Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Programlanabilir Yardımcıların Yer Aldığı Omega Crafter, Mart'ta Geliyor

 
 
Dikkat çekici ortamları ve karakterleri ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda açık dünyada hayatta kalma deneyimi elde etmeye çalışıyoruz. Öncelikle burada gerçekten de güzel bir deneyimle yerimizi almamız bekleniyor. Oyunda programlanabilir bir yardımcımız bulunuyor ve bunu istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Üzerimize gelen düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya da koyuluyoruz.
 
Aksiyon sistemi ile ön plana çıkan oyunda hem kendi bölgemizi inşa etmeye çalışıyor hem de düşmanlara karşı kendimizi savunuyoruz. Kılıç, kalkan ve menzilli silahları kullanabildiğimiz yapımda, düşmanların üstesinden gelmek için patlayıcı oklar atabiliyor, düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabilir ve üzerimize gelen düşmanları ortadan kaldırmak için farklı şekillerde kombolar gerçekleştirebiliyoruz.
 
Tek başımıza veya arkadaşlarımızla beraber çevrimiçi olarak oynayabileceğimiz yapımda, hem kendi şehrimizi inşa etmeye çalışıyor hem de silahlar, zırhlar ve diğer unsurlar üretmek için farklı şekillerde programlamalar yapabiliyoruz. Bu programlamalarla beraber kendi yardımcılarımızı kendi bölgemize atayabilir ve onlardan çeşitli yardımlar alabiliyoruz.
Geniş bir maceraya atılacağımız yapımda, güçlü düşmanlara karşı meydan okumak için farklı şekillerde karakterimizin temel mekaniklerinden faydalanabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca karakterimizi sağa sola doğru hızlıca yönlendirebiliyor, koşabiliyor, düşmanların saldırılarından ani bir şekilde kaçabiliyor, yine sağa veya sola doğru yuvarlanabiliyor ve düşmanlara saldırılarından hızlıca sıyrılabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda temel mekanikler arasında bunlar yer alıyor. Bunlarla beraber de düşmanların ataklarından kaçabilir ve ardından karşı saldırıya geçebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu tarz durumlarla karşılaşabilir ve düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Oyunda kullanabileceğimiz farklı silahlar ve zırhlar kullanıyoruz. Örneğin, elimize kılıç ve kalkanı alabilir, kalkanımızı düşmanlara saldırılarından kendimizi korumaya çalışırken silahımızla beraber de yani kılıcımızla beraber düşmanlara hasar vermeye başlıyoruz. Her bir düşmanın burada farklı şekillerde karşımıza çıktığını ve aynı zamanda toplu düşmanların da burada üzerimize doğru koştuğunu deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri dilediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Örneğin, bir açık alan içerisinde yeşilliklerin arasında kurtların bize saldırdığını ve ayı sürüsünü ortadan kaldırmak için de kendi başımıza hayatta kalmanın sırlarını bulmaya başladığımızı aktarabiliyoruz.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca zindanlara geçiş yapabilir ve zindanlara geçiş yaptıktan sonra da burada üzerimize akın akın gelen ve sürelerce gelen düşmanları ortadan kaldırmak için okumuzu elimize alabilir ve yayımızı da vererek patlayıcı oklara düşmanların üzerine atabiliyor ve dar koridorları da düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyor ve onlara hasar verebiliyoruz. Elbette burada düşmanların farklı şekillerde karşımıza çıktığını ve her düşmanın farklı kombinasyonları olduğundan da bahsedebiliriz. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada patron savaşları bulunuyor.
 
Bu patron savaşları da beraber daha zorlu bir aksiyon sistemi içerisine geçiş yapabilir ve bu düşmanları ortadan kaldırmak için de farklı şekillerde karakterimizin becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi temel becerilerin haricinde bir de kilidini açabileceğimiz çeşitli yetenekler bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber de düşmanları daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı şekillerde bölgelere doğru ilerleyerek elbette güçlü düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Bu güçlü düşmanların haricinde bir de etraftaki bölgeleri keşfetmek ve diğer taraftan bu bölgelerde yer alan kaynakları toplamak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda kaynakları toplayarak evvel sistemimizi atabilir ve böylece hem yeni kaynaklara sahip olabilir hem de yeni silahları ve donanımları burada oluşturabiliyoruz.

Diğer taraftan, tek başımıza veya arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz yapımda, elbette arkadaşlarla beraber yer almak daha güzel ve eğlenceli bir deneyimi kilidini açabiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda düşmanların üstesinden gelmek, aynı zamanda açık dünyayı beraber keşfetmek ve hatta patronları burada beraber ve planlı bir şekilde ortadan kaldırmak çok daha güzel bir deneyimi bizlere sunuyor. Dolayısıyla, biz de oyunda yer aldığınız süre boyunca arkadaşlarınızla beraber bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyor ve bu şekilde oyundaki yerinizi hızlı bir şekilde alabilir ve böylece kendinize ait bölgenize de kısa bir süre sonra kurabilirsiniz. Bu da size hem zamandan avantaj sağlar hem de daha güçlü bir şekilde arkadaşlarınızla beraber yer alabilirsiniz.

Diğer taraftan, oyunda meydan okuyabileceğimiz çeşitli düşmanların haricinde bir de açık dünya bulunuyor. Bu açık dünya içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki sırları açığa çıkarmaya çalışır ve aynı zamanda farklı donanımların ve kaynakların sahibi olabiliyoruz.
Oyun ilk etapta erken erişim sürümü ile beraber bizlere sunulmak isteniyor. Erken erişim sürümünde bildiğiniz üzere belli başlı hatalar olabilir ve eksikliklerle beraber de karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla, erken erişim sürümünde yer aldığımız süre boyunca geliştirici ekibin belirttiğine göre geri bildirimler önemseniyor ve sizlerin hata sonuçlarını iletmeniz oldukça önem arz ediyor. Bu hata sonuçlarını ilettiğiniz yani geri bildirimler sayesinde tam sürüme daha sorunsuz bir şekilde çıkmak isteniyor ve böylece oyun tam sürümle beraber daha güzel ve daha temiz bir deneyimi bizlere aktarmak istiyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre geri bildirimlerle beraber oyun şekillenecek ve bu erken erişim sürümü ile beraber de daha güncel bir bakış açısı yakalanabilecek. Aynı zamanda sürekli olarak ve zaman zamanla yeni güncellemeler ve yamalarda oyuna dahil edilebilecek.
 
 

Renkli bir dünya içerisinde yer aldığımız yapımdan açık dünyada hayatta kalma sanatını burada icra etmeye başlıyor ve gerçekten de ilgi çekici ortamlarla ve atmosferlerle de karşılaşabiliyoruz. Oyunu zaten grafik ve sanat tarzına bakacak olursak daha çok çizgi film ve renkli tarzla beraber karşımıza çıktığını görebiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca atmosferlerin içimize ferahlık verdiğini ve etraftaki renk paletinin de oldukça canlı olduğunu vurgulayabiliyoruz. Dolayısıyla, daha çok çocukları hitap edecek bir yapıyla beraber karşılaştığımızı belirtebilir ancak elbette oyundaki yapı itibariyle gerçekten zorlu bir deneyimi bizlere sunulacağını aktarabiliriz. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette bu tarz belli başlı oyundaki sistemi aşağıya çeken çeşitli unsurlar bulunuyor ve oyundaki o ciddi ortam elbette bu tarz sanatsal diliyle ve renkli ortamlarla beraber elbette perdelenebiliyor. Dolayısıyla, oyun daha çok bizlere renkli atmosferleri ile cıvıl cıvıl bir aksiyon hayatta kalma sistemine aktarmak istiyor.
 
Çeşitli silahlar üretebileceğimiz ve zırhları üzerimize giyebileceğimiz yapımda karakterimizle beraber ilerlemeye başlıyoruz. Düşmanların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hem tek başımıza hem de arkadaşlarımızla beraber bu düşmanlara karşı meydan okuyabiliyoruz.
 
Farklı görevlere doğru yelken açabildiğimiz yapımda, bu görevleri tam anlamak için farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Bu bölgeleri keşfetmeye çalışır ve bu bölgelerdeki düşman çeşitliliğini en aza indirmeye çalışıyoruz. Düşman çeşitliliğini en aza indirdikten sonra da farklı malzemeler toplayabilir ve düşmanlardan elde ettiğimiz kaynakları kullanabiliriz.
 
Güçlü düşmanlara karşı meydan okuyabileceğimiz yapımda programlanabilir yardımcımızın da olduğunu görebiliyoruz. Bunları hem kaynak toplama işine hem de kendi bölgemizi geliştirme işine verebiliyoruz. Dolayısıyla bu programlanabilir yardımcılarımızı istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve kendimize göre programlayabiliyoruz. Burada neler yapmak istediğimize ona göre ayarlayabiliyoruz. Kendimize ait bir şehir inşa edebileceğimiz ve kendimizi rahatlatıcı bir deneyim içerisinde bulabileceğimiz yapım, geniş bir deneyimi bizlere aktarmak istiyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, gerçekten de bu oyuna bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz.
Oyunun diğer taraftan bize güçlü düşmanlar sunduğunu ve aynı zamanda kafa karışıklığına neden olabilecek bir aksiyon sistemine sahip olduğunu da görebiliyoruz.
 
 
 
Güçlü silahlar üretmek ve aynı zamanda güçlü düşmanların üstesinden gelmek için farklı malzemeler toplamaya çalışıyoruz ve bu malzemeleri de bir araya getirerek farklı kaynaklar elde edebiliyoruz. Elbette burada güçlü düşmanları ortadan kaldırmak için farklı şekillerde kombinasyonlar gerekebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak için onların zayıf noktalarından yararlanmamız lazım. Bu zayıf noktalarından yararlanmak için de elbette oyunda bir miktar ilerlemek gerekiyor ve oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenerek de oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Oyunun diğer taraftan, yukarıda bahsettiğimiz gibi programlanabilir yardımcılarımız ile beraber ilerleyerek güçlü düşmanların üstesinden daha kolay bir şekilde gelebiliyor ve farklı şekillerde bu yardımcılarımızdan faydalanabiliyoruz. Bu yardımcılarımızı dilediğimiz şekilde programlayabiliyoruz. Örneğin onları ekmek ekmeye, kaynak toplamaya, taş kırmaya ve daha fazla eyleme sürükleyebiliyoruz. Bu da bizim tamamen programlanabilir yardımcılarımız tarafından otomatik olarak sağlanıyor diyebiliriz.
 
Grammi adlı bu programlanabilir yardımcılar, dilediğimiz şekilde bizim isteğimizi yerine getirmeye çalışıyor. Madencilik, malzemelerin taşınması, öğelerin işlenmesi ve daha fazla işle beraber buradaki yerini alabilir. Dolayısıyla bazı görevlerde ve birçok unsurla beraber bizlere yardımcı olabiliyor. Onları dans etmeleri için bile programlayabiliyoruz ve ne yapmasını istiyorsak onu onlara entegre edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu yardımcıları dilediğimiz şekilde kullanabiliyor ve gerçekten eğlenceli bir mekanik olarak da onlara oyunda sürekli olarak görebiliyoruz.
 
 
 
Elbette burada farklı şekillerde yardımcı robotları yanımıza alabiliyor, bunlarla beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve arkadaşlarımızın da aynı şekilde bu yardımcılarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla kendi bölgenizi korumak için farklı farklı yardımcılarınızı burada yerleştirebilir ve dilediğiniz şekilde programlayabiliyorsunuz.
 
Oyunda kendi bölgenizi inşa etmek için elbette farklı özelleştirme sistemlerinden yararlanabiliyorsunuz. Kendi şehrinizi inşa ederken her bir dokusuna ve yapısına tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Örneğin, bir kulübe inşa etmek isterseniz bu kulübenin çatısının olup olmamasına, hangi boyutlara sahip olmasına ve hangi odaların kurulmasına tamamen siz karar verebilir ve böylece oyundaki yerinizi dilediğiniz şekilde alabilirsiniz. Farklı malzemeleri ve dekorasyon unsurlarını kullanarak inşa ettiğiniz cephede çeşitli kaynakları toplayabilir, bu unsurları doğrudan şehrinize entegre edebilir ve inşaat sürecini otomatikleştirmek için yardımcılarınızdan faydalanabilirsiniz. Dolayısıyla, oyunda güzel bir şehir kurmak isterseniz elbette dilediğiniz şekilde ilerleyebilir, hem ahşap hem de taştan binalar inşa edebilir ve bu şekilde ilerlemenize daha fazla anlam katabilirsiniz.
 
 

İdeal şehrinizi yaratabileceğiniz bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
Oyunda aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyerek bu bölgeleri keşfedebilir, suların üzerinden yüzerek geçebilir, göllerde istediğiniz şekilde kaynaklar toplayabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Omega Crafter
Helldivers 2 için Yeni Güncelleme Yayınlandı Sony, PlayStation 5 Satışlarında Düşüş Bekliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız