Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sanguivore: Twenty Below Eşli Hayatta Kalma Korku Deneyimi Sunuyor

 
 
Blood Eater Games geliştirilen ve yayınlanacak olan hayatta kalma, aksiyon, korku oyunu Sanguivore: Twenty Below, Aralık ayı içerisinde geliyor.
 
Karanlık atmosferlere dalabileceğiniz ve hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz yapım içerisinde yeni bir korku odaklı hayatta kalma deneyimi geliyor. Oyunda farklı farklı görevlere atılıyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve iletişimin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Cesaretimizi toplamaya çalıştığımız ve kaçış odası tarzı deneyimle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde göğüs göğse vermek için elbette elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyun içerisinde hayatta alanlar olarak bir grup kuruyor ve bu grup içerisinde de en fazla dört arkadaşımızla beraber ilerleyebiliyoruz. Hayatta kalanlarla beraber burada çeşitli hedefler bizlere sunuluyor ve elimizdeki kaynakları kullanarak bu bulunduğumuz bölge içerisinden sağ kurtulmaya çalışıyoruz. Elbette burada sağ kurtulmak için elimizden geleni yaptığımız yapımda zor bir yapı bizleri bekliyor ve etraftan farklı farklı zorlukların karşılıklı çıktığını görebiliyoruz. Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen proje içerisinde bulunduğumuz bölgenin her köşesinde farklı zorluklar bizleri bekliyor. Görevimiz 4 farklı alanı kapsıyor ve her birinin kendine özgü zorlukları bulunuyor. Bu bölge içerisinde yer aldığımız süre boyunca 4 farklı çıkış bulunuyor ve bu 4 farklı çıkışa da ekibimizle beraber ulaşmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Mahsur kaldığımız ve hayatta kalmaya çalıştığımız yapım içerisinde özgürlüğe olan yolculuğumuz burada başlıyor ve kana susamış canavarlarla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Elbette bu canavarlarla beraber mücadele etmeye çalışıyor ve aynı zamanda elimizdeki kaynakları ve silahları bu yaratıklara karşı kullanmaya başlıyoruz. Oyunda nihayetinde etrafı keşfetmeye çalışıyor ve etrafı keşfederken de çeşitli kaynakların ve araçların sahibi olabiliyoruz. Nitekim bu kapsamda aletler toplayabiliyor, karmaşık bulmacaları çözmeye çalışıyor ve yeteneğimizi bu kapsamda geliştirmeye başlayabiliyoruz. Oyunda ilerlediğimiz esnada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve yukarıda da bahsettiğim gibi 4 farklı bölgenin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu bölgenin her birinin farklı bir çıkışı bulunuyor ve aynı zamanda farklı yaratıkların ve zorlu içeriklerin de burada karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki bulmaca içerikleri oldukça önem arz ediyor ve bulmaca içerikleriyle beraber yer aldığımız süre boyunca bulmacaların zorluğu ilk etapta kolay daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bizlere aktarıyor. Ancak burada vurgulanan nokta ise bu bulmacaları ekibimizle beraber çözmek ve hep beraber iş birliği yapmak. Yine oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca konumuzu koruyabiliyor ve bu takımla beraber de ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bulmacaları çözmek için takımımızla beraber iletişime geçebiliyor ve bu iletişim oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. İletişim konusuna elbette oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü karşımıza çıkan yaratıkları burada atlatmak için oldukça sağlıklı bir iletişim kurmamız lazım.
 
 
 
Özgürlüğe giden yol içerisinde farklı farklı zorluklarla beraber karşılaşacağımız yapım içerisinde oyunda temel öğelerle beraber başlıyor ve bu temel öğelerle beraber de yolumuza devam edebiliyoruz. Kapıların kilidini açabileceğimiz, elektronik parçaları birleştirebileceğimiz ve onarabileceğimiz yapım içerisinde karşımıza çıkan bilgisayarlara ve sigorta kutularına düzenleyebiliyor ve bunları onarabiliyoruz aynı zamanda bunlarla beraber etkileşime geçerek gücünü dilediğiniz gibi devre dışı bırakabiliyor ve diğer taraftan arızalı cihazları da burada düzeltebiliyoruz. Elbette bu tarz etkileşim unsurlarıyla beraber karşılaştığımız yapım içerisinde farklı farklı modlar ve haritalar bizleri bekliyor. Onlarla beraber de farklı bir deneyim elde ederek ekibimizi buraya yönlendirebiliyoruz.
 
Yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi iş birliği oldukça önem arz ediyor ve bu iş birliğini kullanmak elbette iletişimden geçiyor. Oyunda rekabetçi seçenekler de bulunuyor ve bu rekabetçi seçeneklerle beraber yeni rotaları açabiliyor ve farklı noktalarda zorlu durumların üstesinden gelmeye başlıyoruz. Cesaretimizi toplamaya çalıştığımız ve tüylerimizi diken diken eden eden proje içerisinde bu bölgelerden sağ çıkmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor aynı zamanda bu düşmanları ortadan kaldırarak da buradaki yerimizi almaya çalışıyoruz.
İçgüdülerimize güvenebileceğimiz ve yapacağımız taktiklerle beraber oyunda hayatta kalacağımız bir noktada etrafı araştırmak oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
 
 
 
İçerisinde bulunduğumuz oyun içerisinde elbette olaylara karşı farklı yaklaşımlar benimseyebiliyor ve bunlarla beraber de çözümlere ulaşabiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre sonsuz çözümler sunabiliyor ve bununla beraber de takımınız içerisinde beyin fırtınası yapabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi 4 farklı oyuncuyla beraber yer alabiliyor ve bununla beraber de aynı şekilde levyeyi veya kilit açmanın farklı ustalığını burada kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda açmanız gereken kapılar açmanız gereken kilitler ve daha fazlası yer alabiliyor. Bunları aşmak için de farklı yaklaşımları benimseyebiliyorsunuz.
 
Bunun dışında oyun içerisinde zincirli alanlar bulunuyor, bu alanlarla beraber elinize zincir kesici aletini alabiliyor ve bununla beraber de bu zinciri kesebiliyorsunuz. Bunun dışında yine elinize el fenerlerini alabiliyor ve böylece etrafınızı aydınlatmaya çalışabiliyorsunuz. Elbette bu oyun içerisinde karanlık bir atmosfer olduğundan dolayı takım arkadaşlarınızla beraber etrafı aydınlatmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu karanlık odalarda yer aldığınız bu süre boyunca etrafı görmek oldukça iyi el feneri aydınlatması dışında sağa sola atabileceğiniz işaret fişekleri bulunuyor. Bu fişekler elbette oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca envanterinizde bulunabiliyor ve bunları dilediğiniz bölgeye atabiliyorsunuz ve böylece etrafı bir süreliğine aydınlatabiliyorsunuz. İşaret fişeğinin belli bir süresi bulunuyor ve bu süreden sonra ise kendi kendine sönebiliyor. Dolayısıyla burada kalıcı olarak el freninizle beraber ilerleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Sanguivore: Twenty Below içerisinde yer aldığınız süre boyunca siz de göreceksiniz ki sizleri avlayan yani insanları avlayan bir yırtıcı bulunuyor ve bu yırtıcı ile beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Oyunda bu yırtıcıya karşı gelmek için etraftaki nesneleri kullanabiliyor ve onun yaklaşması ile beraber de sağa sola doğru saklanabiliyorsunuz. Burada ekip arkadaşlarınızla beraber koordineli ve iş birliği içerisinde olmak oldukça önem arz ediyor ve sadece bu yırtıcı dışında farklı farklı yaratıkların da olduğunu burada söyleyebiliyoruz. Nitekim oyun içerisinde yaratıklar ve bölgeler hakkında bilgi edinmek için haritalara bakabiliyor ve sağda solda bulunan nesneleri bu kapsamda inceleyebiliyorsunuz .Dolayısıyla oyunda etrafı keşfetmek ve buralarda neler bittiğini görmek oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber de kendi yolumuza devam edebiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde aynı şekilde zamana karşı yarışabileceğiniz bir durum yer oluyor ve en yüksek performansı elde etmek için elbette zamanınızı doğru bir şekilde kullanmanız gerekiyor ve bu şekilde de iş birliği içerisinde olmanız lazım .Örneğin bir oyuncu bir kapıyı açmaya çalışırken diğer oyuncusu etrafı keşfetmeye başlayabilir ve burada bulduğu ipuçları ile beraber de yerini alabilir. Dolayısıyla oyunda iş birliği yapmak ve zamanı doğru bir şekilde koordine etmek oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber de takım arkadaşlarınızla doğru bir şekilde iletişime geçmek ve onlarla beraber olayların gidişatını değerlendirmek oldukça mühim. Oyunda yüksek skor elde edebileceğiniz bir yapı yer alıyor ve her bölüm içerisinde kendi becerilerinizi ve yeteneklerinizi kullanabiliyorsunuz. Aynı şekilde bu yeteneklerinizi de yükseltebiliyorsunuz.
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Sanguivore: Twenty Below
The Thaumaturge, 20 Şubat'ta Geliyor Life is Strange, 20 Milyondan Fazla Oyuncuya Ulaştı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız