Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pac-Man'de Neredeyse Tüm Hayaletler Kırmızı Olacaktı


 
     Seneler sonra su yüzüne çıkan bir habere göre, 1980'de Pac-Man tasarlanırken, Namco başkanı Masaya Makamura, Blinky, Pinky, Inky ve Clyde adlı hayalet karakterlerin hepsinin kırmızı renkte olmasını istemiş.

     Fakat oyunun geliştiricilerinden biri olan Toru Iwatani, buna bazı haklı sebeplerden karşı çıkmış. İsimleri farklı olan bu hayaletlerin, farklı karakterlere de sahip olmasını, ayrıca oyunun, erkeklere olduğu kadar kadınlar için de çekici olmasını istemiş. Makamura'nın kırmızı olmaları konusundaki ısrarları üzerine, Iwatani oyunda çalışanlar arasında bir anket düzenlemiş.

     O zamanlar 26 yaşında olan Iwatani, elleri titreyerek Makamura'nın odasına girmiş ve sonucu göstermiş. 40 renkli oya karşı 0 kırmızı oyu varmış. Böylece Pac-Man'deki hayaletlerimizin kırmızı, pembe, mavi ve turuncu olmasına karar verilmiş.

     Iwatani'nin fikrinin arkasında durması sayesinde, kült bir oyun olan Pac-Man daha renkli olarak piyasaya sürülmüş ki böylesinin daha iyi olduğuna herkesin katıldığına eminim.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Geek pac-man namco
Ubisoft Oyunlardaki Karakter Animasyonlarına Büyük Yenilik Getiriyor DayZ Yapımcısı HTC Vive'a Özel Bir Oyun Geliştiriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

OldGamers86

19.6.2015 05:09:18

0
Demokrasiye bak sen. :D

Zoginet

18.6.2015 14:39:08

+1
Tasarımcıları ve oyun geliştiricilerini biraz özgür bırakıp kendi birikimlerini oyuna yansıtmalarının ne kadar önemli olduğu buradan belli. Şu patronlar az biraz karışmasalar oyunlara daha kim bilir neler farklı olurdu.

Zoginet

18.6.2015 14:37:10

0
Tasarımcıları ve oyun geliştiricilerini biraz özgür bırakıp kendi birikimlerini oyuna yansıtmalarının ne kadar önemli olduğu buradan belli. Şu patronlar az biraz karışmasalar oyunlara daha kim bilir neler farklı olurdu.

acmtncy

18.6.2015 13:59:36

0
gençlerin önünü açmanın önemi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız