdi ayrı bir insanlık suçu işliyorlar; tedavi olmak isteyen eşcinsellerin tedavi hakkını elinden alıyorlar. Tam bir açmaz. Sonumuz hayır olsun..

BSC Misafiri

27.1.2021 18:24:27

0
Doğallık argümanıyla gelen ben değilim. Eşcinsellik doğada yoktur diyen kişinin "doğaya aykırı" argümanını çürüttüğüm bir noktaydı o. Sana da 1960 yılındaki zihniyetinle mutluluklar. En son o zamanlar bilim eşcinselliği bir hastalık olarak görüyordu. Kaynak taramalarını iyi yap. Hatta ipucu vereyim: Amerikan Sağlık Birliği, Amerikan Psikologlar Birliği, Türkiye Psikologlar Birliği ve Tabipler Birliğinin söylediklerine bak bakalım LGBT hakkında. Bize bir tane sağlık örgütünün eşcinselliği hastalık olarak gördüğüne dair bir kaynak sun hadi. Sunamazsın, çünkü yok. Ama anca boş keseden sallarsın. Devir geeeçti. Tavsiyem, bilimi dinle. Zihniyetini güncelle.

OldGamers86

27.1.2021 17:35:42

+6
İnsan dahil eşcinseller var demek. Biraz bakalım neler var başka... - Primatlar anneleriyle, şenpanzeler de kızkardeşleri ile cinsel ilişkiye girerler. Soru: Bir insan olarak sen de bunları örnek alabilecek ve doğal karşılayabilecek misin? Eminim evet diyemezsin. - Dişi bir şempanze kızıştığında (hayvanlarda bu var tabi.) Karşısına çıkan bir grup erkek şempanze ile 2 dakika içinde çiftleşebilir ard arda. Buna fırsat çiftleşmesi de denir. Soru: Aklını peynir ekmek ile yememiş hangi hanım bunu örnek alabilir? Doğal geliyor mu? Gelmez sanırım. Özetleyecek olursak, türler arası bile çiftleşmenin olabildiği hayvanlar; akıl ve ahlak sahibi insana örnek teşkil edemez ve cinsel rahatsızlık olan eşcinselliğe de temel teşkil edemez. İnternet ile alim olacağınıza biraz kaynak taraması yapın bana kalırsa.

Metal-Gear

27.1.2021 17:30:04

0
Fikirlerimi çözmene ya da anlama gerek yok hocam. Less than two weeks before The Last of Us Part 2's June 19 release date, its director, Neil Druckmann, said he expected the game to [link=https://www.gamespot.com/articles/the-last-of-us-part-2-isnt-for-everyone-director-w/1100-6478271/]divide gamers[/link]. He was prepared for some fans to hate it. Bu söz Neil'a ait, kendi de biliyordu zaten hikayenin oyuncuları ikiye böleceğini. Ne yaptığını bilerek çıkarmış oyunu, benim hoşuma gitmeyen şeyler senin hoşuna gitmiştir. Ben karışmıyorum örneğin kimsenin kusursuz bulmuş olmasına. Anlamaya da çalışmıyorum üstelik adamın zevki o. Kusursuza yakın bulduğum ve hatta ayıla bayıla baktığım yönü ise teknik başarısıydı oyunun. Bence aldığı ödülleri bu açıdan hak ediyor. Abby konusu ise TLOU 2 başlığında da konuşuldu, örneğin Lara Croft benzeri bir karakter olsa daha kolay ısınırdım gibi bir muhabbet bile dönmüştü. Dış görünüşü itici, erkek gibi kadın oluşu ilk görüşte ısınmayı zorlaştırıyor. Herkesin yaklaşımı ve görüşü aynı değil yani ki olmak zorunda da değil, o yüzden çözemeyebilirsin normaldir.

BSC Misafiri

27.1.2021 16:51:14

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Fanboy ya da homofobık arkadaşlar şunu anlamıyor.. Kim kimi düdüklerse düdüklesin bizi o ilgilendirmiyor. Doğada var, insanda hayvanda her yerde var ve zerre ilgilenmiyorum.. Oynadığım oyunda gözüme soka soka bunu yapmalarını istemiyorum, hepsi bu. Bu iki kitleden (fanboy ya da homofobik) olmayan insanların genel görüşü de böyle oluyor bilginize..
oynayama o zaman sanki silah zoruyla oynatıyorlar gözüne soka sokaymış

ShinQda

27.1.2021 15:15:43

0
şaşırtmadı , çok güzel oyun.

BSC Misafiri

27.1.2021 15:07:41

0
quote:

Orjinalden alıntı: TheNewAtilla Uncharted 4'ü oynamadım ama 2016 senesi zaten oyun yoktu. Hatta bazıları goty olarak blood and wine dlcsini seçtiler haklı olarak. Mesela rdr2 bu sene çıksaydı last of us 2 bu kadar ödül alamazdi ama 2015 dolu dolu olmasına rağmen witcher 3 aldı yürüdü.
RDR2 2030'a kadar hangi sene çıkarsa çıksın hiç bir oyun onun kadar ödül alamazdı ki :) Hocam çoğunluk kabul etmiyor ama biz en az bir-iki nesil sonra çıkacak kalitede bir oyunu PS4, XOne neslinde oynadık 2018'in sonlarında. O kalitede bir şeyin o dolulukta geleceğini sanmıyorum gelecekte..

BSC Misafiri

27.1.2021 15:07:22

0
Fanboy ya da homofobık arkadaşlar şunu anlamıyor.. Kim kimi düdüklerse düdüklesin bizi o ilgilendirmiyor. Doğada var, insanda hayvanda her yerde var ve zerre ilgilenmiyorum.. Oynadığım oyunda gözüme soka soka bunu yapmalarını istemiyorum, hepsi bu. Bu iki kitleden (fanboy ya da homofobik) olmayan insanların genel görüşü de böyle oluyor bilginize..

Source

27.1.2021 13:33:32

0
Hikayesi tartışılabilir ama oyun olarak her detayıyla kalite kokan oyun.

Guest-02177D6B6

27.1.2021 13:26:53

0
Action adventure türünde oynadığım en iyi oyunlardan biriydi. En iyisi de Uncharted 2 Crash Bandicoot'dan beri ND'nin oyunlarını çok seviyorum. PS kullanmamın en büyük sebebi PS stüdyoları.

BSC Misafiri

27.1.2021 13:01:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: Metal-Gear Oynamayanlar için spoiler içerir: Benzer düşünüyorum, sadece Joel'un ölmesi beni çok fazla olumsuz etkilemedi. Eğer yaralı/sakatlanmış olarak kurtulsa ve aynı hikaye joel'un varlığı ile devam etse daha çok sevilirdi oyun zaten. Yani eski ana karakteri yedirmemiş olacaklardı, çoğunluk klasikçidir, benim açımdan da böylesi daha iyi olurdu. Bunlar çarpıcı bir hikaye olsun istemişler o belli, yani beklenmedik birinin joel'u öldürmesi ağızları açık bırakacaktır, önce nefret ettirip sonra sevdireceğiz şeklinde düşünmüşler. Ama sorun şu ki nefret ettirmeyi başardılarsa da sevdirmeyi başaramadılar. Tek bir unsur yüzünden tüm hikayenin değeri düşmüş oldu, bunu da düşman karakterin tipine bağlıyorum çoğunlukla. Genelde NPC'nin yakını ana karakteri öldürdü geyiği yapılsa da asıl sorun bu değil bence. Teknik açıdan zaten TLOU 2'nin dengi oyun az bulunur, W3 bu anlamda çok daha geride kalır. Bir oyun çok fazla sevilip beklendiği zaman firmalar öncekinin başarısından ötürü sapıtıyor. CDPR Witcher'ın başarısına güvenip bitmemiş oyunu çıkarabilecek kadar cüretkar davranabildi ve sonu kötü oldu mesela. Naughty Dog'da aynı şekilde ilk TLOU'ın başarısına güvenip 2 tane sapık yazarın düşüncelerini cüretkar bir şekilde oyuna serpiştirebildi. Bence yine sonuçları kötü oldu. Kız - erkek ilişkisi işlenince sorun olmuyor da lez ilişki mi sorun oluyor? Diyen bahtsızların anlayamadığı şey şu: aynen Numenorian Man'in dediği gibi bu durum oyunun olgunluğunu yok etti. İlk TLOU'da hikaye işlenirken gelişen baba - kız ilişkisinin yoğunluğu insanların zihninde ağır bir etki bıraktı. Hikayenin tadı buradan geliyordu yani, zombili senaryodan gelmiyordu. İkinci oyunda ise aynı ağırlığı, aynı babacan duyguları bir şekilde almak istedi insanlar ama karşısında kız - kıza ilişki yaşayan bir ana karakter görünce o eski ağır ve yoğun duyguların yerini son yılların popüler konusu olan sjw aldı. Olay sırf eş cinsellik değil, normalde de cinsellik unsuru katmaya gerek yoktu zaten, bu tip şeyler yapımların kalitesini artırmıyor. Alakaya maydonoz yani anlayacağınız, kaliteli bir yapımı alıp dandik Netflix entrikalarına çevirmeye gerek yok. Oyunun ağırlığını çöp etti bir anda. Öyle ki God of War'da bile TLOU 1'de işlenen o babalık duygusuna özenildi Kratos ve oğlu konusunda. Ama TLOU kadar başarılı olamadı bu konuda. Şimdi yeni GoW oyununda Kratos'un oğlunun büyüyüp gay olduğunu düşünün. God of War oynuyorsun ve baş karakterin bir iskandinav süper gücü, ama herif gay. İstediğiniz kadar normalleştirmeye çalışın, doğaya aykırı bir şeyi zorlayarak gösterdiğiniz zaman bütün karizma sıfıra iniyor.
Bu kadar uzun mesaj yazıp son cümlede asıl niyetini açığa vurman harika olmuş. Doğaya aykırı mı? İnsan dahil yüzlerce memeli türünde eşcinsellik var, neyin zorlamasından bahsediyorsun sen? Bu internet çağında bu kadar da cahil bırakmayın kendinizi, lütfen. Bir fikri savunup haklı çıkacağım derken rezil duruma düşüyorsunuz. Asıl amacınız da belli oluyor. Oyunun senaryosu falan değil, sizin "ahlaksız" olarak gördüğünüz insanların hikayelerinin gösterilmesinden rahatsızsınız. Bilimsel bilgisizliğinizde ısrar ettiğiniz sürece de bu rahatsızlığınız geçmeyecek.

TheNewAtilla

27.1.2021 12:03:38

0
İşte bloodborne 2015 de çıktı witcher 3 çoğu ödülü topladı. Boş yıl olan 2014 veya 2016 da çıksaydı bu listede ilk 5 de olurdu. Rockstar oyunları da hep dolu yıllarda çıktı. 2004 gta sa, 2013 gta5, 2018 rdr2

-Dark Poison-

27.1.2021 11:54:29

0
Unc4 serideki en zayif oyundu.170 odulu hak edicek hicbirseyi yok ha ben severek oynadim oyunu sevdim ve oyun kotu degil o ayri ama 170 odul ..... olacak is degil acikcasi.Tabi ciktigi yilda bombos bir yil olmasi sansiydi ama 170 odulu bu aliyor bir tane from software oyunu listeye dahi giremiyor. Rdr2 benim hayatimda oynadigim en detayli ve seviyesi arşa degmis bir oyun acikcasi(hala bitirmedim ouunu dengi yok diye).Maalesef bu odul isleri sıkıntılı.Rockstarin sony kadar lobisi olsa 1000 tane odulu alirdi rdr2 rahat.Sony nin istedigini fisleyip kara listeye alma fiyaskosu bilinen bir gercek.Rockstarin boyle bir gucu yok.

Numenorian Man

27.1.2021 10:57:28

+2
%500 katılıyorum. Benim de anlatmak istediğim bunlar. 50 tane de ödül alsa benim açımdan oyunun yorumu budur.

aykut291

27.1.2021 09:14:41

0
Yapmayın şöyle haberler ya milleti ağlatıyorsunuz Eşcinsel düşmanları saldıracak gene topa tutucaklar bizi

hitokiri_johndoesai

27.1.2021 08:59:53

0
Konsola özel olduğu sürece varlığı ile yokluğu benim için fark etmeyen oyun serisidir. Kimse birkaç "console exclusive" oyun için PC'nin yanına bir de Playstation almamızı beklemesin. Zaten oyunları felaket pahalı. Gerçekten abartıldığı kadar iyi bir oyun serisi olsaydı oyunu her platforma uyarlarlar, paranın hamına koyarlardı.

Press a Key

27.1.2021 08:46:47

0
Eline sağlık :)

tospik

27.1.2021 08:41:12

+1
Karakterin diş görünüşüyle sevip sevmemenin ne alakası var ben çözemedim açıkçası. Yanı en başta birini öldürdüğü icin herkes nefret etti sonra da haksız olmadığını gösterdi oyun. Abby’nin yerinde kim olsa aynısını yapardı sadece bizim sevdiğimiz karaktere yapılıyor o hareket (Yanı çok tatlı bir kız olsa veya yakışıklı erkek o zaman herkes ohh joel’a iyi oldu mu diyecekti :)). Bence risk ama güzel alınmış bir risk. Sapik düşünceleri olan dediğiniz adam uncharted 4 ve lou1 yazarı. Yanı lou evrenini yapan adam. Uncharted 4’te “sapik“ düşünceler yoktu Baba-kız iliskisini ilk oyunda anlattılar zaten yine aynı şeyleri mi anlatacaktı oyun. Bu sefer de aynı şeyi anlatıyor olacaktı oyun. Hem yeni hikaye anlatıyor hem de ilk oyunda açık kalan bazı şeyleri tamamlıyorlar. Ayrıca ikinci oyundan farklı olacağını anlamış olmanız lazımdı. İntikam hikayesi olacak ve Ellie’nin hikayesi olacak dendi. Ana tema öfke olacak dendi. Siz hala Babacan bir oyun mu beklediniz :)) Bu oyunda değil left behind dlc’sinde Ellie lezligi keşfediyor. Ayrıca her dakika gözümüze sokulsa size hak veririm ama topu topu 2-3 sahne var gerçekten bunu mu eleştireceksiniz ?? Oyunda erkek-kadın iliskisini de anlatıyor ayrıca oyundaki her karakter lez değil :)) Bu oyuna da sjw denmez ama :)) 25 saatlik oyunda 2-3 sahne var diye. Öylesine eleştirmeye çalışmayın bari azıcık araştırıp okuyup öyle eleştirin.

The Alim

27.1.2021 08:22:52

+3
Bu listedeki en başarılı oyun aslında the last of us değil. 10 sene geçmesine rağmen hâlâ oynanan ve listede tepelerde olan Skyrim' dir.

OldGamers86

27.1.2021 08:17:13

+3
İnsanların 7 sene bekledikleri oyunun bu şekilde gelmesi ve sonlanması, fan kitlenin sukutu hayale uğramasına sebebiyet verdi. En yüksek oranı olan ülkede bile %15 olan bir kitleyi memnun etmek için oyun yaparsan, elinde patlar tabi. İlk haftaki satışlardan eser var mı? Yok. Bir marka böyle yok edilir, artık hedef kitlesine satarlar seriyi.. Bu ödülleri de tüy dikmek için kullanırlar artık.

TheNewAtilla

27.1.2021 07:56:36

+1
Uncharted 4'ü oynamadım ama 2016 senesi zaten oyun yoktu. Hatta bazıları goty olarak blood and wine dlcsini seçtiler haklı olarak. Mesela rdr2 bu sene çıksaydı last of us 2 bu kadar ödül alamazdi ama 2015 dolu dolu olmasına rağmen witcher 3 aldı yürüdü.

TheNewAtilla

27.1.2021 07:52:19

0
Şu seri pcye gelsin de bizde nasiplenelim. Gamepad ve 30 fps ile keyif alamıyorum

BSC Misafiri

27.1.2021 06:19:59

0
witcher'da da ne hikaye var ya hahaha ciri burada mı yok burada değil nerede bana 5 kilo elma toplayıp getitirirsen söylerim tmm bütün ana hikaye böyle .ddddddd

alsndnz

27.1.2021 02:58:06

+1
listede dark souls olmamasindan oyun basinin ne kadar yavan cop ajenda kolesi insanlardan olustugunu anliyabilirisiniz

BSC Misafiri

27.1.2021 00:21:18

+1
Ölümüne spoiler vermeyin arkadaşlar.. Tamam herkes ne oldu iyi kötü duymuştur da mesaj yazmanında bi raconu var yani..

resh_aykut

27.1.2021 00:06:09

+1
Sonuna kadar hak ediyordu. Witcher 3 o dövüş sistemine rağmen yine fazla ödül almış.

Numenorian Man

26.1.2021 23:36:17

+3
Grafikler vs iyiydi. O cihazların son sınırını gördük. Oynayış bana göre tamamen aynıydı. Yumruk atma koşma at sürme mekaniği vesaire. Hikaye zaten bence leş gibiydi. Ben klasikçi birisiyim Joel'u saçma sapan öldürmek öldüreni affetmek vesaire. Araya da ergence sjw unsurları koymak bunlar bana göre leş şeyler. Kepazelik yani. Ana karakterin eş cinsel olmasıyla vs ilgilenmiyorum ama olgunluktan uzak boş bir hikayeydi benim için. Haketmiyor. Hele Witcher 3'ü geçmek mi? Peh. CDPR 2077'de leşledi onları da sevmem ama bu W3'ün çok daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmez.

tospik

26.1.2021 22:56:08

+5
AmA MeTaCrItIc KuLlAnIcI oRtAlAmAsI 5.7 Haterlara gelsin bu rekor
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Devamı sadece PLAYSTATION’da
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

AshenOne

26.1.2021 22:20:15

+3
Ellie'nin eşcinsel olduğunu bu oyundamı öğrendiniz siz? ilk oyunu oynamadınız mı ?. Şunu kabul edin bu oyun seneyo yazımı olarakta, grafik kalitesi , mekaniksel , animasyonlar , sesler, bölüm tasarımı , düşman yapay zekası ile gelmiş geçmiş en kaliteli işçiliği barındıran bir yapım. Burada akşam eve gidince izlediği videoları oyun içi ara sahnede %1 lik kesimini görünce kudurmanızın hiç bir amacı yok. Seneyoyu beğenmedim diyebilirsin ama ince işçiliğe ve oyunun genel kalitesine laf edip saçma sapan oyunlar ile kıyaslarsan dalga konusu olursun.

BSC Misafiri

26.1.2021 21:59:51

+4
quote:

Orjinalden alıntı: rambocuk 30 yıldır her büyük yapımı tüketmiş biri olarak kesinlikle tüm zamanların en iyi oyunu oldu benim için, hikayesi tartışılabilir sert ve karanlık bir hikaye sunmak istemişler beni çok tatmin etse de sevmeyeni anlıyorum ama oyun olduğu için oynanış tartışılmaz, inanılmaz bir görsellik animasyon savaş mekanikleri o vuruş hissi çarpışma hissi devrimsel bir deneyim yaşatıyor, uzun yıllar ama çok uzun yıllar daha iyisinin gelmesi çok zor
30 yılda tüm zamanların tüm platformlar içindeki en iyi oyun sence? O zaman hiç Fallout 2, RDR 1-2, Max Payne, Half Life, Mass Effect, Tony Hawk 2, Metroid Prime, GTA III-VC-SA, Halo 1-2, BioShock, Arkham City, Metal Gear Solid, Baldur's Gate, Planescape Torment, Quake, Doom, New Vegas, Persona, DMC, TeS serisi falan oynamadın herhal? Abi anladık, tamam abartında bu kadarda değil yav..

BSC Misafiri

26.1.2021 21:45:17

0
Cdpr da oyununa o kadar sjw içerik ekledi ama başarılı olamadı demek ki sadece sjw öğe yetmiyor bir de para yedirmek gerekiyor .

dreamcast83

26.1.2021 21:31:59

+5
Diyecek kelime bulamıyorum TLOU 2 oyununu the witcher 3 den daha fazla ödül aldığını söylemeyi bırak aynı cümle içinde bile geçmemesi lazım hadi TLOU 2 tek başına güzel oyun harika oyun diyebilirsiniz ama the witcher 3 ile yan yana geldiğinde çöp demek demekten başka bir şey diyemiyorum bu arada ben the witcher 3 ün fanatiği değilim sadece gerçeği söylüyorum TLOU 2 nin fanatiklerine diyecek bir şey bulamıyorum bana göre büyük ihtimal çoluk çocuk kesimidir yada oyundan anlamayan insanlar diyecek kelime yok daha başka.

JourneyToTheWest

26.1.2021 21:19:32

+4
Dünyanın en overrated çöpünü de witcher 3 şaheseriyle karşılaştırdılarya helal olsun.Ödülleri ve puanlamaları neden dikkate almamamız gerektiğinin kanıtı.Bir tarafta story'nin dibine vuran witcher 3, diğer tarafta ilk oyunun kahramanını 2. bölümde ne idüğü belirsize öldürten saçma sapan hikayelerle dolu bir oyun.Metacritic'de bile oyuncular beğenmezken bu oyunun bu kadar şişirilmesi SJW'nin oyun otoritesinde de artık kaçınılmaz olması.Artık hikayeli oyunlarda oynanmaz.Birde bu adam half life 3'ü yapmak istiyor zaten o niyeti mümkün değilde düşüncesi bile korkunç. Buyrun ödül sahibi rekortmen oyunun oyuncular tarafından metacritic puanı. [link=https://www.metacritic.com/game/playstation-4/the-last-of-us-part-ii/user-reviews]https://www.metacritic.com/game/playstation-4/the-last-of-us-part-ii/user-reviews[/link]

İdrak İstimlak

26.1.2021 20:55:58

+3
Açıkçası oyun içinde yer alan ve gayri ahlaki bulduğum bazı sahnelerine rağmen muazzam bir oyun ve aldığı ödülleri bence sonuna kadar hak ediyor. Oyunu eleştiren bir çok kişinin oynamadığını düşünüyorum, eleştirenlerin çok ciddi mantık hatası var bana göre, spoiler olmasın diye yazamıyorum ama şu oyunu bu kadar eleştirmen begenmiş ve taçlandırmışsa o iş artık bitmiştir.

Press a Key

26.1.2021 20:15:37

+4
Burası ağlama duvarına dönmüş. Hayallerinizin üzerine soğuk su için, ben denemedim ama iyi geldiği söyleniyor.

BSC Misafiri

26.1.2021 20:02:53

+4
Şu liste sırf oyuncuların görüşüne göre belirlense nah 1. sırayı alırdı. İpini koparan site kurup rüşvet alıp yüksek puan veriyor. Güzelim ilk oyunun hikayesini, ana karakterini kıçı kırık bir intikam hikayesi ile heba ettiler. İsterse 1000 tane ödül alsın.

Ornitorenk_Perry

26.1.2021 19:50:03

+2
Hak ediyor, helal olsun. Naughty Dog'un bir sonraki işini merakla bekliyorum. Sony exclusiveleri de bir başka cidden.

lextor

26.1.2021 19:42:04

+1
Bi kitle şunu anlamıyor, bu oyun "oyun" olarak muhteşem bir yapımdı. Meta en az 99 olması lazımdı. Bu kitlenin (buna hikaye olarak bende dahil) hikaye kısmıyla derdi var oyunun bu sebeple berbat olduğunu düşünüyor, hikayeye gelecek olursak fetişist yönetmenin kurbanı olmuş belliki mahvetmişler burada hem fikiriz. ND oyun dünyasının gelişmiş şirketidir. Bir değerdir. Bu değerin her oyunu cross platform olmalı herkes oynamalı.

STMUS

26.1.2021 19:36:07

+7
Oyun dünyasında Sony'e tapan sayısı çok fazla olduğu için normal böyle şeyler.

Himurajutsu

26.1.2021 19:17:05

+6
Sonuna kadar hakediyordu ve olması gereken yere yerleşti

SOLID SNAKE

26.1.2021 19:02:04

+9
The Last of Us serisi 500 den fazla ödül alarak şuan dünyanın en çok ödül alan Oyun serisi konumunda. The Last of Us Part II'de Tüm Zamanların En çok Ödül Alan Oyunu konumunda. Kalite = Naughty Dog

BSC Misafiri

26.1.2021 18:37:52

+3
quote:

Orjinalden alıntı: Mütercim Bey
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Cyberpunk 2077 ile kıyaslayıp ödül alamaz diyorlardı tam tersi oldu :D
Hikaye ve oynanış yönünden TLOU II'den iyi olduğu kesin de kim beklerdi ki CDPR gibi bir firmanın aşırı güven sonucu oyunu teknik yönden problemli çıkaracağını...
oynanış yönünden daha iyi olduğu kesin mi komikmiş kardeş :D

-Dark Poison-

26.1.2021 18:34:55

+2
Listenin dandikligini 170 kusur odul almis Unc4 un varligi ve ozellikle son 10 yila damga vurmus buda yetmemis basli basina bir turu bulmus (ki GoW2018 de bile oynanis mekaniklerinde bunu hissedebilirsiniz) From Softwareden hic oyunun yer almamasindan gorebilirsiniz.

BSC Misafiri

26.1.2021 18:32:14

+6
Sasirmadim.Dunyadaki medyani kimlerin elinde oldugu belli.Istedikleri kara propagandayi verecek ne varsa basa cikarmalari zor degil.O listede l.o.us serisinden her acidan net ustun oyunlar var.

Press a Key

26.1.2021 18:27:36

+4
Hadi hikaye subjektif bir konu da, Cyberpunk'ın oynanışı Part II'den nasıl daha iyi oluyor?

Arthur7

26.1.2021 18:25:30

+11
TLOU2'yi her ne kadar gereksiz abartılmış kısımlardan ve bazı senaryo kısımlarından dolayı eleştirsem de diğer oyunlar TLOU2'nin rakibi bile olamaz. The Witcher 3 her ne kadar detaylı bir oyun olsa da ,çooook geniş bir oyun olsa da büyük emek verilmiş oyun olsa da.TLOU2 nin rakibi değildir NET. TLOU2 ile kıyaslanacak bir oyun varsa onlar RDR2 ve GOW dur.

BSC Misafiri

26.1.2021 18:20:55

+1
Allahı var teknik olarak taş gibi bir oyundu, Sonlara doğru tekrarlamaya başladı ama olsun.. Ama işte ilk oyundan aldığım tadı,etkiyi bu oyundan alamadım..Benim için hikaye saçma ve basitti..İnsanlar cesur adımlar atmış bir oyun olduğunu söylüyor ama ben vermek istedikleri mesajı doğru bir şekilde verdiklerini düşünmüyorum..İşleniş mükemmel olmadıktan sonra Cesur seçimler benim için nanay kalıyor.. Benim için Dört dörtlük bir oyun değildi ama bu piyasa şartlarında böyle kaliteli iş yapanda pek yok be abi...

Lord Melkor

26.1.2021 18:19:12

+8
Bu listede harcanan iki oyun var. Biri Gow 2018 diğeri de Rdr2 farklı yıllarda çıksalardı ilk ikiyi bunlar oluştururdu.

Mütercim Bey

26.1.2021 18:15:23

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Cyberpunk 2077 ile kıyaslayıp ödül alamaz diyorlardı tam tersi oldu :D
Hikaye ve oynanış yönünden TLOU II'den iyi olduğu kesin de kim beklerdi ki CDPR gibi bir firmanın aşırı güven sonucu oyunu teknik yönden problemli çıkaracağını...

BSC Misafiri

26.1.2021 18:09:15

+1
Cyberpunk 2077 ile kıyaslayıp ödül alamaz diyorlardı tam tersi oldu :D

BSC Misafiri

26.1.2021 18:09:12

+5
Witcher 3 çok başkaydı. Bence saçma tlou 2 nin geçmesi.

BSC Misafiri

26.1.2021 18:04:59

0
2020'de çıkan güzel bir oyun için normal

BSC Misafiri

26.1.2021 17:55:34

+3
quote:

Orjinalden alıntı: Yanfo homofobiklere inat bam bam bam!
homofobiklik ile alakasi yok çok göze sokmuşlar

RocK__StaR

26.1.2021 17:48:45

+4
Yılın oyunu ödülünü sonuna kadar hakediyor mükkemmel bir oyundu tüm oyuncular bu tecrübeyi deneyim etmeli

rambocuk

26.1.2021 17:44:38

+10
30 yıldır her büyük yapımı tüketmiş biri olarak kesinlikle tüm zamanların en iyi oyunu oldu benim için, hikayesi tartışılabilir sert ve karanlık bir hikaye sunmak istemişler beni çok tatmin etse de sevmeyeni anlıyorum ama oyun olduğu için oynanış tartışılmaz, inanılmaz bir görsellik animasyon savaş mekanikleri o vuruş hissi çarpışma hissi devrimsel bir deneyim yaşatıyor, uzun yıllar ama çok uzun yıllar daha iyisinin gelmesi çok zor

encuni

26.1.2021 17:43:39

+36
tebrikler bu ödül sizin

BSC Misafiri

26.1.2021 17:26:24

+6
Bu ödüllerin ne kadar taraflı bir şekilde verildiği anlaşılıyor.

BSC Misafiri

26.1.2021 17:23:28

0
O değil de beni asıl TLOU1'den de fazla ödül almış olması şaşırttı. Gerçekten bu oyun ilkini geçebildi mi yani?

BSC Misafiri

26.1.2021 17:15:04

+2
İlk oyun güzeldi (X360'ım olmasına rağmen bana PS3 aldırtmıştı) ikinci oyundaki tutarsızlık ve (bana göre) uçuk boyuttaki sjw yüzünden hiç sevemedim ve ısınamadım. Part 2 genel olarak iyi diyebileceğim bir oyundu (oynayış, grafik ve atmosfer olarak), benim için ilk oyun daha iyidir (genel olarak). De açık konuşmak gerekirse Neil başta olduğu sürece en ufak beklentim yok Part III ya da adı ne olacaksa sıradaki oyundan.

Boone

26.1.2021 17:12:27

+14
Zamanında "Dua etsinler CD Projekt CP77 yi erteledi yoksa ödül falan alamaz" diyenler vardı. Ne yazık. Şaka bir yana ben de içten içe öyle düşürdüm çok fena yanılttılar. Helal hoş olsun. Hikaye her zaman kişiseldir. Sizin hikayeyi beğenmemiş olmanız oyunu kötü yapmaz. :)

gamer-x

26.1.2021 17:12:08

+23
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Neden bu ödülleri kaale almamamız gerektiğine dair güzel bir haber.
Neden "BSC Misafiri" yorumlarını dikkate almamız gerektiğine dair güzel bir mesaj

Yanfo

26.1.2021 17:11:54

+9
homofobiklere inat bam bam bam!

BSC Misafiri

26.1.2021 17:09:45

+10
Neden bu ödülleri kaale almamamız gerektiğine dair güzel bir haber.

A r c h A n g e L.

26.1.2021 17:05:02

+16
Rekor kırmasını bekliyorduk ancak bu kadar erken olması bu ödüllerin devamı geleceği anlamına geliyor. :) Tebrikler Sony ve Naughty Dog. :)

wassuplaying

26.1.2021 17:04:48

+18
Anlamadığım bir şekilde oyun dünyasının en overrated serisidir kendileri.

Press a Key

26.1.2021 17:00:41

+16
Last of Us haterları verilen ödülleri saymaya çalışırken uykuya dalıyor.

BSC Misafiri

26.1.2021 17:00:25

+11
Naughty Dog cd projekt'i geçemez demişlerdi rekor kırdı. Film gibi oyun helal olsun.

BSC Misafiri

26.1.2021 16:58:17

+7
çekirdeğimi aldım ve yorumları okumaya geldim
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last of Us Part II
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız