Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS Plus'ın Ücretsiz Oyun Sistemi Yenileniyor & Haziran Ayı İçerikleri Açıklandı


    Sony'nin ücretli oyun sistemi PlayStation Plus'ta her ay bazı oyunlar ücretsiz olarak sunuluyor. Önümüzdeki aydan itibaren Sony, bu sistemde bir değişikliğe gideceğini açıkladı.
 
    Belirtilenlere göre bundan sonra Sony, her üç platform için aylık iki adet oyun sunacak. Bu oyunlar her ayın ilk Çarşamba gününden itibaren indirilebilir olacak. Oyunlar, bir sonraki ayın ilk Çarşamba gününe kadar indirilebilir kalacak. Ayrıca bundan sonra Sony, yıllık oyunlar da sunmayacak.
 
Bu sistemin başlayacağı Haziran ayının içerikleri şöyle,
 
PS4: Pixeljunk Shooter Ultimate - Trine 2: The Complete Story
PS3: NBA 2K14 - Lone Survivor Director's Cut
PSV: Dragon's Crown - Surge Deluxe

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Plants vs Zombies: Garden Warfare, PS3 ve PS4 İçin Duyuruldu ArmA 3'ün Satışları Milyonluk Barajı Geçti
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Uzayda Bir Nokta

3.6.2014 11:49:37

0
Benim anlamadığım bir şey var değerli arkadaşlar. 1 yıllık oyun vermeyecekmiş ne demek ? Ben ps4 ümü ilk aldığımda o ay hangi oyunlar ücretsiz verildiyse sadece onları indirebildim daha önce verilenler paralı gözüktü bana. Şimdi ne değişti ki gene aynı muhabbet :S Ps4 açısından güzel birşey. Zaten hesaba attığın oyunu psn hesabın aktif olduğu sürece oynayabiliyosun. Güncelleme ile 2 oyun verileceği dışındaki bi yenilik göremedim anlamadım açıklar mısınız karşılaştırmalı olarak?

İdrak İstimlak

30.5.2014 15:03:06

-1
Çok güzel özetlemişsiniz, PSN şu anda verdiği servis ve hizmetlerle Live'dan daha önde. Hatta Türkiye gibi Live'a erişimin çok kötü bir durumda olduğu bir ülkede bile Live2ın övülmesi enteresan oluyor. Online oyunlarda aşırı lag'la karşılaşacağınız Güney Amerika gibi ülkelerle sizi eşleştiren Live yerine, PSN size yakın yerlerdeki arkadaşlarınızla oyun oynama imkanı sunan matchmaking sistemine sahip. İçerik konusuna hiç girmeyelim, TR PSN bu konuda rakibinden fersah fersah önde. Ama nedense bir Live hastalığıdır tutturmuş gidiyoruz.

msbsvg

30.5.2014 11:32:03

0
PSN PLUS hakkında bir kaç sorum olacak arkadaşlar. Şimdi ben PS4'ümü yeni aldım. Elimde sadece bir adet kutulu oyunum var. FIFA14. Anladığım kadarıyla oyunun içinden artık online kodu çıkmıyor. Bu oyunu oynamak için PSN PLUS üyeliği almak zorundayım sanırım? PSN PLUS şart gibi gözüküyor ve mecbur geçeceğiz gibi, bununla alakalı sizlere 3 sorum var yardımcı olursanız sevinirim. 1) 14 günlük ücretsiz üyelik deneme hakkım varmış? Bunun handikapları ve artıları nelerdir? Otomatik yenileyip aylık 14 TL mi çekiyor? 2) 14 günlük ücretsiz üyeliği diyelim ki bugün aldım. Mayıs ayına ait olan oyunu ve Haziranda gelecek 2 oyunu indirdim. Üyeliğim bitince de yenileme yapmaz isem o oyunlar silinecek mi? 3) Herhalde bundan sonra ücretsiz hediye içerikler sadece 1 aylık olacakmış. Şuan PS4 için Mayıs ayı öncesine ait ücretsiz bir oyun var mıdır?

BSC Misafiri

30.5.2014 10:37:49

0
@bluelabel Arkadasim su an ne PS4 ne Xbox One sisteminde cok sayida oyun yok. PS3 son 2 yildir 3-5 aylik piyasaya oyunlarini bedava vermeye basladi cunku PS3 oyun kutuphanesi genisledi. Sebebi bu. Ps4 oyun kutuphanesi genislesin biraz onumuzdeki seneden itibaren merak etme 3-5 aylik piyasa oyunlari yine PSN plus bedava verecek. Cok bilgili birisin ama fanatik bir acidan bakmissin. Tamamen oyun coklugu ve azligina gore bu olay. Ve idda ediyorum birkac ay sonra yeni battlefield oyunu cikacagina yakin BF4 PS4 versiyonu bedava olacak bekle gor. Bu sene sonu baslar sony saglam hala para verilen oyunlari yavas yavas psn plus bedavasi yapmaya. Bu arada hem xbox one hem ps4 hem wii u sahibiyim. Amerikada yasiyorum. Bana live ile psn son hali arasinda fark varmi diye sorarsan icerik olarak sana psn'nin ozellikle video ve tv sovlari satin almasi gibi opsiyonlari ile live'dan bir adim ileride. Amerika'ya ozel o kadar icerik varki psn uzerinde sen Turkiye'den amerika kayitli psn alsan dahi o icerikleri goremiyorsun psn'e girince turkiye ya da avrupa uzerinden. Ben 1 aydir yaklasik sizin haberlerini okudugunuz playstation now beta kullaniyorum. Hic sorunsuz hemde. Oyun altyapisina gelince live'da sorun yasadigim zamanlar oluyor 25mb brondband baglanti ile. Ancak su cok acik ps3 zamanindaki kadar sorun artik ps4 online altyapida yasamiyorum. Belirtmek isterim.

F355 Challenge

30.5.2014 06:58:35

+2
Games with Gold'da oyunu Gold'ken satın alınca Gold üyeliğiniz bittiğinde de oynamaya devam edebiliyosunuz PSN'de de böyle olsaydı iyi olurdu.

İdrak İstimlak

30.5.2014 06:32:18

-1
Daha fazla oyun gelecek, bence gayette iyi oldu. İşin enteresan tarafı oyuncunun lehine bir karar olmasına rağmen, yeniliği yapan Sony olduğu için, anlamsızca eleştirenlerin olması. Plus ile gelen oyunları download list'e eklediğiniz sürece zaten o oyunu Plus üyeliğiniz olduğu sürece sınırsız kullanabiliyorsunuz.

rambocuk

29.5.2014 23:38:38

0
ps4 e sonunda düzgün oyunlar gelmiş

ultraslan06GS

29.5.2014 22:47:09

0
Haberde bir hata var sanırım ...

bluelabel

29.5.2014 22:21:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: stun ps4 te online oynamak için ps plus zorunlu oldugu için böyle bir değişiklik oldu.. yinede bedava oyun vermesi çok iyi.. ps plus çıkmadan önce xbox live hem para alıyordu hemde oyun vermiyordu gerçi şimdi verdiği oyunlarda 1-2 oyun hariç 5 para etmeyen oyunlar
Milyonlarca kere anlattık, bir kez daha anlatalım; Sony PS3'e 6-7 aylık güncel oyunları da beleşe veriyordu çünkü PSN+ isteğe bağlı, sadece beleş oyun üzerine kurulu bir sistemdi. Microsoft ise, online oynamak için "seve seve" üye olunması gereken sisteme beleş oyunlar veriyor. 2 sistem arasındaki fark, PSN+ beleş oyun vermese bir Allah'ın kulu üye olmaz, Live beleş oyun vermese "yıllardır" olduğu gibi yine milyonlarca üyesi olur. Türkçesi; Microsoft online oynayan kullanıcılarına iyi/kötü oyun vererek kıyak yapıyor, Sony beleş oyun almak için para veren üyelerine beleş oyun veriyor. Yaklaşık 7 aydır, Sony'nin PS4'de online oynamak için "mecburi" olan PSN+ üyelerine verdiği beleş oyunları görüyoruz. Niye şimdi 6-7 aylık güncel oyunlar yerine indi bindi oyun veriyor acaba? Verse ya BF 4 falan... Demek ki neymiş, olay ilk paragrafta yazdıklarımdan ibaretmiş.

Alondate

29.5.2014 20:57:02

0
En sevdigim editörden yine güzel bir haber <3 Bu ay vita sahipleri 4 oyuna birden erişiyor bunu da belirtelim arada kaynamasın. Vita için verilen 2 oyun haricinde; Lone Survivor ve Pixel Junk Shooter da aynı şekilde vita için indirilebilir olacak. Vitacılar için iyi bir fırsat

S A M C R O

29.5.2014 20:48:22

+1
Editörümüz'e harika(!) haberinden ötürü kucak dolusu sevgiler...

ulwi

29.5.2014 20:37:31

+1
Bundan sonra Ps4 e indie oyun alinmaz, zaten her ay 2 tane verdiklerine göre hepsini bir sekilde verecekler plus kullanicilarina.

smalsrol

29.5.2014 20:26:47

+2
REsmi haberi şimdi okudum , kısaca şunu diyor, artık oyunlar aylık periyodlar halinde değişecek. Ee zaten öyle değilmiydi derseniz mesela Resogan kaç ay geçmesine rağmen hala ps plus üyelerine bedava. Sony artık böyle bir uygulamanın olmayacağını, hatta bu oyunları henüz almamış kullanıcıların bir an önce bu oyunlara sahip olmaları gerektiğini söylüyor çünkü yakında o oyunlar kaldırılcakmış. Hazirandan itibaren ise Ps4, Ps3 ve ps Vita için her ay 2 şer oyun verilecekmiş.

Frozen Grenadier

29.5.2014 20:14:55

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N Plus konusuna yazdığım mesajı aynen kopyalıyorum.

Arkadaşlar artık yıllık oyun sistemi kalktı. Bundan sonra her ay PS3, PS4 ve PS Vita için ikişer oyun verilecek. Ayrıca o ayki ücretsiz oyunu cihaza indirmeyip hesabınıza ekleseniz bile Plus üyesi olduğunuz süre boyunca oynayabilirsiniz. Plus üyeliğiniz bittikten 1-2 yıl sonra daha önce Plus üyesi olduğunuz hesaptan tekrar üye olunca eski oyunlar tekrar hesapta gözükecektir. BSC çevirisinde hata var, işin doğrusu benim dediğim gibi.

Protip: you don’t have to download the game to your hard drive (or memory card) to gain the entitlement — you can also go to the web store, add them to your cart and check out. Once the game says “Purchased” below it when you’re logged in, you’ll be set for the future as long as you’re a PS Plus member
bu kesinse süper bsc haberindeki gibiyse leş

drakula_ss

29.5.2014 20:08:13

0
Benim icin süper haber. Ps4 oyun görmüş olacak.

oldschoolgamer

29.5.2014 19:27:37

+2
Özet: Aylık oyun sayısı artıyor (Her platforma 2 oyun) ve bu oyunlar bir ay indirilebilir olacak önceden 2 aydı - Bu oyunları indiren PS Plus olduğu sürece oynayabilir.

Hana-MicHi__

29.5.2014 19:12:18

+1
Haber düzeltildi Allahtan yoksa Sony ye çok pis sövecektim; )

yiroki

29.5.2014 19:12:05

0
saçma sapan indie oyunları vereceklerine 1 tane adam akıllı oyun versinler

Armag3d0N

29.5.2014 19:08:39

+4
Plus konusuna yazdığım mesajı aynen kopyalıyorum. Arkadaşlar artık yıllık oyun sistemi kalktı. Bundan sonra her ay PS3, PS4 ve PS Vita için ikişer oyun verilecek. Ayrıca o ayki ücretsiz oyunu cihaza indirmeyip hesabınıza ekleseniz bile Plus üyesi olduğunuz süre boyunca oynayabilirsiniz. Plus üyeliğiniz bittikten 1-2 yıl sonra daha önce Plus üyesi olduğunuz hesaptan tekrar üye olunca eski oyunlar tekrar hesapta gözükecektir. BSC çevirisinde hata var, işin doğrusu benim dediğim gibi. Protip: you don’t have to download the game to your hard drive (or memory card) to gain the entitlement — you can also go to the web store, add them to your cart and check out. Once the game says “Purchased” below it when you’re logged in, you’ll be set for the future as long as you’re a PS Plus member

oldschoolgamer

29.5.2014 19:04:05

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga Ps4 için ayda 2 oyun gelmesi çok güzel oldu benim açımcan sonuçta diğer plartformlar beni ilgilendirmiyor çok beğendim bu olayı :).

Aklımı karıştıran sadece 1 ay boyuncamı oynayacağız oyunu yoksa yine plus üyeliğimiz kadar mı?
PS Plus oldugu sürece oynayabilirsin.

BSC Misafiri

29.5.2014 19:04:05

+1
bundan bir yıl önce bir oyunun yanında yarım yıllık ps plus hadiye gelmişti. 6 ay geçti ama üyelik bitmedi. bir ay önce kıllanmaya başladım. biraz kurcalayınca otomatik ödeme diye bir şey buldum kapadım ps plus bitti. meğerse bu sony aylardır bana tatlı tatlı 14'şer lira sokuyormuş. hiç de bir bilgilendirme ya da herhangi bir şey yapmıyor namussuzlar

Noctis_Strife

29.5.2014 19:02:26

+2
Anladığım kadarıyla eski sistemin yanında her ay 2 tane daha her hangi bir platform için oyun verecekler, yani 2 tane fazladan oyun verilecek! Haber yanlış anlaşılmış ve aktarılmış.

Gye_Baek

29.5.2014 18:55:33

0
Ps4 için ayda 2 oyun gelmesi çok güzel oldu benim açımcan sonuçta diğer plartformlar beni ilgilendirmiyor çok beğendim bu olayı :). Aklımı karıştıran sadece 1 ay boyuncamı oynayacağız oyunu yoksa yine plus üyeliğimiz kadar mı?

asaltek

29.5.2014 18:55:27

0
aslında çok da kötü değil, yine her ay iki oyun verecek işte, hatta ps4 için ayda bir tane veriyordu. halihazırda aboneliğini sürdürenler için giren çıkan yok, ps4 için artısı bile var.

:::LOSTPLANET:::

29.5.2014 18:52:50

0
Yumurta ters döndü bu sefer . Gerçi ps4 üretilmemiş olsaydı bu durum PSN plusların satışlarını düşürürdü. Fakat Ps4 için zaten psn plus almak zorundayız ( free to play oyunlar ve single mode oynayacaklar dışında) . Microsoft'un bir zaman söylediği şeyler, tek tek gerçeğe mi dönüşüyor dersiniz ? Neyse artık hayırlısı...

murlek

29.5.2014 18:48:35

0
Uyelik bittimi tekrarlamayız olur biter

rcpyksl

29.5.2014 18:46:55

0
Sanıyorum şimdiye kadar indirdiklerimizde bu uygulama olmayacak.

stun

29.5.2014 18:46:03

-1
ps4 te online oynamak için ps plus zorunlu oldugu için böyle bir değişiklik oldu.. yinede bedava oyun vermesi çok iyi.. ps plus çıkmadan önce xbox live hem para alıyordu hemde oyun vermiyordu gerçi şimdi verdiği oyunlarda 1-2 oyun hariç 5 para etmeyen oyunlar

Frozen Grenadier

29.5.2014 18:40:45

-3
ps plus ları iptal etmenin zamanı geldi
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız