Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony ile Microsoft Bulut Oyunculuk ve İçerik Streaming Çözümleri için Ortaklıklarını Duyurdu

 
Sony Corporation ile Microsoft "eğlence platformlarında ve yapay zeka çözümlerinde müşteri deneyimlerini geliştirmek ve bu konularda yeni inovasyonlar" yapmak için ortaklıklarını duyurdu.

İki şirket "kendi oyun ve içerik streaming servislerini desteklemek için Microsoft Azure'ın gelecekteki bulut çözümlerinin geliştirilmesi" üzerinde ve "Sony'nin oyun ve içerik streaming servisleri için mevcut Microsoft Azure veri merkezi tabanlı çözümlerin kullanımı" üzerinde birlikte çalışacak. Şirketler "dünya çapındaki müşteriler için daha gelişmiş eğlence deneyimleri sunmayı ve içerik yaratıcıları için daha iyi gelişen platformlar kurmayı" hedefliyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu
Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 İndirimler Bitene Kadar Epic Games Store'dan Kaldırıldı Total War: THREE KINGDOMS İnceleme Puanları ve Çıkış Fragmanı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

oggy06

20.5.2019 16:55:54

0
Biz yıllarca birbirimizi yiyelim ps mi xbox mı diye adamlar baktılar piyasada tutunamayacaklar hemen ortaklık kurmuşlar ah ulan rekabet sen nelere kadirsin google stadia'nın gelişi gözlerini fazla korkuttu anlaşılan Stadia'yı tr de nasıl ve ne şekilde kullanırız orasını bilemem ama Chrome'dan internet olmadığında ki dinazor oyunu açar gibi internet ile ac odyssey açacaksın hayali güzel ama tr nin interneti buna ne kadar izin verir orası muallak.

İdrak İstimlak

19.5.2019 13:18:28

0
Bu streaming servisi dışına taşar, benzer oyun yayımcılığı hizmetine dönüşür ve Sony daha fazla MS'a benzerse, Sony'nin gözümde bittiği gün olur. Ben Sony'yi tüm dünyayı saran multiplayer çılgınlığından farklı bir politika izlediği, kaliteli single player özel oyunları için tercih ediyordum. Önümüzdeki nesil MS tarzı oyunlara yönelirlerse Sony ile ilgili görüşlerim 180 derece tersine döner, açık ve net...

broodofqueen

18.5.2019 09:19:35

+1
Bakıyorum hemen taraf belirlenmiş, düşmanlar seçilmiş, saflar sıklaşmış. Babalar sanki Google'dan garanti almış, Sundar bu arkadaşları aramış; "Çocuklar siz merak etmeyin sistem ucuz olacak, hepiniz ihya edecem, bedava bile dağıtabiliriz" demiş. Oysa Google fiyatlandırmayı açıklamadı bile. Oyunu ayrı satıp, Stadia için ayrı hizmet bedeli isteme durumu bile var. Bugün "Google babamız" diye bağıran güruh o gün ne diyecek duymak isterim. Öte yandan, bana göre ortada daha ürün bile yok. Hadi varsayalım ki 1080p stabil(4K demiyorum bak) oynayabiliyorsun diyelim, Gecikme ne olacak? APEX vb. rekabetçi oyun oynayabilecek misin? Geçtim APEX'i, Fortnite'ı, Sekiro oynayabilecek misin? Milisaniyelik gecikmelerin, monitör tazeleme hızlarının bile etkili olduğu oyunlarda ne olacak? İşlerse ne ala, rekabet iyidir ama unutmamak lazım, Google'ın çöpe attığı projelerin listesini yapsak, Koca bir A4 sayfasını kaplar. O yüzden, daha saf seçmenin anlamı yok. Xbox One X bile 4-5 yıl götürür, Not:Bu söylediklerim ABD ve/veya EU için geçerli, Bizim gibi internet altyapısı yetersiz bölgeler zaten hayal bile kurmasın. Yani biz ancak izleriz, o yüzden ateşlenmenin hiiiç alemi yok.

MonitörKertenkelesi

18.5.2019 09:01:21

0
Google Stadia'ya karşı Konsolcuların birleşmesi. Stadia gerçekten tutar ise bu iki konsol üreticisinin elinde konsolları patlayacak bunları bal gibi biliyorlar. Zaten yıllarca bu tür bulut tabanlı oyun sistemi geliştiricilerinin projelerini satın alıp saman altı yapan firmalar artık soyacak ve söğüşleyecek oyuncu bulmakta zorluk çekeceğinin farkında. Gelecekte oyun eğlence kültürü ile artık sadece zengin ergenlerin değil genel her tür insanın oynayabileceği bir sisteme geçiyor geçmeli de zaten.

BSC Misafiri

17.5.2019 22:53:06

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Cloud gaming olayı en çok nintendocuğun işine yarayacak. Sistem kısıtlaması olmayınca o Zelda, Mario oyunları grafiksel olarak uçacaklar.
Yani Diğer oyunlar uçmayacak..
Çocukları pistten alalım lütfen.

Guest-E87629FD5

17.5.2019 22:02:49

0
Kesinlikle kardeşim, yabancı forumlarda Stadia ve Amazon'un muhtemel stream oyun servisine karşı MS ve Sony birleşti deniyor. Bence bu iki büyük dev güzel işlere imza atarlar, ben ok diyorum [:'(]

TheStarBox

17.5.2019 20:36:42

0
Adamlar Google stadia karşı birleşti... Yalnız Microsoft sunucu tarafında Google i hoplatır. İnşallah güzel bi rekabet olur ve işimize yarar.

BSC Misafiri

17.5.2019 17:43:47

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Cloud gaming olayı en çok nintendocuğun işine yarayacak. Sistem kısıtlaması olmayınca o Zelda, Mario oyunları grafiksel olarak uçacaklar.
Yani Diğer oyunlar uçmayacak..

Thejoker58906

17.5.2019 16:59:19

0
Artık stadia fanboyu yum

BSC Misafiri

17.5.2019 12:58:03

0
Cloud gaming olayı en çok nintendocuğun işine yarayacak. Sistem kısıtlaması olmayınca o Zelda, Mario oyunları grafiksel olarak uçacaklar.

porsux

17.5.2019 12:50:39

0
Şimdide alayına Google Stadia'cı olurlar

Celonfix

17.5.2019 12:02:31

+1
İş internete,sunuculara gelince Sony Microsoft ile yarışamaz. Doğal olarak işbirliğine gitmişler.

-Dark Poison-

17.5.2019 11:17:54

0
Bu haber cok cok onemli bir gelisme.Iki sirketin Ceolari bir araya gelip anlasmis.Gelecekte muhtemelen 9. Nesil son fiziksel konsollar olacak.Sonrasi ise cloud streaminge kalacak.Gelecekte ozel oyun vs ninde komple ortadan kalkacagini dusunuyorum.Donanimlardan degil her sisteme cikacak,daha genis kitlelere ulasacak yazilimlardan(oyunlardan yani) cok kar elde etmek daha olasi.Bir ulke butcesine denk gelen cirolari olan sirketler fanatik kitlelerin urettigi sig zihniyetle yonetilemez zaten.Belki bu ikisi gelecekte tek bir streaming servisiyle butun oyunlarini ayni cati altinda yayinlayacak cok seylere gebe bir anlasma bu .

BSC Misafiri

17.5.2019 10:36:18

0
Aynı tuttuğunuz takimın size bir fayda getirmemesi gibi futbolcuların ceplerini doldursurmak gibi bir olay bu

gypaetus

17.5.2019 06:50:19

+13
siz buralarda psci xboxcı diye ayrılıp birbirinizi yerken bu şirketler kol kola anlaşma yapıyor. konsolcu pcci ocu bucu kavgalarına girenler oturup düşünsün ne kadar saçmaladıklarını

Guest-E87629FD5

17.5.2019 00:46:48

+1
Stream oyunculuğu gelecek olarak görüyorlar ve pazara başka bir oyuncunun girmesini engellemek istiyorlar gibi, Google'ın Stadia'yı pazarda büyümesini engellemek için kartelleşme olarak mı anlamımız gerekiyor? Hayırlısı olsun diyelim, bundan sonra Microsoft ve Sony paslaşacaklar.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız