Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Royal Youth'un Worlds 2019 Rakipleri Hakkında 6 Soru 6 Cevap

 
     Riot Games Türkiye ekibinden Caner "bulsara" Dereboyu, League of Legends 2019 Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek temsilcimiz Royal Youth takımının rakiplerini "6 Soru 6 Cevap" da aktardı. D grubunda yer alan Royal Youth'un rakipleri Flamengo eSports ve Damwon Gaming.
 
Flamengo eSports Hakkında
 
1-) Flamengo eSports kimdir?
 
     Flamengo eSports bir Brezilya (CBLoL) takımı. Adını ve renklerini, Brezilya'nın en popüler futbol takımlarından olan CR Flamengo'dan alıyor. CBLoL'e 2018 Yaz Mevsimi'nde katıldı. Üst üste 2 mevsim boyunca final oynadı ancak bu iki finali de 3-2 kaybetti. Yaz Mevsimi'nde aldıkları şampiyonluk onlar için bir ilkti.

     FLA kadrosu 3 Brezilyalı ve 2 Koreli oyuncudan oluşuyor. CBLoL'ün yıldız oyuncusu brTT de FLA kadrosunda yer alıyor.

2-) Buraya nasıl geldiler?

     Flamengo eSports rahat bir lig aşamasını geride bıraktı. Çıktığı 21 karşılaşmada 16 galibiyet alarak lig aşamasını lider olarak tamamladı. Mevsim finallerine ilk sıradan adım attı.

     CBLoL'de mevsim finallerine yalnızca 4 takım katılıyor. Dolayısıyla Flamengo'nun ilk durağı yarı final oldu. Yari finaldeki rakip Uppercut Esports'tu. FLA 3-0'lık rahat bir galibiyet elde etti.

     FLA'nın finaldeki rakibi INTZ e-Sports Club oldu. Daha önce oynadığı iki finali de 3-2 kaybetmiş olan FLA, sonunda laneti bozdu ve INTZ'i 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

3-) Tanıdık yüzler var mı?

     Olmaz mı! Brezilya bizim için önemli ve değerli bir rakip. Geçmiş turnuvalarda birçok Brezilya takımıyla karşılaştık.

     Robo: MSI 2017'de RED Canids forması giyiyordu. RED bu turnuvada SuperMassive ile aynı gruptaydı. Şampiyonluk Ligi bu turnuvada hem RED'in hem de CBLoL'ün kâbusu olmuştu.

     Shrimp: Takımın Koreli ormancısı. Bir dönem NA LCS'te Dignitas forması giydi ancak aradığı başarıyı asla yakalayamadı.

     Goku: Takımın yerli orta koridor oyuncusu. Hakkında söylenebilecek fazla bir şey yok. Cyeol karşısında şans diliyorum. Çünkü ihtiyacı olacak.

     brTT: CBLoL'ün yıldızı! Şampiyonluk Ligi için Zeitnot ve Holyphoenix neyse CBLoL için de brTT o! Şampiyonada en çok ona güveniyorlar ancak dürüst olalım: brTT'nin güzel günleri çoktan sona erdi.

     Luci: Takımın diğer Koreli yüzü. LCK tecrübesi bulunmuyor. Tolerant'ın buraya Wolf'u devirerek geldiğini hatırladığımızda kendisi için endişelenmeye gerek kalmıyor.

4-) Nasıl oynuyorlar?

     CBLoL, aksiyonun eksik olmadığı bir lig. Az görev ve çok skor olarak ligi kolaylıkla özetleyebiliriz. Flamengo da bu tanıma uyuyor. Daha maçın erken dakikalarında skor sesleri duyuluyor. Her 10 dakikada 9 skora şahit oluyoruz. Bu sayı CBLoL'deki bütün takımların istatistiğinden daha yüksek. Flamengo, zaten aksiyonun eksik olmadığı CBLoL'de agresifliği en üst düzeye taşıyan takımdı.

     Kaybettikleri maçların ortak bir özelliği vardı. brTT geriye düştüğünde, oyuna dahil olmadığında, yeterince kaynak alamadığında takım kaybetti. brTT bu takımın ana taşıyıcısı değil ancak kendi standartının altına düştüğünde Flamengo, bozgun yazısından kaçamadı.

5-) Kime dikkat etmeli?

     Koreli ormancı Shrimp; NA LCS'te yapamadıklarını CBLoL'de yapıyor. Lig aşaması boyunca CBLoL'ün en fazla kaynak alan ormancısı Shrimp'ti. Bu kaynağı da verimli olarak kullandı. Flamengo'nun toplam hasarının %17.8'i ondan geldi. CBLoL ormancıları arasında en fazla hasar çıkaran 2. isimdi.

     Bir de geniş bir şampiyon havuzuna sahip olmasından bahsedebiliriz. Mevsim boyunca 13 farklı şampiyon tercih etti.

     Sejuani - Jarvan IV - Rek'Sai - Olaf - Karthus - Lee Sin - Elise - Gragas - Poppy - Skarner - Sylas - Taliyah - Trundle

6-) Dikkat etmemiz gereken şampiyonlar var mı?

Sejuani

     Shrimp mevsim boyunca birçok şampiyonla oynamış olsa da ana odağı Sejuani oldu. Şampiyonu 7 defa tercih etti ve toplam 6 galibiyet aldı. Sejuani ile toplamda 5.4 KDA'ya sahipti.

Tahm Kench
 
     Koreli destek Luci, mevsim boyunca Tahm Kench'e özel bir ilgi gösterdi. 9 defa tercih ettiği şampiyonla 7 galibiyet aldı.

     Ön Eleme Aşaması öncesinde kabul etmemiz gereken bir durum var. DAMWON Gaming fazlasıyla güçlü bir ekip ancak Flamengo eSports'tan çekinmemiz gereken bir konu yok. Brezilya'nın bizi yendiği günler çok geride kaldı. IWCQ 2016 sonrasında dengeler bizim lehimize değişti. Royal Youth'a düşen görev, FLA maçlarında sürprize geçit vermemek olacak. Grup aşamasında ilk 2'ye girmek bizim için yeterli olacak.
 
Damwon Gaming Hakkında 
 
 1-) DAMWON Gaming kimdir?

     DAMWON bir Kore (LCK) takımı. LCK'e 2019 yılında katıldı. İlk mevsiminde, mevsim finallerinde 2. tura kadar yükseldi. Yaz mevsimindeyse yarı finalde SK telecom T1'a kaybetti. Bölgesel elemeleri kazanarak Worlds 2019'a adım attı.

     DAMWON, Ön Eleme Aşaması'nda mücadele edecek ilk LCK takımı olacak. Daha önceki yıllarda bütün LCK ekipleri, şampiyonaya Grup Aşaması'ndan başlıyordu.

     Rift Rivals 2019'u saymazsak bütün DAMWON oyuncuları ilk defa, Riot tarafından düzenlenen bir uluslararası turnuvada forma giyecek.

2-) Tanıdık yüzler var mı?

     Sıkı bir LCK takipçisi değilseniz DAMWON kadrosunda tanıdığınız oyuncular bulunmuyor. 5 oyuncunun 4'ü 2019 öncesinde LCK sahnesinde bulunmamıştı. Takım oldukça genç yüzlere sahip.

Üst Koridor: Nuguri (20 yaşında)
Orman: Canyon (18 yaşında)
Orta Koridor: ShowMaker (19 yaşında)
Alt Koridor: Nuclear (22 yaşında)
Destek: BeryL (22 yaşında)

3-) Nasıl oynuyorlar?

     LCK diyince aklımıza yavaş ve sakin oyunlar geliyor. Ancak DAMWON bu tanımın dışına çıkıyor. Oyunu daha hızlı oynuyorlar ve daha çok aksiyona giriyorlar. DAMWON maçlarını ortalama 31 dakika 26 saniyede kazandı ve LCK'in en hızlı maç kazanan takımıydı. Aynı zamanda DAMWON maçlarında her 10 dakikada 7 skor izliyoruz ki bu istatistik de LCK'in en yüksek rakamıydı.

4-) Kime dikkat etmeli?

     Üst koridorda Nuguri denen bir arkadaş var ki gerçekten başımıza bela olabilir. Nuguri koridorunu olabildiğince ittiren bir oyuncu. Koridor aşamasını domine etmeyi seviyor. Öte yandan DAMWON'un toplam hasarının %29.8'i Nuguri'den geliyor. Nuguri, LCK'de hasar payı en yüksek olan üst koridor oyuncusu.

     Tabi 1'e 1'de aldığı skorlar da var. Nuguri her 2 maçın 1'inde, 1'e 1 skoru almayı başarıyor. Bu konuda LCK'in en iyi üst koridor istatistiğine sahip.

     Nuguri deli bir oyuncu. Mevsim boyunca 12 farklı şampiyon tercih etti ve bunların hiçbiri tank değildi.

     Jayce - Camille - Vladimir - Ryze - Renekton - Kennen - Karma - Irelia - Gangplank - Fiora - Akali - Aatrox

5-) Kime daha az dikkat etmeli?

     Üst koridor bir yıldız gibi parlarken alt koridordaki Nuclear'ın yaydığı ışık pek de dikkat çekmiyor. Nuclear takımı için bir kazanma koşulu değil. Takım hasarının sadece %24.4'ü ondan geliyor. Koridor aşamasında pek rahat edemiyor. Özellikle ormancı Canyon, alt koridora yakın oynamazsa sorunlar büyüyor.

     Tabi bu durum LCK'deki rekabet için geçerliydi. Ön Eleme takımınlarına karşı çok daha farklı bir Nuclear izleyebiliriz. (Not: Umarım izlemeyiz.)

6-) Dikkat etmemiz gereken şampiyonlar var mı?

     Bazı şampiyonlar vardı ki DAMWON oyuncuları bunlarla gerçekten iyi işler başardı. Elbette bunları açık bırakmak ya da yasaklamak Enatron'un kararına kalacak. Ancak hazır elimin altında istatistikler varken sizleri önceden uyarmak istedim.

Jayce

     Jayce oynayabilen tek üst koridor Armut değil. Nuguri, mevsim boyunca 12 defa Jayce tercih etti ve 9 galibiyet aldı. Mevsim boyunca en çok oynadığı şampiyon Jayce oldu.

Vladimir

     Vladimir, DAMWON için harika bir esnek tercih. Hem Nuguri hem de ShowMaker oynayabiliyor. DAMWON'a karşı 52 karşılaşmanın 31'inde yasaklandı. Mevsim finalleri ve bölgesel elemeler boyunca hiç açık kalmadı.

Sylas

     DAMWON ormancısı Canyon'un Sylas ile oldukça güzel anılar var. Bu mevsim 11 defa tercih etti ve 8 galibiyet aldı. Sylas aldığı maçlarda koridorlara oldukça baskı kurdu ve skorlar çıkardı.

     DAMWON Gaming, karşılaşmak isteyeceğimiz bir rakip değildi. En nihayetinde bir Ön Eleme Aşaması takımının bir LCK takımına diş geçirebilmesi pek mümkün görünmüyor. Royal Youth nasıl bir hazırlık süreci geçirecek bilmiyoruz. Elbette ki beklentileri aşma şansları var. Ancak gerçekçi olursak DAMWON maçları bizim için hedef maçlar olmayacak. Önceliğimiz Flamengo eSports'u devirmek olacak.
 
Worlds 2019, 2 Ekim'de başlıyor!  
 

Bu haberin bağlantısı
URL
league of legends riot games pc rts mmo
The Last of Us Part II 21 Şubat 2020'de Türkçe Dublaj ve Altyazı Seçenekleriyle Çıkacak Arise: A Simple Story PlayStation 4 İçin Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
League of Legends
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız