Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyunder Başkanı Kendirli: "Türkiye Dijital Oyun Pazarından 15 Milyar Dolarlık Pay Alabilir"

 
   Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayıncıları Derneği (OYUNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Kendirli, dünya dijital oyun pazarının 110 milyar doları aştığını, Türkiye'nin 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında oyun ihracatı bulunduğunu belirterek, "Türkiye'nin kapasitesi bu değil. Doğru bir strateji ve akıllıca bir yatırımla 10 yıl içerisinde dijital oyun sektöründe 15 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşabiliriz." dedi.
 
  Anadolu Ajansı'na konuşan Kendirli, dünya dijital oyun pazarının 110 milyar doları aştığını belirterek, "Türkiye'de bu rakam 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında değişiyor. Yani 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında oyun ihracatımız var. Türkiye'nin kapasitesi bu değil. Türkiye, tıpkı dizilerde olduğu gibi çok yüksek rakamları yakalayabilir." ifadelerini kullandı. 
 
   Kendirli oyun ihracatını artırmak için yapılması gereken şeyler olduğunu Ekonomi, Maliye, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm bakanlıklarına ciddi görevler düştüğünü belirterek, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının ve oluşumların da harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
 
   Kendilerinin de bu bakanlıklarla iletişime geçtiklerini ve ihracatçılarla görüştüklerini dile getiren Kendirli, dijital oyun üretimi konusunda teşvikler verilmesi, bunun tasarımına ve geliştirilmesine dair eğitimin verilmesi gerektiğini anlattı. 
 
   Dünya üzerinde en iyi oyun pazarı ve oyun üreten ülke olmayı hedeflediklerini vurgulayan Kendirli, sözlerini şöyle tamamladı:

   "Şu anda en büyük kapasiteye sahip ülkelerin 14-15 milyar dolarlık oyun pazarı var. Türkiye dünya oyun pazarında 16. ile 18. sıra arasında gidip geliyor ancak ilk sıralardaki ülkelerle aramızda korkunç fark var. Doğru bir strateji ve akıllıca bir yatırımla 10 yıl içerisinde dijital oyun sektöründe 15 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşabiliriz. Yakında sadece bir Türk oyun şirketinin 1-1,5 milyar değer ulaştığını göreceksiniz. Böyle 20 şirketinizin olduğunu düşünsenize. Ekonomiye çok ciddi gelir sağlayacaktır."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Anadolu Ajansı
Amazon Temmuz 2018'de Türkiye'de Faaliyete Başlayacak Hayran Yapımı The Witcher Filmi için Fragman Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.11.2017 17:12:44

0
Bakanlar yattıkça bi halt olmaz bu ülkeden..Ulan başa ben geçecekdim her şeye el atardım..Bizimkiler dış meselelerle uğraşmaktan kendi ülkelerini unutmuşlar..

darkdiva

27.11.2017 16:22:47

0
Bizim ülkede ne doğru dürüst oyun kültürü var ne de oyun oynayana saygı var. Arkadaşın da dediği gibi oyun oynuyorsan çocuksundur, çocuk işi yapıyorsundur bizim ülkede. (Aynı şeyleri söyleyip telefonunda Candy Crash oynayanlar da ayrı kafa tabii)

Hipotermi

27.11.2017 15:21:31

0
Ülkede geliştiricilere, programcılara imkan sağlanmasın. İstihdam yaratılmasın. Beyin göçüne zorlansın. Sonra 10 yıl içinde 15 milyar olabilir. Neyle olacak ? Hoşafla mı ?

BSC Misafiri

27.11.2017 10:01:40

0
Milli Eğitim mi? Onlardaki kafa aynen şu :Çocuk gibi oyun mu oynatacaağızz

BSC Misafiri

27.11.2017 10:01:37

+1
oyunları 250 260 birimden satmaya devam edin kesin 1 numara oluruz
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız