Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony Cephesinden Yeni Alan Adları


    Yeni nesil oyun konsollarının çıkışına yaklaştıkça firmalardan duyuru hazırlıkları da gelmeye devam ediyor. Sony, cephesinde de bu hazırlıklar, yeni alan adları satın alınarak devam etti.
 
    Gelen haberlere göre Sony, LastOfUs.com, LastOfUs2.com ve LastOfUs3.com alan adlarını satın aldı. Sony bu alan adlarını önlem maksadıyla satın almış olabilir fakat çoğu oyuncu tarafından Naughty Dog'un, şimdiden bu kadar ilgi gören The Last of Us'ı yeni nesilde devam ettirebileceği düşünülüyor.
 
    Sony tarafından gelen bir diğer haberin konuğu ise, daha önce isim hakları satın alınan The Order: 1886 için. Guerilla Games'e ait olduğu düşünülen The Order adına Sony, theorder1886.com, theorder1886.net, theordergame.net, theorderps4.com ve theorderps4.net alan adlarını satın aldı.
 
Bakalım bu sitelerin altından neler çıkacak?

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen last of us the order
EA, Wii U'ya Oyun Geliştirmeyi Bıraktı SimCity'nin Yeni DLC'si Gözüktü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

K.Dot

17.5.2013 08:35:40

0
Last of Us 2 diye bir oyun gelmez.

- The Stig -

17.5.2013 05:08:49

0
zaten millete anlatmaya çalıştığım şey o.. birilerinin çıkıp işlemci çok güçsüz deyip bu devirde böyle işlemci mi kullanılır demesiyle başladı herşey.. millete napsın garip, bilmiyor, bilmediği yetmezmiş gibi araştırmadan etmeden o kişilerin söylediği şeylere inanarak başlıyor PS4'e SONY'e saydırmaya.. Sanki konsolun işlemciye çok ihtiyacı varmış gibi Konsolu ihtiyacı olan tek şey (tek şey derken bunuda yanlış anlamasınlar) yani en çok kullanıp ihtiyacı olduğu şey Oyunlarda GPU ve RAM.. gddr5 ramlar ve çok tartışılan 1.84 tflops'luk gpu bizi en azından 2-3 sene top bir pc ile aynı kıyasta tutar.. Konsollar 7-8 senede bir değilde 5 senede bir çıksa sorun kalmayacak ama...

GamerHand

17.5.2013 04:43:54

-1
Bu arada son birşey daha PS4 işlemcisi Tablet bilgisayarlar için üretilen bir işlemci haberi yalan ve tamamı ile insanları yanlış yönlendirmek için yapılmış bir haber. Bugün elinizdeki tabletlerin işlemcileri 1 ile 3w arasında çalışıyor zaten üstüne çıkamazlar hem pil hemde aşırı ısınma tehlikesi oluyor. ARM işlemcilerden bahsediyoruz ya da Tegra ARM based. PS4 içinde kullanılan APU tek çip. Bu tek çip AMD JAGUAR işlemci çekirdekleri ile donatılmış. Sene sonu PC'lere gelecek. 4 Çekirdek ve GPU olmaksızın piyasaya çıkacak olan model 16w kullanıyor. Daha sonra gelecek 8 çekirdek modeli GPU çip'siz sadece CPU 25w. PS4 içindeki ise 8 çekirdekli Jaguar işlemci 35w kullanıyor. PS4 konsolunda asıl gücü GPU çekecektir. Tahminim APU tam anlamı ile yük altında 100w civarı bir güç tüketimini geçmeyecek. O yüzden fazla büyük olmayan bir kasa dizaynına PS4'de hazır olun :) Anlatmaya çalıştığım ellerinizdeki tabletler watt değeri ile çalışıyor ve bu artamaz artarsa tabletlerin boyutu ve tabletleri soğutma sistemleri ve tüm pil dizaynları değişir. AMD JAGUAR işlemcisine AMD resmi sitesinden ulaşıp bakabilirsiniz. Bu işlemci tablet değil farklı versiyonlar ile hem masa üstüne hemde laptop piyasasına giriş yapacak. Ama ortak düşüncemiz bu işlemcinin PS3 CELL işlemcisinden bile geride olduğu orta seviye bir işlemci olduğu. Zaten Sony'ninde işlemciyi bu yüzden düşük güç tüketimli ve düşük üretim maliyetli seçtiğini biliyoruz. Çünkü bir önceki mesajımda dediğim gibi artık işlemci odaklı değil GPU odaklı oyunlar göreceğiz. Son 10 yıldır PC'de gördüğümüz gibi.

GamerHand

17.5.2013 04:31:36

-1
Cell işlemcisinden güçsüz bir işlemci AMD Jaguar. Onun kaynağı yok bende çok aradım kimse Cell'in genel performansı ile PS4 AMD işlemcisini karşılaştırmamış. AMD JAGUAR firmanın düşük güç tüketimli en yüksek sınıf işlemcisi. Sene sonunda PC'ler için gelecek.80-110gflop arasında değişiyor. Bu değer diğer Intel Corei7 işlemciler ile yanyana koyulduğunda çok ufak kalıyor. Bugün en yüksek ve son sınıf Corei7 işlemciler 300gflops barajına dayandılar geçmeye çalışıyorlar. Zaten PS4 mimari değişikliği burda. PC bunu yıllar önce yaptı. Tüm yükü ekran kartlarına yükledi ve işlemcilerin önünü açtı. PS1-PS2-PS3 hepsi işlemci yani CPU öncelikli üretilen mimarilerdi. Ama PS4 tamamı ile GPU ve hafıza odaklı üretildi bu yüzden Cell'den daha yüksek kapasiteli bir işlemci yerine biraz daha güçsüz ama tamamı ile basit ve kullanılabilir bir işlemci seçtiler. Asıl değişiklikler GPU üzerinde. Bugün AMD 7970'in tek seferde her bir Shader için 2 ile 4 programlama seti var. Bu rakam PS4 GPU'sunda 64'e ulaşmış durumda. Bunu Mark Cerny tasarlamış geçen kendi röportajında okudum. Çok uzun bir röportajdı habere girilmedi sanırım burda. Ben birçok şeyi biliyorum diyemem ama bildiğim insanların bakınca rakamdan başka bişey görmediği ama benim anladığım şeyler. Okuduğum okul ve ilgi alanlarım yüzünden daha fazla teknik şeyleri anlayabiliyorum burdaki birçok donanım biliyorum diyenlere göre. Paylaşmak isterim tabiki ama kiminle paylaşacağım :) O çok önemli. Sana ulan diye konuşan bir annene sövmediği kalan ne olduğu belirsiz insanlar ve bunlara göz yumanlar varken neyi kiminle paylaşacağını 2 kere değil 10 kere düşünüyor insan. :) Sağol genede bilgiler için.

- The Stig -

17.5.2013 04:19:02

-1
evet işlemci ile ilgili aynı şeye az önce bende baktım.. ve zaten benimde dediğim maksimumu ''donanım olarak'' 230'du meğersem 218'miş! fakat oyunlarda 156gflops kullanıyorsa bu farkın daha da büyümesi demek.. sadece bunu bilmiyordum.. Ram konusunda zaten resmen çağ atlanıyor.. Oyun geliştiricilerininde en büyük isteği zaten buymuş.. Sony'den 1 istemişler Sony 4 vermiş diyebiliriz.. PS3'ün Ekran kartı (gpu) konusunda ise özellikleri 400gflops, 54gb/sec bandwidth 256mb memory diye geçiyor.. PS4'ün ise 1gig memory ve 1.84 tflops olduğu yazıyor.. yani gpu bazında yazısal değer olarak 5 katı deniliyor.. ancak mimarinin farklı olması ve cpu+gpu'nun birlikte kullanılması supercharged etkisi yaptığını yan bir nevi turbo gibi düşün bundan dolayı gücün 5 kattanda fazla olabileceğini öngörülüyor.. CPu konusunda yazım yanlışı yapmış olabilirim.. Söylemeye çalıştığım şey tam olarak şuydu; AMD Jaguar'ın 2GHz 8 Core ve 2tflops speed' olacağını bununda PS3'ün tam 9 kat daha hızlı olduğu.. Ram konusunda ben zaten total olanı yazdım..Evet 176GB/sec super fast olduğu zaten belli olan bişey.. Benim ve senin okuduğun/okuduğum şeyler pek bir farklı değil aynı şeyler.. Benim Resmi olarak baktığım tek bir yer var o da SCEI, bundan da daha resmi ne var bilmiyorum Diğer kaynaklarımız aynı zaten - http://www.scei.co.jp/corporate/release/pdf/050517e.pdf - http://www.scei.co.jp/corporate/release/130221a_e.html not; Yanlışların çok fazla demişsinde neresi yanlış, tüm bilgiler SONY'nin resmi kaynağından alınma.. Benim yazdığım şeyler donanımın tümü olan şeylerdi, yani ps3'ün cpu konusunda ben 230 yazıp 218 olmasıysa çokta abartılacak bişey değil.. Her neyse Ps4 bir meydana çıksında o zaman daha rahat kıyas yapabiliriz.. düzeltme; alıntı yerine haberdar et kullanıldı

OldGamers86

17.5.2013 04:12:32

-1
Aletin işlemcisinin tablet bilgisayar mimarisinde olduğu (Bu kuvvette anlatmak istediğim. 1.6ghz'lık işlemci.) ve makinenin olası gücü hakkında uzman olan kişiler konuşmuştu Donanım haberde. Mesut Çevik bundan dolayı hedef tahtası olmuştu hatırlarım. Buna rağmen karşılaştırma yapmak sürüyor. Umarım İnsanları yanlış yönledirmezler bu çeşit bilgilerle. Alan insanların da vebalini almış olacaklar böyle... Tamam Türkiye'de ps fanatiklik düzeyinde seviliyor. Cafelerinin olması bunun bir kanıtı. Lakin yukarıdaki yazıda da görüldüğü gibi abartılacak bir fark yok ps3 ile ps4 arasında. Ben en çok işlemci tarafından hayal kırıklığına uğradım ki üreticiler de artık maliyetleri kısma derdi ile üretiyorlar, ne diyelim. Sadece oyun tarafından ümitlerim var. Umarım güzel yapımlar görürüz. [:'(]

GamerHand

17.5.2013 03:48:36

-1
230gflops Cell işlemcisi tüm Cell SPE'leri kullanıldığı zaman ulaşılan maksimum performanstır. PS3 içindeki Cell işlemcisi için aynı değerler geçerli değil. PS3 Cell işlemcisi 1 SPE kapalı güvenlik amacı ile diğer bir SPE ise işletim sistemini kontrol etmekte. Yani oyunlar için toplamda 6 SPE kullanılıyor. Sadece oyunlar için kullanılan işlemci gücü PS3 Cell işlemcisinde 156gflops ediyor. Neden dersen her bir Cell SPE'si 25,6gflops gücünde ve bunu 6 ile çarptığında ortaya bu değer çıkıyor. PS3 256mb XDR ram modulü 25mb/s bandwith ile 3.2ghz saat hızında çalışıyor. RSX için kullanılan PS3 içindeki GDDR3 hafıza ise 700mhz hızında ve 22.3mb/s bantwidh performansı sunuyordu. RSX ise 400gflops ve 600gflops arasında değişken bir hesaplama gücüne sahipti. Oyun yapımcılarının marifetine göre artıyordu ya da azalıyordu. Tüm bunlar Sony PS3 PDF, Killzone 2 PDF ve wikipedia kaynaklarından alınma. Oralardan okuyup tek tek öğrendim zamanında. PS4'e gelirsek dünya üzerinde 2teraflops işlem gücü sunan bizim bildiğimiz işlemci yok. Zaten 25-35w arası bir elektirik gücü harcayan düşük güç tüketimli Jaguar AMD işlemciden bundan fazlasını bekleyemezsin. 110glops maksimum Jaguar performansı olarak görünüyor PC tarafında! Ama PC tarafında Jaguar işlemci 3.2GHZ gibi yüksek saat hızlarında çalışabiliyormuş. PS4 ayağında böyle olacak mı daha açıklanmadı! PS4 unifite memory yani paylaşımlı memory kullanıyor. GDDR5 ram modülünün saniye 176/mb bandwith verebilmesi için 5.5ghz hızında çalışması gerekiyor. Sony bunuda açıklamadı sadece bant genişliğini açıkladı. Ama GDDR5 ram saat hızı hesaplaması DDR3 ram'lere göre farklı olduğu için google'dan farklı GDDR tipine göre değişken saat hızı hesaplama formüllerine ulaşabilirsin. Benim yazdıklarım resmi kaynaklar yani söylentiler değil. Söylenti olanlar sadece saat hızları olarak kalıyor ortada onlarıda E3'de göreceğiz. Biliyorsun birşeyler ama yanlışların çok fazla. Giderip doğrularını öğrenirsen çok daha güzel yararlı yorumlar yapabilirsin.

- The Stig -

17.5.2013 02:46:19

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GamerHand PS3 Cell- 200gflops PS3 RSX- 600gflops PS3 XDR ram- 3.2ghz 25mb/s bandwidth PS4 Amd CPU- 110gflops PS4 Amd GPU- 1.86 teraflops PS4 GDDR5 ram- 5.5ghz 176mb/s bandwidth Hepsi resmi bilgiler. Konsol konsol ile karsilastirilir. PC ve konsol karsilastiran elma ile armutu karsilastirmaz. Amerika ile Turkiye'yi kiyaslar...
başka konulardaki yorumlarını görüp senle çok fazla aynı şeyleri düşünmesemde adam gibi somut bişeyler ortaya koyup elma-armut, muz-portokal tarzı karşılaştırmalara fazla girmeden yapılması gerekenin bu olduğunu öğrenmeli bazı arkadaşlar.. Neyse vermiş olduğun bilgilerde 3.ler hariç değişkenlik gösterebiliyor bazı kaynaklarda.. ve ps4 cpu'su 110gflops değil 2tflops gücünde deniyor.. ps3'ün gpu'su 600 değil 400'dür benim bildiğim.. tabi benim verdiğim fat senin verdiğin de slimler için olabilir mi?! bakmak lazım..

- The Stig -

17.5.2013 02:29:57

0
@snaket arkadaşım donanım konusundaki cahilliğini böyle süslü kelimeler ve cümlelerle gidermeye çalıştığının farkındayım ama neden her yoruma cevap verme zorunluluğunuz var! ben oraya kendi bilgim dahilimde PS4'ün ne olduğunu anlayamayan ve idrak edemeyen arkadaşlara adabımla bişey yazmışım.. seninde bir iddian varsa aksini kanıtlayacak dersinki birader sen yanlışsın, şu şu şöyledir.. bende okurum eyvallah kardeş derim biz bilmiyomuşuz yada yanlış biliyomuşuz.. ama böyle liseli ergenler gibi sen trol müsün, sen fanboymusun falan, çocuk işi.. @olyimpos içtiğim şey çok merak ediyorsan söyleyeyim..(mr.brown- vanilla) max 2 kat var demekle değil bu işler.. donanım konusunda yetersiz bilginle üstte yazdığım cevaptan sende bir bölümünü kendin için alabilirsin.. Hayır anlamadığım neden insanlara sataşma derdindesiniz! delikanlı gibi birader bak şu şu şöyle sen o söylediğin şeyde yanlışsın, hatalısın de bana nerde yanlış olduğumu söyle bilelim.. Yok ''ps3 - ps4 arasında max 2 kat var, bu konsolların sonu olacak bilesin'' Sizin söylemediğiniz şeyi ben size söyleyeyim ps3'ün cpu'su ; maksimum 230 GFLOPS'tu.. PS4'ün; 2TFLOPS yani cpu'da 9 kat daha hızlı.. ps3'ün Gpu'su; 256mb memory'li 54gb bandwitdh ve 400gflops'tu.. PS4'ün; 1gig memorisi, 1.84 tflops'u var.. yani ps3'ten 5 kat daha güçlü ps3'ün Ram'ı ; 256mb GDDR3'tü.. PS4'ün; 8gigs GDDR5 vsvs... yani tam ps3'ten 16 kat fazla.. Halen daha 2 kat hızlıdır diyorsan benim söyleyecek başka sözüm yok

GamerHand

17.5.2013 02:23:59

0
PS3 Cell- 200gflops PS3 RSX- 600gflops PS3 XDR ram- 3.2ghz 25mb/s bandwidth PS4 Amd CPU- 110gflops PS4 Amd GPU- 1.86 teraflops PS4 GDDR5 ram- 5.5ghz 176mb/s bandwidth Hepsi resmi bilgiler. Konsol konsol ile karsilastirilir. PC ve konsol karsilastiran elma ile armutu karsilastirmaz. Amerika ile Turkiye'yi kiyaslar...

0lyimp0s

17.5.2013 01:40:22

-1
-The Stig- ne içiyorsan banada ver sınav haftasına girmeden önce gerekli iyi kafa yapıyor belli ps3 ve ps4 ün arasında max 2 kat fark var ve bu konsolların sonu olcak bilmelisin

OldGamers86

17.5.2013 01:31:17

-1
Adam hala ps3'ün ps4 gibi pc tabanlı olmadığını göremeyip elma ile armutu karşılaştırır misali "10 kat 20 kat" gibi laflar ediyor. Hayır ps4 ticaretine mi giricen, firmanın trolümüsün nesin anlamadım. Allah akıl fikir versin ne diyelim.

- The Stig -

17.5.2013 01:19:40

+1
last of us'ın devamı olması gerekirdi zaten.. hele hele ps3'te böyle şahene şeyler çıkabiliyorsa bide şöyle düşünün.. PS4 ps3'ün cpu'sundan tam 9 kat hızlı, Ram'ı16 kat daha fazla, ekran kartı 5 kat daha güçlü.. Yani PS4'ü beğenmeyip burun kıvıranlar şunu öğrenin,PS4 ps3'ten en az 10 kat daha güçlü! ;)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız