Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS Vita'yı Hiç Böyle Görmediniz (Video)


     Gamezilla'nın, Londra'daki PS Vita etkinliğinden kayıda aldığı görüntülerde, konsol ile yüklü gelen neredeyse tüm özellikleri görebilmemiz mümkün.

     Şimdi, videoda izlediğimiz bazı özellikleri kısaca anlatalım.

Bekleme Ekranı:
 
     Bu ekran PS Vita kilit modunda iken görünür. Genelde zaman ile ilgili göstergelere yer verilir. Bekleme ekranının özelleştirilebilir olup olmadıgını henüz bilmiyoruz. Videoda kilit ekranının PS Vita'ya has açılma yöntemi olduğunu görüyoruz. Ekranın sağ üst köşesinde sayfa kıvrımı yer alıyor. Bu kıvrımlı köşeden tutup sol alt köşeye doğru sürüklediğimizde ekran kilidini açmak mümkün oluyor.

LiveArea Ekranı:
 
     Bu ekran PS Vita için özel olarak tasarlandı. PS Vita'daki her oyunun kendi LiveArea Ekranı olacak ve bu ekran iki bölüme ayrılacak. Info Zone (Bilgi Alanı) bölümünde oynadığınız oyunla ilgili en son indirilebilen içerikleri ve mevcut turnuva etkinliklerini görebileceksiniz. Communication Zone'da (İletişim Alanı) PlayStation arkadaşlarınızın otomatik durum güncellemeleri ile neler yaptığını görebileceksiniz. Yeni bir trophy (kupa) kazanıp kazanmadıklarını görebilecek ve hatta yorum yapabileceksiniz. LiveArea Ekranı arkadaşlarınızın ne yaptığını görmek ve en sevdiğiniz PS Vita oyununda ne kadar iyi olduğunuzu onlara göstermek için en mükemmel yol.

Top Darts Oyunu:
 
     Bildiğimiz Dart oyunu. Bu oyun PS Vita ile yüklü gelmeyecek. Etkinlikte kullanıcıların test edebilmesi için sunulmuş. Bu yüzden kısa kesiyorum.

Durum Çubuğu:
 
     PS Vita ekranının en üstünde yer alan siyah renkli çubuktur. Bu çubukta GSM şebekesi, aktif uygulama ve oyunlar, saat, pil ve yeni mesaj iletileri gibi birçok gösterge yer almaktadır. Video'da Top Darts oyunundayken özellikle gösteriliyor.
 
 

Ana Menü'ye Geçiş:
 
     Herhangi bir uygulama veya oyunu durakllattığımızda ana menüye dönmek için tıpkı kilit ekranını açarken yaptığımız gibi sağ üst köşedeki sayfa kıvrımını, sol alt köşeye doğru sürüklüyoruz.

Menü Geçişleri:
 
     Ana menüde uygulama veya oyun ikonları yer alır. Menüdeki tüm uygulama ve oyunları görüntüleyebilmek için ekranı parmağımızla yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarıya doğru sürükleriz. Eğer açık uygulamalar arasında geçiş yapmak istiyorsak ekranı parmağımızla sağa veya sola doğru sürükleriz.

Settings (Ayarlar) Menüsü:
 
     Aslında bu özellikten bahsetmek istemiyordum. Çünkü hepiniz bu özelliğin hangi seçenekleri barındırdığını biliyorsunuz. Videoda dikkat ederseniz kullanıcı Polonya dil seçeneğini işaretliyor. Polonya dili daha önce hiçbir konsolda yer almamıştı. PS Vita ile Polonyalılar bir ilki yaşayacak ve ilk defa bir konsolu Polonya dili ile kullanabilecekler. Keşke kullanıcı dil seçeneklerinde ne var ne yok bize gösterebilseydi. Hani bir umut Türkçe de vardır diye iç çektim kendimce ama kaydırma çubuğunun çok da kısa olmadıgını gördüm. Dil seçenekleri çok olsaydı kaydırma çubuğu videoda göründüğünden daha kısa olurdu diye düşünüyorum.
 
 

Kacik Powitalny Oyunu:
 
     PS Vita ile yüklü gelecek oyunlardan birtanesi. Bulmaca tarzında birçok mini oyunu bünyesinde barındırıyor. Videoda gördüğünüz üzere, kullanıcı Vita'nın ön kamerası ile kendi resmini çekiyor ve çektiği resim ile yap boz oynuyor.

Party (Parti) Uygulaması:
 
     Arkadaşlarınızla istediğiniz zaman Party (Parti) ile sohbet edebilirsiniz. Bu sesli ve yazılı sohbet uygulaması önceden yüklü olarak gelecek ve ne yapıyor olursanız olun, sekiz parti üyesi ile konuşmanızı sağlayacak.

Web Browser (İnternet Tarayıcı):
 
     PS Vita'nın en merak edilen uygulamalarından biri de internet tarayıcısı. Geçtiğimiz günlerde PS Vita'nın Flash destegi olmayacağı yönünde haberler yayınlamıştık. Bunun korkulacak bir yanı yok. Çünkü Vita HTML5 teknolojisini destekliyor. Videoda gördüğümüz kadarıyla Youtube sayfası mobil olarak değil de masaüstü versiyonu ile açılıyor. Sayfaları yakınlaştırmak , uzaklaştırmak, aşağı ve yukarı kaydırmak pek sıkıntı yaratmıyor gibi görünüyor.
 
 

Near (Yakın) Uygulaması:
 
     PS Vita ile yüklü gelecek. Near'ı (Yakın) kullanarak tüm PlayStation Network arkadaşlarınızla bağlı kalabilir ve konumunuzla ilgili bilgiler paylaşarak yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Update (Güncelle) düğmesine basın ve bulunduğunuz yere göre yeni insanlar bulun, oyunlarda meydan okuyun veya işbirliği modunda oynayın ve PS Vita üzerinde tamamen benzersiz bir oyun deneyiminin keyfini çıkarın. Hatta yeni seviyeler, açılan öğeler ve oyun içi nesneleri alarak veya göndererek oyun deneyiminizi zenginleştirebilirsiniz. Gittiğiniz her yerde karşınıza yeni sürprizler çıkaracak.

     Arkadaşlarınızın oyun tercihlerini, kazandıkları trophy'leri (kupa) görebilir ve kimin daha iyi bir oyuncu olduğunu görmek için istatistiklerinizi karşılaştırabilirsiniz.

Menü İkonlarını Hareket Ettirme - Yer Değiştirme:
 
     Videoda özellikle buna dikkat ettim. Sık kullandığınız uygulamaları yan yana dizmek veya yerlerini değiştirmek istiyorsanız şimdilik bu mümkün görünmüyor. Kullanıcı aynı iPhone'de olduğu gibi uygulamanın üzerine parmağıyla bir süre basılı tutuyor ve sürükleyerek hareket ettirmeye çalışıyor. Malesef herhangi bir tepki almıyor.

PSN Message (PSN Mesaj) Uygulaması:
 
     PlayStation Network arkadaşlarınızla iletişime geçmenin başka bir yolu da PSN Message (PSN Mesaj). PS Vita'nızla çektiğiniz bir fotoğrafı veya bir güncellemeyi arkadaşlarınıza gönderin ve neler olup bittiğinden haberdar olmalarını sağlayın.

Trophy'ler (Kupa) Uygulaması:
 
     PS Vita oyunları trophy'leri (kupa) destekler, böylece arkadaşlarınıza PS Vita ve PS3'teki tüm muhteşem oyunlarda neler başardığınızı gösterebilirsiniz. Arkadaşlarınızın profillerine tıklayarak neler yaptıklarını görebilir ve kimin daha iyi oyuncu olduğunu belirlemek için tüm trophy'lerinizi (kupa) karşılaştırabilirsiniz. Arkadaşınızın sizden daha fazla trophy'si (kupa) mi var? En fazla trophy'yi (kupa) kazanıncaya kadar oynamaya devam edin.

PS Store:
 
     Videoda kullanıcı Playstation Store giriş yapmaya çalıştığını görüyoruz. PS Vita için daha önce kaydedilmiş bir kullanıcı adı ile giriş yapılıyor fakat PS Vita için Playstation Store'de henüz içerik mevcut değil.

Yeni İleti (Bildirim) İkonu:
 
     Durum çubuğunda yer alan ve PS Vita'nın sağ üst köşesinde mavi renkli yuvarlak ikondur. Bu ikona tıkladığımız zaman gelen iletileri, durum güncellemelerini ve yeni mesajları liste halinde görebiliriz. Okumadığımız her ileti için bu ikon üzerinde numaralar belirmektedir.
 
     Videoyu aşağıdaki oynatıcıdan seyredebilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation vita game video ps vita konsol taşınabilir
Naruto S: UNG'ın Japonya Tarihi Kesinleşti Hjerspeth'den Messi'ye Özel Bir Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

29.11.2011 08:33:35

0
Vita da da PS3 te oldugu gibi birden fazla hesap acabilecekmiyiz? Yada PS3 te bulunan hesaplarimizin hepsini kullanabilecekmiyiz? PSP tek hesap olusturuluyordu. { Lutfen bilen arkadaslar yanitlayabilirse memnun olurum.} Simdiden tesekkurler.

Chidori

27.11.2011 19:43:40

0
Güzel.

Alper

27.11.2011 18:35:04

0
PSP'den beri aynı tema artık değiştirseler şu temayı.

avatar78

27.11.2011 10:01:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: darknessshadow ya bu psvita nin dokumatik ekran biraz sorunlumu yoksa bu adam çok mu sabırsız
Öyle, sorunlu. Gene Gamescom'dakinden daha iyi, daha hassas; ama teknik bir sorun değil. Umarım güncellemeler ile düzeltilir. Kapastif ekranların hiçbiri böyle değil. @berkaylive, orası zor. PS Suite bile gelmişken Android'e gelen oyunlar Vita'da da çalışacak ki; sana soralım, onlarda oyun mu oynanır?

berkaylive

27.11.2011 08:25:54

0
Ya oyun sayısıyla başarıya ulaşacaklar,ya da iPad 3 ,Galaxy S III yüzünden fena çuvallayacaklar...

konix

27.11.2011 02:53:03

0
Bence erken yapılmış bir cihaz. Mobil işlemci birimlerin iyi bir ivme yakaladığı bu dönemlerde gelişen teknolojiyi takip etse, en azından 1 sene daha üzerinde çalışsaydılar ortaya PS3'den daha iyi bir sonuç çıkardı.

darknessshadow

27.11.2011 00:44:03

0
ya bu psvita nin dokumatik ekran biraz sorunlumu yoksa bu adam çok mu sabırsız

aterikasedi

27.11.2011 00:25:34

0
ekran biraz daha büyük olaydı iyiydi

HeavyBlitz

27.11.2011 00:12:01

0
Harika olmuş.

clubberkay

26.11.2011 23:59:31

0
güzele benziyor...

avatar78

26.11.2011 23:37:23

+1
Hassaslık biraz düzeltilmiş, ama hala eksik yanları var. -Net performansında sıkıntı var; yine de bir el konsolu için şahane düzeyde. Umarım güncellemeler sıkı tutulur, PSP'deki gibi browser bir yana atılmaz.

Oyuncu82

26.11.2011 23:12:55

+1
Vay be yeni nesil süper bir şey. Açıklayamadım.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız