Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PlayStation Network Çevrimiçi Kimlik Değiştirme Özelliği 2019'un Başlarında Geliyor

 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation Network Online ID (Çevrimiçi Kimlik) değiştirme özeliğinin 2019'un başlarında geleceğini resmi olarak duyurdu.

Önizleme programı Kasım ayının sonunda başlayacak ve programa daha önceden PlayStation 4 sistem yazılımı betalarına katılmış olan seçili kullanıcılar erişebilecek.
 
Kullanıcılar önizleme programında çevrimiçi kimliklerini istediği kadar değiştirebilecek ancak ilk değişim ücretsiz olacak, ardından yapılan tüm değişimler normal kullanıcılar için $9.99 USD / $9.99 CAD / €9.99 / £7.99; PlayStation Plus abonesi kullanıcılar için $4.99 USD / $4.99 CAD / €4.99 / £3.99 olacak.
 
Çevrimiçi kimliğinizi değiştirirken, arkadaşlarınız tarafından tanınabilmek için yeni kullanıcı adının yanında eski kullanıcı adının da bulunması şeklinde size bir opsiyon sunulacak. Çevrimiçi kimlik değiştirme işlemini tamamladıktan sonra bunu ayarlayamayacaksınız.
 
1 Nisan 2018'den sonra yayınlanan tüm PlayStation 4 oyunları ve bu tarihten önce yayınlanan oyunların da büyük bir çoğunluğu PlayStation Network çevrimiçi kimlik değişikliği ile uyumlu olacak. Ancak tüm PlayStation 4, PlayStation 3 ve PS Vita oyunları ve uygulamaları bu değişikliği desteklemeyecek ve kullanıcılar belirli oyunlarda bazen sorun veya hatalarla karşılaşabilecek. Bu tarz bir sorunla karşı karşıya kalındığı takdirde, orijinal kimliğinize istediğiniz zaman ücretsiz olarak geri dönebileceksiniz. Bu önizleme programı sırasında yalnızca bir kez yapılabilir. PlayStation Network çevrimiçi kimlik değiştirme resmi olarak başlatıldığında Sony 1 Nisan 2018'den önce yayınlanan uyumlu oyunların bir listesini yayınlayacak. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu sony playstation 4 ps4 playstation next gen
The Witcher Dizisinde Ciri ve Yennefer'ı Canlandıracak Oyuncular Duyuruldu Capcom Beat ‘Em Up Bundle PC için Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bowser Zeki

29.10.2018 19:51:09

0
Tabi sony her işten para koparma peşinde. Switch'de misal istediğin gibi değiştirebiliyorsun ismini çünkü uyuz friend code sistemine geri döndüler. Beni pek ilgilendirmiyor 1 kere değiştirmek yeterli olur. soniczeki den kurtulup Bowser olabilirim

:::LOSTPLANET:::

15.10.2018 10:48:43

0
Ama kullanım sözleşmesinde buna dair bir kısıtlama var mı bilmiyorum, ona bakmak lazım. Çünkü insanların gitmediği ülkelerden iş yaptığı , sınırların bilgiye ulaşma bazında ortadan kalktığı günümüzde aynı amazon amerikadan alışveriş yapabilmek gibi xbox servislerini de farklı bölgelerde incelemek , hizmet satın alabilmek kural dışı olmamalı. Hala bizim çocukların "psn kardeşliği" adını verdiği kullanımın kural dışı olduğunu ve Sony'nin buna göz yumduğunu düşünüyorum.Belki de şuanda Türkiyedeki ithal psn mağazamızın dijital oyun fiyatlarının hali bu yüzdendir. Bölge mağazalarına girmek yasak ise o zaman ben dahil çoğu oyuncunun ps4'te çoklu hesabı var Amerika/Avrupa/Türkiye için ayrı ayrı (Kardeşlik hesabı değil her bölgeden oyun alabilmek ve DLCleri aktif edebilnek için).O halde bu da yasak demek.En azından yakında...

Guest-AEF248198

14.10.2018 11:14:59

0
Yav yaşı yetmeyen insanlar Xbox 360'ı eleştiriyorlar, Playstation 3'ün naısl bir cihaz olsuğunu anlatmaya başlarsak 10 sayfa yazarım, son döenmdeki çıkardığı exc oyunlarla kurtardı Sony, Microsoft salmıştı o dönemlerde. Ama şu Playstataion 4 bence bir Playstation 3 bile olamadı.

Philipp_Plein

14.10.2018 08:25:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET::: Bölge değiştirebilmek istiyorum aynı xbox'ımda yapabildiğim gibi.İstediğim mağazadan istediğim şekilde oyun alabilmek istiyorum TEK HESAPLA : )
Bölge değiştirme xbox da hep vardı ama şuan öyle istediğin bölgeden oyun alamıyorsun vpn ile bile yemiyor komple engellediler. Çünkü ölücü insanlar dünya nın her yerinde var en ucuz store neresi ise oradan alıyorlardı ve microsoft da bunun önüne geçti.

:::LOSTPLANET:::

14.10.2018 08:02:13

+1
Bölge değiştirebilmek istiyorum aynı xbox'ımda yapabildiğim gibi.İstediğim mağazadan istediğim şekilde oyun alabilmek istiyorum TEK HESAPLA : )

KAKÁ

13.10.2018 23:14:12

+2
Benim pc ile isim olmaz ben iki konsol arasinda arti eksi ne varsa onu yaziyorum, 15 sene sonra nick degistirme gelmesi rezalet zaten bunlar da para aliyor hatirlatirim, xbox livea verdigim her kurus helal olsun zamaninda party chat gears of war zamanlari benim icin efsaneydi.

İdrak İstimlak

13.10.2018 21:50:36

0
Geçen nesli geç, konsollardaki bu nesil online hizmetin daha kalitelisi Steam'de bedavaya. Bunun parasını konsolda alıyorlar ve iyi hizmet veriyorlar diye para alınması gerekçe olamaz, çoğu oyunda, chat'te millet birbirine host oluyor, neyin parasını istiyorlar? MS utanmadan chat için bile para istiyor, nasıl bir rezilliktir bu? Savunmayın şu rezilleri, rica ediyorum...

KAKÁ

13.10.2018 19:51:09

+1
Ya para işine gireceksek o ilk yıllardaki dandik ps3ün de ne kadara satıldığı buna ek olarak rezalet online sistemi ve party chatin bile olmadığı kalitesiz dönemlere kadar gidilir, ücreti ödedim mis gibi karşılığını da aldım xbox liveın şahsen.

İdrak İstimlak

13.10.2018 13:42:28

0
Arada uçurum olması bu saçma para isteğinin gerekçesi olamaz...

KAKÁ

13.10.2018 13:26:01

0
Ben bana gore sana gore yazmiyorum yalniz genele gore konusuyorum, online oyun oynayan oyuncu sayisi baska, nick degistiren cok baska arada ucurum var...

veterangamer

13.10.2018 12:31:26

0
Doğru pinky öteki konuda avatardan ifşa olmuş

İdrak İstimlak

13.10.2018 10:15:01

0
Bana göre de online keyfe keder bir özellik, olmasa da olur, olsa da. Yani senin dediğin önerme kime göre, neye göre noktasına gider ki, içinden çıkamayız. Zira oyunculuğun kendisi kişisel bir tercih meselesi. Orada bir özellik varsa ve karşılığında ödediğin para bunu karşılığında fazla ise bana göre dayatmadır. Nedir yani birisi kullanıcı adını değiştirdiğinde MS veya Sony çalışanlarından birileri ellerinde İngiliz anahtarı 5 saat mesai mi harcıyorlar?

Manhunt Three

12.10.2018 20:08:40

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Blok, forum benim fanboyluğumu bilmiyor sizin gibi Sony fanboyları bana fanboy diyor. Dediklerime karşı bir tane argümanınız yok anca laf at uzaktan. İki satır yorum yazamıyorsunuz karşınızdakini fnaboy diye etiketliyorsunuz. Konsol çıkalı ılmuş 5-6 sene yazabildipin exc oyumlar aha bunlar. Sadece Ps3 döneminde 3 tane Uncharted yaptılar. Blok yazmış mıydım?
Dediklerine karşı argüman yok mu ?! İnsanlar sana destan yazdı be destan senin o beynin almıyor ne yazık ki...

Philipp_Plein

12.10.2018 18:17:47

0
Sony, Microsoft’un izinden gitmeye devam ediyor şimdi sırada geriye uyumluluk varmış

stun

12.10.2018 17:31:44

+3
xbox ta hiç birşey yok forza dışında.. oda yarış oyunu ps4 te ben sayarım .. infamous second son , killzone shadow fall , last guardian, uncharted 4 , bloodborne, detroit become human , shadow of the callossus , spiderman, god of war, last of us 2 de yolda.. ya sen bi kere bana yazabıldıgın oyun bu kadar yazmışsın .. xbox tarafında ne var ki böyle garip bir cümle kuruyorsun

Persona_Non_Grata

12.10.2018 17:29:01

+2
Sir Maximus olmasından şüpheleniyorum, eskhioyuncu nun bir baska türü bu.

veterangamer

12.10.2018 17:24:37

+1
Bu eleman pinky demon mu acaba

Guest-AEF248198

12.10.2018 15:44:00

0
Blok, forum benim fanboyluğumu bilmiyor sizin gibi Sony fanboyları bana fanboy diyor. Dediklerime karşı bir tane argümanınız yok anca laf at uzaktan. İki satır yorum yazamıyorsunuz karşınızdakini fnaboy diye etiketliyorsunuz. Konsol çıkalı ılmuş 5-6 sene yazabildipin exc oyumlar aha bunlar. Sadece Ps3 döneminde 3 tane Uncharted (o dönemdeki exc bolluğu yok anlayacağın) yaptılar. Blok yazmış mıydım?

Metal-Gear

12.10.2018 15:31:59

+4
Yağda yumurta yapmıyorlar oyun yapıyorlar, yapacakta yapacak diyor ya. Rekabetsizlikten ofiste her çalışan oturup televizyon mu izliyor peki? Kos koca şirket, her gün çalıştırdığı elemanlarının irili ufaklı günlük şirket masraflarından aylık maaşlarına kadar para harcıyor. Elleri şeylerinde dikilip bekliyor mı sanıyorsun? Senin dediğin gibi rekabetsizlikten oyun yapmıyor olsa zaten zarar eder, her boşa geçen dakika o şirkete masraf bindiriyor, gerçekten bu kadarcık şeyi muhakeme edemiyor mu, bu kadar mı mutlak sıfırsın? Oyun yapmak hakkında gram bilgin yok, o fanatik tavrınla anca ona buna tomb raider kopyası de, yok vasat de, yok ben videolarını izledim bilmem ne diyerek yermeye çalış daha oynamadığın oyunları, içerisinde para dönen koca şirkete "rekabetsizlikten oyun yapmıyor" diyor adam ve bunu hiç utanmadan söylüyor. Öyle oturduğu yerden hiçbir şey yapmayıp ona buna laf atan dayılar gibisin aynı. Verilen emeklere dahi saygın yok 4-5 yıl süren oyunlar yapılıyor, övgüler ve oyuncu yorumları ortada. Sana göre kimi vasat kimi bilmem ne çakması kimi başka bişe. Çünkü Xbox'a çıkmadılar, tek sebebi bu işte gereksiz söylemlerinin. Aynı oyunlar xbox'a geliştiriliyor olsa dersin ki adamlar çok kaliteli içerik ürettiğinden yapması uzun sürüyor. O zaman idrak ederdin oyun yapmanın ne demek olduğuna, haliyle konu fanatiği olduğun plastik kutu olunca bir anda aydınlanırdın konuya. Çocuk gibisin aynı, bi konsol aldın ne oldum delisi oldun çıktın.

stun

12.10.2018 14:27:42

+5
quote:

Orjinalden alıntı: Mutlak.Sıfır Microsoft zamanında Xbox 360'da öyle bir hizmet veriyordu ki insanlar akın akın satın alıyordu. Bizim ülkemizde resmi olarak girmemesine rağmen ben 2 tane Xbox 360 eskittim üstelik 3k ışık hatası olmasına rağmen. Neden çünkü karşısında bir rakip yoktu. Son döneme kadar Microsoft resmen dalga geçiyordu son dönemde biraz saçmaladılar Sony atak yapınca rekabet gelmişti. Microsoft şu Xbox One'ı adam gibi şimdi yaptığı politikalarla çıkarsaydı Sony senede 15 tane exc çıkarsaydı bile yetişemezdi. İlk duyurulduklarına Phil Spencer olsaydı Sony bu 80 milyon satışı zor görürdü çünkü yığınlarca Xbox kullanıcısı Playstation 4 satın aldı. Ve görüyorsunuz Sony bir Last of Us 2 yapacak halen daha yapacakta yapacak bekle babam bekle, işte bu rekabetsizlikten oluyor...
sırf bu yıl god of war, detroit , spiderman çıktı .. spiderman rekor kırdı.. ama forum senin fanboylugunu biliyor merak etme.. bu nesil ortada bir rekabet falan yok ps4 eziyor

Guest-AEF248198

12.10.2018 14:19:44

0
Microsoft zamanında Xbox 360'da öyle bir hizmet veriyordu ki insanlar akın akın satın alıyordu. Bizim ülkemizde resmi olarak girmemesine rağmen ben 2 tane Xbox 360 eskittim üstelik 3k ışık hatası olmasına rağmen. Neden çünkü karşısında bir rakip yoktu. Son döneme kadar Microsoft resmen dalga geçiyordu son dönemde biraz saçmaladılar Sony atak yapınca rekabet gelmişti. Microsoft şu Xbox One'ı adam gibi şimdi yaptığı politikalarla çıkarsaydı Sony senede 15 tane exc çıkarsaydı bile yetişemezdi. İlk duyurulduklarına Phil Spencer olsaydı Sony bu 80 milyon satış rakamına ulaşamazdı çünkü yığınlarca Xbox kullanıcısı Playstation 4 satın aldı. Ve görüyorsunuz Sony bir Last of Us 2 yapacak halen daha yapacakta yapacak bekle babam bekle, işte bu rekabetsizlikten oluyor...

KAKÁ

12.10.2018 14:16:56

0
Online dayatmadır ya da ekstra icerik, cogu kisi mecbur alir, nick degistirme ise dayatma degil keyfi birsey arada cok fark var.

İdrak İstimlak

12.10.2018 12:49:57

0
Ona bakarsan oyun ile ilgili her şey tercihe bağlı olarak alınıyor, DLC'si de normal, mikro ödemesi de. Sonuçta oyunun içinde sunulması gereken içeriğe ekstra para ile kavuşuyorsun. Bu da bence zaten milleti parasını ödediği online hizmetin bir parçası olmalıydı. Ki online oyun için para ödemek de ayrı bir saçmalık, bu hizmetin çok daha iyisi PC'de bedavaya mevcut. Yani mesele alıp, almamakla ilgili değil, böylesine bir uygulamanın para ile yapılması...

KAKÁ

12.10.2018 12:14:06

0
Yolma ile ne alakası var isteyen degiştirmez zorla mı? Sadece bu siatemin var oldugundan bahsettim.

veterangamer

12.10.2018 10:33:23

0
Katılıyorum hocam şöyleki sony baktı ms bu işten iyi para kaldırıyor ben niye yapmıyayım diye düşündü ve hepsini kendide uygulamaya başladı. Baktığımız zaman bütün bu dlc, ücretli online vb gibi kanserleri ilk uygulayan ms oldu ve özellikle live üyeliklerinden çok iyi para kazandılar. Adamlar bu live dan öyle para kaldırdılarki 360 döneminin ortalarından sonra yeni ex ip bile yapmayı bıraktılar zaten para live dan geliyordu Sonuç olarak sony nin de bu işlerden ben niye para kazanmıyorum diye düşünmesi kaçınılmaz bir durumdu.

İdrak İstimlak

12.10.2018 09:02:30

0
Sony'nin oyunlarını severim, bunu forumdaki diğer üyeler bilir. Ancak MS'un son iki nesildir yaptığı tüm olumsuz işleri birebir kopyalamaya çalışmaları da bence onlar adına rezilliktir. Geçen nesil online için para ödemiyorduk ama bu nesil biz de alacağız dediler, avatar'lar için ücret talep ettiler, DLC, mikro ödeme gibi işlere girdiler, şimdi de bu çıktı. Ben Sony'nin bu noktada MS'un kötü bir taklitçisi olduğuna inanmaya başladım.

veterangamer

12.10.2018 08:49:31

0
Oyuncuyu yolma konusunda kimse ms in eline su dökemez. Adamlar daha 10 yıl önce bu nick değişimini para ile yapıyorlardı. Dlc, ücretli online, avatar tema satışları hepsi ms in oyun dünyasına hediyesidir 😡

İdrak İstimlak

12.10.2018 06:52:01

0
Yani diyorsun ki, MS oyuncuyu yolma konusunda çok daha tecrübeli ve planlı hareket ediyor ama bunu o zamanlar düşünemeyen Sony böyle bir plan yapamıyor. Benim anladığım bu... Sony zamanında bu online özelliklerle ilgili böyle bir vizyona sahip olsaydı, kesinlikle bu özelliği getirirdi. Açıkçası oyuncuyu yolma konusunda Sony rakibinin ancak kötü bir taklitçisi olabiliyor...

KAKÁ

11.10.2018 23:35:03

0
Ne buyuk ozellik, adamlar bunu 15 sene once yapti.

İdrak İstimlak

11.10.2018 21:43:51

0
Zaten isim açıkladığınız arkadaşlarınızın görebildiği bir kısımdan isminizi istediğiniz kadar bedavaya değiştiriyorsunuz. Dediğin de aynen başıma geldi; bir arkadaşım bir gün bana telefon açtı, beni niçin arkadaşlık listenden çıkardın diye. Halbuki sadece ismimi değiştirmiştim, adımı göremeyince şaşırmış, böyle düşünmüş. Gerçi bence isteyen adını değiştirebilmeli, bu kişiden kişiye değişen bir talep. Karşı çıktığım böyle bir işlem için para talep edilmesi. Bu online dünya daha nerelere gidecek, düşünemiyorum.

Bowser Zeki

11.10.2018 21:39:09

+2
İnsanlar sürekli nick değiştirir ve boku çıkar o zamanda.

BSC Misafiri

11.10.2018 10:54:38

+5
Ücretlendirme yerine "Kardeş sadece yılda bir kez yada 6 ay da bir isin değiştirebilirsin" deselermiş daha iyi olurmuş

dracula502

11.10.2018 09:00:38

0
https://youtu.be/kTf4dvPjNLw Link attım izleyin tepkinizi gösterin ps satıcam ben

dracula502

11.10.2018 07:42:58

0
Shift delete youtube kanalın da sony ps ülke müdürü mustafa yiğit oyun fiyatları ile ilgili açıklama yapmış herkez izlesin durum daha da kötüye gidicek diyor malesef

William Munny

11.10.2018 00:50:59

+6
sanırım dünyanın en saçma şeyidir para ile kullanıcı adının değişmesi...

Thanossss

10.10.2018 22:35:06

+1
gayet yerinde bir karar oyuncak olmaması için normal karşılıyorum paralı olmasını

İdrak İstimlak

10.10.2018 22:31:52

+2
Bence para karşılığı olması rezilce, bu da diğer tüm rezil işler gibi MS'un oyun dünyasına hediyesi(!) Sony'de hemen taklit edecek, rezalet puanım 10 üzerinden 10...

BSC Misafiri

10.10.2018 22:18:16

0
Yani ana hesabın ismini mi değiştireceğiz onu mu diyor? Oyun oynarken akifcan2009xdxd yerine Excalibur47 görünsün gibi mi? Yani bu mu olay?

Guest-AEF248198

10.10.2018 21:58:38

0
Avrupa'da yaşasaydım mesela ben de paralı değiştirme özelliğini desteklerdim. 5 birime değiştirebiliyorsun biz de ise 35 tl'ye tekabül ediyor. Avrupa'da yaşasaydım mesela burada oyun fiyatlarını eleştirenlere de Xbox fanboyu derdim!

Fearless_tr

10.10.2018 20:57:21

+1
Cok iyi uzun zamandir bekliyordum.Ücretli olmasi bazi kesim icin kötü görünebilir fakat bazi art niyetliler kötüye kullanip ha bire nick degisebilirdi iyi olmus :)))
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız