Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Tartışmalı Koruma Teknolojisi Denuvo Hogwarts Legacy'de Yer Alacak: Oyunu Nasıl Etkileyecek?

 
 
Avalanche Software tarafından geliştirilen ve Warner Bros. Games tarafından yayınlanacak olan Hogwarts Legacy'nin tartışmalı koruma teknolojisi Denuvo'yu kullanacağı açıklandı. Korsanlığı önleme yazılımı Denuvo, geldiğimiz noktada kendisinden olumsuz anlamda bahsedilen bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Denuvo yazılımı oyunun Steam sürümünde yer alacak.
 
Çok sayıda rapor Denuvo'nun oyun performansını etkilediğini bildiriyor
 
 
 
Eleştirilen odağında bulunan Denuvo, bir tür dijital haklar yönetimi (diğer adıyla DRM) yazılımı olarak piyasada yer alıyor. Oyunun korsan sürüme (crack) düşmemesi için kullanılan bu yazılım esasında düzenli olarak çevrimiçi doğrulama yolunu kullanıyor. Çevrimiçi doğrulama ise oyuncuların her zaman etkin bir internete sahip olmasını gerektiriyor. Dolayısıyla oyunu oynarken internet bağlantınızın olması gerekiyor aksi takdirde Denuvo yazılımı oyunu oynamanıza izin vermiyor.  
 
Denuvo bu sistem ile karşımıza çıkarken diğer yandan çok sayıda rapor, birçok oyunun performansını etkilediğini bildiriyor. Bu kapsamda birçok geliştirici ekip ilk etapta bu yazılımı kullanırken belli bir süre sonra bu yazılımı mevcut oyunlarından kaldırıyor. Örneğin hem Rise of the Tomb Raider hem de Shadow of the Tomb Raider, Denuvo yazılı ile yayınlandı. Daha sonra bu oyunlardan bu yazılım çıkarıldı.
 
Bakalım Hogwarts Legacy için yapılan bu hamle ne gibi sonuçlar verecek. Hogwarts Legacy, 10 Şubat'ta PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için ardından 4 Nisan'da PlayStation 4 ve Xbox One için son olarak da 25 Temmuz'da Switch konsolları için çıkış yapacak.  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Hogwarts Legacy Warner Bros. Games Avalanche Studio açık dünya tek oyunculu aksiyon rol yapma oyunu
Tsukihime: A Piece of Blue Glass Moon Satışları 300.000'i Geçti Yeni PlayStation 5 Güncellemesinin Discord Desteğini Getireceği Bildirildi

BSC Misafiri

26.1.2023 16:16:42

0
herkes emağinin paşinda
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Hogwarts Legacy ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız