Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Point Blank Harita Bilgisi (Patlatma Modu için Özel)

 
 
Online çevrimiçi FPS oyunlarında bazen üst seviyelere gelmek zordur. Bu üst seviyelere gelmek aslında birçok sebebe bağlıdır. Bunlardan birkaçı ise; oyundaki aiminiz, harita bilgisi ve silah seçiminiz. 
 
Bu yazımızda sizlere Point Blank oyunundaki Sentry Base, Midtown ve Safe House haritalarındaki birkaç bilgi ve taktiklerini paylaşacağız. Umarım faydalı olur. İşte listemiz:
 
SENTRY BASE
 
 
 
Uzakdoğu kökenli göçmenlerin yoğunlukta yaşadığı bir şehirde çıkan isyanı gerekçe göstererek tüm şehri CCTV kameralarıyla gözetlemek ister. Bunu duyan Free Rebels hükümetin insan haklarını hiçe sayan bu kararına karşılık olarak CCTV izleme merkezini bombalamak ister. Fakat şehrin her köşesini izlemekte olan hükümet kısa zamanda araçlarını öğrenir ve CT Force anında olay yerine gönderilir...
 
MİDTOWN
 
 
 
Harita hikayesi: Midtown'da CT-Force'un Erzak ve Malzeme nakliyesini engelleyen Free Rebels, CT-Force'un gizli deposunu keşfeder. CT-Force'un Erzak ve Malzeme temin hattını tamamen kapatmak için Free Rebels CT-Force'un deposuna bir saldırı hazırlar ama CT-Force Free Rebels'in saldırısına hazırdır...
 
Oyun Modu: Bomba Görevi
 
Görev: CT Force: Savunma (Bomba İmha)/ Free Rebels: Saldırı (Bomba Kur)
 
Gelelim Midtown haritasına. Point Blank oyuncularının çok sevdiği bir haritadır. Yine haritaya başlamadan önce slotlara uygun bir şekilde yerleşmeliyiz.
 
Midtown haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında iseniz; birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü slot B kısmına yakın doğmakta. Beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci slotlarak geçerek A bomba kurulum noktasına daha yakın doğarak hızlı bir şekilde A noktasına giriş yapılabilir.
 
Midtown haritasında Mavi (CT Force) tarafında iseniz; beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci slot kısmına geçerek hem A bomba kurulum noktasına hem de haritanın orta kısmına yakın bir şekilde doğabilirsiniz. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü slotlara geçerek ise B kurulum noktasına hızlı bir şekilde geçebilirsiniz.
 
Gelelim haritanın taktik kısmına. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu haritada 1 AR oyuncusu keskin nişancı silahı kullanabilir. Geri kalan oyuncular ise 1 AR ve 3 dual silahı kullanarak işleri biraz daha kolaylaştırabilir. Takımımızda 1 AR 3 Dual ve 1 keskin nişancı olduğunu varsayar isek ilk yapacağımız şey Midtown haritasında yavaş oynamak. Keskin nişancı oyuncusu başlar başlamaz ortayı inip rakip oyuncuları düşürmeye çalışmalı. Ancak ortaya atladığında karşı rakipten gelen bombalara dikkat etmeli aksi takdirde bombaya ölüp takımı eksik oynatabilir. Diğer AR oyuncusu A noktasından açılabilecek oyuncuya bakması yeterli olacak. Dual oyuncular ise yavaş yavaş B bomba kurulum noktasına yaklaşarak o alanı kontrol altına almalı.
 
Ancak Dual oyuncular B kısmına girdiği anda diğer AR ve keskin oyuncuları B kurulum kısmına bomba ve sisleri atarak işleri biraz daha kolaylaştırabilir. Bu sayede kolay bir şekilde B noktasını kontrol altına alarak takımınıza round kazandırabilirsiniz. B bomba kurulum noktasını kurduktan sonra hemen hızlı bir şekilde yerleşme yapmamız lazım. Bir oyuncu karşı doğuş bölgesini gözetlesin. Bu gözetlemeyi dualci veya AR oyuncusu yapabilir. Dual oyuncusu karşı rakibin doğuş bölgesini kesmesi için B bomba kurulum noktasının hemen ordan karşı doğuş yerini yakın almalı. Eğer AR oyuncusu o kısmı gözetleyecekse, B bomba kurulumun sağından yani kendi doğuş yerimizden geldiğimiz taraftan karşı tarafı kesebilir. Bunun dışından kendi bölgemizden gelen oyuncuları herhangi bir dualci veya AR oyuncusu gözetleyebilir. Diğer oyuncular ise orta kısmına bakarak yerleşme kısmını halledebiliriz. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı.
 
Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
  
Bir diğer taktik ise orta kısma hızlı bir şekilde girme taktiğidir. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Dual oyuncular orta kısma hızlı bir giriş yapmadan önce diğer AR ve keskin oyuncuları orta kısmının arka tarafına doğru bomba atarak rakip takımın işlerini zorlaştırabilir. Dual oyuncular orta kısmına hızlı bir şekil girdiği anda görev dağılımı yapması gerek. Oyuncular B kısmına, orta kısmına ve A kısmına bakarak orta alana hakim olması gerek. Daha sonra AR oyuncuları A kurulum noktasına girecek ve ortadaki dual oyuncuları da destek atarak A bomba kurulum noktasına kolay bir şekilde yerleşerek roundu kazandırabilir. A kısmına bombayı kurduğumuz zaman yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu kurulum noktasından oynayabilir.
  
Bu oyuncu kendi doğuş bölgemizi ve orta kısmını gözetleyebilir. Bir diğer oyuncu kendi doğuş bölgemizde pusarak rakiplerin bizi arkalamasını engelleyebilir. Bir dualci A bomba kurulum noktasındaki bar kısmından karşı rakibin doğuş kısmını keserek düşmanın önünü kesebilir. Diğer oyuncular ise orta kısmını yakın alarak kolay bir şekilde roundu kazanmaya yardımcı olabilirler. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz.
 
 
  
Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
Kırmızı (Free Rebels) tarafı için son taktiğimize gelelim. İlk olarak slotlarımızı ve
ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 3 Dualcilerden 1 tanesi ortada bekleyecek ve diğer oyuncular A kısmına bombaları ve sislerini kullanarak giriş yapacak. A kısmına girdiği anda ortada bekleyen oyuncumuz A kısmına desteği atacak ve hızlı bir şekilde kontrolü altına alarak roundu kazanabileceğiz.  A kısmına bombayı kurduğumuz zaman yerleşmelere dikkat etmeliyiz. Bir oyuncu kurulum noktasından oynayabilir. Bu oyuncu kendi doğuş bölgemizi ve orta kısmını gözetleyebilir. Bir diğer oyuncu kendi doğuş bölgemizde pusarak rakiplerin bizi arkalamasını engelleyebilir. Bir dualci A bomba kurulum noktasındaki bar kısmından karşı rakibin doğuş kısmını keserek düşmanın önünü kesebilir. Diğer oyuncular ise orta kısmını yakın alarak kolay bir şekilde roundu kazanmaya yardımcı olabilirler.
 
Gelelim Mavi (CT Force) alanında iken neler yapacağımıza. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Slotları kontrol ettikten sonra yapacağımız şeyler bu haritada çok basit. Bir AR veya keskin nişancı silahı kullanan oyuncu orta kısmına geçmeli. Daha sonra orta destekli oynayan dualci ve bir AR kullanan oyuncu A bomba kurulum kısmında durmalı. Diğer 1 dual oyuncusu ve 1 AR oyuncusu B kısmına geçerek yerleşmeli. Yerleşmeleri tamamladıktan sonra bu haritada takım arkadaşınıza destekler çok önemlidir. B kısmına hızlı bir saldırı gerçekleşiyorsa kendi doğduğumuz yerden B kurulum noktasına bomba atarak rakip oyuncuyu yavaşlatabiliriz. Orta kısmına hızlı bir saldırı gerçekleşiyorsa A kısmında yer alan dualci ortaya hızlı bir şekilde yaklaşarak destek olmalı ve gerekiyorsa bombalarını kullanmalı. Son olarak A kısmına hızlı bir giriş oluyorsa B kısmındaki oyuncular A noktasına bomba atarak karşı rakibi yavaşlatabilir ve onları öldürebilir. Taktik olarak çok bir bilgi olmasa da oyuncuların silahları kullanımı bu haritada çok önemli. Doğru ve iyi bir analiz yaparak bu haritada kolay bir şekilde kazanabilirsiniz.
 
 
 
Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir. 
 
YÜK GEMİSİ
 
 
 
CT-Force birlikleri, F.Rebels'in malzemelerini taşyan yük gemisine baskın yaparak gemi ve içindeki malzemelere el koyar. Bu haberi alan F.Rebels gemiyi ve içindeki CT-Force askerlerini havaya uçurmaya karar verir.
 
SAFE HOUSE
 
 
 
Harita Hikayesi: Free Rebels aralarındaki CT Force casusununvarlığını fark edip, onun varoşlardaki gizlenme yerini havaya uçurmayı planlıyor...
 
Görev: CT Force : Savunma (Bomba İmha) / Free Rebels : Saldırı (Bomba Kur)
Oyun Modu: Bomba Görevi
 
Safe House haritasında alan çok büyük olduğu için düşman her yerden gelebilir. Bu haritada takım içi iletişimi ve uyumu oldukça önemli. Takımınız ile nereleri iyi tutacağınız ve nasıl bir atak yapacağınız maçın kazananı belirlemekte. Safe House haritasının taktiklerine geçmeden önce yine slotlar bu haritada oldukça önemli. Mavi tarafta en yakın yerde doğan slota geçtiğiniz anda rakiplerinizi daha önce karşılayabilir veya Kırmızı tarafta en yakın yerde doğan slota geçerseniz karşı tarafı daha erken yakalayabilirsiniz. Şimdi her haritada yaptığımız gibi oyuncuların hangi slotlarda nerde doğacağı bilgisini sizinle paylaşalım
.
Safe House haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında iseniz; sekizinci, beşinci, ikinci ve altıncı slotlarda doğarsanız; uzun, A ara ve A bomba kurulum noktasına erkenden giderek rakiplerinizi şaşırtabilirsiniz. Dördüncü, birinci, üçüncü ve yedinci slotlarda doğarsanız; B ara, köprü, orta ve B uzun kısmını kontrol ederek rakiplerinizi öldürebilirsiniz.
Gelelim Provence haritasında Kırmızı (Free Rebels) tarafında hangi taktikleri yapabileceğimize. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelimve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim.
 
A bomba kurulum noktasına hızlıca giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. A bomba kurulum noktasına hızlıca giriş yapmak için bir AR oyuncusunu B köprü tarafında bırakalım. Buradaki oyuncunun amacı takımımızın arkalanmasını engellemek olacak. Bu oyuncu ek olarak bomba kurulduğu zaman karşı rakibin orta kısmına yaklaşıp düşmanları arkalayarak onları öldürebilir. Gelelim diğer oyunculara.
 
A uzun kısmına yaklaşırken karşı rakipten gelen bombalara dikkat etmeliyiz. Çünkü karşı rakip kendi doğuş bölgesinden olduğunuz kısma bomba atarak size öldürebilir. Bombalar bittikten sonra karşı rakip açık mı değil mi diye kontrol etmeniz lazım. Uzun kısmına ve kısa tarafına iki oyuncu bir bombasını atarak kontrol edebilir. Daha sonra 2 dualci kısa kısmına yaklaşarak kısanın kontrolünü ele alması lazım. Kısayı kontrol ederken köprü tarafına da dikkat etmesi lazım. Uzun tarafında ise 1 AR silahı kullanan oyuncu ve 1 dualci olmak üzere 2 oyuncu olsun. AR silahı kullanan oyuncu A uzun üstünden oynayarak dualciyi korumalı. Uzundaki dualci A kısmına hızlı bir yaparak kontrolü ele alabilir. Ancak uzun girdiği anda kısadaki dualciler de girmeli. Girmeden önce uzundaki AR silahı kullanan oyuncu o tarafta oynayan takım arkadaşı dualcinin önüne ve bomba kurulum noktasına bombalarını atmalı. A kısada yer alan dual oyuncuları ise kısaya girmeden önce yakın tarafını kontrol etmeli. Gerekirse adam var mı yok mu diye de bombalarını kullanabilir.
 
Bu sayede rahat bir şekilde kısa kısmına giriş yapabiliriz. Ancak kısadaki oyuncular çok fazla bombalarını kullanmamaları onlar için daha iyi olur. Çünkü kısadan girdikten sonra karşı rakip oyuncuları size karşı kapalı bir şekilde oynayacakları için sizi öldürebilirler. Bu yüzden kapalı oynayan oyunculara karşı bombalarını kullanarak onları açığa çıkarın ve öldürmeye çalışın. Özellikle mavi araba ve bomba kurulum noktasına bombalarınızı atarak karşı rakibi öldürebilirsiniz. Bunun dışında uzundaki dualci a kısmına yaklaştığı anda yine uzunda yer alan AR silahı kullanan oyuncu da o oyuncuyu tekrar koruyarak koruma ateşi açması lazım. Kısadaki oyuncular girdikleri anda orta kısmına sis bombası bırakmaları yeterli olacaktır. Böylece karşı rakibin görüşünü kapatacak ve sizi vurmasını engelleyebilirsiniz. Bombayı kurarken bomba arkasına dikkat edilmesi lazım. Aksi takdirde siz bomba kurarken sizi öldürebilir ve roundu kaybedebilirsiniz. Yine bombayı kurarken eğer takım oyuncularınızın çoğu yaşıyorsa ve uzun kısmında bir tehdit görmüyorsanız açığa kurabilirsiniz. Açığa kurduğunuz anda bir AR oyuncusu uzun kısmına geçerek bomba kurulum noktasını gözetleyerek bombanın imha edilmesini önleyebilir. Bu taktik için ise oldukça dikkatli olunması lazım.
 
Çünkü uzundaki AR oyuncusunun işlevi bu alanda çok önemli. AR oyuncusunun kendisini arkalayan oyunculara da dikkat etmesi lazım. Kendi doğuş bölgemizden ve kısadan düşman rakip sizi arkalayarak öldürebilir. Bunun için o kısımlara ara ara bakmalı. Eğer iki oyuncu kaldıysa bir oyuncu bomba kurulum arkasındaki kutuya geçerek karşı rakibi oyalayabilir. Uzunda yer alan oyuncu tam kendi takım arkadaşına sıktığı anda ateş ederek onu koruyabilir. Bu şekilde hem karşı tarafın kafası karışacak hem de roundu rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz.
 
Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli.
 
Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
A bomba kurulum noktasına orta kısımdan hızlıca giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 5 oyuncunun 2 dualcisi A kısmından açılan kısmına baksın. Bunun için A kısa tarafına yaklaşarak köprünün yanında durabilir. Diğer oyuncular ise B uzun kısmından köprü tarafına geçsin. Geçerken karşı rakip tarafından gelecek bombalara dikkat edilmesi lazım. Daha sonra yavaş yavaş köprüden atlayarak orta kısmına geçiş yapın. Ancak bu kısımda B ara kısmına dikkat edilmesi lazım. Aksi taktirde orada duran rakip sizi arkalayarak öldürebilir. Orta kısmından girerken hızlı olmalısınız. Önden hemen dualciler girmesi lazım. Daha sonra ortadan A bomba kurulum kısmına geçerek bombayı kurabilirsiniz.  
 
Ancak bombayı kurmadan önce yine her tarafı kontrol etmeniz lazım. Düşman sizin bu taktiğinizi biliyorsa pusup sizi öldürebilme ihtimali var. Yine bombayı kurarken eğer takım oyuncularınızın çoğu yaşıyorsa ve uzun kısmında bir tehdit görmüyorsanız açığa kurabilirsiniz. Açığa kurduğunuz anda bir AR oyuncusu uzun kısmına geçerek bomba kurulum noktasını gözetleyerek bombanın imha edilmesini önleyebilir. Bu taktik için ise oldukça dikkatli olunması lazım. Çünkü uzundaki AR oyuncusunun işlevi bu alanda çok önemli. AR oyuncusunun kendisini arkalayan oyunculara da dikkat etmesi lazım. Kendi doğuş bölgemizden ve kısadan düşman rakip sizi arkalayarak öldürebilir.
 
Bunun için o kısımlara ara ara bakmalı. Eğer iki oyuncu kaldıysa bir oyuncu bomba kurulum arkasındaki kutuya geçerek karşı rakibi oyalayabilir. Uzunda yer alan oyuncu tam kendi takım arkadaşına sıktığı anda ateş ederek onu koruyabilir. Bu şekilde hem karşı tarafın kafası karışacak hem de roundu rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
  
Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.  
 
 
 
A bomba kurulum noktasına farklı bir şekilde giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu sefer orta kısmından dualciler ortaya girerek A bomba kurulum noktasındaki oyuncuların kafasını karıştıracağız.  Orta kısmına hızlıca giriş yapmak için bir AR oyuncusunu B köprü tarafında bırakalım. Buradaki oyuncunun amacı takımımızın arkalanmasını engellemek olacak. Bu oyuncu ek olarak bomba kurulduğu zaman karşı rakibin orta kısmına yaklaşıp düşmanları arkalayarak onları öldürebilir. Gelelim diğer oyunculara. A uzun kısmına yaklaşırken karşı rakipten gelen bombalara dikkat etmeliyiz. Çünkü karşı rakip kendi doğuş bölgesinden olduğunuz kısma bomba atarak size öldürebilir.
Bombalar bittikten sonra karşı rakip açık mı değil mi diye kontrol etmeniz lazım. Uzun kısmına ve kısa tarafına iki oyuncu bir bombasını atarak kontrol edebilir.  
 
Bombalar bittikten sonra karşı rakip açık mı değil mi diye kontrol etmeniz lazım. Uzun kısmına ve kısa tarafına iki oyuncu bir bombasını atarak kontrol edebilir.  Kısayı kontrol ederken köprü tarafına da dikkat etmesi lazım. Köprüyü kontrol eden 2 dual oyuncusu hemen orta kısmına yaklaşmalı. Orta kısmına yaklaşırken B ara kısmına ve B ara kısmının karşısına dikkat etmeli. Çünkü karşı rakip o iki kısma pusup sizi öldürebilir. O kısımları kontrol ettikten sonra uzun ve kısadaki oyuncuların A bomba kurulum noktasındaki oyuncuları rahatsız ettiği bilgisi geldiğinde, 2 dual oyuncusu orta kısmına giriş yapacak.
 
A kısada yer alan dual oyuncusu ise kısaya girmeden önce yakın tarafını kontrol etmeli. Gerekirse adam var mı yok mu diye de bombalarını kullanabilir. Bu sayede rahat bir şekilde kısa kısmına giriş yapabiliriz. Ancak kısadaki oyuncular çok fazla bombalarını kullanmamaları onlar için daha iyi olur. Çünkü kısadan girdikten sonra karşı rakip oyuncuları size karşı kapalı bir şekilde oynayacakları için sizi öldürebilirler. Bu yüzden kapalı oynayan oyunculara karşı bombalarını kullanarak onları açığa çıkarın ve öldürmeye çalışın. Özellikle mavi araba ve bomba kurulum noktasına bombalarınızı atarak karşı rakibi öldürebilirsiniz. Uzunda yer alan 1 AR oyuncusu A bomba kurulum noktasına yaklaşarak karşı taraftaki oyuncuları rahatsız etmeli. 2 bomba ve 1 sis bombası kullanarak rakiplerin kafasını karıştırabilir.
 
Bu şekilde uzun ve kısadaki oyuncular A bomba kurulum noktasındaki oyuncuları rahatsız edecek ve orta kısmında yer alan 2 dual oyuncusu da ortaya girerek A kontrolünü ele almış olacağız. Bombayı kurarken bomba arkasına dikkat edilmesi lazım. Aksi takdirde siz bomba kurarken sizi öldürebilir ve roundu kaybedebilirsiniz. Yine bombayı kurarken eğer takım oyuncularınızın çoğu yaşıyorsa ve uzun kısmında bir tehdit görmüyorsanız açığa kurabilirsiniz. Açığa kurduğunuz anda bir AR oyuncusu uzun kısmına geçerek bomba kurulum noktasını gözetleyerek bombanın imha edilmesini önleyebilir.
 
Bu taktik için ise oldukça dikkatli olunması lazım. Çünkü uzundaki AR oyuncusunun işlevi bu alanda çok önemli. AR oyuncusunun kendisini arkalayan oyunculara da dikkat etmesi lazım. Kendi doğuş bölgemizden ve kısadan düşman rakip sizi arkalayarak öldürebilir. Bunun için o kısımlara ara ara bakmalı. Eğer iki oyuncu kaldıysa bir oyuncu bomba kurulum arkasındaki kutuya geçerek karşı rakibi oyalayabilir. Uzunda yer alan oyuncu tam kendi takım arkadaşına sıktığı anda ateş ederek onu koruyabilir.
 
Bu şekilde hem karşı tarafın kafası karışacak hem de roundu rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
A bomba kurulum noktasına karşı rakibi kandırarak giriş yapalım. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. 2 AR oyuncusu B arka kısmına yaklaşsın. Ancak yaklaşırken köprü ve orta kısmından açılan oyunculara dikkat etmesi lazım. Yoksa karşı rakip sizi arkalayarak öldürebilir. B arka kısmına yaklaştığında B bomba kurulum noktasına ve çevresine bomba ve sis bombaları atın. Karşı rakip B noktasına giriş yapılacağını sanacak ve siz bu sırada A kısmına yöneleceksiniz. Takımınızdaki AR oyuncuları bombaları ve sis bombalarını attıktan sonra sessiz bir şekilde orta kısmına inmeli. Orta kısmına inince A kısmına dönecek oyuncuları arkalayarak öldürebilir. Geriye kalan 3 dual oyuncusu ise doğduğu andan itibaren çok yavaş bir şekilde A kısa ve uzun kısmına yanaşacak.
 
Ancak yanaşırken karşıdan gelen bombalardan hasar almamalı ve karşı rakibin gözüne gözükmemesi lazım. Eğer gözükür veya bombadan hasar alırsanız bu taktik işe yaramaz. B deki AR oyuncuları bomba ve sis bombalarını attıkları anda A da duran dual oyuncular biraz daha A bomba kurulum noktasına yaklaşmalı. Yaklaştığı anda kontrolü eline alması gerek. Aynı anda 3 dual oyuncusu A noktasına girmeli ve hemen bombayı kurmalı. A kısmına girerken 2 uzun ve 1 kısa kısmından giriş yapılması daha mantıklı. Ancak bombayı kurmadan önce yine her tarafı kontrol etmeniz lazım.
 
Düşman sizin bu taktiğinizi biliyorsa pusup sizi öldürebilme ihtimali var. Yine bombayı kurarken eğer takım oyuncularınızın çoğu yaşıyorsa ve uzun kısmında bir tehdit görmüyorsanız açığa kurabilirsiniz. Açığa kurduğunuz anda bir AR oyuncusu uzun kısmına geçerek bomba kurulum noktasını gözetleyerek bombanın imha edilmesini önleyebilir. Bu taktik için ise oldukça dikkatli olunması lazım. Çünkü uzundaki AR oyuncusunun işlevi bu alanda çok önemli. AR oyuncusunun kendisini arkalayan oyunculara da dikkat etmesi lazım. Kendi doğuş bölgemizden ve kısadan düşman rakip sizi arkalayarak öldürebilir. Bunun için o kısımlara ara ara bakmalı. Eğer iki oyuncu kaldıysa bir oyuncu bomba kurulum arkasındaki kutuya geçerek karşı rakibi oyalayabilir. Uzunda yer alan oyuncu tam kendi takım arkadaşına sıktığı anda ateş ederek onu koruyabilir.
 
Bu şekilde hem karşı tarafın kafası karışacak hem de roundu rahat bir şekilde kazanabilirsiniz. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapababilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
A bomba kurulum noktası bittiğine göre gelelim B bomba kurulum noktasına girişe. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. İlk taktiğimizde 3 B uzun, 2 B ara taktiğini yapacağız. Bunun için B ara oyuncularının oldukça hızlı olması lazım. Doğar doğmaz iki dual oyuncularının B uzun kısmından köprü kısmına geçmeleri lazım. Ancak o bölgeden geçerken karşı rakipten gelecek bombalara dikkat edilmesi lazım. Aksi taktirde ölebilir ve taktik boşa gidebilir. Bombaya yakalanmadan köprüye geçtikten sonra köprüden atlayarak B ara kısmına gidilecek. Ancak B ara kısmına giderken orta tarafına gözetlemeniz lazım. Yine o bölgeden karşı rakip sizi yakalayarak öldürebilir. B ara kısmına girerken de karşı rakip o kısma pusup sizi bekliyor olabilir. Bu yüzden B ara kısmına iki dualci hızlı ve destekli bir şekilde girmeli. Bu sırada B uzunda yer alan oyuncular karşı rakipten gelecek bombalara dikkat ederek B ara oyuncularını beklemeli. B ara oyuncuları, B bomba kurulum noktasına girdiği anda uzunda yer alan oyuncular B bomba kurulum noktasına girebilir. B aradan giren oyuncular ilk olarak kutu kısmını ve küçük eve bakmalı.
 
 
 
Daha sonra bölgenin her yerini kontrol ettikten sonra bomba kurulabilir. Bombayı kurduktan sonra yerleşme de oldukça önemli. B aradan giren dual oyuncuları şu şekilde taktik yapabilir: eğer takımınızdaki çoğu kişi yaşıyorsa rakibe önde baskı kurarak onları öldürebilirsiniz. Bunun için iki oyuncu ilk bomba kurulduğu anda karşı doğuş bölgesine hızlı bir şekilde giderek rakibi erken karşılayabilir. Eğer takım arkadaşlarınızın canı az ise kapalı bir şekilde tutarak rakiplerinizi öldürebilirsiniz. Bunun için de bir oyuncu küçük evden diğer bir oyuncu da kutu kısmından karşılıklı bir şekilde tutarak rakiplerinizin kafasını karıştırabilir ve onları öldürebilirsiniz. Ancak kutudan oynayan oyuncuyu da bir AR silahı kullanan oyuncu yardım etmesi lazım. Çünkü B ara kısmından rakip kutu kısmına oynayarak oradaki takım arkadaşınızı öldürebilir.
 
B aradan giren oyuncular B ara kısmına pusarak da rakiplerini bekleyerek onları öldürebilir. Eğer düşmanın çoğu kum kısmından (kendi doğuş bölgesinden) geliyorsa B arada duran dual oyuncusu orta kısmına geçebilir ve orta kısmından kum kısmına geçerek rakibi arkalayabilir. Daha sonra geriye kalan 1 dualci ve 2 ar silahı kullanan oyuncu şu taktiği yapabilir. Canı az olan oyuncu bomba kurulum noktasından oynayarak rakiplerini bekleyebilir. Geriye kalan iki oyuncu ise B uzun kısmında pusarak rakiplerini öldürebilir. Ancak B uzunda ise rakip yaklaştığında bomba atarak yerinizi hızlıca tespit edebilir. Bunun için B uzun kısmında oldukça hareketli olmak zorundasınız. Eğer bomba kurulum noktasında bombayı çözüyorlarsa B uzundaki takım arkadaşlarınız bomba kurulum noktasına bir bombasını atarak karşı rakibin bomba çözmesini engelleyebilir. Ancak bombayı attığınız anda üstünüze rakip hızlıca gelebilir. Buna da dikkat edilmesi lazım.
 
Daha sonra eğer kum kısmından hızlı bir giriş yapıyorsa B ara kısmından oynayarak rakiplerinizi arkalayabilirsiniz. Bunun için B uzun kısmından köprüye ve köprüden de B ara kısmında pusarak rakiplerinizi öldürebilirsiniz. Eğer B ara kısmındayken rakibiniz bombayı çözüyorsa hızlı bir şekilde bomba kurulum noktasına bombanızı atarak rakibinizin bombayı çözmesine engel olabilirsiniz. Bomba kurulum noktasından oynayan oyuncu hemen bomba kurulum noktasının önündeki çıkıntıdan da sadece kafa oynayarak oynayabilir. Bu sayede canı az ise, o kısımdan sadece kafa oynayarak rakibin işini zorlaştırabilir. Daha sonra B uzundaki oyuncu mavi araba kısmından da oynayarak B bomba kurulum noktasına girecek rakip oyuncularına zarar vererek kendi takımına katkıda bulunabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı.
 
Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
5 oyuncu B ara kısmından oynayarak roundu kazanın. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Doğar doğmaz 5 oyuncunun her biri B ara kısmına yoğunlaşsın. Bunun için bir oyuncu B uzunda bekleyerek karşı rakibin arkalamasını bekleyebilir. Diğer oyuncular ise köprüden orta kısmına bakabilir. Bakarken karşı rakibin görüşünü engellemek için sis bombasını kullanabilir. Sis bombalarınızı attıktan sonra hızlı bir şekilde 3 dual oyuncusu B ara kısmından oynasın. B ara kısmından oynarken sağa ve sola pusan oyunculara dikkat edin. Geride kalan 2 AR oyuncusu ise B aradan giren dual oyuncularına destek atarak B bomba kurulum noktasına girdirmeye yardım etsin. Bu sayede rakibi hızlı bir şekilde egale ederek bombamızı kurabiliriz.  
Daha sonra bölgenin her yerini kontrol ettikten sonra bomba kurulabilir.
 
Bombayı kurduktan sonra yerleşme de oldukça önemli. B aradan giren dual oyuncuları şu şekilde taktik yapabilir: eğer takımınızdaki çoğu kişi yaşıyorsa rakibe önde baskı kurarak onları öldürebilirsiniz. Bunun için iki oyuncu ilk bomba kurulduğu anda karşı doğuş bölgesine hızlı bir şekilde giderek rakibi erken karşılayabilir. Eğer takım arkadaşlarınızın canı az ise kapalı bir şekilde tutarak rakiplerinizi öldürebilirsiniz. Bunun için de bir oyuncu küçük evden diğer bir oyuncu da kutu kısmından karşılıklı bir şekilde tutarak rakiplerinizin kafasını karıştırabilir ve onları öldürebilirsiniz. Ancak kutudan oynayan oyuncuyu da bir AR silahı kullanan oyuncu yardım etmesi lazım.
 
Çünkü B ara kısmından rakip kutu kısmına oynayarak oradaki takım arkadaşınızı öldürebilir. B aradan giren oyuncular B ara kısmına pusarak da rakiplerini bekleyerek onları öldürebilir. Eğer düşmanın çoğu kum kısmından (kendi doğuş bölgesinden) geliyorsa B arada duran dual oyuncusu orta kısmına geçebilir ve orta kısmından kum kısmına geçerek rakibi arkalayabilir. Daha sonra geriye kalan 1 dualci ve 2 ar silahı kullanan oyuncu şu taktiği yapabilir. Canı az olan oyuncu bomba kurulum noktasından oynayarak rakiplerini bekleyebilir. Geriye kalan iki oyuncu ise B uzun kısmında pusarak rakiplerini öldürebilir. Ancak B uzunda ise rakip yaklaştığında bomba atarak yerinizi hızlıca tespit edebilir. Bunun için B uzun kısmında oldukça hareketli olmak zorundasınız. Eğer bomba kurulum noktasında bombayı çözüyorlarsa B uzundaki takım arkadaşlarınız bomba kurulum noktasına bir bombasını atarak karşı rakibin bomba çözmesini engelleyebilir. Ancak bombayı attığınız anda üstünüze rakip hızlıca gelebilir. Buna da dikkat edilmesi lazım.
 
Daha sonra eğer kum kısmından hızlı bir giriş yapıyorsa B ara kısmından oynayarak rakiplerinizi arkalayabilirsiniz. Bunun için B uzun kısmından köprüye ve köprüden de B ara kısmında pusarak rakiplerinizi öldürebilirsiniz. Eğer B ara kısmındayken rakibiniz bombayı çözüyorsa hızlı bir şekilde bomba kurulum noktasına bombanızı atarak rakibinizin bombayı çözmesine engel olabilirsiniz. Bomba kurulum noktasından oynayan oyuncu hemen bomba kurulum noktasının önündeki çıkıntıdan da sadece kafa oynayarak oynayabilir. Bu sayede canı az ise, o kısımdan sadece kafa oynayarak rakibin işini zorlaştırabilir. Daha sonra B uzundaki oyuncu mavi araba kısmından da oynayarak B bomba kurulum noktasına girecek rakip oyuncularına zarar vererek kendi takımına katkıda bulunabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı.
 
Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
B uzun kısmından 5 oyuncu oynayarak roundu kazanabilirsiniz. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. Bu taktik için biraz yavaş olmamız lazım. Aksi taktirde B uzun kısmına gelecek bombalar size zarar verebilir. Bombaları bekledikten sonra hızlı bir şekilde B uzun kısmından B bomba kurulum noktasına yaklaşabilirsiniz. Ancak yaklaşırken çöp bölgesine dikkat edin. Aksi taktirde o kısımda kafasını eğerek sizi bekleyen karşı rakip olabilir. Bu yüzden hızlı bir şekilde o kısmı kontrol etmek için bir bombanızı atabilirsiniz. Bombanızı attıktan sonra yine bomba kurulum noktasına bombanızı atın ve kurulum kısmında düşmanın olup olmadığını kontrol edin. Kontrol ettikten sonra hemen o bölgeye giriş yapın.
 
Daha sonra bölgenin her yerini kontrol ettikten sonra bomba kurulabilir. Bombayı kurduktan sonra yerleşme de oldukça önemli. B aradan giren dual oyuncuları şu şekilde taktik yapabilir: eğer takımınızdaki çoğu kişi yaşıyorsa rakibe önde baskı kurarak onları öldürebilirsiniz. Bunun için iki oyuncu ilk bomba kurulduğu anda karşı doğuş bölgesine hızlı bir şekilde giderek rakibi erken karşılayabilir. Eğer takım arkadaşlarınızın canı az ise kapalı bir şekilde tutarak rakiplerinizi öldürebilirsiniz. Bunun için de bir oyuncu küçük evden diğer bir oyuncu da kutu kısmından karşılıklı bir şekilde tutarak rakiplerinizin kafasını karıştırabilir ve onları öldürebilirsiniz. Ancak kutudan oynayan oyuncuyu da bir AR silahı kullanan oyuncu yardım etmesi lazım. Çünkü B ara kısmından rakip kutu kısmına oynayarak oradaki takım arkadaşınızı öldürebilir. B aradan giren oyuncular B ara kısmına pusarak da rakiplerini bekleyerek onları öldürebilir. Eğer düşmanın çoğu kum kısmından (kendi doğuş bölgesinden) geliyorsa B arada duran dual oyuncusu orta kısmına geçebilir ve orta kısmından kum kısmına geçerek rakibi arkalayabilir.
 
 
 
Daha sonra geriye kalan 1 dualci ve 2 ar silahı kullanan oyuncu şu taktiği yapabilir. Canı az olan oyuncu bomba kurulum noktasından oynayarak rakiplerini bekleyebilir.
Geriye kalan iki oyuncu ise B uzun kısmında pusarak rakiplerini öldürebilir. Ancak B uzunda ise rakip yaklaştığında bomba atarak yerinizi hızlıca tespit edebilir. Bunun için B uzun kısmında oldukça hareketli olmak zorundasınız. Eğer bomba kurulum noktasında bombayı çözüyorlarsa B uzundaki takım arkadaşlarınız bomba kurulum noktasına bir bombasını atarak karşı rakibin bomba çözmesini engelleyebilir. Ancak bombayı attığınız anda üstünüze rakip hızlıca gelebilir. Buna da dikkat edilmesi lazım. Daha sonra eğer kum kısmından hızlı bir giriş yapıyorsa B ara kısmından oynayarak rakiplerinizi arkalayabilirsiniz. Bunun için B uzun kısmından köprüye ve köprüden de B ara kısmında pusarak rakiplerinizi öldürebilirsiniz. Eğer B ara kısmındayken rakibiniz bombayı çözüyorsa hızlı bir şekilde bomba kurulum noktasına bombanızı atarak rakibinizin bombayı çözmesine engel olabilirsiniz. Bomba kurulum noktasından oynayan oyuncu hemen bomba kurulum noktasının önündeki çıkıntıdan da sadece kafa oynayarak oynayabilir. Bu sayede canı az ise, o kısımdan sadece kafa oynayarak rakibin işini zorlaştırabilir.
 
Daha sonra B uzundaki oyuncu mavi araba kısmından da oynayarak B bomba kurulum noktasına girecek rakip oyuncularına zarar vererek kendi takımına katkıda bulunabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.
 
A bölgesine gidermiş gibi yaparak B bölgesine giriş yapın. İlk olarak slotlarımızı ve ekipmanlarımızı kontrol edelim. Kontrol ettikten sonra oyuna geçebiliriz. 5'e 5 bir maç olduğunu düşünelim ve her iki takımda da 3 dual silahı kullanan ve 2 AR kullanan oyuncu olduğunu kabul edelim. bir AR oyuncusunu B köprü tarafında bırakalım. Buradaki oyuncunun amacı takımımızın arkalanmasını engellemek olacak. Bu oyuncu ek olarak bomba kurulduğu zaman karşı rakibin orta kısmına yaklaşıp düşmanları arkalayarak onları öldürebilir. Gelelim diğer oyunculara. A uzun kısmına yaklaşırken karşı rakipten gelen bombalara dikkat etmeliyiz. Çünkü karşı rakip kendi doğuş bölgesinden olduğunuz kısma bomba atarak size öldürebilir. Bombalar bittikten sonra karşı rakip açık mı değil mi diye kontrol etmeniz lazım. Uzun kısmına ve kısa tarafına iki oyuncu bir bombasını atarak kontrol edebilir. Daha sonra 2 dualci kısa kısmına yaklaşarak kısanın kontrolünü ele alması lazım. Kısayı kontrol ederken köprü tarafına da dikkat etmesi lazım. Bir anda A bomba kurulum noktasına bütün sis bombalarınızı atın. Rakip, bu hamleyi yaptığınızda A kurulum noktasına giriş yapacağınızı sanacak ve bu sırada B bomba kurulum noktasına yoğunlaşacaksınız.  
 
Bütün oyuncular (B uzunda kalan oyuncu da dahil) B ara kısmından oynasın. B ara kısmından oynarken sağa ve sola pusan oyunculara dikkat edin. Geride kalan 2 AR oyuncusu ise B aradan giren dual oyuncularına destek atarak B bomba kurulum noktasına girdirmeye yardım etsin. Bu sayede rakibi hızlı bir şekilde egale ederek bombamızı kurabiliriz. Daha sonra bölgenin her yerini kontrol ettikten sonra bomba kurulabilir. Bombayı kurduktan sonra yerleşme de oldukça önemli. B aradan giren dual oyuncuları şu şekilde taktik yapabilir: eğer takımınızdaki çoğu kişi yaşıyorsa rakibe önde baskı kurarak onları öldürebilirsiniz. Bunun için iki oyuncu ilk bomba kurulduğu anda karşı doğuş bölgesine hızlı bir şekilde giderek rakibi erken karşılayabilir. Eğer takım arkadaşlarınızın canı az ise kapalı bir şekilde tutarak rakiplerinizi öldürebilirsiniz. Bunun için de bir oyuncu küçük evden diğer bir oyuncu da kutu kısmından karşılıklı bir şekilde tutarak rakiplerinizin kafasını karıştırabilir ve onları öldürebilirsiniz. Ancak kutudan oynayan oyuncuyu da bir AR silahı kullanan oyuncu yardım etmesi lazım.
 
Çünkü B ara kısmından rakip kutu kısmına oynayarak oradaki takım arkadaşınızı öldürebilir. B aradan giren oyuncular B ara kısmına pusarak da rakiplerini bekleyerek onları öldürebilir. Eğer düşmanın çoğu kum kısmından (kendi doğuş bölgesinden) geliyorsa B arada duran dual oyuncusu orta kısmına geçebilir ve orta kısmından kum kısmına geçerek rakibi arkalayabilir. Daha sonra geriye kalan 1 dualci ve 2 ar silahı kullanan oyuncu şu taktiği yapabilir. Canı az olan oyuncu bomba kurulum noktasından oynayarak rakiplerini bekleyebilir. Geriye kalan iki oyuncu ise B uzun kısmında pusarak rakiplerini öldürebilir. Ancak B uzunda ise rakip yaklaştığında bomba atarak yerinizi hızlıca tespit edebilir.
 
Bunun için B uzun kısmında oldukça hareketli olmak zorundasınız. Eğer bomba kurulum noktasında bombayı çözüyorlarsa B uzundaki takım arkadaşlarınız bomba kurulum noktasına bir bombasını atarak karşı rakibin bomba çözmesini engelleyebilir. Ancak bombayı attığınız anda üstünüze rakip hızlıca gelebilir. Buna da dikkat edilmesi lazım. Daha sonra eğer kum kısmından hızlı bir giriş yapıyorsa B ara kısmından oynayarak rakiplerinizi arkalayabilirsiniz. Bunun için B uzun kısmından köprüye ve köprüden de B ara kısmında pusarak rakiplerinizi öldürebilirsiniz. Eğer B ara kısmındayken rakibiniz bombayı çözüyorsa hızlı bir şekilde bomba kurulum noktasına bombanızı atarak rakibinizin bombayı çözmesine engel olabilirsiniz. Bomba kurulum noktasından oynayan oyuncu hemen bomba kurulum noktasının önündeki çıkıntıdan da sadece kafa oynayarak oynayabilir. Bu sayede canı az ise, o kısımdan sadece kafa oynayarak rakibin işini zorlaştırabilir.
 
Daha sonra B uzundaki oyuncu mavi araba kısmından da oynayarak B bomba kurulum noktasına girecek rakip oyuncularına zarar vererek kendi takımına katkıda bulunabilir. Her round, geçen rounddaki yeriniz ile aynı olmamalı. Çünkü rakip sizin önceki round nereden oynadığınızı biliyor ve gelecek round yine aynı yerde oynarsanız sizi kolay bir şekilde öldürebilir. Nerede ve nasıl bir şekilde oynamayı bilmeniz için takımınız ile birlikte sıkı bir şekilde harita çalışmanız lazım. Takımınız ile çalışırken hangi oyuncuların hangi tarafta daha iyi oynuyor ve hangi tarafta takıma uyum sağlıyor analizin yaparak yerleşmeleri düzgün yapabilirsiniz. Eğer işler yolunda gitmez ise bu kısımda bomba oldukça önemli. Çünkü karşı rakip bombayı çözeceği anda bombayı atarsanız işleri kendiniz açısından kolaylaştırabilirsiniz. Son anlar için illaki bir tane bombanızı mutlaka saklayın. Bunun dışında oyunun kontrolünü aldıktan sonra eğer rakip oyuncuların sayısı az ise açılabilirsiniz. Ancak açılırken de etrafı iyice kontrol edip açılmanız lazım. Aksi taktirde karşı rakip sizi öldürebilir ve roundu karşı taraf kazanabilir.

Bu haberin bağlantısı
URL
point blank fps online harita taktikleri silah
Blizzard, Diablo 4 Sunucularının Çıkış Gününe Hazır Olduğunu Açıkladı Point Blank'e Eklenen Yeni Haritaların Tanıtımı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız