Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Take-Two CEO'su Yeni Nesil Konsollarının Grafiklerinin Fotorealistik Olabileceğini Söyledi

 
Bu sene E3'te Xbox Scarlett'in duyurulmasıyla birlikte yeni konsolların devri yavaş yavaş yaklaşmaya başladı. Sony, henüz bir "yeni nesil" konsol tanıtmadı ama Xbox markası, Xbox Project Scarlett'i 2020'nin son aylarında çıkartacaksa, Sony'nin de yeni nesil konsoluyla ilgili bir planı mutlaka vardır. PlayStation 5'in ve Xbox Project Scarlett'in donanımıyla ilgili sürekli bir dedikodu çıkıyor. Dedikodular etrafta dönmeye devam ederken Take-Two CEO'su Strauss Zelnick, yeni nesil konsolların grafikleriyle ilgili konuştu.
 
“Yeni nesil konsollar yakın bir zamanda geliyor ve bu durum, daha önce gerçekleştiremediğimiz yaratıcı fikirleri gerçekleştirebilmemizi sağlayacak, bu heyecan verici. Ama daha önce de söylediğim gibi, bilgisayarda yaratılan ile gerçek olanın arasındaki farkı, fark edemeyeceğimiz bir noktaya gelmek üzereyiz." ifadelerini kullandı. 
 
Yeni nesil konsollar hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce gerçekten grafikler ayırt edemeyecek kadar iyi olabilir mi?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameInformer yeni nesil konsollar ps5 xbox scarlett grafikler
Skate XL, Xbox One'a Geliyor Resident Evil'dan Esinlenen Daymare: 1998 17 Eylül'de PC için Çıkacak, Demo Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

15.8.2019 10:36:57

+1
quote:

Orjinalden alıntı: MonacoDoom Boş vaatler, oyun sektöründeki grafik gelişiminin en büyük engeli konsollar. Konsol denen kavram olmasa Witcher 3'ü fragmanlarındaki gibi oynayabilirdik, oysa ki bize Witcher 2 grafik kalitesinde oynattılar sırf hikayesi var diye oynadık bizde bir şey diyemedik.
Valla benim gördüğüm kadarıyla en grafikli oyunlar konsola yapılıyor.Bir açık dünya oyunu olarak bakarsak Rdr 2 Witcherdan hem grafik hemde teknik anlamda çok daha iyi bir oyundu Hala o çizim mesafesini unutamıyorum..Hele hele o fizikler...Witcher'a dönünce acayip dandik hissetmiştim herşeyi..Ben onu bunu bilmem yapan yapıyor.. 1,40 Tflopsluk ps4'te bunları yapanlar, Eminim 15-20 Tflops olacağı söylenen yeni nesilde neler neler yaparlar..Bana göre sabit bir donanıma oyun geliştirmek milyonlarca farklı kombinasyondaki Pc'ye oyun geliştirmekten çok daha randımanlıdır..

Metal-Gear

15.8.2019 00:29:40

+1
Hocam diğer oyunlar PC sürümünde daha iyi oluyorlar zaten, konsolda daha kötü görünüyorlar. Sen PC ile alabileceğin grafikleri alıyorsun her türlü. Konsol ile aynı olmuyor, bazı oyunlar aynı gözüküyor ancak bunlar istisna. Konsollar zaten mevcut nesile göre geliştirildiği için PC ile aralarında çok büyük bir fark olmuyor doğal olarak. Nvidia'nın çıkarıdığı yeni grafik teknolojileri konsollarda çalışmıyor örneğin. Eğer senin dediğin doğru olsaydı, o zaman konsollar geri kalmasın diye nvidia yeni grafik teknolojileri çıkarmazdı, ya da bir sonraki neslin konsollarını beklerdi. Işıklar ve GI konusunda, gölgeler konusunda, hatta görsel efektler konusunda sadece PC'de çalıştırılabilen bir sürü opsiyon var. Bunların bir çoğu konsollarda yok. Sorun şu ki o efektleri açınca güçlü bilgisayarlar bile yavaşlıyor. Ondan sonra da deniliyor ki Nvdia teknoloji çıkarmasın oyunları mahvediyor. Çünkü kullanılması gereken render metodları değişiyor, bunlar için elinizdeki bilgisayarlar kolay kolay render alamıyorken fragman kalitesinde grafikleri nasıl çalıştıracaksın ki konsol denilen icat olmasa bile? Daha Geralt'ın saçını render eden Hariworks'u bile açamıyorken CGI tadında grafikleri baştan aşağı nasıl çalıştıracaksın, bir de böyle düşün. O yüzden diyorum böyle bir ortamda konsolların varlığı grafik teknolojisini durduruyor diyemeyiz. Konsol kendi kapasitesi neyse ona göre iş yapıyor, hiçbir firma hadi konsol oyunları kötü gözükmesin diye milyar dolar yatırım yaptıkları teknolojileri geliştirmeyi durdurmaz. Nvidia çalışanları ofiste sinek mi avlıyor? Her gün yenilik ve gelişim için çalışıyorlar, sık sık yeni bir görsel teknoloji duyuyorlar sadece PC donanımlarında çalışabilen. Konsolun varlığını takan yok bu noktada. Şu anki grafik teknolojilerinin harcı bu, konsol olsa da olmasa da alabileceğinin en iyisini alıyorsun. Senin görmek istediğin grafikler ise ilk mesajımda bahsettiğim gibi Vray ya da Arnold render motorları ile render çiftliklerinde elde edilebilecek cinsten. Teknolojinin ilerleyişi konsola falan bakmaz yani. Firmaların birbirleri ile yarıştığı bir çağdayız kim takacak konsolun gücüne göre iş yapmayı. Konsollar zaten o anki mevcut neslin gereksinimlerine göre geliştiriliyorlar. Yani söylemiş olduğun şeyin tam aksine, konsollar çağa ayak uydurmak zorunda kalıyor.

MonacoDoom

14.8.2019 23:23:53

+1
Tamam witcher 3 için bahanene mantıklı desek, diğer tüm oyunlara da mı aynı bahaneyi öne süreceksin, multiplatform çıkan tüm oyunlar konsollar için downgrade ediliyor, sonrada aynı kalitede bilgisayara çıkartıyorlar ki konsollar dandik gözükmesin diye.

Metal-Gear

14.8.2019 21:20:08

+1
Withcer 3'ün sinematiklerini yapan CD Project Red değildir, oyun motoru ile render edilmiş görüntülerde değildi o CGI kalitesindeki fragmanlar, Platige Image isimli bir görsel efekt ve 3D animasyon stüdyosu tarafından yapıldı. Kullandıkları render motorları ise: Arnold, Vray, Octane ve Redshift renderer. Bunlar dünyanın en güçlü bilgisayarlarında bile gerçek zamanlı oyun oynatacak kadar hızlı render alan render motorları değil. Render Farm ile CGI görüntüleri render edersin ancak. Yer yüzünde konsol kavramı diye bir şey olmasaydı bile şu anki göreceğin grafiklerden fazlasını göremeyecektin yani. Yükle bilgisayarına 3DS max, bir de Vray render motoru yükle kendin test et Witcher 3 fragmanı kalitesindeki görüntüleri render ederken bilgisayarın nasıl çakılıp kalıyor. 50 saat beklersin 10 kareyi render etmek için. https://www.platige.com/project/game-cinematics/the-witcher-3-the-trail/

BSC Misafiri

14.8.2019 20:28:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: MonacoDoom Boş vaatler, oyun sektöründeki grafik gelişiminin en büyük engeli konsollar. Konsol denen kavram olmasa Witcher 3'ü fragmanlarındaki gibi oynayabilirdik, oysa ki bize Witcher 2 grafik kalitesinde oynattılar sırf hikayesi var diye oynadık bizde bir şey diyemedik.
Oyun sektörünü Steam engelliyor. Adamlar 15 yıldır HL3 yapmadılar ölene kadar dota-counter oynayın diyorlar. Uyanın artık. Steam'de en çok kullanılan donanımlara, oyunlara bakın şaka gibi. Çoğu eski pc kullanıyor... Konsolda witcherdan çok daha iyi grafikli oyunlar var o yüzden PS4 başarılı oldu. PS2 de GOW vardı, şimdi de var. Kalite tam gaz devam ediyor. Yeni nesilde de en grafikli oyunları Valve değil PS5 yapacak.

MonacoDoom

14.8.2019 19:23:55

+1
Boş vaatler, oyun sektöründeki grafik gelişiminin en büyük engeli konsollar. Konsol denen kavram olmasa Witcher 3'ü fragmanlarındaki gibi oynayabilirdik, oysa ki bize Witcher 2 grafik kalitesinde oynattılar sırf hikayesi var diye oynadık bizde bir şey diyemedik.

Persona_Non_Grata

14.8.2019 19:13:59

+1
Ya bi uza ya başlıcam sana da forumuna da, artı almak için boş boş şeyler yaz dur.Beğenmiyorsan bloklayacaksın bin kere söyleyecekmiyim bunu. aha böyle hadi güle güle
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Psxx

14.8.2019 18:17:11

+3
Şakamısın sen.sana ve mutlak sıfıra forum ca çok gülüyoruz

BSC Misafiri

14.8.2019 17:43:56

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri İkisi de sıradan geliyor bana. Hele tsushima ne öyle fon vurulmuş gibi bir görüntüsü var. Gerçekçi olarak forza serisinin son oyunları grip autosport Gran Turismo Sport NFS paya çok. Yani yarış oyunlarını tek geçerim. Çünkü gerçekçiler. Başka türler hala zayıf grafiklere sahip. İmparator rome mesela grafik isteyecek ne var? Yapamıyorlar söyle gerçekçi bir harita. Tw 3k sahibim güzel ama çizimler çok berbat bence. Ps5 ile umarım 4K 60fps standart olur. Yarış hariç diğer alanlarda da görürüz gerçekçiliği.
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri PS5 exc oyunları CGI kalitesinde olur. Ghost of Tsushima, Detroit Become Human bile hali hazırda dehşet görseller sunuyor https://www.youtube.com/watch?v=P7lRQTIsqWE
Esas yarış oyunları sıradandır. Kısıtlı alanda detaysız ağaçlar seyirciler var, bu yüzden 60 fps çalışıyor. Uzun süredir hiçbir yarış oyununa grafik ödülü vermediler. Aksiyon oyunlarında detay fıskırıyor. Daha çok obje, saçına sakalına kadar uğraşıyorlar.

Grkwnxs

14.8.2019 17:28:43

+1
Şuan bile rdr 2, god of war, uncharted 4 ü vs oyunlarla arası olmayan birisine gösterseniz birçok sahnesini film izliyormuş gibi izler. Gelecek nesille beraber grafik anlamında fotorealistik olur kesinlikle ama, sadece kaplama kalitesi olarak gelişmeden ziyade fiziklere de el atılması lazım. Grafiklerin gelişme hızıyla fizik motoru gelişme hızı aynı değil hatta bir çok oyunda geriye gidiyor fizikler örneğin gta 4-5, far cry serisi.

BSC Misafiri

14.8.2019 16:36:22

0
İkisi de sıradan geliyor bana. Hele tsushima ne öyle fon vurulmuş gibi bir görüntüsü var. Gerçekçi olarak forza serisinin son oyunları grip autosport Gran Turismo Sport NFS paya çok. Yani yarış oyunlarını tek geçerim. Çünkü gerçekçiler. Başka türler hala zayıf grafiklere sahip. İmparator rome mesela grafik isteyecek ne var? Yapamıyorlar söyle gerçekçi bir harita. Tw 3k sahibim güzel ama çizimler çok berbat bence. Ps5 ile umarım 4K 60fps standart olur. Yarış hariç diğer alanlarda da görürüz gerçekçiliği.
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri PS5 exc oyunları CGI kalitesinde olur. Ghost of Tsushima, Detroit Become Human bile hali hazırda dehşet görseller sunuyor https://www.youtube.com/watch?v=P7lRQTIsqWE

BSC Misafiri

14.8.2019 15:21:59

0
PS5 exc oyunları CGI kalitesinde olur. Ghost of Tsushima, Detroit Become Human bile hali hazırda dehşet görseller sunuyor https://www.youtube.com/watch?v=P7lRQTIsqWE

BSC Misafiri

14.8.2019 15:21:53

0
Güzel oyunlar göreceğiz

Persona_Non_Grata

14.8.2019 14:18:32

+4
Konsollar dediğine bakma , tek konsol kaldığı için Ps5 ten bahsediyor.

TheNewAtilla

14.8.2019 13:55:10

+1
Arkadaş yorumunu silmiş yinede copy paste yapayım genele konuştum zaten; O salak dizileri izlemiyorum birader. Take two dediğin şirkette bir tane plazadan ibaret değil. Birden fazla şehirde bir sürü stüdyosu olan dev bir şirket. Geliştirici stüdyoların söylediklerini bize söylüyorsa komik. Bir sonraki gta oyununun daha gerçekçi olmasını herkes tahmin edebilir. Bana olabilir demeyecek, olacak desin ki ciddiye alayım. Tabi sen ve senin gibiler oyun alırken geliştiriciye değil yayıncı şirketin ismine alarak bakıyorsa normal böyle yarıcahil cevaplar vermeniz

***Respect***

14.8.2019 13:53:58

0

TheNewAtilla

14.8.2019 13:36:15

0
Evet developer olması lazım. Bilgi ararken işin uzmanına bakarım. Konuşan kişi rockstarın başı değil, megaşirket take twonun ceosu.

Sarohan

14.8.2019 13:11:17

+3
quote:

Orjinalden alıntı: TheNewAtilla Ceosu kim abi bunun developer mı da konuşuyor?!
Developer mı olması lazım bilmesi için ? Ne saçma bir yorum.

r0ket

14.8.2019 13:08:48

+7
quote:

Orjinalden alıntı: TheNewAtilla Ceosu kim abi bunun developer mı da konuşuyor?!
:D kafanmı güzel senin?

TheNewAtilla

14.8.2019 13:01:04

0
Ceosu kim abi bunun developer mı da konuşuyor?!
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız