Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS5 Sesli Sohbet Rapor Sistemi Detaylandırıldı

 
Sony, PlayStation 5'in sesli sohbet rapor sisteminden daha fazla detay paylaştı.

PlayStation 5 kullanıcıları sesli sohbet sırasında yaşadığı sözlü tacizleri rapor edebilecek.

Diğer oyuncuyla yapılan ana konuşmanın 20 saniyesi ve konuşmanın öncesinden ve sonrasından ek 10 saniye ile birlikte en fazla 40 saniyelik bir ses klibi kaydedilip Sony'e gönderilecek ve gerekli görüldüğü takdirde işlem yapılacak. Son beş dakika içinde yapılan konuşmaları kullanabileceksiniz.
 
PlayStation 4'ün yeni sistem yazılımı güncellemesi versiyon 8.00'ın yayınlanmasıyla birlikte "sesli sohbetler kaydedilebilir ve diğer kullanıcılar tarafından bize gönderilebilir" uyarı mesajı PlayStation 4 kullanıcılarını biraz telaşlandırmıştı. 
 
Sony, kullanıcıların grup sohbetlerini kendileri kaydetmediklerini ve rapor edilmedikçe dinlemediklerini belirtti ve ilk başta daha net açıklama yapmadıkları için oyunculardan özür diledi. PlayStation 5 ile PlayStation 4 arasında cross-gen chat destekleneceği için bu uyarı mesajı PlayStation 4'e eklenmiş.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PlayStation Blog sony playstation 5 ps5 playstation next gen
Star Trek: Discovery'nin 4. Sezonu Resmi Olarak Onaylandı Sony Bazı Bağımsız Geliştiricilerin PS Store İndirim İsteklerini Geri Çeviriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

19.10.2020 06:59:25

0
Buradaki sohbet, tanıdığınız arkadaşlarınızla yaptığınız sohbeti kapsıyor.Yani birisi size küfür ediyorsa o sizin arkadaşınız veya psn kardeşiniz ?? multide oyunda karşılaştığınız kişileri kapsamıyor.Belki ileride onlara dönük de bi şey yapılır.Aslinda bu çok daha önemli bir konu.Bf 5te dağlı itlerin pacavrasini avatarı yapıp Türk olanlara propaganda veya kötü kelimeler kullananları ya da oyunlarda hile, trollük yapanlari illa sizin nickname'ini bulup şikayet etmeniz bekleniyor.Oysa playstation 3te grupta olmaksızın multide karşılaştığınız her oyuncunun nickleri ana menüde görünüyordu.

:::LOSTPLANET:::

18.10.2020 23:47:48

0
Bu sizin arkadaşlarınızı kapsayan bir sohbet kontrolü.Birisi size küfür ediyor veya oyundan soğutuyorsa bu sizin arkadaşınız ya da psn kardeşiniz :D Multide karşılaştığınız ve tanımadığınız insanları kapsamıyor.Aslında öncelikle o insanları kapsayan bir denetim ve raporlama sistemi olmalıydı. Dağlı itlerin paçavralarını avatar resmi olarak koyup propaganda yapanları, oyunlarda hile yapanları, trollük yapıp oyun deneyiminizi baltalayanları nick namelerini bulacaksınız da bu bana şunu şunu yaptı diye şikayet edeceksiniz.Bir kere PS 4'ün menülerinde böyle bir ayar yok.Bakın Playstation 3te oyunlarda tanımadığım ama oyunda karşılaştığım oyuncuların isimlerini ana menüden görebiliyor ve bi tıkla onları gerektiğinde şikayet edebiliyordum.Bu sistem şuanki gelişmiş konsolda ne yazık ki bulunmuyor.

Philipp_Plein

17.10.2020 18:59:33

+1
Peki ne gibi yaptırım uygulayacaklar bu küfür edenlere? Sanırım PSN hesabını geçici olarak banlayacaklar.

Frobe

17.10.2020 15:52:03

0
Ben CS:GO'daki Rusları toxic sanırdım eskiden. COD: MW'de karşılaştığım İngiliz ergenlerini görünce, Ruslar melekmiş meğerse. Din, ırk, kitap, cinsiyet, ne varsa sövüyorlar. PS5'teki record olayı da, Nvidia'nın son (istediğin kadar) dakikaları record almaya benziyor.

Fearless_tr

17.10.2020 13:17:59

+2
Küfürcüler babalara geldi simdi :))))
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız