Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rekabet Kurumu Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.'ye 2.3 Milyon TL Para Cezası Kesti

Rekabet Kurumu, Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.’ye bayilerinin sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatını belirleyerek 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma sonucunda 2.346.618,62 TL idari para cezası kesti.
 
Rekabet Kurumu tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde:
 

Sony Eurasia Pazarlama A.Ş. Hakkında Yürütülen Soruşturmaya İlişkin Nihai Kararın 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 49. Maddesi Uyarınca Açıklanması
 
Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.’nin, bayilerinin sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatını belirleyerek 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma sonucunda; toplanan tüm delil, bilgi ve belgeler, düzenlenen rapor ve yazılı savunmalar değerlendirilerek, 22.11.2018 tarihinde yapılan Rekabet Kurulu toplantısında 18-44/703-345 sayı ile aşağıdaki nihai karar alınmıştır:
 
- Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.’nin online satışlar bakımından bayilerinin yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine oyçokluğu ile,
 
- Bu nedenle, 4054 sayılı Kanun’un 16. maddesinin üçüncü fıkrası ve “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik”in 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ve ikinci fıkrası ile üçüncü fıkrasının (a) bendi ve 7. maddesinin birinci fıkrası uyarınca 2017 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirleri üzerinden, 
 
- Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.’ye 2.346.618,62 TL idari para cezası verilmesine oybirliği ile,
 
gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde
yargı yolu açık olmak üzere, karar verilmiştir. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Rekabet Kurumu sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Anno 1800 Beta Testi Bu Ayın Sonunda Başlıyor Mount & Blade II: Bannerlord'da Çocuk Sahibi Olabileceksiniz
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

26.11.2018 16:44:22

+1
Sony Türkiye RDR2 yi Türkçe yapmak istedi, Rockstar inatla izin vermediği için yapamadı, Sony Türkiye Marvels Spiderman i Türkçe yapmak istedi, oyunun isim haklarına sahip firma Marvel de inatla izin vermediği için yapamadı. Biz oyuncular için çalışan tek firma diyebilirim Sony e. Ülkede hemen hemen herşeye zamüstünezam yapılıyor, şimdi gelmiş bazı oyuncular bunu Sony Türkiye ye yıkmaya çalışıyor, oyuna gelene kadar herşey çok pahalı.Sony Türkiye fiyatlar olsun, yerelleştirmeler olsun elinden gelen herşeyi zaten yaptı.Şimdi ise bizim Sony Türkiye ye destek olmamız gerekir, demekki ön göremedikleri sebeplerden dolayı bazı şeyleri rayına oturtamıyorlar.

necipfazil2041

26.11.2018 10:30:17

+2
Millet olarak birlik olamıyoruz ki. Hala birbirimizi yeme peşindeyiz. Artık şamar oğlanına dönmüş, dayağa alışmış bünye, kazık sokulmadıkça rahat oturamıyoruz yerimize. Yapabileceğiniz ve elinizden gelen "tek şey" oyun almamak!! Birlik olun, kimse oyun almasın aldırmasın. Sony'si Aral'ı Microsoft'u isterse çeksin gitsin ülkeden.. Siz de oyun oynamayıverin. Kitap okuyun, daha çok ders çalışın, sosyal aktiviteler yapın, puzzle yapın, şiir yazın, enstrüman çalmayı öğrenin (şu anda ben bunu yapıyorum), oyuna verceğiniz paraları kış geldi fakirlere dağıtın yani yapacak ve sizi mutlu edecek aynı zamanda size bir şeyler katacak o kadar çok şey var ki... Kölesi olmuş gibi davranıyorsunuz oyunlara.. Yapmayın. Benim Switch haricinde bugüne kadar çıkmış tüm konsollarım ve sayamayacağım kadar yüzlerce oyunum var. Şu an 33 yaşındayım ve üni yıllarımı buralarda geçirdim. Sabahlara kadar oyun oynardım, okula gitmez oyun oynardım. Dışarıda GBA-NDS-PSP hiç elimden düşmezdi. Şimdi bakıyorum da çok boş zamanlarmış onlar.. Şu an oynamıyor muyum oyun? Tabi ki oynuyorum ama her gün değil, sabaha kadar değil kararında. Fakat artık hele ki fiyatlar artığından beri asla sıfır oyun almıyorum. Ne zaman 50-60 tl ye düşer o zaman alırım eğer çok istiyorsam bir oyunu. Mesela GTA5 i hala almadım çünkü fiyat en dip fiyat 89tl yi gördü ama ben vermem o kadar para kimse kusura bakmasın. Adamlar öyle bir algı yaratıyorlar ki artık bir oyun için 300tl normal sayılıyor. Lütfen aklınızı başınıza alın bunlar normal değil... Demem o ki ondan bundan medet dileneceğinize siz elinizi taşın altına koyun, frenleyin kendinizi ve almayın oyun. Emin olun hiçbir şey kaybetmezsiniz aksine sıkıntıdan pozitif uğraşlarınız olur... Hem de oyun fiyatları bu sefer gerçekten düşebilir belki de bize özel fiyat o zaman yaparlar. Son ricam lütfen çevrenizi de bilinçlendirin. Ben DR da babasını getirip oradaki görevliye silahlı güzel bir oyun istiyorum bir de araba yarışı olsun diye fiyatına bile bakmadan görevlinin verdiği iki oyunu da almaya kalkan kişleri gördüm.. Tabi olaya müdahale ettim ve aldırmadım oyun onlara :D Zenginlik bu değil. ne kadar bilinçli ne kadar bilgili olursan o kadar zengin olursun. Diğer türlü başkalarının cebini doldurmak için geceli gündüzlü çalışıp ailenle bile ilgilenmeyen bir köle olursun. O adama bakınca gördüğüm tek şey buydu... Beyninizi kullanın Kimsenin sizi kullanmasına sizden yararlanmasına izin vermeyin..

BulaBaba

25.11.2018 20:58:37

0
Olan yine oyunculara oldu. Bizim cebimizden çıkan para devletimizi doyurdu. Değişen de bir şey olmadı. Umarım bize yansıması iyi yönde olur. En azından kraldan çok kralcıları bir nebze olsun susturacaktır bu karar, tesellim de bu.

Persona_Non_Grata

25.11.2018 18:39:55

+2
Sen yine mi ağlıyon la

dracula502

25.11.2018 12:29:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Şu oyun fiyatlarının rekabetle bir alakası yok dolar euro yükselirken çak zammı düşerken ortada bir şey yok, bakalım ne kadar düşerecekler bekliyoruz. Xbox bu ülkede az satıyor ona rağmen bir sürü güzel kampanya yapıyorlar şu aralar Xbox One X 2500 tl'ye satılıyor. Geçen Gamepass 1 aylık yine 1 tl'ye sattılar. Forza Horizon 4 gibi piyasadaki en iyi yarış oyununu 1 tl'ye oynuyorsun ötesi mi var? Yetmiyor birde ekstra para vermeden aynı oyunu Pc'de de oynayabiliyorsun. Evet belki God of Ear yok ama sadece God of War gibi 5-6 güzel exc oyunu oynayıp konsolu kapatacağıma alırım Xbox her telden oyunu rahat rahat oynarım ya.
Bu yorumda şunu anlaya biliyoruzki ne yazıkki bu fiyatlar dan memnunsunuz en kısa zaman da umarım tüm plartformlara ve oyunlara zam gelir

emrahcey

25.11.2018 12:22:13

0
Mahkemeye giderler ve mahkemede işler değişebilir. Bu fiyatlar nedir diye soran Sonyci, PSci olursa ? Cevabım rekabetin olmadığı piyasada sen AAA oyuna 449 TL verirken, öte tarafdaki rakip yeni çıkardığı AAA oyuna 169 TL istiyor diye cevap veririm.

Thejoker58906

25.11.2018 11:45:06

0
Yazık oldu tlou 2 türkçe olarak gelmez oyun fiyatlarıda tavan yapar neyse ben US kullanıyorum zaten

Guest-AEF248198

25.11.2018 11:34:26

0
Şu oyun fiyatlarının rekabetle bir alakası yok dolar euro yükselirken çak zammı düşerken ortada bir şey yok, bakalım ne kadar düşerecekler bekliyoruz. Xbox bu ülkede az satıyor ona rağmen bir sürü güzel kampanya yapıyorlar şu aralar Xbox One X 2500 tl'ye satılıyor. Geçen Gamepass 1 aylık yine 1 tl'ye sattılar. Forza Horizon 4 gibi piyasadaki en iyi yarış oyununu 1 tl'ye oynuyorsun ötesi mi var? Yetmiyor birde ekstra para vermeden aynı oyunu Pc'de de oynayabiliyorsun. Evet belki God of Ear yok ama sadece God of War gibi 5-6 güzel exc oyunu oynayıp konsolu kapatacağıma alırım Xbox her telden oyunu rahat rahat oynarım ya.

dracula502

25.11.2018 11:01:54

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Bilenler bilir zamanında Sony'i eleştiriyorum diye bana edilmedik hakaret kalmadı benim ahım mı çıkıyor nedir? <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/lol.gif" align="middle" border="0" alt=""> Ayrıca Xbox'da Ea Access ve Gamepass gibi nimetler varken kim ne yapsın Playstation 4'ü.
Yav güzel kardeşim ben seni gerçek den anlayamıyorum sanki xbox çokmu ucız şimdi gold kaç para domalyorsunuz şu fanboyluğunuz dan bi vazgeçin artık ben rekabet den yanayım sony başımıza tekel yapn kim söyler misin rekabetin olmadığı yerde gerek sony gerekse microsoft hali tavırları orta da fanlık yapacağınıza oturun halinize ağlayın uöarım oyun fiyatları oc de dahil olmak üzere 800 tl den aşşaya satılmaz ozaman belki akıllanırsınız dicem ama ona da bişiy bulursunuz

jedi39

25.11.2018 06:04:23

0
Öyle bir ceza yok. Sadece maliyetinin altına satarsa ceza var. Burada verilen ceza, bayilerinin sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatını Sony'nin belirlemesi yüzünden. Bayi ile distribütor(Sony) arasında dikey anlaşma var. Minimum fiyat sınırı koyması yasak, sadece tavsiye edilen satış fiyatı verebilir Sony yani bayi istediği fiyata satabilir elindeki ürünü. Gerekçeli karar açıklanınca daha iyi yorum yapabilirim.

HIGHER

25.11.2018 01:37:09

0
Zeka ve görgü seviyemin küçük olmasından iyidir.

Venomstr

25.11.2018 00:01:01

+1
Yaşın küçük ondan.

m-99

24.11.2018 23:44:50

+1
Fiyatları neden bu derece yukarı çektiği şimdi daha bir anlam kazanmış. Suyun giderine birileri belli ki yine taşı koymuş.

hayansame

24.11.2018 22:53:47

0
malesef biz oyuncular icin en kotu senaryo gerceklesmis. Sony al su parayi beni rahat birak demis,yada rekanet kurumu sama ceza keseyim rahat birakirim... Bu ceza yerine fiyatlari yari yariya yapacaksin denseydi o zamn bizi dusunulen bir hareket olurdu hani teknosa media markt vs ayni cezalari yedide ne oldu?

HIGHER

24.11.2018 21:42:15

0
Türkiye'nin hukuk dili bana anlamak zor geliyor, sanki başka bir dille yazılmış gibi.

HIGHER

24.11.2018 21:41:08

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: HIGHER Ucuz olduğuna dair ceza yedi diyenler var ama bir tane kanıt gösteremediler daha.</blockquote> hocam kanıtınızı kendiniz bulabilirsini zor değil biraz araştırmak. Bende okudum başka yerden, bu olay ile oyuncuların mail olayının alakası yok görünüyor.
Kaynak veriri misin? Ben zaten neden yediğini anlamadım.

İdrak İstimlak

24.11.2018 21:06:01

+1
Allah bu Aral'ı, başındaki kan emici zihniyeti bildiği gibi yapsın.

BSC Misafiri

24.11.2018 21:01:59

0
Miilet anlamadınız mı ucuzlatmış diye kesmişler cezayı rekabeti engelliyor diye ahahah şaka gibi ülke.

BSC Misafiri

24.11.2018 21:00:45

0
quote:

Orjinalden alıntı: HIGHER Ucuz olduğuna dair ceza yedi diyenler var ama bir tane kanıt gösteremediler daha.
hocam kanıtınızı kendiniz bulabilirsini zor değil biraz araştırmak. Bende okudum başka yerden, bu olay ile oyuncuların mail olayının alakası yok görünüyor.

Mütercim Bey

24.11.2018 20:43:20

+4
Zaten yapmadıkları Türkçe oyun için ağlayanlar var ya, şaka gibi. Kolayı var kardeşim, İngilizce öğrenirsin orta düzey yeter her şeyi anlamaya. Çok bilimsel bir şey konuşmuyorlar zaten çoğu oyunda. Hem PC hem PS4Pro sahibiyim ama PS4'e oyun almak içimden gelmiyor, RDR2 gibi bir oyunu bile almadım. Neden? Ben o oyuna 450 TL bayılacağım sonra da kısıtlanmış bir şekilde oynamak zorunda bırakılacağım. Hadi 30 FPS'sini geçtim 450 TL nedir kardeşim ya? Siz sanıyor musunuz ki Sony ya da oyun şirketleri ülkelere özel fiyatlandırma yapamaz?! Steam nasıl yapıyor? Steam'de bir çok oyun iyi fiyatlarla çıkıyor, kazıklamaya çalışan şirketler zaten belli: Bethesda, EA, Ubisoft vs.

Canmarston10

24.11.2018 18:46:31

+1
2-3 milyon onlar icin bisey degil ki verdikleri rusvetlerden birtanesi olur sadece.. Rekabet kurumuda bana para verin ne bok yiyosaniz yiyin demis sony tr ye.. Daha oncede aral 2-3 m ceza yemişti sonuc? Bu tarz para cezalari duzeni degisirmez kusura bakmayin.

HIGHER

24.11.2018 18:38:30

0
Ucuz olduğuna dair ceza yedi diyenler var ama bir tane kanıt gösteremediler daha.

HIGHER

24.11.2018 18:35:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: PSN_vs_XBOXLive Arkadaşlar burada resmen Sony'e tuzak olmuş. Sen bizimkilere yeter ki ceza kesilsin de. Hele ki bu dönemde. Kimse kusura bakmasın ama Sony çok da kötü bir firma değildi, özellikle son 10 senede çok daha esnek ve müşterisini önemseyen bir firma olma yolunda ilerliyordu.
500 lira fiyata kime göre neye göre pahalı diye söyleyen bir müdür var. Oyun fiyatlarının en yüksek olduğu ülkeyiz şu anda, ekonomik kriz olmasına rağmen.

PSN_vs_XBOXLive

24.11.2018 17:40:23

+1
Arkadaşlar burada resmen Sony'e tuzak olmuş. Sen bizimkilere yeter ki ceza kesilsin de. Hele ki bu dönemde. Kimse kusura bakmasın ama Sony çok da kötü bir firma değildi, özellikle son 10 senede çok daha esnek ve müşterisini önemseyen bir firma olma yolunda ilerliyordu.

Guest-AEF248198

24.11.2018 17:22:39

0
Bilenler bilir zamanında Sony'i eleştiriyorum diye bana edilmedik hakaret kalmadı benim ahım mı çıkıyor nedir? Ayrıca Xbox'da Ea Access ve Gamepass gibi nimetler varken kim ne yapsın Playstation 4'ü.

HIGHER

24.11.2018 17:11:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: Deswaa <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: HIGHER &lt;img src="http://store.donanimhaber.com/6f/2e/ce/6f2ece70100e56fda7b1b6809ff31dd7.gif" align="middle" border="0" alt=""&gt; &lt;img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/evillol.gif" align="middle" border="0" alt=""&gt;</blockquote> Bişiy sormak istiyorum pc şuan çokmu ucuz acaba şunu bizim sığır insanlarımız anlayamadı gitti fanboyluğun kölesi olmayın artık pc de şuan yoluyorlar konsol ları da artık kendinize gelin her haberin altın da bu tarz yorumları görmek den bıktım artık mağaranıza dönün ve çıkmayın
Sen dön ve hiç çıkma, ne kadar çok kendini bilgili sanan ama bilgisiz insan var ya :)

dracula502

24.11.2018 16:46:51

0
quote:

Orjinalden alıntı: HIGHER <img src="http://store.donanimhaber.com/6f/2e/ce/6f2ece70100e56fda7b1b6809ff31dd7.gif" align="middle" border="0" alt=""> <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/evillol.gif" align="middle" border="0" alt="">
Bişiy sormak istiyorum pc şuan çokmu ucuz acaba şunu bizim sığır insanlarımız anlayamadı gitti fanboyluğun kölesi olmayın artık pc de şuan yoluyorlar konsol ları da artık kendinize gelin her haberin altın da bu tarz yorumları görmek den bıktım artık mağaranıza dönün ve çıkmayın

kataaay

24.11.2018 16:27:49

+2
İndirim beklemeyin tarzı içi boş ifadelerle yorum yapan kişiler ayrı komedi. Yahu adamlar zaten sana şu an tüm mevcut ürünleri yüzde 30 pahalı satıyor, indirimi vs. hep onun üzerinden yapıyor neyin goygoyu bu cidden ? Son blackfriday indirimlerine açın bakın TR PSN için sonra bir de US PSN için. Arada inanılmaz fiyat farkı var(100 tl oynuyor nba ve fifa için) ve gelip burada hala daha pahalı satabileceklerinden bahsediyorsunuz. Yani gidip bundan daha pahalı satarlarsa ucuza alabileceğiniz bir sürü seçeneğiniz var ne diye bu kadar geriliyorsunuz anlamak mümkün değil. Şu an adamlar zaten olabilecek en extra fiyattan satıyorlar İngiltere'den bile pahalıya oyun satılıyor şu an bunun ötesi olmaz, gereksiz duyar kasmayın yani. Karşıt olunan nokta da Playstation platformu değil karşıt olunan Playstation Türkiye ve ona bağlı kuruluşların yaptığı saçmalıklar. İnsanlar bunu olabildiğince haklı bir şekilde dile getiriyor ve bazıları ya fanlar cidden ya para alıyorlar ya da psikolojik sorunları mevcut bu kişilerin; gelip Türkçe oyunu zor görürsünüz, fiyatlar artacak vs. diyor. Dedikleriniz hepsinin içi o kadar boş ki iki dakikalık rasyonel düşünce ile çürütülebilen şeyler. Bir de inatla ceza Aral yüzünden diyorsunuz hala Aral yüzünden olduğuna dair net bir ibare ya da bilgi paylaşan yok, bu yüzden bunu papağan gibi tekrarlamak yerine somut bir belge veya kanıt üzerine konuşun, insanları yalan yanlış bilgilerle maniple etmeye çalışmayın.

kataaay

24.11.2018 16:17:12

+4
Nedense bu Sony konularına sürekli bu tarz anonim yorumlar yapılıyor, Sony güzellemesi yapılıp gerçekleri söyleyen insanlara üstü kapalı karalama yapılıyor. Benim anlamadığım neden hep böyle yorumlar anonim hesaplardan geliyor. Neden yani, düşününce bir neden bulunamıyor. Ortaya çıkan tek mantıksal neden bu tarz yorumların cidden PS Türkiye ile bağlantılı kişiler tarafından giriliyor olabileceği. Utanmadan sıkılmadan hala Playstation evimiz, Sony babamız havasında yorumlar giriliyor böyle anonim hesaplardan ki inanılır gibi değil. Anonim şekilde yorum girmeyenler(BSC misafirleri) için bir şey denemez sonuçta adamlar gerçekten seviyor platformu ama bu tarz anonim yorumlar o kadar bariz belli ediyor ki kendilerini. Yazılış tarzı, kullanılan kelimeler bile belli ediyor hep aynı kişiler tarafından yazıldığını. Bu kadar basit yorumlarla insanlar üzerinde algı yaratmaya çalışmak cidden komik oluyor.

HIGHER

24.11.2018 16:11:06

+3
Burada yorum yapan bazı insanların sony çalışanı olduğunu düşünüyorum.

HIGHER

24.11.2018 16:10:13

+4
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Bu olaydan sonra Sony Türkiye ye değer veren oyuncu sayısının dahada artacağına inanıyorum. Sony Türkiye'nin çizgisini bozmaması gerekir, malesef ülkemizde meyve veren ağaç taşlanıyor bu sebeple bunu gören çok fazla oyuncu olacaktır.Bir art niyetli oyuncu topluluğu var, Sony Türkiye iki kere iki dört dese ona da yalan diyecekler.Microsoft da para bol, youtube kanalları olsun, oyun basını olsun xbox nedenli nedensiz abartı övülüyor.Burada değinmek istediğim elimizdekilerinin değerini bilelim, biz oyunculara değer verenleri bilelim, doğruyu yanlışı ayırmasını bilelim, düşünelim.Mantık yürütse zaten insan çözecektir,Sony i eleştiren oyuncuların yorumları hep hakaret, iftira, Sony nin yanında olan oyuncuların yorumları ise düzeyli, saygılı.Oyun fiyatlarında bir dengesizlik var ama bu her alanda böyle, bunu bir yere yıkmak yanlış, zamanla düzelecektir.Belkide bu olay gerçekleşiyorken bunun için uğraşılıyordu, şimdi herşey daha belirsiz oldu.....
Ne meyve vermiş, te allam. 500 lira fiyata kime göre neye göre pahalı diye söyleyen bir müdür var. Oyun fiyatlarının en yüksek olduğu ülkeyiz şu anda, ekonomik kriz olmasına rağmen.

HIGHER

24.11.2018 16:08:04

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Manhunt Three <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: HIGHER &lt;img src="http://store.donanimhaber.com/6f/2e/ce/6f2ece70100e56fda7b1b6809ff31dd7.gif" align="middle" border="0" alt=""&gt; &lt;img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/evillol.gif" align="middle" border="0" alt=""&gt;</blockquote> Sadece Pc'nin u kadar artısı olsaydı bu kadar konsol satmazdı. Hemende saçmalayın.
Saçmalayan sensin.

Charles Bartowski

24.11.2018 15:19:19

+1
Oyunu pahalıya satan şirket, birileri daha pahalıya satabilsin diye ceza yiyor

Redshift

24.11.2018 14:55:14

0
Aral tam olarak neyi amaçlıyor ? Bence tekel ve mafyacılık istiyor

Madara Uchiha

24.11.2018 14:44:00

0
Yazık fiyatlar yükselecek diyorlar...

jedi39

24.11.2018 13:33:30

+1
Rekabet kurulu kararları öyle kolay kolay bozulmaz. En son Göltaş Çimento için iptal kararı verildi başka idari para cezası iptali gördüğümü bi hukukçu olarak ben bile hatırlamıyorum.

BSC Misafiri

24.11.2018 13:29:10

+4
Bu olaydan sonra Sony Türkiye ye değer veren oyuncu sayısının dahada artacağına inanıyorum. Sony Türkiye'nin çizgisini bozmaması gerekir, malesef ülkemizde meyve veren ağaç taşlanıyor bu sebeple bunu gören çok fazla oyuncu olacaktır.Bir art niyetli oyuncu topluluğu var, Sony Türkiye iki kere iki dört dese ona da yalan diyecekler.Microsoft da para bol, youtube kanalları olsun, oyun basını olsun xbox nedenli nedensiz abartı övülüyor.Burada değinmek istediğim elimizdekilerinin değerini bilelim, biz oyunculara değer verenleri bilelim, doğruyu yanlışı ayırmasını bilelim, düşünelim.Mantık yürütse zaten insan çözecektir,Sony i eleştiren oyuncuların yorumları hep hakaret, iftira, Sony nin yanında olan oyuncuların yorumları ise düzeyli, saygılı.Oyun fiyatlarında bir dengesizlik var ama bu her alanda böyle, bunu bir yere yıkmak yanlış, zamanla düzelecektir.Belkide bu olay gerçekleşiyorken bunun için uğraşılıyordu, şimdi herşey daha belirsiz oldu.....

Ceqa

24.11.2018 12:34:51

+4
Arkadaşlar bu saatten sonra indirimi çok beklersiniz

classlord

24.11.2018 12:31:39

0
Ceza kutulu oyunların vatan , teknosa v.b. Firmalirin internet sitelerinde aral dan oyunlari daha ucuz satması ile ilgili , biz bunu istemiyoruz ki. Bizim amacımız store üzerinden uygun fiyatla oyun almak. Ama mustafa yigitin söylediğine gore pstr store bakmıyor İngiltere bakıyor . Ps tr sadece kutulu oyunlara bakıyor Bizim itiraZimizla ilgili ceza pstr yerine sony ingiltereye gelecek ve hatta kapatmaya kadar gidebilir

Manhunt Three

24.11.2018 12:14:56

0
quote:

Orjinalden alıntı: HIGHER <img src="http://store.donanimhaber.com/6f/2e/ce/6f2ece70100e56fda7b1b6809ff31dd7.gif" align="middle" border="0" alt=""> <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/evillol.gif" align="middle" border="0" alt="">
Sadece Pc'nin u kadar artısı olsaydı bu kadar konsol satmazdı. Hemende saçmalayın.

mahsur kalan adam

24.11.2018 12:00:42

0
Peki bu cezanın fahiş fiyattan oyun almış insanlara ne yararı olacak?

HIGHER

24.11.2018 11:35:51

+16

BSC Misafiri

24.11.2018 11:32:30

+1
yorumlarda, bir ucuz satti diye ceza yedi muhabbeti dönüyor ama bi ben mi goremedim haberin iceriginde olayi??? bilen bi arkadas aciklarsa seviniriz.

BSC Misafiri

24.11.2018 11:32:25

+2
Bir ihlal varsa cezanin kesilmesinde hicbir beis yok. Oyun dunyasi uncharted ve last of us tan ibaret adamlara neresi batiyor niye agliyorlar anlamak guc. Bir de akillari sira gozdagi veriyorlar.tr oyun gelmezmis piyasadan cekilirlermis bilmem ne. Cehennemin diplerine kadar yollari var. Bedavadan mal satiyorlar sanki kar etmeden. Hakki neyse verip almisiz bunca sene. Neyin tatavasi bu. Zaten su memlekette su aptallarin yonetimi her yere sirayet ettiyse en buyuk suc bizim yalamaci insanimizda. Azicik lafi gedige koyun. Sabaha kadar ovuyorsan yeri geldi mi insan elestirmeyi de bilmeli.

altmisbirbucuk

24.11.2018 11:27:23

0
Şimdi bunun bize bir faydası olur mu olmaz mı? Bize iyi/kötü şekilde yansır mı bu?

Sisyphus

24.11.2018 11:09:58

+3
Başlayacağım Türkçe oyuna. Neymiş Türkçe oyunu unutalımmış. Oldu ses çıkarma git 600 TL ver oyuna sırf Türkçe diye. Onun yerine insanların alım gücüne göre fiyat olsun, Ingilizce olsun. Yıl olmuş 2018, bir zahmet Ingilizce öğrenin artık.

Korgeneral1071

24.11.2018 10:42:49

+1
Bu neyin genellemesi anlamadım. Küfür ediyorsunuz , delirmişsiniz , şöyle böyle yapıyorsunuz gibi bir takım abuk sabuk şahsımla alakası olmayan yakıştırmalar yapıyorsunuz. Ps konusuna gelince oynarım oynamam satarım satmam sizi ilgilendirmez.Bu konu hakkında düşündüklerimi yazmakta özgürüm Ben Ps sahiplerine hitaben Xbox ile fiyat ve oyun hizmet servisleriyle ilgili karşılaştırma yapıyorum. Ps sahiplerinin sorunlarını dile getiriyorum sizin yaptığınıza bakın iftiraya varan cümlelerle saçma sapan şeyler yazmışsınız. Ben sizli bizli konuşmaya çalışıyorken '2-3 oyun alacaksınız diye alçalıyorsunuz' diye cevaplar veriyorsunuz.Siz hangi firmayı övüyor musunuz yeriyor musunuz umrumda da değil. En azından eleştirenlere hakaret etmeyin. İftiralar atmayın.

veterangamer

24.11.2018 10:39:34

0
Güzel olmuş umarım sony nin türkiye psn i kapatması için bu sayede bir nedeni olmuş olur.

burki_rock

24.11.2018 10:39:14

+1
Hocam merhaba, Çok bu tartışmalara dahil olmam ama bir kaç kelam etmek istedim yazdıklarınıza. PC nedenlerinde %100 haklısın. Ben yıllarca sadece pc yatırım yaptım, geçen sene PS4 aldım ve şu 1 sene de kendime o kadar kızıyorum ki daha erken almadığıma. Ya en basiti 2018 de çıkan en iyi 3 oyunun 2Si exclusive PS4, bir diğeri ise sadece konsollara özel çıktı. Steam indirimlerine dahi bakmıyorum artık, midem bulandı aynı A-AA ve bağımsız oyunları görmekten. Şu "fps" takıntısını da geçelim. Akıcılığı yakalamak için pc de ciddi konfigrasyonlar yakalamak lazım. RDR2 ile orta sınıf pc ayarında bile olmayan PS4 donanımı akıcılık sağlıyor. PC'de CS, PUBG, Fortnite, Civilization ve Football Manager tadında oyunlar hariç bir şey oynayasım gelmiyor artık. AAA oyunların hepsi PS'de daha keyifli geliyor. "Oyuncuyum" diyen adamın konsol-pc ayrımı yapması bana çok doğru gelmiyor ya.

darkdogan

24.11.2018 10:36:04

+1
Ooooh içimin yağları eridi! Dahada fazlası olması ümidiyle!! Bu arada bu cezaları sadece Sony değil birçok kurum, kuruluş vs hak ediyor, bu nesilde en çok sivrilen,emdikçe emen ilk darbeyi yedi.

Lord Melkor

24.11.2018 10:20:19

0
Ben de hep merak ederdim. Kutulunun 350 dijitalin 470 lira olmasındaki saçmalığı. Demekki isteseler indirebiliyorlar. Kutuluyu 300 e indirebilen dijitali de bi 300 e indirebilir ama işte psnimiz tüm dünyaya açık olduğu için dünyadaki tüm ölücüler saldırıyor.

Vio35

24.11.2018 09:52:32

0
Adamlar ceza kesmese birbirini kolluyorlar dersiniz. Oh iyi yapmışlar. Sermaye çekerse çeksinler ne kaldı ki ülkede? Asgari ücretin neredeyse 6/1'ini bir oyuna verir olduk. Eskiden 10 oyun parasına bir cihaz alıyorduk şimdi 3 oyun parasına bi cihaz almak bile zor. Hep böyleyiz işte ceza keserler art niyet ararız ceza kesmezler burası Türkiye dersiniz. Bi sidik yarıştırmayı bırakın ya.

BSC Misafiri

24.11.2018 09:11:51

+3
sonynin paralı adamları ve bi umut bedava oyun verir diye savunanlar dolmuş habere. ee ne de olsa yeni türkiye artık böyle, birilerini yalıcan ki belki bedava makarna verir.

BSC Misafiri

24.11.2018 09:11:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: RavenoLL Böyle devam edin.Yakında türkiyede hiçbir yabancı sermaye kalmaz bu gidişle.
Milletimi soyma düşüncesinde olanlar ülkemize girmesinler zaten.

BSC Misafiri

24.11.2018 09:11:24

+3
arkadaslar cezanin Aral la falan alakasi yok rdr2 god of war far cry 5 vs oyunlarinin digital fiyat artisindan dolayi kesildi. Gorseli buraya atamiyorum ama ufak bir arastirmayla mahkemeye verilen kagidi bulabilirsiniz bu kadar atip tutmayin lutfen

BSC Misafiri

24.11.2018 09:11:13

+2
Ee böyle beceriksizlerin elinde kalırsa yönetim olacağı buydu. Ps4 çıkışında binlerce kişi 1399 liradan sipariş verdi kur 8 kuruş arttı diye 1550 lira yaptılar konsolun ücretini ve 151 lira daha verip öyle tealim alınabildi.Bitane açıklama yapıldımı sony den hayır.Kaz gibi yoldular oyunlar için lansman paraları yollanıyor bunlar yiyip iöip eğleniyor birde birileri kalkmış Türkçe oyunu unutun diyor sizin gibi yalakalar yüzünden zaten bu durum böyle.Sanki dilimizde oyun çıkması bi lütuf. Rekabet kurulu keşke oyunların dilimizi içermediği halde pazarda başka ülkelere ait dillerde satılması hakkındada bunlara ceza kesseydi. Umarım bu cezadan sonra şuandaki yönetimin hepsi tamamiyle değişir.

rambocuk

24.11.2018 08:52:11

0
Sanırım benimde zamanında dikkatimi çeken olaya kesmişler cezayı bunu tüm firmalar yapıyor, dijitali yüksek fiyata çekip kutuluya zorlatmak çünkü perakendeciler yatırm yapıyor bin tane oyunu nakit alıyor ellerinde patlamaması için kutuluyu daha ucuz göstermek amaçlı fiyatlarla oynama, ve elde kalabilen bir şey kutulu ama dijitalin elde kalması söz konusu değil bir masrafı yok, bu yüzden önce kutuluyu tükettirmek için fiyatlarla oynandığı için benim tahmin ettiğim bu

RavenoLL

24.11.2018 03:20:53

+1
Böyle devam edin.Yakında türkiyede hiçbir yabancı sermaye kalmaz bu gidişle.

Rogue Agent

24.11.2018 01:34:08

0
az bile vermişler

HIGHER

24.11.2018 01:27:52

0
GTA 5'in senaryosunu elimde olduğu halde 2 sene sonra bitirmiştim.

Cemlat

24.11.2018 01:24:21

0
Top 10 Anime Betrayals bune lan ne bekliyoduk ne çıktı baya sağlam güldüm aslında.

Persona_Non_Grata

24.11.2018 01:14:53

0
Ben de eleştiriyorum, ps fanboyu adam gidip nintendo xbox alır mı ya? neyse ha o dediğinin işte bende xbox ve pc için düşünüyorum. Bana hiç bisey ifade etmiyorlar. Xbox exclusivelerini korusaydı beni kazanırdı. Pc nin de total war serisi dışında ilgimi çeken ahım şahım exclusive oyunu yok, bir sürü adını sanını duymadığım oyunlarıda oynamasam hiç bisey kaybetmem. Zaten adı duyulanlarda konsola geliyor illaki. Sonuç olarak Playstation-Nintendo akar, siz de Rdr 2 pc ye gelir mi acep diye kara kara düşünürsünüz, hadi iyi geceler.

HIGHER

24.11.2018 01:04:10

0
Fanboy tanımını iyi okumadın galiba, üstte dedim ya sana pc ile dalga geçen capsi paylaştım diye, nasıl fanboy oluyorum ki? Bence de konsolların özel oyunları olmasa hiç bir şey ifade etmiyor.

Persona_Non_Grata

24.11.2018 00:59:55

+1
Valla 14 neden saymadım ben hiç playstation için. Fanboyluk sana cuk oturuyor. Bana göre saydıklarında benim ilgimi çeken seyler değil. Bende her konsol var, pc de var. Sıralarsam Ps >Nintendo >Pc > xbox tır benim sevgi sıralamam. Tek kriterimde Exclusive oyunlardır, beni gerisi alakadar etmez. Ben god of war a , last of us, uncharted , zelda, pokemon , mario ya bakarım, gerisi beni zerre ilgilendirmiyor. ha fanboysam bu oyunların fanboyuyum aletin değil.

HIGHER

24.11.2018 00:49:11

0
Fanboy kelimesi benim için değil de, senin için daha uygun diye düşünüyorum. Çünkü ''fanboy, sevdiği şeye en küçük bir laf edilmesine tahammülsüz insandır.'' Ayrıca sevmekte haksız mıyım?

Persona_Non_Grata

24.11.2018 00:41:28

0
Boşuna yazmamışım demek ki sıralamışsın 14 neden hemen :)

HIGHER

24.11.2018 00:38:45

0
Sadece pc platformunu seviyorum o kadar. Nedenlerimde gayet makul. 1 modlar. 2 Online oyunları oynamak için para ödememek konsoldaki gibi. 3 fare klavye kontrolünün çok iyi olması. 4 grafik ayarlarını istediğin gibi değiştirebilme. 5 İstediğin fps değerlerine göre grafik ayarlarını ayarlayabilme. 6 30 senelik oyunu bile oynayabilme. 7 10 yıl önce aldığın oyun için, pc'yi upgrade edince tekrar para ödememe (konsol olsa tekrar para isterler). 8 istediğin çözünürlükte oynayabilme. 9 60 fps ve üzerinde oynayabilme (60 hz olsa bile 60 fps den yüksek bir değere ulaştığınızda, göremeseniz bile daha akışkan olur oyun). 10 steam indirimleri 11 oyun fiyatları 12 emülatör kullanabilme. 13 oyun oynarken, çok rahat internete girebilir, müzik dinleyebilir, pek çok şeyi yapabilirsin. 14 istediğin gibi windowsu özelleştirebilme ve ücretsiz temalar (gerçi dream scene gören biri resim koymaz heralde). Arada sırada şaka olsun diye burada, pc master race derim ama şaka için sadece. Eğlenmek için yani. Hatta RDR ilk çıktığında bi tane caps vardı (bulamadım şimdi), pc kullanıcıları videosunu izliyordu, onu paylaşmıştım forumda:)

Persona_Non_Grata

24.11.2018 00:36:36

+2
İmza atarım söylediklerine. Aslında valla Sony Türkiye nin başında ben olsam kılımı kıpırdatmam bu küfür edenler için, ne para harcayıp oyunları Türkçe getirticem lan, öğrensin ingilizce ya da anlamadan oynasın oyunları. Kuru Sony nin başındaki ana avrat sövdükleri insanlar çıkarttı ya zaten, ekonominin başında da Sony Türkiye dekiler var. Yeminle o Sony ingiltereye attığım mail e acıyorum, ben böyle bir kitleyle nasıl hareket etmişim ya. Herifler daha neyin ne olduğundan haberleri yok. Valla pintipandayı sevmem ama adam haklı, Can Sungur, Dost Kayaoğlu falan hep haklıymış ya. Son Türkçe oyun olarak Days Gone ı oynar sonra kına yakarsınız diğer oyunlarda artık.

kartal1363

24.11.2018 00:35:44

0
Bunlar acaba gıcıklığına mı indirim yapmadılar ?

Persona_Non_Grata

24.11.2018 00:16:17

+2
Pc fanboyusun.

HIGHER

24.11.2018 00:14:22

+1
Neymişim çok merak ettim

Persona_Non_Grata

24.11.2018 00:13:11

+1
Sony çalışaniyım heee senin ne oldugunu da bu forum çok iyi biliyor merak etme sen.

HIGHER

23.11.2018 23:56:46

+1
Celal Şengör ne kadar haklı... cJeYDOwvs58

HIGHER

23.11.2018 23:53:05

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Persona_Non_Grata bende destek verdim bu kampanyaya ama artık desteklemiyorum bu ölücü tipler yüzünden, ailesine çoluğuna çocucuğuna küfür ediyor ahlaksızlar. bunların alayı korsan oynama heveslisi aslında, herif geçen 50 tl witcher 3 var daha da iner mi ya kaç senelik oyun diyor bana. lan zaten 50 tl de vermiyorsan niye ps4 alıyorsun birader sen? bu tiplere herşey müstehak aslında. Bunların çoğu ingilizce de bilmez. Türkçe oyunu da rüyalarında görürler artık, gidip İngilizce öğreninde kendinize bi faydanız olsun bari.
Sony çalışanısın sanırım, diğer ülkelerde yaşayan insanlar gelir seviyesi çok iyi olmasına rağmen, 15 birim paraya alabiliyorlarken, bizde de olmasını istemek suç değil. Tabiki 50 lira diğer oyunlara göre çok uygun ve bunun için müteşekkiriz.

nightawolf7

23.11.2018 23:50:05

0
Keşke Usa psn i TR kredi kartlarına açsalarda prepaid cardlarla ugrasıcagımıza direk oyunları alabilsek bu iki kan emici firma çok oldu artık bunlara kazandıracagıma parayı ingilizce kursuna veririm ingilizce oynarım oyunumu yeter artık bee

Philipp_Plein

23.11.2018 23:48:19

+3
Başımıza ne geliyorsa hep bu Aral yüzünden geliyor. Q4 2019 da iflasını açıklaycaklardı hala bir gelişme yok. Tez zamanda batıp giderler de biz de rahat bir nefes alırız.

Korgeneral1071

23.11.2018 23:31:25

+4
Cihaz benim çünkü . İstersem yanına 2 tane de Xbox alırım. Playstation'u eleştirince niye zorunuza gidiyor?

kataaay

23.11.2018 23:25:58

+3
Bu arada buradaki ceza kapsamınına göre cezanın haksız rekabetten verildiği yazıyor ama ben hiçbir yerde Aral ibaresi göremiyorum. Bu ceza maddesine göre aynı zamanda yüksek fiyattan oyun sattıkları içinde verilmiş olabilir(tekel olmaları nedeniyle vs.) tam öğrenmek lazım ne döndüğünü.

dark dragon

23.11.2018 23:23:44

+2
Neden cihazınızı satıp one x almıyorsunuz, çok zor olmasa gerek.

Korgeneral1071

23.11.2018 23:20:48

+11
Mustafa Yiğit'in Rekabet Kurumuna Savunması : Kime göre neye göre ucuz. Umarım daha beter olursunuz. Ps 4'ü 2 sene önce aldım.Çok pişmanım. Keşke Xbox One X'i bekleseydim.2-3 Exclusive oyun oynayalım diye saçma sapan fiyatlara maruz kaldık. Gamepass Ea Access Xbox Gold gibi hizmetler varken Playstation sahipleri olarak Ps Plus'a para bayılıyoruz. Forza Horizon 4 çıktığı gibi Xbox Gamepass'e eklendi.Playstation zaten satıyoruz kafasında devam ediyor. Oyuncular cezayı kesmeli. Playstation pişmanlıktır.

Rodion Raskolnikov

23.11.2018 23:15:07

+3
Neden ceza yediğini bilmeden sevinen mi ararsın türkçe oyun çıkmıyor diyen mi ararsın her türlü mesaj var. Bu sene üç tane exclusive oyun çıktı ve ikisi türkçe geldi. Oyunlar uzun süre eski kurdan satıldı. Pek çok kampanya yapıldı ve hala yapılıyor. Kur rayına oturduğunda zaten fiyatlara yeniden ayar çekilecektir. Bana göre Ps 3 döneminden beri bu ülkedeki oyunculuğun gelişiminde en büyük rol sahibi olan firmaya insanlar hangi geçerli sebeplerden bu kadar tavır aldı anlamakta zorlanıyorum. Bence kapatıp gitsinler hiç uğraşmasınlar. Oyuncular ; Tlou 2, Death Stranding ve Ghost of Tsushima gibi oyunları istediği ülkenin hesabından satın alıp ingilizce alt yazı ile bu oyunları deneyim etsin. Hem türkçe gelecek mi derdi de olmaz. Bu konu üstünden tartışmada çıkmaz.

Korgeneral1071

23.11.2018 23:10:30

0
Sony'nin Türk oyunculara bakışını Psn Store'dan görebilirsin 78.5 Euro !

mehmetalpertr

23.11.2018 22:58:59

0
quote:

Orjinalden alıntı: kataaay Vatan hainliği falan hayırdır ? Kime göre neye göre ? Kıstasları sen mi belirliyorsun ? Microsoft ceza yemedi çünkü Microsoft Türkiye üzerinde sadece dijital oyun satışı yapıyor ya da kendine ait ürünlerin pazarlamasını yapıyor. Store üzerinden değerlendirmeye kalkarsanız birçok oyun Xbox mağazasında daha ucuz Playstation Mağazasından(Metro Exodus vs. gibi) Playstation Türkiye'nin kendi özel oyunlarından dolayı ceza yemesi imkansız çünkü kendisine ait bir olan bir oyunu Türkiye'de sadece kendisi dağıtıyor. Aral'ın bu oyunların satışı üzerinde bir payı olmadığı için mahkemeye bu yolla başvurması imkansız zaten. Playstation Türkiye için bulunduğu şikayet genel tüm fiyatlandırmalar için olabilir ki bu nokta da belirttiğim gibi Mustafa Bey'in ceza yemesi oldukça karlı bir iş olur Türk oyun dünyası adına. En azından 3 ayda bir videolara çıkıp benim yetkim yok, kime göre pahalı vb. tarzda saçma ve absürt argümanlar sunan birisinden kurtulmuş oluruz. Gelen daha iyi olur mu orasını bilemem ancak mevcut olanın gitmesinin gerekliliği kesin. Türkçe oyun konusunda yılda bir ya da iki oyun geliyor zaten bu kadar kasmaya değecek bir şey yok sonuçta adamlar şu an dünyada en pahalı oyunu Türkiye mağazasında satıyorlar bir zahmet getirsinler türkçe altyazı desteği. Ki belirli bir birikim ve eğitim düzeyine eriştikten sonra İngilizce oyun oynamanın bireyler için ciddi bir sorun oluşturmayacağını düşünüyorum(Türkçe olması tabii ki daha iyi). Türk PSN'i de böyle bir olayla kapanmaz zaten Londra'ya bağlı döviz bürosundan hallice bir kurum. Mevcut kurun da üzerinde bir kur ile çarparak elinize bir fiyat veriyorlar, bu yüzden çok bir işlevi olmayan bir kuruluş. En önemlisi ve sonuncusu da ben burada kendi kişisel düşüncemi demokratik çerçevede hiçbir hukuk suçu işlemeden paylaşıyorum, paylaşacağım da. Burada gelip sizin gibi düşünmeyen kişileri vatan haini vs. diye damgalayıp, ağlayamazsınız. Hoşunuza gitmiyorsa bloklarsınız, burası dingonun ahırı değil, herkesin kendi düşüncesini paylaştığı bir forum.
size Vatan Haini demedim ki ?!!! Aral İthalat a dedim. Üstünüze alnımışsınız.

BSC Misafiri

23.11.2018 22:49:16

+7
Mustafa Yiğit bey dürüst ve samimi olmaktan başka birşey yapmadı o nedenle yurdum insanı elindekinin değerini bilmediği için, bu art niyetli yorumlar.Sony Türkiye Türk oyuncular için çok şey yaptı, karşılığı bumu olacaktı.Teknoloji marketlerinden haberiniz var mı, 5000 liraya toplanan pc şimdi 10000 lira.Bu fiyatların yükselmesindeki asıl etkenler ne ise bunlara çözüm bulunmalı.

Persona_Non_Grata

23.11.2018 22:40:27

+3
bende destek verdim bu kampanyaya ama artık desteklemiyorum bu ölücü tipler yüzünden, ailesine çoluğuna çocucuğuna küfür ediyor ahlaksızlar. bunların alayı korsan oynama heveslisi aslında, herif geçen 50 tl witcher 3 var daha da iner mi ya kaç senelik oyun diyor bana. lan zaten 50 tl de vermiyorsan niye ps4 alıyorsun birader sen? bu tiplere herşey müstehak aslında. Bunların çoğu ingilizce de bilmez. Türkçe oyunu da rüyalarında görürler artık, gidip İngilizce öğreninde kendinize bi faydanız olsun bari.

HIGHER

23.11.2018 22:37:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: Watton1 Ucuza satıyorlar diye ceza yemişler aloo millet okuyun hadi ingilizce anlamıyorsunuz türkçesi bari bunu okuyun ayıp yuh olsun size be kardeşim
Nerede yazıyor ucuz diye ceza yedikleri, alıntılayarak gösterirseniz sevinirim.

GoldPunch

23.11.2018 22:32:11

+14
Adamlar ucuza oyun sattığı için 2 trilyon ceza yiyor bizim bi kitle de oyunları yüksek fiyattan sattıkları için Mustafa Yiğit'in ailesine küfrediyor, Sony Türkiye'ye belalar okuyor. :D Bu habere aşırı üzüldüm. Bir daha Türkçe oyun zor gelir sanıyorum. Ama benim takıldığım nokta hala Sony Türkiye'nin batmasını düşünen kesim. Kimse kusura bakmasın ülkemizde firmalara karşı bir önyargı var. Sen X kişisi olarak herhangi bir Y firmasına istediğin kadar iftirada bulunabiliyorsun. Sonra üniversiteden mezun olunca ama firmaların kuyruğunun dibinden ayrılmıyorsun beni işe al diye. Sanıyorlar ki firmayı robotlar yönetiyor, onların hiç ailesi, onuru yok. Onlara göre tüm firmalar tüh kaka. Sony Türkiye 10 senedir Türk oyun sektörünün gelişmesini sağlamış bir oluşum. Son 10 yıldır bir çok oyunu Türkçe yaptığı için kutladığımız, öve öve bitiremediğimiz Sony Türkiye 3 ay önceki papaz olayıyla birlikte birden üçkağıtçı mı oldu yani. Ha şimdi bu yoruma da Sony Türkiye haterları gelecek oyun fiyatlarını ben arttırdım gibi sinirle uzun uzun yazı yazacaklar görün :D Ama bu konudaki son mesajım, sinirlerimi daha çok bozamam. Haydi iyi akşamlar.

kataaay

23.11.2018 21:37:09

+2
Vatan hainliği falan hayırdır ? Kime göre neye göre ? Kıstasları sen mi belirliyorsun ? Microsoft ceza yemedi çünkü Microsoft Türkiye üzerinde sadece dijital oyun satışı yapıyor ya da kendine ait ürünlerin pazarlamasını yapıyor. Store üzerinden değerlendirmeye kalkarsanız birçok oyun Xbox mağazasında daha ucuz Playstation Mağazasından(Metro Exodus vs. gibi) Playstation Türkiye'nin kendi özel oyunlarından dolayı ceza yemesi imkansız çünkü kendisine ait bir olan bir oyunu Türkiye'de sadece kendisi dağıtıyor. Aral'ın bu oyunların satışı üzerinde bir payı olmadığı için mahkemeye bu yolla başvurması imkansız zaten. Playstation Türkiye için bulunduğu şikayet genel tüm fiyatlandırmalar için olabilir ki bu nokta da belirttiğim gibi Mustafa Bey'in ceza yemesi oldukça karlı bir iş olur Türk oyun dünyası adına. En azından 3 ayda bir videolara çıkıp benim yetkim yok, kime göre pahalı vb. tarzda saçma ve absürt argümanlar sunan birisinden kurtulmuş oluruz. Gelen daha iyi olur mu orasını bilemem ancak mevcut olanın gitmesinin gerekliliği kesin. Türkçe oyun konusunda yılda bir ya da iki oyun geliyor zaten bu kadar kasmaya değecek bir şey yok sonuçta adamlar şu an dünyada en pahalı oyunu Türkiye mağazasında satıyorlar bir zahmet getirsinler türkçe altyazı desteği. Ki belirli bir birikim ve eğitim düzeyine eriştikten sonra İngilizce oyun oynamanın bireyler için ciddi bir sorun oluşturmayacağını düşünüyorum(Türkçe olması tabii ki daha iyi). Türk PSN'i de böyle bir olayla kapanmaz zaten Londra'ya bağlı döviz bürosundan hallice bir kurum. Mevcut kurun da üzerinde bir kur ile çarparak elinize bir fiyat veriyorlar, bu yüzden çok bir işlevi olmayan bir kuruluş. En önemlisi ve sonuncusu da ben burada kendi kişisel düşüncemi demokratik çerçevede hiçbir hukuk suçu işlemeden paylaşıyorum, paylaşacağım da. Burada gelip sizin gibi düşünmeyen kişileri vatan haini vs. diye damgalayıp, ağlayamazsınız. Hoşunuza gitmiyorsa bloklarsınız, burası dingonun ahırı değil, herkesin kendi düşüncesini paylaştığı bir forum.

Source

23.11.2018 21:31:36

0
Fiyat konusunda oyuncuları çok üzdüler :(

mehmetalpertr

23.11.2018 21:15:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: kataaay Yesin ne olacak ? Kapatıp gider mi TR PSN'i ? Kapatsın daha iyi biz de rahat rahat US PSN üzerinden alışveriş yaparız geçmişte olduğu gibi. Adamlara gelir yüzdesine göre ceza vermişler demek ki karları o kadar yüksek ki bu kadar ceza kesmişler, bu yüzden pazardan çekilme olasılığı oldukça düşük. Ama yine de ortada nedensiz yere yenmiş bir ceza var. Ee böyle bir durumda fatura kime kesilecek ? Mustafa Yiğit Beyefendiye. Bir arkadaş yazmış "Dinsizin hakkından imansız gelir" diye. Çok da güzel demiş. Aral ayda yılda bir işe yaradı. Ki bu cezaların PSN ile alakası da yok, büyük ihtimalle ceza kutulu oyunlar için verilmiş eğer dijital için olsaydı aynı cezayı Microsoft da yerdi ama yememiş. Demek ki ceza kutulu oyunlar için ki bu devirde cidden gidip Sony mağazasından kutulu oyun almak yerine birçok daha ucuz alternatif mevcut(spotçularda) bu yüzden çok fazla üzülecek bir durum yok ortada. Olayın en güzel yanı Mustafa Yiğit denen beceriksizin patlamış olması. Görevden alınmasa bile CV'sine bir şekilde ceza yedirdiği bulaştı, bundan sonrasını o beceriksiz düşünsün. <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: mehmetalpertr &lt;blockquote class="quote"&gt;&lt;i&gt;quote:&lt;/i&gt;&lt;br&gt;&lt;br&gt;Orjinalden alıntı: kataaay Mustafa Yiğit'in gözleri yaşlı &amp;lt;img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/s17.gif" align="middle" border="0" alt=""&amp;gt; Pazardan çekilirlerse çekilsinler arkadaşlar bir yılda 2 tane Türkçe oyun oynayacağız diye ederinden %30 fazla para mı verelim oyunlara ? Ki bu ceza gelirlerine oranla veriliyor demek ki ne kadar kar ediyorlar ki böyle bir ceza alıyorlar siz düşünün. Böyle bir pazardan çekilmek yerine aklı olan bir kurum Mustafa Bey'i görevden alır. Hem o da bu sayede oyunların kime göre pahalı olduğunu geç de olsa idrak etme şansı elde etmiş olur.&lt;/blockquote&gt; Adamlar ucuza oyun sattıkları için ceza yediler bu arada. Duyurulur.</blockquote>
sadece cevap vermek için ve kendinizi haklı çıkarmak için birşeyler yazmışsınız. Kendinize göre haklısınız. Ama oyuncular olarak biz bu işten zarar görürüz. Bunu da düşünün. Sony ucuza oyun sattığı için ceza yiyor. Bunun savunulacak yanı yok. Bu 2 milyon TL size bana göre büyük meblağ.. Sony gibi büyük şirketlere koymaz. Dinsizin hakkından imansız gelir doğrudur. Ama kurunun yanında yaşda yanar. Arada biz kaynayacağız. Adamlar ucuza oyun satmıyorum artık derse o zaman işler değişecek. Biz USA PSN den alırız diyorsunuz ama ben Sony PSN TR yi açmadan önce USA PSN den kredi kartıyla alışveriş yapamadığımız günleri bilirim. Ha diyeceksiniz ki PSN Card satın al. Kod gir. Cüzdana para eklensin. Bunlarla niye uğraşayım. Türkçe oyunu görünce bir arkadaşımın söylediği aklıma geldi ki kendisi üst seviyede İngilizce bilir. " Abi ilk defa bir İngilizin Amerikalının oyun oynarken kendi dilinde oynamasının neler hissettirdiğini fark ettim. Çok hoşuma gitti demişti. " MS ceza yemez. Çünkü MS Aralın fiyatından satıyor. Sony ise kendi oyunlarını eyani exc. lerini ucuza sattıtğı için bu cezayı yedi. Kusura bakma ama bir Mustafa Yiğit yüzünden ben TR deki oyuncuların ateşe atılmasından yana gönlüm razı değil. Burada suçlu olan Aral İthalat. Adamlara ucuza oyun satıyor diye dava açmış. Resmen sizin bizim cebimizden fazla para çıksın diye uğraşıyorlar. Bu Vatan hainliğidir. Bu arada Spotçuları b

kataaay

23.11.2018 20:57:33

+1
Yesin ne olacak ? Kapatıp gider mi TR PSN'i ? Kapatsın daha iyi biz de rahat rahat US PSN üzerinden alışveriş yaparız geçmişte olduğu gibi. Adamlara gelir yüzdesine göre ceza vermişler demek ki karları o kadar yüksek ki bu kadar ceza kesmişler, bu yüzden pazardan çekilme olasılığı oldukça düşük. Ama yine de ortada nedensiz yere yenmiş bir ceza var. Ee böyle bir durumda fatura kime kesilecek ? Mustafa Yiğit Beyefendiye. Bir arkadaş yazmış "Dinsizin hakkından imansız gelir" diye. Çok da güzel demiş. Aral ayda yılda bir işe yaradı. Ki bu cezaların PSN ile alakası da yok, büyük ihtimalle ceza kutulu oyunlar için verilmiş eğer dijital için olsaydı aynı cezayı Microsoft da yerdi ama yememiş. Demek ki ceza kutulu oyunlar için ki bu devirde cidden gidip Sony mağazasından kutulu oyun almak yerine birçok daha ucuz alternatif mevcut(spotçularda) bu yüzden çok fazla üzülecek bir durum yok ortada. Olayın en güzel yanı Mustafa Yiğit denen beceriksizin patlamış olması. Görevden alınmasa bile CV'sine bir şekilde ceza yedirdiği bulaştı, bundan sonrasını o beceriksiz düşünsün.
quote:

Orjinalden alıntı: mehmetalpertr <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: kataaay Mustafa Yiğit'in gözleri yaşlı &lt;img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/s17.gif" align="middle" border="0" alt=""&gt; Pazardan çekilirlerse çekilsinler arkadaşlar bir yılda 2 tane Türkçe oyun oynayacağız diye ederinden %30 fazla para mı verelim oyunlara ? Ki bu ceza gelirlerine oranla veriliyor demek ki ne kadar kar ediyorlar ki böyle bir ceza alıyorlar siz düşünün. Böyle bir pazardan çekilmek yerine aklı olan bir kurum Mustafa Bey'i görevden alır. Hem o da bu sayede oyunların kime göre pahalı olduğunu geç de olsa idrak etme şansı elde etmiş olur.</blockquote> Adamlar ucuza oyun sattıkları için ceza yediler bu arada. Duyurulur.

BSC Misafiri

23.11.2018 20:54:20

+1
Ülkemizde çok cahil insan var yani oyuncu, bu fiyatlara asıl etki eden şeylerin ortadan kalmadığı sürece, bu tip olaylar Sony nin biz Türk oyunculara karşı iyi niyetini zedeleyecek.Dolayısıyla değişen şey zarar görenin yine biz oyuncular olacağı...

mehmetalpertr

23.11.2018 20:48:22

+1
quote:

Orjinalden alıntı: kataaay Mustafa Yiğit'in gözleri yaşlı <img src="http://forum.donanimhaber.com/image/smiley/s17.gif" align="middle" border="0" alt=""> Pazardan çekilirlerse çekilsinler arkadaşlar bir yılda 2 tane Türkçe oyun oynayacağız diye ederinden %30 fazla para mı verelim oyunlara ? Ki bu ceza gelirlerine oranla veriliyor demek ki ne kadar kar ediyorlar ki böyle bir ceza alıyorlar siz düşünün. Böyle bir pazardan çekilmek yerine aklı olan bir kurum Mustafa Bey'i görevden alır. Hem o da bu sayede oyunların kime göre pahalı olduğunu geç de olsa idrak etme şansı elde etmiş olur.
Adamlar ucuza oyun sattıkları için ceza yediler bu arada. Duyurulur.

mehmetalpertr

23.11.2018 20:46:21

+1
quote:

Orjinalden alıntı: stun işte budur yeaaahh .. fiyatlara çeki düzen verirler artık
Adamlar Aral İthalattan ucuza oyun sattıkları için ceza kestiler kardeşim. Aral şikayet etmiş. Bu Sony TR de benden ucuza oyun satıyor diye. Adamlar ucuza oyun satıyor ceza yiyor. Pahalı satıyor biz şikayet ediyoruz. En sonunda eeeehhh s............. deyip PSN TR yi kapatırlar.

Watton1

23.11.2018 20:46:00

+36
Ucuza satıyorlar diye ceza yemişler aloo millet okuyun hadi ingilizce anlamıyorsunuz türkçesi bari bunu okuyun ayıp yuh olsun size be kardeşim

stun

23.11.2018 20:39:34

0
işte budur yeaaahh .. fiyatlara çeki düzen verirler artık

mehmetalpertr

23.11.2018 20:32:13

+1
Allah seni Aral gibi... Tövbe tövbe Cuma mübarek günü sövdürecek illa... ayıp ya.. Hayır adam artık ucuz oyunda satmıyor .. bundan sonra hiç satmayacak..

SOLID SNAKE

23.11.2018 20:18:51

0
Şuan bu cezaya sadece Rekabet Kurumu karar vermiş, Bu ceza kesilmiş onaylanmış değil. Bu karar sonucu Sony, Rekabet Kurumu tarafından Mahkemeye çıkacak, mahkeme de de savunma yapılacak ondan sonra bu ceza ödenmeden düzenlemeye gidilecek, sonra zaten mahkeme uzayacak da uzayacak. He olurda Mahkeme, Rekabet Kurumunun oy birliği ile onayladığı ceza rakamını onaylarsa o zaman bu cezayı ödemek zorunda kalır.

Persona_Non_Grata

23.11.2018 20:15:47

+17
Sevinen ölücüler indirim geliyor sanıyor galiba bu arada the last of us 2 nin Türkçe alt yazısını unutun, yavaştan ingilizce öğrenmeye bakın

CaSsErDoDo

23.11.2018 19:56:46

+3
Bir atasözü vardır çok severim: Dinsizin hakkından imansız gelir.

BSC Misafiri

23.11.2018 19:54:42

+38
Ceza donanımhabercilerden değil Aral yüzünden geldi.

BSC Misafiri

23.11.2018 19:54:41

+48
Sevinenler niye seviniyor acaba ? Oyunları Aral’dan ucuza sattığı için ceza almış. Bundan sonra siz indirim değil bindirim bekleyin bence.

kataaay

23.11.2018 19:53:19

+19
Mustafa Yiğit'in gözleri yaşlı Pazardan çekilirlerse çekilsinler arkadaşlar bir yılda 2 tane Türkçe oyun oynayacağız diye ederinden %30 fazla para mı verelim oyunlara ? Ki bu ceza gelirlerine oranla veriliyor demek ki ne kadar kar ediyorlar ki böyle bir ceza alıyorlar siz düşünün. Böyle bir pazardan çekilmek yerine aklı olan bir kurum Mustafa Bey'i görevden alır. Hem o da bu sayede oyunların kime göre pahalı olduğunu geç de olsa idrak etme şansı elde etmiş olur.

lextor

23.11.2018 19:52:55

+2
Haydaa. Sony'deki üstler bir rahatsızlık duymazsa boşuna sevinmiş olduk. Kim bilir ne yalanlar dönecekte ses çıkarmayacaklar. Edit: Anal ıhım şey Aral firması kutulu oyun niye dijital den ucuz diye şikayet etmiş. 699 liraya hazır olun cemaat. Lanet çöktü gitmiyor. Bir tarafta kime göre neye göre laneti, diğer taraftan kanser hücre Aral. En kısa zamanda batarlarda ülkede oyun sektörü biter. Yeter artık.

BSC Misafiri

23.11.2018 19:47:57

0
Cezalar vergi gibi olduğu için hiçbir caydırıcılığı olmuyor

PsveXbox

23.11.2018 19:45:55

+1
@YoYoxP Bu şikayeti Aral yapmış, ucuz oyun satışı yapıyor diye.

BSC Misafiri

23.11.2018 19:44:16

+1
E yani? sonuç? 5-6 ay önce 37TL ye aldığım GTS'yi şimdi o fiyattan alabilecek mi ülkemin insanları ondan haber versinler..

YoYoxP

23.11.2018 19:44:14

+1
Haber ilk paylaşıldığında Donanımhaber üyeleri tarafından yapılan şikayetlerden falan bahsedilmişti, neden değişiklik yapılıp o kısım silindi? Açıklama yapın lütfen.

CaSsErDoDo

23.11.2018 19:41:32

+4
2017 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirleri üzerinden, - Sony Eurasia Pazarlama A.Ş.’ye 2.346.618,62 TL idari para cezası verilmesine oybirliği ile............. Yav bu Sony de hiç para kazanmıyormuş ülkemizden yav. Oyuncular olarak Türkçe olmayan oyunları desteklersek daha fazla devam edemeyeceğim. Verilen ceza gayri safi gelirleri üzerinden bu kadarsa düşünün artık siz ne kadar kazandıklarını. Bugün en sağlam oyunları 10 TL'ye düşse bile almayacağım. Ülkeden de çıkıp gidebilirler.

Savior Fenix

23.11.2018 19:37:58

+2
Niye ucuza satıyorsun diye ceza vermişler yanlış anlamadıysam. Rezalet ya.

dark dragon

23.11.2018 19:36:56

+1
Oyunları pahalı sattığı için değil tam tersine ucuz satıyor diye Aral şikayet etmiş, ondan ceza gelmiş

porsux

23.11.2018 19:35:52

0
yetmez ama evet

YoYoxP

23.11.2018 19:35:02

+9
Ceza yok zırlarlar, ceza gelir zırlarlar, boş yapmayın artık yeter ya.

BSC Misafiri

23.11.2018 19:34:54

+4
Sony dükkanı kapatıp gider, ne Türkçe oyun ne bir destek kalır bundan sonra

evladı fatihan

23.11.2018 19:33:09

+7
Aman çok görüyoruz ya zaten adam gibi işlerini yapıp bi altyazı bile koyamayan adamlar BATSIN YOK OLSUN bi gram üzülürsem öpsünler

dracula502

23.11.2018 19:30:19

+4
Bu ceza bi halta yaramıcak bakınız aral game

Fearless_tr

23.11.2018 19:29:20

+4
Türkce oyun görmeyi bir 3 sene unutun
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız