Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Point Blank: Oyun Modları ve Sistem

 
 
Oyun modları oyuncuları etkileyen önemli bir işlev haline geldi. Yayıncılar, modlar sayesinde yeni özellikler ekleyerek oyuncuları oyuna bağlamakta. Her oyunun farklı bir oyun modu bulunmakta ve bu oyun modları bazı oyuncular için eğlenceli hale gelse de bazıları için zorlu bir oyun haline geliyor.
 
Bu yazımızda sizlere Point Blank'da yer alan oyun modlarını ve sistemi (görev, ünvan, rütbe) tanıttık.
 
OYUN MODLARI
 
 
 
Bomba Görevi
Bomba görevi karşı rakibin CT güçlerine karşı saldırısını ele alan bir oyun modudur. Bomba görevinde Free Rebels tarafı haritada belirlenen noktalara bomba yerleştirmeye çalışmaktadır. CT tarafı ise önceden belirlenmiş bomba kurulabilecek alanları korumakla görevlidir. Strateji ve takım oyununa dayalı bir mod olan bomba görevinde, süresi önceden belirlenmiş raund sayısına ulaşan takım oyunun kazananı olur.
 
Tdm (Team Death Match)
TDM oyuncuların belli bir raund sınırlaması olmadan her ölüşünde yeniden canlanarak birbirlerine karşı üstünlük sağlamaya çalışmasına dayalı eğlenceli bir oyun modudur. Belirtilen zaman bitene kadar veya belirtilen kill sayısına ulaşılana kadar oyun devam eder. Oyun süresince öldürdüğünüz düşman sayısı değerlidir. Hiçbir yükümlülük olmadan sadece tek bir hedefe kilitlenmek isteyen oyuncular için ideal bir oyun modudur.
 
Galibiyet Şartı: 60/ 80/ 100/ 120/ 140/ 160 Kill
Oyun Süresi: 5 / 10 / 15 / 20 / 25 / 30 Dakika
 
Defans
Defans görevinde, Free Rebels takımı CT-Force tarafına ait tanklara yok etmeye ve CT-FORCE ise bu saldırıyı engellemeye çalışır.
 
İmha Görevi
Yok Etme Görevi,CT güçlerinin ve Free Rebels’ın savaşlarında karşı tarafın koruduğu alanı yok etmeye dayanmaktadır. Heli Spot ve Breakdown haritalarında aktif olan bu modda, Heli Spot haritasında amaç karşı tarafın helikopterini yok etmektir. Breakdown’da ise CT güçleri Free Rebels’ın helikopterini yok etmeye çalışırken, Free Rebels da aynı zaman diliminde CT-Force’un güç kaynağını yok etmeyi hedefler.
 
Galibiyet Şartı: 3 / 5 / 7 / 9
Tur Oyun Süresi: 3 / 5 / 7 Dakika
 
Tatbikat
CT-Force ya da Free Rebels olarak AI kuvvetlerine karşı savaşmayı konu alır. AI güçlerinin zorluk seviyeleri seçilebildiği gibi, savaş başladıktan sonra birliğinizin gücüne gore onların da gücü artabilmektedir. Yeni oyuncular için antrenman sahası olarak tavsiye edilebilir. Dinozor olarak insanları avlayabilir ya da insan olarak dinozorlardan kaçabilirsiniz.
 
Pompalı Maçı
CT-Force ve Free Rebels’ın savaşlarını sadece “Pompalı Tüfek” katergorisindeki silahlarla sürdürdüğü oyun modudur. TDM ve İmha Görevi haritalarında oynanabilmektedir. Pompalı Tüfek seven oyuncular için aksiyon kaynağı olduğu gibi, tüm oyuncular için de eğlenceli bir moddur. Seçilen haritaya göre oyun kuralları şekillenir.
 
Keskin Nişancı Görevi
CT-Force ve Free Rebels kuvvetlerinin haritalarda “Keskin Nişancı Tüfeği” kategorisindeki silahlarla savaştığı oyun modudur. Avcılık duygusu kabaranlar için ideal bir seçenektir. TDM (Team Death Match) ile aynı kurallara sahiptir.
 
Galibiyet Şartı: 60/ 80/ 100/ 120/ 140/ 160 Kill
Tur Oyun Süresi: 5 / 10 / 15 / 20 / 25 / 30 Dakika
RPG Modu
CT-Force ve Free Rebels taraflarının haritalarda Roket atar (RPG) kullanabildiği oyun modudur. Özel haritalarda geçerli olmakla birlikte roketatarlar harita içinde yer almaktadır.
 
Yumruk Modu
Silah olarak yalnızca muşta vb. Yumruk silahlarının kullanıldığı oyun modudur.
 
Galibiyet Şartı: 60/ 80/ 100/ 120/ 140/ 160 Kill
Tur Oyun Süresi: 5 / 10 / 15 / 20 / 25 / 30 Dakika

İkincil Silah Modu
Yalnızca ikincil silahların ve yakın mesafe silahlarının kullanılabildiği oyun modudur.
 
Bıçak Modu
Yalnızca yakın mesafe silahlarının kullanılabildiği oyun modudur.
 
Dino Modu 
DINO KULUÇKA Haritası: 
Genetik araştırmalar yapan gizli bir üstte (kod adı “Kuluçka”) yapılan deneyler sırasında çıkan bir kaza sonrası CT-Force “Kuluçka”ya bir kurtarma operasyonu düzenler. İmdat çağrısını kısmen deşifre eden Free Rebels ise “Kuluçka”nın gizli bir silah geliştirme merkezi olduğuna ikna olur ve bu silahları çalmak için “Kuluçka” yolcusu olurlar.
 
Görev olarak dinozorlar insanların kaçışını engellemeli ve insanlar ise kaçış noktalarına ulaşmaya çalışmalı. 
 
Bu bölüm, insanların kaçmaya çalıştığı ve dinozorların bunu engellemeye çalıştığı özel bir oyun modudur. İnsanların kaçması için bir çok kaçış yeri mevcuttur. Taktiksel takım çalışması oyun üzerinde hakimdir. Her taraf 1 kere dinozor takımı ve 1 kere de insan takımında yer alır. En çok kaçabilen takım kazanır. 
 
D BREAKDOWN Haritası:
CT-FORCE ve Free Rebels arasında bir çatışma şehir altında bulunan gizli bir genetik laborutuvarının güç kaynağına zarar verince denekler laborutuvardan kaçarak tüm şehri yıkmaya başlar. CT-FORCE ve Free Rebels kısa bir süreliğine de olsa düşmanlıklarını unutup dinazorlara karşı el ele mücadele etmek zorundadır. 
 
DİNO BREAKDOWN Haritası:
CT-Force ve Free Rebels arasında gerçekleşen şiddetli çatışma durgunluk içine girmişti. 2 tarafta tekrar savaşmaya hazırlanırken, kalın bir sis örtüsü şehrin her yerini kapatmıştı. Bu uğursuz sis laboratuardan kaçan dinozorları da yanında getirmişti. Şehirde dinozorlar tarafından mahsur kalan CT-Force ve Free Rebels güçleri, hayatlarını kurtarmak için kaçış planlarına başlamışlardı bile. 
Görev olarak dinozorlar insanların kaçışını engellemeli ve insanlar ise kaçış noktalarına ulaşmaya çalışmalı.  
 
Bu bölüm, insanların kaçmaya çalıştığı ve dinozorların bunu engellemeye çalıştığı özel bir oyun modudur. İnsanların kaçması için bir çok kaçış yeri mevcuttur. Taktiksel takım çalışması oyun üzerinde hakimdir. Her taraf 1 kere dinozor takımı ve 1 kere de insan takımında yer alır. En çok kaçabilen takım kazanır. Break Down haritasının dinozor modu için özel halidir. 
 
GÖREV SİSTEMİ 
 
 
 
Oyunda Yer Alan Görev Sistemi 
Her "Görev Kartı" destesi, 10 farklı karttan oluşmaktadır. Her bir görev kartını tamamlayarak kazanacağınız ödüller gibi, tüm desteyi tamamladığınızda da o desteye özel ödülleri kazanırsınız.
 
Görev Kartı Kuralları
Bir maç esnasında Görev Kartı’nda yer alan görevleri tamamlamış olsanız bile, bunun geçerli olması için maçı tamamlamış olmanız gerekir.
 
Görev Kartı Satın Alma
Görev Kartları’nı oyun içerisindeki Profil ekranında “Bireysel Görev” sekmesinden satın alabilirsiniz. İstediğiniz Görev Kartı’nı seçin ve “Satın Al” tuşuna tıklayın. Ayrıca tamamlamak istemediğiniz bir Görev Kartı’nı seçip, sonrasında “Sil” tuşuna tıklayarak silebilirsiniz.
 
Bir Görevi Tamamla
Bir Görev Kartı satın aldınız ve o kartı seçtiniz. Şimdi sıra kartta yazan görevleri tamamlamakta... Bir maça girdiğinizde sol üst tarafta yer alan Görev Durumu paneli çıkacaktır. Tamamladığınız görevler yeşil, tamamlama yolunda ilerlediğiniz görevler ise sarı olarak gözükür.
 
Ödülleri Kazan
Görev Kartı destesinde yer alan kartların tümünü tamamlayarak kazandığınız madalyaları; Ünvan Ağacı sistemi içerinde ilgili ünvanları satın almak için kullanabilirsiniz. Ayrıca bazı ünvanların size özel Silah/Ekipman verdiğini unutmayın!
 
ÜNVAN SİSTEMİ
 
 
 
“Ünvan Sistemi” karakerinizi ve silah ustalığınızı arttırmak için kullanabileceğiniz bir sistemdir. Görev Kartları’nı tamamladıktan sonra kazandığınız madalyalar ile ünvan satın alabilirsiniz.
 
8 çeşit ünvandan aynı anda sadece 3 tanesi aktifleştirilebilir. Aktifleştirilen ünvanlar farklı tiplere ait olmalıdır! 
 
Karakterinizi ve Silahlarınızı Geliştirin  
Her ünvanın farklı bir avantajı vardır. Bazısı yürüme hızınızı arttırırken, bazısı da size daha fazla isabet ve seri atış doğruluğu sağlar. Sen de kendi ünvanına sahip ol, savaşma kabiliyetini arttır!
Silah ve Puan Kazanın
Bazı silahlar ve ekipmanları sadece belirli ünvanlara sahip olursanız satın alabilirsiniz. Muhteşem silahlardan oluşan bir cephaneliğe sahip olarak maçların kralı olun!
 
Oyunda Yer Alan Rütbeler
-Askeri Öğrenci 
-Er
-Onbaşı
-Uzman
-Onbaşı
-Çavuş
-Uzman Çavuş 1. Kademe
-Uzman Çavuş 2. Kademe
-Uzman Çavuş 3. Kademe
-Baş Çavuş 1. Kademe
-Baş Çavuş 2. Kademe
-Baş Çavuş 3. Kademe
-Baş Çavuş 4. Kademe
-Kıdemli Baş Çavuş 1. Kademe
-Kıdemli Baş Çavuş 2. Kademe
-Kıdemli Baş Çavuş 3. Kademe
-Kıdemli Baş Çavuş 4. Kademe
-Kıdemli Baş Çavuş 5. Kademe
-Asteğmen 1. Kademe
-Asteğmen 2. Kademe
-Asteğmen 3. Kadem
-Asteğmen 4. Kademe
-Teğmen 1. Kademe
-Teğmen 2. Kademe
-Teğmen 3. Kademe
-Teğmen 4. Kademe
-Teğmen 5. Kademe
-Yüzbaşı 1. Kademe 
-Yüzbaşı 2. Kademe
-Yüzbaşı 3. Kademe
-Yüzbaşı 4. Kademe
-Yüzbaşı 5. Kademe
-Binbaşı 1. Kademe
-Binbaşı 2. Kademe
-Binbaşı 3. Kademe
-Binbaşı 4. Kademe
-Binbaşı 5. Kademe
-Yarbay 1. Kademe
-Yarbay 2. Kademe
-Yarbay 3. Kademe
-Yarbay 4. Kademe
-Yarbay 5. Kademe
-Albay 1. Kademe
-Albay 2. Kademe
-Albay 3. Kademe
-Albay 4. Kademe
-Albay 5. Kademe
-TuğGeneral
-TümGeneral
-KorGeneral
-OrGeneral
-Genelkurmay Başkanı
-Mareşal
 
Oyunu Nasıl İndiririm?
 
 
 
-Point Blank resmi web sitesine girerek ana menüde bulunan “İndir” seçeneği veya sitenin sol kolonunda bulunan “Hemen İndir” butonunu kullanarak indirme sayfasına gidin.
 
-İndirme sayfasında bulunan indirme linklerinden birini tıklayarak Point Blank kurulum dosyasını indirin.
 
-Kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirdikten sonra indirme klasörünüzde bulunan kırmızı PB logolu Point Blank Kurulum programına çift tıklayarak çalıştırın.
 
-Point Blank Kurulum sihirbazının karşılama ekranı ile kurulum başlayacaktır.
“İleri” butonunu tıklayarak kuruluma devam ediniz.
 
-Karşınıza çıkan sözleşmeyi kabul ediyorsanız ‘’Kabul Ediyorum’’ butonuna basarak yüklemeye devam ediniz.
 
-Oyunun kurulmasını istediğiniz klasörü seçiniz. Point Blank Kurulum dosyası, ‘’C:\Program Files\NfinityGames\PointBlank ‘’ klasörüne kurulması için ayarlanmıştır.
 
-Point Blank’i kurmak istediğiniz Klasörü seçtikten sonra ‘’Kur’’ butonuna basarak kuruluma başlayabilirsiniz.
 
-Kurulum sırasında lütfen programı kapatmayınız.
 
-Point Blank’in kurulum süresi bilgisayar performansına bağlı olarak 1 ila 3 dakika arasında değişebilir.
 
-Point Blank Kurulumu başarı ile tamamlandı!
 
-“Bitir” butonuna basarak kurulum programını kapatınız.
 
Oyun Dosyalarının Güncel Olup Olmadığını Kontrol Etme
 
-Kurulum tamamlandıktan sonra ‘Masaüstü’nüzde “Point Blank” isimli bir kısayol oluşur.
 
-“Point Blank” kısayolunu çift tıklayarak Point Blank’i çalıştırabilirsiniz.
 
-Point Blank’i çalıştırdığınızda karşınıza “Launcher” adı verilen pencere çıkar.
 
-“Güncelleme” butonuna tıklayarak Point Blank sürümünüzü güncelleyiniz
 
-Güncelleme işlemleri tamalandıktan sonra “Kontrol” butonuna basarak tüm Point Blank dosyalarının güncelliğini kontrol ediniz.
 
-Artık Point Blank oynamaya hazırsınız!
 
-“Başlat” butonuna basarak oyunu çalıştırınız.

Bu haberin bağlantısı
URL
Point Blank Oyun Modları pc Sistem
The Witcher 3 HD Reworked Project Next-Gen, 2023'ün Ortasında Çıkıyor The Legend of Heroes: Trails into Reverie 7 Temmuz 2023'te Konsollar ve PC için Çıkıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız