Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Xbox One'ın 18 Milyon Aktif Oyuncusu Bulunuyor


    Bildiğiniz üzere Microsoft geçtiğimiz dönemde bir daha Xbox One'ın satışlarıyla ilgili net bilgilerin paylaşılmayacağını açıklamıştı. Fakat bu durum, konuyla ilgili söylentilerin ortaya çıkmasına engel olmadı. ZDNet isimli bir sitenin Microsoft'a yakın kaynaklarından aldığını iddia ettiği bilgilere göre Xbox One'ın 18 milyon aktif oyuncusu bulunuyor.
 
    Sitenin Microsoft'a yakın ismi Mary Foley yaptığı açıklamalarda bilginin resmi olmadığını ve onay kazanmadığının üzerine vurgu yapsa da, bu veride son 28 gün içinde 'aktif' olmuş Xbox One'dan kastedildiği belirtiliyor. Xbox One'ın şimdiye kadar toplamda ne kadar sattığı resmi olarak bilinmiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
"PlayStation VR ile Oculus Rift'in Güçleri Bir Değil" Fallout 4'ü Borderlands Tarzı Grafiklerle Oynamak İster misiniz?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

gurkanse

11.1.2016 12:35:36

0
şu cihazı kırsalar da çatır çatır oyun atsak.oyun başına 300tl nedir arkadaş ya :S

BSC Misafiri

11.1.2016 04:01:16

0
ne zaman baksam markta her seferinde yeni Box bundlellar gelmiş bence saman altından iyi su yürütüyo

BSC Misafiri

10.1.2016 18:24:10

0
quote:

Orjinalden alıntı: kdrcnrbyrm Ya şu microsoftun da türkçe oyun çıkarması gerek. Dublaja gerek yok sadece altyazı olsun yeter. Quantum Break gibi bir oyunda türkçe olması gerek. Niye yapmıyorlar artık anlamıyorum. 2012de TR oyunlar gelecek dediler hala yok.
Kardeş altyazıya gerek yok dublajlı gelsin oyunları yeter.altyazı ameleliği yapmanın anlamı yok.

Tam35tr

10.1.2016 13:23:39

+3
@vecihi1488 Ben teşekkür ederim hocam böyle saygılı bir cevap yazdığınız için.Hiç bir zaman bir platformu savunan tarafta olmadım sadece tercih ettiğim rahat bulduğum platform konsol yani genel anlamda konsol ps4,xbox one,wii u farketmez. PS4 ten memnun olmanıza çok sevindim bende memnunum zaten ama çoğu kişinin yaptığı gibi körü körüne bir platformu savunmak anlamsız geliyor bana sanki hissem varmış gibi:) xbox 360 dan ps4'e geçenler için oyun arşivi zaten çok zengin bayram edersiniz resmen :) ama ps3 den ps4'e geçenler için remastered oyunlar pek bir şey ifade etmiyor ki çıkmasın demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Benim başlıklarla belirtmek gerekirse genel görüşüm donanım ve özel oyun anlamında ps4, Hizmet(bedava oyunlar,geriye uyumluluk,güncellemeler vs.) ve altyapı anlamında da xbox one memnun kaldığım yönleri saygılar.

vecihi1488

10.1.2016 11:39:40

+3
quote:

Orjinalden alıntı: aytugsasal <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: BSC Misafiri bende xboxoneı önsiparişle almıştım halodan sonra (eski halo tadını alamadım veya sürekli aynı şeyden artık sıkıldım) satıp ps4 aldım. forza ve halodan başka exc yok zaten konsolda(tomb raider demeyin zaten ps4e gelecek aynı oyun). multiplatform oyunlarda gözle görülür görüntü farkı var. xboxda görüntü xbox360 gibiydi ama ps4 gerçekten yeni nesil olduğunu hissettiriyor. ayrıca şahane exc oyunlar var ps4te xboxa göre. birde diğer konularda ps4 20fps oynatıyor diyolar, bir tane xboxun ps4e göre fps açısından üstün sağladığı (ac unity hariç, türünün tek örneği o oyun zaten) oyun söyleyin ben iki konsoluda kullanan biri olarak bir türlü göremedim nedense. ayrıca xboxta farkedilir fps sorunu oluyodu ama ne hikmetse ps4te hiç fps düşmesi hissetmedim. yağ gibi akıyo maşallah.</blockquote> Hocam görüşüne saygı duyuyorum ama şunu söylemek isterim xbox one'ın görüntüsü xbox 360 gibiydi cümlesine katılmıyorum ve abartı olarak buluyorum.Bende 4K tv ve bu tv ye bağlı xbox one ve ps4 var.Ve çalışan biri olduğum için iki konsolda da çok çeşit oyunlarım var benim gözlemlediğim bariz bir görüntü farkı yok açıkçası.Bazı oyunlarda ps4 deki AA ve detay eksikliği çok bariz oluyor.Xbox one'da çözünürlük ps4'e göre fark ediliyor ama abartılacak boyutlarda olduğunu düşünmüyorum.Ayrıca psn sistemi de güzel ama online oyunlar için xbox live sisteminden daha memnun kaldığımı rahatlıkla söyleyebilirim.Kişisel gözlem ve görüş meselesi tabi görüşünüze saygı duyuyorum.
bsc yorumumu yayınlamayınca hesap açtım artık. aynen bende de 4k tv var, zaten küçük boyutlu tvlerde görüntünün çok fark edeceğini sanmıyorum. ama mesela bi bf, cod, swbf, mgs oyunlarında gözle görülür fark var benim gördüğüm. ayrıca dediğin gibi ps4te 2-3 oyunda bariz AF sıkıntısı vardı ama update ile düzeltildi daha sonra o oyunlar. ayrıca ps4ün exc. oyunları da çok güzel xboxone a göre. xboxone varken keyif alarak oynadığım sadece 3 exc vardı, forza, halo 5(sonradan baya sıkıldım, swbf varken bir daha yüzüne bakmadım), tomb raider. herkes şikayetçi ama remaster oyunlar benim için hazine değerinde oldu, önceki nesilde xbox360 seçmiştim ama ps4ün oyunları hep aklımda kalıyodu. o yüzden çıkan her remaster oyuna çok sevindim, bence remaster oyunlar hakkında bencilce düşünmemek lazım. eminim benim gibi önceki nesilde bu harika excleri kaçırıp oynamak isteyen bir sürü oyuncu vardır. yabancı forumlarda ve redditte okuduğum kadarıylada pek yanılmıyorum. son olarak seninde değindiğin gibi ps4te sevmediğim tek özellik psn, xlive içeriği çok daha zengin psne göre ve uygulamalar çok daha kaliteliydi. ayrıca online oynarken lag veya oyundan düşmeye hiç denk gelmedim ama geçenki uzun düreli psnin uçması olayı cidden can sıkıcı bir olaydı. bu kadar uzun süreli server çökmesi yaşanmaması lazım. tamam serverlar da trafik xlive a göre aşırı kalabalık olabilir çünkü christmasda baya satış yapmış ps4 ama bence bu bahane olmamalı, bunun hazırlığı önceden yapılmalı. çünkü trafik yoğunluğu yaşanacağı belli bi birşey. ayrıca yorumlara saygılı bir şekilde cevap veriğin için ayrıca teşekkür etmek istedim. yaş seviyesi baya düştüğü için eskisi gibi değil site. genelde birbirini dinlemeyen, konsolu olmadığı halde takım tutar gibi konsol savunan çoluk çocuktan sonra bu şekilde saygılı ve ölçülü yorum beni cidden sevindirdi. umarım forum hep böyle devam eder.

İdrak İstimlak

10.1.2016 11:22:16

+1
Bu nesil 40 milyonu gecmesi mucize olur. Çok kotu bir baslangic yaptilar, hala iyi seyler yapalim derken exc oyunlarini PC ye getirmek gibi yanlis politikalar icindeler. Bu kafa ile konsol pazarinda tutunmalari cok zor.

lostrock

10.1.2016 10:56:20

0
konsol 20 milyon sattı şu anda zaten

Tam35tr

10.1.2016 02:56:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri bende xboxoneı önsiparişle almıştım halodan sonra (eski halo tadını alamadım veya sürekli aynı şeyden artık sıkıldım) satıp ps4 aldım. forza ve halodan başka exc yok zaten konsolda(tomb raider demeyin zaten ps4e gelecek aynı oyun). multiplatform oyunlarda gözle görülür görüntü farkı var. xboxda görüntü xbox360 gibiydi ama ps4 gerçekten yeni nesil olduğunu hissettiriyor. ayrıca şahane exc oyunlar var ps4te xboxa göre. birde diğer konularda ps4 20fps oynatıyor diyolar, bir tane xboxun ps4e göre fps açısından üstün sağladığı (ac unity hariç, türünün tek örneği o oyun zaten) oyun söyleyin ben iki konsoluda kullanan biri olarak bir türlü göremedim nedense. ayrıca xboxta farkedilir fps sorunu oluyodu ama ne hikmetse ps4te hiç fps düşmesi hissetmedim. yağ gibi akıyo maşallah.
Hocam görüşüne saygı duyuyorum ama şunu söylemek isterim xbox one'ın görüntüsü xbox 360 gibiydi cümlesine katılmıyorum ve abartı olarak buluyorum.Bende 4K tv ve bu tv ye bağlı xbox one ve ps4 var.Ve çalışan biri olduğum için iki konsolda da çok çeşit oyunlarım var benim gözlemlediğim bariz bir görüntü farkı yok açıkçası.Bazı oyunlarda ps4 deki AA ve detay eksikliği çok bariz oluyor.Xbox one'da çözünürlük ps4'e göre fark ediliyor ama abartılacak boyutlarda olduğunu düşünmüyorum.Ayrıca psn sistemi de güzel ama online oyunlar için xbox live sisteminden daha memnun kaldığımı rahatlıkla söyleyebilirim.Kişisel gözlem ve görüş meselesi tabi görüşünüze saygı duyuyorum.

powersmachine54

10.1.2016 00:36:13

+3
Microsofta napsın konsolu rakibine göre az satınca işte böyle söylenti olur.Kendileri açıklamıyor gerçek rakamları hem xbox one eskiden bende savunurdum ama xbox one oyunlarının pc'ye geleceği haberlerini duyunca üstelik phill kendisi de söylediğini öğrenince xbox one dan tamamen vazgeçtim.Ama ps4 exculesive oyunları hiçbir zaman pc'ye çıkmayacak microsoft böyle saçma sapan kararlar almaya devam ederse belki konsol dünyasından çekilebilirler.Ve playstation exculesive oyunları her zaman kaliteli farklı oyunları olmuştur.Hatta yakında geow 4,halo 5,,forza serileri pc'ye gelirse saşırmayın.çünkü microsoft yakında birinci parti oyunlarını da windows 10 getirebilir.

ketchup.

9.1.2016 23:45:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: v. Persie

Halo ya sadece grafik demek ? Bu kadar da taraflı olmayın. Forza 5,6 özellikle de horizon 2 nerde ? Bu neslin en kaliteli yarış oyunu.
5-6 gec Allah icin horizon 2 guzel ancak driveclup gelen guncellemelerle duzeldi baya yani forzaya ikame bir oyun ayrica ikiside babamin mali degil niye tarafli olayim

v. Persie

9.1.2016 23:24:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: ketchup.

bide x1 exc.lerine bakalim ryse: tum dusmanlar ayni halo5: 10 senedir halo oynarim sade grafik bildigin hollywood filmi geow:remastered sunset overdrive:espiriler oynanis sahane bu oyun baya iyiydi👍🏼 baskada bise yok zaten
Halo ya sadece grafik demek ? Bu kadar da taraflı olmayın. Forza 5,6 özellikle de horizon 2 nerde ? Bu neslin en kaliteli yarış oyunu.

ketchup.

9.1.2016 22:47:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: v. Persie

Journey: Remastered Order: Grafik dışında hiçbir şey yok. Tam bir çöp. Uncharted: Daha çıkmadı Bloodborne: eh işte güzel oyun fakat herkese hitap etmiyor. Hotline Miami: exc. Değil Geriye bir tek infamous kalıyor. efsane kelimesine uygun mu bilemiyorum
bide x1 exc.lerine bakalim ryse: tum dusmanlar ayni halo5: 10 senedir halo oynarim sade grafik bildigin hollywood filmi geow:remastered sunset overdrive:espiriler oynanis sahane bu oyun baya iyiydi👍🏼 baskada bise yok zaten

Persona_Non_Grata

9.1.2016 21:28:38

0
Sony nal toplatıyor micro ya, satıs rakamını açıkla bebeğim korkma.

v. Persie

9.1.2016 21:27:11

+2
quote:

Orijinalden alıntı: ketchup.

bloodborne order uncharted journey infamous hotline miami 2 bunlar efsanedir
Journey: Remastered Order: Grafik dışında hiçbir şey yok. Tam bir çöp. Uncharted: Daha çıkmadı Bloodborne: eh işte güzel oyun fakat herkese hitap etmiyor. Hotline Miami: exc. Değil Geriye bir tek infamous kalıyor. efsane kelimesine uygun mu bilemiyorum

BSC Misafiri

9.1.2016 20:46:23

+15
bende xboxoneı önsiparişle almıştım halodan sonra (eski halo tadını alamadım veya sürekli aynı şeyden artık sıkıldım) satıp ps4 aldım. forza ve halodan başka exc yok zaten konsolda(tomb raider demeyin zaten ps4e gelecek aynı oyun). multiplatform oyunlarda gözle görülür görüntü farkı var. xboxda görüntü xbox360 gibiydi ama ps4 gerçekten yeni nesil olduğunu hissettiriyor. ayrıca şahane exc oyunlar var ps4te xboxa göre. birde diğer konularda ps4 20fps oynatıyor diyolar, bir tane xboxun ps4e göre fps açısından üstün sağladığı (ac unity hariç, türünün tek örneği o oyun zaten) oyun söyleyin ben iki konsoluda kullanan biri olarak bir türlü göremedim nedense. ayrıca xboxta farkedilir fps sorunu oluyodu ama ne hikmetse ps4te hiç fps düşmesi hissetmedim. yağ gibi akıyo maşallah.

ketchup.

9.1.2016 20:45:41

+3
quote:

Orijinalden alıntı: v. Persie

Multiplatform oyunları kast etmedim. Ps de exc. Oyun mu var?
bloodborne order uncharted journey infamous hotline miami 2 bunlar efsanedir

v. Persie

9.1.2016 20:35:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: ketchup.

oyun nasil yok psde ne kadar xbox i sevsemde xbox a ne cikiyorsa psde aynisi var exc. desen zaten daha cok yabi anlamiyorum ne olmali?
Multiplatform oyunları kast etmedim. Ps de exc. Oyun mu var?

tomasson85

9.1.2016 20:17:33

0
Sony'den karşı açıklama bekliyoruz.

orangeblu

9.1.2016 19:13:15

+1
Ya şu microsoftun da türkçe oyun çıkarması gerek. Dublaja gerek yok sadece altyazı olsun yeter. Quantum Break gibi bir oyunda türkçe olması gerek. Niye yapmıyorlar artık anlamıyorum. 2012de TR oyunlar gelecek dediler hala yok.

Jedi_masterr

9.1.2016 19:04:04

+7
Şu xo da oynayacak oyun var ps4 te yok geyigi nedir bende onu anlamiyorum? Yahu xo da bizim bilmedigimiz gizli sadece cihazı acınca ortaya çıkan aaa oyunlarmi var ne var yahu? Millet geow remastered ta shotgun savaşı yapmaktan sasırmıs heralde...

Sierra 117

9.1.2016 18:17:57

+1
Ben yüzde olarak Xbox Öne nın daha fazla aktif oyuncusunun olduğunu düşünüyorum.

BSC Misafiri

9.1.2016 17:56:04

+1
Ps4 ön siparişle almıştım 2 ay önce satıp xbox aldım o 900p adını verdiğiniz 144p miş gibi sağa sola laf attıgınız konsola şuan sorunsuz bir biçimde lagsız bir oynanış sunuyor 900 p yüzünden almayanalr gördüğüne şükrestsin

ketchup.

9.1.2016 17:32:54

+2
quote:

Orijinalden alıntı: v. Persie 30 milyon satıp oyun olmaması yüzünden açılmayan konsoldan daha iyidir.
oyun nasil yok psde ne kadar xbox i sevsemde xbox a ne cikiyorsa psde aynisi var exc. desen zaten daha cok yabi anlamiyorum ne olmali?

v. Persie

9.1.2016 16:48:27

+2
30 milyon satıp oyun olmaması yüzünden açılmayan konsoldan daha iyidir.

Patren

9.1.2016 15:39:10

0
xbox one toplamda 22 milyon filan satdı normaldir 37 milyonda ps4 varsa bunlarında 30 milyonu aktifdir

esmerbuyucu

9.1.2016 15:31:19

+9
En azından oynayacak oyun var icraat var ki aktifler değil mi. Yoksa 30 milyon satmışsın tarihin tozlu depolarına koymuşsun ne olacak

bozcan

9.1.2016 15:08:51

+1
Zaten 18 milyon anca satmıştır :) Hepsini aktif saymışlar
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız