Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS3 İçin Yeniden Yapılsa Dediğimiz PS1 Oyunları


Image and video hosting by TinyPic
 
     Yukarıdaki Playstation resmini görünce eminim sizin de benim gibi tüyleriniz diken diken olmuştur. O dönemi yaşayan hangi oyuncu PSX'i özlemiyordur ki? Belki de benim gibi siz de o dönemde oyunlardan aldığınız zevki şimdi alamıyorsunuzdur.
 
      Silent Hill, Resident Evil, Metal Gear Solid, Gran Turismo gibi efsanelerin doğduğu (MGS'nin öncesi de vardı Metal Gear adıyla) Playstation X, sadece Sony'nin değil bütün oyun dünyasının gururu olmuş bir konsoldur. PS3'ü beğenmeyen oyuncular olabiliyor, ama PSX'i sevmeyen bir oyuncu tanımıyorum.
 
      Hayran olduğum Sega Dreamcast ile kardeşçe yanyana duran günleri hatırlıyorum. İnternet o kadar da yaygın değil, konsol savaşları genellikle firmalar arasında geçiyor. Ben de her iki konsolda bayıldığım oyunları sakince oynayabiliyordum. O zamandan kalan harika anılarım var, o dönemi yaşayan oyuncuların hemen hemen hepsinde olduğu gibi.
 
     Playstation X döneminde rahat olmamın sanırım tek nedeni konsol savaşlarının olmaması değildi. DLC (indirilebilir içerik) derdi yoktu, online oyunların stresine gerek yoktu, çünkü insan hiç olmayan bir şeyi istemiyordu. (tamam bu nesilde ben de doğal olarak bazen online oynuyorum)
 
     Peki o dönemde oynadığınız ve sizi büyüleyen oyunların yenilenmiş grafiklerle karşınıza çıkmasını ister miydiniz? Mesela Resident Evil 1 ve Metal Gear Solid 1 gibi mükemmel oyunlar Nintendo Gamecube için yenilenmiş grafiklerle piyasaya çıkmıştı ve son derece başarılı olduklarını söyleyebiliriz. PS 1'in bu mükemmel oyunları neden Playstation 3'te de piyasaya çıkmasın ki? Belki firmalar mali nedenlerle bunu istemiyor olabilir, fakat siz olsanız hangi oyunları gelişmiş grafiklerle oynamak isterdiniz?
 
       Aşağıda gördüğünüz listeye tabi ki benim kendi seçimim ve sizin zevkinize göre bu liste değişecektir. Ben listeyi hazırlarken araba yarışları, futbol oyunları veya dövüş oyunları gibi türlerden ziyade hikaye tarafından sürüklendiğimiz oyunları listeye aldım. Listeyi hazırlarken herhangi bir sıralama gözetilmemiştir. Bizim seçimimiz aşağıdaki gibi, sizin listeniz nasıl olurdu?
 
Metal Gear Solid
     Bundan tam 12 yıl önce PS1 ekranlarında görücüye çıkan Metal Gear Solid, Hideo Kojima'nın efsanesi haline geldi. Mükemmel sunumunun yanı sıra eğlenceli oynanış yapısıyla dikkat çeken oyun gizlilik temasını Tenchu serisi ile birlikte işleyen en iyi oyundu. Hala başarıyla devam eden seri o günlerden kalan heyecanı sunabilen ender serilerden biri olarak görülebilir.
Image and video hosting by TinyPic
 
Resident Evil 2-3
  Resident Evil 1'i Gamecube'de oynadıysanız eminim büyülenmişsinizdir. Korkuyu yüksek kalitedeki grafiklerle oynamak çok zevkliydi. Resident Evil 2 ve 3'ü Playstation 3'ün görsel gücüyle oynadığımızı düşünmek bile heyecan verici. Resident Evil 4 ve 5'te hayal kırıklığına uğrayanlar için RE 2 ve 3'ü yeniden oynama şansı kadar güzel bir haber olamazdı herhalde.
Image and video hosting by TinyPic
 
Vagrant Story
    Vagrant Story adını RPG oyuncuları iyi bilse de Final Fantasy nedeniyle yeterince ünlü olamamış bir oyundur, fakat kalitesi konusunda şüphemiz yok. İnanılmaz sinematik sunumu, merak uyandırıcı hikaye akışı, kendine has derin savaş sistemi ile Vagrant Story eminim PS3'te mükemmel görünürdü.
Image and video hosting by TinyPic
 
Final Fantasy VII
    Haziran 1997 tarihinde konsollarda RPG türü inanılmaz bir oyunla karşılaştı. FF hayranlarının çoğunun da kabul ettiği gibi Final Fantasy VII serinin en iyi oyunu olarak karşımıza çıkmıştı. Final Fantasy XIII'ün yarattığı hayal kırıklığı belki de bu oyunu mükemmel grafiklerle oynama imkanına kavuşunca yok olabilir. Square Enix bu konuda isteksiz davransa da bizim ümitlerimiz tükenmiş değil.
Image and video hosting by TinyPic
 
Silent Hill
    Şu sıralar Silent Hill serisinin 8. oyunu ile ilgili çalışmalar devam ediyor, ama serinin hayranları bu konuda pek de umutlu değil. Silent Hill kasabasına yaptığımız ilk yolculuğu, korkuyu iliklerimize kadar hissettiğimiz o ilk kabusu hatırlıyor musunuz?  Acaba hatıralarımızı abartıyoruz mu dedim geçenlerde kendi kendime, sonra Silent Hill 1'i PSN'den indirdim ve tekrar bitirdim. Sonra kendi kendime hiç de abartmıyoruz, hatta az bile söylüyormuşuz dedim.

Image and video hosting by TinyPic
 
Syphon Filter
     Belki Syphon Filter hiçbir zaman Metal Gear Solid kadar ünlü olamadı, ama PSX için piyasaya çıkan 3 oyunu da yüksek kalitedeydi. PS2 ve PSP'de yok olup giden ve eski değerini kaybeden serinin PSX'teki oyunları başarılı gizlilik öğeleri, hızlı aksiyon sahneleri ile dikkat çekmişti. Gabe Logan'ın maceralarını yeniden yaşamak eminim çok güzel olurdu.
Image and video hosting by TinyPic
 
Tenchu 2
      Metal Gear Solid ile birlikte aksiyon-gizlilik öğelerini en iyi işleyen oyun olan Tenchu 2, PS klasikleri arasında yer alıyor. Mükemmel diyebileceğimiz ilk 2 oyundan sonra, yeni nesile geçilmesiyle birlikte malesef seri de "kötü" oyunları ile yok olup gitti. İlk iki oyunu sadece yenilenmiş grafiklerle çıkarsalar sanırım başarılı olurlardı.
Image and video hosting by TinyPic

Parasite Eve 2
    İlk Parasite Eve oyunu rpg ağırlıklıydı ve çok da büyük ilgi görmemişti. Parasite Eve 2 ise Resident Evil benzeri korku öğeleri ile RPG öğelerini başarılı bir şekilde birleştiren harika bir oyundu. PSX'in en iyi grafikli oyunlarından olan Parasite Eve 2'nin mükemmel ses efektleri bizi Nevada çölünde yalnız hissettirmeyi mükemmel bir şekilde başarıyordu. Şu sıralar Parasite Eve 3rd Birthday'i aksiyon oyunu olarak geliştiren Square Enix'in çok kötü bir iş çıkaracağını düşünüyoruz. Parasite Eve 2 yeniden yapılsa eminim tam bir "sanat eseri" olurdu.

Image and video hosting by TinyPic
 
Dino Crisis
     Oyuncular arasında Resident Evil'ın Dinozorlu hali olarak tanımlanan Dino Crisis'e bu tanım gerçekten de uyuyor. Yine de tam olarak asla RE kopyası diyemeyeceğimiz oyun karanlık atmosferi, ürkütücü müzikleri ve zor bir oyun olması ile dikkat çekmişti. Mermi kıtlığı içinde birbirinden vahşi dinozorlara karşı savaşmayı özledik. Dino Crisis 2 ile de PS1'de aynı başarıyı devam ettiren Capcom'un Xbox'a özel olarak hazırladığı Dino Crisis 3 tam bir faciaydı. Şimdi bu seri yok olup gitmiş gibi görünüyor. Dino Crisis 4 olmasa bile 1. oyunu mükemmel grafiklerle oynamak isterdik.
Image and video hosting by TinyPic
 
     Bizim listemiz burada sona eriyor. Eminim listeye eklenecek daha onlarca oyun vardır. Playstation X'te oynadığımız bazı oyunları asla unutamayacağız. Bugün oyun oynamayı bu kadar seviyorsak, PSX oyunlarına çok şey borçlu olduğumuz kesin.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 3 PS3 ps3 slim Sony PSX PS1 PSN Metal Gear Solid Resident Evil 2 Resident Evil 3 Vagrant Story Final Fantasy VII Silent Hill Syphon Filter Tenchu 2 Parasite Eve 2 Dino Crisis
Dead Nation'ın Trophy Listesi Açıklandı Dünyanın En Küçük Pac-Man Oyunu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Dexter M.

3.9.2012 22:20:06

0
Crash

Gorkem.IX

2.9.2012 05:54:28

0
Tekken 3 tabi ki

canikoblivan

1.9.2012 16:08:48

0
MediEvil istiyorum.. Resmen Tim Burton'ın zihninden çıkmış bir oyundu. Benim için ötesi yoktur, sonunda ağladığım ilk oyundu ayrıca. PlayStation All-Stars Battle Royale'in kadrosuna da girdi Sir Daniel Fortesque, umarım yeni bir MediEvil oyunu için ufak da olsa bir sinyaldir bu.

ECBalaban

1.9.2012 15:53:41

-1
Vigilante tarzı bir oyun hatırlamıyorum ama Twisted Metal o havayı verebilir mi şüpheli.

gowlet

11.5.2012 00:14:27

0
Ah Driver Ah! Sen neydin be! Şu an o kadar isterdim ki Driver 2'nin aynısı sadece gelişmiş grafiklerle. Ne günlerdi ya.

ScienceTR

6.3.2012 08:27:56

0
Crash Bandicoot rally vardı ne oynardık be.2000de almıştım ps1 i hala tık demedi maşaallah ama oyunlar takılıyor

bozkurt35

28.12.2011 23:37:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: bay.manyak

pes 6 ------------> pes 2011 resident evil 3 ------------> resident evil 5 nfs underground 2 ------------> nfs undercover fifa 99 ------------> fifa 11 nba live 99 ------------> nba 2k10 silent hill-1 ------------> silent hill homecoming driver-1 ------------> driver parallel lines tomb raider ------------> tomb raider underground medal of honor (ps1-1999) ------------> medal of honor 2010 god of war 2 ------------> god of war 3 next-gen oyunlar her geçen gün biraz daha çöpleşiyor. eski oyunlar daha iyiydi.
hemen hemen her dediğinize katılıyorum yalnız o fifa 99 un verdiği keyfi hiç bir futbol oyunundan almadım. bi de underground serisi efsanedir ondan sonra ki hiç bir oyun ilk 2 serinin tadını vermemiştir bu gidişle de veremeyecektir.

bozkurt35

28.12.2011 23:33:37

0
crash ozellikle araba yarışlı olanı ve driver ( o zaman ki driver :D) :D

ARC118i

28.12.2011 23:11:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoupDeGrâce Crash Bash PSone da böyle bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum .
Harika bi oyun küçükken bunu oynucam diye hasta rolü yapardım okula gitmezdim

spanchalus

28.12.2011 21:37:34

0
NASCAR RUMBLE OLSA YETER

spanchalus

28.12.2011 21:32:56

0
tabiii kiiii NASCAR RUMBLE TEK KELİMEYLE HARİKA BİR OYUNDUR KENDİSİ

West Coast

12.12.2011 15:51:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

oddworld abe's oddysee :) hayatımın oyunlarından biridir. hatta psp'ye atıp tekrar bitirmeyi düşünüyorum şu sıralar..
Tek geçerim

spanchalus

12.12.2011 14:22:01

0
TARTIŞMASIZ NASCAR RUMBLE. SIRF BU OYUN İÇİN 2.EL PS1 ADIM 1. aRKADAŞLARLA TURNUVA TARZINDA OYNUYORUZ. YAPAY ZEKA OLARAK O ZAMANIN ŞARTLARINDA MÜKEMMEL DİYEBİLİRİM. NE BLUR NE SECOND SPLİT HİÇBİRİ BU TADI VERMİYOR

nomos

12.11.2011 15:17:12

0
universal ve sony crash'in animasyon filmini yapacaklar diye çok bekledim ama yapmadılar.Keşke yapsalar diye düşünüyorum.bol komedili güzel bi film olurdu.ben crash bandicoot (ama sony ve universal'ın yapımını üstlenirse) (ps2 ler kötü hiç beğenmedim) resident evil serisi

joshua00

11.11.2011 16:00:38

0
Crash Bacsh- Crash Bandicoot 1-2-3 serisi, tarzan ve winning eleven 3

alozz

11.11.2011 13:05:51

0
bütün crash serisi ve medievil

aegen123

11.11.2011 09:08:35

0
crash serisi tomba2 medal of honor underground bu oyunlar müthişti

pape

11.11.2011 08:41:10

+1
Resident evil 1-2-3 silent hill manhunt crash serisi parasit eve bu oyunlar yapılsa fena olmazdı hani.

AzRocK

11.11.2011 08:09:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: nomos driver 2,silent hill, nascar rumble
Arkadaşın ilk mesajı hort oldu.

nomos

11.11.2011 00:59:12

0
driver 2,silent hill, nascar rumble

venom800

24.4.2011 20:20:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: venom800 Arkadaşlar 2009 yılında verilen bazı haberlerde Castlevania: Symphony of the Night adlı muhteşem Psx oyununun Psn'ye geleceğini görmüştüm ama Tr Psn'de Castlevania'ya rastlamadım, acaba bu oyun Psn'ye geldi mi? Tr'de değil de başka bir Psn hesabında ise hangisinde olduğu ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.

venom800

21.4.2011 17:31:03

0
Arkadaşlar 2009 yılında verilen bazı haberlerde Castlevania: Symphony of the Night adlı muhteşem Psx oyununun Psn'ye geleceğini görmüştüm ama Tr Psn'de Castlevania'ya rastlamadım, acaba bu oyun Psn'ye geldi mi? Tr'de değil de başka bir Psn hesabında ise hangisinde olduğu ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun olurum.

BSC Misafiri

16.4.2011 19:52:08

0
kesinlike crash bandicoot hiçbir oyun olmasın crash bandicoot tek yeter

kingci2000

1.4.2011 03:21:36

0
Valla arkadaşlar hemen hemen bütün oyunları yazmışlar.Ama Metal Gear Solid Integral(japonca olacak ama ing olursa olmaz sarmıyo sesler:D) ile Crash Bandicoot serilerinin yapılması kadar mukemmel bişey olmazdı heralde.Sly Cooper Trilogy yapıldıgı zaman dedim kesin Crash da gelir dedim ama hala hakları activision daymıs.Oda Crash sacma sapan mutant fılan dıye bısey yaptı bozdu:/.Umarım bu oyunların hepsı uyarlanırda tekrardan 10 numara oyunlar oynama şansımız olur.Amops2 ye de sonuna kadar katılıyorum oyunlardan 10 dkka sonra kalkası geliyor adamın ben bu yukarıda saydıgımız oyunlar uykusuz kalarak oynuyodum valla:D

unknownartist

6.11.2010 00:03:26

0
Crash team racing Silent bomber,

CUSTA

20.10.2010 16:11:03

0
- Silent Hill 1 - Parasite Eve 2 - Fear Effect 1 - Syphon Filter 1 - Tekken 2 - NFS Porche

supermariooooo

20.10.2010 10:59:41

0
crash bandicoooootttt hemde by naughty dog!!!!! baba stüdyonun çıkış oyununa saygı göstermesi gerek. bir remake yada baştan yepyeni bir oyun gelmeli crash bandicoot çok fazla ele ayağa düştü

.:SyLaR:.

20.10.2010 09:26:10

0
Tabikide resident evıl 2-3 şöyle god of war grafiginde resident evıl 2-3 oynasak çokmu şey istiyorum.

chatlaxs

20.10.2010 01:00:50

0

LunarGuardian

19.10.2010 23:59:22

0
Fox hunt Chase the express Nightmare creatures Thrill kill Ve tabiki en çok olmasını istediğim oyun einhander Geriside Final fantasy 8 Metal gear solid crash re 1-2-3 parasite eve onimusha soul reaver silent hill vs vs...

ByKryL

19.10.2010 13:41:40

0
Crash tüm oyunları

SiPAHi_

19.10.2010 12:03:12

0
Onimusha ve Dino Crisis'ten sesler !!
Capcom'un stratejik planlama ve iş geliştirmeden sorumlu ismi Christian Svensson, Onimusha ve Dino Crisis'le ilgili konuştu.Onimusha hakkında konuşan Svensson, oyunun devamıyla ilgili kendi aralarında konuştuklarını ancak sağlam bir fikir çıkana kadar bunun gerçekleşmeyeceğini söyledi. İlk iki oyunun başarılı olduğunu ancak üçüncü oyun ve Dawn of Dreams'den aynı başarıyı elde edemediklerini söyleyen Svensson, Japon kültürüyle derin bağları olan oyunu başka ülkelerde satmanın da zor olduğunu belirtti.Dino Crisis'le ilgili görüşlerini de dile getiren Svensson, firmanın oyunu canlandırmak gibi bir planı olmadığını ancak bazı konuşmaların geçtiğini söyledi.
Kaynak : http://www.merlininkazani.com/Onimusha_ve_Dino_Crisisten_sesler-haber-37295p1.html
Keske bu durum gercek olsa.

30secondstomars

19.10.2010 02:21:49

0
Ps One oyunları benim için birer efsane adeta... 007 James Bond Tomorrow Never Dies Army Man Silent Hill Rush Crash Hercules Twisted Metal Mayhem Driver 1 Driver 2 Metal Gear Solid Mortal Kombat 4 Colin McRae Rally 2 Tom&Jerry İn House Trap Top Gun Oddworld Abe's Exoddus Rage Racer V-Rally 2 Moto Racer 2 Gta 2

heavyblitzer

18.10.2010 11:36:58

0
Crash Team Racing

BSC Misafiri

18.10.2010 11:31:52

0
Crash Bandicoot diye arkadaslar beni bulun :) tanisalim :D :D ne guzel oyundu o be zamaninda :D olsa guzel olur

kelimeyounu

18.10.2010 11:06:13

0
Tabiki Metal Gear Solid ne oyunlardı be ... :)

SiPAHi_

18.10.2010 10:56:30

0
@ kirpisan keske ciksa kardesim cok iyi olurdu.
@ Birde arkadaslar "Spawn" diye bir oyun vardi. Beyendigim oynadigim oyunlardan birisiydi. Butun seriyi oynamisdim. Fakat PS2 de daha iyiydi.

Haswell

18.10.2010 10:32:24

0
Crash & MGS Bunlar süperdi offf pfff ah eski günlerrr

Paslı Pedal

18.10.2010 10:21:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_ ilk ciktigi gunleri asla unutamiyorum. Gercekten muhtesem bir deneyimdi ozellikle zamanin sartlarinda, butun serileri cok severim fakat bunun yeri cok ayri.
MGS 1 in remake hali game cube e çıkmıştı twin snake di sanırım. onu çıkarsalar mesela süper olur.

SiPAHi_

18.10.2010 10:05:51

0
@ ikista "oddworld abe's oddysee" icin yeni bir oyun PS3 e gelistiriliyorsa cok sevindirici bir gelisme. :)

U_şen

18.10.2010 09:52:25

0
Güzel konu, tek bir isim yazmıyacağım ama ps1 zamanında baba oyunlar belli onlardan birkaçını remake olarak yapsalar yeterli olur

ikista

18.10.2010 09:47:57

0
Abe's odysee vardı. gerçi yapımına başlanmış ama çok uzun süre beklettiler

SiPAHi_

18.10.2010 09:44:46

0
Uykusuz geceler,haftalar,yillar. Wining Eleven 3 ile basladi ve hayatimin bir parcasi olmusdu. Seri uzayip gitmisdi.

Sycylian

18.10.2010 09:40:46

0
vay be dino crisis'e bak

SiPAHi_

18.10.2010 09:29:35

0
ilk ciktigi gunleri asla unutamiyorum. Gercekten muhtesem bir deneyimdi ozellikle zamanin sartlarinda, butun serileri cok severim fakat bunun yeri cok ayri.

Paslı Pedal

18.10.2010 09:01:04

0
Merhaba, god of war daki gibi metal gear trilogy tarzında bişey yapacaklarmı. Yapsalar çok iyi olur gerçekten ya. ben mgs 1-2-ve bir türlü oynayamadığım 3 ü tekrar oynamak istiyorum. ayrıca 1. oyunun 2. cd si çalışmadığından bitirememiştim. T-T hala uktedir. pc dede zevkli olmuyor zaten.

mertvontrier

18.10.2010 03:16:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja Aslında eski oyunların bizde büyük etki yaratması ozaman daha ufak olmamızdan kaynaklanıyor, yeni oyunların kötü olduğundan değil.
Katılıyorum. Bir çocuk Fifa ile hangi yıl tanışmışsa onun mekaniğine alışıyor. İlerleyen yıllarda değişiklik olunca nerede o eski Fifa'lar demeye başlıyor. Bunu diğer oyunlar için de uyarlayabilirim.

bay.manyak

18.10.2010 03:07:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja Aslında eski oyunların bizde büyük etki yaratması ozaman daha ufak olmamızdan kaynaklanıyor, yeni oyunların kötü olduğundan değil.
pes 6 ------------> pes 2011 resident evil 3 ------------> resident evil 5 nfs underground 2 ------------> nfs undercover fifa 99 ------------> fifa 11 nba live 99 ------------> nba 2k10 silent hill-1 ------------> silent hill homecoming driver-1 ------------> driver parallel lines tomb raider ------------> tomb raider underground medal of honor (ps1-1999) ------------> medal of honor 2010 god of war 2 ------------> god of war 3 next-gen oyunlar her geçen gün biraz daha çöpleşiyor. eski oyunlar daha iyiydi.

Guest-1E1FC651D

18.10.2010 02:36:54

0
Aslında eski oyunların bizde büyük etki yaratması ozaman daha ufak olmamızdan kaynaklanıyor, yeni oyunların kötü olduğundan değil.

BSC Misafiri

18.10.2010 02:05:14

0
crash,tekken3,dino crisis1-2,re1-2-3

BSC Misafiri

18.10.2010 02:04:49

0
Pepsiman'i eklemezsek ayıp olur :)

mertvontrier

18.10.2010 00:24:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: .:BBR:. Soul Reaver Nightmare Creatures I & II Road Rash 3D Medievil I & II
Zevklerimiz aynı. Ek olarak Fear Effect 1-2. İki oyunda dörder CD'den oluşuyor. O zamanlar ilk gördüğümde ne çok yer kaplıyor demiştim. Devamı yapılsa bir Bluray'e sığar. DVD derdi olmaz. Syphon Filter'ı da unutmamak lazım. Metal Gear Solid'den daha çok severdim.

rebellion

18.10.2010 00:08:15

0
Tabiki Medievil çok hoşuma gidiyordu hala öyle bide ps3e uyarlasalar tadından yenmez hemde sony yapımı bir oyun ayrıca Crash Bash de çok iyiydi ps3e çok iyi olur

SiPAHi_

17.10.2010 22:20:32

0
@ REAL MADRID kardesim valla cok haklisin Tomb Raider da var gencligimizin bir bolumu bulmaca cozmekle gecti hepsini deli gibi oynadik super oyunlardi. ilk oyun 96 mi emin degilim.
Birde Syphon Filter vardi oda iyiydi bir kamyon oyun vardi valla.

yusei

17.10.2010 22:17:00

0
he bide bi tane beyblade oyunu vardı oda olabilir

nstbdmn

17.10.2010 22:12:00

0
driver

kardesturkuler

17.10.2010 21:45:14

0
Dead or Alive...

AzRocK

17.10.2010 21:42:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: SPED Yaa Eskiden Ne kadar Kalitesis Oyunlar Varmış Bnce Bn oynamazdım Şimdiki Oyunlar süper yaa eskiden Oyunmu varmış :D
Şimdi oyun zevki ve kalitesi yokki. Adam hepimizi sesle grafiklerle cezbediyor. PS1' in oyunlarının o zamana göre grafikleri ve sesleri hiç kötü değildi. Hemde oyun zevki ve kalitesi vardı...

BSC Misafiri

17.10.2010 21:40:53

0
he birde road-rash oynayanlar varmı bilmiyorum ama baya zevkli bir oyundur

AzRocK

17.10.2010 21:39:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: nForcer Crash Bandicoot'un ilk üç oyunu yeni grafiklerle PS3'te olsa hiç fena olmazdı.
Çok doğru. Crash Bandicoot az mı oynadım. 10 yaşıma kadar PS1 'de sırf o oyunu oynamıştım. Ama kilitlenmeler, takılmalar nedeniyle bir türlü bitiremedim...

israfil ertem

17.10.2010 21:29:57

0
soul reaver bu nesil en çok beklediklerimden bir tanesiydi,birde fear effect vardı ama yapmadılar bir türlü...

Mext

17.10.2010 21:02:52

+1
quote:

Orijinalden alıntı: paypay88 Crash bashta bir bölüm vardı o hani bişilerin üstüne biniyorduk bomba ile patlatınca ayağımızla geziyorduk süperdi ya
Buz bölümleri Koyuna falan biniyolardı sonra ayaklarıyla kayıyolardı Crash bash her bölümüyle mükemmel oyun

REAL MADRID

17.10.2010 20:56:55

0
Müzikleri hala telefonumda, tam bir Mısır efsanesiydi, kızgın çöllerdeki, dev piramitlerdeki sırları çözerken, oyunun sonunda Lara sır oldu gitti...

C-TRanger

17.10.2010 20:44:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35 Vigilante 8.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Katılıyorum. Gerçi bu 2. oyunun kapağı, 2. oyun o kadar iyi değildi ama 1 süperdi. Saatlerce bölünmüş ekranda birbirimizle kapışırdık arkadaşlarla. Aynı dönemlerde çıkmış aynı türde olan Twisted Metal'in gölgesinde kalmış olmasına rağmen çok daha başarılıdır bana göre...

acgpangea

17.10.2010 19:36:06

0
Bu, eskinin oyunlarının tadı yok triplerinin de hastasıyım ha! Millet dede olmuş anasını satayım. Gerçi bunu diyenlerin PSN'de sabahı ettiğini de bilmiyor değiliz (- : Klasik oyunlara gelince; yapılması en über oğlu über olacak oyun Kagero:Deception'dır herhalde. Şu hayatta oynadığım en şık oyunlar sıralamasında herhalde ilk 5'e oynar. Ne oyundun be Kagero!

sake_16

17.10.2010 19:33:50

0
yazılan oyunların hepsi ve mgs 1-2-3 hd olarak süper olurdu

BlackBeasT

17.10.2010 19:28:44

+1
Guzel haber olmuş,elbette isteriz PS1 hit olmuş oyunlarını düşük poligondan kurtulup PS3'de yeniden hayat bulsun ama oyun firmaların bizim gibi düşündüğünü sanmıyorum GameCube için ResidentEvil_1 ve MGS:TwinSnake (PS1'de ki MGS) kaliteli grafiklerle oyuncularla buluşmuşdu

Opricnik

17.10.2010 19:04:34

0
Crash bashta bir bölüm vardı o hani bişilerin üstüne biniyorduk bomba ile patlatınca ayağımızla geziyorduk süperdi ya

S!rJohN

17.10.2010 18:52:31

0
Oyundan anlamayan bir yorum daha...Siz o zaman iyiki yokmuşsunuz... Eski oyunların kalitesi şimdiki oyunların 10da 1inde yok...

SPED

17.10.2010 18:27:58

-1
Yaa Eskiden Ne kadar Kalitesis Oyunlar Varmış Bnce Bn oynamazdım Şimdiki Oyunlar süper yaa eskiden Oyunmu varmış :D

GöKHaN 35

17.10.2010 18:07:26

0
Vigilante 8.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

IIIEvil_RyuIII

17.10.2010 17:50:51

0
Psx gerçekten mükemmel bir cihazdı......crash ,,,dino crisis

Carcharot

17.10.2010 17:40:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: KamikazeLito_TR Benim en çok hatırladığım oyunlar Crash Bash - Crash Team Racing oyunları gerçekten o dönem hayran kalmıştım. Ama size şöyle diyeyim bir oyun vardı PsX'de düşünün annem bile bu oyunu oynardı geceleri açıp. Disney's Hercules (Herkül) bu oyunu şimdiye uyarlarsak Shank® oyunun yakın bir versiyonu diyebilirim.
Herküll. Ne çok oynardım bu oyunu. Ps Store'da var ama remake değil remake olsa tadından yenmez.

ilkermurat

17.10.2010 17:40:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: amops2 eski ps 1 yılları en güzel yıllarımdı şimdi ozamana bakıyorum bide şimdite bakıyorum bi derin ooff çekiyorum hele ps3 xbox 360 dönemi benim için tam bi facia yok 1080p ymiş yok şu kadar aa ymış bukadar ama oyunlardaki eğlence tamamen bitti gib ne bileyim o dino crisis 1 deki korkarak yuruduğum Crash Bandicoot da eğlendiğim parasite eve deki bulmacaları çözerken geçirdiğim zamanla şuanki zaman arasında fark çokkk şimdi sözde en çok beklenen oyun bile geldiğinde 10 dk sonra bayıyor aman deyip kapatıyorum şu konuya tekrar çıkmasını istediğiniz butun oyunların hepsini bende çıkmasını istiyorum ama artık tamamen ticaret e dönmuş durumda her sene aynı serileri sırf biraz aa artırıp grafik ekleyerek çıkarıyorlar ama eğlence sıfır inş ilerde duzelir ama şu microsoft konsol a el attığından beri konsol ların oyun kültürünün pc den hiç bir farkı kalmadı keşke ms iflas etse sega gelip sony nintendo ve sega 3 lusu pazarı alsa ama hayal :D
hocam kesinlikle katılıyorum next genle oyunlara yaklaşımım oynayış tarzım bile değişti online hariç oyun oynayamaz oldum eski günleri, oyunların oyun gibi oyun olduğu zamanları mumla arıyorum(gerçi bunda oyunları netten takip etmemin etkiside var biliyorum oyun oynarken beni belkide şok edecek görüntüleri oyun çıkmadan 6 ay önce izlemeye başlıyorum tabi bu durumda oyunların etkileyiciliği müthiş derecede azalıyor misal gt5 teki yağmur efektini oyunu alıp oynarken görsem herhalde oyunu durdurup bi 5 dk kadar kendime gelmeye çalışırdım ama ben bu görüntüyü gördüm ve oynarken görünce şaşırmayacağım. Bir görüntüyle, durumla oynarken karşılaşmanın etkisi bambaşka aslında oyunların videolarını izleyerek pek iyi etmiyoruz)

SiPAHi_

17.10.2010 17:33:25

0
oddworld abe's oddysee'nin youtube da bir gameplay vidyosunu buldum. Hey gidi gunler hey.Ne guluyorduk be. :) Vidyoda gosterdigi gibi beyin gucuyle dusmani ele gecirip dusman diger karekterleri yonetirdik.

Easy Ice

17.10.2010 17:27:46

0
Crash bandicoot muhteşem eglenceli bir oyundu

amops2

17.10.2010 17:24:20

0
eski ps 1 yılları en güzel yıllarımdı şimdi ozamana bakıyorum bide şimdite bakıyorum bi derin ooff çekiyorum hele ps3 xbox 360 dönemi benim için tam bi facia yok 1080p ymiş yok şu kadar aa ymış bukadar ama oyunlardaki eğlence tamamen bitti gib ne bileyim o dino crisis 1 deki korkarak yuruduğum Crash Bandicoot da eğlendiğim parasite eve deki bulmacaları çözerken geçirdiğim zamanla şuanki zaman arasında fark çokkk şimdi sözde en çok beklenen oyun bile geldiğinde 10 dk sonra bayıyor aman deyip kapatıyorum şu konuya tekrar çıkmasını istediğiniz butun oyunların hepsini bende çıkmasını istiyorum ama artık tamamen ticaret e dönmuş durumda her sene aynı serileri sırf biraz aa artırıp grafik ekleyerek çıkarıyorlar ama eğlence sıfır inş ilerde duzelir ama şu microsoft konsol a el attığından beri konsol ların oyun kültürünün pc den hiç bir farkı kalmadı keşke ms iflas etse sega gelip sony nintendo ve sega 3 lusu pazarı alsa ama hayal :D

SiPAHi_

17.10.2010 17:20:57

0
@ wildlove yasa kardesim oddworld oyunun ismi dogru. muhtesem eylenceli bir oyundu. Her saniyesi superdi.

Jack Rabbit Slims

17.10.2010 17:16:07

0
Crash & MGS.

wildlove

17.10.2010 17:01:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_ Arkadaslar ps1 de osuran bir karekter vardi, hatirlayaniniz varmi oyunun ismi yanilmiyorsam O ile basliyordu. Cok eylenceli mukemmel bir oyundu.
oddworld abe's oddysee :) hayatımın oyunlarından biridir. hatta psp'ye atıp tekrar bitirmeyi düşünüyorum şu sıralar..

On.E

17.10.2010 16:09:52

0
Chrono Cross,MGS ve RE 3 Nemesis yenilenip gelsin yeter..

Blackwater

17.10.2010 15:53:56

0
Crash tabiki .

GoldPunch

17.10.2010 15:41:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: CoupDeGrâce Crash Bash PSone da böyle bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum .
Keşke.

SiPAHi_

17.10.2010 15:39:12

0
Arkadaslar ps1 de osuran bir karekter vardi, hatirlayaniniz varmi oyunun ismi yanilmiyorsam O ile basliyordu. Cok eylenceli mukemmel bir oyundu.

Rai-gy

17.10.2010 15:37:40

0
Final fantasy 7-8-9,crash team racing,vagrant story,medievil 1-2,resident evil 3,silent hill..Bunlar yeter de artar bile benim için.

Galifianakis

17.10.2010 15:25:33

0
Crash,Driver 1-2.

KmKz_Lito

17.10.2010 15:19:45

0
Benim en çok hatırladığım oyunlar Crash Bash - Crash Team Racing oyunları gerçekten o dönem hayran kalmıştım. Ama size şöyle diyeyim bir oyun vardı PsX'de düşünün annem bile bu oyunu oynardı geceleri açıp. Disney's Hercules (Herkül) bu oyunu şimdiye uyarlarsak Shank® oyunun yakın bir versiyonu diyebilirim.

shamanmuratcan

17.10.2010 15:19:06

0
crash efsaneydi ya

lev@

17.10.2010 15:16:58

0
Bitane digimon oyunu vardı kuzenle hep onu oynardık güzeldi. Artık yapısada tutmaz ama olsun anılar canlanırdı.

the_imam912

17.10.2010 15:10:40

0
dino crisis :)

Leingrad

17.10.2010 15:10:37

0
Soul Reaver Nightmare Creatures I & II Road Rash 3D Medievil I & II

Carcharot

17.10.2010 15:09:50

0
Metal Slug Ps1'de oynadığım ilk oyundu. Bu yüzden yeri çok çok ayrıdır. Crash'te yükleme ekranında tuşlara basınca gaz çıkarma sesi gelirdi arkadaşlarla çok eğlenirdik bunu yaparken. Hala aklıma gelir gülerim. Ve tabiki Dino Crisis.. Buna yorum bile yapamıyorum.

ZelHaS

17.10.2010 15:09:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: CapnHammer PS1 için yapılmasını istediğiniz PS3 oyunları? :D PS1 cileri unutmayın. Bize bir el uzatın.
evet yeniden ps1'e oyun çıkmasını isteyenler

SiPAHi_

17.10.2010 14:59:46

0
MGS1 benim ici cok ayri bir yerde, basda bunu belirterek konuya girmek istedim. :) Baslikdaki oyunlara ilaveten Crash Bandicoot, Syphon Filter oyunlaridir. Ayrica Syphon Filter gibi bir oyunun bunca zamandi PS3 e cikmamasina hicbir anlam veremiyorum. 1, 2 sene once nette PS3 e cikacagi hakkinda bilgi dolasiyordu. Ne oldu acaba.

ilkermurat

17.10.2010 14:48:31

0
carmageddon 2 yi next gene getirin duyun artık bu sesi(Özgür abiii :) ) ps1 de yoktu kabul ama ps3 te olsun :D altın yumurtlayacak kazı niye kestiniz aslan sony bi el at bu işe

Atheshlee

17.10.2010 14:44:12

0
Tomba 1 - Tomba 2 . Kesinlikle olmalı.

Antrim

17.10.2010 14:22:38

0
Silent Hill tabikide.

tigershark61

17.10.2010 14:16:00

0
soul rever sinematikleri , loading ekranı olmadan oynanması karakter geliştirmesine bağlı çözülen bulmacalarıyla benim için daima 1 numaradır çok çok beğenmiştim ps2 dekileri (2 ve defiance) sevmedim...

M0nkey D. Luffy

17.10.2010 14:13:30

0
heart of darkness

CapnHammer

17.10.2010 14:11:23

0
PS1 için yapılmasını istediğiniz PS3 oyunları? :D PS1 cileri unutmayın. Bize bir el uzatın.

bykrm

17.10.2010 13:56:25

0
Crash Bandicoot 1-2-3 ve Crash Team Racing bende ps1'in en iyi oyunları.

wander_

17.10.2010 13:51:47

0
CRASH TEAM RACİNG TABİİ Kİ....

BSC Misafiri

17.10.2010 13:48:04

0
Kesinlikle Dino Crisis derim hani yapılsa ama nerde :(

Sulu Çor Kağan

17.10.2010 13:38:18

0
Chrono Cross

ZelHaS

17.10.2010 13:36:56

0
yukarıda yazılan bütün oyunlar ama benim tek bi isteğim var oda shadow of the collossus bu oyun yeniden ps3 uyarlansın tadından yenmez

BSC Misafiri

17.10.2010 13:36:23

0
Crash Bandicoot 1-2-3 ve Crash Team Racing Benim ilk oynadığımm oyundur crash i hala emulatorle pc de oynarım crash olsun cok isterim dx11 neyim süper olur

I3lackwolf

17.10.2010 13:26:17

0
Yukarıda olan oyunlar dışında crash bandicoot ve Road Rash jailbreak.

Opricnik

17.10.2010 13:21:57

+3

BSC Misafiri

17.10.2010 13:17:42

0
ps1 ve ps2 deki en byük favorim crash bandicoot müthiş zevkli bir oyundur (bana göre)

BSC Misafiri

17.10.2010 13:17:26

0
Dino Crisis Ps1 oynadığım En Zevkli Oyunlarandı

BSC Misafiri

17.10.2010 13:17:23

0
ben mgs 3 den başladım biraz eskilerdende var yenidnde o yüzden aşırı gelişmiş grafik hideo nun eşliğinde hikayesi ama mgs3 den sonrasınıda takip ettim öncesşnide o yüzden mgs1-2 yi kendi neslimin oyunu olrak bitere blirim mgs1 ps1 vardı o yüzden bana 1 şans verir mgs1 oynamak için hemde ps3 üm de

BSC Misafiri

17.10.2010 13:17:02

0
METAL SLUG HAYATIM BOYUNCA OYNADĞIM EN İYİ OYUN METAL SLUG!

yusei

17.10.2010 13:12:39

0
crash serisi özellikle team racing :D ve resident evil serisi özellikle nemesis

Mr.Blonde

17.10.2010 13:12:04

0
Carmageddon diyesim geldi

Valientee

17.10.2010 13:08:40

0
Yok hacı buldum oyunun adı ''Vigilante 8 : 2nd Offense'' walla fena nostalji oldu ya hemen indirip emuda oynıcam.

ShinQda

17.10.2010 13:05:34

0
Twisted Metal olabilr mi ?

Valientee

17.10.2010 12:56:53

0
Bıtane oyun wardı ya boyle araba patlatma oyunu diodum küçükken ben. Limuzin wardı elektrik filan atıodu çok güzel bi oyundu 2 kişi coop oynanıodu bu oyunun adını hatırlayabilen warmı arkadaşlar ?

FairFight

17.10.2010 12:53:43

0
Medievil ve Medievil 2 olsun başka hiç birşey istemem bütün günüm bu oyunla geçiyordu. ve tabiki Crash serisi :)

laserion

17.10.2010 12:50:26

0
c -12 Final Resistance gerçekten çok güzel bir oyundu neden devamını yapmadılar bilmiyorum.

laserion

17.10.2010 12:48:03

0
Dino Crisis1 ve 2 , RE1,2,3 , RE Survivor , Parasite Eve 1 ve 2 , Alone In The Dark The New Nightmare , Rayman Serisi , Croc serisi , Crash Bandicoot Serisi , Mickey's Wild Adventure , Duke Nukem Serisi , Smurf Racers ve The Smurfs , Megaman Legend 1ve2 , Bugs Bunny Lost in Time , (C- 12) Final Resistance

Guest-BCF1FAAE7

17.10.2010 12:47:10

0
Tenchu yu ne oynardim ya benim psone hala bir köşede durur XD benim için crash seriside unutulmaz yerdedir crash serisinin hepsini bir bluray diskte daha iyi grafiklerle toplayıp cıkarsalar cok iyi olurdu

Mext

17.10.2010 12:40:38

+1
Crash Bash PSone da böyle bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum .

darkmel

17.10.2010 12:40:37

0
resident evil 2 tabiki ama yapacak adam yok mikaminin yapması lazım,dino crisis 1 de olur ve tabi ki silent hill,metal gear solid zaten remake olarak gamecube de var ve tek kelimeyle harika

ShinQda

17.10.2010 12:39:35

0
Crash olmazsa olmaz..

nForcer

17.10.2010 12:36:55

+1
Crash Bandicoot'un ilk üç oyunu yeni grafiklerle PS3'te olsa hiç fena olmazdı.

kittyMiE

17.10.2010 12:16:51

0
benim hiç ps1 im olmadı...ama şu 6630un güncellenmiş halini isterim..

SolidRock

17.10.2010 12:11:41

0
En başta Vagrant'ın devamının gelmesini isterim, on yıldır beklediğim devam oyunlarından birisi bu. Remake işi bence biraz sakat, hiç bir yapımcı artık efsane haline gelmiş bir oyunu, remake ile batırma riskini göze alamaz. Devam oyunları bence daha mantıklı... Dino Crysis ve Parasite Eve'de konsollarda (PS3, 360) devamını en çok görmek istediğim oyunlardan... PSP için bir devam oyunu yapıldı ama henüz biz nasibimizi alamadık. Güzel konu olmuş...

REAL MADRID

17.10.2010 12:11:19

0
Tomb Raider The Last Revelation...

355GTS

17.10.2010 12:04:25

0
driver, driver 2 test drive 5, test drive 6

C-TRanger

17.10.2010 12:02:25

0
Yukarıdakilerin hepsi...

BSC Misafiri

17.10.2010 12:01:47

0
METAL GEAR SOLİD <3

Hardcore_Yunusutaro

17.10.2010 11:56:54

0
tenchu yu görünce eski günler geldi aklıma ...
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız