Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Square Enix, Satılan Stüdyoların Ardından Yenilerini Kuracağını ve Satın Alacağını Bildirdi

 
 
Geçtiğimiz hafta İsveç temelli Embracer şirketi, Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve Square Enix Montreal gibi Square Enix içerisinde yer alan birçok stüdyoyu bünyesine kattı. Bu satım alım içerisinde Tomb Raider, Deus Ex, Thief, Legacy of Kain gibi 50'den fazla oyunların hakları da bulunuyor.
 
Bu satın alımın ardından Square Enix, yeni bir açıklamada bulundu. Açıklamalar arasında firma olarak blok zinciri, yapay zeka ve bulut teknolojilerine yatırım yapılacağı ve yeni stüdyoların kurulacağı-satın alınacağı yer alıyor.
 
Square Enix, ilerleyen süreçte yeni IP'lerin geleceğini ve yeni stüdyolar ile birleşme içerisinde olacağını belirtti. Yeni satın alımlar ve birleşmeler gerçekleştikçe, oyun portföyünü de genişleteceğini bildirdi. Bunun yanı sıra Just Cause, Outriders ve Life is Strange gibi serileri de yayınlamaya devam edeceğini açıkladı.
 
Öte yandan Square Enix'in başkanı geçtiğimiz ay, şirketin Japon stüdyolarının özellikle batılı oyunculara yönelik oyunlar yapmaya çalışmaması gerektiğini belirtmişti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun geliştirme stüdyo Square Enix
Arma Serisinin Yeni Oyunu Arma Reforger'ın Bilgileri Sızdırıldı Bloober Team, Sony ile Yeni Bir Lisans Anlaşması imzaladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

akabeyss

16.5.2022 10:59:43

0
''Öte yandan Square Enix'in başkanı geçtiğimiz ay, şirketin Japon stüdyolarının özellikle batılı oyunculara yönelik oyunlar yapmaya çalışmaması gerektiğini belirtmişti.'' Elden Ring harikasını da japonlar yaptı sayın başkan.

BSC Misafiri

16.5.2022 10:09:25

0
Elde bir şey kalmadı yeni IP falan zor işler son oyunların hepsi hüsran oldu zaten. Ubisoft’un tahtına aday bir firma.

lamuarte

16.5.2022 03:19:31

0
THQ bayılır fazla başarılı olmamış, eskimiş ve 70 puanlı iplere. Muhtemelen Square Enix iyi bir teklif gelince elindeki bu iplerden kurtulmak istedi. İlginç kısım Tomb Raider ve Deus Ex'i de satmış olmaları. Bu 2 markanın hala güzel oyunları yapılabilirdi

patinajcekenaraba

16.5.2022 01:38:31

0
test

Rexroth

16.5.2022 01:12:40

0
Square Enix sınırmış bence o kadar markayı nasıl satar insan ya

BSC Misafiri

15.5.2022 14:28:59

0
Yenisini o paraya zor alır. Resmen bedavaya sattılar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız