Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: "Yeni Xbox, TV'nizin Yerini Devralacak"


    Son dönemde söylenti haberleri daha da artan yeni nesil Xbox konsoluna bir haber de ünlü teknoloji sitesi Verge'den geldi. Verge'in Microsoft'a yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre Microsoft, yeni nesil Xbox konsoluyla birlikte bu markayı 'oyun konsolu markası' olmaktan çıkacağa benziyor.
 
    Birden fazla kaynakla onay kazanan bilgiye göre Microsoft, yeni nesil Xbox konsolunda Google'ın Google TV projesini daha ileriye götürüyor. Set-top box modelinde bir konsol yayınlamayı düşünen Microsoft, konsolla birlikte her türlü eğlence servisini sunmayı planlıyor. Verge'in haberinde belirtilenlere göre bu servisleri kullanmak için zorunlu internet bağlantısı gerekecek. İnternet bağlantısıyla birlikte alınan sinyaller, Xbox konsoluna aktarılıp canlı ve kesintisiz bir şekilde yayın yapılacak.
 
    Söylenti haberini "Yeni Xbox, TV'nizin yerini devralacak." başlığıyla yayınlayan site, Kinect'in de Microsoft'un bu projesinde önemli bir rol oynayacağını söylüyor. Mesela eğer TV izlerken gözlerinizi TV dışına çevirirseniz izlediğiniz şey duracak, tekrar TV'ye döndüğünüzde ise otomatik olarak başlayacak. Konsolun arayüzünü Kinect odaklı tasarlayan Microsoft, Kinect üzerine kurulu birçok özelliği Mayıs ayında düzenlenecek bir etkinlikle tanıtacak.
 
    Aslına bakarsanız söylenti haberi gayet inanılır duruyor. Microsoft'un geçtiğimiz günlerde TV odaklı projesi Mediaroom'u satması, bu sistemi Xbox markası altında yürüteceğini duyurmasını ve yine Microsoft'un geçtiğimiz günlerde "Xbox Entertainment Awards" adı altında oyunların haricinde film ve sanatçılara da ödül dağıtmasını bu projenin bir parçası olarak görebiliriz.
 
    Ancak daha da önemlisi, biraz uzaklara gittiğimizde karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yaz sızan Microsoft'a ait olduğu düşünülen planlarda yeni nesil Xbox'ın konsol tasarımı olarak uyduya benzer bir modeli görmüş ve firmanın "Fortaleza planlaması" ile ilk kez tanışmıştık. Bu planlar bir bir gerçek mi oluyor ne? 
 


Bu haberin bağlantısı
URL
Microsoft Xbox 360 Xbox Live Xbox Live Arcade
LucasArts'ın Yeni Bir Projesi Daha Ortaya Çıktı 2013 Call of Duty Şampiyonası Tekrarı Yayında
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

:::LOSTPLANET:::

18.4.2013 00:28:01

0
iyi güzel de ben şunu anlamıyorum . bugün bazı kullanıcılar pc-konsol kavgalarında aynen şunu söylüyor: olur mu canım pc herşey için yapılıyor amacı oyun oynatmak değil;ama konsolların tek amacı oyun oynatmak ve o yüzden her konsolda oyunlar güzel oluyor. Peki şimdi xbox sadece oyun amacıyla yapılmış oluyor mu şu durumda ? hadi bakalım bunu da cevaplayalım . ben hiç bir aletin kölesi değilim . pc-xbox-ps3-ps2-psp sahibiyim sadece her tartışmada bunu söylüyorlar şimdi ne diyecekler onu merak ediyorum.

OtoburPirana

13.4.2013 09:02:45

0
Xbox 360 da zaten bir oyun konsolunda öte eğlence cihazı idi. Çekirdek oyunlar da zaten Play station da olduğu gibi cabasıydı. Bu ekstra özelliklerin kime ne zararı var anlamadım ki. Konsolların fiyatları belli ikisi de 400 ingiliz sterlini civarında çıkacak zaten. Xbox yine bildiğimiz süper uygulamalar yüükleyebildiğimiz xbox sonuçta. Oyunları PS dan daha kötü çalıştıracağını ve Ex oyunlar haricinde ps a çıkıp xbox a çıkmayacağını falan mı düşünüyorsunuz anlamış değilim. Açıkçası PS3 e en azından adam gibi bir uygulama yükleyebilmiş olsaydım şimdiye kadar, bu habere bir çok arkadaş gibi ben de yanlış açıdan bakardım. Ben Hem PS3 hemde Xbox 360 kullanan birisiydim fakat iki cihaz arasında kullanım alanları arasında bildiğin dağlar var. İki cihaz da aynı donanıma sahip olmasına rağmen xbox hergün gelişirken ps3 hergün geriye gidiyor. Bu yüzden ne kadar özellik olur ise o kadar güzel. Microsoft bunu fiyatı ps4 den daha yukarı çıkmadan yapacaktır zaten. İki konsolun arasında fiyat bakımından dağ olacağını düşünen arkadaşlar var ise gitsin yüzlerine bir su çarpsınlar bence.

Saiki

11.4.2013 19:18:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Hocam, sana zaten muhteşem yüzyılı izlemen için starı falan vermeyecek. Örneğin benim gibi amerikan sporlarını izleyenler için espn kanalları paha biçilemez. Xbox 360'da denemediğim yol kalmamıştı izlemek için. Çok da kaliteli bir hizmet ki, adamlar bunu geliştirip sunacaklarmış. E şimdi resmi olarak da ülkemize geldiğinden, ben çok mutluyum bu haberden.
ben ümitli değilim sony de microsoft ta bu tür servislerini ülkemize açmadıkları için halihazırda yararlanamıyoruz. Çoğu servis zaren bölgesel olarak verildiği için, espn yada euro sport gibi kanalları uydudan yada g.playde sports tv programından izleyebilirsin, ayrıca star gibi kanallarda maç yayınlarıda oluyor fazla kanal göz çıkarmaz

aydogdu1453

11.4.2013 17:00:43

0
Kim ne derse desin gerçek sahte yalan dolan hizmet veren dibe vuracak.Haa Sony'nin bomba gibi exleri var.Microsoft cepesi hala windows mantığı ile gidiyor.Ben yaparım alırsan al almazsan alayına fuck der resti çeker yapıda.Kim ne derse desin.Online da Microsoft bir adım önde.

itachi237

11.4.2013 16:06:25

0
[DHTUBE_http://www.youtube.com/watch?v=YzIAYszH_X4]

BSC Misafiri

11.4.2013 09:13:34

0
ben yazmıştım arkadaş Microsoft tv çıkartacak kinecti de içine gömecek diye. bu da ondan bi önceki seviye. sürekli internete bağlı olma durumu oyun için geçerl olmasada, tivibu gibi hizmetlerden yararlanmak için geçerli olacak. bu hizmetlerden yararlanmayacağım diyorsan Xbox i internete bağlamaya gerek yok. Xbox un çine cd yi koyunca internet mi soracak sanki. Xbox live üyeliğim bitti 1 ay önce, 1 aydır doğru dürüst açmıyorum konsolu. sıkıcı arkadaş sadece kendinin oluşu böyle ortamlarda. topaç bile döndürürken bir arkadaşınla yarışması daha güzel oluyo.

BSC Misafiri

11.4.2013 07:56:45

0
avrupada yasiyorum burada bile internette problem oluyor. gecsinler bu isleri. Eger oyunlari oynamak konsunda zorluk cikarticaksa bu internet isi uzak olsun bana. zaten dogru duzgun ip"si yok konsolun birde ustune iyice sosyalleselim yalani. Sonyden nefret ediyorum ama ps4 daha mantikli geliyor. kendine ozel ve farkli oyun sayisi daha cok olacaktir. Daha bunlar bilinen kisimlar sony daha neler gösterecek bakalim. muhakkak microsft gibi onlarinda vardir planlari.

S.P.E.C.I.A.L.

11.4.2013 07:05:59

0
Xbox'ın başarısız olacağının başka bir söyleniş şekli. Oyun yapamıyorum, sizi TV'yle yemeye çalışacağım diyor. İstemez. Smart TV istersek alırız. Ha Kinect iyi hoş ama PC'de olan oyunların aynısı için mi para vereceğim ona? Zaten Kinect AAA tipi oyunlarda işlevsiz. Alırım PS4'ü bakarım keyfime. Last of Us senin, Beyond benim...

GamerHand

11.4.2013 06:23:40

0
Daha once tahmin ettigimiz gibi Apple TV ve Google TV gibi cihazlarin onunu kesmek icin Microsoft yol haritasini degistiriyor. Bir oyuncu zaten TV ya da Netflix gibi uygulamalarin bagimlisi degildir. Hardcore oyuncular icin bir cihazin oyunlar icin yeterli,guclu ve cok cesitli oyun sunmasi onemlidir. Xbox markasi Apple'in onumuzdeki yillarda yapmaya calisacagini yani TV kutusunu ayni zamanda oyun merkezine cevirme planini onceden gerceklestirmek ve yol katetmek istiyor. Iyi yonleri tabiki var ama ulkemiz icin iyi hicbir yonu yok. Ayni sekil kemik hardcore xbox oyuncu kitlesi icinde bunun bir getirisi olmaz. Burdan anliyoruz ki PS4'un yapimcilar tarafindan bu kadar sevilmesi oyun yapimcilarina oyun konsolu sunmasi saniriz. Bosa degilmis cunku hem guclu hemde bu tum TV ozelliklerini veren bir cihaz cok pahali olur bu yuzden teknoloji delileri yeni Xbox'un PS4'den guclu olmasini beklemesin. Gecenlerde bir yapmcinin dedigi gibi Xbox farkli bir yol izliyor PS4 gibi degil sozleri yerini bulmus oldu.

cihandark

11.4.2013 04:48:45

0
ovv microsoft oyunun kurallarını değiştiriyor gibi :P tabiki ülkemizde pek tutmayacağı kesin %90'ı a.k.k. ve diğer kotalı bağlantıları kullanan bir ülkede bu tür uygulamalar pek işlevsel olmayacaktır ama dünyanın geri kalanında gayet güzel tepkiler ile karşılaşılacağı kesin kaldıki günümüzde tv'lerde bile internet bağlantıları dahili medya playerlar havalarda uçuşurken xbox'ın böyle bir yönelimde bulunması çokda şaşırtıcı değil zira bu işin altından kalkabilirlerse konsol piyasasında 1 adım öne geçebilirler

MantarTheGreat

11.4.2013 03:01:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: Saiki konsolu zaten çoğumuz tv ye bağlıyoruz ve hali hazırda tv kanalları mevcutken neden konsoldan tv izliyim?
Hocam, sana zaten muhteşem yüzyılı izlemen için starı falan vermeyecek. Örneğin benim gibi amerikan sporlarını izleyenler için espn kanalları paha biçilemez. Xbox 360'da denemediğim yol kalmamıştı izlemek için. Çok da kaliteli bir hizmet ki, adamlar bunu geliştirip sunacaklarmış. E şimdi resmi olarak da ülkemize geldiğinden, ben çok mutluyum bu haberden.

Saiki

11.4.2013 02:44:13

0
konsolu zaten çoğumuz tv ye bağlıyoruz ve hali hazırda tv kanalları mevcutken neden konsoldan tv izliyim?

MantarTheGreat

11.4.2013 02:30:31

0
Eğer şu anda ki gibi ülke kısıtlaması olmazsa, çoğu uygulamada; ben oldukça beğendim.

die.Rache

11.4.2013 01:47:07

+2
Lan birakin bu isleri oyun yapin oyun,senin amacin eglence mi televizyon mu? Hardcore kesime hitap edin,abidik kubidik seylerler ugrasiyorlar..

saffet12

11.4.2013 01:46:07

0
türkiyede tutmaz bu zaten internet baglanti hizlari ortada kı evın de pc olan bır ınsan film kıralamaz torrenten ceker tv izler ken durdurcak kayit yapicak tvbu var bunu gibi bir sürü şey var kinect 2 dediler ondan da güzel bir şey cikmasa ps4 bir farki kalmaz birde abicim onu adam oyun oynamak için alır eğlence isterse gider lunaparka eylenir boş işlerle ugraşiyo bu adamlar herkez amerikali gibi uyuşuk dıgıl bence ms yavaş yavaş elinı cekıyo konsol pazarın dan

2K

11.4.2013 01:41:37

0
Xbox 360 bile bana göre sırf konsol olmaktan çıkmıştı sunduğu hizmetler ile ülkemizde resmi desteği olmsada DNS değiştirme yöntemi ile kullanabiliyorduk ama hazır Xbox resmi olarak Türkiye'ye gelmişken bu yeni hizmetlere resmi olarak ulaşabilecek olmamız güzel.Ben her ne kadar 'sırf oyun' kısmına baksam gerisi beni pek etkilemese de böyle hizmetler sunması konsolu daha ileriye götürecek servisler sunması çok iyi bir şey.Yalnız Microsoft sırf bunlara önem verip oyun konusunu sallamaz umarım çünkü 360'ın sonuna doğru iyice konsolu sallamamaya başladılar bu hizmetlerin yanına bir de sağlam ex oyunlar gelir ise çok iddalı bir giriş yapmış olur.

BSC Misafiri

11.4.2013 01:27:06

0
ps4 alıcam xbox alınmaz

digimon52

11.4.2013 01:21:41

0
demekki neymis bir konsoldan fazlasiymis bu yeni nesil :D Tekno magazalarin raflarina yerlesin gicir gicir kutulariyla. haber ve yorumlara bakalim son durum ne , ne nedir ne degildir emin olalim. saten xbox sürekli internet istiyor benim icin negatif bir durum sonucda. simdi bir yorum yapmak iyi degil :D

The_Rahip

11.4.2013 01:19:24

0
Ms, Live sistemini hep daha ileri taşıyor bildiğin bu konuda şov yapıyorlar. Live aslında zaten bir eğlence sistemi, ülkemizde birçok servis kullanılmadığı için bizlere uzak kalıyor ama yurtdısındaki kullanıcılar Live'a girip direk oyuna girmeden birçok uygulamadan ve eğlencelik oyunlarla acayip zamanlar geçiriyor. Ms şimdi ise bunu baya ileri taşıyor bildiğin yazılım konusundaki artılarını her açıdan Live sistemine aktarıyorlar. Birde oyunada ağırlık verecektir. Ms'in amacı sadece bir oyun konsolu yaratmak değil tamamen online dünyaya açılan bir oyun konsolu yaratmak.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız