Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rapor: PS4 Benzer Donanıma Sahip PC'den %60 Daha Güçlü


    Playstation 4'ün PC mimarisine daha yakın bir teknoloji kullanmasının ardından PC ve konsol kıyaslaması daha ateşli bir hal almıştı. Playstation 4'ün sanal gerçeklik cihazı Playstation VR ile ilgili bir sunum yapan Sony'den Dr. Richard Marks'ın yeni açıklamaları da çok tartışılacak gibi.

    Marks'ın gösterdiği bir slaytta Playstation 4'ün benzer özelliklere sahip bir PC'den %60 daha güçlü olduğu iddia ediliyor. Yetkili bunu kendisinin iddia etmediğini, işletim sistemi ile uygulamalar veya veri tabanı arasında köprü görevi gören yazılımlar üreten (middleware) yazılımcıların bunu söylediğini vurguladı. Playstation 4'ün %60 daha güçlü olmasının sebebiyse donanıma doğrudan ulaşımın olması ve cihazlar arasında farklılık yaratmadıkları için geliştiricilerin sistemin her parçasını anlamasıymış.

   Üstelik Playstation VR'ın PS4 üzerinde HTC Vive ve Oculus Rift'in GTX 970 ile sunduğu görselliği vermeye çok yakın olduğu da belirtiliyor. Epic Games'ten yetkililer de Richard Marks'ı onaylayacak açıklamalar yapmışlardı. Bu açıklamalara bakınca Playstation VR'ın rakiplerinin gerisinde kalmayacağını düşünmek mümkün.

   Yine de şunu belirtmekte yarar var. Playstation VR'da Nintendo Wii gücünde bir donanımın olduğu belirtiliyor. O nedenle cihaz sanal gerçeklik için bütün güç gereksinimini doğrudan Playstation 4'ten almıyor. Sony'nin donanımsal olarak sorun çıkmayacağını söylemesinin sebeplerinden biri de bu.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak tweaktown sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Super Mario Kardeşlerin İzlenmeye Değer Parkur Macerası Dark Souls 3'ün Son Videosuna Çılgın Alternatif Şarkılar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Castle Bravo

2.3.2016 16:33:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: evothema %60 biraz abartı bir rakam olsada, sonuçta bu bütün dünyada bilinen bir gerçek. Fakat nedense donanımhaberdeki bir grup arkadaş bu gerçeği inatla kabul etmiyor. Sizce 1.6 ghz hızında cpu su olan, 512mb ram i gpu ile ortak kullanan bir pc gta5 i 720p 30fps de açabilirmi? Ben size cevabını vereyim. Oyunu bile açamaz. Ama bu saydığım sistem xbox360 donanımıydı ve milyonlarca insan o donanımda gta5 i bitirdi ve gayette keyif aldı. Konsol ve pc nin çalışma prensipleri farklıdır. Konsol pc mimarisi kullansa dahi farklıdır. Ghz lere mhz lere bakarak kıyaslanamaz.
Konsolların işlemci ve sistem ram'ini daha verimli kullandıkları doğrudur. (İşlemci kısmı, Dx12 ile geçerliliğini yitirecek.) Ancak ekran kartı ve vram kullanımı söz konusu olduğunda, PC'den bir farkları kalmıyor. Deneyim ve gözlemlerim böyle söylüyor. Hem PC, hem PS3 - Xbox 360 - PS4 kullandım. Bu arada, Xbox 360 ve PS3'ün işlemcisi 3.2 GHz idi.

Asil Türk Kanı

2.3.2016 15:40:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: bcan402 ben de konsol daha çok severim ama ps4 almayı düşünmüyorum. bilgisayarda oyunlar daha ucuz. sırf bu yüzden bilgisayar tercih edeceğim.
Aynen aga ben de vazgeçtim sırf o yüzden .Çekilecek gibi değil o oyun fiyatları . Bir de artık pc oyunlarına full Türkçe yama çıkıyor .Ps de Türkçe oyun kısıtlı . Gta 5 Witcher 3 Batman arkham knight falan Türkçe yama çıkaracaklar

evothema

2.3.2016 15:00:52

+2
%60 biraz abartı bir rakam olsada, sonuçta bu bütün dünyada bilinen bir gerçek. Fakat nedense donanımhaberdeki bir grup arkadaş bu gerçeği inatla kabul etmiyor. Sizce 1.6 ghz hızında cpu su olan, 512mb ram i gpu ile ortak kullanan bir pc gta5 i 720p 30fps de açabilirmi? Ben size cevabını vereyim. Oyunu bile açamaz. Ama bu saydığım sistem xbox360 donanımıydı ve milyonlarca insan o donanımda gta5 i bitirdi ve gayette keyif aldı. Konsol ve pc nin çalışma prensipleri farklıdır. Konsol pc mimarisi kullansa dahi farklıdır. Ghz lere mhz lere bakarak kıyaslanamaz.

Alaturcamawzer

2.3.2016 14:50:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ewarrr al işte bir tane daha türedi ''ergencik''ten... Size saniye ayırmam değmeyen tiplersiniz. Mutlu ol hadi ''he he project cars çöp''....
mahalle karılarını geçtin biliyor musun..? doğuştan mı özürlüsün yoksa sonradan mı böyle oldun.. verebilecek bir cevap bulamayınca çirkeflik yapmak yeni ergen taktikleri olsa gerek..

E.R.W.

2.3.2016 13:26:50

+2
PC kullanıcılarının anlayamadığı anlamak istemedikleri bir nokta var,herşey grafik değil. Playstation exlusive oyunlarında ki tadı hiçbir ortak platformda çıkan oyun vermez veremez. Bu video pc oyuncularına gelsin.

CrayzLeek

2.3.2016 13:05:03

+1
Bir oyunu hilesiz oynuyor isem gerisi teferruattır.

Castle Bravo

2.3.2016 01:29:16

+1
quote:

Orijinalden alıntı: 2K Bu zaten yıllardır bilinen bir bilgi hep konsolların içindeki ekran kartlarının PC de neye denk olduğunu yazarlar ve o ekran kartı ile pek bir şey yapamazsınız PC de. Bunun sebebi de konsolların özel dizayn edilmiş olması, mimarisi ve oyunların sırf o sisteme özel hazırlanması. Fakat bu açıklamayı yapıp GTX 970 ile denk demesi komik olmuş, oyunların PS4 de ne kadar zorlandığını görüyoruz. VR için gösterdikleri demolarda görsellik yerlerde geziyordu.
PS4'te HD 7850'ye denk bir ekran kartı var. Verdiği performans da, PC'deki 7850'den farklı değil. 7850 ile, 1080p 30 FPS, medium-high ayarlarda oynayamayacağınız oyun yok. Konuda kastedilen, CPU performansı olabilir. 1.6 GHz'lık tablet işlemcisini Dx11 üzerinde kullanırsanız, %60'lık fark olabilir. Bu da tabii, Dx12'den sonra geçerliliğini yitirecek.

Guest-BED3C3818

29.2.2016 16:38:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Dostum bak burada pc-ps için birbirimizi kırmaya değmez ama gerçekten ne yazdığını tam olarak bildiğinden şüpheliyim. Ben aynı donanımdan bahsediyorum demişsin.Ben de aynısından bahsediyorum. Sen diyorsun ki aynı 2 ekran kartını alsan..Almayacaksın burada DONANIM derken tüm bir sistem kastediliyor. Aynı iki işlemci fark olur mu diyorsun.Tabii ki olur. Bir i5 skylake işlemciyi 300 watt dandik psulu onboard ekran kartı 1gb ramli sisteme koyarsan bi halta yaramaz.Ama üst düzey bir kasa içine kondurursan maksimum faydayı elde etmiş olursun. Burada sistemin içinde kullanılan yazılımlar, sistem parçalarının görevlerine uygun şekilde optimize edilmesi gibi birçok ayrıntı var.Bu da karşımıza aynı fiyatta iki donanım arasında fark oluşmasına sebebiyet veriyor. Yani çok merak ediyorsan git bir anket aç bakalım kim yanlış anlamış kim anlamamış. En basitinden iphone örneği vereyim.Adamların telefonlarındaki donanım android telefonların neredeyse yarısı.Ama daha stabil çalışıyorlar.Neden sence? Aynı donanım olsa herhalde iphonelar uçacak bildiğin.E iki aynı donanım nasıl oluyor da birisi diğerindne hızlı ve stabil oluyor? Sen buna cevap veremezsin çünkü ne konu hakkkında bir bilgin var ne de konuyu anlamamışsın. Ha benim kim olduğumu da merak ediyorsan ben şuyum ben buyum demiyorum,profilimi eski mesajlarımı incele anlarsın. Saygılar
iphone nun stabil çalışması donanım ile alakalı değil yazılım ile alakalı bu 1 i5 işlemciyi 300w psu ya bağla demişssin zaten psu yu değiştirdiğin zaman "aynı" donanım olmuyor malesef aynı donenım dediğin şey şudur ps4 teki aynı donanımı ,ekran kartına denk ekran kartını işlemcisine denk işlemcisi psu suna denk psu yu belleğine denk belliğini anakartına denk anakartı çipsetine denk çipseti alırsın ikisinide aynı yazılım olan herhangi bir benchmark testine sokarsın giderler aynı derecelendirmeyi alırlar. senin dediğin şu "ps4 e özel optimize edilmiş bir oyun pc de ki denk bir donanımda aynı performansı vermiyor,vermez" evet vermez bu donanımsal değil yazılımsaldır aynı donanımda bu defa pc de autocad çalıştırırsın çatır çatır işlemini çizimini yaparsın ps4 e kurduğunda işler değişir bu sefer avantajı pc ele geçirmiş olur burada özel olarak donanıma göre optimize edilmiş yazılımlar ve verdikleri performanslardan bahsetmiyoruz adamlar açık açık aynı donanıma sahip bir pc den %60 daha performanslı çalışıyor demiş şunu git donanımdan gerçekten anlayan bir insan varsa etrafında yada forumda tanıdığın ona sor bakalım ne diyecek sana benim dediklerimden farklı birşey diyemez imkanı yok böyle birşeyin zaten şimdi çıkıpta amd ile de intel karşılaştırması yapma bana aynı değerlerde çalışan iki işlşemci performansları farklı diye aynı değerlerde çalışıyor olabilirler ama mimarileri çok farklı bu yüzden de onlara da aynı donanım diyemezsin karlaşrman yanlış olur bu konu içerisinde. kısaca adamların dediği şu "konsollar aynı donanıma sahip pclerden %60daha performanslı çalışıyor" denilmesi tamamen yanlış ve reklam içerikli pc4 mevcut donanımı ile bu donanıma göre optimize edilmiş oyunlarda &60 daha performanslı deselerdi sorun yoktu bu şuna benzeyir resmen sen iphone dan örnek vermişsin bende telefondan gideyim elinde iki adet note 4 var ama diyorsun ki sağda ki soldakin den %60 daha performanslı ? saçma

JackTim

29.2.2016 15:57:13

0
1+1=2 %60 hikaye oyunlar ps4'e iyi optimize edildiği için daha performanslı gözüküyor.

mesuthaksoy

29.2.2016 15:25:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: die4never2

teknoloji cahili demişsin de arkadaşım merak etme burada ki çoğu insandan daha bilgiliyim o konuda aksine sen resmen teknoloji cahili çıktın resmen ben aynı donanımdan bahsediyorum sen şu kadar lira bu kadar lira diyorsun bana bire bir aynı iki adet ekran kartını al eline bunlarda birisi daha fazla performans veriyor diyebilirmisin ? yada aynı iki işlemciyi al eline bu daha performanslı diyebilir misin ? dersen zaten at o elindekileri çöpe hiç uğraşma sen bu işlerle bana gelmiş şu kadar bin liralık bu kadar bin liralık diyorsun burada para hesabı yapmıyoruz bazı şeylerin öğren sonra gel
Dostum bak burada pc-ps için birbirimizi kırmaya değmez ama gerçekten ne yazdığını tam olarak bildiğinden şüpheliyim. Ben aynı donanımdan bahsediyorum demişsin.Ben de aynısından bahsediyorum. Sen diyorsun ki aynı 2 ekran kartını alsan..Almayacaksın burada DONANIM derken tüm bir sistem kastediliyor. Aynı iki işlemci fark olur mu diyorsun.Tabii ki olur. Bir i5 skylake işlemciyi 300 watt dandik psulu onboard ekran kartı 1gb ramli sisteme koyarsan bi halta yaramaz.Ama üst düzey bir kasa içine kondurursan maksimum faydayı elde etmiş olursun. Burada sistemin içinde kullanılan yazılımlar, sistem parçalarının görevlerine uygun şekilde optimize edilmesi gibi birçok ayrıntı var.Bu da karşımıza aynı fiyatta iki donanım arasında fark oluşmasına sebebiyet veriyor. Yani çok merak ediyorsan git bir anket aç bakalım kim yanlış anlamış kim anlamamış. En basitinden iphone örneği vereyim.Adamların telefonlarındaki donanım android telefonların neredeyse yarısı.Ama daha stabil çalışıyorlar.Neden sence? Aynı donanım olsa herhalde iphonelar uçacak bildiğin.E iki aynı donanım nasıl oluyor da birisi diğerindne hızlı ve stabil oluyor? Sen buna cevap veremezsin çünkü ne konu hakkkında bir bilgin var ne de konuyu anlamamışsın. Ha benim kim olduğumu da merak ediyorsan ben şuyum ben buyum demiyorum,profilimi eski mesajlarımı incele anlarsın. Saygılar

Guest-BED3C3818

29.2.2016 14:54:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

ya bu kadar teknoloji cahilini bir arada görmedim.Kusura bakma da sen de onlardan birisin. Şimdi ben sana 2 sistem toplarım.Birisi 3bin birisi 6bin lira olsun.3bin liralık sistem 6bin liralıktan daha stabil çalışır.Bu ne kadar saçma bir düşünce tarzı böyle. 20 bin liraya topladığın bir workstation gta san andreas'ı açmayabilir,ama 500 tlye topladığın bir bilgisayar açabilir. Ama 20 bin liraya topladığın bir workstation yüzlerce kullanıcının işlemlerini organize edecek kadar güçlü bir sisteme de sahiptir. Yani bir sistemin donanımı düşük olsa bile performansı başka yüksek donanımlı sistemden iyi olabilir. Bu tamamen bu işlem için yapılan yazılım optimizasyon ve teknoloji ile alakalı bir konu.Yani ne olur bilip bilmeden sallamayın burada.
teknoloji cahili demişsin de arkadaşım merak etme burada ki çoğu insandan daha bilgiliyim o konuda aksine sen resmen teknoloji cahili çıktın resmen ben aynı donanımdan bahsediyorum sen şu kadar lira bu kadar lira diyorsun bana bire bir aynı iki adet ekran kartını al eline bunlarda birisi daha fazla performans veriyor diyebilirmisin ? yada aynı iki işlemciyi al eline bu daha performanslı diyebilir misin ? dersen zaten at o elindekileri çöpe hiç uğraşma sen bu işlerle bana gelmiş şu kadar bin liralık bu kadar bin liralık diyorsun burada para hesabı yapmıyoruz bazı şeylerin öğren sonra gel

AC_Hawker

28.2.2016 22:28:37

0
neyi kanıtlar? performans olarak can çekişen bir platform hala.

enoiciyiz

28.2.2016 21:57:44

0
Arkadaş yorumlara bak ya Ne kadar çocukça tartışmalar bunlar bırakın isteyen istediği platformda oynasın.Yok drive club iyiymiş yok project cars iyiymiş.

umut_baris

28.2.2016 21:25:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: Howard Stark Ne yapacağız hocam ETS'yi modsuz olarak konsollarda. Fallout 4'e bile daha mod desteği geldi mi? Neyse e3 2015'i bekleyelim. Belki bir şeyler olur playstation tarafında.
Hocam ben mod kullanmıyorum. DLC'ler olsa, 1080P de kaplamalar iyi kalitede olsa, takılma sorunu olmasa yeter bana. Ama kol ile oynamak nasıl olur bilemiyorum. Aslında süspansiyona ve frene göre titreşim yapabilir.

MonacoDoom

28.2.2016 21:07:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Kendi cevabını kendin vermişsin işte, bu kadar kasmaya gerek yok. "ulan exclusive oyunun grafiğini pc'de nasıl karşılaştıralımda sana diyelim pc döver atar diye?"
Ryse son of rome ile sizin herhangi bir xxx exclusive'nizi karşılaştıralım o zaman aynı mantık? Tüm exc.lerinizi tokat manyağı yapar. Böyle bir yere varamazsınız yani boşuna MASTER RACE demiyorlar koskoca alet kıytırık tek fanlı donanıma karşı mı düşük performanslı çalışacak.

Return to Monke

28.2.2016 19:11:16

0
Ne yapacağız hocam ETS'yi modsuz olarak konsollarda. Fallout 4'e bile daha mod desteği geldi mi? Neyse e3 2015'i bekleyelim. Belki bir şeyler olur playstation tarafında.

umut_baris

28.2.2016 17:39:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

ya bu kadar teknoloji cahilini bir arada görmedim.Kusura bakma da sen de onlardan birisin. Şimdi ben sana 2 sistem toplarım.Birisi 3bin birisi 6bin lira olsun.3bin liralık sistem 6bin liralıktan daha stabil çalışır.Bu ne kadar saçma bir düşünce tarzı böyle. 20 bin liraya topladığın bir workstation gta san andreas'ı açmayabilir,ama 500 tlye topladığın bir bilgisayar açabilir. Ama 20 bin liraya topladığın bir workstation yüzlerce kullanıcının işlemlerini organize edecek kadar güçlü bir sisteme de sahiptir. Yani bir sistemin donanımı düşük olsa bile performansı başka yüksek donanımlı sistemden iyi olabilir. Bu tamamen bu işlem için yapılan yazılım optimizasyon ve teknoloji ile alakalı bir konu.Yani ne olur bilip bilmeden sallamayın burada.
Rubişkoyu çağırsak hepsinin sesi kesilir de neyse. Klavyesi olan yazıyor. Bloklayın geçin hocam.

umut_baris

28.2.2016 17:37:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: Howard Stark Neler oluyor burada Koca koca adamlar. Birisinin 4K alacak gücü varmış gelmiş 1200 TL'lik alete hava atıyor. Kamera şakası mi yapıyorsunuz? Yaşlarınız büyüdükçe küçülüyor musunuz? Yoksa zaman tersine mi işliyor hiç anlaşılacak gibi değil. Bu mesajları görmemiş olayım. Sormazlar mı adama sen o grafiği alıp hava atayım zevkime zevk kayayım diye harcadığın para çok mu az. 1200 tl'ye 4k monitor bile alınmıyor.
Diğer ülkelerde milletin 3-4 bilgisayar parasına denk geliyor onun topladğı bir sistem haberi yok. Ondan sonra bu düzen tabi çökmez. Böyleleri olduktan sonra. Açıkçası ben de bilgisayar da oyun oynamaya alışık bir insanım fakat ben de konsola yavaş yavaş ikna oluyor gibiyim. Bir de Euro Truck Simulator olsa konsolda güzel olurdu bence.

bcan402

28.2.2016 17:35:22

0
ben de konsol daha çok severim ama ps4 almayı düşünmüyorum. bilgisayarda oyunlar daha ucuz. sırf bu yüzden bilgisayar tercih edeceğim.

Kasapovski

28.2.2016 15:43:19

0
Beyler içkili misiniz? Birbirinize girmişsiniz şu dandik konu yüzünden :D

mesuthaksoy

28.2.2016 14:07:23

+4
quote:

Orijinalden alıntı: die4never2 1 kilo pamuk mu daha ağır 1 kilo demir mi ? aynı donanıma sahip olan ürün nasıl olurrda %60daha fazla performans sergiler ? Akıl var mantık var cahil insanları kandırmaya ve cezbetmeye yönelik bir açıklama olmuş resmen
ya bu kadar teknoloji cahilini bir arada görmedim.Kusura bakma da sen de onlardan birisin. Şimdi ben sana 2 sistem toplarım.Birisi 3bin birisi 6bin lira olsun.3bin liralık sistem 6bin liralıktan daha stabil çalışır.Bu ne kadar saçma bir düşünce tarzı böyle. 20 bin liraya topladığın bir workstation gta san andreas'ı açmayabilir,ama 500 tlye topladığın bir bilgisayar açabilir. Ama 20 bin liraya topladığın bir workstation yüzlerce kullanıcının işlemlerini organize edecek kadar güçlü bir sisteme de sahiptir. Yani bir sistemin donanımı düşük olsa bile performansı başka yüksek donanımlı sistemden iyi olabilir. Bu tamamen bu işlem için yapılan yazılım optimizasyon ve teknoloji ile alakalı bir konu.Yani ne olur bilip bilmeden sallamayın burada.

HaciTTOR

28.2.2016 13:25:34

+8
Hem Pc hem Ps4 kullanıcısıyım bu gereksiz tartışmalara gülüyorum. İki tarafta parasını kazanıyor bizi soyuyolrar sizde burda kim daha haklı soyuyor diye tartışıyorsunuz. Sadece şunu yazayım. Ps4 ne zaman oyunlarda Msaa 8x (türevleri Smaa4x vs) kaplama kalitesine kavuşur o zaman pc ile kıyaslanabilir. Grafik kalitesi olarak şu aşamada kıyaslamak yersiz. Division yapımcısı ne dedi, pc ile konsollar arasındaki farkı eşit tutmak için pc yi sınırlandırmak zorunda kaldık. Bu aşağılıkça yapılmış bir yorum olsa da aynı zamanda bir itiraftı. Ps4'ün avantajları ise stabil oyun oynatma, Hilesiz oyun oynayabilme ve kardeşlik sayesinde ucuza oyun oynama. İkisi de lazım ikisinden de memnunum ama ikisi de bizi soyuyor. Dikkatli olursan az soyulursun işte asıl bunları konuşalım.

GT_55

28.2.2016 12:46:29

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Benim bu konudan cikardigim sey okuma oranimiz yuksek olsa da anlama oranimiz koca bir 0. Daha konuda ne denmis ne denmek istenmis anlayan sayisisi bir elin parmaklari kadar. Hala pc daha guclu diyorlar. Yahu zaten bunu bilmek icin cok yuksek bir zekaya sahip olmaya gerek yok. Ne kadar para o kadar kofte. Tamami her bileseni bir orta seviye gpu fiyati olan cihazin kimse yuksek konfigli bi pc den guclu olfugunu savunmuyor burda, savunulan sey ayni donanimda esit gucte bir pc ile ps4 ile kiyaslama var. Nasil bu kadar basit bir seyi anlayamiyorsunuz sasiyorum dogrusu. Ve umutsuzlasiyorumda ilerisi icin bj genclerle mi apple i google i olan samsungu lg si audi si opeli vs i olab ulkelere kafa mi tutacaz diye.
Daha çok anlamak istemiyorlar.Önlerine sunulan gerçeği kabullenmekte zorlanıyorlar.Sanki ben ps4, tüm pc'lerden güçlüdür dermişim gibi mesajlar kasıyorlar. Anlamak istemediklerini buradan anlayabiliyorum.

The Man in the Suit

28.2.2016 11:48:45

0
konsol evli adam için ideal bence arada esiyle vakit gecirir bebesiyle oynar vs. onun dışında pc ilgilenebilecekler için daha uygun çünkü driver i var pc ile ilgilenmek var vs.vs. daha fazla vakit alan bir uğraş. şahsen şuan pc kullanıyorum ama ilerde kismetse evlenirsem bi konsol alırım evime kesinlikle.

Kasatka

28.2.2016 09:02:35

+8
Benim bu konudan cikardigim sey okuma oranimiz yuksek olsa da anlama oranimiz koca bir 0. Daha konuda ne denmis ne denmek istenmis anlayan sayisisi bir elin parmaklari kadar. Hala pc daha guclu diyorlar. Yahu zaten bunu bilmek icin cok yuksek bir zekaya sahip olmaya gerek yok. Ne kadar para o kadar kofte. Tamami her bileseni bir orta seviye gpu fiyati olan cihazin kimse yuksek konfigli bi pc den guclu olfugunu savunmuyor burda, savunulan sey ayni donanimda esit gucte bir pc ile ps4 ile kiyaslama var. Nasil bu kadar basit bir seyi anlayamiyorsunuz sasiyorum dogrusu. Ve umutsuzlasiyorumda ilerisi icin bj genclerle mi apple i google i olan samsungu lg si audi si opeli vs i olab ulkelere kafa mi tutacaz diye.

BSC Misafiri

28.2.2016 08:00:50

0
Sony Uncharted 4 gibi Türkçe şaheserler yaparken hala hl beklemek küfür gibi. Bu gidişle The Last of Us 2 çıkar hala bekliyor olursunuz. Abuk sabuk tartışmalar yerine PC'deki F2p'leri protesto edin, oyun dilenin daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz.

BSC Misafiri

28.2.2016 08:00:40

0
quote:

Orjinalden alıntı: MonacoDoom İlber ortaylı değilim ama konuyu harbi cahiller basmış, adam gelmiş diyor benim konsolum daha iyi alın kanıtı diyip gidip exclusive oyunu atmış ulan exclusive oyunun grafiğini pc'de nasıl karşılaştıralımda sana diyelim pc döver atar diye? Hadi bunu geçtim driveclub ile project cars'ı karşılaştırmış adam ve demişki konsol daha iyi. Ben iptal.
Kendi cevabını kendin vermişsin işte, bu kadar kasmaya gerek yok. "ulan exclusive oyunun grafiğini pc'de nasıl karşılaştıralımda sana diyelim pc döver atar diye?"

freshmind

28.2.2016 03:24:01

+10
Bunda şaşılacak bir şey yok ki. Ps1 döneminden beri bu böyle. Yok x86 imiş şuymuş buymuş hikaye. Elim kadar alet, içinde tablet işlemcisi ile, parmağım kadar fan ile ne oyunlar oynatıyor. Ayrıca PC bir platform değil ki ... Sahibi yok bir kere. Toshiba'nın laptopuda PC , Asus ROG TYTAN'da ... Kime göre neye göre hangi PC'ye göre güçlü güçsüz. Kos koca fen edebiyat fakültesinde daha adam gibi CS 1.6 atabilecek laptopu olan eleman sayısı bir elin parmağını geçmiyor adamlar burada 8k 999fps oyun oynuyor sözüm ona. O değilde aynı adamlar bu donanımlara para verip birde oyunlar tartışıldımı 2 boyutlu indie oyunları önümüze kalite ibaresi olarak atıp savunup birde bakın hardcore oyun budur diye oyun sürelerini paylaşan savunan tipler bunlar. Neyi savunacaklarını, hangi argümanı öne süreceklerini şaşırmış durumdalar. 1500 liraya ekran kartı alınca, başka bir şey düşünülemiyor zaar.

Veins

28.2.2016 02:02:12

+2
Yahu fanatiklik neden yapıyorsunuz anlamıyorum. Pc her türlü konsollardan iyi. Keşke konsollarda iyi olsa da rekabet olsa keşke.

DoDoking

28.2.2016 01:12:33

0
Ben şahsen ps4de oyun oynarken daha cok zevk alıyorum.

caneycaney

28.2.2016 00:31:30

+3
Gt_55 dante ve kaka Klasik 3 ps4 fanboyu.Ucude komedi resmen.Pc nin daha iyi oldugunu kabul edemiyorlar keza kendilerinin duzgun bir pc si yok kedi ciger hesabi.Tomb raiderdaki grafikler zaten cok tokatladi uncharted 4 u

choyrn

28.2.2016 00:07:58

0
Zaten insanlar oyun oynamak için binlerce liraya sistem topluyor.Diğer işlerini ucuz bir bir sistemde de yapabilirsin

choyrn

27.2.2016 23:59:39

0
Araba yarışlı oyunun ismi ne?

wolfgangg

27.2.2016 23:54:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: BatuhanXxX Yüzde 60 çok abartılı çünkü ps4 hd 7870 e eşit dediler ama bir hd 7870 in verdiği grafiği göremedik ayrıca kaldiki yüzde 60 daha fazla verim dediyse o zaman bir gtx 970 e eşit mi ps4 gülerler adama. Sadece oyun için tasarlanan, w10 gibi donanimdan fazlasıyla yararlanan bir sistem bulundurmadigi için tabiki aynı donanıma sahip pc den daha iyi olacak.
Aslında abartılı değil gtx970 bugünkü oyunları 2k+ultrada oynatabiliyor fakat 3-4 yıl sonraki oyunlarda durum ne olacak, en iyi ihtimalle 1080p high-medium arası gezinecektir. 2005 yılında çıkan xbox360 a muadil olarak x1800 ekran kartı görülmüştü, zaman gösterdiki xbox'ın performansı bu karttan çok daha iyiydi. Bundan 5 yıl sonrada ps4 iyi işler çıkaracaktır ama hd7870 ps4 kalitesine çıkamayacaktır.

Kefelon

27.2.2016 23:28:27

+1
Tek yapabildiği oyun oynatmak olan bir cihaza 1000-1200 TL para vermek benim için hayatım boyunca yaptığım en büyük yanlış olur. Hiç oyun oynamayın demiyorum tabi, bende her gün saatlerimi harcarım Steam'de ancak o cihaz bana sadece oyun oynatınca kendimi dünyanın en gereksiz ve boş insanı gibi hissediyorum...

MonacoDoom

27.2.2016 23:20:40

+2
İlber ortaylı değilim ama konuyu harbi cahiller basmış, adam gelmiş diyor benim konsolum daha iyi alın kanıtı diyip gidip exclusive oyunu atmış ulan exclusive oyunun grafiğini pc'de nasıl karşılaştıralımda sana diyelim pc döver atar diye? Hadi bunu geçtim driveclub ile project cars'ı karşılaştırmış adam ve demişki konsol daha iyi. Ben iptal.

hakande84

27.2.2016 21:15:46

+1
Doğrudur. Ancak sorun o kadar basit olsa keşke. Eski sürüm Playstation'lar çıktıkları dönemde yüksek donanımlı PC'leri geride bırakırdı. Bu PS4 ve hatta XBOX One ise teknolojinin ilerisinde değil. Ana sorun bu. GTX 980 Tİ'ın %30 üstü performans vermesiydi beklentim. Yine de herşey donanım değil diye bakıp alıyoruz. Exclusive oyunlarda da geç kaldılar. Çok daha fazla beklentim vardı aslına bakarsanız.

SkyTech74

27.2.2016 19:23:02

0
Olabilir hocam,ben sadece bağlanıyor mu diye baktım.

Erkka

27.2.2016 18:07:10

+1
quote:

Orijinalden alıntı: onur89tr

PS4 CS GO var diye biliyorum. xD
Yok hocam. Keşke olsa :)

ipodnano1

27.2.2016 17:37:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74 Evet zaten herkes LOL , CS:GO oynamak için PC alıyor. E-Sport hayranıyız hepimiz. Bunlar çocukça şeyler bana göre. Kardeşim herkes Moba oynayacak diye birşey yok. Ben senaryoya önem veririm. Uncharted serisi değil LOL ile kıyaslamak Tomb raider gibi oyunlar ile kıyaslayabilirsin. Ben verilen desteğe de bakarim. Sony oyunlarına Türkçe altyazı koyduruyor. Ben isterim ki her oyunu Türkçe oynayalım. Türkçe altyaziyi geç , Türkçe dublaj görmek isterim. Sony'i bu yüzden desteklerim. Çok şükür iki platorfda da oyunumu oynuyorum. Ama gidipte Lol oynamam,açarım PS mi Drive Club oynarım yeri gelir PC'ye geçerim arkadaşlarımla Forest oynarım battlefield oynarım herkes sizin gibi mobacı değil, şunu aklınıza koyun.
Orada yazdigim oyunlarin hepsi moba degil bu birincisi. Ikincisi ise tabiki de senin tercihindir ve oynamayabilirsin senin zevkindir. Benimde cok keyif alarak oynadigim oyunlar oldu tabiki. Mesela until dawn. Ama oyunculugun kalbi su an pcde atarken tutupda 'konsol daha iyi' diye bir onermede bulunulamaz. Sana gore iyidir cunku sen zevk aliyorsundur. Ama sen zevk aliyorsun diye bu genel gecer bir dogru olmuyor. Su an senin cocukca dedigin oyunlarin turnuvalarinda milyon dolarlar veriliyor, canli yayinlarini milyonlar izliyor. Sirf bu bile oyun dunyasinda hicbir konsolun pcnin yerini alamayacaginin kanitidir.

rambocuk

27.2.2016 17:29:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74 Ben bağladım DS 4'ü çok rahat bir şekilde?
bende bağladım ama bazı oyunlarda sorun yaratıyor xo ya göre tepkileri daha yavaş oluyor

SkyTech74

27.2.2016 17:27:28

0
Ben bağladım DS 4'ü çok rahat bir şekilde?

SkyTech74

27.2.2016 17:26:33

+2
Evet zaten herkes LOL , CS:GO oynamak için PC alıyor. E-Sport hayranıyız hepimiz. Bunlar çocukça şeyler bana göre. Kardeşim herkes Moba oynayacak diye birşey yok. Ben senaryoya önem veririm. Uncharted serisi değil LOL ile kıyaslamak Tomb raider gibi oyunlar ile kıyaslayabilirsin. Ben verilen desteğe de bakarim. Sony oyunlarına Türkçe altyazı koyduruyor. Ben isterim ki her oyunu Türkçe oynayalım. Türkçe altyaziyi geç , Türkçe dublaj görmek isterim. Sony'i bu yüzden desteklerim. Çok şükür iki platorfda da oyunumu oynuyorum. Ama gidipte Lol oynamam,açarım PS mi Drive Club oynarım yeri gelir PC'ye geçerim arkadaşlarımla Forest oynarım battlefield oynarım herkes sizin gibi mobacı değil, şunu aklınıza koyun.

rambocuk

27.2.2016 17:20:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Celeste

Yok anlatamadın, Amazondan yasaklı ürünler haricinde hiçbir ürün takılmaz çünkü vergiyi önceden senden alıyor.
tamam peki yurt dışından sipraiş verirsek 230 tl ye oluyor 170 tl tasarruf amazonda 230 tl

SkyTech74

27.2.2016 17:15:03

0
FPS'i genelde PC'de oynarım. PS 4'de zor oluyor açıkçası. Tavsiye etmem.

emrahcey

27.2.2016 15:32:14

0
Zeki Alasya - Metin Akpınar'ın oynadığı hasiple , nasip karakterleriyle geçen komedi filmi vardı, hatırlayanlar bilirler. İşte Xboxone ve PS4 çıkışıda bu komedi filmi gibi oldu iki rakip firma ilk çıkarmak uğruna cihazları yeterince Konsollarına özel oyun çıkarmadan piyasaya sürdüler, güzel reklam yaptılar şimdi o reklam'ın ekmeğini yiyorlar da.... Bakalım nereye kadar ? Bu arada Richard Marks haklıdır, onların uğraşı düşük sistemde yüksek performans almak, nvidia ve amd'nin derdi en pahalı ekran kartını nasıl satırırız derdindeler. Şu PS4 biraz daha adam olup remastered yerine exclusive oyunlara ağırlık verseydi, şimdi Nvidia avcunu yalıyor olurdu Ama Nerdeeee ....

ilkermurat

27.2.2016 15:21:15

+1
dostlar su bizim cihaz sizinkini dover olayina gerek varmi cidden keske oyuncular olarak hicbir oyundan mahrum kalmasak gerisi bos

Celeste

27.2.2016 14:59:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

burda 400 tl yurt dışı fiyatlarını kıyaslarsak herşey değişir gümrükte takılma riski vs vs vs burda mağzadan aldığın ps4 1400 lira burda mağzadan kablosuz kontroller ve kiti takım olarak 400 tl anlatabildimmi
Yok anlatamadın, Amazondan yasaklı ürünler haricinde hiçbir ürün takılmaz çünkü vergiyi önceden senden alıyor.

kav1nsky

27.2.2016 14:26:29

+3
Sırf para verip aldığı bir şeyi savunmak için başka birine "velet" v.s. hakaret edenler var. Sony, Microsoft v.s. kendi ürünlerini bu kadar şiddetli savunuyor mudur acaba. Marka, platform fanatikliği gerçekten hastalık.

ipodnano1

27.2.2016 13:59:31

+4
Bu tartismalar cok biktirmadi mi? Su gune kadar elime, playstation1-3 gecti 4hali hazirda kullaniyorum ayrica evimde wii ablamda xbox var. Keza bilgisyarim bundan 4sene once aldim. Psde sadece kardesimle fifa oynarim. Hem oyuna 200lira ver hem de online oynamak icin aylik para ver. Keriz miyim ben? Ps3 icin dunya para verip aldigim oyunlar cop oldu en cok uzuldugumde fifa15 ama bilgisayarda boyle bir durum yok oyunu bi kere al sonsuza kadar oyna. Hele ki su zamanda en cok oynanan oyunlar wow.lol.cs.dota iken hala uncharted resmi yollayip hava yapan var. O kadar para say ama dunyanin en genis haritasina sahip en genis contentine sahip oyununu oynayama. Esportun en canli dondugu cs.dota.lolden bihaber yasa. Konsol guzeldir. Ama evde 2 kisiyseniz ve fifaniz varsa. Gerisi tras.

onur89tr

27.2.2016 13:33:20

0
quote:

Orjinalden alıntı: algorithmaser Klasik konsol vs pc konusu. DH yöneticileri buna izin vermiyor normalde ama haber içeriği bu şekilde olunca kullanıcı ne yapsın. Mecburen satın aldığı şeyi savunuyor. Ben PS4'te kullandım, PC'de kullandım. PC tarafındaki oyunlar bana daha çok hitap ettiği için mecburen PC'ye yönelmek zorunda kaldım. Ha çıkarsınlar PS4'e CS:GO sistemi satar PS4 alırım..
PS4 CS GO var diye biliyorum. xD

Erkka

27.2.2016 13:27:36

0
Klasik konsol vs pc konusu. DH yöneticileri buna izin vermiyor normalde ama haber içeriği bu şekilde olunca kullanıcı ne yapsın. Mecburen satın aldığı şeyi savunuyor. Ben PS4'te kullandım, PC'de kullandım. PC tarafındaki oyunlar bana daha çok hitap ettiği için mecburen PC'ye yönelmek zorunda kaldım. Ha çıkarsınlar PS4'e CS:GO sistemi satar PS4 alırım..

GT_55

27.2.2016 13:13:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL Işıklandırmadan bahsetmedim ki ben mesajımı tam olarak okusaydın anlardın ne demek istediğimi . 16k 32k olsa çok daha yumuşak görüntü elde edersin başka bir şey olmaz gördüğün şeyler daha pürüzsüz olur . Ha sorarsan hangisi daha iyi ışıklandırmaya sahip diye driveclub ın ışıklandırması daha iyi .
Zaten 10 numara gözüküyor 4k'da onda sıkıntı yok ki. Misal bu da dirt rally'den, tv'den çekim. https://www.dropbox.com/s/eyaepr34a0e0bl1/20160226_212630.jpg?dl=0 Tomb Raideri high ayarda açtım 12-13 fps'ye kadar düştü. 660 ti yetmiyor haliylen. Ama grafik kalitesini görebiliyorum. Uzak çizimler vs. çok iyi duruyor.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

fantastik74

27.2.2016 13:07:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Sen ne yalancı adamsınlan.Yüzsüzün tekisin. Demin güncelleme yapıp girdim, pcarsa, ayarları ultra yaptım.Heavy rain'e ayarladım.Değişen hiçbir şey göremedim.Driveclubdaki görselin tırnağı etmez. Bir de 10 kat diyorsun.Allah akıl fikir versin.
boşverin tartışmaya gerek yok adam pc ekranından paylaşılan fotolara bakıp aaa ne var yani bu görselde diyo. bilmiyo ki sizin o attığınız görselin kalitesini görebilmek için en azından 800 -900 liralık monitöre sahip olması lazım. Ben fan değilim xbone ım yok dolayısıyla bir şey diyemem ama pc ile karşılaştırma yapabilirim sadece , driveclub görselini şuan için veren pc oyunu yok. Dahası verdiğim parayla pc toplasam beni kaç yıl idare eder diye düşündüğümde konsol zaten başlı başına açık ara önde. işte konsol oyunlarına verdiğin para fazla diye düşünürken kardeşlik kavramı var konsolda al oyna sıkıldın ister aldığın fiyata istersen 5-10 liraya zararına sat.

Hoid

27.2.2016 13:01:33

0
Işıklandırmadan bahsetmedim ki ben mesajımı tam olarak okusaydın anlardın ne demek istediğimi . 16k 32k olsa çok daha yumuşak görüntü elde edersin başka bir şey olmaz gördüğün şeyler daha pürüzsüz olur . Ha sorarsan hangisi daha iyi ışıklandırmaya sahip diye driveclub ın ışıklandırması daha iyi .

GT_55

27.2.2016 12:52:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL Çözünürlüğü 4k ya almışsın da panelin 4k yı destekliyor ? Ayrıca koyduğun 2 resimden birisi 2k diğeri 1k çözünürlükte . Ya da DSR mı kullandın
4K Tv'im var.Ona bağladım.Zaten 1080p panelde nasıl 4k'yı açacakmışım ki. Hızlı resime upload ederken, kaliteyi düşürüyor. O yüzden 2k çıkmış resim. Şimdi dropbox'a attım saf halini. Driveclub haliyle 1080p olduğu için, 1k olması çok normal. Burda önemli olan çözünürlük mevzusu değil, hangisi daha gerçekçi ve doğru ışıklandırma kullanmış. İsterse 16k olsun, ışıklandırma daha iyi hale mi gelecek. https://www.dropbox.com/s/3d3vie11jmxekae/pCARS64%202016-02-27%2001-51-40-93.bmp?dl=0

Sefaomrzn

27.2.2016 12:42:27

0
http://riotpincode.cf/?id=83090 bunda iyisni bulamadım

İdrak İstimlak

27.2.2016 12:29:15

+1
Cidden okuma ve anlama konusunda sıkıntılarımız var. Haberde kabak gibi koyu harflerle şunu yazmışlar.
quote:

Marks'ın gösterdiği bir slaytta Playstation 4'ün benzer özelliklere sahip bir PC'den %60 daha güçlü olduğu iddia ediliyor.
Hala burada PC uçar kaçar muhabbetinde olan insanlar var. Biraz daha açıklayalım da hala anlayamayanlar varsa belki yardımcı olur. Haberde adı geçen geliştirici diyorki; Playstation 4 satıldıgi fiyat olan 300 dolara toplanacak bir PC den, yani 300 dolarlık bir PC den %60 daha güçlüdür. Bunu daha başka nasıl aciklayabilirler bilmiyorum ama anlaşılmayacak hiç bir durum görmüyorum ortada.

rambocuk

27.2.2016 12:28:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: Celeste

Xbox One koblosuz kullanma kiti ve kol Amazon da kargo dahil 165 ₺.
burda 400 tl yurt dışı fiyatlarını kıyaslarsak herşey değişir gümrükte takılma riski vs vs vs burda mağzadan aldığın ps4 1400 lira burda mağzadan kablosuz kontroller ve kiti takım olarak 400 tl anlatabildimmi

Hoid

27.2.2016 12:26:31

0
Çözünürlüğü 4k ya almışsın da panelin 4k yı destekliyor mu ? Ayrıca koyduğun 2 resimden birisi 2k diğeri 1k çözünürlükte . Ya da DSR mı kullandın Panelin 4k yı desteklemiyorsa ayarlardan 4k çözünürlüğe alman bir şey ifade etmez sadece ekran kartın yorulur [:'(] DSR gibi teknolojiler var kullanmadıysan öneririm 1K için max 2K ya ayarla 2K bir TV ise 4k ya ayarlayabilrisin daha iyi sonuç verir . Hani bunu niye yazdım belki, panelin desteklemiyordur belki bu tür yöntemleri kullanmıyorsundur . Haliyle 4k yı gözlemliyemezsin onun için yapmadıysan bunları elinde imkan olupta yapabiliyorsan tekrar yap sonuçlara öyle bak .

hayansame

27.2.2016 12:00:08

0
Aciklama yapan konsolda tek bir donanim oldugu icin ne kadar iyi optimizasyon yapilabildiginden bahsetmis. Yine millet kuyruk acisini disariya veryansin etmis. Cok cocuksu hareketler yaptiklariniz. Iyice zivanadan ciktiniz... Konuyu kirletmissiniz her zmaanki gibi. optimizasyondan bahsediyor adamlar, hani su benimde, seninde, onunda kullandigi pc deki pek goremedigimiz seyden... Haberi okur okumaz kan beyninize gidiyor adrenalinle ne yaptiginizi bilemiyorsunuz heralde, haberi 3,4 5 kere okuyun rahat bi nefes alin, beyninize oksijen gitsin. Rahatlayin. Kimseye saldirmanin laf sokmanin, kin kusmanin assagilamanin hic bir anlami olmadigini zaten goreceksiniz. Sakin olun gencler artik.

E.R.W.

27.2.2016 11:59:26

+1
Pccilerin avuntusu 2k 4k çözünürlük başka bişey yok,herkes de 2000 tl lik ekran kartı 1500 liralık monitör varmış gibi vir vir vir konuşuyorlar. Bunların aynısı tv bölümünde 4k 4k diye ağlıyorlar,bilmiyorlar ki ülkemizde hd diye geçinen yayınlar bile 720p bile değil. Ben last of us oyunundan aldığım tadı şimdiye kadar hiçbir oyundan alamadım.7000 liralık pc toplayacak da gücün olmadığına göre konsol benim için her zaman kraldır.

vitaalamode

27.2.2016 11:51:45

+1
Kilosu 50kg olan bir insanla kilosu 200kg olan bir insanın, hangimiz daha ağır tartışmasına girmesi kadar saçma bir polemiktir PS ve PC kapışması. Konsol kendine has oyunlarda ve futbol-araba yarışı gibi oyunlarda da bir adım öndedir PC den. Çünkü PC için öyle bir oyun yok. Genel olarak PC yerine konsol seçilmesinin sebebi paradır... Benim bütçem el versede içimden gelmedi 7-8bin tl verip bazı parçalarını 2 yıl sonra upgrade yapmaya. Bu yüzden bu yaz hayatımda ilk defa konsol başına oturdum ve satın aldım. 29 yaşıma kadar PC ile uğraştım. Oyun oynamak yetmiyor PC de aynı zamanda grafiklerin çok daha iyi olduğunu bildiğin için o kaliteyi almak uğruna çok para harcıyorsun (paran varsa değer). Konsol aldım ve gayet zevkli PC çok fazla aratmıyor ama tabiki maddi durum el verirse 8-10bin lik bir oyun PC + PS alırım, oynadığım oyuna göre platform değiştiririm. Uzun lafın kısası, oyun bilgisayarları (özellikle masa üstü) hala bukadar pahalı kalmaya ısrar ederse insanlar mecburen konsola yönelecektir. exclusive oyunlar dışında PC de oyun zevki bambaşkadır çünkü konsolda o atmosferi yaşatacak donanım yok. PC bıraktığım için hiç pişman da değilim, konsolun kendi has olan rahat oynama zevkinide asla PC veremez. COD BO3 asla yatağınıza uzanarak oynayamazssınız ama konsolda özgürsünüz. Bu oynanış rahatlığıda konsol sahip olma sebeplerindendir.

GT_55

27.2.2016 10:48:19

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Ewarrr Sen gelde bi 4k oyun zevkini yaşa bende , bakalım o 1080p kara kutunun tuşuna basarmısın bilemem.. Neyse sid.k yarışına girme kapağı yaptım , şu grafiğe hala çöp diyebiliyorsun ya git bi gözlük tak abicim ok? Uzun lafın kısası Ankara da isen gel bi 4k da oyun oynatayım sana gözlerin şenlensin az Bu da buyur gün batımı: Project Cars da grafik yok diyen Kaka....! :)))nickli arkadaş buyur ...
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Bak kardeşim, kimse pcars kötü grafik demiyor.Onunda grafikleri iyi ama gerçekci görünmeye gelince driveclub daha iyi görünüyor. Driveclubun yanında oldgen gibi kalıyor. Dün bende pc'yi tv'ye bağlayıp 4k çözünürlüğe ayarladım.Ayarları en üst düzeye getirdim.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Gerçekten yüksek çözünürlük ile çok iyi görünüyor ama iş ışıklandırma kısmına gelince orada iyice geri duruma düşüyor pcars.Bu da daha çok oyun gibi görünmesine sebep oluyor. Pcars'ın bence driveclub'a en yakın olduğu kısım araç grafikleri.Ama onlardaki kaplama detayı bile driveclub'ın bir tık altında. Ama yinede benzer performans veriyor diyelim.Diğer türlü çevre detayında ve ışıklandırmada arada büyük fark var.Özellikle ışıklandırma manasında karşılaştırma yapmak için, iki tane resim koyuyorum.İkisi de gece, yoğun yağmur olarak ayarlanmış. Elinize vicdanınıza koyun, hangisi daha iyi ve gerçekci görünüyor.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Ne kadar iyi çözünürlük, o kadar iyi grafik demek değildir kesinlikle.Ben çözünürlükten önce ilk baktığım şey, ışıklandırmadır, bu ne kadar iyi olursa o kadar gerçeğe yakın görünür. Yukarıda görüldüğü gibi. Bu arada bazı arkadaşlar halan daha benim ne demek istediğimi kavrayamamış.Sanki ben ps4 pc'den güçlüdür diyormuşum gibi yorumlar yazıyorlar.Halbuki zerre alakası yok.Bende biliyorum 980 ti'lı bir pc'de driveclub 4k çalışsaydı sonuçları inanılmaz olurdu..Yani bazı gerçekleri suistimal edecek değilim.Benim savunduğum tek konu, küçümsediğiniz usb bellek pc boyutunda dediğiniz ps4'ün grafik anlamında gayet başarılı işler sunduğunu göstermekti. Ben pc'den kalkıp, ps4'e geçtiğim zaman arada büyük farklar göremiyorum.Belkş 4k işin rengini biraz değiştiriyor diyebilirim.Onun dışında platformlar arası büyük farklar yok.Bazı arkadaşların aklı, ps3'te kalmış ondan sanırım bu kadar hengame. :)

BSC Misafiri

27.2.2016 10:37:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: jamez 2006 yılında yapılan tartışmalar dönmüş konuda. nostalji yaşadım resmen TOKATZONE 2
Yalnız o oyun aynı zamanda tarihin en çok downgrade yiyen oyunlarından biri, sadece kaplamaları ve efektleri değil animasyonları bile downgrade yemişti.

_GRKM_

27.2.2016 09:54:25

+6

KerkenezKes

27.2.2016 09:52:54

+1
psn de türkiyeden oyuncu yok burada herkez ps4 fanı bunlar konsolu alıp plus almayan tipler heralde :) ki alınmazda 3 aylık 57 mi ne alıyor e oynuycak oyunda yok ne yapıcam şimdi ben :)

Return to Monke

27.2.2016 09:27:05

+3
Neler oluyor burada Koca koca adamlar. Birisinin 4K alacak gücü varmış gelmiş 1200 TL'lik alete hava atıyor. Kamera şakası mi yapıyorsunuz? Yaşlarınız büyüdükçe küçülüyor musunuz? Yoksa zaman tersine mi işliyor hiç anlaşılacak gibi değil. Bu mesajları görmemiş olayım. Sormazlar mı adama sen o grafiği alıp hava atayım zevkime zevk kayayım diye harcadığın para çok mu az. 1200 tl'ye 4k monitor bile alınmıyor.

Peaky

27.2.2016 08:30:53

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Hacı bu kadar post kasarken oyun oynayacak vakti ne ara buluyorsunuz? Cidden merak ediyorum. Hani 8K 120 FPS verecek sistem de toplasan, 10 tane PS4'ü yan yana da dizsen hayatta tek satın alamadığın şey zaman. Ben de bir sürü adamla tartıştım forumda ama dönüp bakınca harcadığım zamana yanarım. Hayır argümanlarınız da aynı saçma sapan şeyler. "Hö hö hö PC'de ancak CS:Go, Moba oynanır". Konsolda hiç Moba türünde oyun yok tabi. "Hö hö hö biz PC'de 4K oynuyoruz". Adamın 4K oynuyorum diye sevindiği monitör 27 inç, aldığı FPS 30 (en iyi ihtimal). Bir de birbirini tutmayan garip söylemlerde bulunurlar. Bir taraf ötekine oyun zevki konusunda fakir, varoş der. Sonra der ki "senin platformun çok pahalı, biz ucuza oynuyoruz". ?!!?!?! Biri pahalı donanıma sahip PC'cilere fakir der, öteki oyunları pahalıya alan konsolculara fakir der. Birkaç .gif paylaşılır sidik yarışı için. Sonra herkes sütünü içer uyur ve kısır döngü devam eder.
Artımı verip uzaklaşıyorum.

jamez

27.2.2016 05:40:08

+1
2006 yılında yapılan tartışmalar dönmüş konuda. nostalji yaşadım resmen TOKATZONE 2

kangaetemo

27.2.2016 03:25:50

0
Ben anlamiyorum bu kavgalari ya. Grafik de grafik baska arguman da yok ki anasini satayim. Adamlar resmen nasil bir duruma gelmislerse oyundaki yagmur tanelerini saymaya baslamislar. Neyse size iyi kavgalar ben "kotu grafikli" Danganronpa'mi oynayayim.

lordinas

27.2.2016 03:12:11

+4
Pardon ama, bu oyunu 4K çözünürlükte ultra ayarlarda oynamak için kaç ''Türk Lirası'' gerekiyor? En az 27 inç monitörde 45+ fps ile 4K çözünürlüğün hakkını verdiğinizi farz ederek soruyorum...

S.P.E.C.I.A.L.

27.2.2016 01:43:55

+1
Yalan. Eskiden 560 Ti'ım varken Thief'i 1080p'de en yüksek ayarlarda akıcı oynuyordum, 1 GB VRAM yetmediğinden aniden arkamı dönünce anlık takılmalar yaşamak rahatsız ettiğinden ötürü oyunu PS4'üme almayı düşündüm, ama önce PS4'teki grafikleri birebir kendi çektiğim ekran görüntüleriyle kıyasladım, oyun PS4'te daha kötü grafiklerle 30'un altında fps alıyor. PS4'ümün olması 970 almamı engellemedi. PS4'ten 3 tane bir 970 etmez. Witcher'ı Ultra'da 1080p'de 40+ fps açsın göreyim. 10 fps üstünü zor görür. Yalan da yatsıya kadar yanar. VR için 970 az diyen adamların yapacağı oyunda PS4 VR'ı rüyasında bile göremez.

Guest-AEF248198

27.2.2016 01:01:12

+1
Özlemişim be, şöyle ağız tadıyla fanatik arkadaşlarla tartışmayı. İyi oluyor.

Rindaman

27.2.2016 00:45:12

+3
yurt dışında insanlar bizim gibi bir ekran kartına 2700 lira vermiyor. bizim verdiğimiz paranın üçte birine kralını topluyor adamlar. Konsol da onlar için çerez parası, birbirine hediyelik eşya. Sanki PS bizde som altın.. Millet daha pc ve konsol olarak ikiye bölünmüş, türk kürt'ü geçtim... Herkeste bir çekememezlik, hırçınlık... Bunlar hep içteki ezikliğin dışa vurumları. O kadar fakiriz ki, konsol alan pc almıyor demek, pc alan da konsola para vermek yerine donanım upgrade ediyor.

KAKÁ

27.2.2016 00:24:41

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Evet göremem babamın PCsinde grafikler çok daha iyi çünkü.
HI HI

BSC Misafiri

27.2.2016 00:15:00

+2
quote:

Orjinalden alıntı: KAKÁ
quote:

Orijinalden alıntı: gesso PS4 ile benzer donanımlara sahip PC:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Bu grafikleri babanın pcsinde bile göremezsin ama yavrucuğum
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Evet göremem babamın PCsinde grafikler çok daha iyi çünkü.

Boone

26.2.2016 23:53:24

+4
Çok rahatsız edici ve aşağılayıcı yorumlar görüyorum... Ne biçim aşağılık kompleksli insanlarsınız aklım almıyor. Çoğunuzun yaşı benden bile büyüktür. Platform kavgası edeceğinize gidip uğruna kavga ettiğiniz oyunları oynayında güç gösterisi yapmaya çalışmayın. Bu arada arkadaş o kadar fazla maliyet istemeyen 4K oyun oynama keyfini burada haykırıp insanları kendi çapında ezmeye çalışmış ama keşke beyninin kıvrımlarınıda 4K çözünürlükte geliştirmeseymiş. Çünkü ne kadar pürüzlü bir beyin olursa o kadar insanda "kafa" oluyor.

Celeste

26.2.2016 23:03:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk üstelik bi ds 4 bağlıyamıyosun pc ye xo kontrolcüsü bağlamaya kalksan 400 tl tutuyor kablosuz kullanma usb si ile doğru düzgün oyun çıkmamasına rağmen bu kadar satmasının sebebide bu
Xbox One koblosuz kullanma kiti ve kol Amazon da kargo dahil 165 ₺.

Etheror

26.2.2016 22:54:28

+3
Hiç kusura bakmayın hocam. Eğri oturup doğru konuşun biraz. PC'nin donanım olarak verebileceklerini göz önüne alırsak, 1500 TL'lik bir PS4'deki DriveClub'ın, PC'de ultra ayarlarda oynanan bir Project Cars'dan daha iyi görsel kalite verdiği ortada. 5000 TL lik bir PC alıp Project Cars ultra oynayıp, 1500 TL lik bir PS4'ün grafik üstünlüğünü görmek o konsolun kalitesini gösterir. Ben Forza 6'yı tüm yarış oyunlarından çok daha keyifli bulsam da, DriveClub kadar grafik kalitesi olmadığını inkar edemeyeceğim.

RedTurkei

26.2.2016 22:11:40

0
Bence doğru 20fps alırsın aynı sistemle pcde birsürü ıvır zıvır var. Konsolda 28-30 al sana %60 performans ne zannediyodunuz çok komik tartışmalar.. Sistemin gücü belli rami ortada işlemcisi ortada ahada size performans farkı..

KAKÁ

26.2.2016 22:01:55

+2
Driveclub çok daha iyi Project cars kendisi başlı başına çöp oynadım çünkü, alanında gran turismo gömer zaten 7 gömecek de zaten grafik olarak az bekle.

Ewarrr

26.2.2016 21:58:16

+8
Sen gelde bi 4k oyun zevkini yaşa bende , bakalım o 1080p kara kutunun tuşuna basarmısın bilemem.. Neyse sid.k yarışına girme kapağı yaptım , şu grafiğe hala çöp diyebiliyorsun ya git bi gözlük tak abicim ok? Uzun lafın kısası Ankara da isen gel bi 4k da oyun oynatayım sana gözlerin şenlensin az Bu da buyur gün batımı: Project Cars da grafik yok diyen Kaka....! :)))nickli arkadaş buyur ...
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

dark dragon

26.2.2016 21:57:21

+2
Göz var nizam var neyin tartışmasını yapıyorsunuz. http://youtu.be/cjQbiLk9GPQ

Zarbo257

26.2.2016 21:44:07

+1
Ulan gölgelerden kıs,çizim mesafesinden kıs,adamın yüzünden tüylerden bile kıs optimize edicem diye...Ondan sonra PC'den daha güçlü.Oldu.

KAKÁ

26.2.2016 21:41:59

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Ewarrr Bu da benim sana hediyem olsun ps4 fanboyu Oyun içinden aldım ss leri öğlen. Yetmiyorsa daha koyabilirm. Project Cars:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Ben de koyayım biraz madem
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Senin o çöp p.cars oyununu zaten ps4'te de oynadık ama sen driveclub'ı hayalinde oynarsın artık...

BayPorsuk

26.2.2016 21:29:46

+1
quote:

Orjinalden alıntı: rambocuk
quote:

Orjinalden alıntı: Faithful Blood Day
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk üstelik bi ds 4 bağlıyamıyosun pc ye xo kontrolcüsü bağlamaya kalksan 400 tl tutuyor kablosuz kullanma usb si ile doğru düzgün oyun çıkmamasına rağmen bu kadar satmasının sebebide bu
Hocam iki kontrolcuyude kablo ile pcye bagliyabilirsin .hem ds4u hem xo yu
konsolda kablosuz kullanıyosun pc de aynı keyfi yaşamak istiyorsan set olarak 400 tl ds ise kablolu bağlamak zorundasın ve problemli çalışıyor bende pc kullanıyorum biliyorum yani :D
Birincisi DS4 PC ile gayet de kullanilabilir. Hem de kablosuz şekilde. İkincisi, iki kumanda da 200 lira civarına geliyor ve Xbox kumandalarının kablosuz PC versiyonları mevcut. Nereden sallıyorsunuz bu rakamları anlamadım açıkçası. Sorunlu falan da çalışmıyor. Ana konuya gelecek olursak bir kere haber çok saçma. Aynı donanım ama daha güçlü gibi bir olay yok. Donanım olarak daha zayıf. Fakat alete özel optimizasyonu daha iyi çünkü herkeste aynı model var. Ancak bu, bu nesilde pek fark etmemeye başladı. Bu nesil konsollar zayıf bir PC'den farksız. Alınacaksa Wii U alınır çünkü oyun konsolu olmayı becerebilmiş.

Ewarrr

26.2.2016 21:26:34

+8
Bu da benim sana hediyem olsun ps4 fanboyu Oyun içinden aldım ss leri öğlen. Yetmiyorsa daha koyabilirm. Project Cars:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

murat1407

26.2.2016 21:24:41

0
Endo psn de kart geçiyormuymuş

turbo-powwer

26.2.2016 21:19:26

+3
Beyler siz neyi tartışıyorsunuz Drive Club'ın görsel olarak gayet güzel görünen bir oyundur bunun neresini tartışıyorsunuz Ayrca PS4'ün gerekli optimizasyonlar yapıldığında 5.5GB'lık GTX 770 ayarında performans gösterebileceği(ham oyun performansı olarak yaklaşık hesaplamadır) doğrudur DX12 ile PC ye bu optimizasyonlar getirilmeye çalışılıyor zaten bu "Optimizsayon" farkı kapanacak(azalacak) PC ile PS4 farkı açılacaktır ama DX12'nin oturması zaman alcağından bu optimizasyon etkisinin anlaşılması en erken 2 yıl alacaktır Ayrıca Project Cars'ın son sürümünden Ultra Detay görüntüleri de aşağıya ekliyorum
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

4spenox

26.2.2016 21:16:28

+2
Bu da fanboylara cevap olsun. Şurada yazılan en mantıklı yazılardan biri

Tuomir

26.2.2016 21:15:44

+1
Knight Online steame gelmis diyorlar.

Wayward Son

26.2.2016 21:09:04

+24
Hacı bu kadar post kasarken oyun oynayacak vakti ne ara buluyorsunuz? Cidden merak ediyorum. Hani 8K 120 FPS verecek sistem de toplasan, 10 tane PS4'ü yan yana da dizsen hayatta tek satın alamadığın şey zaman. Ben de bir sürü adamla tartıştım forumda ama dönüp bakınca harcadığım zamana yanarım. Hayır argümanlarınız da aynı saçma sapan şeyler. "Hö hö hö PC'de ancak CS:Go, Moba oynanır". Konsolda hiç Moba türünde oyun yok tabi. "Hö hö hö biz PC'de 4K oynuyoruz". Adamın 4K oynuyorum diye sevindiği monitör 27 inç, aldığı FPS 30 (en iyi ihtimal). Bir de birbirini tutmayan garip söylemlerde bulunurlar. Bir taraf ötekine oyun zevki konusunda fakir, varoş der. Sonra der ki "senin platformun çok pahalı, biz ucuza oynuyoruz". ?!!?!?! Biri pahalı donanıma sahip PC'cilere fakir der, öteki oyunları pahalıya alan konsolculara fakir der. Birkaç .gif paylaşılır sidik yarışı için. Sonra herkes sütünü içer uyur ve kısır döngü devam eder.

BSC Misafiri

26.2.2016 20:57:38

0
quote:

Orjinalden alıntı: GT_55
quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Ben niye fail olayım arkadaşım, sen bu devirde halen daha 900p oyun oynuyorsan fail olanın kim olduğunu tartışmayalım. Ps4 Xbox One'dan güçlü çoğu 1080p ama 1080p yapabilmek için nelerden kısıyorlar, onlardan haber ver. Ayrıca iki farklı oyunu karşılaştırmakta neyin nesidir anlamadım, bu nasıl bir mantıktır? Senin oynadığın Driveclub Pc'de olsaydı o zaman karşılaştırabilirdik.
Evet hemen 180 derece dönüş, aslında biliyordum muhabbetleri falan. Sana kalsa tüm oyunlar 900p'di, hatta 720p. Linki attıktan sonra ufak bir morarma ve sonrasında bu failden nasıl kurtuluruma girmişsin. 900p oynadığın oyun sayısı 5'i geçmez halan daha 900p'de oyun mu oynanır muhabbeti yapıyorsun. İki farklı oyun ? Biri fps, biri yarış oyunu dimi.Çok farklı oyunlar tabi. O dalga geçtiğiniz konsolda driveclub'ın karşısına bir yarış oyunu bile koyamazsın pc cephesinde. He pc'de daha iyileri olmaz mı, tabiki daha iyileri olur.Güçleri ortada.Ps4 gpusundan 3-4 kat güçlü gpular var.Ama burda mevzu bahis edilen konu ps4'ü halan daha ps3 sanan konsoldan bihaber pc fanboylarıdır. Benim için bu muhabbeti yapan eziğin kralıdır.
Biriniz r nin kralını yapmış diğeriniz muhabbeti ilerleterek kendi kendini küçümsemiş bravo ikinizede Welcome to Turkey

BSC Misafiri

26.2.2016 20:57:23

0
Peki aynı donanımda bir pc kaç para

Tam35tr

26.2.2016 20:55:51

+1
Yav ne önemi var önemli olan kullandığın platformdan memnun olman gerisi hava civa... Bir şeyi kanıtlayınca elinize ne geçiyor ki kanıtlayamıyorsunuz da... Kimse karşındakinin düşüncesini kabul etmeyip kendi düşüncesini kabul ettirmeye çalışıyor komik bir sidik yarışı :)

By Salus

26.2.2016 20:54:30

0
Ya şurdaki pc sahiplerinin %90'ı 2 k altı sistemlerle gelip burda konuşuyorya işin acı tarafı bu, sen istersen 100 k lık sistem topla ps4 ex oyunları oynayamıyacaksın anca gider Steam'den cs go indirir 5 k para verdiğin sistemle ruslarla oyun oynarsın. Steam'de kaç oyun FULL HD'ye geçmiş bi araştırın. Önce neyi savunduğunuzu bilin sonra savunun gülünç duruma düşüyosunuz.

BlackBeasT

26.2.2016 20:53:26

0
Alkan 1 günde ayık kafa ile haber yaz kardeşim kaç kez dedik alkollü haber girme diye

Guest-AEF248198

26.2.2016 20:25:59

+3
Morarma mı, öyle bir şey yok. Beni kendinle karıştırma, göremediğim noktalar olabilir, ben kendimi buna uyarlayabilirim, ne de olsa bilmediğimiz şeylerle doludur, öğrenmemek ayıptır. Ama senin bu fanatik körlükle ilgili sıkıntıların olduğu açıkça ortada. Her sene gelişen performans, ısınma, elektrikten tasarruf teknolojisi, o önünde yatıp kalktığın cihazlarda yok maalesef. Sen kendini buna uyarlayamıyorsun, ayrıca upscale, The Division, Watch Dogs, Mgs V diyeceğim ama sen onuda anlamazsın. Eğer grafik karşılaştırması yapıyorsan biraz mantık düzleminde yap.

ketchup.

26.2.2016 20:20:17

0
ssd görse hıyar sanacak pc ci veletler gelmiş adamın babasından izin alıp satın aldığı cs go dan baska oyunu yok gelmiş pc master race :D hadi gidin yatın

4spenox

26.2.2016 20:19:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: deadlight54 Buralar yine karışmış. Patlamış mısırımı aldım, izliyorum
Aynen hacı. Yarım saattir kim kime nasıl laf atıyor bakiyorum. Yanında çekirdek iyi gidiyor

deadlight54

26.2.2016 19:55:57

+4
Buralar yine karışmış. Patlamış mısırımı aldım, izliyorum

dikiştutmazsabri

26.2.2016 19:43:07

+3
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Eminim öyledir, konsoldan bihaber pc veleti.
Lan olm siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? yok ps4 oyunlardaki grafiğini pc veremiyor gibi saçma sapan iddalar atıp pc de 4k desteğiyle hangi ps xbox grafik olarak yarışabilir soruyorum size. 2013 sonra çıkan oyunları çoğu pc de 4k desteğiyle çıkıyor. 60 fps desteğinden bahsetmiyorum bile. Şimdi diyeceksin ps 4 400 dolar aynı donanıma pc daha pahalı doğrudur ama burda şöyle bir aldatma var konsola genelde maliyetine satılır kazancın oyun satışlarında çıkarırlar söyle ortalama 4 5 ps 4 oyunu konsolu kendisinin fiyatını geçiyor.

Master_Evil

26.2.2016 19:41:02

+1
-%60'tır o

TheLuBu

26.2.2016 19:22:13

+1
Gerçekten Driveclub bariz fark atmış.

GT_55

26.2.2016 19:12:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu

"gercekci" ne demek? DC da ki hava sartlarinda N.S.A da yaris iptal olur bu kadar acik ve net
Evet gerçekci olacaksak senden daha gerçekciyim.Senin gibi eğriye doğru, doğruya eğri demem.Elmaya armut, armuta elma demem.Neyse onu söyleriz.Misal uncharted 4'te downgrade var mı?Var. Bunu inkar etmem.Açıkca söylerim. Çok şükür senin gibi yalancı dolancı değilim.

GT_55

26.2.2016 19:07:56

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Ben niye fail olayım arkadaşım, sen bu devirde halen daha 900p oyun oynuyorsan fail olanın kim olduğunu tartışmayalım. Ps4 Xbox One'dan güçlü çoğu 1080p ama 1080p yapabilmek için nelerden kısıyorlar, onlardan haber ver. Ayrıca iki farklı oyunu karşılaştırmakta neyin nesidir anlamadım, bu nasıl bir mantıktır? Senin oynadığın Driveclub Pc'de olsaydı o zaman karşılaştırabilirdik.
Evet hemen 180 derece dönüş, aslında biliyordum muhabbetleri falan. Sana kalsa tüm oyunlar 900p'di, hatta 720p. Linki attıktan sonra ufak bir morarma ve sonrasında bu failden nasıl kurtuluruma girmişsin. 900p oynadığın oyun sayısı 5'i geçmez halan daha 900p'de oyun mu oynanır muhabbeti yapıyorsun. İki farklı oyun ? Biri fps, biri yarış oyunu dimi.Çok farklı oyunlar tabi. O dalga geçtiğiniz konsolda driveclub'ın karşısına bir yarış oyunu bile koyamazsın pc cephesinde. He pc'de daha iyileri olmaz mı, tabiki daha iyileri olur.Güçleri ortada.Ps4 gpusundan 3-4 kat güçlü gpular var.Ama burda mevzu bahis edilen konu ps4'ü halan daha ps3 sanan konsoldan bihaber pc fanboylarıdır. Benim için bu muhabbeti yapan eziğin kralıdır.

Cosmos2999

26.2.2016 19:05:23

+1
Yüzde 60 çok abartılı çünkü ps4 hd 7870 e eşit dediler ama bir hd 7870 in verdiği grafiği göremedik ayrıca kaldiki yüzde 60 daha fazla verim dediyse o zaman bir gtx 970 e eşit mi ps4 gülerler adama. Sadece oyun için tasarlanan, w10 gibi donanimdan fazlasıyla yararlanan bir sistem bulundurmadigi için tabiki aynı donanıma sahip pc den daha iyi olacak.

Guest-AEF248198

26.2.2016 18:46:06

+11
Ben niye fail olayım arkadaşım, sen bu devirde halen daha 900p oyun oynuyorsan fail olanın kim olduğunu tartışmayalım. Ps4 Xbox One'dan güçlü çoğu 1080p ama 1080p yapabilmek için nelerden kısıyorlar, onlardan haber ver. Ayrıca iki farklı oyunu karşılaştırmakta neyin nesidir anlamadım, bu nasıl bir mantıktır? Senin oynadığın Driveclub Pc'de olsaydı o zaman karşılaştırabilirdik.

Guest-293545EA6

26.2.2016 18:44:56

+21
quote:

Orijinalden alıntı: Y@KI$IKLII Tabii ki konsollar PC' den kat kat daha güçlü.. Ancak Profesyonel oyuncular konsolda oyun oynayabilir.. Gerisi PC'de marioya devam =)
O ağzını yaya yaya salladığın Mario senin babanın yaşından büyüktür . Hergeleye bak hele

Chirrut Imwe

26.2.2016 18:32:09

+2
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Sen ne yalancı adamsınlan.Yüzsüzün tekisin. Demin güncelleme yapıp girdim, pcarsa, ayarları ultra yaptım.Heavy rain'e ayarladım.Değişen hiçbir şey göremedim.Driveclubdaki görselin tırnağı etmez. Bir de 10 kat diyorsun.Allah akıl fikir versin.
"gercekci" ne demek? DC da ki hava sartlarinda N.S.A da yaris iptal olur bu kadar acik ve net

GT_55

26.2.2016 18:30:17

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Bir 720p-900p kullananın 5 aşaması. 1. İnkar (script görüntüler, sahneler) 2. Kızgınlık (720p-900p) 3. Pazarlık (1080p, Pc çok pahalı) 4. Depresyon (aynı oyunu Pc'de ultrada görür) 5. Kabullenme (aman biz konsolu yatarak oynuyoz)
Ps4'ün tek bir tane 720p oyunu bile yok. Oyunların %95'i full hd'dir. Geri kalan %5'lik kısım ise 900p'dir.Yazı yazmadan önce, karşı tarafa bok atmadan önce ilk önce o konu hakkında bilgi sahibi olun. Zaten konsola uzak adamlarsınız, 100 oyunun 5'i 900p çıkıyor, haber oluyor diye onları görüyorsunuz sonra oyunların hepsi 900p zannediyorsunuz. Sonra böyle fail oluyorsunuz. http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates

GT_55

26.2.2016 18:25:07

+1
quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu Forza 6 gibi 1080p/60fps de calisan agir bir SIM oyununu,herseyden kisip yagmura vurduklari oyunla kiyasliyor .Onu gectim oyun Günes ciktiginda otomatik downgrade yiyor.Bunu basarabilen tek oyun bBir arti daha PC'a son gelen yagmur güncellemsi bunun on kati gercekci
Sen ne yalancı adamsınlan.Yüzsüzün tekisin. Demin güncelleme yapıp girdim, pcarsa, ayarları ultra yaptım.Heavy rain'e ayarladım.Değişen hiçbir şey göremedim.Driveclubdaki görselin tırnağı etmez. Bir de 10 kat diyorsun.Allah akıl fikir versin.

Guest-AEF248198

26.2.2016 18:21:05

0
Bkz. @KAKÁ

KAKÁ

26.2.2016 18:18:06

+5
quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Bir 720p-900p kullananın 5 aşaması. 1. İnkar (script görüntüler, sahneler) 2. Kızgınlık (720p-900p) 3. Pazarlık (1080p, Pc çok pahalı) 4. Depresyon (aynı oyunu Pc'de ultrada görür) 5. Kabullenme (aman biz konsolu yatarak oynuyoz)
Al işte klasik ps4 oyunlarından bi haber görgüsüz pc oyuncusu daha, script demiş görüntülere yazık he script

Dante

26.2.2016 18:15:17

+1
Hacilar dine inananla inanmayanin tartismasi kadar sacma tartismalar donduruyorsunuz su an. Bir sonuca varmaz yani. Birbirinize bir seyler kanitlamakla yorulmayin ve ne kullaniyorsaniz keyfini cikarin. Pc kullanan da konsol kullanan da ona gore sebeplerini, artilarini eksilerini degerlendirmis ve ona gore tercih yapmistir zaten. Ben 3 sene oncesine kadar high end pc, ondan 2 3 sene once de xbox 360 ve ps3 ile senelerce takildim. Su an benim hosuma giden oyun oynama tarzi ps4. Ileride kafam atar ps4 gucsuz kalir oyunlari sarmaz vs. Ne olursa olsun kafam atar pcye gecerim. Veya xbox one a gecerim. Wii u ya gecerim belki. Kimse kimsenin keyfinin kahyasi degil. Su an kitlendim uncharted 4 bekliyorum. Last of us 2 bekliyorum. Ileride arma 5 star citizen 2 bekliyor olurum belki kim bilir. Herkes boyle dusunse, bir tarafi kullaniyor diye diger tarafi itin dotune sokmasa aslinda iyi insanlarsiniz hepiniz. Polyannaya bagladim cok seyapmayin.

HIGHER

26.2.2016 18:13:19

0
quote:

Orjinalden alıntı: Y@KI$IKLII Tabii ki konsollar PC' den kat kat daha güçlü.. Ancak Profesyonel oyuncular konsolda oyun oynayabilir.. Gerisi PC'de marioya devam =)
PROFOSYONEL OYUNCULAR VE KONSOL MU YAW HE HE

Chirrut Imwe

26.2.2016 18:13:04

+4
Forza 6 gibi 1080p/60fps de calisan agir bir SIM oyununu,herseyden kisip yagmura vurduklari oyunla kiyasliyor .Onu gectim oyun Günes ciktiginda otomatik downgrade yiyor.Bunu basarabilen tek oyun bBir arti daha PC'a son gelen yagmur güncellemsi bunun on kati gercekci

Guest-AEF248198

26.2.2016 18:09:12

+36
Bir konsol fanatiğinin 5 aşaması. 1. İnkar (script görüntüler, sahneler) 2. Kızgınlık (720p-900p-1080p) (2k-4k zaten hayal) 3. Pazarlık (1080p, Pc çok pahalı) 4. Depresyon (aynı oyunu Pc'de ultrada görür) 5. Kabullenme (aman biz konsolu yatarak oynuyoz) Ekleme: 1080p Ekleme: Fanatik

BSC Misafiri

26.2.2016 17:58:59

+1
Gerçeklerin pc toplayanların canını sıkmasını erdemle karşılıyorum

BSC Misafiri

26.2.2016 17:58:54

+1
Buraya yazan pccilerde ps3 ayarında bile pc yok.Öyle mantıksız şeyler yazmışlar ki.Kabullenemiyorlar

GT_55

26.2.2016 17:55:04

+2
quote:

Orijinalden alıntı: gesso PS4 ile benzer donanımlara sahip PC:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Eminim öyledir, konsoldan bihaber pc veleti.

Hyponsoinage

26.2.2016 17:52:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: Dante Bunu buraya birakayim.
Ooooooooo çarşı karışır hacı abi

GT_55

26.2.2016 17:51:07

+7
Ne o ultra+ultra 4k xbozcuğundan bir örnek verememişsin. Pc'de ki project cars'dan örnek vermeye çalışmışsın. Ki videoyu salla ben birebir oynuyorum pc'de project cars'ı.Project cars driveclub'ın verdiği grafiğin çeyreğini bile veremeyen oldgen oyunun tekidir. Bak senin 4k xbozun nasıl sıçışlara gelmiş. ULTRA PCARS Ama geçende seni iyi mort etmişler, artık ağlamaklık olmuştun.

Guest-C829E0240

26.2.2016 17:45:24

0
PC ile konsolu (konsoldan kastım tabii ki PS4) karşılaştıran açık net aptaldır. Yumurta ile vazoyu karşılaştırmak ne ise PC ve PS4'ü karşılaştırmak o'dur.

GT_55

26.2.2016 17:44:09

+1
quote:

Orijinalden alıntı: die4never2 1 kilo pamuk mu daha ağır 1 kilo demir mi ? aynı donanıma sahip olan ürün nasıl olurrda %60daha fazla performans sergiler ? Akıl var mantık var cahil insanları kandırmaya ve cezbetmeye yönelik bir açıklama olmuş resmen
Haberi okudun mu gerçekten, akıl ve mantıktan bahstemeden önce ?

Dante

26.2.2016 17:39:01

+5
Bunu buraya birakayim.

KAKÁ

26.2.2016 17:35:40

+6
Sen gel ps4'e laf et sonra evinde git cs go oyna

Chirrut Imwe

26.2.2016 17:32:59

+4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Driveclub, Uncharted 4, The Order'ı gördükten sonra kimse bana pc demesin. Gerçekten pc'de böyle grafik yok. Dota 2, sims 4 falan oynuyorlar. PC'nin çok daha pahalı olmasına rağmen bu grafikleri yapamaması ayrı bir hüsrandır. http://www.nowgamer.com/driveclubs-insane-weather-update-makes-it-look-real/ ... Bu da PC'leri ağlatan bir oyun: http://0cb8dd5d2dc142d08f0f-eb3b436d25971e5860b39e72b0600342.r94.cf1.rackcdn.com/images/2zGytFXPTX2M.jpg

GT_55

26.2.2016 17:32:22

+1
quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Bu grafikleri babanın pcsinde bile göremezsin ama yavrucuğum
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Konsoldan bihaber pc ergenlerini fazla kaaleye almamak lazım.Zaten bir çoğunda ps4 ayarında bir pc donanımı bile yok. Alıntı yaptığın şahısın vermiş olduğu görselde, aslında bir nebze kendi ezikliğini resmetmiş.

Guest-BED3C3818

26.2.2016 17:24:49

+2
1 kilo pamuk mu daha ağır 1 kilo demir mi ? aynı donanıma sahip olan ürün nasıl olurrda %60daha fazla performans sergiler ? Akıl var mantık var cahil insanları kandırmaya ve cezbetmeye yönelik bir açıklama olmuş resmen

huseyincarnege

26.2.2016 17:24:01

0
aslında 1500pc toplayıp ps4 kalitesinde oyun oynamamız muallakta fiyat bakımından bakmak lazım

Kennnn

26.2.2016 17:21:56

0
Ayağını yorganına göre uzatırsan iyi görünen oyunlar yapabilirler tek yapmaları gereken cihazın sistemine ve sınırlarını göz önüne alarak uygun oyun hazırlamaları. Asıl olan oynanış grafik ikinci planda olmalıdır. Bakın Nintendo Wii U gibi bir sistemde Splatoon gibi güzel oyunlar yaptı. Bir ara ps2 dönemi de böyleydi görsel olarak çok çeşitli tarzlara sahip oyunlara yöneldi yapımcılar sistemden daha iyi yararlanabilmek için. Mesela Cel shade araba yarışı Auto Modellista vardı. Yap bunun yenisini 60 fps'de babalar gibi oyun ortaya çıkarırsın. Ne yazık ki Sony exc oyun işini günden güne geciktirmeye başladı. Çünkü her halükarda iyi satıyor. Ellerinde hazır birkaç exc. oyun yoksa ne olayım. Resmen yaptıkları şimdi koklatıp neslin sonlarına doğru yağmur gibi yağıdırmak olacak.

BSC Misafiri

26.2.2016 17:20:13

+1
Driveclub, Uncharted 4, The Order'ı gördükten sonra kimse bana pc demesin. Gerçekten pc'de böyle grafik yok. Dota 2, sims 4 falan oynuyorlar. PC'nin çok daha pahalı olmasına rağmen bu grafikleri yapamaması ayrı bir hüsrandır. http://www.nowgamer.com/driveclubs-insane-weather-update-makes-it-look-real/ ... Bu da PC'leri ağlatan bir oyun: http://0cb8dd5d2dc142d08f0f-eb3b436d25971e5860b39e72b0600342.r94.cf1.rackcdn.com/images/2zGytFXPTX2M.jpg

Chirrut Imwe

26.2.2016 17:07:23

0
PS4'ün GPU HD7870 ile esit derken ne alaka.Tablet islemci ve GDDR5 kombinasyonu yüzünden 256 SP'yi GPGPU icin ayirmis vaziyette.FAIL SAFe icin zati 2CU kapali elde ne kaldi hesaplayin
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

ŞokBıçaklıZed

26.2.2016 17:07:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri oyun dediğin konsolda yani playstation 4 te oynanır, o ne öyle mause klavye insanın bilekleri ağrıyo :)

bkaakco

26.2.2016 17:06:02

0
Daha güçlü değil, parçalar(İşlemci, grafik kartı, bellek vb.) arası uyum daha güçlü. Yani parçaları tek tek ele alsak o kadar da güçlü olmadığı görülecektir. Ancak bu parçalar bir araya getirilerek bir sistem oluşturulduğundan ve yazılım da buna göre uyarlandığından toplam güç artıyor.(Sinerji) Zaten haberdeki açıklamada da benzer şeyler geçiyor. Aynı şey telefon/tablet tarafında Apple için de geçerli. Ayrıca tabii ki her zamanki gibi taraflı, tartışmaya açık ve konuyla alakasız yorumlar gelmiş. Şaşırmadım.

BSC Misafiri

26.2.2016 17:04:22

0
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son
quote:

Orijinalden alıntı: Y@KI$IKLII Tabii ki konsollar PC' den kat kat daha güçlü.. Ancak Profesyonel oyuncular konsolda oyun oynayabilir.. Gerisi PC'de marioya devam =)
Profesyonel konsol oyuncuları...
Ahahah tipik pc zıttır race videosu.

KAKÁ

26.2.2016 17:03:02

+26
quote:

Orijinalden alıntı: gesso PS4 ile benzer donanımlara sahip PC:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Bu grafikleri babanın pcsinde bile göremezsin ama yavrucuğum
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Hoid

26.2.2016 16:57:30

0
Yok normal neden derseniz o donanımlar ilk çıktığında üretim teknolojisi ve alınan birimler pahalıydı üstüne arge vs vs vs eklendiğinde kallavi bir ücret çıkıyordu . Ancak PS4 seneler sonra çıkıp o dönemin PC leri kadar güç verdiğinde PC pazarı zaten alıp yürümüş vaziyetteydi dolayısıyla bu donanımlarda ele ayağa düşmüş vaziyetteydi . SONY de ucuza toplamış oldu olay bu . Zira PC ile konsolu kıyaslamak saçmalıktır arkadaşlar bugün GTX 970 fiyatına PS4 satılıyor ülkemizde . Yani diyeceğim o ki XBOX ile kıyaslayın konsolu misal PS4 ün donanımı daha iyi ama PS+ ile verdikleri oyunlar çok daha kötü , XBOX ın alt yapısı online yapısı daha iyi gibi gibi şeylerle tartışabilirsiniz .

KAKÁ

26.2.2016 16:55:45

0
Buralar değerlenir

murattirnavali

26.2.2016 16:54:34

+1
Hiç güleceğim yoktu. PS4 ancak Middle/High seviye bir dizüstü ile yarışır. O da işletim sistemi oyuna optimize olduğu için

Kasatka

26.2.2016 16:50:23

0
quote:

Orjinalden alıntı: i_lenker
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka
quote:

Orjinalden alıntı: i_lenker Yine boş donanım açıklamaları, komik. Marks slaytı açmış Batman Arkham Knight'ın fps değerlerine bakıp "PS4 çox güjlü yav" demiş, bunu biz değil "Warner Bros" söylüyor :DD:D. :D 750ti'ın PS4'ü tokatlamadığı oyun sayısı çok az, hayal aleminde uçuyor.
PS4 de 750TI mi var. Yav arkadas once okuyun haberi. Oda yetmez sonra anlayin ne demek isteniyor. Ondan sonra yorum yazin yahu. Adam KONSOL ILE AYNI DONANIMDA KI PC den demis.
Yanlış anlama gtx 750ti'ı en ucuz giriş seviyesi ekran kartı diye verdim, PS4'ün daha yukarı bir donanımı var diye söyleniyor. O yüzden 750ti kullansa bırak %60'ı daha kötü performans verebilir.
Ps4 de ki AMD APU sunda HD 7870 benzeri bir GPU oldugu soyleniyor.(1152 shader li )

Sercan Ç.

26.2.2016 16:50:13

0
Konsol kullanıcısının donanımla ne işi olur Allah aşkına. Gereksiz artık bu donanım, fps, çözünürlük muhabbetleri. Oyun yapın adam akıllı da insanların konsolu aldığına değmiş olsun.

2K

26.2.2016 16:49:41

0
Bu zaten yıllardır bilinen bir bilgi hep konsolların içindeki ekran kartlarının PC de neye denk olduğunu yazarlar ve o ekran kartı ile pek bir şey yapamazsınız PC de. Bunun sebebi de konsolların özel dizayn edilmiş olması, mimarisi ve oyunların sırf o sisteme özel hazırlanması. Fakat bu açıklamayı yapıp GTX 970 ile denk demesi komik olmuş, oyunların PS4 de ne kadar zorlandığını görüyoruz. VR için gösterdikleri demolarda görsellik yerlerde geziyordu.

mehmetelmas82

26.2.2016 16:34:55

+5
Yanlis yazmislardir -%60 olmasin?

i_lenker

26.2.2016 16:34:34

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka
quote:

Orjinalden alıntı: i_lenker Yine boş donanım açıklamaları, komik. Marks slaytı açmış Batman Arkham Knight'ın fps değerlerine bakıp "PS4 çox güjlü yav" demiş, bunu biz değil "Warner Bros" söylüyor :DD:D. :D 750ti'ın PS4'ü tokatlamadığı oyun sayısı çok az, hayal aleminde uçuyor.
PS4 de 750TI mi var. Yav arkadas once okuyun haberi. Oda yetmez sonra anlayin ne demek isteniyor. Ondan sonra yorum yazin yahu. Adam KONSOL ILE AYNI DONANIMDA KI PC den demis.
Yanlış anlama gtx 750ti'ı en ucuz giriş seviyesi ekran kartı diye verdim, PS4'ün daha yukarı bir donanımı var diye söyleniyor. O yüzden 750ti kullansa bırak %60'ı daha kötü performans verebilir.

Seyrim

26.2.2016 16:32:35

+2
Kavga da söylenmez bunlar.. :)

Final Getsuga Tenshou

26.2.2016 16:29:29

+7
Avutsunlar kendilerini. 900p 30 fps ile yola devam.

Chirrut Imwe

26.2.2016 16:25:25

0
"Playstation VR'da Nintendo Wii gücünde bir donanımın olduğu belirtiliyor. O nedenle cihaz sanal gerçeklik için bütün güç gereksinimini doğrudan Playstation 4'ten almıyor. Sony'nin donanımsal olarak sorun çıkmayacağını söylemesinin sebeplerinden biri de bu." Buda demekki yaninda ekstra,bayaa kasli bi donanimla gelicektir ki cihazin fiyati ne olucak

BSC Misafiri

26.2.2016 16:25:13

0
alakası bile yok.ps4 e çıkarttıkları oyunu binbir optimize ile çıkartıyorlar pc ye gelince neredeyse oldugu gibi.. sonra tabiki böyle gözükür..

BSC Misafiri

26.2.2016 16:23:13

0
oyun dediğin konsolda yani playstation 4 te oynanır, o ne öyle mause klavye insanın bilekleri ağrıyo :)

Kasatka

26.2.2016 16:22:50

+1
quote:

Orjinalden alıntı: i_lenker Yine boş donanım açıklamaları, komik. Marks slaytı açmış Batman Arkham Knight'ın fps değerlerine bakıp "PS4 çox güjlü yav" demiş, bunu biz değil "Warner Bros" söylüyor :DD:D. :D 750ti'ın PS4'ü tokatlamadığı oyun sayısı çok az, hayal aleminde uçuyor.
PS4 de 750TI mi var. Yav arkadas once okuyun haberi. Oda yetmez sonra anlayin ne demek isteniyor. Ondan sonra yorum yazin yahu. Adam KONSOL ILE AYNI DONANIMDA KI PC den demis.

Bayraktar42

26.2.2016 16:22:47

+1
Bu sasirilcak bi durum degil 400 dolara bi pc toplayin bakalim ps4 kadar oynatirmi gorelim

Kasatka

26.2.2016 16:20:24

+5
Adam yanlis bir sey soylememis ki... Oyun firmalari bir oyunu yaparken konsollarda cihazin sabit donanimini sonuna kadar iyi bir sekilde kullanmak zorunda.. Ve ayrica haberde de dendigi gibi cok hafif bir isteletim sistemi kullaniliyor ve neredeyse yuzde 90 guc oyunlar icin ayriliyor. Hal boyle olunca sonuc ayni donanima sahip pc den kat ve kat daha iyi bir gorsel vede sonuc ortaya cikiyor konsolda. Ancak pc sahipsiz oldugu icin (sahiplenen var aslinda Nvidia gibi ama onlar sahiplenmeyi tersten yaptiklari icin kildi yundu vs ile grafik kartina ozel optimizasyon yerine kim sallar optimizasyonu yeni ekran kari cikaralim modundalar) pc ye cikan oyunlar genelde GPU olarak bir ustun bi altini istiyorlar. En ustunu isterkler de ayip olmasin diye bi alti isteniyor. Bu sekilde optimize etmelerine de gerek kalmiyor cunki kim ugrasacak ki optimize ile hali hazirda en yuksek configi iste al sana optimize sorunu cozuldu. Iste bunu konsolda yapamadiklari icin mecbur konsol firmalarinin baskisi ile cihazin donanimini olabildigince yerinde kullanmaya calisiyorlar.

Wayward Son

26.2.2016 16:18:37

+18
quote:

Orijinalden alıntı: Y@KI$IKLII Tabii ki konsollar PC' den kat kat daha güçlü.. Ancak Profesyonel oyuncular konsolda oyun oynayabilir.. Gerisi PC'de marioya devam =)
Profesyonel konsol oyuncuları...

i_lenker

26.2.2016 16:18:25

+7
Yine boş donanım açıklamaları, komik. Marks slaytı açmış Batman Arkham Knight'ın fps değerlerine bakıp "PS4 çox güjlü yav" demiş, bunu biz değil "Warner Bros" söylüyor :DD:D. :D 750ti'ın PS4'ü tokatlamadığı oyun sayısı çok az, hayal aleminde uçuyor.

Nikomer

26.2.2016 16:17:26

+4
şimdiye kadar eşdeğer bir pcden %60 güçlüydü de, gta V'de 30 fpsyi zar zor yakalayan alet bizim çatıdaki tozlu dekoder miydi ?

gesso

26.2.2016 16:07:17

+67
PS4 ile benzer donanımlara sahip PC:
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

rambocuk

26.2.2016 16:05:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: Faithful Blood Day
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk üstelik bi ds 4 bağlıyamıyosun pc ye xo kontrolcüsü bağlamaya kalksan 400 tl tutuyor kablosuz kullanma usb si ile doğru düzgün oyun çıkmamasına rağmen bu kadar satmasının sebebide bu
Hocam iki kontrolcuyude kablo ile pcye bagliyabilirsin .hem ds4u hem xo yu
konsolda kablosuz kullanıyosun pc de aynı keyfi yaşamak istiyorsan set olarak 400 tl ds ise kablolu bağlamak zorundasın ve problemli çalışıyor bende pc kullanıyorum biliyorum yani :D

burakx35

26.2.2016 16:02:20

+1
2si1 i merakla bekliyoruz :D

Maestro725

26.2.2016 16:02:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk üstelik bi ds 4 bağlıyamıyosun pc ye xo kontrolcüsü bağlamaya kalksan 400 tl tutuyor kablosuz kullanma usb si ile doğru düzgün oyun çıkmamasına rağmen bu kadar satmasının sebebide bu
Hocam iki kontrolcuyude kablo ile pcye bagliyabilirsin .hem ds4u hem xo yu

Guest-AEF248198

26.2.2016 16:01:56

+8

GaiShinbu

26.2.2016 16:01:36

+2
Öyle bir başlık atmışsınız ki ps pc xbox fanları gelip burada atışsın diye sanki. Bahsettikleri şey tamamen yazılımla alakalı. Aynı özelliklerde bir pc kasasına aynı özeni gösterseler bir şey değişmez. O zaman adına da konsol derler zaten. "Playstation VR GTX 970 ile sunduğu görselliği vermeye çok yakın" tarzında bir başlık atılıp öyle haber yapılmasını tercih ederdim. İnsanlar tartışarak yorum yapsın diye bu tarz küçük oyunlara başvurmamalı bsc.

Metal-Gear

26.2.2016 15:59:55

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Y@KI$IKLII Tabii ki konsollar PC' den kat kat daha güçlü.. Ancak Profesyonel oyuncular konsolda oyun oynayabilir.. Gerisi PC'de marioya devam =)
Konsol PC'den güçlü dememiş hocam. PS4 donanımına sahip bir PC, PS4'ten daha güçsüz demiş. Bu aslında pratikte de bilinen bir şeydi zaten. 3000+ tl'lik bir PC'de aldığın grafiklere çok yakın bir görsellikte oyun oynayabiliyorsun konsollarda. Konsol oyunu çözümlemekten başka iş yapmıyor tüm kaynağı oyuna ayırabilir normal, PC öyle değil ama. Tek başına windows bile arka planda zibilyon tane şey çalıştırmak zorunda.

dikiştutmazsabri

26.2.2016 15:57:04

+50

luganoguz

26.2.2016 15:53:08

0
Gülmedim.

rambocuk

26.2.2016 15:51:44

0
üstelik bi ds 4 bağlıyamıyosun pc ye xo kontrolcüsü bağlamaya kalksan 400 tl tutuyor kablosuz kullanma usb si ile doğru düzgün oyun çıkmamasına rağmen bu kadar satmasının sebebide bu

mementopolis

26.2.2016 15:50:17

0
İçimden çiddi çiddi; konsolun kendi fiyatının üstünde bir sayı ile çıkacak sanırım , diyor. Çıkış ve fiyatı da netleşmedi doğru dürüst.

Y@KI$IKLII

26.2.2016 15:48:37

+1
Tabii ki konsollar PC' den kat kat daha güçlü.. Ancak Profesyonel oyuncular konsolda oyun oynayabilir.. Gerisi PC'de marioya devam =)
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız