Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

SimCity'de Yapay Zeka Sorunları Yaşanıyor


    Çıktığı günden bu yana süren sunucu ile ilgili sorunları daha yeni yeni atlatmaya başlayan SimCity'nin görünüşe göre yeni bir sorunu daha var.
 
    Oyunun forumlarında yapılan şikayetlere göre oyunun yapay zekasında ciddi sorunlarla karşılaşılıyor. Şikayet edilen en büyük konulardan biri ise trafik sorunu. Yapay zekanın bu konuda yetersiz kaldığını belirten oyuncular, araçların gereksiz yere trafik sıkışıklığına neden olduğunu ve kısa yolları tercih etmek yerine gidecekleri yolu uzattıkları belirtiyor.
 
   Şehirdeki insanların dikkatli incelendiğinde ise daha ilginç bir sorun bizleri karşılıyor. Evlerinden çıkan çalışanlar en yakındaki iş yerine giderek çalışmaya başlıyor. Önceki gün nerede çalıştıkları ise hiç farketmiyor. İşin daha garip kısmı ise işlerinden çıkan insanların yine en yakındaki açık eve girmesi oluyor. Kısacası şehirde kim nerde çalışıyor, kimin evi neresi belli değil.
 
    EA'nın yaptığı açıklamalarda 1 milyon insanın şehirde bulunacağı duyurusu da oyuncular tarafından yalanlandı. Şikayetlerde belirtilenlere göre yüksek nüfuslu şehirlerdeki binlerce insan aslında oynanışa hiçbir etki etmiyor. Dolayısıyla nüfus ne kadar fazla olursa olsun şehiri yönetmek zorlaşmıyor ya da sorunlar da artmıyor.
 
    Maxis'ten veya EA'dan iddialara herhangi bir cevap gelmedi. Ancak anlaşılan yakın zamanda yeni güncellemelerle söz konusu hataların düzeltilmesi gerekecek. Halihazırda reklam çalışmaları da durdurulan oyunun daha zor bir döneme girmemesi için kısa sürede toparlanması şart. Bakalım EA bu konuda nasıl bir adım atacak, hep beraber göreceğiz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak We Got This Covered Electronic Arts Maxis SimCity SimCity V
God of War: Ascension PSN'e Geliyor Anonim'in Betası Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Sir Maximus is BACK

14.3.2013 21:24:37

0
Oyun otursun hele bi,sonra key alınır.

BSC Misafiri

14.3.2013 19:17:01

0
kimin eli kimin cebinde belli değil yani :D incelemeyi bekliyoruz Gökhan Abi gerçi oyunun hali belli

aygun61

14.3.2013 16:18:02

0
Oyunlar hep ertelendiği için yapımcı firmalara kızarız ya, işte bu oyun içinde EA ya tam tersi nedenden dolayı kızıyorum.

digimon52

14.3.2013 12:59:15

-1
Önce Bir Beta sürümünü önümüse koysaydin ya EA ( kesin parali bir sisteme gidecek)

gageracer

14.3.2013 12:30:20

0
oyun sanki tam bitmeden çıkmış gibi.4 teki gibi zorluk seçmece yok.Şehri claim etmeden önce dağları nehirleri edit lemek yok.Belli bir seviyeden sonra bir şehirle yapabilecekleriniz bitiyor çünkü haritalar gerçekten çok dar.Sürekli internet bağlantısıyla ilgili sorunlar yaşıyorum .Oyun diğer komşu muhitlerle tam senkronize değil.Misal ben para yolladım, o para ne zaman ona ulaşacak bir bilgim yok ama gönüllü ambulans vs. yollayınca hemen gidiyor mantık sıfır.Son olarak işçi az ev yap diyor, yapınca bu sefer alış-veriş yeri az onu yap diyor.İstekler hiç bitmiyor yok mu bunu tam dengeli yapmanın yolu.Bir şehrim çok zengin oldu fakat sürekli insanlar gelmek istiyor.Bende istemiyorum insanları, vergiyi yaptım 18% ama hala nüfus 150 binin altına düşmüyor.Yok mu bi şekilde insanları kovmak?

Walter Hartwell White

14.3.2013 11:57:38

0
Birazdan almaya gideceğim oynadıktan sonra görüşlerimi buraya yazacağım.

_GRKM_

14.3.2013 11:38:45

0
Bu Oyun Tam Bitmeden Mi Piyasaya Sürüldü :D Bu Kadar Sorun olur mu :D

BSC Misafiri

14.3.2013 11:38:11

0
hiç bir detaya girilmemiş, son derece yüzeysel ve basit bir oyun olmuş. aslında bu tip detaylar gerçekçiliği oynanabilirliği büyük ölçüde arttırıyor. ben oyunu almayı düşünüyordum ama bu haliyle artık düşünmüyorum. belki bir sonraki oyunda EA insanların isteklerini dikkate alır.

dIsAstEr

14.3.2013 11:08:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: Campo Ya ben bügün alıcam oyunu böyle şeyler yüzünden şu an almamayı bile düşünmeye başladım almalımıyım?
Değmez. En az 6 ay sonra ihya olur bu oyun.

tayguncifci

14.3.2013 11:02:55

0
Trafik hakketen salakça. İnsanlar yolumuz yatersiz diye şikayet ediyolar yolu genişletiyosun ama o yolu kullanmıyolar bile. Bence bide para dengesi çok saçma. Giderler gelirden daha fazla. Satın almak istedigin şeyler çok pahalı. Turizm yapsan turist gelmez sanayi yapsan madenler hemen tükeniyo mal gibi kalıyosun ortada.

Walter Hartwell White

14.3.2013 10:59:50

0
Ya ben bügün alıcam oyunu böyle şeyler yüzünden şu an almamayı bile düşünmeye başladım almalımıyım?

PSAC

14.3.2013 10:37:15

0
kimin evi neresi belli değil :) ea belki toplumsal bir mesaj veriyor .. belki hepimiz kardeşiz demeye getiriyor .. paylaşmayı öğrenin de olabilir ..savaşlar dursun :)

Dewilmacry.

14.3.2013 10:13:35

0
Bu kadar geniş ve kapsamlı bir oyunda boyle sorun olacagı zaten bellıydı. Bıraz zaman alacaktır duzeltmelerı.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
SimCity
+ TAKİBE
AL
46 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız