Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Scorn Geliştiricisi Yeni Nesilde En Büyük Farkı SSD'nin Değil CPU'nun Yaratacağını Söylüyor

 
SSD yeni nesil konsollarda önemli bir rol oynayacak fakat atmosferik birinci şahıs korku oyunu Scorn'un yönetmeni Ljubomir Peklar tarafından belirtilene göre yeni nesilde asıl farklı SSD değil CPU yaratacak.

"Herkes bir sonraki büyük adım olarak SSD'yi övüyor ve evet SSD yükleme süreleri ve oyundaki varlıklar konusunda büyük yardımı dokunacak. Fakat mevcut nesil konsollarda en büyük sorunu çıkaranın CPU olduğunu düşünürsek en büyük fark buradan gelecek."

"Yeni nesil konsollar bu durumu kolaylaştıracak çünkü çok fazla ayak işi yapmamız gerekmeyecek ve sadece sanatımıza yoğunlaşabileceğiz."

Ljubomir Peklar ayrıca Scorn'un 60 FPS çalışmasını istedikleri için oyunu mevcut nesil konsollara getirmeyeceklerini de belirtti.

Scorn Xbox Series X ve PC için geliştiriliyor. Çıkış tarihi henüz belli değil.

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox Xbox Series X Yeni Nesil Xbox Konsolu Microsoft
Legends of Runeterra İnceleme Aegis Defenders Humble Store'da Ücretsiz
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

A.MORG4N

1.6.2023 14:07:16

+1
İki hesapla forumda takılırken diğerini nasıl banlamışlardı ama -Yorum silinmiş

A.MORG4N

31.5.2023 10:02:31

+1
O kadar bilgisizle nasıl mücadele ettin hayret
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

A.MORG4N

31.5.2023 09:53:14

+1
Scorn'u beğendim herkese hitap eden bir oyun değil sadece. @TheCapedCrusader @Spartan 117 @7ender

SOLID SNAKE

16.5.2020 02:55:35

+2
https://kotaku.com/epic-and-microsoft-aren-t-saying-whether-that-unreal-ps-1843477495 Ben açıklama etmeden gene cevap vermişsin Metal-Gear hocam. Kotaku haberinde aynı twet'ler ile açıklanmış zaten ama Mutlak.Sıfır isimli arkadaş bizim neyden konuştuğumuzu anlamıyor yada anlamak istemiyor Xbox Series X hiç çalıştıramaz yada Düşük çözünürlük, Düşük FPS ile çalıştıracak diyoruz sanıyor, Halbuki dediğimiz ve Tim Sweeney'in de söylediği olay bambaşka. İşin özeti bu: Tim Sweeney "Systems integration and whole-system performance. Bringing in data from high-bandwidth storage into video memory in its native format with hardware decompression is very efficient."

Metal-Gear

16.5.2020 02:28:31

+3
Ben artıladım hocam seni. Çok doğru bir açıklama zaten Nanite ve Lumen UE5'in kendi Core-Engine'in de bulunan iki yeni algoritma tipi. Her platformda çalışacak tabii ki, PS5'in özel bir yazılım teknolojisi değil o, Epic'e ait tamamen. İsterse Atari 2000'e bile getirir. Ha makine yanar o ayrı. Tabi bu başlık altında sözü edilen konu teknolojinin kimler tarafından destekleneceği değil, aşırı poligon sayıları ile alakalı bir sunumu niye PC'de vs. yapmak yerine PS5'te yapmayı tercih ettikleri. Mevzunun kökünde bu var aslında. Yani PS5'in hızlı bellek arayüzlerinden GPU'nun hafızasına bilgi aktarmanın bu konsolda daha mümkün oluşu olay. Tabi bunun karşılığı olarakta Xbox'ın hızlı bir GPU çözümü var. Bu konu hakkında konuşmuş olduk hep beraber, bende yazımda tamamen bundan bahsetmiştim yukarıda belki görmüşsündür. Yüksek poly bir objenin daha iyi bir SSD - Bellek ortamında daha hızlı Proxylendiğini anlatmıştım bir proje üzerinden. İşte Tim Sweeney'in değinmiş olduğum bu konudaki yorumu şu tweet'inde mevcut: Tam olarak size söylediğim şeyi söylüyor. Yoksa bütün teknolojiler her platformda desteklenecek zaten bu konuda herkes hem fikirdir sanırım, hiçbir geliştirici de uçuk kaçık gereksiz poligon sayılarında 3D modeller üretmeye gerek duymayacağı için her iki konsolda da çok iyi görünecektir bu teknolojiler. Fikrimce zaten multiplatformlarda baya çekişmeli bir nesil olacak bu daha önce de söylediğim gibi. [:'(] Fark olursa bile UE5 ile PS5'e Exc. bir oyun geliştirirlerse olur. Onu da pek sanmıyorum zaten. Diğer motorlarla geliştirilen Exc. oyunlarda görürüz farkları haliyle. (GoW vs.) Son olarak, beyler bence Nanite'den ziyade Lumen çok daha iyi bir teknoloji, hiç kimse buna değinmemiş ama göz ardı edilecek bir şey değil. Gerçek zamanlı GI fotonlarını (Indirect Lighting olarakta bilinir) hiç Bake etmeden çözümleyebiliyorlar UE5 ile. Yeni konsollarında gücü bunu yapmaya yetiyor, bu GPU'nun hesaplama gücü ile alakalı bir şey işte. SSD'den bake edilmiş gölgeleri hızlıca GPU'ya ulaştırabilirsiniz ama gerçek zamanlı GI fotonlarını Grafik İşlemci çözümler. Yani poligon olayı bir kenara dursun, ışık kalitesi açısından daha iyi gelişmeler var bu nesilde.

Guest-AEF248198

16.5.2020 01:37:49

+1
Sözü Tim Sweeney'e bırakalım mı arkadaşlar bu tweeti de artılar mısınız acaba yoksa işinize gelmediği için yine yokmuş numarası çekmeye devam mı edersiniz? Amacınız bir şeyler mi öğrenmek yoksa sizin gibi düşünmeyenlere üstünlük kurmaya çalışmak mı? https://twitter.com/TimSweeneyEpic/status/1261410827162152960 "The Unreal Engine 5 demo on PlayStation 5 was the culmination of years of discussions between Sony and Epic on future graphics and storage architectures. The Nanite and Lumen tech powering it will be fully supported on both PS5 and Xbox Series X and will be awesome on both."

İdrak İstimlak

15.5.2020 21:35:39

+8
Yanlış bilgi vermekte çok ısrarcısınız... Xbox One: 1.31 TF PlayStation 4 : 1.82 TF PlayStation 4 %38 den daha fazla güçlü. Xbox SX: 12.1 TF PlayStation 5: 10.28 Xbox SX %17 daha fazla güçlü. Yani senin dediğin gibi değil, yine yanlış bilgi paylaşmakta ısrarcısın. Burada bu işi yapan ve matematiği daha güçlü arkadaşlara güvenmek daha mantıklı, sana değil. Daha şu basit hesabı bile yapamıyorsun... @Mutlak.Sıfır

Attila the Great

15.5.2020 19:35:36

+2
İnsanların Troll Microsoft ile ilgili büyük beklentide olmaları büyük talihsizlik. Tanrı bu cenahın günahlarını affetsin!!! Amin.

Guest-AEF248198

15.5.2020 18:58:38

0
Bu konuya bilgisayar mühendisi arkadaşlarımız iyi baksın size bugüne kadar anlatılanlar palavra 2 trilyondan fazla kayan nokta işlemini ssd üzerinden kapatabileceğini öğretmediler üniversitede!!! Ciddi ciddi görsel farkın, güç farkının ssd ile kapatılacağını düşünenler varsa kendilerini harikalar diyarında düşlemekten vazgeçsinler bence çünkü gelecek olan şeyleri gördüğü zaman hayal kırıklığı daha büyük olur. Özellikle redditte bunu ti'ye alan çok yorum okudum yani bence ne kadar erken kabullenirseniz o kadar faydanıza olur, yine de siz bilirsiniz tabi bu konularda özgürsünüz tabi bir şey diyemem. Yorumları görünce aklıma zamanında Xbox'daki esram ve clouding hesaplama zımbırtıları geldi. Üstelik Xbox One ile Ps4 arasında bu kadar fazla güç farkı da yoktu zamanla görsel ve çözünürlük fark gittikçe açıldı şu an görüyoruz oyun geliştiricileri Xbox One'a oyun çıkarabilmek için bir sürü optimizasyon işleriyle uğraşmak zorunda kalıyorlar.

İdrak İstimlak

15.5.2020 16:18:06

+7
Bu arada bu SSD hız olarak DDR3 1066 hızında veri aktarım hızına sahip. Takas dosyaları gibi sistem için kullanılan önemli dosyalarda da bir fark yaratacaktır elbette. İş yine CPU/GPU ikilisine bakar ama mühendisliği planlanarak yapılmış bir sistem, kendiden daha fazla safkan güce sahip bir konsolu da alt edebilir. Zaten göreceksiniz, Sony'nin exclusive oyunlarında ulaştığı görsel kaliteye hiç bir oyun bırakın yaklaşmayı, yanından dahi geçemeyecektir...

Metal-Gear

15.5.2020 15:53:08

0
Sağolun hocam biliyorum aynı şeyi söylüyoruz tabi de orada söylemiş olduğum şey Xbox seviyesine çekelim düşüncesi ile yola çıkacak olmaları değil. Geliştirme sürecinin genel kıstaslarından ötürü PS5'in poligon yürütme kapasitesine çıkmayı gönüllü olarak istemeyecek olmaları sadece. Bundan ötürü Xbox'ın poligonlarla ilgili bir sıkıntısı olmayacaktır dedim otomatik olarak. Zaten biliyorsunuz işlem gücü olarak Xbox daha güçlü olduğundan Microsoft o sisteme Nanite benzeri bir yazılım güncellemesi getirirse, ya da sanal bellek olarak kullandırabildiği SSD'yi 3D işleri hızlandıran bir duruma getirirse (yazılımsal olarak) bazı oyunlarda ya da bu sene bünyesine kattığı firmaların oyunlarında fark koyabilir biraz. Bu da işte senin de söylemiş olduğun özel optimize olayına bakıyor. 3D olayının dışında kalan, saf GPU gücü gerektiren işlerde ise Xbox'ın avantajı daha yüksek. Multiplatformda büyük çekişmeler bekliyorum ben o yüzden. Performanstaki istikrar bazında Xbox ile daha iyi işlere imza atmaları mümkün. Yani bunların hepsi tahmin, kağıt üzerindeki değerlere göre konuşuyorum sadece. PS5 biraz daha özelleştirilmiş görsel bir şeyler sundu bu açıdan, bu yüzden biraz daha net yorum yapabiliyoruz PS'nin ahvali üzerine. SSD'nin verimliliği güzel, Xbox'ın GPU'su güzel. Şimdi bakalım geliştiricilerin çoğunluğu hangisini daha verimli kullanacak bizler onu bekliyoruz bu noktada. Hani biri diğerini çok dehşet sollar demiyorum bu biraz acele bir düşünce olurdu ancak en azından PS5'in ezilmeyeceği kanısına varmış oluyoruz ilk mesajımda da söylediğim gibi. Tabi, Exc. oyunlar dönem dönem ekstra sükse yapar teknik detay konularında o herkesin hem fikir olduğu bir nokta. Bu arada ilgilenip yorum yapan diğer arkadaşlar sizlerde sağolun. Hepinize saygılar.

Himurajutsu

15.5.2020 15:09:09

0
Hocam size saygım sonsuz konularınızı takip eden birisi olarak açıklamanızı okudum ve zaten benim dediklerimden hiçbir farkı yok. Ben kabataslak siz detaylı olarak anlatmışsınız. Siz de diyorsunuz SSD fark yaratıyor. Xbox o hıza erişemiyor. Multiplatform için dengede olacaklardır demişsiniz ama eskileri de hatırlıyoruz. Özel optimize illa olacaktır. Her yapımcı en yüksek grafik detayını sunmak ister; xbox bu kadar edebiliyormuş ps5'de de böyle edelim denmez. Bunun örneklerini geçtiğimiz yıllarda hep gördük zaten.

SOLID SNAKE

15.5.2020 14:59:47

+4
Harika bir açıklama olmuş eline sağlık hocam [:'(] Biz poligonlardan bahsediyoruz, adam gelmiş halen daha FPS den bahsediyor Biz diyoruz ankara, O diyor İstanbul Boğaz Köprüsü

EagleTibet

15.5.2020 14:19:25

+1
Şu forumda özlenilen yorumlar xd

BSC Misafiri

15.5.2020 13:40:09

0
Yine klasik bir sidik yarışı:) Konsollar çıkmadan böyleyse çıkınca düşünemiyorum:)

İdrak İstimlak

15.5.2020 13:40:02

+2
Vallahi üstad ne güzel anlatmışsın, okuyup, öğrenmek isteyenler için güzel bilgiler var.

Guest-AEF248198

15.5.2020 09:36:27

+1
Sen istersen 20 gb - 40 gb ssd yap saniye başına düşen kare sayısını ekran kartı belirler, ssd'den o bilgileri alıp işleyecek olan işlemcidir ekran kartıdır. Ayrıca bu doku kısmı sadece ssd ile alakalı değil grafik belleğiyle de alakalıdır. Bu demoyu aynı şekilde normal m2 ssd'li Pc'de, Xbox series x'de çalıştırabilir sadece yüklemesi 5-10 saniye fazla sürer. Gidin hangi geliştiricye sorarsanız sorun. Hatta Pc'ye getir daha iyi görüntü alırsın. 30 milyon poligonla modellemişsin ama dinamik çözünürlük kullanmak zorunda kalmışsın demoda, istersen 50 milyon poligon yap, ray tracing bile kullanamamışsın, fps oranına girmiyom zaten 30 fps. Bazıları gerek yok falan diyecek ama bazı yapılacak ray tracing destekli oyunlarda bu demodaki görüntüden daha gerçekçi görüntü göreceksin, ray tracing teknolojisinin bu ilk halini en çok eleştirenlerden biriyim. Ayrıca oyun geliştirme süresi de kısalmayacak çünkü bununla ilgili başka bir sürü etmen var. Zaten bu grafik motorunu bu kadar popüler yapan şirket Microsoft'tur Gears of War serisidir, bu grafik motorunu da bol bol Microsoft kullanacaktır, bu grafik motoruyla alakalı yine en iyi optimizasyonu bu motoru sürekli kullananlar yapacaktır zaten. Sonuç olarak ortada yine hiçbir şey yok zaten Scorn geliştiricisi de ssd ssd diyenlere "geç abi işlemciden ekran kartından haber ver" demiştir.

Metal-Gear

15.5.2020 08:30:28

+7
Hocam bu demo oyunda UE5'in poligon çözme kapasitesine baya bi odaklandıkları için yüksek hızlı bir SSD işlerine yaramış durumda. Konuyla ilgili bir yorumda bulunacağım ama önce bir şeyi anlatmam lazım. Yazım detaylı olduğundan ve örnek 3D projelerden resimler paylaşarak anlattığımdan baya uzun oldu. O yüzden Spoiler etiketinin içine alıyorum, ilgilenirseniz okuyabilirsiniz bu SSD - Poligon ilişkisi nedir UE5 ve PS5'in ona değindim. Ve Xbox bu işin neresinde kalıyor o konuda da tahminde bulundum: [spoiler=3322609239]3D ortamlarda çok yüksek Vertex sayılarına ulaşıldığında, üzerinde bazı spesifik işlemleri yapmak için 3D objelerin Proxy dataları depolama ortamına yazılır. Sonra da buradan okunarak çözümlenir. Çok iyi bir SSD - bellek ilişkisi bu Proxyleme işlemi için idealdir. Canlı bir örnek vereceğim. Oyun motorlarında çalışabilmesi için optimize ederek modellediğim bir silah vardı. Aşağıda final Render'ını da paylaşacağım. İlk paylaştığım resim, silahın henüz optimize edilmemiş yüksek poligonlu halinden bir görüntü. Bu modelleme aşamasındaki haliydi, sonradan Düşük Poly versiyonunu oluşturup Bake işlemi yaptım. Şimdi görselde silahın yüksek vertex sayılarnı decimate etmek için önce orijinal halinden bir Proxy data çıkarmam gerekiyordu. Kırmızı renkte işaretlediğim alanda 15 küsür milyon poligonluk bu objenin Proxyleme süresini yazıyor: 12 saniyede işlenmiş mesela benim bilgisayarımın sisteminde. Bu süre, daha hızlı bir disk ortamında daha da azalacak. Normalde 12 saniye oyun ortamında çok uzun bir süre, bu yüzden oyunlar için bu objenin optimize edilmesi lazım. Aşağıdaki resimde de yüksek poligonlu halini ve düşük poligonlu halini Wireframe olarak görüyorsun ikisini yan yana koydum. Yüksek poligonlu halindeki segmentlerden - vertexlerden ötürü objenin yüzeyi gözükmez hale gelmiş durumda. UE5 demosunda gösterilen o Vertex bulutu görüntüsü ile aynı durum söz konusu yani. Daha aşağıda da final halinden Render paylaşıyorum, bu sayede bu çalışmanın sonucunda ne elde ettiğimi görebilmeniz için. RENDER: Şimdi UE5 ve PS5 demosunda diyorlar ki, size yukarıda bahsettiğim düşük poly ve yüksek poly objeler ilişkisini artık biz rafa kaldırabiliyoruz, siz sadece yüksek poly objeyi modelleseniz bile oyun motorumuz bunu çözümleyebilecek kapasiteye sahip. Bunu da PS5 gibi bir cihaz ile yapmamız mümkün oldu diyorlar. Ama burada önemli olan şey şu: bu bir teknoloji demosu olduğu için, ürünlerin çıkabileceği en üst sınırlar tanıtlıyor. Gerçek dünyada ise oyun geliştiricileri bir obje için 15 milyon ya da 30 milyon poligonluk objeyi oyunun içerisine koymaz. Çünkü yüksek poligonlu objelerde UVW Mapping yapmakta imkansızlaşır, Triplanar mapping gibi yöntemler uygulanabilir, oyun motorlarının içerisinde Projection Mapping gibi teknikler uygulanabilir ama bu bir yere kadar bizi kurtarır. Spesifik objelerin Unwrap edilmesi gereklidir, bunun için 3D sanatçıların karşısında ne kadar düşük poligonlu bir obje olursa bu aşama o kadar verimli geçer. Ayrıca bir karakterin animasyon için Riglenip hazı hale getirilmesi içinde öyle milyonlarca poligonlu bir karakter modelleyemeyiz. Yoksa Rigging sanatçıları bu karakteri alıp Anime edilebilir hale getiremezler, işin içinden çıkılmaz bir hal alır. Peki siz bu söylediklerimden ne anlam çıkarmalısınız? Anlam şu: Tamam, UE5 ve PS5 ile tek bir heykel için 30 Milyon poligonluk 3D model koyabiliyoruz, ama oyun geliştirirken bütün objelerimizi bu kadar yüksek poligon seviyesinde tutamayız, tutarsak modelleme aşamasından sonra gelecek olan Mapleme ve Rigleme gibi aşalarda sıkıntı çekeriz. Yani sonuç olarak Xbox Series X'in SSD'sinin de çözümleyebileceği yeterlilikte oyunlar geliştirmek zorunda kalacağımız anlamına geliyor bu. Evet, Xbox o kadar yüksek Vertex sayısına yetişemiyor, ama işin gerçeği şu ki yetişmek zorunda kalmayacak zaten. Milyarlarca poligonu bir sahneye sıkıştırmak, geliştirme aşamasında çevre sanatçılarını üzer, karakter sanatçılarını da üzer, animasyoncuları da üzer. Zaten iş yürümez bir noktadan sonra. İşte bu yüzden bu Tech demo, yeni nesil oyunlardaki genel poligon bütçesi açısından gerçek değerleri yansıtmıyor. Keza geliştiriciler zaten artık bu Vertex sayıları ile oyun geliştirilecek demiyorlar, sadece diyorlar ki: artık Normal Map bake etmeden de yüksek poly objeleri direk oyun motorunda kullanabilirsiniz. Bu sadece bir güç gösterisi, ama bu gücün sınırını zorlamak demek, geliştiricinin yapım aşamasında sabrını zorlamak anlamına gelir. Ha elbette artık geçtiğimiz nesildeki oyunlarla eşit poligon sayısında objeler görmeyeceğiz, daha yüksek poligon sayıları olacak ama bu obje başına 30.000.000 poligon olacak demek değil. Demo için özel bir çaba sarf edilmiş burada. İşte bundan ötürü Xbox'ın poligonlar ile alakalı bir derdi tasası olmayacaktır zaten. Eğer PS5 bu nesil kimi oyunlarda Xbox'dan üstün olursa, bunun sebebi poligonlar değil, PS5'e oyun geliştirmenin kolaylığı olacak çoğunlukla. Bu SSD olayı aynı zamanda Texture Setleri, Simülasyonlar gibi diğer teknik detayları da hızlıca işlemeye yardımcı olacağı için PS5 rakibi karşısında artık ezilmez. Bununla alakalı da çalışmalarımdan örnek gösterirdim ancak yazım zaten çok uzun oldu, siz konuyu anlamışsınızdır zaten poligonlarla alakalı örneklerimden. Nihayetinde Sony işlem gücünden kısıp SSD tarafındaki mimari geliştirmelere daha çok yatırım yapmak ile kendince iyi bir seçim yapmış olabilir. Sadece bu seçimin gerçek dünyadaki karşılığı tam olarak UE5 Tech demosu değil. Bunu anlatmak istedim, o demo "sınırları" gösteren bir demo. Peki Exc. oyunlarda bu özel uğraşa girerler mi diye sorarsanız, 30 milyon olmasa da, cüzzi miktarda milyon seviyesini bulan bir Kratos modeli görmemiz gayet mümkün. Ben en çok Exc. oyunları merak ediyorum PS5'te. Kim bilir ne muazzam çevre detayları çıkacak ortaya. Mutlaka bir Last of Us 3 çıkmalı yeni nesilde. [/spoiler]

BSC Misafiri

15.5.2020 06:56:59

+3
Onu bunu bilmem özel oyunlarda bu nesilde olduğu gibi Sony çakacak.

keskin_art

15.5.2020 05:22:07

0
Şuan didişmeyin 2022 de oyunlarin hangi platforda daha iyi oldugu o zman ortaya cikar henüz erken

Guest-AEF248198

15.5.2020 05:06:45

0
Adamlar Twitter'dan medet ummaya başlamışlar. Kabullenin artık Series X'den daha güçsüzsün, demoyu bile dinamik çözünürlükle oynatmışlar üstelik ray tracing olmadan ve 30 fps. Yeni Gears of War oyununda Unreal Engine 5'i görürsünüz artık. Kabullenin ve önünüze bakın gidin özel oyun konuşun, oyunlar yüklenmesi çok hızlanacak onu konuşun bırakın bu donanım konuşma işini beceremiyorsunuz. Twitter'dan bahsetmişken alın size tweet. 2. Xbox Series X'de UE 5 çalıştıracak ve burada gördüğünüz her şeyi yapacak. [twitter=https://twitter.com/DMC_Ryan/status/1260623395302998017]

İdrak İstimlak

15.5.2020 04:51:10

+5
Microsoft Central Gaming gelen açıklamadan sonra mesajı silmek zorunda kalıyor ama bizim forum üyeleri maalesef aksini iddia ediyor. Ancak çözünürlük, detay falan dusurulunce çalıştırabiliyormuş. Ya koca bir nesil bu motorla cehennem azabı çekecek bu 12 teraflops....

TheNewAtilla

15.5.2020 04:18:05

0
Her türlü sıkıştıracaklar. Yani downgrade kaçınılmaz. Belki ps5 exclusive oyunlarda ssd’nin hakkını verirler. Multiplatform oyunlarda bu seviyeyi görmeyiz. Pc tarafında hala hdd yaygın. Hdd’den nvme pcie 4.0 ssd seviyesine atlamazlar bir anda

Megathrone26

15.5.2020 04:12:49

0
Su oyunu cikarin artik ya :(

aterikasedi

15.5.2020 04:11:49

+3
Adamın anlattığı mevzu tam olarak şu videoda gösteriliyor.Büyük ve detaylı haritalarda yüksek çözünürlüklü dokuların ve modellerin yüklenmesi için hızlı bir diske ihtiyaç var.Aksi halde böyle takılmalar beklemeler görülebiliyor.Ayrıca bu hızlı ssd sayesinde lod seviyesi de arşa çıkıyor.Pop in gibi nesnelerin kamera ilerledikçe birden bire ortaya çıkması , detaylanması gibi mevzular tarihe karışıyor.PS5 bunu çok iyi yapıyor.Xbox da gayet iyi seviyede olacaktır ama bu demoda o kadar yüksek dokular ve modeller kullanılmış ki belli ki ps5'e göre yapılmış ve xbox bunu scale etmeden aynı şekilde çalıştıramaz diyor.Yoksa oyun performansı vs başka birşey. DqV7BNoQEr4

TheNewAtilla

15.5.2020 04:05:56

0
Konsol mantığında iki nesil dedim. Zen+ ve zen2 arası bir eşik atlama yok bence. Buldozer falan çöp tabi o ayrı

Guest-AEF248198

15.5.2020 02:28:20

+4
Dur sana çok basit bir şekilde anlatacağım bir daha da cevap vermeyeceğim sana. Sistem 1 Adata XPG S50G 1TB 5000MB-4400 MB/s M.2 PCIe 4.0 SSD MSI Nvidia GeForce RTX 2070 Super Sistem 2 Kingston KC2000 1 TB 3000-2000MB/s NVMe SSD MSI Gaming X Trio GeForce RTX 2080 Ti Hangi sistemde daha iyi bir oyun performansı elde edersin? Hadi git bunun cevabını bul ya da dur ben atayım sana. Blok.

Himurajutsu

15.5.2020 02:25:06

+4
Şu saçma cümlenden sonra seninle uğraşacak halim yok. Yukarıda ki arkadaş güzelce açıklamış oku kırmızı yerleri de ÖĞREN.

SOLID SNAKE

15.5.2020 02:12:23

+5
quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Okuman yok mu kardeş link atmışım oraya bir tıkla bak Epic Ceo'su Sweeney'in açıklamaları zaten. "While Epic wouldn’t comment on any potential performance differences between the PS5 and Xbox Series X, Sweeney confirmed that the features shown today, like real-time global illumination and virtualized geometry, are “going to work on all the next-generation consoles.”
Senin alıntı yazdığın yerde dediği şu: "Şuan için ne kadar performans farkı olduğunu açıklamamış ama her platformda olacak." Her platformda olacak demesi arada performans farkı olmayacak demek değil ki zaten bunu sormalarının sebebi o bir üstteki Sweeney'in açıklamasından dolayı yazılmış bu, Ne Kadar Performans Farkı Olacak? diye sormuş site çünkü bir üstteki mesajda Sweeney bu detay seviyesi sadece PS5 de olabilir diyor. Esas açıklama burada sen burayı oku, Bir üstteki açıklamayı buraya yazmıyorsun neden acaba? Çünkü esas açıklama burada, bu cümleyi paylaşırsan her şey çürür gider Ben paylaşayım: “This is not just a whole lot of polygons and memory. It’s also a lot of polygons being loaded every frame as you walk around through the environment and this sort of detail you don’t see in the world would absolutely not be possible at any scale without these breakthroughs that Sony’s made. Diyor ki: "Bu olay sadece bir sürü poligon ve bellek değil. Bu ayrıca siz çevrede yürürken bir çok poligonun her bir frame'de yüklenmesi ve bunu Sony'nin atılımları ile gerçekleştirdiğinden başka hiç bir yerde bu Ölçüde görmeniz Kesinlikle Mümkün Değil." Bu cümlede Görüyoruz ki Epic CEO'su Sweeney, Bu ölçüce poligonların PS5 SSD'sinden başka bir yerde görmenizin mümkün olmayacağıdır. Çözünürlük veya FPS değil olay.

Guest-AEF248198

15.5.2020 02:12:18

0
Sonuç olarak o dokuları yüklerken Ps5 4 saniyede yükler Xbox 10 saniyede yükler ee sonuç? Ne anlatıyorsun sen kardeş hele bir texture poligon nedir bir anlat bakalım?

Himurajutsu

15.5.2020 02:05:20

+6
Senin anlama sıkıntın mı var. Poligondan bahsediyoruz. Adam diyor ki atıyorum mesela yüzlerce 30 milyonluk poligonlu neyneyi xbox downscale etmeden çalıştıramaz. Ayrıca demoda 8k doku paketleride kullanılmış muhtemelen bunlarıda scale etmeden gösteremez xbox :D

Guest-AEF248198

15.5.2020 01:55:40

0
Adamlar ciddi ciddi Ssd'den dolayı daha güçlü olduğuna inanıyorlar. Hem de donanımhaber sitesinde vah vah...

SOLID SNAKE

15.5.2020 01:49:19

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Başka bir konuya yazdığım yorumu atayım. Ayrıca demo Ps5'de çalışırken dinamik çözünürlük kullanıldığından haberin de yoktur şimdi senin. Demoyu Pc'de çalıştırmak için Rtx 2070 super'in yeteceğini de biliyorsundur, Xbox Series X'de kullanılan ekran kartının Rtx 2080 superden daha iyi olduğunuda RDNA 2 ray tracing için geliştirilen mimari olduğunu da biliyorsundur bu arada, Xbox'da da Ssd kullanıldığının farkındasındır umarım yoksa durum vahim. Seni üç hayırla uğurluyoruz. Bomboş Twitter hesaplarına bakma kardeş seni üzerler. Epic CEO'su Tim Sweeney Gösterilen demonun tüm yeni nesil konsollarda çalıştığını doğruladı. https://www.ign.com/articles/ps5-ssd-breakthrough-beats-high-end-pc ---------------- "Unreal Engine 5 demosunu çalıştırabilmek için Pc tarafıdan en az Rtx 2070 super gerekli. Epic'in ortaya koyduğu bilgilerde demoyu Playstation 5'de çalıştırabilmek için dinamik çözünürlük kullanılıldığı belirtilmiş. Bu tür grafiklerin HDD veya Sata kablolu SSD'de çalışabilmesinin zor olduğunu yüklemek için yeterli hıza sahip olmadıkları şu aşağıdaki yazıda yazıyor." https://www.guru3d.com/news-story/for-pc-at-least-a-geforce-rtx-2070-super-to-run-the-unreal-engine-5-demo-smoothly.html
Epic Games CEO'su PS5 SSD'sinin Xbox Series X ve PC'lerden daha iyi olduğunu söylüyor sen aksini iddia ediyorsun. Bunun üzerinde de Windows Gaming Central zaten Attıkları Tweti sildiler, Komik olan kısmı da bu zaten Ayrıca veridiğin Guru3D haberinde normal SSD'lerin çalıştıramayacağını NVME lerin yetişebileceğini söylüyor ki oda şuan mümkün değil 2021'e kadar test edilip ona göre geliştirmelerin yapılması gerekli. Can alıcı Nokta ve Açıklama işte Burada: Xbox SSD'si de PS5' SSD'sinden daha yavaş olduğu için ona göre poligonları yükleyemeyecek IGN'de aynen onu söylemiş Epic CEO'su Sweeney. “This is not just a whole lot of polygons and memory. It’s also a lot of polygons being loaded every frame as you walk around through the environment and this sort of detail you don’t see in the world would absolutely not be possible at any scale without these breakthroughs that Sony’s made.” https://www.ign.com/articles/ps5-ssd-breakthrough-beats-high-end-pc

Himurajutsu

15.5.2020 01:48:13

+5
Kardeş senin kişisel görüşün öyle istiyor diye gerçek olacak değil. :) Ben sana epic ceo'sunun açıklamasını atıyorum. Sen bana ne anlatıyorsun. Ben bu grafik motorunun en tepesindeki adamın sözlerine inanırım, alakası olmayan sitelere değil. Adam downscale edilmeden çalışmaz diyor nokta. Buyur: “This is not just a whole lot of polygons and memory. It’s also a lot of polygons being loaded every frame as you walk around through the environment and this sort of detail you don’t see in the world would absolutely not be possible at any scale without these breakthroughs that Sony’s made.” “[The PS5] puts a vast amount of flash memory very, very close to the processor,” says Sweeney. “So much that it really fundamentally changes the trade-offs that games can make and stream in. And that’s absolutely critical to this kind of demo,” Sweeney explained.

Guest-AEF248198

15.5.2020 01:37:48

0
Başka bir konuya yazdığım yorumu atayım. Ayrıca demo Ps5'de çalışırken dinamik çözünürlük kullanıldığından haberin de yoktur şimdi senin. Demoyu Pc'de çalıştırmak için Rtx 2070 super'in yeteceğini de biliyorsundur, Xbox Series X'de kullanılan ekran kartının Rtx 2080 superden daha iyi olduğunuda RDNA 2 ray tracing için geliştirilen mimari olduğunu da biliyorsundur bu arada, Xbox'da da Ssd kullanıldığının farkındasındır umarım yoksa durum vahim. Seni üç hayırla uğurluyoruz. Bomboş Twitter hesaplarına bakma kardeş seni üzerler. Epic CEO'su Tim Sweeney Gösterilen demonun tüm yeni nesil konsollarda çalıştığını doğruladı. https://www.ign.com/articles/ps5-ssd-breakthrough-beats-high-end-pc ---------------- "Unreal Engine 5 demosunu çalıştırabilmek için Pc tarafıdan en az Rtx 2070 super gerekli. Epic'in ortaya koyduğu bilgilerde demoyu Playstation 5'de çalıştırabilmek için dinamik çözünürlük kullanılıldığı belirtilmiş. Bu tür grafiklerin HDD veya Sata kablolu SSD'de çalışabilmesinin zor olduğunu yüklemek için yeterli hıza sahip olmadıkları şu aşağıdaki yazıda yazıyor." https://www.guru3d.com/news-story/for-pc-at-least-a-geforce-rtx-2070-super-to-run-the-unreal-engine-5-demo-smoothly.html ---------------------------------- Ayrıca Xbox Game Stüdyolarının ortak kullandığı grafik motorunun Unreal Engine olduğunu da biliyorsundur umarım. Compulsion Games Double Fine inXile Ninja Theory Mojang Obsidian Playground Games (rumored) Rare The Coalition The Initiative Undead Labs XGS Publishing

Himurajutsu

15.5.2020 01:31:52

+7
İlk önce unreal 5 demosunu konsolunuz çalıştırsın da git ondan sonra konuş :D Epic ceo açıklamasını diyor Geoff Keighley; Unreal Engine 5'in PS5 demosu xbox series x de downscale edilmeden çalışmıyor SSD aynı seviyede olmadığı için. :D :D :D Xbox fanı windows central bu açıklamadan sonra twiti silmiş :D:D:D [twitter=https://twitter.com/TigerCA123/status/1260718242084974592]

Guest-AEF248198

15.5.2020 01:28:22

0
Hocam cpu tarafında iki nesil değil 4-5 nesil atladılar. Buldozer - Piledriver - Zen - Zen plus - Zen2 mimarisi 5. nesil oluyor. Amd'nin çoklu çekirdekte rakipsiz olduğu ortada bu konsollara özel optimizasyonlu oyunlar yapıldığı zaman muhtemelen 4k 60 fps standardını tutturacaklar. SMT kapatıldığı zaman frekans 3.8 açık olduğu zaman 3.6 ghz frekansında çalışıyor bu yapımcıya kalmış artık.

TheNewAtilla

15.5.2020 01:20:42

+2
Mecvut konsolların cpu’su çöp oğlu çöp zaten. Cpu tarafında bir değil iki nesil atlanacak

Fearless_tr

15.5.2020 01:10:55

+4
Mutlak sifir'in yorumunu görünce, Platon'nun gücle ilgili sözleri geldi aklima :))))))

Guest-AEF248198

15.5.2020 00:38:57

+1
Sen istediğin kadar hızlı bir ssd yap ama işleri yapacak olanlar işlemci ve ekran kartıdır bunlar iyi oldu mu sıkıntı yok zaten. Sistem toplarken bile bu iki bileşen etrafında sistem toplanır. Bu mevzunun bu kadar saçma bir hale gelmesi bu bileşenlerin yanından geçmeyen insanların bir anda bu bileşenleri konuşmasından ötürü. Kardeşim sen konsol oyuncususun bilmediğin detaylara girme senin alma amacın zahmetsiz oyun oynamak. Daha güçlüsünü alırım dersen Series X alırsın yok ben Playstation seviyorum dersen Playstation alırsın bu kadar.

BSC Misafiri

15.5.2020 00:21:22

0
quote:

Orjinalden alıntı: speddy12 Neyin farkı 30 fps çalışacak oyunlar gta 5 oynayan bir insan SSD in en büyük farkı yaratacağını bilir.yükleme sürerinin olmaması hayal gibi bir şey.
yahu adam fark yaratsın diye sadece yeni jenerasyona çıkacak demiş işte. hala ac val 30 fps diyor.okuduğunuzu anlamaya çalışın biraz.

Ornitorenk_Perry

15.5.2020 00:20:21

0
Hangi geliştirici, hangi konsol üreticisiyle yakın ilişki içerisindeyse ona dair bir artıyı ön plana çıkarıyor.

YildirimBuyucusu

14.5.2020 23:56:42

0
Konsollar, tüm özellikleriyle fark yaratacak deseler de kurtulsak. :)

BSC Misafiri

14.5.2020 23:53:25

0
Arkadaşım ne kadar hızlı olursan ol kaldırma kuvvetin düşük olursa ne işe yarayacak. Yani ferrari mi daha iyi kamyon mu.

speddy12

14.5.2020 23:53:16

+1
Neyin farkı 30 fps çalışacak oyunlar gta 5 oynayan bir insan SSD in en büyük farkı yaratacağını bilir.yükleme sürerinin olmaması hayal gibi bir şey.

einhander

14.5.2020 23:45:53

0
valhalla 30 fps calıscak dıye haber yapıyorlar nasıl bır fark yarattı acaba yenı konsol donanım guclerı merak edıyorum

Jer Aders

14.5.2020 23:43:20

0
Bende diyorum ki bütün bileşenler büyük fark edecek hadi bakalım kim haklı çıkacak :D

EzioAuditore_

14.5.2020 23:33:35

0
Bunun aslında biraz doğru olması üzücü bir detay.

YildirimBuyucusu

14.5.2020 23:24:54

+5
1 Hafta sonra: Bilmem ne geliştiricisi konsolların soğutma sisteminin yeni nesilde fark yaratacağını söylüyor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox Series X
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız