Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Persona 4 Golden'ın PC'deki Satışları 500 Bini Aştı

 
Yayıncı Atlus, Persona 4 Golden PC versiyonunun 500 binden fazla oyuncuya ulaştığını duyurdu.

Persona 4 Golden PC versiyonu 13 Haziran'da çıkışını gerçekleştirdi ve çıkışıyla birlikte Steam'de eş zamanlı kullanıcı sayısında tepeye oturdu. MMO'ları katmazsak Steam'de JRPG türünde eş zamanlı kullanıcı sayısında rekor kırmayı başardı.
 
Steam'de standart sürümü 99,00 TL ve deluxe sürümü 120,00 TL. 

Persona 4 Golden ilk olarak 2012'de PS Vita için çıkmıştı.

Oyun hakkında:
 

Yasogami High School öğrencilerinin kaybolmaya başlamasıyla bir şehir efsanesi karanlık bir gerçeğe dönüşüyor. Söylenene göre yağmurlu bir akşamda gece yarısı olana kadar bekleyip karanlık TV'ye baktığınızda ruh eşinizi görüyorsunuz. Ancak Persona 4 Golden'ı farklı ve gizemli bir cinayet hikayesine dönüştüren şey, TV ekranının öte yanında yaşananlar.
 
Bir zamanların sakin kasabası Inaba'ya amcanızla yaşamaya gönderildiğinizde, yeni hayatınıza olabildiğince sorunsuz adapte olmak istiyorsunuz. Kurulacak arkadaşlar, yapılacak yarı zamanlı işler ve çalışılacak sınavlar var. Sorun şu ki kasabada cesetler ortaya çıkıyor. İnsanlar korkuyor, kasabaya panik havası hakim oluyor ve TV izlemek bu rahatsızlık hissini artırmaktan başka bir işe yaramıyor.
 
Inaba'nın belki de en esrarengiz sırrı, kasabadaki televizyonların garip yaratıklarla dolu olan ve kaybolan gençlerin gittiği paralel bir dünyaya açılan geçitler olması. Burada suçlanacak bir beyin yıkama vakası ya da saklı güçler yok; her genç, bastırdığı duygularının mahkumu oluyor. Bu korkuları kabul etmek insanların benliklerini kabullenmesine yardımcı olarak Inaba'nın ve sakinlerinin üzerindeki fırtına bulutlarını kovuyor.
 
Persona 4 Golden'a etkileyici zıtlıkların oyunu demek yanlış olmaz; gündüz ile gece, okul ile boş zaman, yağmurlu gerçek dünya ile garip rüya diyarları her günü bir diğerinden farklı kılıyor. Sabah, öğleden sonra ve gece yeni yüzlerle tanışıyor ve gerçeküstü Inaba kasabası hakkında daha fazla şey keşfediyorsunuz.

Bakımlı evler ve güzel sokaklar, komşularınızın sırlarını gizliyor. Zaman geçtikçe kasabada bazı değişiklikler fark edeceksiniz. Korkudan kepenklerini indiren dükkanların sayısı artıyor, insanlar yeni dedikoduları paylaşmak için sokaklarda toplanıyor ve Old Lady Shiroku'nun barında gün boyunca yaşanan garipliklerin stresi kara mizahla atılıyor.

Ve yağmur yağmaya başladığında, TV'nizin içindeki renkli yer açılarak bir sonraki öğrencinin hayatı için saat işlemeye başlıyor. Konuşmaya bile çekinilen sorunların musallat olduğu bu sisli dünyada, boş zamanlarınızı bir alışveriş kanalını izleyerek ya da aydınlık Japon pop müziği dinleyerek geçirmenin yaşattığı keyfi tadacaksınız. Buharlı bir hamamda 1000 kiloluk kızgın bir kaplanla karşılaştıktan sonra, zarf katlama işiniz bile göze güzel gelmeye başlıyor. 
 
Persona 4 Golden'da her iyi öğrenci gibi siz de yoğun bir programı takip etmek zorundasınız. Salı öğleden sonra futbol antrenmanı var. Çarşamba sabahı Japon edebiyatı. Perşembe akşamı ise kabusvari paralel dünyada ölümcül doğa üstü dövüşler.

Gün boyunca sınıfta sorulara yanıt verecek, okulun spor takımlarına ve kültür kulüplerine katılacaksınız. Boş zamanınızda dilediğiniz kadar iş alabilir, Junes mağazasını ziyaret edebilir ya da amcanız ve kuzeninizle bahçenize bakabilirsiniz. Hayatta yapmanız gereken çok şey var, ancak hepsi sosyal bağlar kurmanızı sağlıyor ve bunlar da farklı özellikleri geliştiriyor. Popüler olmak gerçekten de avantajlı bir şey.

Örneğin, basketbol sahasında becerilerinizi kanıtladıkça savaşta kuvvetinizi artırıyorsunuz. Güçlü Persona ikinci kişiliğiniz bir dizi yeteneğe odaklanıyor ve bu yeteneklerin her biri, Inaba'da kurduğunuz sosyal bağlar tarafından belirleniyor. Arkadaşlarınızla yakınlaştıkça dövüş becerileriniz daha etkili oluyor.

Kazanılacak yetenek kartları, daha güçlü savaşçılar oluşturacak Persona'lar, yerine getirilecek istekler, zekice alt edilecek öğretmenler, pişirilecek lezzetli yemekler ve daha birçok şey sizi bekliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Godfall PS5 Kapak Tasarımı PES 2021 Sezon Güncellemesi Olarak Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

11.7.2020 17:23:41

+1
Persona 4 çok sevilmesine rağmen Persona 5 kadar yeni ve sevildiğini zannetmiyorum. Eminim atlus persona 5'i pc'ye ya da switch'e getirseler inanılmaz satar. Umarım gelecekte serinin devamını farklı platformlarda görebiliriz.

BSC Misafiri

11.7.2020 12:46:14

0
Sony persona 5 getirse şimdiden milyonlarca satardı. Kafaları yeni çalışıyor bu işe, ayrıca diğerlerinin dediği gibi konsol satışında düşme de olmaz sadece fifa için konsol alan kitle exclusive bekleyen topluluktan çok fazlalar :D

BSC Misafiri

11.7.2020 11:49:59

0
Pc ye her oyun gelecek zamanla.

BSC Misafiri

11.7.2020 10:51:17

0
Persona 5 scramble bekliyorum umarım gelir persona serisinde oynamak istediğim tek oyun diğerleri benlik değil

Deswaaa

11.7.2020 10:06:02

0
Efsane oyun umarım atlus persona serisi ni pc getirir artık

encuni

11.7.2020 09:49:30

0
3 4 5 nintendo switche getirseler ya. Persona collection
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız