Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylentiye Göre 3 Farklı Stüdyo, CD Projekt'e Cyberpunk 2077 için Yardım Ediyor

 
Bu yılın en çok beklenen yapımlarından biri olan Cyberpunk 2077 bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde ertelendi. Oyunun ertelenmesinin ardından, ertelendiği tarih de düşünüldüğünde, çoğu insanın aklına yeni nesil konsollar ile alakalı bir durum gelmişti.
 
Bugün ise Mateusz Witczak tarafından başka bir söylenti ortaya çıktı. Mateusz Witczak, PolskiGamedev.pl adlı sitenin yayıncısı ve Polonya'nın en büyük aylık oyun dergisi olan CD-Action'ın uzun bir süre başkanıydı. Söylentiye göre QLOC, Crunching Koalas ve Testronic adlı Polonyalı geliştirici stüdyolar, CD Projekt Red'e Cyberpunk 2077 konusunda yardımcı oluyor.
 
Şu anda Cyberpunk 2077 için CD Projekt Red'te çalışan 600-700 geliştirici bulunuyor. Yardım için gelen üç farklı stüdyoyu da eklediğimiz zaman gerçekten oldukça yüksek bir sayı oluyor. Bu kadar iş yükünün bir anda çıkması elbette normal değil. Her ne kadar dün ertelenme sebebi olarak "mevcut konsolların optimizasyonu" söylentisi çıksa da bu kadar büyük bir ekibe ihtiyaç duyma sebebinin gerçekten yeni konsollarmış gibi durduğunu söyleyebiliriz.
 
Cyberpunk 2077, 17 Eylül'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamepressure Cyberpunk CDProjekt PC RPG yeni nesil konsol ertelendi
Observer'ın Devam Oyunu Yolda The Bridge Epic Games Store'da Ücretsiz, Gelecek Hafta Farming Simulator 19
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

24.1.2020 12:39:45

+1
Witcher 3 pc sürümü downgrade yemedi diyen oldu sanki. Psanboylari yazılanları canları nasıl isterse cımbızlıyor :D Neden acaba ? yancıları da artılamayı pek seviyor. Red Dead Redemption 2 oyun dünyasının en büyük ekibiyle uzun zaman sürecinde yapılan oyunlardan bir tanesidir. Herhalde Witcher misali teknik sorunları olmayacak ve çoğu oyundan iyi görünecek. Ne yazdığı hakkında en ufak bilgisi olmayan ne çok eleman doluşmuş görmeyeli.

Antikaruh

24.1.2020 01:13:19

+1
Witcher 3 hikaye-atmosfer ve içeriği ile öne çıkmış bir oyundur. Görselleri çokça tartışıldı zamanında. Çağ atlatacak görselleri yoktu oyunun. Pek çok arkadaşım animasyonları rahatsız edici bulduğu için oyunu bırakmıştı. Hatta Konsolüssü'nden Onur'da aynı sorundan muzdaripti, rahatsız edici kesik kesik animasyonları oluşu oyundan soğutmuştu onu. İlk 5-6 ayı sorunlarla uğraştı oyun. Konsolde 24 fps oyun oynattılar. Frame-pacing sorunları PC'de çileden çıkarttı, Digital Foundry gibi mecralar konuya el atmak zorunda kaldı, en akıcı nasıl yaparız diye. Çökmeler, göçmeler, buglar, bsod'lar saymıyorum bile. Yani Red Dead Redemption 2, Witchere'ı 5 ile çarpar görsellik bakımından. Ama bir kaç bölgedeki ufak tefek frame düşmeleri dışında kaymak gibi oynattı kendini ve bitti. Aynı tecrübe ve bütçeye sahip olmadıklarını biliyorum ama sonuç olarak CDPR öyle aman aman teknik manada çok çok iyi bir firma değil, konuya hakim birisi olarak bunu açıkça söyleyebiliyorum ki Witcher'ı 2 defa bitirdim, bence gelmiş geçmiş en iyi oyunlar listesinde ilk 3'de.

rambocuk

23.1.2020 22:43:33

0
Çok güzel olacak başka yolu yok

BSC Misafiri

23.1.2020 22:17:13

+3
Bu oyunla ilgili neden yeni video gösterilmiyor? Yeni resim bile yok yine ertelenirse şaşırmayın.

Tsushima

23.1.2020 22:04:14

0
Ben kaynaklanmıyor demiyorum zaten, fakat Naughty Dog, Rockstar Games, Santa Monica Studio, Kojima Productions ve Ubisoft gibi daha nice firma yapabiliyorsa, CD Projekt Red'de yapabilmeli, köşelerine çekilip, işin sonunda "Konsolların gücü yetmedi" dememeli, Konsolların amacı bu zaten, ne yapar ne eder o oyunu hurda bile olsa cihaz, çıkartırsın, ve kesinlikle PC ile kıyaslamak çok yanlış, arada fark elbette olacaktır, buna kimse itiraz etmiyor, konuyla da bir alakası yok zaten, Downgrade ve Performans sıkıntılarından bahsediyoruz

CaptainReinhard

23.1.2020 21:17:23

0
Eylül ayına attılar zaten 2021'e de atabilirler takvimi. Neyse harika bir oyun olarak çıksın hayal kırıklığı yaşatmasın da bir sene daha bekleriz.

BSC Misafiri

23.1.2020 21:12:17

0
Optimizasyon denilen olay kabaca orasından burasında kısıp kısmamışmış edasıyla göstermektir konsollar buna bolca başvurur. Witcher 3 downgrade yediyse bunun en büyük sebebi konsolların beklenenin altında sistemler olarak gelmesiyken neyin konsol savunuculuğunu yapıyorsunuz. Pc witcher ile konsol witcher bile görsel bakımdan aynı değil. Onlar da oturup satamayacakları hayvan grafikli bir oyun yerine downgrade ettiler. 2013 çıkışlı konsolları exc. oyunları göstererek aklama argümanı ise işin bir diğer saçma tarafı. Decima motoru bile konsolun zayıf tarafını kapatmak üstüne inşa edilmişken İki ışık efekti bir güzel modelleme, iki çalı gören exc. oyunu yerden göğe savunuyor.

BSC Misafiri

23.1.2020 21:11:51

0
Call of duty i de her sene başka firma yapıyor ama tek elden çıkmış gibi önemli olan projeyi yöneten kadronun yönetim kabiliyeti.

aykut291

23.1.2020 20:05:34

0
Saçmalık söylenti haberleri bunlar.Bir firmanın diğer bir firmaya yardım etmesi anca finansal veya danışmanlık açısıdan yardım eder. CP 2077 nin bütün detaylarını ana baş geliştiriceler ve yönetmen bilir kalkıpta başka bir firmadan elemanmı gelicek napacak? yapbozmu söküp parçalayacaklar orda birsürü kod var garfik var hepsi ayrı ayrı detay gerektiren işler başka bir firmanın elemanları konuya nasıl adapte olucakmış hiç mantıklı değil.

RocK__StaR

23.1.2020 19:59:43

+2
Bu yıl çıkmayacağını düşünüyorum bu oyunun

Guest-AEF248198

23.1.2020 19:55:40

0
Bu durum konsolların gücünden kaynaklanıyor. Adamlara o dönemde bile Pc'nin gerisinde kalan donanımlar verirsen onlar da optimizasyon için uğraşmak zorunda kalırlar. Mesela aşağıdaki videoyu izleyin.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

MaeglinElendil

23.1.2020 19:40:31

+5
Editör arkadaş kusuruma bakmasın ama bu eleştiriyi artık yapmak zorundayım.Haberleri açtığım zaman bu editör arkadaşın hangi haberi yazıp yazmadığını çok net bir şekilde anlayabiliyorum.Genellikle giriş gelişme sonucu olmayan,devrik cümlelerle yapılıyor haberler ve gözüme batıyor.Bunu yenebilirdim ama şu haber biraz gözüme battı artık.Bu söylentiyle bir önceki söylentiyi nasıl birbirine bağdaştırabildiğini aklım almadı.Birincisi ikisi de ‘söylenti’.İkincisi bu diğer firmalar ne zamandır yardım ediyor,ne iş için destek oluyorlar hiç bir şey bilmeden ‘Demek ki önceki söylenti doğru konsolları optimize edememişler’ diye ‘Haber’e eklemek bana cidden saçma geldi.Sanki BSC Editör’ü değil de her haberinizin altına saçma sapan yorum atan cringe tayfadan biri haber giriyor gibi.Daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

Tsushima

23.1.2020 19:38:29

+9
CD Projekt Red detayı seven, oyunlara ve oyunculara gereken değeri veren nadir firmalardan biri, fakat teknik konuda ben de başarısız olduklarını düşünüyorum, The Witcher 3, Hem Animasyon hem Grafik tarafında Downgrade yemişti, e o zamanda mı Konsolun gücü yetmiyordu? Bu cihaz Red Dead Redemption 2, Uncharted 4, God of War gibi yapımları oynattı, Daha Part 2 ve Ghost of Tsushima'yı da oynatmaya kararlı, Cyberpunk 2077'nin grafik manyağı bir oyun olmayacağını hepimiz biliyoruz, Muhtemelen oyunun büyük çoğunluğu kalabalık ve fazla öğe bulunduran alanda geçeceği için FPS konusunda büyük sıkıntı yaşıyorlar, fakat eğer oyun yine de performans konusunda kötü olarak çıkarsa, Bu konsolların değil, CD Projekt Red'in suçudur

SOLID SNAKE

23.1.2020 19:05:42

+5
CDPR güzel oyun yapıyor ama teknik konuda yetersiz bir firma. Witcher 3 downgrade yedi, animasyonları kötüydü, Bug doluydu, bir çok eksik vardı ama oyun ve hikaye olarak güzeldi. CDPR'nin de geçen ki açıklamasında zaten kendileri belirtti bazı yapımcılar geliyor bu zor diyor gidiyor, bazı yapımcılar geliyor farklı bir şey diyor. Stüdyonun tam bir çekirdek ve sadık kadrosu yok demek ki başka stüdyolardan da destek alıyorlar. Böyle olunca da kompleks olan oyunun yapımı gecikiyor ve erteleniyor. Oyunu geliştirirken birbirinden bağımsız bu departmanları çok iyi yönetmek gerekir Yazılım departmanı, animasyon departmanı, ışıklandırma departmanı, bölüm tasarımı departmanı, çevre tasarımı departmanı, Görev tasarımı departmanı bunların ilerleyişleri her zaman bir olmaz bir de bu bağımsız departmanların içine yardımcı stüdyolar da eklenince işleri toparlamak iyice zorlaşır. CDPR'nin kendi stüdyosunu kaliteli ve yetenekli sadık çalışanlarla doldurması lazım.

Guest-AEF248198

23.1.2020 18:50:28

0
Nasıl bir oyun yapıyorsunuz arkadaş gelmiş geçmiş en detaylı oyunlardan birisi olabilir.

:::LOSTPLANET:::

23.1.2020 18:38:53

0
Bir önceki haberde ertelemenin mevcut ps4 ve xbox one'daki optimizasyondan kaynaklandığı yazılmıştı.Eğer bu doğruysa ps5 veya xbox series x veya 2 cihaz birden Cdpr için bir problem olmuş.Umarım diğer oyun firmalarına da yansımaz bu sorun.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Cyberpunk 2077
+ TAKİBE
AL
67 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız