Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

TESFED Türkiye Kupası Başvuruları Başladı!

 
 
     Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED), Türkiye’nin ilk resmi espor turnuvası olacak “TESFED Vodafone FreeZone Türkiye Kupası” için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin her yerinden oyuncuların katılımına açık olacak organizasyona başvurular başladı.
 
 
Kayıt Link'i İçin TIKLAYINIZ 
 
     Esporun gelişimi ve Türkiye’nin bu alanda dünyada bir marka haline gelmesi için pek çok başarılı çalışmaya imza atan Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED), en popüler oyunları aynı organizasyonda buluşturacak ilk resmi espor turnuvası TESFED Türkiye Kupası’nı hayata geçiriyor.

     TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir:

     Türkiye’yi espor alanında dünya çapında bir marka haline getirmenin en büyük hedefleri olduğunu belirten TESFED Başkanı Alper Afşin Özdemir, Türkiye’de esporun gelişiminin ivme kazanması için bütün uluslararası  espor markalarının Türkiye’de temsilcilikler açmasının ve yerli espor markalarının çoğalmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Özdemir; “Biz federasyon olarak esporun gelişimi için her türlü katkıda bulunmaya hazırız.  Bu yöndeki adımlarımızdan biri olan TESFED Vodafone Freezone Türkiye Kupası da ülkemizde espor alanında gerçekleştirilen ilk resmi turnuva olması nedeniyle bu sporun geniş toplum kesimlerine ulaşmasında, bilinirliğinin artmasında ve tabana yayılmasında önemli bir görev üstlenecektir kanısındayız” dedi.

     Federasyon olarak lisanslama çalışmalarını da yürüttüklerini belirterek, 2019 yılı Kasım ayı itibarıyla lisanslı kulüp sayısını 72’ye, lisanslı esporcu sayısının ise 73’ü kadın olmak 978’e yükseldiği bilgisini veren Özdemir, şöyle devam etti:

    “Espor ülkemizde hızlı gelişme gösteren bir alan. Geçtiğimiz yılın rakamlarına göre, Türkiye’de 32 milyon kişi oyun oynuyor ve 4 milyon espor takipçisi bulunuyor. Bu sayılar gösteriyor ki espor alanında ülkemizin çok ciddi bir potansiyeli bulunuyor. Federasyon olarak biz üzerimize düşenin fazlasını yapmaya ve ülkemizde esporun gelişimi için sıkı şekilde çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”
 
TESFED Vodafone FreeZone Türkiye Kupası’nın temelini oluşturacak olan 6 popüler oyun şu şekilde:

- League of Legends
- Zula
- PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS
- Counter-Strike: Global Offensive
- FIFA 2020
- Dota 2
 
     Vodafone FreeZone ve RedBull sponsorluğunda FDR Ataşehir Oyun Merkezi’nde gerçekleşecek turnuva serisi kasım ayında başlayacak ve yalnızca elektronik spor lisansına sahip oyuncular katılabilecek. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Shenmue Yönetmeni Yu Suzuki Dördüncü Oyunu Yapmayı Umuyor Pokémon Sword & Pokémon Shield İlk Haftasında Altı Milyon Adet Sattı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız