Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony CFO'su: PS Plus Hizmetine Büyük Oyunlar Dahil Etmek Mevcut Kalitemizi Bozabilir

 
 
Sony Interactive Entertainment, geçtiğimiz dönemde yeni PlayStation Plus abonelik hizmetini 23 Mayıs'ta Asya'da, 1 Haziran'da Japonya'da, 13 Haziran'da Amerika'da ve 22 Haziran'da Avrupa'da piyasaya süreceğini açıklamıştı. Üç farklı abonelik seçeneğiyle sunulacak olan bu hizmet, abonelerine farklı avantajlar sağlayacak.
 
PS Plus abonelik hizmetinde küçük oyunların yanı sıra büyük (AAA) yapımlar da yer alacak. Sony CFO'su Hiroki Totoki, platformda yer alacak büyük yapımların mevcut yatırımları ve kaliteyi etkileyeceğini söylüyor. 
 
Totoki konu hakkında şunları belirtiyor: "Sony olarak PlayStation Plus'a AAA PlayStation 5 oyunlarını dahil etmek hem bu oyunların bütçesine zarar verir hem de mevcut kalitenin bozulmasına yol açar Bu konu hakkında oldukça endişeliyiz. Şu anki düşüncemiz, bu platformu uzun vadede çıkar sağlayacak şekilde geliştirmek.
 
Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Büyük oyunları ilk gün bu platforma dahil etmeyi düşünmüyoruz. Ancak sisteme dahil edilecek birçok büyük yapımımız var."
 
PS Plus hizmetinde ilk etapta Death Stranding, God of War (2018), Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 ve Returnal gibi büyük oyunlar yer alacak.  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz PlayStation Plus Plus PlayStation Ücretsiz Oyun Plus bu ay plus ücretsiz oyun ücretsiz Sony
Sony, Oyunları Diğer Platformlara Çıkarmak için 300 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı Redfall ve Starfield, 2023'ün ilk Yarısına Ertelendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Kartal Göz

13.5.2022 23:33:04

+3
Day 1 olayı olmasın zaten. Kalite kaybına sebep olacağı garanti zaten bunu anlamamak için oyun dünyasına komple yabancı olmak lazım. Ama AAA oyunları 10 sene sonra getiriyoruz da demesinler. Bu üyeliğin bir anlamı olsun. Bu üyeliği alan adam dandik-ucuz oyunları oynamak için değil pahalı AAA oyunları alamayacağı için kiralama usulü oynamak için tercih ediyor. Buna uymayacaksa o üyeliğin hiçbir anlamı yok.

Antikaruh

13.5.2022 21:29:14

+3
Bu durumu bilmeyen, tahmin etmeyen, eğer ps plus'a herşey ilk gün gelirse kalitenin yerlerde sürüneceğini ön göremeyen kimse yoktur diye düşünüyorum. Ne oynadınız Gamepass ile dudakları uçuklatan 90 puan üstüne kafa atan, sıkıntısız, belasız, GotY'li oyun ? Bir Halo infinite yaptı adamlar burunları dışkıdan kurtulmadı. 2 defa yönetim alt kurulları değişti, oyun çıkmasına haftalar kala, 1 yıl ertelendi. Forza zaten iyice Sandbox'a dönmüş durumda. Yeni harita yapıştır gitsin. (buna rağmen güzel oyun) Gerçekten day-1 bir şekilde bu oyunlar PS Plus'a gelir ise, 1. parti oyunların o kalitesinin korunabileceğine inanan var mı ? Yahu gözünüzün içinde, diziniz dibinde Netflix var. Artık film ve diziler için "netflix kalitesi" denen bir kavram var, bir yapımın ne kadar leş olduğunu betimlemek için... Anladık fakiriz, anladık beleşe oyun oyanamak güzel, anladık 1 tl ile 3 yıl oyun oynama keyf, falan fişman, ama bir siz zekisiniz... Fakirliğiniz ile oyun dünyasındaki 3-5 çiçeği de solduracaksınız. Last of Us, Ghost of Tsushima, Spider-Man, God of War, GT, HZD, Ratchet, Demon Souls vs vs Sony'nin 1. parti oyunlarının bütçe ve prodüksiyonları korkunç büyük. Microsoft'a takla attıracak kadar büyük, her ne kadar Microsoft'un cüzdan daha kabarık olsa da, 1. parti oyunlara yapılan yatırım 4.5 kat daha fazla Sony lehine. Kanıtlı rakamlı. Adamlar 20 yıldır en büyük bütçelerini Halo Infinit'e verdiler, oyun unutuldu gitti 1 haftada. Yaşanan rezaletleri saymıyoruz bile. Allah peygamber aşkına oyun dünyasını da Netflix'e çevirmeyin. Xbox orada işte, gidin 1 tl'ye oyun oynayın, bende de var bende oynuyorum. Ama PS'in ve oyunlarının yeri başkadır.

SkyTech74

13.5.2022 20:02:22

0
Elden Ring geliştiren stüdyo Microsoft stüdyosu değil, dolayısı ile böyle bir gayesi yok. Kendi stüdyolarının geliştirdiği oyunları Game Pass'e ilk günden açıyor. Bunlar Forza, Halo vb. İnsanlar hala neden GamePass'i eleştiriyor anlamıyorum. Game Pass sadece Xbox oyunlarını değil EA Games oyunlarını da içeriyor. Game Pass olmasa Star Wars Jedi Fallen Order gibi bir oyunu oynayamayacaktım belki de.

SkyTech74

13.5.2022 16:57:00

+2
Yakında zaten hepsi buluta evrilecek bu kaçınılmaz bir gerçek. Arkadaşta hala bık bık ötüyor 3 sene sonra PC’ye gelir diye. TLOU 1-2’yi PS Now ile bitirdim Uncharted 4, GOW daha dayandığım bir sürü Exc. Şimdi ise çoğu PC’ye geliyor. Hiçte öyle 1-2 sene beklemedim oynamak için. Mecbur geliyor çünkü firmalar sadece Sony kanadından pay almak istemiyorlar. Büyük pastayı istiyorlar artık. Konsol savaşları bitecek yakında. Hepsini buluta bekliyorum ben.

7ender

13.5.2022 11:55:36

0

hasgok

13.5.2022 10:00:09

+2
ya arkadaşlar "kalite kalite" diye övünüyorsunuz da, bu "kaliteye" hakkını ne kadar veriyorsunuz peki? 1 kişi bir PS oyununu satın alır ama o oyunu 10 kişi oynar, Sony o 1 kişiden anca para kazanır,geri kalan o 9 kişi Sony e zırnık koklatmaz. 5 tl daha ucuz diye Madagaskar Psn den oyun alırsınız. Koskoca Sony sizden hakkı olan parayı kazanamadığı için oyunlarını PC'ye getiriyor, siz hâla Exc. oyun diyorsunuz. Exc dönemi bitti artık. bütün Sony oyunları en geç 6 ay - 1 yıl içinde PC'ye gelecek, hiç öyle 3 sene sonra gelir diye kendinizi boşuna avutmayın. Sony'nin kısa vadede yatırdığı parayı çıkarması gerekiyor. Bundan böyle Sony'nin oyunları Short Time PS Exc. oyunlardır. ha zaten siz bu konulara fazla kafa yormayın , sizin daha büyük sorunlarınız var. Örneğin "Elektrik" konusu, sizin düşünmeniz gereken konu anne ve babamdan konsolda oyun oynamak için bi 5 dakika daha nasıl izin koparırım ya da acaba 3 ay sonra bugün bana izin verirler mi 15 dakika oyun oynamak için diye olmalı. Ex mex kalite malite bunları bırakın arkadaşlar, bunlar sizi aşan konular hadi kalın sağlıcakla,

BSC Misafiri

13.5.2022 09:37:35

+3
quote:

Orjinalden alıntı: 7ender Rakam bakıyoruz madem:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Sony ilk 100'de değil... Yüreği yetmez derken; uydurmuyoruz yeğeeenn ?? Gece gece rakam konusunu açınca buradan kapak yapayım dedim ?? yoksa malzeme bol vurmak istesek... ??
Lütfen ciddi olmadığını söyle, oyun konusunda rakip olmadığı ortadayken, şirket değerini mi atıyorsun gerçekten?

RocK__StaR

13.5.2022 03:57:46

+6
Hocam bunu çok ciddiye almayın boşuna laf söylüyorsun yorma kendini bu arkadaş sadece duymak istediklerini duyar daha olgunlaşmamış biri kendini rezil etmekten başka bir şey yapmıyor

7ender

13.5.2022 03:07:17

+10
Rakam bakıyoruz madem:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Sony ilk 100'de değil... Yüreği yetmez derken; uydurmuyoruz yeğeeenn 🤫 Gece gece rakam konusunu açınca buradan kapak yapayım dedim 😁 yoksa malzeme bol vurmak istesek... 😏

Persona_6

13.5.2022 01:49:09

+3
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Aynen öyle aynı klasmanda bile değiller, her nesil tokatladığı ezik bir konsol firmasını rakip olarak görmüyor Sony.

7ender

12.5.2022 23:23:56

+2
Sony'de Microsoft'a rakip olacak yürek var mı ki bu servisi Gp'ye rakip olsun hocam 😏

Ziromen

12.5.2022 23:18:47

0
Eski oyunları dayayacak bunlar anlaşıldı, zaten japon kafasından başka bir şey beklenmez.

Mütercim Bey

12.5.2022 21:27:25

+7
Yorumlarda da görüldüğü üzere bizde böyle keriz kitle varken zırnık bile göstermeyiz demek istiyor. 3. parti oyunları platforma ekler, 1000 TL'leri de Exc'lerden cukkalamaya devam eder bu garip kitlesi üzerinden.

Kasatka

12.5.2022 21:19:50

+1
Arkadaslar bilmediğimden soruyorum. Elden ring birinci günden gamepassa geldi mi ? Hani MS çok paraliya basmıştır parayı gamepass a koydurmustur ? Değil mi ? Yoksa koyduramamis mi ? Parası yetmemiş mi ?

sh4dy_081991

12.5.2022 21:04:09

0
Mevcut kaliteyi koruyacaklarsa tabiki ilk gunden gelmesin bu sisteme. Kalite dusecekse ne anlami var sonuçta. Sagda solda bir suru beles eglencelik oyun var. Biz Sony i kaliteli exclusivelerinden dolayi tercih ediyoruz zaten.

Johnny Silverhand

12.5.2022 20:52:47

+1
beklenen bir hareketti. ilk günden hiçbir şekilde getirmeyeceklerini zaten biliyorduk. persona altı'nın yorumu yine güldürdü.

furandor

12.5.2022 20:05:39

+2
Xbox game pass ilk günden geliyor mu büyük oyunlar mesela valhalla ilk günden geldimi yada FIFA vs gibi büyük oyunlar

2K

12.5.2022 19:07:29

+2
Sony gerçekten ex oyunlar konusunda başarılı bunu kimse tartışmaz fakat şirket politikası olarak Xbox markası benim için bir adım daha önde. Sony Plus hizmetini zamanında Xbox Live'a oyuncular online oynamaya para veriyor deyip bizde oyuncuları tokatlayalım diye getirdi. Şimdi de Xbox'ın kendi tüm oyunlarını PC'ye getirmesini görüp o da getirmeye başladı. Bu bundan gördü şöyle etti tartışması yapmıyorum yani kısacası rekabet tüm oyunculara katkı sağlar. Çoğu kişi ya zamanında takip etmediği ya da unuttuğu için hatırlamıyor ama PS2'in büyük başarısından sonra PS3'ü Sony alın bu konsol parası bu almıyorsanız yallah şeklinde tanıtmıştı. Xbox 360'da da Xbox başarılı oldu ve Xbox One'ı ikinci el piyasasını bitirecek özellikler ile sundu. Fakat Sony PS4 ile başarıyı yakaladığı zaman yönetim değişti ve bir anda oyuncu dostu bir firmaya dönüştü. Tüm oyunları PC'ye getirmeleri ve Gamepass olması sebebiyle ki Gamepass kullanmıyorum, Steam üzerinden oynamayı seven biri olarak Xbox markası daha oyuncu dostu bir firma imajı çiziyor. Biz de nedense konsolu ex oyun satar diye bir yanlış algı var fakat bunun doğru olmadığını gördük. Gamepass ve tüm oyunların PC'ye gelmesine rağmen imajını düzelten Xbox, satış rakamlarını önceki yıllara göre yükseltti. Oyuncuların yararına olan her şeyi savunurum, konsolu karakterinin bir parçası gibi sahiplenip hiç bir ex olan oyun başka bir platforma çıkmasın diye savunanlar yerine. PS Plus'ın verdiği oyunlar da zaten sırf konsolcular biz niye bu yılda sadece online oynamaya para veriyoruz demesin diye eklenmiş bir şey zaten. Free to play olmayan oyunlar dışında Plus online için gerekiyor yani dandik oyunda verse iyi oyunda verse seve seve kullanmak gerekiyor.

aykut291

12.5.2022 18:26:35

0
Sony nin bu stratejisini desteklediğim için öyle söyledim.Forza Horizon 5 güzel onu bende oynadım.Ben + sistemi yerine daha çok oyun istiyorum.Xbox bu konuda şimdilik yetersiz bence ilerde nolur bilmiyorum tamamen bu konuyu baz alarak yazdım.Gamepass sahiperi bu sistemi çok övüyor ya ucuz die benim ilgimi çekmiyor ben daha çok God Of War ayarında oyun bekliyorum.

BSC Misafiri

12.5.2022 17:34:25

+6
Halo çöpfinite gördükten sonra adamlar haklı kardeşim, adam gibi oyun yapsınlar parası neyse verelim

BSC Misafiri

12.5.2022 17:10:50

+4
quote:

Orjinalden alıntı: aykut291 Çok doğru bir strateji bu sistem yerine Last of Ous god of War gibi dev oyun yapmakla uğarşmalı onlar için uzun vadede daha kazançlı olucaktır.ps4 başarısını buna borçlu.Hikaye millet Oyuna bakıyor kardeşim bakın Elden Ringe patladı Oyun içerik herseydir yoksa çöptür o platform.Bedavacı zihniyet anlamaz bunları onlar ucuz olsun basit olsun ister.Sony benim için dogru yolda ilerliyor Ucuzluk isteyen Xboxa geçsin Oyun kalitesi isteyen ps na.God of War Ragmaroku istiyoruz artık banane ps plustan olsada olur olamasada olur God of War ragmaroku ölmeden oynamak istiyorum ilk oyunun tadı damağımda hala!
Hocam eyvallah Sony'nin exclusive lerinin çoğuna laf yok sinematik tek kişilik oyunları güzel yapıyolar adamlar ama Xbox'a niye salladın onu anlamadım şimdi. Bende PS5'te var Xbox Series X'te var. Mesela en iyi yarış oyunu serisi Forza Xbox'ta aksini söyleyebilir misin? Gears 5'in hikaye DLC'si tam bir next gen show olmuş, Gerçekten Demon's Souls ve Returnal dışında oynayacak bişey bulamadım yeni nesile çıkan PS5'te, öyle tozlanıp duruyor yerinde konsol. Xbox'ı daha çok kullanıyorum Halo olsun Forza Gears Ori olsun gayet kaliteli oyunlar. Game Pass kütüphanesinde de yine triple A ve double A oyunlar dolu. Starfield'da gelecek 7-8 ay içinde zaten. Ucuzluk arayan Xbox alsın lafını çok saçma buldum. Zaten performans olarakta daha iyi konsol ne ucuzluğu??

-Dark Poison-

12.5.2022 16:27:17

+4
Zamanla ilk gunden oyunlari da eklersiniz.Neler dediler sonradan tam tersini yaptilar,yapmak zorunda kaldilar.

Firoles

12.5.2022 15:04:15

0
Ya adam onca emek edecek bomba oyun yapacak ee bunu neden ilk günden sunsun ki herkese? Fiyat ne olursa olsun olmaz bence mantıklısı bu. Oyun 1 dolar da olsa sunmam 70-80 dolar olsa da.

BSC Misafiri

12.5.2022 15:03:30

0
Koskoca CFO çıkıp ta, biz aç gözlüyüz niye daha fazla para kazanmak varken oyuncuların faydasına bişey yapalım demeyecek ya. Sony her divisionıyla paraya tapan bir firma. Hiç şaşırmadım.

aykut291

12.5.2022 15:02:11

+5
Çok doğru bir strateji bu sistem yerine Last of Ous god of War gibi dev oyun yapmakla uğarşmalı onlar için uzun vadede daha kazançlı olucaktır.ps4 başarısını buna borçlu.Hikaye millet Oyuna bakıyor kardeşim bakın Elden Ringe patladı Oyun içerik herseydir yoksa çöptür o platform.Bedavacı zihniyet anlamaz bunları onlar ucuz olsun basit olsun ister.Sony benim için dogru yolda ilerliyor Ucuzluk isteyen Xboxa geçsin Oyun kalitesi isteyen ps na.God of War Ragmaroku istiyoruz artık banane ps plustan olsada olur olamasada olur God of War ragmaroku ölmeden oynamak istiyorum ilk oyunun tadı damağımda hala!

BSC Misafiri

12.5.2022 14:22:55

+16
Kısaca Hiroki Totoki bizim Toto yemiyor game pass gibi önce zarar etme sonra yavaş yavaş kara geçme imkanımız yok diyor gibi geldi bana

B4ll4s

12.5.2022 14:11:47

+9
yapamıyoruz demiyor da :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation Plus
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız