Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rapor: eSpor Müsabakalarının 70 Milyondan Fazla İzleyicisi Var


    Eriştiği kitle gün geçtikçe daha da genişleyen eSpor müsabakaları, her yeni turnuvayla birlikte izleyicilerine yenilerini ekliyor. Bir araştırma şirketi olan SuperData Research, eSpor müsabakalarıyla ilgili rapor yayınladı. Rapora göre eSpor mücadelelerini izleyen 70 milyondan fazla izleyici var.
 
    Firmanın raporuna göre Riot Games, Valve ve Wargaming'in önderlik ettiği piyasada geçtiğimiz sene 71 milyonluk izleyici kitlesine ulaşıldı. Belirtilenlere göre eSpor mücadelelerinin takipçileri, her biri 2.2 saatlik oturumlar olmak üzere ayda ortalama 19 kez bu maçları izliyor.
 
    Yayınlanan araştırma raporunda, League of Legends'in 3. sezon finallerinin 32 milyon kişi tarafından izlendiği belirtiliyor. Bu, hem NBA, hem de Bowl Championship Series(Amerikan futbolu) finallerinden daha yüksek bir seviyede gelmekte. 
 
    Rapora göre eSpor mücadelelerinin izleyici kitlesinin yarısına yakın bir kısmı Amerika'dan geliyor. Amerika'daki her 5 oyuncudan 1'i eSpor mücadelelerini izliyor. Araştırmaya göre Amerika'da 31.5 milyonluk bir eSpor takipçi kitlesi bulunuyor. İzleyicilerin %70'i erkek, %30'u ise kadın.
 
Daha fazla veriye ve figürlere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
league of legends dota world of tanks call of duty espor e-sports
Persona 4 Playstation 3 İçin Geliyor Halo Dizisi Projesinde Ridley Scott ve Battlestar Galactica Yönetmeni de Bulunuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız