Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony Yetkilileri Nintendo'yu Hedef Aldılar

Bu açıklama Mario'nun Sony için bir tehdit olduğu yönünde de algılanabilir

     Firmalar arasındaki rekabet bazen çok dostça iken, bazen de çok katı bir hal alabiliyor. Sony yetkilileri de 20 Şubat yaklaştıkça rakipleriyle dalga geçen, hatta onları aşağılayan açıklamalar yapıyorlar. Daha önce "Yoga oyun değildir. 20 Şubat'ta ne olacağına bakın" gibi açıklamalar yapan yetkililer bu defa doğrudan Nintendo'yu hedef aldılar. Bunun nedeni Nintendo Direct'teki yeni Mario oyunu duyurusu olmalı. İşte o açıklama:
 
"Aman Tanrım, başka bir Mario oyunu mu? En iyisi 20 Şubat'ı bekleyin"
 
     20 Şubat'ta Sony'nin ne açıklayacağını bilemiyoruz, ama her oyunu neredeyse 10 milyondan aşağı satmayan Mario oyunlarına umarız büyük bir karşılık verirler. Playstation Vita'nın 4 milyon, Nintendo 3DS'in 30 milyon sattığını düşünürsek sadece Mario oyunlarıyla da işlerin yürümediğini kabul etmek gerek.
 
    Bakalım bu iddialı açıklamaların ardından Sony ne gibi sürprizlerle karşımıza çıkacak.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 3 PS3 ps3 slim Sony Mario Playstation Meeting 2013
Razor's Edge'in Yeni İçerikleri WiiU'ya da Gelecek "DayZ Standalone Yeni Nesile Gelebilir, Ama..."
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

16.4.2013 20:04:18

0
Buradaki arkadaşlar acaba Wii U kullanmış mı merak ediyorum. Konsol hiç de küçümsenmeyecek bir eğlence ve grafik sunuyor. Aynı zamanda PS3 kullanıcısı olarak söylüyorum. Wii U oynarken daha çok keyfi alıyorum her ne kadar PS3 de güzel bir konsol olsa da çok soğuk kalıyor. Wii daha renkli, eğlenceli ve aileye hitap eden bir konsol. PS3 ün görüntüleri daha soğuk, Wii U nun ise daha renkli ve elinize gamepad i aldığınızda ne kadar büyük olsa da cukka elinize oturuyor ve kullanması da bir o kadar keyifli.

aydogdu1453

20.3.2013 18:10:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @aydogdu1453 agir Sony dusmani oldugunu biliyorum.Her PS haberinde yok Sony boyle yok Sony soyle.Oyun sektorunun bu kadar buyumesine en buyuk katkiyi hic kuskusuz Nintendo degil Playstation efsanesiyle Sony yapmistir.Nintendo hep yenilik yapmismis sadece Wii ile kontrolcu yeniligi baska da bisey yok.Wii U tablet kontrolcusu bi cok kontrolcunun cakmasi ozellikle Dreamcastin. Adamlar hakli CoD e b.ku cikti diyorsunuz peki ya Mario nun neyi cikti acaba?
Bir kere Sony düşmanı değilim.Bunu bil.Ps3'den sonra Sony tabiri caizdir götü başı dağıttı.Neden mİ ? Microzort yüzünden.Online altyapı yoq.Micro gibi paralı satmadı ama tüm aleme etiket oldular.Psn hack yedi vb durumlar.En son artık other os'u o ne olduğu belli olmayan cihazı çalıştırma bahanesiyle kapatmasıyla gözümde bittiler malesef. Nintendo'nun ne olduğunu bilmiyorsan Playstation isminin nerden geldiğine bir bak bakalım.Saygılarımla.

BSC Misafiri

19.2.2013 16:15:33

+2
Nintendo dursun zaten yerinde ben memnunum almasamda orada dursun, alanlarda memnun olsun. Rekabet sonuçta bizim işimize yarıyor. Sony'i bende sevmiyorum bir kere dreamcast'in sonunu getiren sony oldu. Kendi dışındaki herkesi piyasadan silmeye çalışıyor. Halbuki Sega'nın konsolu grafik olarak biraz daha zayıf olsa da daha iyi özellikler sunan bir cihazdı. 2000 senesinde Shenmue oynayıp ağzı açık kalmayan varmıydı. Bazen iyi fikirler tutmuyor işte. O zamanlar piyasa da bu kadar şimdi olduğu kadar bol birbirinin kopyası fps'de yoktu. Nintendo'nun Zelda: The Wind Waker'ı oynadığım en hoş atmosfere ve en güzel savaş sistemine sahip oyunlardan biridir. Çıktığı yıla göre fazlasıyla iyi. Zaten nintendo bu oyunun popüleritesini fark etmiş ki HD Wİİ U versionunu hazırlıyor. eminim o da basit bir HD sürüm olmayacaktır. Keza Kirby Epic Yarn çok yaratıcı, gözlerimi ekrandan alamadığı şirinlikte bir oyundur. Tek rahatsızlığım Nintendo Wİİ U biraz daha güçlü bir cihaz olaydı. Gözüm kapalı alacaktım. Konudan konuya atlamak gerekirse şu da var ki. Fps oyunları piyasayı öldürüyor. Yaratıcı gerçekten keyifli oyunların ortaya çıkmasını engelliyor. Daha orjinal silah içeren oyunlarında akıbetini de gördük. Dead Space'in son oyununu gördük. Öldür geç oyunu oldu. Hele ilk iki oyunu oynadıktan sonra nasıl sıkıcı geliyor insana. İlk oyunda tek necromorf bile altımıza işeme sebebiydi. şimdi ne oldu 6-7-10 tane geliyor, vuruyorsun birşey olmamış gibi ilerliyorsun. İnsanlarda oyun dediğin şeyin, eğlencenin silahla adam vurmak olduğunu sanıyor. Ben öyle bir oyun gördüğümde kaçarak uzaklaşıyorum. Ha arada bende oynarım. ama yatıp kalkıp Fps oynamak nedir ki. Hollywood atmosferine özenti sevgi, alayı çöp. Nintendo bu yüzden olması gereken bir şirket.

ankara

19.2.2013 13:52:10

+1
Sony i oldum olası sevmem her zaman pc oyun sektoru dusmanıdır. Bu da yetmez miş gibi diğer konsollara da düşmanlığıyla biliniyor.

BSC Misafiri

19.2.2013 08:51:24

0
@BSC Misafiri ''Eskiden farklı kitleye hitap ediyordu. şimdi kendisi de, oyunu da pahalı olunca işler degişti. 300 dolara bile almıyorlarsa başarılı diyemeyiz. En geniş oyun arşivi + daha iyi online PS3 ve 360'ta zaten. Ocak satışı x360: 280bin Wii u: 50bin'' Nintendoya laf atmak için amatör bir yol izlemişsin, şöyle ki; oyun fiyatları her konsolda aynıdır, Wii U'nun daha geniş kitleye yönelmesi zaten önceki nesildeki yüksek satışlarını daha fazla artırmasına sebep olur çünkü ''neden şu oyun yok'' diyen oyunseverleri ve ''sistem güçsüz oyun geliştirmiyoruz'' diyen yapımcıları susturmuş oluyorlar, ayrıca Xbox 360 abd'de 2 yıl full garanti ile 99 dolardan satılıyor, Wii U'nun 300 dolarlık fiyatından ve yeni oluşuyla konsolun onlarca özel oyundan mahrum olduğunu gözardı mı ediyorsun yoksa bu hesaba katmak işine mi gelmiyor? 3DS içinde ilk çıktığında Nintendo batacak diye yaygara kopartılıyordu, daha konsolun hit onlarca oyunu piyasaya çıkmayı bırak duyurulmadığı halde vita'yı ezdi geçti, şu an el konsolu pazarında % 88 3DS'in ve geriye kalan %12 kimin tahmin et bakalım. :) Nintendo'nun varlığı sebebiyle rakipleri defalarca fiyat indirimine gidiyor, vita'nın satış fiyatının güzelliğine bak yinede satmıyor, keza 100 dolara Xbox360 bulmak Wii olmasa mümkün olur muydu, ilk çıktığında kaçaydı hatırlıyormusunuz? PS4 ve Xbox720 mi neyse artık Wii U fiyatına bakıp makul fiyatla satışa çıkacaklar. 500-600 euro'ya çıkan ve Sony yetkililerinin parası olmayan almasın dediği PS3'ü ne çabuk unuttunuz, rekabet her türlü oyunsevere yarar hem fiyat hemde kaliteli oyunların geliştirilmesi bakımından.

cahitdikici

18.2.2013 20:54:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Eskiden farklı kitleye hitap ediyordu. şimdi kendisi de, oyunu da pahalı olunca işler degişti. 300 dolara bile almıyorlarsa başarılı diyemeyiz. En geniş oyun arşivi + daha iyi online PS3 ve 360'ta zaten. Ocak satışı x360: 280bin Wii u: 50bin
sadece amerika satışımı o bi kaynak gösterebilirmisin

Silveromer

18.2.2013 20:30:17

0
WiiU' nun da Ps Vita' nın ihtiyaç duyduğu gibi biraz zamana ihtiyacı var, bu zaten her yeni çıkan konsol için geçerli, aynısını PS3, XBox, Wii ve 3DS te yaşamıştı. Şu an PS3 ve XBox' un geniş bir oyuncu kitlesi var, zamanla daha çok WiiU satıldığında dolayısıyla oyun satışları da artacaktır, hakettiği başarıya ulaşacaktır. Konsollar geliştikçe fiyatlar da arttı bu doğru, bundan kimse hoşnut değil, ama ''eskiden farklı kitleye hitap ediyordu fiyatlar artınca bu değişti'' diyerek ne kastettiğini pek anlayamadım, bir şirketin hitap ettiği kitlenin oyunların fiyatıyla nasıl bir alakası olabilir ki? Ama Nintendo kesinlikle başarısız bir şirket değil, bunu söylemen anlamsız olur. Nintendo hala hem Casual hem Hardcore kitle için oyun çıkarmaya devam ediyor. Mesela Mario veya Kirby gibi oyunları ile Casual kitleye hitap ederken, Legend of Zelda veya Metroid gibi oyunları ile Hardcore kitleye hitap ediyor. Yani başarılı olduğu noktalardan biri geniş bir kitleye hitap etmesi. Hoş olan ise bu oyun serilerinin en gencinin bile en az 20 yaşında olması, işte bu da Nintendo' nun başarılı olduğu noktalardan biri daha, eski efsaneleri günümüze uyarlamak, ve hayatta tutabilmek. Başarılı olduğu bir diğer nokta da tabii ki yenilikçilik, mesela GameCube ile Wii, Wii ile de WiiU arasında oynanışı ile, kumandaları ile, oyunların gelişimi ile farkedilebilir bir yenilik vardı.Handheld konsollarda bu daha da ileriye taşındı. Game Boy Advance' ten DS' e geçerken o dokunmatik ekranın gelmesi kocaman bir yenilik değil miydi? Veya DS' ten 3DS' e geçerken gözlüksüz 3D çıkması, Wii' deki hareket sensörünün daha bile gelişmişinin bir el konsolunda kullanılması, Streetpass ve Spotpass özelliklerinin gelmesi, kamera ve kartlar kullanılarak oynanan AR oyunlarının çıkması, bir konsol ile 3D Video çekilebilmesi, bunlar resmen evrim derecesinde yeniliklerdi. İşte Nintendo' yu sevmek için üç ana neden. Geniş bir kitleye hitap etme. Efsaneleri yaşatma. Yenilikçilik. Ben bunları yapan her şirkete saygı duyarım, her şirket için en iyisini dilerim. Umarım WiiU' nun da PS4' ün de parlak bir geleceği olur, her iki şirketin de başarılı olduğu noktalar var, hem bu tür kızışmalar oyunculuk sektörünün gelişmesine de yardımcı oluyor. Kardeş kardeş oynayalım.

BSC Misafiri

18.2.2013 20:30:08

0
BEYLER nintendo daha en buyuk kozlarini ortaya surmedi zelda dk pokemon mario kart,party ssb brawl ve eminim aralariina yenileri de eklenicek o zaman ocak ayini da subat i da goruruz

BSC Misafiri

18.2.2013 19:35:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: Silveromer Nintendo WiiU' yu alan zaten performansı ve onun gibi diğer teknik şeyler için almaz. Yanlış anlamayın performansı kötü demek değil bu, grafikleri zaten HD, ve şu yavaşlama olayı da pek sık yaşanmıyor. Eğer bir kişi Nintendo' ya yeni ise, WiiU' yu almasının nedeni yeni bir deneyim yaşamak istemesidir. Eğer zaten Nintendo' yu biliyor ve oynuyorsa da WiiU' ya çıkacak yeni Nintendo serilerini oynamaya devam edebilmek için alır. Bu kadar düz mantık düşünmeyin. Ben Nintendo ' nun HD konsol piyasasına rahatça tutunabileceğini düşünüyorum, hele HD olmayan konsolları bile bir HD konsol kadar (hatta biraz daha bile iyi) tutunabilmişken. Not: BSC Misafiri, benim amacım b*k atmak değil, konsolumu savunmak. Kabalaşma lütfen.
Eskiden farklı kitleye hitap ediyordu. şimdi kendisi de, oyunu da pahalı olunca işler degişti. 300 dolara bile almıyorlarsa başarılı diyemeyiz. En geniş oyun arşivi + daha iyi online PS3 ve 360'ta zaten. Ocak satışı x360: 280bin Wii u: 50bin

Silveromer

18.2.2013 16:50:00

0
Nintendo WiiU' yu alan zaten performansı ve onun gibi diğer teknik şeyler için almaz. Yanlış anlamayın performansı kötü demek değil bu, grafikleri zaten HD, ve şu yavaşlama olayı da pek sık yaşanmıyor. Eğer bir kişi Nintendo' ya yeni ise, WiiU' yu almasının nedeni yeni bir deneyim yaşamak istemesidir. Eğer zaten Nintendo' yu biliyor ve oynuyorsa da WiiU' ya çıkacak yeni Nintendo serilerini oynamaya devam edebilmek için alır. Bu kadar düz mantık düşünmeyin. Ben Nintendo ' nun HD konsol piyasasına rahatça tutunabileceğini düşünüyorum, hele HD olmayan konsolları bile bir HD konsol kadar (hatta biraz daha bile iyi) tutunabilmişken. Not: BSC Misafiri, benim amacım b*k atmak değil, konsolumu savunmak. Kabalaşma lütfen.

BSC Misafiri

18.2.2013 14:45:43

0
Nintendo kötü değil ama WİİU sunduğu görsel sisteme ve diğer konsollara bakınca biraz pahalı. Her şekilde bu günden sonra PS3, Xbox, WiiU almak pek mantıklı değil. Eğlenmek için 3ds mantıklı, vita biraz oyunları bollaşırsa ve ucuzlarsa daha iyi bir seçim. Sunduğu özellikler ve ekranı güzel. Ev konsolu içinse şu sıralar beklemek en iyisi.

BSC Misafiri

18.2.2013 14:45:25

-1
Ben çocuğumun yüzüne yakın sürekli açık bir ekrana karşıyım. Biz pc başından ayıralım sonra başka bir ekran ile daha yakın zaman geçirsin. Sonra da Nintendo aile firması hadi ordan...

BSC Misafiri

18.2.2013 13:41:35

0
Anlaşılan nintendoya laf edene, burun kıvırına büyük bir öfke duyuluyor. Dreamcastin o siyah beyaz ekran gereksiz durmuyordu oynadığım birkaç oyundan bilirim. Virtua tennis'i tv ekranına bakmadan oynayabiliyordunuz, evet belki cihazın üstündekiler pixeldi ama evet oynayabiliyordunuz. Resindent evil'da sağlık barınız, mermiler vs o siyah beyaz ekranda görünüyordu. Hatta cihazı yerinden çıkarıp içine senin benim gibi kullanıcıların tasarladığı oyunları atıp basit'te olsa bağımsız olarak yolda bir yerde oynayabiliyordunuz, sonic adventure oyununda bulduğunuz yumurtaları o cihazda canlandırıp, küçük hayvancıkların özelliklerini geliştirip eve geldiğinizde oyuna yansımasını, sonuçlarını görebiliyor, geliştirdiğiniz hayvancıkları yarıştırabiliyordunuz. Şimdi silver kalkıp bu seninki bok atmaktan ötesi değil. Bu benim şahsen deneyip gördüklerimdi. Daha bir yığın şey yapılabildiğini biliyorum. Ne yazık ki pek uzun olmadı aletin ömrü, şimdi dreamcast hem sunduğu teknoloji ile hem yenilikleriyle burada karalanabilecek bir konsol, cihaz değil. Sega'nın politikası eleştirilebilir, hatta nefret edilebilir. fakat maliyetinin çok altında sattığı güzel kontrollere sahip Dreamcast'i wii u ile karşılaştırmaya gerek bile duymuyorum. Wii u da yer alan olay ne kadar ondan esinlenmedir bilemeyiz ama bakılınca onun geliştirilmiş günümüze oyurlanmış hali gibi durduğu da çok açık.

BSC Misafiri

18.2.2013 10:14:06

-1
Yeni nesile kesinlikle Sony ve MS damga vuracak. PS3 ve 360, wii u dan kat kat daha çok satıyor bunu da belirteyim. Nintendo HD konsol piyasasında tutunamayacak.

BSC Misafiri

18.2.2013 08:24:58

0
N64'teki analog kontrol ve titreşim aparatını çalan sony DS'nin dokunmatik ekranı ve Wii kumandayı da bir güzel konsollarında çalmıştır. Son dönemlerde all star battle royale gibi oyun araklama yöntemini seçmişsede ps4 ile Wii U kumandası taklit edilmezse büyük şaşkınlığa girerim. Elin adamı boşuna ''Nintendo makes Sony takes'' sloganını kullanmıyor. Bazı cahiller çok satan Nintendo oyun ve konsollarına başarının tescili satışlar değildir anlamında saçmalamışlar, o yorumları PS1 ve PS2 açık ara liderken neden göremiyorduk. Oyunların aldıkları puanlar ve satışlar her yönüyle Nintendo tarafında olunca rahatsızlık veriyor değil mi? Playstation'ın ettiği zararları Sony'nin diğer bölümlerinden karşılaması, vita'nın satışlarda rezil olmasının en büyük sebebi Nintendo'nun doğru Sony'nin yanlış politika izlemesidir. Ama firma olarak bunu kabullenip hatalardan dersler çıkarmak yerine yıllarca Nintendo'ya çatmaya devam ettiler, Nintendo ise bunları adam yerine koyup cevap vermedi. Kısık ateşte pişen vita helvası bir yanda 20 Şubat duyurusu bir yanda, harami şov devam

Silveromer

18.2.2013 08:05:12

0
@TheBladeRunner: Siz benim yazdıklarımı okumuyorsunuz bile galiba, yazdığın cevaba bak ''evetresmen esinlenme'' imiş. PS markalarının şu an baş tacı olduğı yok, sencbunu nereden çıkardın? Bunu gerçekten soruyorum, bana cevap verir misin neden baş tacı? @CeZa: Umarım gerçekten bomba gibi çıkar, çünkü zaten Sony 5 yıldır yenilik yapmıyor. Bence büyük ihtimalle PS4 sadece PS3' ün grafik ve kapasite olarak gelişmişi olacak, tıp PS3' ün PS2' nin gelişmişi olduğu gibi, gerçek bir devrim olmayacak. Asıl WiiU bombo gibi çıktı (bile) Nintendo her konsolunda yenilik yapıyor. Siz yazdıkça ben vereyim cevabınızı, siz daha önceden onlarca söylenmiş şeyi durmadan yeniden söyleyin. Yorum yapmadan önce önceki yorumlara bakar mısınız lütfen, o yorumlarda sizden çnce de böyle dediler ve cevapları orada. Lütfen bana o uzun yazımı tekrar gönderttirmeyin.

cahitdikici

18.2.2013 07:52:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @cahitdikici bu kadar korsen ortada gercekler varken kabullenemiyorsan sindiremiyorsan sus konusma.Playstation markasi konsollarin her zaman bas taci olarak kalmaya devam edecek birbirinden farkli ve harika oyunlrina yeni konsoluyla devam edecek sende yeni Mariolarini oynarsin artik
Yarattigin. dunyada sana mutluluklar kendin soyleyip kendin inaniyorsun turkiye gibi nintenonun xboxun hatta playstationun bilinmedigi insanlar makinayi alinca bile eve pes aldim dedigi bir ulkede bile oyuncularin neredeyse yarisi nintendocu olduysa avrupada amerikada sony firmasini geciyorsa sanirim sen o gercekler dedigin seyleri bilmiyorsun

_-CeZa-_

18.2.2013 01:43:58

0
yapmış gibi konuşuyolar hele bir duyursunlar bomba olsunda ondan sonra karşılaştırma yapıp artistlensinler,boş konuşmalara karnımız tok :D

TheBladeRunner

18.2.2013 01:34:17

-4
@cahitdikici bu kadar korsen ortada gercekler varken kabullenemiyorsan sindiremiyorsan sus konusma.Playstation markasi konsollarin her zaman bas taci olarak kalmaya devam edecek birbirinden farkli ve harika oyunlrina yeni konsoluyla devam edecek sende yeni Mariolarini oynarsin artik

cahitdikici

18.2.2013 01:13:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner @aydogdu1453 agir Sony dusmani oldugunu biliyorum.Her PS haberinde yok Sony boyle yok Sony soyle.Oyun sektorunun bu kadar buyumesine en buyuk katkiyi hic kuskusuz Nintendo degil Playstation efsanesiyle Sony yapmistir.Nintendo hep yenilik yapmismis sadece Wii ile kontrolcu yeniligi baska da bisey yok.Wii U tablet kontrolcusu bi cok kontrolcunun cakmasi ozellikle Dreamcastin. Adamlar hakli CoD e b.ku cikti diyorsunuz peki ya Mario nun neyi cikti acaba?

TheBladeRunner

18.2.2013 00:49:33

0
@Silveromer evet resmen esinlenme.

Silveromer

18.2.2013 00:09:05

0
@TheBladeRunner: Sen ciddi misin Dreamcast ile WiiU' nun Controller' ını mı karşılaştırıyorsun? Dreamcast' in üzerinde ufacık siyah beyaz bir ekran vardı, orada gereksiz gereksiz duruyordu, WiiU' nun Controller' ının onunla hiç bir alakası yok. WiiU' nun GamePad' i WiiU' nun getirdiği en büyük yeniliklerden biri ve konsol olarak en önemli parçası. Burası bilmeden konuşanlarla dolu. Ayrıca Mario' nun birşeyi çıktığı yok, çıkmayacak ta, CoD' a öyle denmesinin nedeni her oyununun aynı olması. Mario oyunlarının hepsi aynı değil. Farkındaysanız 3DS' e 4 Mario oyunu çıktı diye ''vıcığı çıktı'' diyorsunuz, ama o oyunların ne olduğundan haberiniz bile yok. O oyunlardan biri 3D Platformer, biri Side Scroller, biri Racing, ve biri de RPG oyunu. Hepsi birbirinden alakasız bambaşka deneyimler sunuyor, yani Mario aynı şeyi durmadan çıkarmıyor, ve bu yüzden hala hayatta. Sana da Numenorian' a tavsiye ettiğim gibi, 2.sayfadaki yorumumu okumanı tavsiye ediyorum. Biraz uzun bir yazı da olsa orada Nintendo ve Mario hakkındaki tüm şikayetlerinin cevabını bulabilirsin.

Silveromer

17.2.2013 23:57:15

+1
@Numenorian: Hangi oyun mu resmi olarak geldi? Son 1 yıla kadar her oyunu. İstersen şu anda oyunlarını internet sitelerinden alabilir veya sanal olarak indirebilirsin. Ayrıca bir oyun için ne kadar para harcandığı hiçbirşeyi kanıtlamaz, az maliyetli bir oyun üç katı para harcanarak yapılmış oyunlardan daha güzel olabilir. Böyle düz mantık düşünmeyin lütfen, eğer işler öyle yürüseydi Nintendo satamazdı. Holywood seslendirmeni falan demişsin ya, sen bence şu Nintendo oyunundaki seslendirmelere bak, http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=w5M8WdnltnY. Oyunun kendisinin de harika olduğunu belirtmek isterim. Hem sen gerçekten Nintendo' nun oyunlarının maliyeti az diye mi ayakta durduğunu düşünüyorsun, yani satışları harika durumda olduğu için değil öyle mi? Bence sen benim 2. sayfada kalmış olan yorumuma bir bak, uzun olsa da tamamını okumaya çalışırsan sevinirim. Çünkü burada 2 saat anlatmak istemediğim şeylerin hepsini o yorumda yazdım.

TheBladeRunner

17.2.2013 23:56:07

-1
@aydogdu1453 agir Sony dusmani oldugunu biliyorum.Her PS haberinde yok Sony boyle yok Sony soyle.Oyun sektorunun bu kadar buyumesine en buyuk katkiyi hic kuskusuz Nintendo degil Playstation efsanesiyle Sony yapmistir.Nintendo hep yenilik yapmismis sadece Wii ile kontrolcu yeniligi baska da bisey yok.Wii U tablet kontrolcusu bi cok kontrolcunun cakmasi ozellikle Dreamcastin. Adamlar hakli CoD e b.ku cikti diyorsunuz peki ya Mario nun neyi cikti acaba?

S!rJohN

17.2.2013 23:44:10

+1
quote:

Orijinalden alıntı: numenorian Yahu şu nintendoya laf söyletmeyenlerin yorumlarını okuyorum da arkadaşım bu adamların hangi oyunu resmi olarak geldi ülkemize hangi aksesuarını hangi özelliğini hakkıyla kullanabildiniz sanki japonya da yaşıyorsunuz.Benim merak etttiğim nokta gerçekten cahilliğime verin mantık hesabı güdüyorum bu nintendo nun çıkardığı oyunların maliyeti ile bir AA kalitedeki ps, xbox ve pc oyunu arasında ne kadar fark var. Basit bit örnek: http://forum.donanimhaber.com/m_71479358/tm.htm Örnek2 : http://www.bolumsonucanavari.com/Videolar-Sleeping_Dogs__Voice_Acting-4341.htm Yahu adamlar güzel oyun yapıyor(muş)ta yaptıkları oyunların bunların yanında maliyeti yoktur be sonra yok maddi durumu çok iyi hayatta batmaz eee batmaz tabi
Oyunların kalitesini emeği geçen kişi sayısı ve maliyetiyle ölçemezsiniz. Öyle olsaydı 600 kişiyle yapılan Resident Evil 6 en iyi oyunlardan biri olmalıydı, ama oyunu oynarken 600 kişi ne yapmış diye düşünüyorsunuz. Nintendo'nun 1. parti stüdyolarından gelen oyunlarda çalışan kişi sayısı azdır, ama hepsi efsanedir. AAA demek, maliyeti yüksek olan, çok kişinin çalıştığı oyun demek değildir. Birinci sınıf içerik kalitesine sahip oyun demektir. Ancak günümüzde kalite algısı sadece parasına bakılarak ölçüldüğü için bu tür düşünceye sahip olan insanları yadırgamamak gerek. Mario ve ismini taşıyan spinoff oyunlar Legend of Zelda Pokemon Metroid Donkey Kong vb oyunların geneli AAA kalitedir.

numenorian

17.2.2013 23:19:53

-4
Yahu şu nintendoya laf söyletmeyenlerin yorumlarını okuyorum da arkadaşım bu adamların hangi oyunu resmi olarak geldi ülkemize hangi aksesuarını hangi özelliğini hakkıyla kullanabildiniz sanki japonya da yaşıyorsunuz.Benim merak etttiğim nokta gerçekten cahilliğime verin mantık hesabı güdüyorum bu nintendo nun çıkardığı oyunların maliyeti ile bir AA kalitedeki ps, xbox ve pc oyunu arasında ne kadar fark var. Basit bit örnek: http://forum.donanimhaber.com/m_71479358/tm.htm Örnek2 : http://www.bolumsonucanavari.com/Videolar-Sleeping_Dogs__Voice_Acting-4341.htm Yahu adamlar güzel oyun yapıyor(muş)ta yaptıkları oyunların bunların yanında maliyeti yoktur be sonra yok maddi durumu çok iyi hayatta batmaz eee batmaz tabi

Platinum V

17.2.2013 23:19:02

0
Haksız da değiller.Nintendoyu severim konsollarını beğenirim ama 3ds çıktığından beri canları sıkıldıkça mario oyunu duyuruyorlar

iyi cocuk

17.2.2013 22:53:39

+4
Sony balım canım 1 senin yapacağın etkinlik daha az kişi tarafından bir yerine takılacak ve bu ps4 bile olsa daha az bir insan memnun kalacak bir Xbox fanı olarak ps3 ü Xbox dan daha çok oynamışimdir ama kimse bir mario olamaz benim için mario candir kandir hayatımda ilk 5 tedir daima istersen ps5 i de tanıt mario ya laf edemezsin ettirmez sana bu oyun dünyası mario ya laf eden değerli forumdaslarim ettiğiniz lafta ciddi iseniz bana ben oyuncuyum demeyin

cahitdikici

17.2.2013 21:39:51

-1
quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453 Sony hunharca korktuğu rakiplerine saldırıyor.Ama sizi ... kim be Sony.Siz işinize bakın.Herkes hak ettiği gibi anılır.Sizse akıllarda hırsız ve bilği satan olarak kaldınız. Korsandan istesende istemesen de kurtulamayacaksın.İstediğin bulutlama sistemini kullan.Zararlı sen çıkacaksın. Nintendo sizin gibi bir firma değil ne diyolar sa o .Mario bile sizi tırsttırdıysa gerisini diz düşünün.Siz god of war-Grand turismo devam edin.Parayı gerçek emek veren ve çalışanlar kazanır.Siz konsolunuzdaki orjinal özelliği zorbalıkla kapatıp yandaşlarınıza 2 beleş psn oyunu verip geriye çekilenlerdensiniz.Other os yoksa saygıda yokk. Sony Shut Up.
+1 üzerine yazılacak pekte birşey yok sanırım

aydogdu1453

17.2.2013 20:32:38

+2
Sony hunharca korktuğu rakiplerine saldırıyor.Ama sizi ... kim be Sony.Siz işinize bakın.Herkes hak ettiği gibi anılır.Sizse akıllarda hırsız ve bilği satan olarak kaldınız. Korsandan istesende istemesen de kurtulamayacaksın.İstediğin bulutlama sistemini kullan.Zararlı sen çıkacaksın. Nintendo sizin gibi bir firma değil ne diyolar sa o .Mario bile sizi tırsttırdıysa gerisini diz düşünün.Siz god of war-Grand turismo devam edin.Parayı gerçek emek veren ve çalışanlar kazanır.Siz konsolunuzdaki orjinal özelliği zorbalıkla kapatıp yandaşlarınıza 2 beleş psn oyunu verip geriye çekilenlerdensiniz.Other os yoksa saygıda yokk. Sony Shut Up.

Silveromer

17.2.2013 20:02:48

0
Sen galiba ''mektup gibi döşediğim'' yazımdaki performanstan ve gelişmişlikten bahsettiğim kısmı okumamışsın. Evet bence bi oku. Yardımcı olayım, 30.uncu satırda. Zamanın varsa yazının tamamını da okuyabilirsin. O yazıda söylenmiş ve söylenmesi mümkün olan bütün şikayetlerin cevabını yazdım. Senin performans şikayetin dahil. Bu nedenle yazı ''mektup gibi döşenmiş'' oldu. Tabi böyle bir kelime varsa.

BSC Misafiri

17.2.2013 19:45:20

-1
Ben açıkça söyledim o fiyata o performans yenilik değil enayiliktir. Ps3 ve Xboxtan cok daha fazla pahalı ve diğerlerine nazaran sunduğu extra birşey yok. Grafik delisi insanlar değiliz ayrıca senin gibi gözü kör hiçbirşeyin fani insanda olamam. Su fanatiklik nedir anlamadım. Şuraya oturup mektup gibi yazılar döşenmesi yazık yani.

bkaakco

17.2.2013 19:27:29

0
Çocuk gibi yav bunlar da.

S!rJohN

17.2.2013 18:57:07

+1
Silveromer arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum. Sony her zaman kopyalayarak bu sektörde tutundu, Nintendo ise yenilikleriyle. Bazıları God of War, GTA bla bla oynamayanı adamdan saymıyorum diyor. Aslında bir Legend of Zelda, Metroid atmosferini yaşamamış insana oyundan anlıyor demem. Zaten şu an gördüğünüz oyunların büyük bir kısmı bu oyunlardan esinleniyor, yapımcıları da inkar etmiyor.

Bowser Zeki

17.2.2013 18:31:43

0
Aklıma şu geliyor. Eğer naugthy dog yeni bir crash oyunu yapsa ps4 için hiç düşünmeden alırım!

BSC Misafiri

17.2.2013 18:28:45

+1
bilmeyenlere bildiriyim Sony aslında Nintendo' nun ara üreticisiydi. Nintendo'nun Sony'ye verdiği cdrom siparişini son anda geri çekmesi aralarında anlaşmazlığa neden oluyor ve Sony de o Cdrom u geliştirerek Playstation u çıkarıyor. O olaydan beri Sony ve Nintendo tam olarak arkadaş sayılmazlar.

WiiSmash

17.2.2013 17:45:10

0
nintendo kendini küçük görüyo niyeyse hep sony laf sokuşturuyo bişeyleri çalıyo ama nintendo hiç bir karşılık vermiyor

SnavS

17.2.2013 17:22:40

0
Yalnız sondaki En iyisi 20 şubatı bekleyin cümlesi olayı bitirmiş :D Ben sony'nin arkasındayım. Ama marioyu halen zevkle oynarım :)

Silveromer

17.2.2013 16:50:11

+7
Lütfen Nintendo' ya olan bu fazla ilgiyi anlamıyorum gibi şeyler yazmayın buraya. Nintendo hakettiği değeri görmüyor bile ülkemizde, bu yazıyı yazan editör bile Nintendo karşıtı baksanıza ''20 Şubat'ta Sony'nin ne açıklayacağını bilemiyoruz, ama her oyunu neredeyse 10 milyondan aşağı satmayan Mario oyunlarına umarız büyük bir karşılık verirler.'' yazmış yani. Bir editörün tarafsız olması gerekir. Hafta başı Mario çıkmasından rahatsız olan, yama yapıp koyuyorlar artık sıktı diyen arkadaşım, her çıkan Mario aynı değil. 2DMario, 3DMario, Paper Mario, Mario Kart, Mario Party, Mario&Luigi RPG bir sürü çeşidi var Mario' nun, bu yüzden sıktığı falan yok. Sıksaydı taa 25 yıl önceden bugüne kadar gelmezdi, bugünlerde hala her oyunu 10milyonun üzerinde satmazdı, bence bir düşünün bunun nedenini. Nintendo' ya fazla hoşgörü gösteriliyor diyen arkadaşım, bir önceki yazımda da dediğim gibi Türkiye' nin 90%' ı Sony fanboyu iken bu sence mümkün mü? Editör bile Nintendo karşıtı baksana, insanlar önyargı ile dolmuş taşıyor. Halbuki Nintendo hem eski evsanevi serilerini yaşatırken hem de yenilikçi olmayı başarıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Nintendo 1.Parti oyunlarını şu ana kadar en iyi hayatta tutmayı başarmış, ve 3.Parti oyunlara gerek bile duymadan her tür oyun ile her tür oyuncu kitlesine hitap edebilmiş bir şirkettir. 1.Parti oyunları olan Mario, Kirby, Pokemon gibi evsanevi serileri ile Casual kitleye, Legend of Zelda, Metroid, Kid Icarus gibi serileri ile de Hardcore kitleye hitap edebilmiş, ve Platform' u dan tut Third Person Shooter' ına, RPG' sinden tut Racing' ine ladar bir çok oyun türüne uzun zaman boyunca ev sahipliği yapmış bir şirkettir. Ve Nintendo yeni çıkmış WiiU' ya da büyük bir 3.Parti desteği getireceğini söylüyor, umarız bu da insanların önyargılarını yenmesine yardımcı olur. WiiU' nun kapasitesinden memnun kalmayan avrupada yaşayan arkadaşım, lütfen WiiU' nun kapasitesi hakkı da yorum yapmay, çünkü bu kapasite ile Bayonetta2, Monster Hunter 3 Ultimate ve X gibi harika oyunları oynatabilecek durumda. Bir konsolun ''gelişmişliğini'' belirleyen grafik faktörü bir konsolun ne kadar iyi olduğunu belirleyen faktörlerden sadece ufacık bir tanesi, ve sanırım 3DS - PS Vita ikilisi buna bir kanıt. Evet, PS Vita 3DS' i gelişmişlik konusunda üstüne basa basa geçer, ama bakın acaba herkes hangi konsolu tercih ediyor? Sizce bunun sebebi ne? Ben size söyleyeyim, tabii ki de gameplay. Bir oyunun en önemli özelliği gameplay' dir, yani oynanış. Şunu bilin ki eğer Sony PS Vita' nın oyunlarında gelişmişlik için uğraştığı kadar eğlence için uğraşsaydı PS Vita şu an sattığının 3 katı satar, belki 3DS' e yetişirdi. Yenilikçilikten şikayet eden arkadaşım, sen galiba Nintendo' nun politilasından haberdar değilsin, Nintendo' nun tüm şöhreti yenilikçiliğine dayanıyor, ve bu konuda en iyi şirket, evet kuşkusuz diğer şirketlerden daha iyi. Geçen yazımda yaptığım karşılaştırmaya bakalım: Nintendo Gamecube ile Nintendo Wii arasında, oynanışıyla, kumandasıyla KOCAMAN bir fark var, fakat Sony PS3 sadece PS2' nin gelişmiş versiyonu, aynı oynanış, aynı kumanda. PS4 de büyük ihtimalle yine PS3' ün sadece grafik ve kapasite olarak gelişmişi olacak, asıl yenilik Wii ile WiiU arasındaki yeniliktir. Bu yüzden yeniliği Nintendo' ya öğretmeye çalışmayın. Ben her konsol için en iyisini isterim, hepsi hakettiği değeri görmeli, önemli olan bunu haketmeleri. PS4' te umarım sanıldığı gibi sadece PS3' ün geliştirilmiş hali olmaz, gerçek bir yenilik yaparlar, ama sizden de rica ediyorum, lütfen Nintendo' ya haksızlık etmeyin.

MoYk

17.2.2013 16:43:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: emin-hawk Çıkarsa sana ne çıkarmasa sanane sen kendi işine bak derler adama ... Monster Hunter gibi seriyi kaptırmadan düşünecektin onu...
+1 Nintendo artık oyun çıkarmasa bile sırf mh serisiyle yeter.Bu arada hala marioyu ateride oynadığı haliyle kalan var. Super Mario Galaxy 2 yada Paper Mario serisi muhteşem oyunlar şu da var Super Mario Bros. olarak çıkarılan genel oyun artık suyunu çıkarttılar bana göre DS,Wii,Wii u dakilerin hepsi aynı tadı veriyor bi kaç farklı power up lar aynı moblar , mapler ...

rigby7

17.2.2013 15:58:10

-1
Bi yerde haklılar ama.Hafta başı yeni Mario oyunu duyuruyorlar.Şimdiye kadar Allah bilir kaç bin tane Mario yaptılar.Yama gibi oyun çıkartıyorlar adamlar.

BSC Misafiri

17.2.2013 15:30:13

-1
Avrupa da yaşıyorum. Bizde Wii U almayı düşünüyorduk ancak şu var ki makinanın kendisi de oyunlarının fiyatı da konsolun performansına göre yüksek kalıyor. Ps3 - Xbox ayarında bir fiyatı olsa tamam al oyna ama bu bildiğin enayilik, sömürü. Nintendo Wii u satabilmek içinde şu ana kadar hiç duyurmadığı kadar çok mario temalı oyun çıkarıcağını duyurdu. Sony bu nedenle bir yandan haklı. Açıkçası Ps4 - xbox duyurulsun da ona göre ayarlıyalım kendimizi, hem şu da var ki tanıtılırsa sadece konsol değil devamında konsola özel geliştirilen oyunlarda duyurulucaktır. PS4 için bir MGS 5, ZOE3 ve Killzone 4 zaten yapılıyor.

BSC Misafiri

17.2.2013 15:29:40

0
sony grafiksel ve gerçekçilik bakımından güçlü konsollar yapıyor bu konuda nintendo sonye çocukça işler yapıyormuş gibi gelebilir fakat sonynin nintendo ve morionun oynanış açısından kalitesini göze alarak konuşmlar yapması gerekir bu küçük görünülecek bir şey değil.

lllmag07

17.2.2013 15:19:09

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri şurada olumsuz yazı yazan kaç kişi mario oynadı acaba mario bi karakter ve bu karaktere ayrı ayrı dolu oyun çıkıyor misafir arkadaşında dediği gibi bir çok tarza uygulana biliyor final fantasyını de bir çok konsola 20 yi aşkın oyunu var ama farklı türlerde müzik ritim var sıra stratejik rpg var rpg var j-rpgsi var codla mario yu karşılaştırmak ya codu bilmemekten ya da mario yu bilmemekten gelir codun her oyunu fps ancak mariounun 2d 3d kart spor rpg oyunları hep farklı tür hep farklı tat marioyu karakter olarak sevmeye bilirsin amenna ama oynamadığın oyunada laf atma kardeşim ama sizi de anlıyorum nintendoya laf atmak populer oldu bizim millette sürü gibi ne populer bi bok bilmesede koşturuyor peşinden kimsenin kendini geliştirme derdi yok bi iş yapayım bi şey koyayım ortaya yok milletin tek derdi hak verilmek desteklenmek sırtının sıvazlanması derdin de evet arkadaşlar sizsiniz en uzağa siz işersiniz
arkadaşım herkes herkese giydirirken nintendoya laf atma yasağımı var. mario oynıyan oyundan anlıyorda oynamayan anlamıyor mu yani sana göre.

lllmag07

17.2.2013 15:16:06

-2
firmaların birbirlerine laf atmasına bende karşıyım ama işin ucu nintendoya dokununca niyeyse gereğin fazla hassaslaşıyor özellikle bu sitedeki editör arkadaşlarımız. mario ne kadar iyi bir oyun olursa olsun hala sanki çok başka birşey yapmış gibi özel duyularla paketlenip önümüze konulması bana garip geliyor. özellikle oyun basını herşeyi yerden yere vururken nintendoya karşı gereksiz bir hoşgörü sergiliyor gibi geliyor bana. geçen hafta microsoftta sony e laf geçirmişti hatırlarsanız ama site bunu haber yaparken haberin içine kendi yorumlarını katmamışlardı. şimdi aynısını sony nintendoya yaptığında niyeyse editörlerimiz haberin için yorum yapma gereği duydu.. bu sitedeki okuyucularınız büyük bir çoğunluğu o yerlere göklere sığdıramadığınız nintendonuz için değil birtürlü takdire layık göremediğiniz diğer ev konsolları ve pc için buradalar bunuda unutmayın bence. hem birşeyin çok satması demek en kaliteli şeyin o olduğu veya herkesin onu sevmesi gerektiği sonucunu çıkarmaz. yenilikleri önümüze koyarken bunu nekdar oyuncuya kullanılabilir bir biçimde sunduğunda çok önemli. tama wii hareket kontorlcüsünün öncülüğünü yaptı ama kim bunun müptalası oldu veya oyunlarda ne derece bir başarı sağladı. zira knecte aynı şekilde şu anda ses kontrolünden öteye gidemeyen bir alete dönüştü. move'a deyinmiyorum bile. sonun olarak işin temelinde oyun var. tabletmiş move muş knect miş hikayete bunlar geçici hevesler. önemli olan yeni ip ler ve eski serilerin layıkıyla devam ettirilebilmesi. bana göre bu konuda en başarılı firma sony ve bu çizgidie gitmeside benim en büyük temennim....

CrazyToonz

17.2.2013 15:12:02

0
Reklamın iyisi kötüsü olmaz.

BSC Misafiri

17.2.2013 14:41:51

+2
şurada olumsuz yazı yazan kaç kişi mario oynadı acaba mario bi karakter ve bu karaktere ayrı ayrı dolu oyun çıkıyor misafir arkadaşında dediği gibi bir çok tarza uygulana biliyor final fantasyını de bir çok konsola 20 yi aşkın oyunu var ama farklı türlerde müzik ritim var sıra stratejik rpg var rpg var j-rpgsi var codla mario yu karşılaştırmak ya codu bilmemekten ya da mario yu bilmemekten gelir codun her oyunu fps ancak mariounun 2d 3d kart spor rpg oyunları hep farklı tür hep farklı tat marioyu karakter olarak sevmeye bilirsin amenna ama oynamadığın oyunada laf atma kardeşim ama sizi de anlıyorum nintendoya laf atmak populer oldu bizim millette sürü gibi ne populer bi bok bilmesede koşturuyor peşinden kimsenin kendini geliştirme derdi yok bi iş yapayım bi şey koyayım ortaya yok milletin tek derdi hak verilmek desteklenmek sırtının sıvazlanması derdin de evet arkadaşlar sizsiniz en uzağa siz işersiniz

digimon52

17.2.2013 14:38:33

-2
nintendo bu son jenerasyonda 6 cihaz cikarmisdir. Nintendo WII,Nintendo DS,Nintendo DSXL,Nintendo 3DS,Nintendo 3DSXL,Nintendo WII U Belki yeni yeni jenerasyonada hemen yeni bir konsol cikarta bilirler adamlar oyun kadar konsol cikartiyorlar. artik yeni el konsolari derken vsayre gider böyle sonucda eski oyunlrida oynatiyor.

cahitdikici

17.2.2013 14:04:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri PS4'ü duyurmanın ve çıkarmanın tam zamanı. Zaten kötü durumda olan Wii U batar gider. Cod'u yerden yere vuruyoruz ama Nintendo'nun da Activision'dan farkı yok. ikisi de ısıtıp ısıtıp piyasaya sürüyor işte. Next gen'de insanlar yenilik istiyor.
oha wii u'mu kötü gidiyor :D 3ds içinde öyle diyorlardı bak kendisinden çok daha güçlü çıkan rakibi olan ps vitanın afedersin anasını belledi ps4 çıksın aradan biraz süre geçsin tekrar konuşalım...

emin-hawk

17.2.2013 13:59:18

+1
Çıkarsa sana ne çıkarmasa sanane sen kendi işine bak derler adama ... Monster Hunter gibi seriyi kaptırmadan düşünecektin onu...

BSC Misafiri

17.2.2013 13:52:53

+2
wii u kotu mu gidiyor ???? Evet ilk basta cok iyi satmamis olabilir ama ilk ciktiginda her yeni konsolun basina gelebilir ustelik super starlarini oyuna sokunca kimse nintendonun onunde duramiyacak wii ile ps3 e bakin da ibret alin

rambocuk

17.2.2013 13:46:38

0
sony liderdir benim için fakat 20sinde ps4 dü bomba gibi çıkarmazssın bu laflar boy boy olur onu söyliyim sony

Xaerk

17.2.2013 12:43:00

0
Bir zamanlar Crash diye, bir oyun vardı sony'ciğim...

BSC Misafiri

17.2.2013 12:35:58

+5
Next gen yenilik mi istiyor? PS4 mü bunu başaracak? Dostum Nintendo her ürününde yenilik yapıyor, GameCube ile Wii arasında KOCAMAN bir fark vardı, kumandasıyla, oynanışıyla. Ama PS3, sadece PS2' nin daha gelişmiş bir versiyonuydu, yine aynı oynanış, yine aynı kumanda. PS4 büyük ihtimalle yine aynı konsolun gelişmişi olacak, kumanda bile aynı kalacak, ama Wii ile WiiU arasındaki fark gerçek bir yenilik. O yüzden lütfen bir daha yenilik demeyin. CoD ile Mario yu karşılaştırmak ne kadar saçma olsa da asıl Mario devam ettirilebilir bir seri, Galaxy, Paper, 2D, Karting, Mario&Luigi RPG gibi bir sürü farklı Mario var, Mario bitmez. Mario devam ettirilemez ama CoD ettirilebilir diyen birisine ne diyeyim ben? Aynı oyuna yeni mapler ve 2 tanecik de yeni silah katıp yine çıkartıyorlar, yine aynı kontroller. Bu da yenilik, devam ettirilebilirlik oluyor ha?, Mario da ''sıktı'' oluyor. CoD İlk çıktığında güzeldi ama artık hep aynı şey. Biliyorum türkiyedeki oyuncuların 90%' ı Sony fanboyu, ama benim şu an söylediklerim gerçek, lütfen sert çıkmayın.

furkangoth

17.2.2013 12:28:10

0
Başka firmaları hedef almak gerçekten hiç profesyonelce değil sony'e hiç yakıştıramadım. Nintendo da sony ile uğraşmaya başlarsa bunun sonunda kaybeden taraf sony olur gibi geliyor. Mario oyunlarının çokluğuna gelince her konsoluna bir 2d mario 1 veya 2 tane de 3d mario yapıyor nintendo yani aslında göründüğü kadar çok değil sadece 3ds'e olanları art arda çıkardıklarından öyle görünüyor tabii yan oyunları saymazsak aslında sony littlebigplanet'in suyunu nintendo'nun mario'nunkini çıkardığından daha çok çıkarttı önce kendilerine bakmalılar. Zaten nintendo çok oyun çıkardıklarının farkında muhtemelen wii u'ya da 3d mario çıkarıp 3 sene beklerler.

aykut291

17.2.2013 12:18:20

0
Bekleyelim görelim bakalım Sony.

BSC Misafiri

17.2.2013 12:08:52

-2
PS4'ü duyurmanın ve çıkarmanın tam zamanı. Zaten kötü durumda olan Wii U batar gider. Cod'u yerden yere vuruyoruz ama Nintendo'nun da Activision'dan farkı yok. ikisi de ısıtıp ısıtıp piyasaya sürüyor işte. Next gen'de insanlar yenilik istiyor.

Reul

17.2.2013 12:06:46

-2
mario eğlenceli fakat nintendo işin şeyini çıkarttı artık hadi cod filan neyse yeni oyunları yapılabilcek bir seri cod ama mario hiç de değil bu sony 20 şubatta ps4 dışıda bişeler daha yapcak gibimi gelio oyunlarada laf attı çünkü ps4 + bi ps4 exc tanıtabilir

Dexstz

17.2.2013 11:42:10

0
Tamam

teddybear01

17.2.2013 11:42:04

+5
Mario kadar eğlenceli oyun yapda oynalım be gülüm.

BSC Misafiri

17.2.2013 11:36:49

0
hiç güleceğim yoktu bu sony tam benim kafadan

BSC Misafiri

17.2.2013 11:36:29

-1
Sony çok doğru söylemiş. Sene 2013 oldu, yeni nesilde Avatar kalitesi gibi oyunlar gelecek, sonsuza kadar mario oynanmaz. Wii u'da çok fena patladı satışları çok kötü. Mario ile sattırmayı denediler olmadı. Nintendo yeni ve yaratıcı birşeyler yapsın. Sony şu an çok iyi bir rüzgar yakaladı. PS4 işi bitirecek.

numenorian

17.2.2013 11:27:35

0
pişir pişir ye fan değilimde sadece fikrimi söylüyorum japonların oyun anlayışını anlayamıyorum abi. Bir firma hiç mi eleştirilmez bu kadar çok mario oyunu çıkarmasından biz avtivision'u yerden yere vurduk yahu bu kadar hayranı olan bir seriye laf attığına göre umarım adam akıllı bir şey çıkartırsın sony

digimon52

17.2.2013 11:20:54

0
mario olmadan nintendo olurmu hic ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız