Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Quantic Dream'in Su Altı Macerası Under The Waves Geliyor: Tüm Detaylar

 
Parallel Studio tarafından geliştirilen ve Quantic Dream tarafından yayınlanacak olan macera, hikaye, keşif oyunu Under The Waves, 29 Ağustos tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Quantic Dream ekibini görünce elbette hepimizin aklına sinematik bir deneyim geliyor ve doğru da düşünüyorsunuz bu oyunda da aynı şekilde sinematik ve hikaye odaklı bir yapı bizleri bekliyor. Ayrıca yer yer karakterimizin kontrolü elimize alıyor her yer de sinematik anlarla beraber karşılaşabiliyoruz.

Üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber oynayabileceğimiz yapım içerisinde su altı görevine atılıyor ve görevimiz sürekli olarak suyun altında ilerliyor. Su altındaki atmosferi keşfetmek, buralardaki ekosistemin nasıl işlediğini öğrenmek ve daha fazlasını görmek için bu yapıma atılıyor bunun yanı sıra ise elbette başımıza gelen ufak tefek olayları da irdeleyebiliyoruz. Gönüllü olarak yer aldığımız bu yapım içerisinde profesyonel dalgıçlık yapabileceğimiz bir deneyim bizlere aktarılıyor ve kendimizi su altında buluyor ve ilerlemeye koyuluyoruz.
 
 

Yer aldığımız bu görevde  suyun altında ilerlerken tuhaf olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve olaylar tam da burada patlak vermeye başlıyor. Karakterimizle beraber sürekli olarak ilerlemeye koyulduğumuz oyunda derinlere daldıkça olayların daha da değiştiğini ve tuhaf unsurların karşımıza çıktığını görebiliyor ve en sonunda ise zor bir karar vermek durumunda kalıyoruz. İşte bu karar verme durumunda işler tamamen bize bırakılıyor ve burada tamamen bizim seçimlerimiz devreye giriyor. Sinematik bir içeriği bizlere aktarmaya hedefleyen oyun içerisinde hikaye odaklı bir yapı karşımıza çıkıyor ve su altı deneyimine adım atıyoruz. Stan adlı karakteri kontrol ettiğimiz oyunda okuyorsun derinliklerinde dalabiliyor, burada tuhaf olaylarla beraber karşılaşabiliyor, normal bir şekilde yüzebiliyor ve bunun yanı sıra denizaltı içerisine de girebiliyoruz. Beklenmedik olayların meydana geleceği yapım içerisinde denizaltıyla beraber daha da derinlere inebiliyor ve su altında yaşayan canlılara derin bir bakış atabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, suyun altında yer alan mağaralara, enkazlara ve çeşitli bitkilere göz atabiliyoruz. Elbette bu bölgelerin her birinin kendine ait yapısı, teması, atmosferi bulunuyor. Dolayısıyla buralardaki kısımları keşfederken oyuncuların ilgisini çekecek türden yapılmış olması şart.
 
Keşif unsurlarıyla ön plana çıkmaya hazırlanıyor
 

Denizaltıyla ilerlerken elbette istediğimiz zaman bu denizaltı içerisinden çıkabiliyor ve bu suları normal bir şekilde ilerleyerek de keşfedebiliyoruz  Bunun dışında burada keşfedilebilecek bölgeler bulunuyor ve buraları keşfederek de istediğimiz şekilde etrafa bakabiliyoruz. Elbette etrafa bakarken de çeşitli nesnelerle beraber etkileşime geçebiliyor ve geçmişte bulunan parçaları burada toplayabiliyoruz. Oyun içerisinde hem toplanabilir nesneler hem de geçmişin kırıntıları kullanıyor ve burada da ek hikaye içeriklerine erişebiliyoruz. Dolayısıyla bu oyun içerisinde etrafı keşfetmek ve etraftaki nesneleri toplamak oldukça önemli. Bunun yanı sıra etraftan kaynaklar topladıkça oyun içerisinde farklı farklı eşyalarda üretebiliyor ve bu da ilerlememize katkı sağlıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde eşya üretmek ve kaynak toplamak hatta bunu yanı sıra toplanabilir öğelere envanterimize atmak oldukça mühim.

Stan adlı karakterle beraber atladığımız macerada derin okyanuslara doğru dalabiliyor, enkazlara doğru ilerleyebiliyor, toplanabilir eşyaları toplayabiliyor ve gizemli bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Oyunun bizlere sunmak istediği deneyim hem suyun altındaki gerçekliği bizlere aktarmak hem de bu gerçeklikle beraber arka planda yer alan hikayeyi sunmaktan geçiyor. Elbette bu tarz oyunlarda hikayenin gidişatı ve yaşanan olaylar oldukça önemli çünkü bu tarz oyunların hikayeleri oldukça ilgi çekici olmalı ki oyuncular da bu kapsamda merakıyla beraber oyunu daha fazla oynayabilsin.
 
Ses ve müzik konusunda ekip uğraştıklarını belirtiyor 
 
 

Oyundaki maceramıza bir yandan devam ederken diğer yandan ise elbette arka planda yer alan oyun içi müzikler ve sesler oldukça önemli. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu oyun içi sesler ve müzikler üzerinde oldukça fazla durulmuş ve bu müziklerle beraber de ortam daha da çekici hale getirilmiş. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz unsurlar oyuncuları içerisine çeken ve oyuna bağlayan unsurlardan birkaç tanesi.

Oyun içerisinde bir yandan suların altına keşfederken Diğer yandan ise Elbette karakterimizle beraber denizaltına binebiliyor denizaltı içerisinde gezebiliyor ve diğer odaları doğru adım atabiliyoruz derinlere indikçe daha fazla su altı canlısıyla beraber karşılaşabilir ve devasa balinalarla beraberdi deneyim yoksa arttırabiliyoruz oyun içerisinde yer alan bu yapı ile beraber Elbette suyun altındaki yaşama merak duyan oyuncular bu oyundan daha da keyif almak istiyor ve gerek denizaltıyla gerekse karakterimizle beraber Doğruca farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz denizaltı ile giremediğimiz yerlere karakterimizle beraber ilerleyebiliyor ve buralardaki açılamayan kapıları istediğimiz şekilde açabiliyor ve bu alanlara doğru geçiş yapabiliyoruz bu alanlara geçiş yaptıktan sonra Buraları keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Açılamayan kısımları patlayıcılarla açabiliyor ve buraları keşfedebiliyoruz
 
 

Under The Waves içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz esnada yapılabilecek çeşitli görevler bulunuyor ve bu görevleri de yaparak da elbette yeni içeriklerin kilidini açabiliyoruz. Denizaltı içerisinde istediğimiz gibi yatıp kalkabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve denizaltının sahip olduğu yetenekle beraber de etrafı radarla beraber analiz edebiliyoruz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyunda tüm bunların yanı sıra açılamayan bölgelere doğru ilerlediğimiz kısımda kapalı kapıları açmak için de çeşitli nesneler ve patlayıcılar kullanabiliyoruz. Bu kapsamda ise su altı mayınları denilen bir patlayıcı bulunuyor. Bunları istediğimiz şekilde açılamayan kapı üzerine yerleştirebiliyor ve patlatarak buraların açılmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz erişilemeyen mekanlar ve kısımlar bulunuyor. Biz de bu anlamda bu mayınları patlatarak ilerlememizi sağlayabiliyoruz.

Oyun içerisinde bir yandan ilerlerken diğer yandan ise tuhaf olayların karşımıza çıktığını çıktığını görebiliyor ve bu tuhaf olaylar karşısında ise karakterimizin konuşmasını ve diğer karakterlerin de telsiz konuşmalarını deneyimleyebiliyoruz. Elbette bu anlarda bazı durumlarda halüsinasyonlar gördüğümüz de olabiliyor ve bu durum içerisinden çıkmak istiyoruz.
 
Steam sayfası 
 
 

Suyun altında geniş bir maceraya atılacağımız Under The Waves 29 Ağustos tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi tamamen suyun altında bulunuyor ve suyun altındaki dünyayı keşfetmeye başlıyoruz. Oyunun ek olarak şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize gidebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyunu Arıca Türkçe dil destekli bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bu da oyunu kendi dilimizde oynama fırsatı sunuyor. Bu yapım Parallel Studio ekibinin ilk oyunu olarak piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla nasıl bir oyun deneyimi ile karşılaşacağız bunu oyun çıktığı zaman hep birlikte göreceğiz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Under The Waves
LEC 2023 Yaz Mevsimi Şampiyonu G2 Esports Oldu! World of Warcraft Dünyası Unreal Engine 5'e Taşındı: İşte Konsept Video

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız