Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Oyunların Geleceği Karanlık"

 
     Keita Takahashi ismini bilmiyorsanız veya duymamışsanız muhtemelen daha önce hiç bir Katamari oyunu ile doyasıya eğlenmemişsinizdir.
 
     Yayınlandığı ülkelerde satış olarak çok büyük ilgi göremese de,  aldığı övgüler ve sahip olduğu pek çok ödülle; yenilikçi, kolay kavranabilirliği, eğlence ve mizahi özelliklerini bir arada barındırmasıyla meşhur oluvermişti Katamari. Sıradan bir okul projesi olarak başlayan Katamari projesi  çok ufak bir bütçe ile hayata geçirilmiş ve geçtiğimiz nesilde PS2'nin unutulmaz oyunları arasına girmeyi başarmıştı.
 
     Bu kadar parlak bir oyuna imza atan Takahashi, oyun dünyasının geleceği hakkında iç karartıcı yorumlarda bulundu. "Oyunlar için bir gelecek düşünmüyorum." a.çıklamasında bulunan yapımcı sözlerine şu şekilde devam ediyor:
 
"Bu artık oyunlarla ilgilenmiyorum manasına gelmiyor. Hatta pek çok farklı şeyi denemek istiyorum. E3'de oyunlar için yanıp tutuşan, heyecanlı görünen pek çok insan gördüm ancak bana kalırsa oyun dünyasının geleceği biraz karanlık."
 
     Japon tasarımcı oyun dünyasının geleceğinden endişe etmenin yanı sıra oyunlara adapte olmasıyla farklı bir tat alacağımızı düşündüğümüz 3D teknolojisi ve son zamanlarda özellikle aileleri hedef alan "harekete duyarlı kontrol sistemi" furyasına da değindi:
 
"3D oyunlar hiç ilgimi çekmedi. Harekete duyarlı kontrollerse şimdiden eskidi sayılır. Bu oyunların geleceğin oyunları olacağını düşünmüyorum. Hepsi biraz sıkıcı duruyor."
 
    Her ne kadar sıradan oyunlarla yoğun bir şekilde karşılaşsakta özellikle "indie" tarzı oyunlar (Limbo, Machinarium, Braid...v.s.) kesinlikle "oyunların bir geleceği"olduğunun ve ileride de her zaman oynanmaya değer bir oyunun karşımıza çıkacağının bir kanıtı olsa gerek. Bence gelecek bir hayli parlak duruyor.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak oyun 3d harekete duyarlı kontroller geleceğin oyunları oyunların geleceği
Halo: Reach, Bir Milyona Yaklaştı Dead Space 2 İçin Hayranlara Özel Video !
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

TheAnalyzer

17.8.2010 04:24:58

0
Duygularıma tercüman olmuş, çok güzel ve doğru konuşmuş...

TR_Gamer

15.8.2010 13:05:10

0
Japon tabii böyle bir yorum malum acaba hiç GoW 3 ya da Uncharted,Gears Of War,LittleBigPlanet,Fifa gibi oyunları oynamış mıdır?

LostPower

15.8.2010 00:57:57

0
ÇOk iyi konuşmuş pc hariç diyerleri için bir geleçek olamaz harekete duyarlı konsolların bencede bir geleçeği olamaz sadece para tuzagından baska bişey deyil...

BSC Misafiri

15.8.2010 00:43:22

0
MANYAK BU ADAM

Öner..

14.8.2010 23:30:14

0
Hmm onun için oyun şirketleri milyondolar'lar yatırıyor bu işe.. Saçmalık..

waltran

14.8.2010 18:57:23

0
harekete duyarlı zırvalar oyunların geleceği olacaksa gerçekten karanlık bir gelecek...

Antrim

14.8.2010 16:38:11

0
bu adam ne oynamış böyle diyor...

Bernhard

14.8.2010 14:06:30

0
Saçmalamış. Hiç Elder Scrolls veya Fallout oynamadığına eminim.

mistikkafa2

14.8.2010 13:45:09

0
yaw daha bişi yayınlamıyorlar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız