Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Skyrim'de Silah ve Kalkanlarımız Hasar Almayacak

Savaş sırasında silahınızın işe yaramaz hale gelmesi sinir bozucu olabilirdi

    Oyunlarda silahlarımız veya zırhlarımızın kullandıkça hasar alması gerçekçilik bakımından oldukça doğru bir tercih. Buna rağmen savaşın ortasında kullanılmaz hale gelen silah veya zırhların da sinirlerimizi bozduğu kesin. The Elder Scrolls V: Skyrim'de ise böyle bir sorun yaşamayacağız.
 
     Bethesda'dan Pete Hines'ın Twitter hesabından sorulan bir soruya verdiği yanıta göre The Elder Scrolls V: Skyrim'de silahlarımız veya zırhlarımız hasar almayacak. Tabi silah ve zırhlarda hasar olmayınca görsel değişime de uğramayacaklar.
 
    Açıkçası kişisel olarak silah ve zırhların hasar almasını isterdim, ama The Elder Scrolls V: Skyrim'i oynarken de bunun için üzüleceğimi sanmıyorum.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ripten The Elder Scrolls V Skyrim Elder Scrolls 5 Skyrim Bethesda 2K Games RPG
MEGA 64'ten Halo: CE Anniversary Parodisi Metroid Other M için Harika Bir Figür
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

29.8.2011 01:20:40

0
@ sadece orada kullanılan birşey mi senin gibiler öyle sandıyor tabi...

xchampionx

29.8.2011 00:10:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: waltran

Bencede seçimi oyuncuya bırakmalılardı, çünkü bende hasar almasından yanayım, hatta hasar almaması kabul edilemez. Oyunların tam olarak eğlence veya eğlenmek için olduğunuda düşünmüyorum, onun yanında insana başka şeylerde verebilmedilir yoksa eğlence heryerde var. Oynarken boğma olayında da asıl eğlencesi o zaten oyunun o eğlenceyi alıp neden başka bir eğlence türüne çeviriyorlar? daha çok satsın diye. o yüzden seçimi verseler herkes istediği tarzda oynar neden tek olay yapıyorlar. "milletin elinden ateştopu çıkıyor ve gerçekçilikten bahsediliyor. komik olmuş..." Gerçek ve gerçekçiliği böyle şeyler yazarak tartışamassınız yukarda bir arkadaş daha yazmış açıkcası ben bunlara cidden güldüm çünkü çok farklı şeyler ve böyle demenizin komik olduğunu düşünüyorum. Ejderhalar, büyüler, devler o dünya için gerçek ve gerçekçidir. Önceki oyunlarda olan hasar alma olayıda gerçek ve gerçekçidir ama son oyunda yoksa gerçekçi değildir. Sonuçta gerçek dünyaya değil o dünyaya göre konuşuyoruz. çok farklı şeyler.
+ 9999999999999999999

The_Rahip

28.8.2011 23:38:44

+1
Bu özellik en güzeli kullanıcıyı bırakılmalıydı böylesi çok daha iyi olurdu.

x.InfecteD.x

28.8.2011 23:00:17

0
inci sözlüğe döndü herkes @ lerle konuşuo

BSC Misafiri

28.8.2011 20:36:21

0
iyide repair hammer diye birşey var

T-MAC*1

28.8.2011 19:17:55

0
Kılıç kalkanı listeden çıkardık,vücut zırhlarıda ortak hasar alıcak,armorer yeteneğinin bi anlamı kalmıyor o zaman nerdeyse.O yetenği 100 yapıcan da eşyaların dayanıklılığını (can) 125 öyle yapıcan da bi işe yarıyacak ölme eşşeğim ölme. Bethesda'dan beklemezdim böyle bir şey :\ He şu yönden belki iyi olabilir : Thief,Assassin tarzı yani gizlilik ögelerini kullanarak oynayanlar için,elindeki silahın kıırlması resmen ölüm demek,zaten bütün özellikleri hız ve çevikliğe göre ayarlamışsın,bi koysalar 8'e bölecekler,bide silahın gidince elinden mal gibi kalıyosun ortada,çok yaşadım bunu Oblivion oynarken :\ Aslında bu seçeneğin kullanıcıya bırakılması gibi bir fikirde olabilir aslında.Yinede olması tercihim.

BSC Misafiri

28.8.2011 19:02:08

0
En azından zorluk seviyesine göre yapılabilir.Örneğin; -Kolay seviyede sadece çizik ve kir olur, oyuna bir etkisi olmaz -Normal seviyede kırılmasın ama savunma/saldırı gücü azalabilir. -Zor seviye kırılsın.

Donatn

28.8.2011 17:44:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: can_38 Arkadaş!! oyunun içine etmek için adamlar elinden gelen herşeyi yapıyorlar.Grafiklerden vazgeçmiştik zaten, şimdi başka şeylerede dokunaya başladılar.
THE ELDER SCROLLS CLIPPINGS

Yeniada

28.8.2011 17:01:20

0
Arkadaş!! oyunun içine etmek için adamlar elinden gelen herşeyi yapıyorlar.Grafiklerden vazgeçmiştik zaten, şimdi başka şeylerede dokunaya başladılar.

brk135

28.8.2011 16:59:57

0
@misafirler o dünya için gerçektir ne demek? gerçek 1 tanedir. bu dünyada görebildiklerimiz gerçektir. "o dünya için" diye bir şey yok çünkü ölye bir dünya yine kurgu üzerine yapılmıştır. o kurguda adam çıkıp "bizim kurguladığımız bu dünyada yeni bir element uydurduk, bu element artık o dünyada her silah tarafından kullanılıyor ve element silahların zırhların zarar görmesini engelliyor." deseydi susucakmıydın? çünkü adam öyle o dünyayı öyle düşünmüş. ve tabiki susmayacaktınız. bide kafamın almadığını iddia edip buna şaşırmamışsın. karşındakini aşağılamak için kurabildiğin en mantıklı cümle bu mu? 20 yaşında olduğunu varsayarak diyorum. "cod vs de oynama" demişsin, zaten cod oynadığını belirterek zaten yeterince kendi AC-PES-COD mentaliteni de ortaya çıkarmışsın. bide "engelliler de oynayacak" denilmiş. daha ne kadar kabalaşacaksınız merak ediyorum engellilere karşı. hedef olmasa bile araç olarak "engellilerde oynayacak" denmesi ...

oa454

28.8.2011 16:07:15

0
yazık hakikaten.. bethesda beni çok şaşırtıyor.

BSC Misafiri

28.8.2011 15:53:33

0
Yeni yetme konsol veletlerine göre ne var zaten alışmışlar kolay oyunlara; tamir yapmak zor gelir onlara diye kaldırmışlardır.PC versiyonuna koysalar bari, bizi şunlarla aynı kefeye koymaları hata...

BSC Misafiri

28.8.2011 15:53:20

-1
@brk ateş topu, ejderhalar, dragon shoutlar vs. o dünya için GERÇEKTİR bunu kafanın almamasına şaşırmadım gerçi...O zaman Gta'da oynama 400 metre motorla atlıyoruz düşünce ölmüyoruz,Mass Effect oynama uzaylılar var,COD vs. de oynama adam 50 kalibre sniperla koşuyor resmen...

waltran

28.8.2011 15:02:00

0
[quote]Orijinalden alıntı: BSC Misafiri elbet keşke dediğimiz yanları olacak. Ama bu oyunun atmosferine, hikayesine, oynanışına ve güzel müziklerinin yanında ufak kalacaktır. [/quote] ama eksik, yarım birşey oynadığınızı her zaman bileceksiniz. (Devamında bu cümle olsa tam olurmuş.) "Herşeye de bir cevabınız var. Oynamak istemezseniz oynamazsınız. Adamlarında bir bildiği var heralde demi. " şu kısma gelir isek kusura bakma ama herşeye cevap olur olur tabi, açıklayayım. oynamak istemezseniz diye birşey asıl oyuncu için yok, sen asıl olan gerçek oyuncunu görmezden gelirsen herşeyede cevap olur ve bu oyuncu bunu oynamak zorundadır ne olursa olsun o yüzden onu bozamassın, oynamak istemezse oynamaz diye bir olay yok çünkü. bu oyun orjinal olur bütün zorluğuyla bütün kimliğiyle gelir yani bozulmaz diğer oyuncular oynamak istemezse oynamaz ama bu oyunun orjinal oyuncusu için böyle birşey söz konusu değil anlatılamayak birşey. adamların bildiği tek şey paradır o yüzden günümüzde oyunlar birbirinin kopyası, kolay çünkü o daha çok satıyor ama orjinal ya da kaliteli olduğu için değil herkese hitap ettiği için. son olarak ben bu oyunun o kadar büyün fanı ya da çekirdek oyuncusu değilim ama onlara saygısızlık edilip bu kadar basit nedenlerde oyunların mahvolmasına göz yummak istemiyorum sonuçta artık fazla olmaya başladı herşeyin bir sınırı var. her oyun elden kayıp gitmeye başladı bakın son yıllara varmı orjinal bir oyun? adamlar elder scrollstan bile tamir olayını çıkarmışlar abi bu kadar cüret olamaz ya nerde bu oyuncuların ağırlığı herkesmi eğlence arayan küçük çocuğa dönüştü ? [quote]bence bu seçimi oyuncuya bıraksalardı çok daha iyi olurdu ama ben kişisel olarak hasar almamasından yanayım. çünkü oyun eğlenmek içindir ve beni bu tür şeyler boğuyor oyun oynarken. bu arada üsteki yorumlarda güzel demiş. milletin elinden ateştopu çıkıyor ve gerçekçilikten bahsediliyor. komik olmuş... [/quote] Bencede seçimi oyuncuya bırakmalılardı, çünkü bende hasar almasından yanayım, hatta hasar almaması kabul edilemez. Oyunların tam olarak eğlence veya eğlenmek için olduğunuda düşünmüyorum, onun yanında insana başka şeylerde verebilmedilir yoksa eğlence heryerde var. Oynarken boğma olayında da asıl eğlencesi o zaten oyunun o eğlenceyi alıp neden başka bir eğlence türüne çeviriyorlar? daha çok satsın diye. o yüzden seçimi verseler herkes istediği tarzda oynar neden tek olay yapıyorlar. "milletin elinden ateştopu çıkıyor ve gerçekçilikten bahsediliyor. komik olmuş..." Gerçek ve gerçekçiliği böyle şeyler yazarak tartışamassınız yukarda bir arkadaş daha yazmış açıkcası ben bunlara cidden güldüm çünkü çok farklı şeyler ve böyle demenizin komik olduğunu düşünüyorum. Ejderhalar, büyüler, devler o dünya için gerçek ve gerçekçidir. Önceki oyunlarda olan hasar alma olayıda gerçek ve gerçekçidir ama son oyunda yoksa gerçekçi değildir. Sonuçta gerçek dünyaya değil o dünyaya göre konuşuyoruz. çok farklı şeyler.

Donatn

28.8.2011 15:01:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: Asdfcizxc @sniper Oyun konsollardan pc'ye port edildi.
Biliyorum da ????

BSC Misafiri

28.8.2011 14:39:00

0
Herşeye de bir cevabınız var. Oynamak istemezseniz oynamazsınız. Adamlarında bir bildiği var heralde demi. Sonuçda oyun bu, elbet keşke dediğimiz yanları olacak. Ama bu oyunun atmosferine, hikayesine, oynanışına ve güzel müziklerinin yanında ufak kalacaktır.

BSC Misafiri

28.8.2011 14:38:56

0
Oyun gittikçe basitleştiriliyor çok güzel. Bilgisayar oyunlarından beklediğim tam olarak buydu. Engelliler de artık skyrim i oynayabilecek çok harika bir gelişme bu. Oblivion da 9-14 yaş aralığı fazla gelmişti zaten bu oyunda tam kıvamına kavuşmuş oldu. Teşekkürler bethesda down sendromlu kardeşlerimizi de düşündüğün için sana ne kadar teşekkür etsek azdır.

brk135

28.8.2011 14:38:06

-1
bence bu seçimi oyuncuya bıraksalardı çok daha iyi olurdu ama ben kişisel olarak hasar almamasından yanayım. çünkü oyun eğlenmek içindir ve beni bu tür şeyler boğuyor oyun oynarken. bu arada üsteki yorumlarda güzel demiş. milletin elinden ateştopu çıkıyor ve gerçekçilikten bahsediliyor. komik olmuş...

waltran

28.8.2011 14:18:50

0
Önce giyilebilecek parçaların sayısını iyice azalttılar şimdide bu, bakalım nereye kadar gidecek? Savaşın ortasında kılıcın hasardan mahvolması sinir edebilir ama önceden tamir edip gelseydik, hasarlı kılıçla gezmeseydik veya yardımcı itemler taşısaydık. Bunu yapmak uğraştırıyor diye baştan sona böyle bir öğeyi silip atmak mantıklı birşey mi? Üstünde çatlak, çizik olmayan kılıç,kalkan savaşa girmiş sayılır mı? Seçme sanşı verebilirlerdi, en çok alabileceği hasar miktarını düşürebilirlerdi, çok tamir etmemize gerek kalmamasını sağlayabilirlerdi hadi hiçbirini yapmadılar bari görsel bir hasar olsaydı, görsel efekt olmayan oyunun oyundan sayılmadığı günümüzde onu nasıl yapmadılar anlamakta zor... Ha, yok, şimdi anladım konsolların gücü yetmez. (Bugün, Mars 2 Quad SLI gücünde grafik birimi olan konsol çıksa gene desteklemem konsolları ama şimdi nedenini yazmayacağım uğraşmak istemiyorum.) Yaşasın Konsol Oyunculuğu! Normalde hiç kızmadım, isteyen istediği yerde oynasın kendi seçimidir dedim ama artık fazla olmaya başladı. Bu aletlere yapılan basitleştirilmiş, kolay oyunların, "Biz orjinal alırız! Gerçek oyuncuyuz!" mottosuyla ve çoğunluk olarak bu aletlerde oynayan insanların basitleştirilmiş kolay oyunları sevmesinden dolayı çok satması ve aletlerin karmaşık sistemli oyunları oynatmaya elverişli olmaması (Donanım olarak yetsede kontrolör olarak yetmez.) nedeniyle bütün oyunlar basitleşmeye ve kolaylaşmaya başladı. Bu da benim görüşümce bütün oyun dünyasına eksi olarak yansıdı. Yani konsolda oynanan oyun bellidir, konsolda oynanacak oyun da bellidir. Sen alıp konsol oyunu olmayan oyunu konsola yapmaya çalışırsan çekirdek oyuncunu üzersin, oyununuda, ruhunuda oyun çok satsın diye kaybedersin, ama önemi yok önemi olan sadece para. Bir kaç oyuncu üzülmesin diye niye uğraşsınlar hem diğer türlü daha çok satılıyor.

BSC Misafiri

28.8.2011 13:17:38

0
@atahan12: Hayatında hiç Elder Scrolls oynamadığın belli anlaşılan. Bir kere her seferinde yeni kalkan kılıç aramana gerek yok. Önceki oyunlarda zırh ve silah satıcıları repair hammer satardı. O repair hammerlardan alıp öyle yolculuğa çıkardık. Bu sayede hasar almış ya da kırılan kalkanları yolculuk esnasında hemen tamir edebilirdik. Ama sen bunu bilmiyorsan birşey diyemem. Şahsi fikrimce çok saçma olmuş silah ve kalkanların hasar almaması. Bu fikir oyundaki rol yapma unsuruna fena zarar vermiş.

Guest-959295B3B

28.8.2011 13:15:18

0
@sniper Oyun konsollardan pc'ye port edildi.

Donatn

28.8.2011 12:55:14

0
Malum oyun konsollarada çıkıyor.Ne kadar az hesaplama,ne kadar az görsellik o kadar köfte. Oradan birazcık buradan birazcık kısacaklar elbet.NE bekliyorsunuz? Not:Son cümle 11.11.11 tarihinde 'ne bekliyordunuz' olarak değiştirilecektir.

larnon

28.8.2011 11:40:49

0
@kurosakibrk O zaman tamir büyüsü koy oyuna.

kurosakibrk

28.8.2011 11:32:11

-1
@Vandrad Büyü kullanmak gerçekçilik ?

Vandrad

28.8.2011 11:15:55

0
@atahan, Kesinlikle daha iyiydi. Ben RPG oyunuyum diyorsan, gerçekçi olacaksın.

thepunisherWZ

28.8.2011 11:10:58

0
Görüntü olarak kir, pas, v.b efektler olsaydı eminim çok ama çok daha hoş olurdu.

CyberDiamond

28.8.2011 11:10:40

0
Kötü olmuş.

atahan12

28.8.2011 11:10:12

+1
@Vandrad Her dakika yeni kılıç veya kalkan aramak daha mı iyiydi?

Vandrad

28.8.2011 10:53:04

0
İşin kolayına kaçmışlar. Olmadı bu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Elder Scrolls V: Skyrim ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
156 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız