Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Nintendo NX, PlayStation 4'ten Güçlü Olacak

Sırada ne var Nintendo?!
 
     Geçtiğimiz günlerde Nintendo NX'e ait olduğu iddaa edilen kontrolcülerin sahte olduğu kısa sürede ortaya çıkmıştı. Ancak Nintendo'nun yeni platformuyla ilgili söylentiler gelmeye devam ediyor.
 
İnternetin önemli mecralarından Reddit'de, Nintendo NX üzerine AAA oyun geliştirdiğini iddaa eden bir kullanıcı konsolla ilgili oldukça merak edilen bazı detayları paylaştı. Buna göre Nintendo NX, PlayStation 4'ten biraz daha güçlü olacak ve daha çok taşınabilir aygıtlarda yaygın biçimde kullanılan ARM mimarisine sahip olacak.
 
Ayrıca etrafta dolanan sahte kontrolcülere istinaden ve geriye uyumlulukla alakalı şu açıklamalarda bulunuyor:
 
- Bizde bulunan DevKit'de yer alan kontrolcü oval değil, standart dikdörtgen şeklinde.
 
- Kontrolcü fiziksel tuşlara ve bir ekrana sahip. Dokunduğunuzu bildiren bir dokunmatik ekrana sahip değil.
 
- DevKit'e kablolu olarak bağlanmış durumda.
 
- Sahte kontrolcünün doğru tahmin ettiği şeylerden birisi olan tetik tuşlarının olduğu bölgede kaydırma tekerlek tuşları ve bunlara ek olarak ZL ve ZR tetik tuşları var.
 
 - NX'in WiiU veya 3DS oyunlarıyla geriye uyumluluğu var mı bilemiyorum ama sistem bu konsolların yapısına göre tamamen farklı olduğu için geriye uyumluluk olmayabilir.
 
- Kontrolcüler kendi başına bir oyun sistemi gibi duruyor. Ama bu Nintendo 3DS'in yerine geçecek bir kontrolcü değil. Daha çok akıllı telefonlardaki yardımcı uygulamalar gibi çalışıyor ve yanınızda taşıyarak oynunuzla olan etkileşimizi devam ettiriyor. Tıpkı Dreamcast'in VMU (Görsel Hafıza Ünitesi) aparatı gibi.
 
 - Nintendo dışında hiç kimse NX'in gerçek adını bilmiyor.
 
      Bu bilgilere baktığımızda söylentilerin, daha önce Nintendo kanadından gelen söylemlerle örtüştüğü noktalar olduğunu ve bazılarında gerçeklik payı olabileceğini söylemek yanlış olmaz. Diğer yandan, NX kontrolcüleri konusunda iyi keklendiğimizi düşünürsek; söylentiler konusunda dikkatli olmamız gerek.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak MyNintendoNews Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
1 Dolara Tomb Raider İster Misiniz? Steam'de Mad Max ve Ryse için Büyük İndirim
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.3.2016 21:17:55

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka Mallik yaptığını nintendo da kabul etti. Nasıl mı ? Nintendo oyun konsollarının çıkış aralığı skalasjna bakarsanız ortalama 6 yıldır ancak Wii u cikali henüz 3 yıl olmuşken hem uretiminini durduruyor hemde yeni bir cihaz çıkarma arifesinde . Bunun adı nedir sizce ?
Affedersin de arkadaş NX bu sene sonu çıksa Wii U'dan 4 sene sonra piyasaya çıkmış bir konsol olacak, eğer gelecek seneye sarkarsa Wii U'nun 5. senesine denk gelecek. Nintendo yapınca mallık oluyor ama PS4'ün üzerinden 2-3 yıl geçmeden bariz olarak Sony yöneticileri daha iyi bir donanımla PS VR için modelden bahsederken mallık olmuyor öyle mi? Ayrıca sormak istiyorum; 1P ve 1FPS fark olmayacaksa yeni model çıkarmanın mantığı nedir? PS VR'ın tek eksiği biraz küçültülmüş ve donanım olarak aynı slim model miydi yoksa? Bana zerre mantıklı gelmiyor da neyse. Ben bazı oyunseverleri anlamıyorum arkadaş; FPS ve çözünürlük sizin için olmazsa olmaz ise konsol savunuculuğu nedir? Bir oyun PS4'te 1080p çıkmış Xbox One'da 900p ve 50 inç ekranda yan yana olunca aradaki farkı görebiliyorsun ama karşısındakini aşağılamak için hastalık derecesine varan aşağılamalar geliyor. Dürüst ve samimi bir şekilde ben konsolumu özel oyunları için alıyorum diyemiyor musunuz? Ben şahsen diyorum, bu nesilde Wii U ile o kadar çok keyif aldım ki sahip olduğu oyunlar başka platformda yok mesela. 3. parti oyunlardan beğendiğimi bilgisayarımda oynuyorum zaten. 1996'dan beri Nintendo oyunlarını takip ediyorum ve NX'in donanım gücü ne olursa olsun satın alacağım çünkü takip ettiğim oyun serileri sadece o konsolda olacak. O yüzden çözünürlükmüş FPS değeriymiş zerre umrumda değil. Nintendo'yu takip ediyorum ama PS3 ve Xbox 360'ta rahat 20'den fazla kaliteli oyunu da keyifle bitirdim. Yani eğer bir oyunsever için çözünürlük ve FPS herşey ise açık ve net hiç Nintendo oyunu oynamamıştır. Oynayan ile oynamayanın yorumu da farklı olacak oyun kültürü de.

BSC Misafiri

30.3.2016 21:17:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka
quote:

Orijinalden alıntı: ewferofking Konuda da Nintendo nefreti hakim herhalde NX'ten korkmuş fanboylar
2017 de çıkacak bir donanımın 2011 de argesi bitmis yanı bileşenleri tamamlanmış yaniiiiii 2011 in donanım bileşenlerini barındıran cihazdan, ps4 den az biraz guclu olan cihazdan da ne korkulur demi yanı...
Kardeşim kaç tane Nintendo oyunu oynayıp bitirdiğini ve hangisinde sana grafiğinin yetersiz geldiğini öğrenebilir miyim? Bende güç takıntısı yokta ondan soruyorum, şahsen PS4 çıkmasa ve PS3 ile devam edilse bile bana Last of Us 2, Uncharted 4 ve God of War gibi oyunlar gelse keyifle oynardım. Oyunsever oyun odaklı değerlendirmelidir, eğer oyunun çıktığı platform temelli değerlendirme yaparsa onlarca kaliteli oyundan mahrum kalır ki bu marka gözetmeksizin söyleyebileceğim bir olgu. Ayrıca bence üstüne alınmaman gereken bir yoruma cevap vermişsinde neyse.

Kevin Garnett

30.3.2016 19:46:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

2017 de çıkacak bir donanımın 2011 de argesi bitmis yanı bileşenleri tamamlanmış yaniiiiii 2011 in donanım bileşenlerini barındıran cihazdan, ps4 den az biraz guclu olan cihazdan da ne korkulur demi yanı...
Ya bi konuşmaktan bıkmadın korkun falan olmasa car car millete ps4ü öven yazılar yazmazdın zaten XBOX vs. PS vs. PC'ye döndürmüşsünüz konuyu.

Donatn

30.3.2016 19:44:51

0
Bu konsolun çıkış tarihi bence diğerleriyle eş zamanlı olmalı.hep arada kalıyor ve donanımı düşük kalıyor. WU çıktı güya ps3 den güçlüydü üzerine ps4 ve xboxone bastı.aynısı yine olacak.Çıkışından hemen sonra ps4. 5(yada adı her neyse ) çıkıacak ve yine bu iki devin gölgesinde kalacak..

DubSteq

30.3.2016 17:45:06

0
Nintendo resmi duyuru yapana kadar hiçbir şeye inanmayın. Bu adamlar küçücük bir bilgi bile sızdırmazlar konsolun donanımıyla ilgili. Devkit verilen adamlara ağır sözleşmeler yaptırılır ki ötmesinler diye.

Kasatka

30.3.2016 16:45:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: ewferofking Konuda da Nintendo nefreti hakim herhalde NX'ten korkmuş fanboylar
2017 de çıkacak bir donanımın 2011 de argesi bitmis yanı bileşenleri tamamlanmış yaniiiiii 2011 in donanım bileşenlerini barındıran cihazdan, ps4 den az biraz guclu olan cihazdan da ne korkulur demi yanı...

Master_Evil

30.3.2016 16:21:05

0
ps4ten 2-3 yıl sonra çıkan konsol bi zahmet daha iyi olsun zaten

AntiClon

30.3.2016 16:05:46

0
ps4 ün ömrü doldu artık oyun yapamıyorlar sistem yetersiz. zaten talha reiz söylemişti bu konsolun ömrü 2 yıl diye....

Kennnn

30.3.2016 15:42:29

0
Dedikodular çok çeşitli, sistem kesinlikle şu an varolan ps4'ten iyi olacaktır zaten ama ne kadar iyi olacak o belli değil. Sony ve micronun hem birbirleri, hem vr hem de nintendo tarafının konsolu nedeniyle Ps4k xbox 2 muhabbetine başladığı kesin. Hatırlıyormusunuz NX ilk dedikodularda bariz çok güçlü olacağı söyleniyordu sonra 900p olacak dedikodusu geldi şimdi ise ps4'ten güçlü olacağını duyduk. Hiçbirimiz bilmiyoruz ne çıkacağını, ne kadar güçlü olacağını belki de ps4k kadar olmasa da ciddi bir sistem ile karşılaşıcağız ve emin olun ki ps4k peynir ekmek gibi satmayacak forumlara oraya buraya bakarsanız bazı seçici insanların dahi konsollarını yeni aldığını görürsünüz. Şimdi bu insanlar nasıl yeni ps4k ları alsın. Yani sony özel bir kampanya birşey yapmaz ise varolan ps4 sahiplerini ps4k'ya terfi ettirmek için, orada pc platformu varken Ps4k aman aman satamayacak aynı zamanda yoğunluk hala şuan ki ps4'ler de olduğundan zaten nintendo buradan bir grafiksel avantaj kazanmış olacak fiyatıda uygun olursa eğer ki. Sony biraz zorluk yaşayacaktır. Yani bazı arkadaşların dediği nx'in kaderi de wii u gibi olacak düşüncesi pek doğru durmuyor. Ps4k adı altında ki konsolun ucuz olamayacağı da zaten bariz.

Kevin Garnett

30.3.2016 13:50:16

+3
Konuda da Nintendo nefreti hakim herhalde NX'ten korkmuş fanboylar

Kevin Garnett

30.3.2016 13:48:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Mallik yaptığını nintendo da kabul etti. Nasıl mı ? Nintendo oyun konsollarının çıkış aralığı skalasjna bakarsanız ortalama 6 yıldır ancak Wii u cikali henüz 3 yıl olmuşken hem uretiminini durduruyor hemde yeni bir cihaz çıkarma arifesinde . Bunun adı nedir sizce ?
Ben nintendo salaklik yapmadı demedim. Hiç bir şey yapmayacak demene kızdım. Adamların ellerine çok büyük koz geçmiş ama hiç bir şey yapmayacak öyle mi?

AntiClon

30.3.2016 13:33:47

0
ps4 zaten güçsüz donanım yerlerde sürünüyo nintendo da biraz daha güçlü olacaksa vah vah vah diyorum vah vah vah....

gurkanse

30.3.2016 12:43:42

+1
gayet normal çünkü ps4 ne zaman çıktı ve daha nintendo çıkmadı bile.aradaki yılları hesap edicek olursak bu haber olabilecek bir konu bile değil. kota doldurma haberi detected

Kasatka

30.3.2016 11:35:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: ewferofking

Nintendo mallık yapmış, yapacağı bir şey yokmuş Sen öyle san.
Mallik yaptığını nintendo da kabul etti. Nasıl mı ? Nintendo oyun konsollarının çıkış aralığı skalasjna bakarsanız ortalama 6 yıldır ancak Wii u cikali henüz 3 yıl olmuşken hem uretiminini durduruyor hemde yeni bir cihaz çıkarma arifesinde . Bunun adı nedir sizce ?

Chirrut Imwe

30.3.2016 11:30:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Rumors rumors rumors... Sony den bir açıklama gelmediği sürece tüm haberler büyük siteler de dahil fazla tık almak için hazırlanmış ongorulerdir. Neden benim ongorum ciddiye alınmazken onların ki alınıyor ? Üstelik cogu ongorusu tutan da bi insanım ;)
Yahu ne dedikodusu? VR'i ne ile destekliycek sana bu adamlar,su an ki PS4 ile mi? SONY'nin kendisi su an ki PS4,VR da ancak Wii gücünde diyor ki cikacak oyunlar PS2 kalitesinde olacaktir.Adamlar da adam gibi VR deneyimi yasatmak icin el mahkum donanim güncellemesine gidecek ve VR teknolijisi altinda calismayan her oyun su an ki PS4 den cok daha üst düzey grafikleri 60fps standardinda calistiracak.

Kasatka

30.3.2016 11:28:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: onur12onur12onur hocam soyle birsey var 1700 liraya yeni nesil bir sistem toplayip oyunlarda ps4 den daha iyi bir performans alabiliyorsun oyunlarda. i7 + gtx 980ti yi sen dusun artik :) Ayrica konustugumuz sey bir pc hocam yani o paraya ps4 den fazla performans alicam oyunlarda ve pc nin diger ozellikleri de var.
Su an kurduğunuz sistem ps4 seviyesinde yada bi tık yukarda grafik kalitesi veriyor Su an. Ps4 un 2010 sonu 2011 basi argesinin tamamlandığını hatirlatirim yani burda 5 yıllık eski bir donanımla su anki yeni bir teknolojiyi kiyasliyorsunuz ve ayrıca eklemek istiyorum bundan 3 sene sonra ps4 hala güncel oyunları açmaya devam ederken sizin 1700/luk PC niz açmaya devam edebilecek mi ? İşte biz bu avantajlardan bahsediyoruz.

Kasatka

30.3.2016 11:23:07

0
Rumors rumors rumors... Sony den bir açıklama gelmediği sürece tüm haberler büyük siteler de dahil fazla tık almak için hazırlanmış ongorulerdir. Neden benim ongorum ciddiye alınmazken onların ki alınıyor ? Üstelik cogu ongorusu tutan da bi insanım ;)

Chirrut Imwe

30.3.2016 11:10:32

0
Yeni PS4 modelinde 1 pixel,1 fps farki olmuyacak öylemi? Sony Corp. is planning to sell a more powerful version of its PlayStation 4 machine to handle higher-end gaming experiences, including virtual reality, people familiar with the matter said, while continuing production of its existing console that has so far sold more than 36 million units world-wide. Existing PlayStation 4 owners would need to buy the new model to take full advantage of the enhanced graphics and power, though it is likely that the current model and the coming one would share the same software catalog, one of the people said. The new console would be announced before the planned October release of the PlayStation VR, Sony’s new virtual-reality headset, the people said. It would be able to handle ultra-high-definition resolution graphics. The upgraded console would also provide more power for running the PlayStation VR, whose main competitors, Facebook Inc.’s Oculus Rift and HTC Corp.’s Vive, are designed to work with top-shelf computers. Konuya gelicek olursak PS4'den biraz daha güclü bir cihaz heleki yenilerinin eli kulaginda oldugu haberlerini de göz önüne aldigimizda,bence ikinci bir Wii U vakasi ile karsi karsiyayiz.Allah Nintendo'nun yardimcisi olsun.

Trapdoor

30.3.2016 09:36:07

0
Şimdi cümleme tekrar baktım hakkaten çok kötü bir cümle yazmışım(nasıl bir ruh halindeysem artık) Demek istediğim GameCube ve Dreamcast'in çıktığı zamanlardaki o başarılı ve yenilikçi durumu yakalamalarını istemem. Dreamcast'in SEGA'nın evet, ben sadece o döneme vurgu yapmak istemiştim ironi de yapmadım çünkü bence hem GameCube hem de Dreamcast çıktığında çok farklı ve başarılı cihazlardı, keza WII çıktığında da öyle olmuştu.

Arthur_Morgan

30.3.2016 09:22:19

0
hocam soyle birsey var 1700 liraya yeni nesil bir sistem toplayip oyunlarda ps4 den daha iyi bir performans alabiliyorsun oyunlarda. i7 + gtx 980ti yi sen dusun artik :) Ayrica konustugumuz sey bir pc hocam yani o paraya ps4 den fazla performans alicam oyunlarda ve pc nin diger ozellikleri de var.

BSC Misafiri

30.3.2016 07:00:54

0
@stun, Wii U'nun multiplatform desteği konsolda satmadığı için kesildi, sebeplerine gelince; özellikle 1. parti desteğinin çok güçlü olması ve zaten çok güçlü olmayan donanımı ile 3. parti oyunları oynamak için çok fazla alternatifin olması. Senin de dediğin gibi rakiplerinde 1. parti oyunlar çıksada birkaç tane olduğu için satışları 3. partiler sırtlıyorlar. Kaldı ki hiçbir Nintendo konsolunda 3. parti satmıyor, sen Wii demişsin ama 30 yıl önceki konsoldan bu yana bu gelenek hiç değişmedi. Şu aralar el konsolu pazarında %82'lik payı olan 3DS'te bile en çok satan oyunlar yine Nintendo'ya aittir. Yani 3. parti olsa da olmasa da değişen pek bir şey olmuyor. http://www.vgchartz.com/platform/42/nintendo-3ds/ @Kasatka, Nintendo'nun Wii U'da en büyük hatası tabletin maliyeti artırıp donanım gücünü üst düzeyde tutulmasını engellemesiydi halbuki konsol paketi harici de desteklenip zorunlu tutulmasa donanımın durumu ve konsol satışları şimdikinden çok farklı olurdu. 6 yıllık konsol mantığı 3DS'in 6. yılını doldurduğu bu yılda halen devam ediyor ve şikayetçi olana da rastlamadım. PS4 konusunda ise bazı noktalarda yanılıyorsun, PS VR için çıkacağı neredeyse kesin olan buçuklu model grafiksel ve FPS değeri olarak da PS4'ten iyi olmasa geliştirilmesi için bir anlamı olmaz. Bu bir dedikodu filan değil Sony yöneticilerinin birkaç kere dile getirdiği söylemdir. Bahsettiğin özel oyun bombardımanı genel olarak VR destekli olacaktır ve E3 fuarı da bu bağlamda geçecektir. Last of Us 2 ve yeni God of War bu E3'te duyurulsa bile en erken 2 seneye çıkarlar. Last Guardian zaten 7-8 senedir geliştirile geliştirile bir hal oldu. Killzone yapımcısı iyi satmayan seriden vazgeçip Horizon Zero Dawn üzerinde çalışıyor ve bu yeni bir ip'den çok fazla da umutlu değilim.

kenan9593

29.3.2016 23:40:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Gorende PC dünyasında bi tane PC var o PC de hiç bisey yapmaya gerek kalmadan her oyunu 4k da açıyor sanar. Arkadaşım 3 yıl önce ki ekran kartını mi kullanıyorsun ? Konsollar eskirken senin sahip olduğun PC bileşenleri hep mi güncel kalıyor kasanın içinde ? PC sahiplerinin sorunu ne biliyor musunuz ? Kendilerini çok akıllı sanmalarin ki yok öyle bir şey. Sizce bir konsol sahibi gidip bir PC parçası satan dukkana PC bilgisi olmasa dahi nvidia nin en iyi ekran kartını anakartin en iyisini i7 ıntel işlemciyi 32 gb rami bana ver diyemez mi. Bunu yapmak çok mu zor sanıyorsunuz. Bunun bir zanaat mi olduğunu sanıyorsunuz siz yaw ;) Yanı bu işlemin neresi zor bi anlatın bana ? Ha işin para boyutuna girip zengin fakir terbiyesizliği yapılacaksa zaten konuşmaya gerek yok da kendinizi neden iyi bir donanımla üstün yetenekli biri gordugunuzu anlayamadım. Madem PC den gidiyoruz size nasihat. İyi bir PC code yazıcısı en az kod satırı ile en iyi en hızlı en fazla iş yaptirandir. Önemli olan 3000/satırlık kodun yaptırdığını 100 satırla yaptırmaktır. Anlayana ....
Bu kadar uzun uzadıya yazmana gerek yoktu. Sadece üsteki mesaja anlayağı dilde yazdım. Pc ler cöp olacak dendiğinde bir sey yok Ps4 çöp oldu dediğimde hemen savunmaya gecmissin

pofpor01

29.3.2016 23:28:00

+6
Arkadaşlar, yorumları okurken sıkılıyorum artık. Hatta çoğunu okumuyorum bile. Genel olarak herkes birbirine üstünlük sağlamaya çalışıyor. PC daha büyük, PS4 daha harika, XBOX daha iyi, Nintendo hep kötü :) Yahu birbirinizi çekiştireceğinize eğlencenin, sahip olduklarınızın tadını çıkarın. "Benim sahip olduğum mutlaka iyi olmalıdır", "enayi değilim, boşuna mı para verdik" düşüncesini bırakmamız lazım artık. Oyun kültürü oluşturma konusunda İleri gitmek yerine geri gidiyoruz ama farkında değiliz. Oyun satışlarının artıyor olması, yeni çıkan oyun ve konsolların ülkemizde kolay bulunuyor olması "Oyun Kültürünün" geliştiğini göstermez. Bizler birbirimizi yerken şirketler para kazanıyor. Yorumlar her zamanki gibi konu dışına çıkıyor. Halbuki içerik Nintendo'nun konsol özellikleri ile ilgili. En azından haber içeriği ile ilgili yorumlar yaparsak, editör arkadaşlarımızın eksiklerini gidermesine ve haber kalitesini arttırmasına da katkı sağlarız.

Kevin Garnett

29.3.2016 22:27:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Ps4 un ömrünü tamamladığını kim söyledi ? Xbox kanadının beni ne yaptığı ilgilendirmiyor Nintendo da cunki baştan mallik yapıp sonrasında malliklarini düzeltme adına konsol olmanın ne demek olduğunu (/al en az 6 sene sorunsuz kullan mantigi) bi kenara koyup Sony i yenilenmiş donanımlarla köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar ancak psone ve ps2 de olduğu gibi benim fikrim Sony kurtulusu cihaz upgrade sine değil yine ps3 de olduğu gibi sirtini bu e3 de bombardimanlarina başlayacağı exc oyunlarına baglayacak. Nintendo nün ve MS nin yapacak bir şeyleri yok. Ya konsol dünyasından çekilecekler ya mal mal elleri kolları bağlı oturup zaten MS kanadında exc oyun da kalmadı 3. Part oyunların da bir bir kaçmasını bekleyecekler yada cihaz upgradesi yapacaklardı bunlar da sonuncu seçeneği seçtiler. Arkadaşlar ortada çok fazla güvenilirdir olduğu söylenen söylenti var Sony nin yeni bir cihaz hazırlandığına dair. Ancak bu konsol mantığına aykırı bir şey olmayacak arkadaşlar. Yanı yeni bir cihaz çıkarsa dahi bu kesinlikle ve odaklı bir cihaz olacaktır. Yanı ps4 ömrünü tamamlayan kadar ps5 çıkana kadar eğer yeni cihaz çıkarsa aralarında 1 FPS bile FPS farkı 1 pixel bile pixel farkı olmayacaktır. Sony buna izin vermez cunki verirse yeni ps3 döneminde ki gibi önümüzde ki nesil kullanıcıdan tokat yiyeceğini bilir. Bu günü kurtarıp milletin grafik takintisindan yararlanıp 40 milyon satmış ps4 kullanıcısını aldatmak arada fark oluşturmak farklı çözünürlük ve fps farkı olan oyunları aynı fiyattan yada iyi olanı daha yuksekten satmak Sony nin ölüm fermanı olur. Onlarda bunu çok iyi biliyor. O yüzden içiniz rahat olsun ps5 çıkana kadar çözünürlük ve fps farkı olan oyun yada cihaz gotmeyecegi,z.
Nintendo mallık yapmış, yapacağı bir şey yokmuş Sen öyle san.

mementopolis

29.3.2016 22:06:29

0
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Siz bi Konsol alırız en az 8 yıl kullanırız siz pc alıp en fazla 2 sene kullanırsınız demiyor muydunuz ? Şimdi senin dediğin bu teknoloji ilerlemesi PC gibi PS4 e de yansıyacaksa konsolun ne avantajı kaldı ? Pahalı oyunlar dandik multi oyun sistemi için mi kullanacaksınız ? Merak etme şimdi bile gtx 970 alan biri 2 sene boyunca tüm oyunları rahat bir şekilde oynar.Hemde pascalın çıkmasına az kalmasına rağmen.Daha önce alınmışsa daha karlıdır.
Bilimsel aciklamalarin icin tessekürler. En azindan Sistem gereksimleri yayimlayip milleti inim inim sizlatamiyor yapimcilar oraya bir bakin. PS4.5 cikiyor diye Ps4'ü silip yok eden yok. Yada yeni donanima tesvik eden yok.

Kevin Garnett

29.3.2016 22:02:56

0
Kötü oldu benim için haberler

fazliboz

29.3.2016 21:42:10

+4
Nintendoyu takip etmeyen grafik delisi arkadaşlar boşuna bakmayın nx haberlerine nintendo muhtemelen hiçbir zaman size hitap etmeyecek patlama efektlerinden, oyundan keyif alma hissini unutmuşsunuz

Kasatka

29.3.2016 21:40:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheHobits67

Siz bi Konsol alırız en az 8 yıl kullanırız siz pc alıp en fazla 2 sene kullanırsınız demiyor muydunuz ? Şimdi senin dediğin bu teknoloji ilerlemesi PC gibi PS4 e de yansıyacaksa konsolun ne avantajı kaldı ? Pahalı oyunlar dandik multi oyun sistemi için mi kullanacaksınız ? Merak etme şimdi bile gtx 970 alan biri 2 sene boyunca tüm oyunları rahat bir şekilde oynar.Hemde pascalın çıkmasına az kalmasına rağmen.Daha önce alınmışsa daha karlıdır.
Ps4 un ömrünü tamamladığını kim söyledi ? Xbox kanadının beni ne yaptığı ilgilendirmiyor Nintendo da cunki baştan mallik yapıp sonrasında malliklarini düzeltme adına konsol olmanın ne demek olduğunu (/al en az 6 sene sorunsuz kullan mantigi) bi kenara koyup Sony i yenilenmiş donanımlarla köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar ancak psone ve ps2 de olduğu gibi benim fikrim Sony kurtulusu cihaz upgrade sine değil yine ps3 de olduğu gibi sirtini bu e3 de bombardimanlarina başlayacağı exc oyunlarına baglayacak. Nintendo nün ve MS nin yapacak bir şeyleri yok. Ya konsol dünyasından çekilecekler ya mal mal elleri kolları bağlı oturup zaten MS kanadında exc oyun da kalmadı 3. Part oyunların da bir bir kaçmasını bekleyecekler yada cihaz upgradesi yapacaklardı bunlar da sonuncu seçeneği seçtiler. Arkadaşlar ortada çok fazla güvenilirdir olduğu söylenen söylenti var Sony nin yeni bir cihaz hazırlandığına dair. Ancak bu konsol mantığına aykırı bir şey olmayacak arkadaşlar. Yanı yeni bir cihaz çıkarsa dahi bu kesinlikle ve odaklı bir cihaz olacaktır. Yanı ps4 ömrünü tamamlayan kadar ps5 çıkana kadar eğer yeni cihaz çıkarsa aralarında 1 FPS bile FPS farkı 1 pixel bile pixel farkı olmayacaktır. Sony buna izin vermez cunki verirse yeni ps3 döneminde ki gibi önümüzde ki nesil kullanıcıdan tokat yiyeceğini bilir. Bu günü kurtarıp milletin grafik takintisindan yararlanıp 40 milyon satmış ps4 kullanıcısını aldatmak arada fark oluşturmak farklı çözünürlük ve fps farkı olan oyunları aynı fiyattan yada iyi olanı daha yuksekten satmak Sony nin ölüm fermanı olur. Onlarda bunu çok iyi biliyor. O yüzden içiniz rahat olsun ps5 çıkana kadar çözünürlük ve fps farkı olan oyun yada cihaz gotmeyecegi,z.

BRNSpawn

29.3.2016 21:38:59

0
Umarım yeni nesil oyunları 1080p de akıcı bir şekilde oynatır. ARM mimarisi olması ilgi çekici güzel şeyler olabilir.

BSC Misafiri

29.3.2016 21:35:52

0
quote:

Orjinalden alıntı: kolonato_ Oyun çıkmazsa hiçbir anlam ifade etmez.
Yeterince oyun çıkıyor da genelde senin oynadığın 3. parti oyunlar değil hiç oynamadığın Nintendo oyunları oluyor. Hepsini oynamış bir oyunsever olarak Nintendo oyunlarının gerçekten başka bir Dünya olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında; istediği kadar Nintendo konsollarına 3. parti oyun desteği için firmalarla görüşmeler yapsın en geç bir sene sonra satışı çok az olduğu için devamı gelmeyecektir. 1996'dan beri diğer konsollar ve bilgisayarın yanında Nintendo konsollarını da kullanan biri olarak diyeceğim budur.

BSC Misafiri

29.3.2016 21:35:49

0
Çok mantıklı bi hareket olur. Adam gibi grafik sunması gerek yeni nesil buna öncelik tanıyor. Bizim devir geçti öyle şahane hikaye ilerleyiş vs. Şu dönem grafiğe bakıyor açık ve net. Ben Wild Hunt'ı 2007 yılındaki ilk oyunun grafiğinde gene oynarım ama herkes bu şekil düşünmüyor. İnsanda nasıl dış görünüş çok önemliyse artık oyunlarda da grafik o denli önemli.

BSC Misafiri

29.3.2016 21:35:46

+3
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Ben inanmıyorum. Böyle beklenti içine sokup yine Mario oynatırlarsa yazık olur :D
Senin bakış açın Mario'dan başkasını görmüyor ne yazık ki! Legend of Zelda, Metroid Prime, Xenoblade Chronicles, Fatal Frame, Splatoon, Fire Emblem, StarFox, Pikmin, Super Smash Bros, Donkey Kong, Kid Icarus, Animal Crossing, Pokemon gibi hiç bilmediğin ve haliyle keyfine fransız kaldığın çok oyun serisi var. Ha, Mario dedinde; tüm zamanların en yüksek puan ortalamasına sahip oyunu da Mario'ya aittir. Konsolu yoktur sende de bari hakkında iki çift laf etmeden önce emülatör de olsa oynamanı öneririm. http://www.gamerankings.com/browse.html

BSC Misafiri

29.3.2016 21:35:41

0
Ha canım ha

BSC Misafiri

29.3.2016 21:25:47

0
quote:

Orjinalden alıntı: ACtemh
quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Üstüne 4.6 çııkarmayacakları ne malum İnsanı sürekli yeni birşey almaya itiyor bunlar.
3 yıl veya 4 yıl sonra ps4,5 satar onu alırım olur biter ????bide eskisini getir yenisini uygun fiyata götür veya ps4,5 donanımı değiltirebilir sistemle çıkarsa off vaşka ne isterim
Sony'i yerel beyaz eşya firması sandın galiba? Bu buçuklu modelde sadece VR kaskları için düşünülüyor, en geç 2 seneye PS5 duyurulacaktır.

BSC Misafiri

29.3.2016 21:25:22

+2
Tüm geliştirici kitlerinde oyun kumandaları kablolu olur zaten ve ne konsol ne de oyun kumandası piyasaya çıkacak donanımla aynı görünümde olmaz çünkü internete sızarsa duyurunun hiçbir heyecanı kalmaz. Unutmadan duyurunun kaynağı olan kişi NX'e AAA oyun yapımcısı değil, böyle bir oyun şirketinde çalıştığını iddia eden biri.

David Attenborough

29.3.2016 21:24:09

0
Kaç sene sonra çıkıyor. Bir zahmet güçlü olsun. Şimdiye kadarki durum böyleydi:

TheHobits67

29.3.2016 21:17:18

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka
quote:

Orijinalden alıntı: kenan9593

3 yıl önce Ps4 çıktığında da aynı sözler söylenmişti. Kim çöp oldu hepimiz gördük
Gorende PC dünyasında bi tane PC var o PC de hiç bisey yapmaya gerek kalmadan her oyunu 4k da açıyor sanar. Arkadaşım 3 yıl önce ki ekran kartını mi kullanıyorsun ? Konsollar eskirken senin sahip olduğun PC bileşenleri hep mi güncel kalıyor kasanın içinde ? PC sahiplerinin sorunu ne biliyor musunuz ? Kendilerini çok akıllı sanmalarin ki yok öyle bir şey. Sizce bir konsol sahibi gidip bir PC parçası satan dukkana PC bilgisi olmasa dahi nvidia nin en iyi ekran kartını anakartin en iyisini i7 ıntel işlemciyi 32 gb rami bana ver diyemez mi. Bunu yapmak çok mu zor sanıyorsunuz. Bunun bir zanaat mi olduğunu sanıyorsunuz siz yaw ;) Yanı bu işlemin neresi zor bi anlatın bana ? Ha işin para boyutuna girip zengin fakir terbiyesizliği yapılacaksa zaten konuşmaya gerek yok da kendinizi neden iyi bir donanımla üstün yetenekli biri gordugunuzu anlayamadım. Madem PC den gidiyoruz size nasihat. İyi bir PC code yazıcısı en az kod satırı ile en iyi en hızlı en fazla iş yaptirandir. Önemli olan 3000/satırlık kodun yaptırdığını 100 satırla yaptırmaktır. Anlayana ....
Siz bi Konsol alırız en az 8 yıl kullanırız siz pc alıp en fazla 2 sene kullanırsınız demiyor muydunuz ? Şimdi senin dediğin bu teknoloji ilerlemesi PC gibi PS4 e de yansıyacaksa konsolun ne avantajı kaldı ? Pahalı oyunlar dandik multi oyun sistemi için mi kullanacaksınız ? Merak etme şimdi bile gtx 970 alan biri 2 sene boyunca tüm oyunları rahat bir şekilde oynar.Hemde pascalın çıkmasına az kalmasına rağmen.Daha önce alınmışsa daha karlıdır.

mahsur kalan adam

29.3.2016 21:01:17

0
E bi zahmet güçlü olsun Multiplatform oyunları desteklemeli ayırt etmeden İsim bence NX güzel değişmelerine gerek yok

Kasatka

29.3.2016 20:42:23

+5
quote:

Orijinalden alıntı: kenan9593

3 yıl önce Ps4 çıktığında da aynı sözler söylenmişti. Kim çöp oldu hepimiz gördük
Gorende PC dünyasında bi tane PC var o PC de hiç bisey yapmaya gerek kalmadan her oyunu 4k da açıyor sanar. Arkadaşım 3 yıl önce ki ekran kartını mi kullanıyorsun ? Konsollar eskirken senin sahip olduğun PC bileşenleri hep mi güncel kalıyor kasanın içinde ? PC sahiplerinin sorunu ne biliyor musunuz ? Kendilerini çok akıllı sanmalarin ki yok öyle bir şey. Sizce bir konsol sahibi gidip bir PC parçası satan dukkana PC bilgisi olmasa dahi nvidia nin en iyi ekran kartını anakartin en iyisini i7 ıntel işlemciyi 32 gb rami bana ver diyemez mi. Bunu yapmak çok mu zor sanıyorsunuz. Bunun bir zanaat mi olduğunu sanıyorsunuz siz yaw ;) Yanı bu işlemin neresi zor bi anlatın bana ? Ha işin para boyutuna girip zengin fakir terbiyesizliği yapılacaksa zaten konuşmaya gerek yok da kendinizi neden iyi bir donanımla üstün yetenekli biri gordugunuzu anlayamadım. Madem PC den gidiyoruz size nasihat. İyi bir PC code yazıcısı en az kod satırı ile en iyi en hızlı en fazla iş yaptirandir. Önemli olan 3000/satırlık kodun yaptırdığını 100 satırla yaptırmaktır. Anlayana ....

stun

29.3.2016 20:37:06

0
wii U da ps3 ten güçlüydü.. ama multiplatform destegi ps4 çıkana kadardı .. ondan sonra puff.. multiplatform desteği gitti.. konsol büyük bir başarısızlık oldu.. wii nin başarısı apayrı birşey ama artık ayak uydurmaları gereken bir devir var.. multiplatform oyun desteklemeyen konsol satamaz bence.. aha bu nesıl kaç tane exc gördük adam gibi.. bloodborne var hatrı sayılır ps4 kısmında.. halo 5 var xbox tarafında diye biliyorum .. kıyaslama yapmadan multiplatformun önemine değinmek istiyorum sadece

orangeblu

29.3.2016 20:20:55

0
Ps4ten 3 yıl sonra çıkıp da ondan iyi performans veremeyecekse hiç çıkmasın zaten.

kenan9593

29.3.2016 20:11:07

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ACtemh komik pc kullanıcısı seni (the hobits67) yeni ps4 ler geldiğinde oyuncu pcleri çöpe ... Gerek yok çünkü ..
3 yıl önce Ps4 çıktığında da aynı sözler söylenmişti. Kim çöp oldu hepimiz gördük

Kasatka

29.3.2016 20:08:34

0
Hocam ironi mi yaptın? , dalga mı gectin ? , beddua mı ettin nintendoya yoksa? Birincisi benim bildiğim her iki konsolda donanım olarak takiplerinde iyi olmalarına ragmen satışlarda agir darbe yemiş, 2. si ise dreamcast nintendonun değil seganin konsoluydu. Ben mesajinizda vermek istediğiniz derin içeriği anlamadım biraz daha acar misiniz cunki bu iki konsolda gibi başarı olur duasında bunmussunuz da bu olsa olsa nintendoya beddua olur gamecube kanadında.

Mr xXx

29.3.2016 20:07:02

0
Bi zahmet,güçlü ol yani

Redunay

29.3.2016 19:58:46

0
Köntrolcü haberinde olduğ gibi bununda yalan olmadığını nerden bilelim? İnternette her kafadan bir ses çıkıyor hangisi doğru hangisi yalan belli değil.

mementopolis

29.3.2016 19:58:08

+1
Yeni konsol haberi geldiginde neden Pc kullanicilari Ates Püskürüyor. Bir taraflarina batan birseyler var heral :D . Rahatsiz iseniz girmeyin habere alla alla :D

KrallŞaplakçı

29.3.2016 19:38:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Üstüne 4.6 çııkarmayacakları ne malum İnsanı sürekli yeni birşey almaya itiyor bunlar.
3 yıl veya 4 yıl sonra ps4,5 satar onu alırım olur biter 👍🏻bide eskisini getir yenisini uygun fiyata götür veya ps4,5 donanımı değiltirebilir sistemle çıkarsa off vaşka ne isterim

Persona_Non_Grata

29.3.2016 19:33:07

+2
Gel pc pc pc

aterikasedi

29.3.2016 19:31:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: ACtemh Ps4,5 çıkacak onu aldımmı artık başka cıhaza gerek kalmaz ..
Üstüne 4.6 çııkarmayacakları ne malum İnsanı sürekli yeni birşey almaya itiyor bunlar.

Hoid

29.3.2016 19:26:58

0
Böyle olmazsa hiç çıkmasın zaten .

KrallŞaplakçı

29.3.2016 19:07:53

+4
komik pc kullanıcısı seni (the hobits67) yeni ps4 ler geldiğinde oyuncu pcleri çöpe ... Gerek yok çünkü ..

Tam35tr

29.3.2016 19:07:24

+5
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Ben inanmıyorum. Böyle beklenti içine sokup yine Mario oynatırlarsa yazık olur :D
Senin Nintendo deyince aklına sadece mario geliyorsa zaten alma sen NX... Mario,zelda vb. birçok efsane oyun serisini küçümseyeceksen git ps4.5 falan al nintendoyla ne işin var? Mario,zelda,pokemon,animal crossing, monster hunter vb. dediğin serilerin aç bir satış rakamlarına bak. Mario dediğin oyun serisinin bile inanılmaz farklı yapıda ve kaliteli bir sürü oyunu var.

Trapdoor

29.3.2016 18:55:25

0
GameCube'ün ve DreamCast'in başarısını yakalar inşallah. Eğer ki NINTENDO çıtayı üstlere koyarsa oyuncular kazanır.

TheHobits67

29.3.2016 18:45:30

+9
Komik konsolcuklar..Sözde bi kere ps4 alırdık 10 sene götürürdü hani nerdee :D Daha tam 3 yıl geçmedi yeni konsol çıkıyor

Kasatka

29.3.2016 18:32:49

0
E bi zahmet !!!

BSC Misafiri

29.3.2016 18:29:29

0
Ben inanmıyorum. Böyle beklenti içine sokup yine Mario oynatırlarsa yazık olur :D

mementopolis

29.3.2016 18:24:38

0
olsun olsun .. Ps4'te Uncharted, The Last Guardian, Horizon Dawn oynariz. Nx'te de Zelda , Mario, Yeni Metroid oyununu oynariz :D

KrallŞaplakçı

29.3.2016 18:14:43

+1
Ps4,5 çıkacak onu aldımmı artık başka cıhaza gerek kalmaz ..

kolonato_

29.3.2016 18:12:14

0
Oyun çıkmazsa hiçbir anlam ifade etmez.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız