Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PES 2012'den Yeni Bilgi ve Açıklamalar

Konami, yeni Pro Evolution Soccer simülasyonu hakkındaki ayrıntıları duyurmaya başladı.

     Futbol tutkunlarının fenomen oyunu PES 2012 gün yüzüne çıkıyor. Konami Digital Entertainment GmbH, PlayStation®3, Microsoft Xbox 360®, Windows PC, Wii, PSP® ve PlayStation®2 için oyunun 2011 sonbaharında çıkacağını duyurdu.

     UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi lisanslarını kullanacak olan PES 2012, sahalara iniyor…

     Benim için PES serisinin nihai amacı insanların bir maçı izlemeye gittiklerinde veya televizyonda bir maç izlerken gördüklerini konsollarında tecrübe edebilmelerini sağlamak olduğunu belirten Pro Evolution Soccer serisi Yapımcısı Shingo ‘Seabass’ Takatsuka, “Bu yüzden dünyanın dört bir yanındaki futbol taraftarlarına da danışarak oyunumuzu nasıl gerçek futbola yaklaştırabileceğimizi öğrenmek için durmadan çalışıyoruz. Bu PES 2012’nin en önem verdiği şey ve bir konsol oyununda gerçek futbol deneyimi sunmanın da anahtarı” diye konuştu.

      KONAMI, PES 2012 ile gerçek, etkileyici ve oynanabilir bir futbol oyunu yaratmak için hem PES serisi hayranlarıyla, hem de genel olarak futbol taraftarlarıyla çalışmaya devam ediyor. PES 2012’deki yoğunlaşılan nokta maçların oynanış tarzı ve takım çalışması olacak. Seabass ve Tokyo ekibi, üst düzey futbolun özünü yakalamak üzere yeni oyunun yapay zeka motoru üzerinde büyük değişiklikler yaparak oyuncuların gerçek bir takımın parçasıymış gibi hissetmelerini sağlamaya çalışıyorlar.
 
     Hücum oyunları PES 2012’nin en önemli unsurlarından biri ve yeni oyun hücum anlarında yapay zeka unsurlarının isabetli koşuları ve bire bir pozisyonlarda yardıma gelmeleri ile daha açık bir yaklaşım sunacak. Oyuncular defans oyuncularını çekmek için boş koşular yapabilecek, böylece özellikle de kapalı defanslara karşı daha rahat top çevirebilecekler. Takım tek bir bütünmüş gibi hareket edecek, topa sahip olan oyuncunun hareketlerine uygun kararlar vererek rakip takımı hata yapmaya zorlayacak.

     Alan markajı ve pozisyon defansı da ciddi anlamda geliştirilen öğeler arasında, oyuncular rakip defansı yarabilmek için daha sıkı çalışmak zorunda olacaklar. Yeni imleç geçiş sistemi sayesinde sağ analog kolu kullanarak sahadaki istediğiniz oyuncuya geçiş yapabileceksiniz. Böylece sahanın istediğiniz bir yerindeki takım arkadaşına geçiş yapabilecek, tehditlere daha çabuk karşılık verebilecek ve hücumları daha rahat önleyebileceksiniz. Top çevirme oyunları da daha çok kontrol sağlamak üzere elden geçirilenler arasında. Yapay zeka savunmacıları daha sıkı defansif çizgi yaratacaklar, daha iyi yer tutacak ve rakiplerini daha etkili biçimde izleyecekler. Topsuz oyuncu geçişleri kale atışları, kornerler, frikik ve taç atışları gibi ölü top durumlarında oyuncuların istedikleri oyuncuyu boş koşulara göndererek savunmacıları şaşırtmalarını, kullanabilecek alan yaratabilmelerini sağlayacak.

     Üst düzey futbolun fiziksel yanı da PES 2012’nin kuvvetli olduğu alanlardan biridir. Defans oyuncuları topa sahip olan oyuncunun durumunu bozmak için güçlerini kullanabilecek, oyun kurucular markajcılarından kurtulmak için yeteneklerinden faydalanabilecekler. Daha isabetli çarpışmalar sayesinde top mücadelesinde oyuncular daha gerçekçi tepkiler verecekler. Kontrolü tamamen kaybetmeyeceğiniz için sendeleyen oyuncuyla topu tekrar kontrol altına alabileceksiniz.

      Sonuç olarak ortaya dünyanın en iyi futbolcularının yeteneklerini sahaya yansıtırken, dengeden ödün vermeyen ve tek bir oyuncunun maç boyunca savunmasız kalmasına izin vermeyen bir oyun çıkıyor. Yenilenen animasyonlar, detaylı aydınlatma teknikleri, yeni oyuncu stilleri, geliştirilmiş ölü top durumları, yeni taktikler ve özelleştirilebilir pas özellikleri ile PES 2012, üst düzey futbolun özünü ekranlarınıza yansıtacak.

      Dünyanın en iyi takımlarını diğerlerinden ayıran şey takım çalışmasıdır ve bu PES 2012’deki tüm özelliklerin de özü olduğunun altını çizen, Takatsuka, “PES 2012 üst düzey futbolun tüm ana öğelerine yoğunlaşıyor: hücum futbolu, hareket serbestliği, boş alan yaratma yeteneği ve hem hücumda, hem de savunmada tek bir birey gibi takım halinde çalışabilme. Bu öğeler bir araya gelerek gerçek bir maçta olduğunuzu hissettirecek bir oyun sunacak, bu esnada maçın gidişatını değiştirecek kişisel yetenekleri ve maçın her anında etkili olacak daha fazla kontrol sizi bekliyor olacak. PES 2012 dünyanın dört bir yanındaki futbol hayranlarının ilgisini çekecek” dedi.

KONAMI, önümüzdeki aylarda PES 2012 özellikleri ile ilgili bilgiler vermeye devam edecek.

                                                                                                                  Basın Bülteni
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PES 2012 Pro Evolution Soccer 2012 Winning Eleven Konami Spor Futbol PC PS3 Xbox 360 Wii PSP PS2
Mythos'ta Hafta Sonu 2 Katı Xp Var Brink İçin İlk DLC Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

A.Pato_7

16.5.2011 01:26:23

0
Benim için bütün bunlar anlamsız. Bunlarla bu kadar uğraşacaklarına oyundaki takımları lisanslasınlar. doğru düzgün lisanslı takım yok .

darknesfx

14.5.2011 21:24:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri darknesfx söylediklerine bakılırsa otobiyografinden bahsetmişsin biraz öyle anlaşılıyo,ea babanın şirketimi :) senin gibi 10 15 yas arası cocukların fifayı tercih etmrsi normal ilerde biraz seviyeni yükseltirsen sende gercek anlamda futbol oyunu oynamanın nasıl bişey olduğunu kesfedebilirsin,biz pesi kötülerken pesin diğer serilerine göre kötüye gittiğini söylüyoruz,siz fifayı överken pes e göre konusuyosunzu ama oda boş seyler,halen kayarak sahada ilerleyen sistemsiz paslarla gole gidilen bi arcade oyunu,pes gibi simülasyon bir oyunla karsılastırman sana bosuna laf anlatmaya calıstığımı bana gösteriyo ztn...
sen hangi gezegenden bağlanıyosun bilmiyorum ama söylediklerin gercekten cok salakça arkadaşım.. senin seviyendeki bi tek hücreliyle hicbi konuyu tartıştaşmam ben.. şu yazdıklarım icin bile vakit kaybısın.. git kumda oyna

hakani85

14.5.2011 15:13:51

+2
@0verlord arkadaşım sen fifa da '' topu forvet oyuncusuna atınca ve oyuncu bunu alıp daha orta sahadayken kaleciyle karşı karşıyaysa arkadan 50 kişide gelse adamı durduramıyorlar'' demişsin. peki eleştiri yapmıcam sadece sunu sorucam. fifanın forvet, orta saha ve defans tuş kombinasyonlarını biliyormusun? not: sayın site yöneticileri alıntı '' butonuna basınca mesaj penceresine alıntı gelmiyor!!

BSC Misafiri

14.5.2011 13:35:30

-2
darknesfx söylediklerine bakılırsa otobiyografinden bahsetmişsin biraz öyle anlaşılıyo,ea babanın şirketimi :) senin gibi 10 15 yas arası cocukların fifayı tercih etmrsi normal ilerde biraz seviyeni yükseltirsen sende gercek anlamda futbol oyunu oynamanın nasıl bişey olduğunu kesfedebilirsin,biz pesi kötülerken pesin diğer serilerine göre kötüye gittiğini söylüyoruz,siz fifayı överken pes e göre konusuyosunzu ama oda boş seyler,halen kayarak sahada ilerleyen sistemsiz paslarla gole gidilen bi arcade oyunu,pes gibi simülasyon bir oyunla karsılastırman sana bosuna laf anlatmaya calıstığımı bana gösteriyo ztn...

mistikkafa

14.5.2011 12:36:29

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri hep aynı hikaye ..
katılıyorum

darknesfx

14.5.2011 12:34:27

+2
hhahahahahaha çok komik ya gercekten.. hayatımda gördüğüm en aptal ve beceriksiz oyun firması.. işin acayip tarafı her sene söyledikleri yalanlara bulduğu aptalların sayısı.. ne yazıkki bunlar türkiye de coktu azalmaya başladılar.. ama overlord gibi mallarda yok degil işte.. zevksiz amipler

0verlord

14.5.2011 11:58:34

-4
2002'den 2009 a kadar fifa oynadım ama daha sonra pes'e geçtim çünkü adamlarda kısıtlama yok. istediğinizi yapabiliyosunuz. fifa 2011 de topu forvet oyuncusuna atınca ve oyuncu bunu alıp daha orta sahadayken kaleciyle karşı karşıyaysa arkadan 50 kişide gelse adamı durduramıyorlar. fifa 2011 de topa kayarak müdahalede bence berbattı çok kasıtıydı adam kayınca pazara kadar gidiyordu. pes 2012'yi merakla bekliyorum. umarım beklediğime değer.

BSC Misafiri

14.5.2011 11:05:01

+3
hep aynı hikaye ..

sniper23

14.5.2011 08:26:35

0
yalnız ps 2 de var ilginça

quexstre48

14.5.2011 04:10:56

+1
Biraz animasyonları geliştirsinler pes 6 dan beri aynı 2-3 tane şey eklediler full grafik yapıyolar ama futbolda en önemli unsun oynanabilirlik ki ben bunu pes 6 dan beri göremiyorum.Bakalım bu sene nasıl bir oyun çıkacak karşımıza ancak benim oyum fifa 12 ye adamlar yapıyor.!

TRDRIVERS78

14.5.2011 02:14:36

-1
pardon ya. ingilzce anlayamıyoruz. ceviride yardımcı olcak kimse varmı acaba mümkünse
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pro Evolution Soccer 2012 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız