Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony Her PS3 Slim'den 40 Dolar Zarar Ediyor

PS3 Slim 300 dolarlık fiyatı oyuncular tarafından oldukça uygun bulunuyor.
Oyun konsolları alanında firmaların işi hiç de kolay değil. Konsollardan kâr etmek için firmalar birkaç yıl beklemek zorunda kalabiliyor.
Sony, Microsoft, Nintendo gibi firmalar kârlarını oyunlardan sağladıkları için konsollardan kâr etmeleri için aradan birkaç yıl geçmesi gerekiyor.
 
Yeni nesilde şu an itibariyle konsollardan kâr eden tek firma Nintendo olarak göze çarpıyor, fakat bunun nedeni Wii'nin donanımsal olarak zayıf bir konsol olmasına rağmen fiyatının pek de ucuz olmaması.
 
Sony, PS3 ilk çıktığında konsol başına yaklaşık olarak 200 dolar zarar ediyordu. Bunun nedeni konsolun donanımsal olarak güçlü olmasıydı. Her ne kadar PS3'ün çıkış fiyatı çok eleştirilse de Sony'nin buna mecbur olduğu bir gerçekti.
 
Sony'e her bir PS3 Slim'in donanımı şu an için 336.27 dolara mâl oluyor. PS3 Slim'i 300 dolara satan firma diğer ek masraflarla birlikte yaklaşık olarak her konsoldan 40 dolar zarar ediyor. 
 
Bunun anlamı ise şu Sony; Şükran günü sonrasındaki alış-veriş çılgınlığında PS3 satışları dolayısıyla 17.6 milyon dolar zarar etti.
 
Bir Blu-Ray diski yaklaşık olarak Sony'e 66 dolar mâl oluyor ve bu özellik de rakiplerinde olmayan büyük bir avantaj olarak göze çarpsa da şu an için firmanın zarara uğramasına yol açıyor.
 
Sony'nin söylemlerindeki gibi PS3'ün ömrü diğer konsollardan daha uzun olursa, firmanın uzun süre konsol satışlarından kâr edebileceğini söyleyebiliriz. Oyun satışlarından hali hazırda kâr ettiği de bir gerçek. 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak playstation 3 PS3 ps3 slim Sony
UFC 2010' un Çıkış Tarihi Belli Oldu Transformers: War for Cybertron Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız