Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Razer Mamba Türkiye'ye Giriş Yaptı ve Sanal Gerçeklik Cihazı Razer OSVR Ön Siparişe Açıldı

 
     Oyun ekipmanlarında önde gelen firmalardan Razer, popüler oyun faresi olan Mamba’yı ve daha ucuz versiyonu olan Mamba Tournament Edition’ı kullanıcıların beğenisine sundu. Yeni ürünler geliştirirken bir yandan da eski ürünlerini son teknolojilere uygun biçimde güncelleyen Razer’ın 2015 model Mamba’sı pek çok özelliğiyle gücü oyuncuların elinin altında hissetmesini amaçlıyor.

     Mamba ilk olarak 2009’da piyasaya çıkmıştı ve kablosuz oyun performansı konusunda ön plana çıkmıştı. Mamba’nın 2.4 GHz kablosuz teknolojisi sayesinde oyuncular ilk kez kabloludan kablosuza “sıfır atıl zaman” ve “sıfır gecikme” ile geçmişlerdi. Sonraki 6 yıl boyunca Razer Mamba piyasadaki yerini korumuştu. Şimdi ise klasik Mamba, Mamba 2015’in piyasaya girişiyle birlikte ikinci sıraya indi.

     Geçtiğimiz E3 2015’in en çok ilgi gören ürün tanıtımlarından biri yeni nesil Mamba’nın tanıtımıydı. Dünyanın en hassas oyuncu faresi sensörüne ve Adjustable Click Force Teknolojisine sahip olan yeni nesil Mamba E3’den aylar sonra planlandığı gibi piyasaya çıktı.
 
     Razer Mamba’nın yeni 5G lazer sensörü, çok ekranlı kurulumları ultra yüksek görüntü çözünürlüğüyle optimize ediyor ve 16,000 DPI’a kadar kontrol sağlıyor. 5G lazer yapısı dünyanın en hassas sensörü ile 1 DPI hıza kadar hareketleri takip ediyor (şu andaki endüstri standardı 50 DPI). Yeni nesil oyun faresi sensörü 0.1 mm kadar hassas hareket takibi sayesinde ekran stresini azaltıyor ve böylece, hareket etseniz bile atışınız hedef üzerinde kalıyor.

     Razer’ın bu en yeni oyuncu faresi ayrıca Razer patentli Adjustable Click Force Technology özelliği de taşıyor. Bu özellik oyunculara fare üzerindeki tuş hassasiyetini kendilerine göre optimize edebilme imkanı sağlıyor.

     Mamba, Razer Chroma açık geliştirici platformu ve SDK desteği sayesinde Chroma özellikli tüm Razer ürünleriyle uyumlu çalışıyor. Mamba hakkında daha fazla bilgi için bu adresi Mamba Tournament Edition ile karşılaştırmak için bu adresi kullanabilirsiniz.

      Razer kanadından bir diğer gelişmeyse sanal gerçeklik cihazı konusunda geldi. Razer ve Sensics’in üretimine ve geliştirilmesine öncülük ettiği sanal gerçeklik başlığı OSVR, 23 Ekim’de ön siparişe açıldı.
 
     OSVR ön siparişe açılmadan 24 saat önce kayıt yaptıran 10.000’den fazla sanal gerçeklik meraklısı, OSVR’ın sahipleri olacak. Bu büyük ilgiden dolayı, sanal gerçeklik başlığının ilk üniteleri çoktan satılmış oldu. Şu anda Razer ve ortakları daha çok üniteyi daha kısa zamanda üretmek için çalıştıklarını belirttiler.
 
     OSVR (Open Source Virtual Reality – Açık Kaynak Sanal Gerçeklik), sanal gerçeklik konseptinin konsept olmaktan çıkıp herkesin kullanabileceği bir ürün haline gelmesi için geliştiriliyor. Sanal gerçeklik teknolojilerinin tüm donanımlarda kullanılabilmesi gibi bir amaç taşıyor. Bu yazılım platformu, pek çok oyun motorunu da destekliyor. Oyun geliştiriciler için bunun anlamı, Unity’de geliştirdikleri ve farklı cihazlara bağladıkları oyunları OSVR’ın özellikleri sayesinde anında tüm cihazlara uyumlu hale getirebiliyor olmaları.

     İlk örnekleri sahiplerini bulan OSVR adına yeni üniteler için ön siparişler bu adres üzerinden devam ediyor. OSVR Hacker Development Kit’in fiyatı 299.99 USD. OSVR hakkında daha fazla bilgi için bu adresi, OSVR tanıtım videosu için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Haftalık Canlı Yayın Programımız Yayında (26 Ekim - 1 Kasım) Burnout Paradise, Xbox One'ın Geriye Uyumluluk Servisini Destekleyecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CANBABA34

25.4.2016 11:02:04

0
OSVR Yİ ÇOK MERAK EDİYORUM. AÇIK KAYNAKLI VSVS BİR ŞEYLER ANLATIYO VİDEODA AMA TAM ANLAMIYORUM. ANLADIĞIM KADARIYLA VİVE VE OCULUSA GÖRE DAHA BAĞIMSIZ OLACAK. BİR DE DEPOON DİYE BİR MODEL GÖRDÜM AMA O OKADAR UCUZ DEĞİL. MESUT BEY NERDEN YAZALIM BU OSVR Yİ DE DENESİN. BU SANAL GERÇEKLİK OLAYIYIYLA İLGİLİ PEK DETAYLI BİLGİ BULAMIYORUZ.

:::LOSTPLANET:::

26.10.2015 21:37:39

+2
Ön sipariş açılmadan 24 saat önce nasıl satış başlıyor? O cümleyi anlayamadım. Ön siparişin de ön siparişi mi denmek istenmiş ?

Patren

26.10.2015 18:13:44

+4
mesut çevik e denemek için yeni vr çıktı
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız