Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rainbow Six Siege: Neon Dawn Operasyonu 1 Aralık'ta Başlıyor

 
Ubisoft, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'in beşinci yıl dördüncü sezonu Neon Dawn operasyonunun 1 Aralık'ta erişime açılacağını duyurdu.

Taylandlı savunma operatörü Aruni, Skyscraper (Gökdelen) harita düzenlemesi, Jäger operatör yenilemesi, yeni erişilebilirlik ayarları ve daha fazlasını getirecek.

1 Aralık'ta ayrıca PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonları çıkıyor.
 
Yama notları:
 

YENİ SAVUNMA OPERATÖR ARUNI
 
Birincil Silah
P10 RONI

İkincil Silah
PRB92

Cihaz
Yakınlık Alarmı
Dikenli Tel

Zırh 2/3
Hız 2/3
 
Aruni kapılar, kapaklar ve pencerelere lazer geçidi ekleyebilen Surya adlı yeni bir araca sahip. Saldıran takıma hasar verirken savunma takımına geçiş imkanı tanıyor. Saldıran takım kapılardaki lazer geçidinin altındaki boşluktan yararlanabilir ve çeşitli mühimmatlar veya sağlığının bir kısmını feda ederek devre dışı bırakabilir. Lazer geçidi devre dışı bırakılsa bile jeneratörleri yok edilemez fakat kendini şarj etse de yeniden etkinleşmez. Savunan takımın kıvılcım efektinin durmasını beklemesi gerekli ve ardından vurarak geçidi çalıştırabilir.
 
HARİTA DÜZENLEMESİ: GÖKDELEN

Gökdelen, oynanışı dengelemek ve navigasyonu iyileştirmek için yeniden düzenlendi. Operatörler çatıda halat kullanabilirken oyuncular da yeni bir hücum açısına sahip. Ayrıca Ejderha artık bir iç oda ve K2 Ev ile K2 Restoran arasında bir köprü vazifesi görüyor.
Dengelemeler için bazı girişler kapatıldı ve Saldıranlar'ın dışarıda pusu kurmasına engel olmak için balkonun bir kısmı silindi. Değişikliklere rağmen haritanın kimliği ve sanat stili hâlâ korunuyor.
 
JÄGER YENİLENMESİ

Jäger’ın Aktif Koruma Sistemi, bir rakibin mühimmatını kendine çekmesinden sonra 10 saniyelik yenilenme süresine sahip oluyor ve bu süre dolmadan önce başka mühimmatı kendine çekemiyor. Ayrıca AKS, sadece 2 yerine sınırsız sayıda kullanılabiliyor.
 
HIBANA AYARLANABİLEN ATIŞ

Hibana'nın X-Kairos Bomba Atarı, aynı anda 6 X-Kairos atmak için tasarlanmıştı ama bir kapağı yok etmek için sadece 4 X-Kairos gerekiyor. Bomba Atar artık 2, 4 ya da 6 X-Kairos atmak için ayarlanabiliyor ve oyuncular bu sayede Hibana'nın kaynaklarını uygun gördükleri şekilde kullanabiliyorlar.
 
ECHO'NUN GÖRÜLEBİLİR YOKAİ'Sİ

Echo'nun Yokai dronu, tavana yerleştirildiği zaman artık görülebilir oluyor. Cihazın aslında görünmez olmasından kaynaklanan bazı kafa karışıklığı ve dengeleme sorunlarını çözmek için yapıldı. Ayrıca oyuncuların Yokai'yi yerleştirirken daha stratejik olmalarını ve Echo ile oynarken yeni yetenekler geliştirmelerini sağlıyor. 
 
KOŞUL SAYAÇLARI

Savunanlar'ın dış alanda algılanmadan önce geçirebildiği süre 2 saniyeden 1 saniyeye düşürüldü. Geri sayım metni yerine Gösterge'ye bir dezavantaj ikonu eklendi. Bu değişiklik ile Saldıranlar'ın raundun başında öldürülmüş ve hâlâ dışarıda olanlar hakkındaki kafa karışıklığı giderilmesi amaçlanıyor. Daha erken fark edilme, Savunanlar için dışarıya çıkmayı daha riskli yapıyor ve ilerisi için plan yapmaya ve koşullarını gerçekleştirmeye teşvik ediyor. Ayrıca bir Savunan fark edildiği zaman Saldıranlar'a strateji kurmak için daha fazla zaman veriyor.
 
İMHA CİHAZI KURULUMU ALGILAMA GELİŞTİRMESİ

Oyuncuların imha cihazını yerleştirirken kazara düşürmelerini engellemek için bomba alanlarının kenarına "bomba bırakılamaz alan" eklendi. "İmha cihazı yerleştirme" animasyonu Operatörün ayağına daha fazla yaklaştırıldı. Bu sayede imha cihazı yerleştirilirken mobilyaların veya diğer eşyaların engellemesi önlenmiş olacak.
 
CİHAZLAR ARASI ETKİLEŞİM

Cihazlar arasında oluşan bazı fiziksel etkileşimler yeniden düzenlendi. Bu güncellemede fark edilen değişiklik, yapışkan cihazların kurşun geçirmez cihazları atması yerine üstlerine uygun bir şekilde yapışması oldu. Örneğin Ash’in Delici Mermisi artık Melusi'nin Banshee Ses Dalgası Savunması'na yapışabilir ve onu yok edebilir.
 
SOHBET ERİŞEBİLİRLİĞİ
 
Sesi metne dönüştürme ve metni sese dönüştürme seçenekleri, Anlatı ve İpuçları gibi sohbet desteğin yanı sıra oyun için sohbet kanalı için de Seçenekler menüsüne eklendi. Oyuncular ayrıca font boyutunu ve sohbet için ses/görsel işaretleri ayarlayabilir.
 
ALTINCI MUHAFIZ
 
Yıl 4. Sezon ile belli sezonlarda belirli bir zaman ile sınırlı destelerin farkı hayır kurumlarına adandığı Altıncı Muhafız programı başlıyor. 
 
OPERATÖRLERİN FİYAT DÜŞÜŞLERİ
 
Bu sezon Dokkaebi, Vigil ve Zofia’nın fiyatı 10.000 Nam veya 240 R6 Kredisi’ne düşüyor. Kaid ve Nomad’in fiyatı 15.000 Nam veya 360 R6 Kredisi’ne düşüyor ve Kali ve Wamai’ninki ise 20.000 Nam veya 480 R6 Kredisi’ne düşecek.

NEON DAWN SİLAH KAPLAMALARI
 
Bir şampiyona yakışacak şekilde bu yılı bir sezonluk silah kaplamasının şıklığı eşliğinde tamamla! Altın Etki silah kaplaması, karşılaşmalarda fark edilmeni ve düşmanlarına etrafında oynamamaları gerektiğini gösterecek. Bu silah kaplaması sezon açılışında yayınlanır ve bulunduğu sezon boyunca satın alınabilir. Açıldıktan sonra envanterinde süresiz olarak bulunur ve uygun tüm silahlara uygulanabilir.
 
OPERATÖR DENGELEMESİ
 
HIBANA
- X-Kairos Bomba Atar ile 2, 4 ya da 6 X-Kairos atmayı seçebilirsiniz. GGA sırasında nişan göstergesi ve kırmızı vurgu görünür olacak. Bu görsel yardımcılar, seçilen ayara göre değişecek.
 
JÄGER
- AKS cihazı bir mühimmatı yok ettikten sonra 10s yenilenme sürecine girecek. AKS yenilenme sürecindeyken, düşman mühimmatlarıyla etkileşime geçmeyecek.
- AKS cihazı artık 2 yerine sınırsız kullanıma sahip.
 
ECHO
- Yokai Dron'un gizlenmesi kaldırıldı ve artık hep görülebilir.

ASH
- Delici Mermi sayısı, 2'den 3'e yükseltildi.
- Delici Mermi hasarı, 90 HP'den 50 HP'ye düşürüldü.
- Sersemletme Bombaları, Mayın ile değiştirildi.

TWITCH
- Sersemletme Bombaları, Patlatıcı Bombalar ile değiştirildi.

WAMAI
- Mag-Net sayısı, 5'ten 4'e düşürüldü.
- Cihaz kendini yok ettiği zaman Mag-Net patlaması olmayacak.
- Alan Etkili Bombalar, Kurulabilir Kalkan ile değiştirildi.

DOKKAEBI
- El bombaları, Sersemletme Bombaları ile değiştirildi.

VALKYRIE
- Alan Etkili Bombalar, Kurulabilir Kalkan ile değiştirildi. 
 
DEĞİŞİKLİKLER VE GELİŞTİRMELER
  
Dış Alan Algılanması
- Operatörler için dış alan algılanma süresi 2 saniyeden 1 saniyeye düşürüldü.
- Sayaç, yerini arayüzdeki bir göstergeye bıraktı.
 
Tekrar Bağlanma Durumu
- Önceden kasıtlı ya da kasıtsız olarak ayrılınmış olması fark etmeksizin oyuncuların yeniden bağlanabileceği devam eden bir karşılaşma olduğunu görmelerini sağlar.
- Oyuncu Merkezi, Oynama Kısmı, Multimodals ve Eşleştirme Ekranı'nda yeniden bağlanma aksiyonunu açıkça göstermesi amaçlandı.

Daha Hızlı Güçlendirme
- Bir güçlendirmenin kurulması 5,5 saniyeden 4,5 saniyeye düşürüldü.
- Hazırlık Aşaması iyileştirmelerine devam edildi.
 
Anlatıcı Göstergesi
- Oyunda kalan oyuncu sayısı Gösterge'de her daim gösterilecek.
- Oyuncu sayısı değiştiğinde yeni bir animasyon belirecek.
 
Oynama Listesi Rehberleri Güncellemesi
- Değerlendirme ölçütlerini birleştirmek, oyuncular için daha faydalı bilgiler eklemek ve ana özelliklerinde genel bir görüş sahibi olmak için yapışmış bir güncelleme.
- Oyuncular artık kolayca hangi oynama listesinin ne sunduğunu ve karşılaşma uzunluğundan kurallara ve hatta oyun modlarına kadar hangisinin kendilerine daha iyi uyduğunu çok daha kolayca öğrenebilecekler.
- ED bilgileri, ekip sınırlamaları, Bomba oyun modu detayları ve engel evresi işleyişi ya da çıkışta karşılaşılacak cezalar gibi daha spesifik rekabetçi bilgiler de Rekabetçi rehberine eklendi.
 
İmha Cihazı Yerleştirme Sistemi
- Bir Saldıran imha cihazını yerleştirirken algılama ve davranış iyileştirmeleri yapıldı.
- Artık oyuncular, imha cihazlarını bomba alanı dışına yerleştiremeyecekler.
- Bomba alanının çevresinde küçük bir "Bomba Bırakılamaz Alan" var olacak ve imha cihazının kazara diğer bölgelere düşmesini önleyecek.
- İmha cihazı yerleştirme algılaması artık hem oyuncu hem de imha cihazı konumunu teyit ediyor.
- İmha cihazı artık Operatörün tam olarak altına yerleştirilebiliyor ve bu sayede bir duvar ya da eşya yanında yerleştirilebilir.

Kurulabilirler ve Yapışkanlık
- Var olan bir cihazın üstüne başka bir cihaz kurulumu artık yapılamıyor.
- Mühimmatlar artık kurşun geçirmez cihazlara yapışıyor.

3B Silah Kaplamaları
- 3B Silah Kaplamaları yavaş yavaş oyuna ekleniyor.
- Kaplamaların, oyunculara sunulan içeriğin kalitesini arttırması ve daha gelişmiş özelleştirme seçenekleri sunması amaçlanıyor. 

 
Animasyon tarzında hazırlanan fragmanı aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Rainbow Six PS4 Xbox One Ubisoft FPS rainbow six patriots patriots pc siege
PS5 Birleşik Krallık'ın En Büyük Çıkış Yapan Konsolu Oldu Kocaeli Zula Turnuvasının Kayıtları Başladı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.12.2020 08:50:33

0
Son bir senede yaptıkları değişikliklerini hepsi çok kötü. Sürekli yenilik getireceğiz diye iyi olanı bozuyorlar.

yas197

1.12.2020 00:09:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: SakuraiTomoki Neredeyse Patagonyadan bile operatör getirecekler bir Türk operatör yok halbuki Rainbow'u en çok oynayan ülkelerden biriyiz...
Fransız şirketten ne yapmasını bekliyorsun başka?..

SakuraiTomoki

1.12.2020 00:05:08

0
Neredeyse Patagonyadan bile operatör getirecekler bir Türk operatör yok halbuki Rainbow'u en çok oynayan ülkelerden biriyiz...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Rainbow Six: Siege
+ TAKİBE
AL
56 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız