Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

SCEE Başkanı : Hedefimiz 10 Milyon Oyun Satmak

Artık oyunlar sadece grafiksel olarak değil, ulaştığı ve hitap ettiği kitle sayıları ilede büyülüyor.
     Hem SCEE hem de Codemaster'da başkanlık görevini sürdüren Chris Deering, Ediburgh'da düzenlenen Interaktif Festival'de yeni hedeflerine ve oyun endüstrisinin bugünkü konumuna değindi.
 
" Diğer iş sektörlerine nazaran oyun sektörünün bambaşka bir havası var. Oyun dünyası en büyüğü. DVD, sinema, kitaplar ve müzik sektöründen daha büyük. Düşünebiliyor musunuz ? Oyunlarımız için kendi müzik dağıtımcılarımıza sahibiz.
 
Bu sektörün kazananı gerçektende büyük şeyler kazanmış olacak. Bir yazılım ile 10 milyonluk bir satış elde etmek artık hiç zor değil. Assassin's Creed 9 milyonun üzerinde sattı. Bundan 10 yıl önce çıkan EverQuest 400.000 oyuncuya ulaştığında büyük sükse yapmıştı. Zaman değişti. "
 
     Nintendo'nun konsolu Wii için çıkardığı oyunlar 20 - 45 milyonluk satış rakamlarına ulaşırken, resmi olarak onaylanmamış olsa da HALO 3'ün 10 milyon oyuncuyu geçtiği  haberi geçtiğimiz günlerde internet sitelerinde yayınlanmıştı.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak scee sony oyun sektörü oyun satış rakamları
M.A.G. Çıkış Tarihine Kavuştu Kaç II. Dünya Savaşı Temalı Oyun Olabilir ki ?!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız