Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Suudi Arabistan, Embracer Group'un 1 Milyar Dolarlık Hissesini Satın Aldı

 
 
Suudi Arabistan'ın Kamu Yatırım Fonu yan kuruluşu Savvy Gaming Group, Embracer Group'tan 1 milyar dolarlık hisse satın aldı. Hisse, oyun şirketinin hisselerinin yüzde 8.1'ine eşit.
 
Video Games Chronicle'a göre bu yatırımla beraber Savvy Gaming Group, Embracer Group üzerindeki ikinci en büyük hisse sahibi oldu.
 
Savvy Gaming Group, Nintendo'nun yüzde 5.01 hissesi de dahil olmak üzere video oyun şirketlerine yatırım yapmaya devam ediyor. Bu da fon grubunu Nintendo'nun en büyük beşinci hissedarı yapıyor. Fon grubu ayrıca Capcom ve Nexon şirketlerinin de yüzde 5'lik hissesine sahip. Bu satın alımların Suudi Arabistan ekonomisini petrole daha az bağımlı hale getirmek için yapıldığı belirtiliyor.
 
Embracer kurucusu ve CEO'su Lars Wingefors yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Savvy Gaming Group'un 1 milyar dolarlık yatırımı, küresel oyun endüstrisindeki güçlü gidişatımızı sürdürmemize olanak sağlıyor. Son birkaç yılda Suudi merkezli kuruluşlar, küresel oyun pazarındaki en önemli yatırımcılardan biri haline geldi.
 
Savvy Gaming Group ile olan ortaklığımız sayesinde Türkiye'de de bölgesel bir merkez kurmayı hedefliyoruz. Bu girişimlerin ve ortaklıkların bizi daha güçlü konuma yerleştireceğine inanıyoruz."
 
Geçtiğimiz süreçte Embracer Group, Square Enix'ten Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve Square Enix Montreal stüdyolarını satın almak için bir anlaşma imzaladı. Bu satım alım içerisinde Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain gibi 50'den fazla oyunların hakları da bulunuyor.
 
Anlaşma 300 milyon dolar değerinde. Embracer Group bunu nakit ve borç olmadan olarak ödeyeceğini açıkladı.
 
Embracer Group AB (eski adıyla Nordic Games Publishing AB ve THQ Nordic AB) Karlstad merkezli İsveçli bir oyun holdingi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz Embracer Group Biomutant Destroy All Humans! Darksiders oyun firması
DNF Duel için Swift Master Fragmanı Yayınlandı Resident Evil 2, 3 ve 7 Yakında Yeni Nesil Konsollara Gelebilir

BSC Misafiri

9.6.2022 13:09:58

0
Video oyun sektörü yüksek katma değer sağlar.keşke bizim devletimizde bu eğilimi gösterebilse.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Embracer Group ÇOKLU PLATFORM
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız