Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PSVita: Geliştirici ve Kullanıcı Donanım Farkı

Ah bir de özelliklerin kısıtlanmasa
 
     Şimdi bahsedeceklerim kesinlikle geliştiricilere verilen donanımın neden kullanıcıya da verilmediği yönünde değil. Sadece geliştiricilere ve kullanıcılara verilen PSVita’nın donanımsal olarak farklarını göstermek istedim.

     Geçtiğimiz günlerde birçok internet sitesinde PSVita‘nın TV‘ye bağlantısının ve HDMI çıkışının olmayacağı yönünde haberler yayınlanmıştı. Hatta Sony, bu haberi resmi blogundan da okurlarına duyurmuştu. Birçoğumuz bu habere üzelsek de, birçoğumuz bunun doğru bir karar olduğunu, TV‘de oyun oynanacaksa PS3 alınması gerektiği yönünde yorumlarda bulunmuştu. Tabi bu tartışılacak bir durum.

     Şimdi gelelim geliştiriciye dağıtılan PSVita ile kullanıcıya dağıtılacak olan PSVita arasındaki donanım farklarına.

     Aşağıdaki ilk üç resim geliştiricilere dağıtılan PSPVita‘dır. Konsola baktığımızda, PSP 1000, 2000, ve 3000 modellerinde kullanılan şarj girişi, micro (mini) USB girişi, HDMI (muhtemelen) girişi, PSP Go modelinde kullanılan, aynı zamanda PC ile veri depolama işlevini gören şarj girişi ve 3.5 mm kulaklık girişini görüyoruz. Geliştiriciler için bukadar çok alternatifin sunulması aslında şaşılacak bir durum değil. Fakat kullanıcı olarak bu özelliklere sahip olmayı kim istemezdi ki.
 
 
 


     Kullanıcılara dağıtılacak olan PSVita ise aşağıdaki resimde gördüğünüz gibidir. PSP Go‘da kullandığımız, aynı zamanda PC‘den veri depolamaya yarayan şarj aleti ve hemen yanında konumlandırılan 3.5 mm kulaklık girişi konsolun altında bulunan bağlantıları oluşturmaktadır.
 


     Bu arada sizinle bir resim daha paylaşmak istiyorum. aşağıda gördüğünüz resimler PSVita‘nın üstünde konumlandırılan girişleri göstermektedir. Bu girişler, geliştiricilerde olduğu gibi kullanıcılara gönderilecek olan PSVita’da da yeralmaktadır. Geniş olan giriş, bizim PSVita oyun kartlarını takacağımız giriştir. Fakat onun hemen yanındaki girişin henüz hangi amaçla kullanıldığı bilinmemektedir. Bazı yabancı kaynaklardan takip ettiğim kadarıyla bu girişin micro HDMI olabileceği yönünde görüşler var. Kimisine göre micro HDMI olsada kimine göre bu bağlantı micro USB girişi.

     Resimlere bakıp siz karar verin.

 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
psvita psp psp go sony playstation hdmi usb vita
Jimmy Fallon'un Uncharted 3 Performansı Black Ops: Annihilation Paketi Doğrulandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

avatar78

16.6.2011 20:01:28

0
Ersin Çakı hocam, vita haberlerinizi merakla okuyorum, sizin gibi vita hayranı bulmak zor bsc editörleri arasında. -sizi de konumuza bekleriz, engin bilginizden yararlanmak için. http://forum.donanimhaber.com/m_49813429/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49813429

BSC Misafiri

16.6.2011 19:58:43

0
her firmanın uyguladığı bilinen satış stratejileri önce kısıtlı model üret gün geçtikçe yeni özellikler katarak satmaya çalış,hatırlarsanız xbox 360 ilk çıktığında onda bile hdmi girişi yoktu gerisini siz düşünün.

BSC Misafiri

16.6.2011 19:09:56

0
eğer böyle birşey yaparlarsa saçmalarlar gerçekten özellikle led ışığının olmaması büyük eksiklik bu arada donanimhaber forum vita konusuna gelip fikir beyanında bulunursanız seviniriz http://forum.donanimhaber.com/m_49813429/mpage_1//tm.htm#49918438

BSC Misafiri

16.6.2011 18:33:20

0
memorry card

Aknyldz

16.6.2011 17:21:28

-4
Bu bildiğin HDMI girişi işte.

BSC Misafiri

16.6.2011 17:04:39

0
Bence o usb giriş.Çünkü aynı psp'deki gibi vida yerleri bulunuyor.psp de usb girişine kamera, gps cihazı vb ekipmanlar takılırkn vida girişiyle sabitleştiriliyor.Buda onun içindir herhalde .
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız