Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Playstation 1 Efsaneleri: "Resident Evil 2"


        Bölüm Sonu Canavarı olarak “Editörden” bölümünde bu defa Sony’nin efsanevi konsolu Playstation 1 için çıkan birbirinden harika oyunları ele alacağız. Bu konudaki ilk konuğumuz ise Resident Evil 2 olacak. Capcom’un bu efsanesi serinin popülerleşmesini sağlayan oyundur diyebiliriz. İlk Resident Evil oyunu her ne kadar oldukça kaliteli olsa da Resident Evil 2 ve 3 gibi popüler olamamıştı. Korku türünün popülerleşmesinde Resident Evil 2 ve 3’ün yeri hiç kuşkusuz ayrıdır. Benim için serinin en eğlenceli, en güzel oyunu her ne kadar Resident Evil 3 olsa da Resident Evil’ın sıkı hayranları çoğunlukla Resident Evil 2’yi beğenir. Bu yazıda Resident Evil 2’yi bu kadar popüler ve beğenilir kılan etkenleri ele alacağız.
 
     Çaylak bir polis memur olan Leon S. Kennedy ve serinin ilk oyununda önemli bir rol oynayan Chris Redfield adlı polisin kız kardeşi Claire Redfield’in kesişen yollarını anlatan Resident Evil 2, Raccoon City adlı bir Orta Batı Amerikan şehrinde geçiyor. Oyunun karakterlerini özel yapan şey ise çaylak olmaları. Leon S. Kennedy işteki ilk günü için Raccoon City’e arabasıyla gelen ama zombi dolu bir şehirle karşılaşan bir polis memurudur. Claire Redfield ise Raccoon City’e abisinin yanına gelmiş bir öğrencidir. Yani öyle süper kahraman gücüne sahip inanılmaz yetenekli ajanları falan yönetmiyoruz. Umbrella Corporation tarafından hazırlanan T-virus’ın şehirdeki hemen hemen herkesi zombiye dönüştürmesi sonucunda bu ikili için büyük bir hayatta kalma mücadelesi başlar. Bu ikili şimdi hayatta kalmak için bazı noktalarda birbirlerine yardım edeceklerdir. Tabi bu anlattıklarımız oyunun senaryosuna yüzeysel bir bakış. Önemli olan şey ise zaten oyunun mükemmel diyebileceğimiz sunumudur.
 
    Aslında Resident Evil hayranları oyunun konusunu çok iyi biliyorlar. Bu efsaneyi defalarca bitirip suyunu çıkardıklarını da biliyoruz. Peki bu oyunu özel yapan şey neydi? Resident Evil 2 neden “efsane” sıfatını hak ediyor. Güzel senaryo, kaliteli oynanabilirlik ve tüyleri diken diken eden seslendirme ve müziklerin yanında bunun önemli sebebi daha var.
 
 
RESIDENT EVIL 2’DE DLC YOKTU, AMA TONLA FAZLADAN İÇERİK VARDI
 
     Günümüzde oyunlardaki silahların ve giysilerin bile parayla satıldığına şahit oluyoruz. DLC’ler, mikro ödeme denilen sistemler yüzünden standart kutulu oyunlara verdiğimiz 60 dolarlık ücretin daha fazlasını DLC (indirilebilir içerik) denen sisteme vermek gerçekten de sinir bozucu. Bu durumu tetikleyen 2 sebep var. Birincisi aç gözlü-teknoloji delisi oyuncuların sürekli grafik grafik diye çığırtması. Bunun sonucunda da geliştirici ve yayıncıların artan maliyetleri hesaba katarak daha fazla kâr etmek istemesi. Eskiden 40-50 kişilik ekiplerle 1 veya 1.5 yılda geliştirilen oyunlar şimdi ise 100 ila 300 kişilik ekipler tarafından geliştirilebiliyorlar.
 
    Bu durum bazı firmaları milyar dolarlık yaparken bazı firmaları da batırdı. THQ’nun kapatılması, Capcom’un durgunlaşması buna örnek olarak gösterilebilir. Aslında burada bir çeşit suç ortaklığı bulunmakta. Şu an için CD Projekt ve Nintendo gibi bazı firmalar dürüstçe davranıp DLC ve mikro ödeme furyasına karşı onurlu bir duruş sergiliyorlar. Bethesda Softworks gibi firmalar ise gerçekten parasını hak eden indirilebilir içerikler sunarak takdirimizi kazanıyorlar.
 
      Tabi bir zamanlar online sistemlerin gelişmemiş olmasının da etkisiyle geliştiriciler DLC sistemini düşünmüyorlardı bile. Bu nedenle oyunun daha uzun süre oynanabilmesi ve kendi ürünlerini beğendirebilmek için ellerinden geleni yapıyorlardı. Resident Evil 2 de bunun en çarpıcı örneğini oluşturan oyunlar arasındadır. Resident Evil 2’yi tekrar tekrar bitirmek, gizlilikleri açmak için çok fazla nedeniniz vardı.
 
     Öncelikle oyunda Leon ve Claire’in birbirinden farklı senaryoları vardı. Bunun yanı sıra her iki karakterin alternatif senaryoları vardı. Yani Leon senaryo A ve B, Claire senaryo A-B olmak üzere 4 farklı senaryo ile (tabi ki birbirlerine benziyorlar) karşı karşıyaydık. Sadece bu sebepten ötürü oyunu en az 4 defa bitirmek istiyorduk. Eğer bir firma oyununu herkese en az 4 defa bitirtmek için çabalıyorsa elinden gelen herşeyi yapıyor demektir.
 
     Üstelik oyunda her senaryo bir diğeri ile bağlantılıydı. “Zapping System” denilen olay sayesinde bu olası 4 senaryodan birinde yaptığınız hareketler, verdiğiniz kararlar diğer senaryoları etkiliyordu. Örneğin A senaryosunda bir eşyayı aldığınızda, diğer senaryolarda bu eşya gözükmeyebiliyordu. Bu da oyunu tekrar oynuyormuş gibi değil de senaryoyu devam ettiriyormuş hissine kapılmamızı sağlıyordu. Gerçekten de Capcom tekrar oynanabilirlik konusunda devrim yaratmıştı.
 
 
      Tabi Resident Evil 2’deki oyun modları bunlarla sınırlı değildi. Ayrıca Extreme Battle, The 4th Survivor ve The Tofu Survivor gibi birbirinden çılgın oyun modlarını açma şansınız da bulunuyordu. Bu da oyunun ömrünü haftalarca, aylarca uzatıyordu desek sanırım hiç de abartmış olmayız. Eskiden oyunlara verdiğimiz her kuruşa değiyordu. Şimdi ise bazıları hariç oyun firmaları bizi soyup soğana çevirmek için her türlü üç kağıtçılığı yapıyorlar. Yeni giysiyi parayla satmak, silahları parayla satmak, oyun modlarını hiç de ucuz olmayan ücretlerle satışa çıkarmak gibi onlarca sahtekarlık yapıyorlar. Resident Evil 2’de ise bütün bunlar ücretsiz olarak veriliyordu.
 
     Örneğin sınırsız silah almak için polis karakoluna kadar silah kullanmadan gitmek gibi çılgınca gizlilikleri kim unutabilir ki? İşte hiçbir online modu olmamasına rağmen Resident Evil 2 bu nedenle bizi aylarca kendine bağlamıştı. Bugün Resident Evil 6 gibi oyunlardan bu nedenle uzak duruyoruz. Eğer Resident Evil: Revelations gibi serinin ilk oyunlarının yanından bile geçemeyecek bir oyuna seviniyorsak korku oyunları gerçekten de berbat bir dönemden geçiyor demektir.
 
      Resident Evil 2’de şehre giriş, diyaloglar ve yalnızlık hissini Resident Evil: Revelations’ta hissetmek mümkün değil. RE 2’deki gerçekçilik hissi, o atmosfer Resident Evil Revelations’ta deniz kıyısındaki sümüklü böcek benzeri komik yaratıklarla karşılaştığımızda bile zaten bozulmuştu.
 
     Silent Hill 1’i ve Resident Evil 2 ve 3’ü tekrar Playtstation 3’te bitirmiş birisi olarak oyunun grafiklerine aldırmadan bu yapımları tekrar oynamanızı ve oyunculuk denen şeyi tam anlamıyla tekrar hissetmenizi öneririm. Eğer bu serileri hiç oynamadıysanız ve grafik delisi değilseniz bu oyunlara bir şans verin. Hayatınızın en güzel deneyimlerinden birini yaşatacaklarına eminim. Sadece bu oyunlara biraz alışmanız gerekiyor. Resident Evil 2’nin neden efsane olduğunu o zaman daha iyi anlayacaksınız ve günümüzdeki çoğu oyunu doğal olarak beğenmeyeceksiniz.
 
     Açıkçası Resident Evil serisini özel kılan etkenlerin tekrar hayatımıza girmesini istiyoruz.
Böylece oyunculuğun kalitesi artacaktır. Bunun için tabi bizim de bu işi sadece para için değil, yaratıcılığa, hayal gücüne saygı duyan firmaları desteklememiz ve oyunlarını orijinal olarak almamız gerekiyor. Örneğin Nintendo, 3DS için Animal Crossing: New Leaf’te mikro ödeme sistemi sunmadı ve tam bir oyunu oyunculara sundu. Shinji Mikami’nin yeni oyunu Evil Within bu yolda ilerleyen önemli bir korku oyunu olacak gibi görünüyor. Tabi Resident Evil 2’deki o çeşitlilik, bol içerikle karşılaşmak kolay değil. Buna karşın efsanelerin hiç de kolay yaratılmadığını unutmamak gerekiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı Editörden Resident Evil 2 Capcom Korku Playstation 1 efsaneleri
Monolith Soft, Skyward Sword'a da Yardım Etmiş Halo 4 İçin Yeni DLC Paketleri Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

7.9.2013 10:42:03

0
Yeni oyunları hiç gözüm görmüyor , dönüp dolaşıp bu bölümü okuyorum ve yenisini merakla bekliyorum

BlackBeasT

22.8.2013 03:17:43

0
Grafikle o dönemin oyunculuğu 1 tutmak yanlış, x386 PC'den gelen oyunculuk deneyimimle yazayım o zaman koşularında bu arada Amiga500'de o dönemim bilgisayarıdır. Pixel'den ibaretti 3d grafik yeni yeni gelişiyordu burdakilerin çoğu hatırlamaz 3d yarış oyunu vardı teker takılmış renkli kutucuklar düşünün akıyordu üstelik yavaşdı 5-10fps arası gidip geliyordu Konsol yapısında ilk 32bit oyun konsolu Amiga CD32 idi, sonrasında Sony Playstation 32bitlik konsol ile geldi. Dönemim grafik teknolojisi neyse oyunlarda o donanıma göre hazırlanıyordu, PS1'de RE2yi önümüze korku oyunu olarak sundular. Resident Evil dendiğinde hayatta kalmak için bulmacaları çözmek, mühimmatı akıllı kullanmak ve duruma göre değişen müzik ve ses efektlerine karşı hazırlıklı olmak geliyor. Sen yazında belirtiğin oyuncular grafik istedi oyunlar bozuldu, grafik yüzünden değil yeni oyuncuların oyundan beklentileri değişdi. Biz eski oyuncular olmasak REnin gidişatının eski RE serisi ile alaksı olmadığını yazmasak sen yeni REları ayıla bayıla oynayacakdın Teknoloji ilerliyor zaten buna direnemezsin ki oyuncu görsel kalitesini iyi olmasını istedi oyunun yapısı değişir mi? değişmez PS1'de RE, SH gibi oyunlar yapılıyorsa gelişen grafik teknoloji ile bunun daha iyisini-güzeli sunmaları gerekmez mi? RE6 700mü 500mü kişilik ekip tarafından yapılmış oyunculuğa 1 katkı sağlanmış hayır bildiğin vur-koş oyunu Capcom RE7 için son 1 şey söyledi köklerine döneceklermiş ama neden hale eski RE severlerin RE:revelations olan ilgiden dolayı demek ki neymiş grafik değilmiş, değişen casual denen yeni yetme oyuncuların istediği içinmiş, 700 kişinin üstünde çalışdığı RE6 isteleni yada eski oyunculara hakaret etmenin yanında onun maliyetini göze alan Capcom istese RE4 dinamikleri üstüne RE1-2-3 sentezleyip harika iş yapamazmıydı bal gibi yapardı. Deli gibi grafik istemişler oyunlar bozulmuş yok ya bozulan senin tarafsızlığın, PS1'de ilk oyunum olan RE2 soğuttu....

serGinnio

14.7.2013 20:14:07

0
küçükken bunu oynamıştım bitirmedim oynamak da istiyorum ama memory cardım yok bulsam bitirecem birileri bana ucuza satabilirse pm atsın lütfen

efe the hard gamer

13.7.2013 19:12:06

0
ne günlerdi beeee resi 2 oynadığım en iyi 15 oyunda vardır kesinlike

BSC Misafiri

13.7.2013 17:54:38

0
Driver 1-2 hakkında yazı yazarsınız umarım...

Opricnik

12.7.2013 23:03:25

0
muhaha nintendo mu dlc karsında duruyor mikro odememı yok ıyı bakmadınız sanırım yapamıyolardki wiiu gelmeden 3ds ile yeni yaptılar hemde hemen her oyuna mıkro odeme free to play oyun dlc paketi hepsi var hatta dlcyi kutulu bile saıyolar luigi wii u monster hunter ve fire amblem oyunlarında 10 kbli kskini 3 -4 dolara satıyolar snes oyunlarını wiide olsa bile wii u için 1 dolar istiyor bu kadar paracı bir firma yok hemde oyunlarına bir kere dahi indirim gelmez nintendo ile cd projectkin adı yanyana bile gelmez

-gg-

11.7.2013 00:46:21

0
Var mya daha dun yukledim pc ye oynuyodum bu konuyu gordum simdi duygulandim. Re2 den baska hic baska re oynamadim, grafiklerle isim yoktur eski oyunlari severim. Re2 nin yeri ayridir tirsarak gece isiklarkapali ne oynardik..

ksfno1

10.7.2013 04:43:47

0
Çok süper bir oyundu bu Resident Evil 2. Resident Evil 3'ü RE2'den önce oynamış ve Resident Evil serisinin diğer oyunlarını merak edip RE2'yi almıştım. Bu oyunu oynarken yaşadığım heyecanı çok az oyunda yaşamışımdır.

BSC Misafiri

9.7.2013 18:41:50

0
ODDWORLD! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Bowser Zeki

9.7.2013 10:58:35

0
Ağzımın suyu aktı. HALA PS1 diski elimde duruyor. Çok çizikli ama çalışıyor :D https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151409641344173&l=bdb91ea64e

BSC Misafiri

9.7.2013 07:58:43

0
Sen bebeysen biz ne yapalım yani BSC misafiri? Korku oyunu oynayıp gece altına kaçırıyorsan bu senin problemin. Biz süper maceraları seviyoruz.

BSC Misafiri

9.7.2013 04:08:28

-1
korkou oyunu oynamayin sizofren kafadan catlak olursunuz ne hagle gelmis millet korku delisi olmus yazik

mhakannn

8.7.2013 15:18:29

0
Umarım Spyro hakkında da bir yazı hazırlarsınız...

BSC Misafiri

8.7.2013 11:27:50

0
her bir cümlesine katılıyorum. bana oyunculuk aşılayan bir yapımdı. kesinlikle hayatımda oynadığım en güzel oyunlardan birisiydi. kanalizasyon sahneleri dev örümcekler falan hepsi aklımda.

AşıkGenç

8.7.2013 11:23:11

0
bu oyunu 10 15 defa bitirmiştim en az. playstation 2 de yok mu ya

Babblebabble

8.7.2013 01:34:10

0
Çok süper bir yazı olmuş tam içimdekileri dökmüşsün valla ben alakalı her konuda içimi dökmekten ciğerlerim soldu zaten.Şimdi başlarsam yine gider.Sıkı FPS hayranı olarak eskileri çok özlüyorum.Nerde şimdi o eski Doomlar, d3dler, shadow warrior lar,hexenler, hereticler

queenTR

7.7.2013 21:49:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: gokuba Şunun fon müziğini bir dinleyin bakalım :) Sevdikmi böyle severiz :) http://denizci.uphero.com
Tek başına dinlenildiğinde bir gerilim, oyun içi dinlediğinde zombisiz geçecek birkaç dakika, save yapabilmenin verdiği haz. Kalp atışlarım düzelsin diye az oyalanmadık bu odalarda.

BSC Misafiri

7.7.2013 21:21:01

0
@aykut291 O kadar korkmuşsun ki kargaları bile yarasa olarak hatırlıyorsun :D Uzun yıllardan beri özünü yitirip FPS'ye dönüşerek yakın zamanda Call of Duty'e rakip olabileceğini düşündüğüm RE serisinin yıllar sonra Nintendo desteği sayesinde adam gibi bir versiyonu olan Revelations'u oynayıp gelecek adına umutlanan biri olarak burada bu güzel oyuna laf atılması nasıl bir zihniyettir anlamıyorum. ''Örneğin sınırsız silah almak için polis karakoluna kadar silah kullanmadan gitmek gibi çılgınca gizlilikleri kim unutabilir ki? '' Yukarıdaki satırda yanlış bilgilendirme var. Normal modda Polis merkezinin girişine kadar hiçbir şey almadan gidip basamaklardan aşağı inince RE 3'te karakol girişinde Nemesis'in öldürdüğü STARS üyesi Brad'in zombi halini yaklaşık 15 mermi ile öldürüp karakoldaki karanlık odadaki dolabın anahtarını alıyorduk. O dolaptaki siyah montu giydikten sonra Leon silahını yan tutup sıkıyordu.

BSC Misafiri

7.7.2013 21:20:38

0
gece oynardım bu oyunu, ışıkları kapatıp sessiz ortamda tırsa tırsa oynardım. harika idi, hem korkardım, hem heycanlanırdım, hemde büyük keyif alırdım. korkudan oyun kollarının havaya atıldığı çok zamanlar oldu. :(... maalesef o günlerden sonra böyle bir duygunun tekrarı gelmedi. biraz ALAN WAKE' de heycanlandım ama diğer resident evil serileri hep hayal kırıklığı oldu.

Executor06

7.7.2013 20:56:31

0
ps1 im yoktu ama bi tanıdığın evinde tomb raider oynamıştım, hiç unutmuyorum

speederly

7.7.2013 19:02:47

0
o biozahardın geldiği sahnede ne korkmuştum be oyunu kapattım :)

Redunay

7.7.2013 17:34:27

0
Resident Evil 2 ile ilgili şöyle bir anım var; PS1 i yeni almışım. Sony bayisine gittim adam bana bu oyunu uzattı. Öylesine bi bakarım diye cd yi taktım ve bi daha çıkarmadım desem yeridir. 5 kere üst üste bitirmişimdir heralde. Zamanının ötesinde bir oyundu. Gamecube için çıkan remake versiyonuda çok iyidir.

gokuba

7.7.2013 17:23:59

+3
Şunun fon müziğini bir dinleyin bakalım :) Sevdikmi böyle severiz :) http://denizci.uphero.com

BSC Misafiri

7.7.2013 17:23:09

0
Ahh ne güzel günlerdi, resident evil 1 i 5 kişi oynardık daha önce hiç A sınıfı oyun oynamamışız silahı elimize alınca save ediyorduk o derece, 1 ayda zar zor bitirdik tadı damağımızda kalmıştı cdciye gittik abi bize resident evil tarzı bir oyun ver dedik adam RE2 yi verdi :D lan noluoyo olduk daha tecrübeliydik 2haftada bitti gittik yine cdciye abi konuyu bilion , adam dedi -RE3 daha yeni geldi abi 4'ü varsa onu da ver de bizi uğraştırma, adam -yok ama silent hill var onu verem ,olur deyip bütün yazımızı survival horror a harcamıştık.

gokuba

7.7.2013 16:54:36

0
LAAAAAAAAAAAAAYYNNNN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ OYUNUN KARŞISINDA SAYGILARIMI SUNUYORUM demekki grafikle popülerlikle olmuyormuş bir şeyler bu oyunda hiç bir şey okumadan sadece görüntüler ve müzikle her detayı anlayabilirsiniz RMk i yapıcalk diye söylentiler var hemen arşivde yerini alır benim şu an bile resident evil remake i oynuyorum paso ama ikisi daha oyun olduğu için onun remake i çok daha iyi olucaktır diye tahmin ediyorum...

crash95

7.7.2013 16:34:05

+3
Bir oyunu efsane yapan şey nedir? Milyonlar satması mı?...hayır. Oyun eleştirmenlerinden yüksek puanlar alması mı?...HAYIR. Oyunu yapan firmanın Nintendo, Sony, Capcon gibi büyük isimler olması mı? HA-YIR. Tekrar oynanabilirliği.... Eğer bir oyuncu, bir oyunu oynarken uflaya puflaya oynuyorsa vede hiç zevk almıyorsa, oyunu bitirdikten sonra rafa kaldırıp suratına dahi bakmıyorsa vede çıkışından yıllar geçse bile, canı tekrar oynamak istemiyorsa. Kimse kusura bakmasın o oyun efsane değildir.

Cpt. Miller

7.7.2013 16:31:43

0
İlk konsolum olan PS one'da (ilk versiyon) oynamıştım. Syphon Filter ve Dino Crysis serileri de güzeldi, ayrıca dövüş oyunlarından olan Tekken.

alican88

7.7.2013 15:53:58

0
çok şükürki nintendo gamecubeye sahibim,çok şükürki re0,re1,re2,re3,re4,re code veronica x orjinal sahibim :) canımı çektirdiniz açıp oynasım geldi :)

tepeb

7.7.2013 15:52:45

+3
Playstation'ı benim için özel kılan oyunlardan biridir RE2, aklıma gelen diğer efsaneler ise MGS1, Syphon Filter 1-2, Tenchu ve Crash Bandicoot 1-2...

Chosen_One

7.7.2013 15:19:22

0
Dino Crisis 1-2 de çok iyiydi zamanında az oynamadık hani :)

Beful

7.7.2013 15:18:16

0
Yazik BU Oyunlarin Kurduğu Temmeleri yiktilar RPG oyunlarida dahil cahit profil resmin ne kadar benimkine benziyo :D diştir sana zahmet

aykut291

7.7.2013 15:18:05

0
Efsane çok basit kalır. Hayla dün gibi aklım da bazı sahneleri bir koridor vardı pençerinin önün den geçerken pat die yarasalar çıkyodu ödün patlıyodu hayla unutmadım

Noctis_Strife

7.7.2013 15:13:31

0
Oynayasım geldi şimdi, Vita için alıyorum oyunu, çok ballandıra ballandıra anlatmışsınız, şöyle gerçek bir korku oyunu gece yatarken çok iyi olur. :P

alito

7.7.2013 15:02:45

+5
Sayın editörler, böyle uzun yazıların aralarını oyun içi görüntülerle süslerseniz üyelerin konuyu okuması daha kolay ve eğlenceli olur. Bence bunu dikkate alın.

michael01

7.7.2013 14:54:19

-4
Bana göre ps1 in efsane oyunu red alert

Gado

7.7.2013 14:50:44

0
Efsane...

AdamJensen

7.7.2013 14:40:36

0
Harika bir yazı olmuş. Geçenlerde psx emulatörü ile bende bitirdim. Gayette zevkle oynadım. Efsanelere devam. Umarım Syphon Filter 2 yi atlamazsınız :)

cahitdikici

7.7.2013 14:37:30

+3
resident evil 1,2,3 , silent hill 1,2 gibi oyunları oynamayıp sırf grafikleri bu oyunlardan iyi diye resident eviil 5, fear 3 gibi uyduruk oyunları oynayıp sonra çok iyi deyip yorum yapanlara bitarafımla gülmek istiyorum :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız