Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"PC Oyunculuğu İçin Daha Çok Şey Yapmalıyız"

 
      Microsoft'tan PC oyunculuğuyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Xbox patronu Phil Spencer, Xbox'taki çalışma alanının parçalarından birinin de şirket için PC oyunculuğunu yeniden odak noktası haline getirmek olduğunu söyledi. 
 
      Spencer, Rise of Nations Extended'ın PC'ye özel olarak duyurulmasının Microsoft'un bu planları doğrultusunda attığı ilk adım olarak değerlendirdi. Spencer ayrıca Twitter üzerinden bir kullanıcının, Microsoft'un Rise of Nations'ı neden Steam üzerinden yeniden piyasaya sürmek istediğini sorması üzerine "Steam Windows oyunları için harika bir platform" yanıtını verdi.
 
     Spencer daha önce de PC oyunculuğuna yönelik olumlu söylemlerde bulunmuştu. Mart ayındaki bir GDC konferansında da oyuncuların Microsoft'tan PC için ileride daha çok şey bekleyebileceğini belirtmişti.  

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamespot Microsoft Xbox PC
MotoGP 14, 20 Haziran'da Çıkıyor Costume Quest 2'den İlk Ekran Görüntüleri Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Sir Maximus is BACK

9.6.2014 11:17:56

0
iyi,msin pcyi de unutmaması iyibişey.

BaBoFaTaL11

4.6.2014 09:58:53

0
Ne alaka ? Pc oyunculuğu çok mu kötü?

Hoid

3.6.2014 11:11:05

0
Hocam çoğuda troll zaten baksana RYSE , HALO 5 felan demişler XO ya exc kalmıyacak bunların mantığı bu kadar

einhander

3.6.2014 11:10:45

0
buralarda konussakda kendımızı parcalasakta kocaman bır pc sektoru var pc ye kompanent ureten parasını pc den cıkartan fırmalar var sız sanıyormusunuzkı bu kadar fırmayı bır kenara atıp pc oyunculugunu bıtırecekler pc ye onem versınler yada vermesınler sonucunda pc ye oyun cıkmaya devam etmek zorunda hıc bır zamanda pc oyunculuguda olmeyecek mılyar dolarlık bır sektoru kımse bıtırmez bıtıremez

musAKka

3.6.2014 10:47:18

0
Burada "PC'ye oyun çıkarmasınlar", "PC devri bitti", "PC'de oyun satmıyor" diyenlerle inatmış gibi hergün bir başka konsol exclusive yapımın devam oyunu PC'ye de duyuruluyor.

BSC Misafiri

3.6.2014 10:22:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL Phil SPENCER geldi her şey değişmeye başladı bunu görmemek için kör olmak gerekir . Şurada E3 e sayılı günler kaldı bakalım E3 sunumlarında XO nun yanı sıra PC ye ne gibi oyunlar duyuracaklar .

Örneğin RDR nin PC versiyonu görünmüştü windows uyumluluk listesinde bu gibi adımlarla başlarlarsa kendi adıma konuşayım beni çok mutlu ederler . AOE serisinin tekrardan uyarlanıp steamden sunulması ve kendisinin de söylediği gibi Rise of Nations gibi atılımlarda yamana atılacak atılımlar değil tabi anlayana .
arkadaşım yaptıkları aoe remake ler olsun rise of nations olsun bunların hepsi strateji oyunu onu geçtim adamlar pc ye önem verse hani forza 2 hani halo hani dead rising 3 hani ryse? bunların hiçbiri neden pc ye duyrulmadı? bak titanfall u yapımcısı çıkardı pc ye neden halo 5 çıkmıyor? çünkü adamlar zaten yüzde %3 -%5 lik pc pazarından ne bekleyebilir ki?

thugs_life

3.6.2014 09:44:31

0
pc oyunculuğu için çok şey yapmanız lazım, örneğin daha çok ekran kartı kasan oyun yapmalısınız ki her sene ekran kartı satılsın, oyunları pc ye çok daha geç çıkartılmasını sağlamalısınız ki pc oyuncuları kendilerini değerli hissetsin, exclusive oyun yapmayın sakın pc oyuncuları sevmez zaten, donanım uyumsuzlukları mutlak bulunsun yeni donanımları rahat satın, oyunlar her sene yeni pc toplatma konusunda en önemli unsur olsun ki pc oyuncuları için para önemli değildir.

Source

3.6.2014 08:43:46

0
Yalniz Bill Gates'in aciklamalarindan sonra gelen bir haber :)

Akasha_Ether

3.6.2014 01:54:49

0
baktılar XO dan bir cacık olmayacak pcye yüklenelim dediler bari o gitmesin. malum steamos gelecek vaadediyor.

KortX

3.6.2014 01:19:16

0
Bu Microsoft da az çakal değil ha. Baktı Windows elden gidiyor Şaka bir yana yahu be kardeşim madem Steam en iyi platform neden Games Live gibi aptalca bir platform çıkardınız ki diye sorarlar adama...

Murat.92

3.6.2014 00:14:04

0
valve gerekeni yapıyor. gölge etmeyin başka ihsan istemez.

Hoid

2.6.2014 23:44:25

0
Phil SPENCER geldi her şey değişmeye başladı bunu görmemek için kör olmak gerekir . Şurada E3 e sayılı günler kaldı bakalım E3 sunumlarında XO nun yanı sıra PC ye ne gibi oyunlar duyuracaklar . Örneğin RDR nin PC versiyonu görünmüştü windows uyumluluk listesinde bu gibi adımlarla başlarlarsa kendi adıma konuşayım beni çok mutlu ederler . AOE serisinin tekrardan uyarlanıp steamden sunulması ve kendisinin de söylediği gibi Rise of Nations gibi atılımlarda yamana atılacak atılımlar değil tabi anlayana .

xoe

2.6.2014 22:33:10

0
Microsoft Xbox'dan ziyade Windows'u kaybetme korkusu yaşıyor.

cepAnkara

2.6.2014 22:00:30

-1
Konsollar artık gelecek vaad etmiyor. Ps4 Xboxone pazara düşük seviye ile girdiler. Pc rağbet önemli ölçüde arttı

cepAnkara

2.6.2014 21:58:42

0
Xbox giderse benim sonum olur

BSC Misafiri

2.6.2014 21:31:45

0
horizon 2 yi pc ye çıkarmakla başlayabilirsiniz :D

BSC Misafiri

2.6.2014 21:31:28

0
XO saçmalığını bırakıp PC ye yönelmeleri şart. İşe steam veya origin gibi bir sistem kurmakla başlayıp indirimli kampanyalı oyunlar yapmalı ve pc ye özel oyunlar geliştirilmelidir. Yoksa senaryo belli. ps4 win..

BSC Misafiri

2.6.2014 21:31:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: IIWorldLifeII

Pc oyunculuğuna önemmi???? o zaman forza , ryse , last of us veya unchearted gibi pc ye özel sağlam oyunlar yapın anca o zaman anlarız


last of us veya unchearted demişsin ama bu açıklamayı xbox patronu yapmış sony değil.
kimin yaptığı önemli değil, adam konsollara özel sağlam oyunları örnek olarak saymış :) yani siz de bunlar gibi sağlam, pc'ye özel oyun çıkartın demiş :) bence de sürekli önemli önemli diyip duruyolar da bi hamle yapsalar, sağlam bi pc oyunu çıkarsalar çok güzel olur cidden :) ne yalan söyliyim konsola özel oyunlar içimi yakıyor :(

BlackBeasT

2.6.2014 21:16:53

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Microsoft çok yanlış yapıyor. Hala PC oyunculuğunu düşünüyorlar. Sony ile rekabet her zaman daha iyisidir. PC ise Sony ve Microsoft'tan arta kalan çöplükleri yemiştir. Ve anca MMO gibi oyunlarda sivrilmiştir. Steam ise berbat olan PC endüstrisinin ilacıdır. O ilaç ne zaman kesilirse konsol devri başlar. Yılanın başını erkenden ezmek lazım yani.
PC'den para kazanan üreticilerin oyun konsollarına sağladıkları komponentler sayesinde mi Konsol devri başlayacak? Hangi konsol'dan bahsetiğini açıklayaydın eyiydi. Modern konsol?

betadragon

2.6.2014 21:15:06

+1
Fable Anniversary Pc duyuruldu belki bundan bahsediyodur https://www.youtube.com/watch?v=HyEFPhXa05c

Frobe

2.6.2014 21:12:59

0
O zaman yapılacaklar listesi : 1 - Gamer'lara özel Windows işletim sistemi (Aşırı derecede Steam support'lu) 2- GTA V for PC :D

TjmsaH

2.6.2014 21:07:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron
alıntı:

Orijinalden alıntı: TjmsaH

alıntı:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron

Böyle boş açıklamalar yapmak yerine direk icraat göstersinler. Forza Horizon 2 Xbox konsollarına duyuruldu ve PC platformu için yok. İnsanlar ne yapsın sizin bu açıklamalarınızı hala Xbox exclusive oyunlarını PC'ye getirmezken. Bu sarfettiğiniz laflara millet gamepad bağlar onu oynar artık PC'de Xbox exclusive oyunlar yerine.


Zaten Xboxsa Özel Bi kaç Oyun Var Onuda Adamlar PC ye çıkartılarsa xbox ne işe yarayıcak ? Ayrıca Sen Nasıl Xbox sına Gamepad Takıyorsan PC oyuncularıda Senin Taktıgın XBOX Gamepadi Takıyorlar

Güzel kardeşim yorumumu nasıl okuyorsun anlamadım ben seni? PC'ye gamepad takılamıyor mu dedim orada? Size yukarıdan iniyor herhalde yorumları okurken böyle değişik fikirler.

Ayrıca evet Xbox exclusive oyunlarının PC'ye gelmesi saçmalık olur. Çünkü exclusive oyunların amacı konsol sattırmaktır. İşin başka bir boyutu da, böyle açıklamalar yapıyorlarsa exclusive oyunların hepsini değil ancak bir kaçını getirmeleri lazım PC'ye. Yoksa hepsi boş laf.

O bir kaç oyun dediğinde Halo serisi, Forza serisi, Forza Horizon serisi, Gears of War serisi mükemmel oyunlar. Destekli atın lütfen atacaksanız.
ben sana bişey deyimmi o saydıgın oyunların pcde olsada oynamam bendede xbox 360 vardı ordan bilirim oyunları şuan tek ilgimi çeken xboxda quantum break gerisi bana göre değil tabi zevk meselesi kimi halo hastası forza hastası gamepad konusunu yanlış anlamışım kusura bakma :)

BSC Misafiri

2.6.2014 20:59:27

0
Keşke Halo 3, Halo 3 Odst, Halo 4, Halo 5 PC'ye gelse. Nerede o günler pehhh.

BSC Misafiri

2.6.2014 20:59:18

0
boş laflara karnımız tok

BSC Misafiri

2.6.2014 20:59:15

0
Eğer pc oyunculuğunun hareketlenmesini istiyorsanız xbox'ın ölmesini destekleyin. Bill Gates kendisi itiraf etti xbox olmazsa pc ye ağırlık verecekler işte. Herkes xbox biterse rekabet biter diyor tam tersi büyük kısıtlama ortadan kalkar.

CPTLeBron

2.6.2014 20:54:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: TjmsaH

Zaten Xboxsa Özel Bi kaç Oyun Var Onuda Adamlar PC ye çıkartılarsa xbox ne işe yarayıcak ? Ayrıca Sen Nasıl Xbox sına Gamepad Takıyorsan PC oyuncularıda Senin Taktıgın XBOX Gamepadi Takıyorlar
Güzel kardeşim yorumumu nasıl okuyorsun anlamadım ben seni? PC'ye gamepad takılamıyor mu dedim orada? Size yukarıdan iniyor herhalde yorumları okurken böyle değişik fikirler. Ayrıca evet Xbox exclusive oyunlarının PC'ye gelmesi saçmalık olur. Çünkü exclusive oyunların amacı konsol sattırmaktır. İşin başka bir boyutu da, böyle açıklamalar yapıyorlarsa exclusive oyunların hepsini değil ancak bir kaçını getirmeleri lazım PC'ye. Yoksa hepsi boş laf. O bir kaç oyun dediğinde Halo serisi, Forza serisi, Forza Horizon serisi, Gears of War serisi mükemmel oyunlar. Destekli atın lütfen atacaksanız.

TjmsaH

2.6.2014 20:45:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron Böyle boş açıklamalar yapmak yerine direk icraat göstersinler. Forza Horizon 2 Xbox konsollarına duyuruldu ve PC platformu için yok. İnsanlar ne yapsın sizin bu açıklamalarınızı hala Xbox exclusive oyunlarını PC'ye getirmezken. Bu sarfettiğiniz laflara millet gamepad bağlar onu oynar artık PC'de Xbox exclusive oyunlar yerine.
Zaten Xboxsa Özel Bi kaç Oyun Var Onuda Adamlar PC ye çıkartılarsa xbox ne işe yarayıcak ? Ayrıca Sen Nasıl Xbox sına Gamepad Takıyorsan PC oyuncularıda Senin Taktıgın XBOX Gamepadi Takıyorlar

CPTLeBron

2.6.2014 20:35:32

0
Böyle boş açıklamalar yapmak yerine direk icraat göstersinler. Forza Horizon 2 Xbox konsollarına duyuruldu ve PC platformu için yok. İnsanlar ne yapsın sizin bu açıklamalarınızı hala Xbox exclusive oyunlarını PC'ye getirmezken. Bu sarfettiğiniz laflara millet gamepad bağlar onu oynar artık PC'de Xbox exclusive oyunlar yerine.

nbin

2.6.2014 20:27:45

0
PC oyunculuğunu öldürüyor bu adamlar kesinlikle devrim niteliğinde bir atılım yapılması lazım...

mementopolis

2.6.2014 20:24:37

0
Microsoft + Steam + Exc oyun = Half Life 3 Confirmed Gözünüz aydın microsoft Half Life 3 yapacak ...tabi yersen ..

TjmsaH

2.6.2014 20:24:31

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One PC den hayır gelmez ölü bir platform Microsoft mallık yapmayı bırakıp XO'a odaklanmalı.
Microssoft En Başta Mallıgı Yaptı Artık Çok Geç FAILBOX

mehmedaltair

2.6.2014 20:21:52

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One PC den hayır gelmez ölü bir platform Microsoft mallık yapmayı bırakıp XO'a odaklanmalı.
Tabi tabi iki yıl sonra oyunlar 576p çıkmaya başlarsa görürüz

Kebabs

2.6.2014 20:18:39

0
İşte meyve veren ağcı taşlamıyacaksın baktılar pc yükselişte hemen dadanıyolar bence devam etmeliler ama her sene aynı boş laf zaten pc oyunculuğunun microsofta ihtiyacı yok steam varken kalsınlar olmasalarda olur.Ve bide iki boş insan var biri xo fanatiği biri misafir senin çöp dediğin platforma konsollar hala yetişemiyor artık pc şahlanma döneminde sen git bi köşede medium ya da low da 720p yeni nesil oynayıp sevin.

HightEnd

2.6.2014 20:07:59

+1
nasıl yorumlar var ya XD

Wayward Son

2.6.2014 20:01:54

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Microsoft çok yanlış yapıyor. Hala PC oyunculuğunu düşünüyorlar. Sony ile rekabet her zaman daha iyisidir. PC ise Sony ve Microsoft'tan arta kalan çöplükleri yemiştir. Ve anca MMO gibi oyunlarda sivrilmiştir. Steam ise berbat olan PC endüstrisinin ilacıdır. O ilaç ne zaman kesilirse konsol devri başlar. Yılanın başını erkenden ezmek lazım yani.
Geniş zamanla, tanım tadında konuşan adamdan korkacaksın. Ekseriyetle yalan veya boş bilgi veriyordur.

TjmsaH

2.6.2014 19:59:13

+1
quote:

Orijinalden alıntı: vergosa pc platformu cop bıttı filan dıyenler var ama kusura bakmasınlar ben 900 p de pc nın mınumum ayarlarında 30 fps the witcher 3 oynayamam benım gıbı dusunen cogu oyuncu oldukca pc bıtmez sız merak etmeyın
PC Candır Valla Dogru Demişsin

TjmsaH

2.6.2014 19:52:56

+1
iyi yaparlar pc oyunculugu daha iyi grafikler olarakta en iyi pcde oluyor xbox için yine devam etmeleri şart 900 p olsun 720 p olsun devam farketmez bu nesilde artık böyle gider gidecegi yere kadar

keskin_art

2.6.2014 19:52:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One PC den hayır gelmez ölü bir platform Microsoft mallık yapmayı bırakıp XO'a odaklanmalı arada doğru laf konuşuyorsun ha.....

vergosa

2.6.2014 19:51:57

0
pc platformu cop bıttı filan dıyenler var ama kusura bakmasınlar ben 900 p de pc nın mınumum ayarlarında 30 fps the witcher 3 oynayamam benım gıbı dusunen cogu oyuncu oldukca pc bıtmez sız merak etmeyın

ErayG-TR

2.6.2014 19:41:36

0
Bugün Microsoft için günlerden "PC'ye odaklanmalıyız". 1 ay sonra da aynısını diyecekler ama yapacakları bir şey yine olmayacak. Alıştık artık senelerdir

David Attenborough

2.6.2014 19:40:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One PC den hayır gelmez ölü bir platform Microsoft mallık yapmayı bırakıp XO'a odaklanmalı.
Dediğin gibi 720p oyunlar çıkartmaya devam etmeliler.

Project Scorpio

2.6.2014 19:38:47

-4
PC den hayır gelmez ölü bir platform Microsoft mallık yapmayı bırakıp XO'a odaklanmalı.

BSC Misafiri

2.6.2014 19:30:52

-4
Microsoft çok yanlış yapıyor. Hala PC oyunculuğunu düşünüyorlar. Sony ile rekabet her zaman daha iyisidir. PC ise Sony ve Microsoft'tan arta kalan çöplükleri yemiştir. Ve anca MMO gibi oyunlarda sivrilmiştir. Steam ise berbat olan PC endüstrisinin ilacıdır. O ilaç ne zaman kesilirse konsol devri başlar. Yılanın başını erkenden ezmek lazım yani.

BSC Misafiri

2.6.2014 19:30:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: IIWorldLifeII Pc oyunculuğuna önemmi???? o zaman forza , ryse , last of us veya unchearted gibi pc ye özel sağlam oyunlar yapın anca o zaman anlarız
Pardon da exclusive olması için parayı Microsoft mu yatıracak. Kendi konsolu dururken elalemin PC'si için neden para yatırsın ki :D

BSC Misafiri

2.6.2014 19:30:33

+5
quote:

Orijinalden alıntı: IIWorldLifeII Pc oyunculuğuna önemmi???? o zaman forza , ryse , last of us veya unchearted gibi pc ye özel sağlam oyunlar yapın anca o zaman anlarız
last of us veya unchearted demişsin ama bu açıklamayı xbox patronu yapmış sony değil.

IIWorldLifeII

2.6.2014 19:11:37

0
Pc oyunculuğuna önemmi???? o zaman forza , ryse , last of us veya unchearted gibi pc ye özel sağlam oyunlar yapın anca o zaman anlarız

vergosa

2.6.2014 19:09:40

+1
sürekli pc nin potansiyeli çok iyi çok şey yapmalıyız diyolar ama icraat yok

David Attenborough

2.6.2014 19:01:38

-2
Baktılar Xbox'dan hayır gelmeyecek. Yeniden Pc'ye yöneldiler.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız